Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:A.G. Attila Weinberger - Invitat La Han
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Invitatilor > Invitatii Hanului
Pagini: 1, 2
Mihai
In Saptama Luminata de dupa Sarbatorile Pascale am onoarea de a-l invita la discutii pe cel mai important performer de blues american din Romania, anume Attila Weinberger - AG.
Dupa doua personalitati din lumea politica, era cazul sa schimbam domeniul, si cum se putea mai bine decat cu un reprezentant de seama al muzicii romanesti si internationale!

Dansul va fi prezent la Han saptamana viitoare, dialogand alaturi de forumisti.

AG Weinberger - Scurta Prezentare

user posted image

Attila Weinberger, cunoscut sub numele de A.G., este inegalabil in maiestria sa in tainele Blues-ului american, un gen muzical care a atins Romania ca o furtuna aparuta din senin. Chitarist autodidact de la virsta de 11 ani, pina la 20 el si-a atras mai multe premii prestigioase din tara. Pe la mijlocul anilor '80, A.G. face tranzitia de la statutul de chitarist de rock la cel de chitarist de Blues, si de atunci este mereu in miscare. In 1991 el isi formeaza propria trupa, pentru a promova Blues-ul in intreaga tara, organizind concerte, punind in miscare ateliere educative si dind o mina de ajutor in dezvoltarea tinerilor muzicieni de blues. A.G. face sala plina pe orice scena din tara, iar festivalele de rock, jazz si blues din SUA, trecind prin Germania si pina in Israel ii aduc aprecieri laudative.

Weinberger urmareste promovarea Blues-ului cu zel misionar. El "propovaduieste" Blues-ul ca simbol al spiritului de libertate si considera muzica sa un vehicol ideal pentru a transfera aceste valori tineretului roman. Prin arta sa el aspira sa construiasca un pod intre americanii devotati Blues-ului si cei asemeni lor din Romania, al caror numar creste in fiece zi.

Chitarist, vocalist, interpret de muzicuta, producator si realizator de emisiuni radio si producator de albume, initiator al miscarii de cluburi, el este o certa autoritate in domeniu. Dupa o scurta cariera cu renumita formatie rock Metropol, unde Weinberger considera ca a fost doar un "session-man", in 1986 isi incepe cariera solistica. In aceasta perioada infiinteza impreuna cu Harry Tavitian - pian, Corneliu Stroe - baterie si Catalin Rotaru - bas, prima formatie de Blues din Romania, Transylvanian Blues Community. Ignorind cenzura regimului trecut, ei reusesc sa efectueze multe turnee in Romania, unde datorita faptului ca nu faceau parte din cultura oficiala a Romaniei au umplut salile de concerte. In paralel cu activitatea formatiei Transylvanian Blues Community, este invitat sa colaboreze la inregistrarea albumelor unor interpreti renumiti din Romania. Dupa 1990 cind s-au deschis granitele, i se ofera posibilitatea unor turnee in Germania, Elvetia, Israel, Turcia, Ungaria unde in 1992 cinta in deschiderea concertului sustinut de Al DiMeola.

O alta activitate muzicala de exceptie a lui A.G. constituie colaborarile lui cu diverse teatre, pentru care a scris muzica de scena (1985 Teatrul de Stat Oradea : R. Nash, "Omul care aduce ploaia"; 1986 Teatrul de Stat Arad : D.R. Popescu, "Acesti ingeri tristi"; Teatrul de Stat Oradea : "Cenusareasa"; 1987 Teatrul de Stat Oradea : Ion Creanga, "Ivan Turbinca"; 1992 Allan Ginsberg, Jacques Prevert "Blues al Tatalui Moarte " (initiativa particulara); 1995 Teatrul L.S. Bulandra : Camil Petrescu, "Patul lui Procust".)

In 1991, A.G. infiinteaza propria sa trupa de Blues, care se numeste Weinberger Blues Machine, in care de-a lungul anilor a avut onoarea sa lucreze cu muzicieni de diverse atitudini si moduri de gindire, fapt benefic in evolutia lui A.G.

In 1996, A.G, lanseaza primul album de Blues din Romania, Good Morning, Mr. Blues. In acelasi an ajunge in Memphis, Tennessee.

In 1997, lanseaza cel de-al doilea album, Standard Weinberger. Concertul de lansare de la Sala Radio, care a fost televizat si vizionat de 4 milioane de telespectatori, a avut menirea sa scoata Blues-ul din underground si sa-l ofere publicului larg din Romania. Acest album a obtinut premiul Cel mai bun disc de jazz al anului '97.

Tot in 1997, A.G. canta in Piata Universitatii cu ocazia vizitei presedintelui SUA, Bill Clinton. Ca urmare, primeste un mesaj de multumire semnat personal de Clinton.

In aceeasi linie a promovarii Blues-ului se inscriu si cele doua emisiuni radio saptaminale de audienta nationala ( Acadeaua Radio Romania Tineret, si Delfinariu Radio Contact ), produse si prezentate de A.G. incepind cu 1997.

In 1998 infiinteaza fundatia BlueSylvania.

Cu toate greutatile si neajunsurile tarii, atit pe plan economic cit si pe plan cultural, A.G. Weinberger ramine un pilon de baza al miscarii de Blues din Romania. A.G. declara fara drept de apel: "Am convingerea ca aceasta forma de gindire si atitudine exprimata prin Blues poate oferi o alternativa pentru formarea unei mentalitati sanatoase, bazata pe valorile reale ale umanitatii".

In luna octombrie 1999 , AG lanseaza cel de al treilea album, Transylvania Avenue.


AG Weinberger - Alte Cateva Evenimente la Care A Participat

A.G. Weinberger a cantat in editia din 1998 a festivalului Bluestock in Memphis , Tennessee. In debutul american al lui A.G., el s-a aflat alaturi de mari nume ale bluesului ca Little Milton, Leon Russell, and Hubert Sumlin, chitaristul ce l-a asistat pe Howlin' Wolf in cateva din cele mai notabile inregistrari ale sale. Evenimentul a durat doua zile, desfasurandu-se pe istorica Beale Street, si a prezentat multi dintre pretedentii americani la statutul de blues star, atragand fani si oameni de afaceri din domeniu, in acelasi timp, din toata America.

Vicepresedintele Baltimore Blues Society, Michael Gantt, l-a asistat pe A.G.Weinberger in conectarea sa cu muzicieni din Baltimore si Memphis, mergand cu el la Memphis. A fost interesant sa vezi cum A.G. a sosit in tara noastra numai cu cateva zile inainte de concert, a condus auditiile pentru formarea band-ului si a angajat efectiv trupa cu numai o zi inainte, a spus Gantt. A.G. este un lider natural, vorbind in mod natural limbajul universal al bluesului. El si inca patru muzicieni, care pana atunci nu au mai cantat de loc impreuna, au reusit sa monteze un show profesionist in numai cateva ore, cantand intr-un fantastc recital de 40 de minute la Center for Southern Folklore, pe faimoasa Beale Street, o zi numai dupa intalnirea lor. Desi stiam reputatia lui A.G., am fost uimit de ce a iesit. Repetitia a fost un moment al adevarului pentru mine. Memphis e o Mecca pentru musicienii de blues, exista o multime de talent in tot orasul, dar sa vezi un strain venind din alta cultura si conducand 4 muzicieni nativi in propriile interpretari a fost surprinzator.

Informatii si poza preluate de pe siteul oficial, AG Weinberger Online.

A.G., va multumesc pentru acceptarea invitatiei, va doresc bun venit la Han welcome.gif si un dialog cat mai placut si mai interesant alaturi de ceilalti forumisti!
Deasemnea, ii multumesc lui stilnox pentru propunerea si ajutorul acordat in a invita un nume de rezonanta din muzica romaneasca la un dialog virtual. clapping.gif

Ii invit pe participantii la acest dialog sa citeasca in prealabil Informatii Generale referitoare la aceste discutii.


In scurt timp, acest topic va fi deschis si veti fi invitati sa trimiteti intrebarile si comentariile dumneavoastra pentru invitatul saptamanii, AG Weinberger. thumb_yello.gif
Mihai
Dialogul este deschis! thumb_yello.gif

Voi incepe prin a-i adresa primele intrebari invitatului nostru:
  • Care considerati ca este nivelul muzicii in Romania? Dar pe plan international? Cunoaste aceasta o evolutie sau o involutie?
  • In Romania este destul de putin promovat in media blues-ul american. Care credeti ca este motivul si cat de apreciat este acest gen in Romania?
  • Care este personajul din lumea culturala a Romaniei pe care-l apreciati cel mai mult? Dar din Occident?
  • Care considerati ca este antidotul unor pseudo-genuri muzicale, precum manelele? Cum poate fi 'educat' un ascultator infocat de manele sa regaseasca o alternativa pentru formarea unei mentalitati sanatoase?
  • Ce melodie ascultati cel mai mult in ultima perioada?
Si intrebarile obisnuite pentru toti invitatii Hanului: smile.gif
  • Care este ultima carte pe care ati citit-o si care v-a impresionat in mod placut? Dar ultimul film?
  • Utilizati in mod frecvent Internetul? Care este siteul preferat?
  • Sunteti o persoana religioasa? Daca aflati ca veti primi raspunsul din partea lui Dumnezeu la o singura intrebare, ce L-ati intreba?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri si ii invit si pe ceilalti forumisti sa trimita intrebarile la care ar dori sa afle un raspuns din partea dumnevoastra. smile.gif
rossi
AG-ule, bine te-am gasit la han, WELCOME!

Te-am ascultat acum un timp, dintr-o pura intamplare si mi-a placut. Tatal meu e un mare fan al tau, si mi-a indus si mie starea aceea de spirit pe care o are cineva cand te asculta. Muzica suna grozav live smile.gif
Felicitari pentru stilul inedit pe care il adoptati,pentru vremurile astea... Se vede cine si cum iubeste muzica buna thumb_yello.gif

O intrebare... cand te mai vedem prin Laptarie???
denise
Bine ati venit la Han, domnule Weinberger!
Ma bucur ca am ocazia sa va felicit pentru muzica de calitate pe care o promovati. Din pacate nu sunt multi ca dumneavoastra.
Intrebari:
- ce alte genuri de muzica ascultati?
- ce muzicieni admirati?
- din generatia tanara, ce nume v-au atras atentia? Vedeti posibila o colaborare cu acestia?
- ati sustinut numeroase concerte in tara. Unde v-ati simtit cel mai bine?
Repet oarecum intrebarea lui Ross:
- cand si unde va avea loc urmatorul concert in Bucuresti?
AG Weinberger
Va multumesc pentru posibilitatea de a participa la forum, am raspuns cu placere si cu drag invitatiei... Astept cu interes si atent intrebarile voastre. V-as propune - daca-mi permiteti, sa ne tutuim, astfel este mai direct si mai usor. Asa ca "aim and shoot" !

QUOTE (Mihai)
Care considerati ca este nivelul muzicii in Romania? Dar pe plan international? Cunoaste aceasta o evolutie sau o involutie?


Dincolo de frumusetea si valoarea ei muzica - ca si alte forme de exprimare artisitice - este un business. Exista produse si exista cerere. In tari care au o cultura si un climat de afaceri dezvoltat totul are o evolutie fireasca, inclusiv business-ul cu muzica si in promovarea ei - aceasta din urma fiind poate cel mai important lucru. Nu comentez aici diferentele valorice sau de continut dintre genuri, asta conteaza mai putin. Ceea ce conteaza este climatul sanatos, gindirea si abordarea economica fireasca in showbusiness. La noi dezvoltarea economica si sociala este la inceput. Prin urmare nu putem vorbi deocamdata de un nivel competitiv pe plan global in nici un domeniu. Trebuie sa mai treaca o vreme pina cind factorii de decizie din muzica isi vor da seama ca "tunurile" nu le confera un statut de jucator serios si credibil in aceasta competite. Sunt bani enormi de multi in showbusiness, este nevoie de stiinta de conduce o astfel de afecere. La noi - ca si multe alte lucruri - se invata din mers si "dupa ureche". Acest fapt confera industriei muzicale din Romania un mare handicap inca de la porinre. Talente exista in Romania, sper ca dorinta lor de-a iesi la suprafata si de-a reusi va ajuta business-ul sa-si regaseasca identitatea autentica. Abia atunci vom putea spune ca Romania este un jucator competitiv pe plan mondial in muzica.

QUOTE (Mihai)
In Romania este destul de putin promovat in media blues-ul american. Care credeti ca este motivul si cat de apreciat este acest gen in Romania?


Mass-media este un business. Eu daca as avea un post de tv sau de radio sau un ziar in Romania nu cred ca mi-as permite sa fac "experimente" de promovare. Trebuie sa fac bani... banii ii fac avind audienta... ce vor masele in Romania? Blues? Sau Jazz? Nicaieri in lume cele 2 genuri mentionate nu sunt produse de masa... Exact din motivele mentionate mai sus in raspunsul la prima intrebare, mai trebuie sa asteptam pina se vor relaxa lucrurile intr-atit incit orice produs mass-media sa-si permita sa se adreseze si unui segment mai mic al populatiei... dar pina acolo avem un drum lung si foarte complex de parcurs.
Totusi Blues-ul este apreciat in Romania, dovada stau salile pline la concertele mele. Promotorii, casele de discuri nu prea cred in acest gen. Sa fie asta dintr-un dezinteres, din ignoranta sau din incultura? Dar ce mai conteaza...

QUOTE (Mihai)
Care este personajul din lumea culturala a Romaniei pe care-l apreciati cel mai mult? Dar din Occident?


George Enescu si Abraham Lincoln.

QUOTE (Mihai)
Care considerati ca este antidotul unor pseudo-genuri muzicale, precum manelele? Cum poate fi 'educat' un ascultator infocat de manele sa regaseasca o alternativa pentru formarea unei mentalitati sanatoase?


Nu cred ca trebuie sa gasim neaparat un antidot. Nu cred ca trebuie neaparat "educat' cineva impotriva unui gen in favoarea altuia. Este foarte arogant si incorect "educarea" cuiva. Inseamna ca "educatorul" vrea sa schimbe filonul ancestral al respectivului, sa-i schimbe identitatea si confortul sentimentului de a apartine unui grup care este reprezentat tocmai prin acest gen muzical cu care se identifica. Acest lucru este o violare flagranta a drepturilor omului.
Eu cred in oferta cit mai bogata si mai variata a genurilor muzicale pe piata. Trebuie sa-i lasam libertatea publicului sa aleaga. Adica intr-o gradina bogata ducem o campanie impotriva lalelei in favoarea trandafirului? smile.gif


QUOTE (Mihai)
Ce melodie ascultati cel mai mult in ultima perioada?


Nu prea ascult cu intentie mai nimic, dar in aceasta perioada in casa mea in mod frecvent o aud pe Norah Jones - Come Away With Me. Frumos si frumoasa...

QUOTE (Mihai)
Care este ultima carte pe care ati citit-o si care v-a impresionat in mod placut? Dar ultimul film?


De obicei citesc 2-3 carti in acelasi timp... acum lecturez o istorie a cavalerilor Templieri, un tratat despre Kabbala si o carte care se numeste "The Holy Blood, The Holy Grail"... toate aceste lucruri ezoterice si istorice ma fascineaza in mod deosebit.
Tocmai ieri am vazut filmul "Master And Commander" cu Russel Crowe. Excelent, excelent...

QUOTE (Mihai)
Utilizati in mod frecvent Internetul? Care este siteul preferat?


Sunt un "prizonier" al internetului, il folosesc inca din 1996 cind o prietena m-a introdus in tainele lui... de atunci nu-mi pot imagina viata fara sa fiu "logat". Nu am un site preferat, conceptul in totalitatea lui m-a cucerit.


QUOTE (Mihai)
Sunteti o persoana religioasa? Daca aflati ca veti primi raspunsul din partea lui Dumnezeu la o singura intrebare, ce l-ati intreba?


M-as denumi mai degraba spiritual decit religios. Nu cred in biserica ca institutie... Nu cred ca o oarecare fiinta umana are dreptul sa stea intre mine si Divinitate.


QUOTE (Ross/46)
O intrebare... cand te mai vedem prin Laptarie???


Si eu as vrea sa stiu...smile.gif In mod curios dupa revenirea mea din US nu m-au solicitat cluburile in pofida ofertelor trimise lor. Laptaria - unde in fiecare gram de aer ma simt prezent si implicat ( asta vei intelege doar daca stii cum s-a facut Laptaria in'94) mi-a refuzat ofertele. Probabil cum se schimba timpurile asa se schimba si normele valorice...

QUOTE (denise_d)
ce alte genuri de muzica ascultati?
- ce muzicieni admirati?
- din generatia tanara, ce nume v-au atras atentia? Vedeti posibila o colaborare cu acestia?
- ati sustinut numeroase concerte in tara. Unde v-ati simtit cel mai bine?


Multumesc pentru cuvintele frumoase. Ascult cam tot ce imi iese in cale, nu ascult mai nimic cu intentie, nu ma intereseaza muzica ca si un produs exact. Mai mult ma intereseaza starea pe care mi-o poate da... si maiestria interpretarii...
Sunt foarte multi care imi sunt surse de inspiratie ( atit viata lor cit si opera lor), nu ar fi corect sa scriu aici lista cu riscul sa uit pe cineva...
Sunt deschis la orice colaborare cu o singura conditie: sa am de a face cu muzicieni autentici cu viziune globala. Nu pot sa-mi permit luxul de a ma pierde prin intentiile complicate si "artistice" ale altora...
Cel mai bine este pe scena - oriunde s-ar afla ea... numai acolo imi pot savura deplin functionalitatea si numai acolo imi pot motiva cu adevarat existenta de muzician.
bdl
Bun venit la Han..... thumb_yello.gif
Regret ca deocamdata nu am ascultat nimic din discografia ta dar promit ca voi remedia situatia destul de curind. Am ceva blues in computer, ascult din cind in cind, imi place dar cel putin la mine, trebuie sa fiu ...In the mood.... wink.gif
Acu partea nasoala.....
Cum te-ai caracteriza in raport cu.....Alexandru Andries? Ma refer numai din punct de vedere al blues-ului american (pt ca el a cintat si alt gen) ...
Cine consideri tu ca a deschis calea blues-ului la noi in tara (nu ma refer numai la voi doi)?
Mult succes in cariera artistica si sper ca odata si odata sa particip la un concert de-al tau?
Apropos, de ce artistilor le place sa-si denumeasca formatia cu propiul nume?
AG Weinberger
QUOTE (bdl)
Cum te-ai caracteriza in raport cu.....Alexandru Andries? Ma refer numai din punct de vedere al blues-ului american (pt ca el a cintat si alt gen) ...


Multumesc pentru intrebari...
Well, cu Alexe avem un trecut comun, am lucrat la 3 discuri impreuna inca din anii '80 si am facut multe concerte foarte reusite. El este un poet/arhitect/artist plastic mai degraba si nu neaparat un muzician, care totusi prin felul sau de a fi stringe in jurul lui muzicieni cu care nu poate sa dea gres. Este un ginditor si un victorios in cea ce priveste administrarea frustrarilor si trairilor proprii. A reusit foarte frumos si strategic sa se impuna. Se aude din cintecele lui ca este un mare fan James Taylor... ma rog, nimic nu-i sub soare. Il respect in pofida faptului ca are o apropiere foarte particulara de regulile showbiz-ului... hh.gif Dar consider ridicola si depasita intrebarea in cea ce priveste "raportarea" mea la el...

QUOTE (bdl)
Cine consideri tu ca a deschis calea blues-ului la noi in tara (nu ma refer numai la voi doi)?


Inca din anii '60 erau citiva instrumentisti care cintau ici-colo piese de Blues - mai mult sau mai putin inspirati din fenomenul denumit "The British Invasion" - si cintau intocmai si exact piesele Blues deja pelucrate de trupele englezesti pe linga repertoriul lor normal. Nimic original... Primul muzician care s-a declarat a fi de Blues si care a ramas consecvent in misiunea lui a fost AGW, care a pus in vinzare primul album de Blues din tara "Good Morning, Mr. Blues!" in 1996. Dar aceste date se regasesc si in prezentarea foarte ampla facuta de Mihai... daca-mi cunosti discurile si activitatea ma intelegi intocmai... wink.gif

QUOTE (bdl)
Mult succes in cariera artistica si sper ca odata si odata sa particip la un concert de-al tau?


Asta e intrebare sau dorinta? ohmy.gif ... dar iti multumesc oricum pentru ca simt ca nu-mi vrei raul...

QUOTE (bdl)
Apropos, de ce artistilor le place sa-si denumeasca formatia cu propiul nume?


Eu nu am avut niciodata o trupa cu care sa-mi incep de la zero cariera. Despre altii nu pot sa-ti raspund dar in cazul meu asa consider ca e potrivit pentru ca singur m-am luptat pentru faima si recunoastere. I am a self made man... thumb_yello.gif
Zed
Bine ati venit la Han , d-le Weinberger .

Ce proiecte de viitor aveti ?
AG Weinberger
QUOTE (Zed)
Ce proiecte de viitor aveti ?


Intotdeauna mi-am trait viitorul in prezent - daca ma intelegi... rolleyes.gif
Eternul meu "proiect" este sa ma regasesc pe mine insumi... asta cred ca este rostul calatoriei noastre prin aceasta etapa pe care o numim "viata" dar care este de fapt o constientizare inferioara a existentei. Cred ca asta este rostul fiecaruia dintre noi. Cu ce ne umplem timpul? Prin ce experiente trecem si ce invatam din ele? Asta depinde de fiecare... Iti doresc sa nu mai intri in capcane mediatice fara continut cum ar fi "proiecte de viitor" si altele de genul acesta. Astfel de intrebari - cel putin pentru mine, arata un interes superficial si sterotipic, prin urmare fals... numai de dragul sa ne aflam in treaba mai bine nu intrebam asa ceva... este inutil. wink.gif
Dar "intentia mea imediata" - sa-ti raspund totusi la intrebare - este de a cauta si gasi investitori pentru proiectul de disc pe care-l am cu o casa de discuri din US. Cunosti astfel de potentiali investitori?
Catalin
Buna ziua, AG! smile.gif

Cateva intrebari de incalzire:
  • Ce trebuie sa faca o formatie de tineri si ilustri necunoscuti (ca mine ohyeah.gif) in Romania pentru a se afirma in muzica? E posibil doar prin forte proprii? Trebuie facute compromisuri muzicale?
  • Care sunt marcile tale preferate de instrumente?
  • Ce parere ai despre nivelul sunetistilor din Romania? auzisem mai demult ca nu exista maestri ai sunetului pe aceste meleaguri.
  • Este blues-ul doar un stil de a canta sau este ceva mai mult?
denise
Multumesc pentru raspunsuri.

QUOTE
Eternul meu "proiect" este sa ma regasesc pe mine insumi... asta cred ca este rostul calatoriei noastre prin aceasta etapa pe care o numim "viata" dar care este de fapt o constientizare inferioara a existentei. Cred ca asta este rostul fiecaruia dintre noi. Cu ce ne umplem timpul? Prin ce experiente trecem si ce invatam din ele? Asta depinde de fiecare...


Sugereaza o preocupare in acest sens... Cum incercati sa va regasiti? Si prin muzica? Spuneati ca sunteti mai degraba o persoana spirituala decat religioasa. Ati putea dezvolta putin? Multumesc.
AG Weinberger
QUOTE (Catalin)
Ce trebuie sa faca o formatie de tineri si ilustri necunoscuti (ca mine ) in Romania pentru a se afirma in muzica? E posibil doar prin forte proprii? Trebuie facute compromisuri muzicale?


Multumesc pentru intrebari Catalin, sunt excelente... thumb_yello.gif
Nu cred ca exista vreo reteta a afirmarii... e bine sa ai talent, e bine sa arati bine, dar toate astea nu ajung. Nu poti sa-ti spun altceva decit din experienta mea: - detreminare disperata ( adica pariez pe un singur lucru), crez cu tupeu, respect si apreciere pentru ceilalti, cunoastere de sine si cunoasterea business-ului. Nu strica daca ai simt comercial ci de cit si cunosti legile si resursele care crezi te-ar ajuta in reusita. Acest lucru este valabil in toata lumea.
Compromisuri? Da, si nu neaparat muzicale ci mai degraba umane si morale. Daca intri in aceasta lume vei fi singur, vulnerabil, expus pentru totdeauna. Nu poti avea incredere deplina in aproape nimeni. Cei cu care intri in contact intotdeauna vor vrea ceva de la tine, dar si tu la rindul tau vei vrea lucruri de la ei... E un joc psihologic de fapt. Succes wink.gif


QUOTE
Care sunt marcile tale preferate de instrumente?


chitari: Gibson, Gretsch, Guild, Danelectro
ampuri: Fender, Mesa Boogie, Victoria, Line6

QUOTE
Ce parere ai despre nivelul sunetistilor din Romania? auzisem mai demult ca nu exista maestri ai sunetului pe aceste meleaguri.


Daca exista sunt de scoala veche. Eu nu am intilnit in cariera mea ingineri de sunet competitivi. Dar asta nu inseamna cu ei nu exista... Bine ar fi daca ar putea iesi sunetistii romani in strainatate la scoli de specialitate. Ar imbunatati foarte mult calitatea muzicii. Poate acolo ar mai invata sa-i respecte mai mult pe muzicieni - caci in prezent sunetistii sunt mai mari vedete decit cei ce cinta devil.gif


QUOTE
Este blues-ul doar un stil de a canta sau este ceva mai mult?


Nu stiu daca sunt eu cel mai potrivit sa raspund la aceasta intrebare... pentru mine este mult mai mult decit doar un stil de-a cinta, dar asa simt eu si nu-mi permit sa enunt o concluzie generalizata.
Mihai
Multumesc pentru raspunsuri si revin cu noi intrebari. smile.gif

QUOTE
Nu cred ca trebuie sa gasim neaparat un antidot. Nu cred ca trebuie neaparat "educat' cineva impotriva unui gen in favoarea altuia. Este foarte arogant si incorect "educarea" cuiva. Inseamna ca "educatorul" vrea sa schimbe filonul ancestral al respectivului, sa-i schimbe identitatea si confortul sentimentului de a apartine unui grup care este reprezentat tocmai prin acest gen muzical cu care se identifica. Acest lucru este o violare flagranta a drepturilor omului.


Nu crezi ca politica radiourilor importante din Romania, de a nu difuza manele (desi in mod sigur ar atrage multi ascultatori) este o incecare de a schimba sau cel putin de a nu hrani 'filonul ancestral al manelistilor' ?

QUOTE
Adica intr-o gradina bogata ducem o campanie impotriva lalelei in favoarea trandafirului?


Nu, intr-o gradina bogata ducem o campanie impotriva buruienilor in favoarea rozelor. Observatie pur subiectiva, desigur. ohyeah.gif
AG Weinberger
QUOTE (denise_d)
Sugereaza o preocupare in acest sens... Cum incercati sa va regasiti? Si prin muzica?


Incerc sa sorb si sa absorb cit pot de mult din orice experienta prin care trec, fie ea rea sau buna, fie ea de orice natura... Incerc sa fiu atent si sa nu fac rau echilibrului Universal. Incerc sa fiu drept in judecata si cit mai obiectiv posibil - cea ce este extrem de greu pentru ca omul prin definitie este mirlan si subiectiv. rofl.gif Si nu toti inteleg acest lucru la fel ca si mine...
Regasirea se intimpla prin voi, prin iterlocutori... voi sunteti oglinda mea, felul in care va comportati cu mine sau in prezenta mea este indicatorul meu de fapt... intelegi? la fel se intimpla si invers. Teza si antiteza... acestea sunt bucatile de puzzle din care imi cladesc fiinta perceptibila... cea spirituala oricum isi face treaba ei fara sa-mi ceara parerea, dar daca comit vreo greseala ma taxeaza greu... wink.gif devil.gif

QUOTE (denise_d)
Spuneati ca sunteti mai degraba o persoana spirituala decat religioasa. Ati putea dezvolta putin?


Esti de acord cu mine ca institutia ucide ideea? Religiile pentru mine sunt institutii care se folosesc de idee in mod abuziv pentru putere si influenta. Eu nu pot accepta acest lucru. Nu are nici o fiinta umana caderea sa intervina in relatia omului cu Divinitatea. Esti de acord cu mine? Biserica sau Templul suntem noi, fiinta noastra, sperantele si trairile noastre... Culturile europene au alungat spiritul din credinta. Credinta a devenit mai degraba o unealta de disciplinare a maselor... Eu nu am nevoie de asa ceva, simt ca sunt mai aproape de Divinitate prin simplul si umilul meu cuvint si gind. Sper ca na m-am exprimat prea complicat... smile.gif
AG Weinberger
QUOTE (Mihai)
Nu crezi ca politica radiourilor importante din Romania, de a nu difuza manele (desi in mod sigur ar atrage multi ascultatori) este o incecare de a schimba sau cel putin de a nu hrani 'filonul ancestral al manelistilor' ?


Daca nu ar fi aparut posturile de radio pentru manele care atrag ascultatorii genului cred ca si posturile importante ar difuza si acum. De fapt manelistii s-au organizat in mod exemplar si tin in mina 100% afacerea lor. Bravo lor! Eu te-as intreba despre posturi importante de tv... ei de ce continua sa difuzeze acest gen de traire autohtona? Tocmai pentru ca le asigura audienta si pot vinde foarte bine publicitatea. Dar si acolo s-au impartit fortele, mai bine zis un singur post a pus monopol pe aceasta audienta numeroasa in defavoarea celorlalte... vorbesc aici strict de posturi comerciale. Mihai, ei oricum sunt mai multi... rofl.gif

QUOTE (Mihai)
Nu, intr-o gradina bogata ducem o campanie impotriva buruienilor in favoarea rozelor. Observatie pur subiectiva, desigur


Si buruienii au dreptul la "fotosinteza", doar verzi sunt si ei si au clorofila prin care traiesc... Asta nu inseamna ca imi plac buruienii. Dar eu nu pot fi de acord nici cu exterminarea lor. Eventual putem vorbi despre o monitorizare si un fel de control al buruienilor. Ca daca-i scoti din pamint peste 3 saptamini ii vezi la loc, nu? thumb_yello.gif
Catalin
Multumesc pentru raspunsuri! smile.gif

Vine seria a doua:
  • Cand iti faci o trupa, ce alegi dintre un instrumentist foarte bun dar neserios si care mai rateaza cate o repetitie din cand in cand si un instrumentist slab dar dispus sa vina la timp mereu si sa-si faca treaba?
  • Spuneai de compromisuri morale si umane. Poti sa ne dai cateva exemple de compromisuri uzuale de acest gen?
  • Se spune ca e bine sa canti ce place publicului. De asemenea, se mai zice ca muzicienii adevarati isi creeaza propriul public prin muzica lor. Ce parere ai? e mai bine sa compui gandindu-te in primul rand la public sau la muzica?
  • Cum vezi relatia dintre muzica si tehnologie? se intrevede un viitor in care instrumentistii (si/sau instrumentele) vor fi inlocuiti de calculatoare sau va exista mereu si o arta strict umana in interpretare? (Ma refer strict la interpretare nu si la compozitie!)
Mihai
QUOTE (Mihai)
Eu te-as intreba despre posturi importante de tv... ei de ce continua sa difuzeze acest gen de traire autohtona? Tocmai pentru ca le asigura audienta si pot vinde foarte bine publicitatea. Dar si acolo s-au impartit fortele, mai bine zis un singur post a pus monopol pe aceasta audienta numeroasa in defavoarea celorlalte... vorbesc aici strict de posturi comerciale. Mihai, ei oricum sunt mai multi...  rofl.gif


In general posturile importante de televiziune nu difuzeaza manele... este emisiunea lui Teo, de la ProTV in care mai sunt invitati manelisti. Si mai este Tele7, televiziunea cu rating sub nivelul marii ( innocent.gif ), care promoveaza acest 'gen' muzical. Insa, dupa cum spuneam, este pe departe de a fi un post important in Romania.
Se pune insa accent pe viata manelistilor. Pe a prezenta modul lor de viata, cine este regele manelelor si ce masini are el. Dar asta nu pentru ca incanta. Ci pentru ca produce o reactie. De scarba, de nemultumire, ce ii tine in fata televizorului pe telespectatori. O situatie diferita de radio; acolo auzi 'aaaah viata mea...' si schimbi. Ca ai unde. smile.gif

QUOTE (Mihai)
Si buruienii au dreptul la "fotosinteza", doar verzi sunt si ei si au clorofila prin care traiesc... Asta nu inseamna ca imi plac buruienii. Dar eu nu pot fi de acord nici cu exterminarea lor. Eventual putem vorbi despre o monitorizare si un fel de control al buruienilor. Ca daca-i scoti din pamint peste 3 saptamini ii vezi la loc, nu?  thumb_yello.gif


De acord. Dar prin aceasta monitorizare si control nu iti impui intr-un fel modul de a-i percepe, nu incerci intr-un fel sa-i educi?
Oricum, parca mai bine ar fi sa-i tot scoti din pamant, poate obosesc ei sa tot creasca, inainte sa obosim noi sa ii tot scoatem din pamant. rofl.gif

Ma opresc putin la comentariul adresat denisei:

QUOTE
Esti de acord cu mine ca institutia ucide ideea? Religiile pentru mine sunt institutii care se folosesc de idee in mod abuziv pentru putere si influenta. Eu nu pot accepta acest lucru. Nu are nici o fiinta umana caderea sa intervina in relatia omului cu Divinitatea. Esti de acord cu mine?


Nu, nu sunt. biggrin.gif Sa nu punem semnul egal intre Biserica, sub forma de institutie si Religie. Religia nu intervine nicidecum in relatia omului cu Divinitatea, pentru ca religia este relatia omului cu Divinitatea. smile.gif Ea deschide un nou mod de a fi, vizand introducerea omului intr-o experienta mistica, fundamental noua comparativ cu ipostazele sale curente, o traire cu efecte ontologice profunde si ireversibile.

Dar sa parasim putin domeniul religios si sa revenim la cele lumesti:

Care este opinia ta referitoare la situtia politica si economica a Romaniei anului 2004?
Catalin
QUOTE

Nu, nu sunt.  Sa nu punem semnul egal intre Biserica, sub forma de institutie si Religie. Religia nu intervine nicidecum in relatia omului cu Divinitatea, pentru ca religia este relatia omului cu Divinitatea.  Ea deschide un nou mod de a fi, vizand introducerea omului intr-o experienta mistica, fundamental noua comparativ cu ipostazele sale curente, o traire cu efecte ontologice profunde si ireversibile.


Mihai, poate ar trebui sa-i aratam invitatului si subforumurile Filosofie si Universul Credintei. Cine stie? poate devine un client fidel al Hanului! cool.gif
cretze
... care este parerea dumneavoastra in ce priveste limba in care este cantata muzica?!? ... bine-nteles aici este vorba in primu' rand despre formatii autohtone care doresc din raspunteri sa se lanseze si "afara" si care, surprinzator, canta exclusiv in limba romana ... credeti ca au vreo sansa?!?


Cretze ph34r.gif
AG Weinberger
QUOTE (cretze @ 13 Apr 2004, 03:34 PM)
... care este parerea dumneavoastra in ce priveste limba in care este cantata muzica?!? ... bine-nteles aici este vorba in primu' rand despre formatii autohtone care doresc din raspunteri sa se lanseze si "afara" si care, surprinzator, canta exclusiv in limba romana ... credeti ca au vreo sansa?!?


Nu. Dar asta nu inseamna ca in tara lor - indiferent de unde sunt - nu pot sa aiba succes foarte mare. Muzica in sine este un limbaj universal. Exista genuri care nu suna bine doar in engleza, exista altele care suna bine doar in italiana, iarasi altele care suna bine doar in romaneste. Nu limba folosita te ajuta sa te lansezi afara, ci valoarea si autenticitatea. Daca continui sa copiezi gesticulatii, moda, etc. asta inca nu te face competitiv pe plan mondial, si daca peste asta mai si furi loop-uri si samplinguri din piese straine si pui text romanesc fara continut si stereotip de "fumat" chiar ca iti ratezi orice sansa de reusita.
AG Weinberger
QUOTE (Catalin @ 13 Apr 2004, 02:09 PM)
Multumesc pentru raspunsuri! smile.gif

Vine seria a doua:

  • Cand iti faci o trupa, ce alegi dintre un instrumentist foarte bun dar neserios si care mai rateaza cate o repetitie din cand in cand si un instrumentist slab dar dispus sa vina la timp mereu si sa-si faca treaba?

  • Spuneai de compromisuri morale si umane. Poti sa ne dai cateva exemple de compromisuri uzuale de acest gen?

  • Se spune ca e bine sa canti ce place publicului. De asemenea, se mai zice ca muzicienii adevarati isi creeaza propriul public prin muzica lor. Ce parere ai? e mai bine sa compui gandindu-te in primul rand la public sau la muzica?

  • Cum vezi relatia dintre muzica si tehnologie? se intrevede un viitor in care instrumentistii (si/sau instrumentele) vor fi inlocuiti de calculatoare sau va exista mereu si o arta strict umana in interpretare? (Ma refer strict la interpretare nu si la compozitie!)

Ce intrebari bune imi pui! Pe tine chiar te intereseaza fenomenul... smile.gif

Nu exista situatii ideale... trupa este ca o casnicie, fiecare trebuie sa se muleze cu restul... iar daca unul din voi este neserios si nu respecta regulile de joc stabilite de comun acord atunci da-l afara... simplu. Nimeni nu este de neinlocuit...
Daca dezvoltam acest subiect deja poti vedea un exemplu al compromisului moral si uman. Poate il vrei pe acel instrumentist ca e bun, dar in acelasi timp esti pus in fata situatiei cind depinde integritatea trupei de comportamentul lui... e o dilema. Tu ce alegi?

Intrebarea a doua: sunt trupe/solisti/muzicieni care deschid usi, spatii de exprimare, creeaza conjuncturi.... si sunt trupe/solisti/muzicieni care dintr-un motiv sau altul se alatura curentului creat de primii, calaresc un val... dar nu uita un lucru: in spatele fiecarei categorii de muzicieni exista un producator si o casa de discuri care hotareste de fapt directia artistica.

Intrebarea 3: nu cred ca computerul va elimina omul. Il va ajuta dar nu-l elimina. Atunci ar muri muzica... si asta nu se poate...
AG Weinberger
@Mihai:

Topic "manele": mai vezi vreo problema daca posturile nu mai difuzeaza? nu crezi ca lucrurile s-au asezat in matca lor fireasca?

Topic "biserica, religie": eu cred ca religia insasi este deja o regimentizare a credintei care este promovata chiar de biserica. Dar are rost sa ne incurcam in semantica? Ca asta facem de fapt... Cu placere m-as implica in forumul vostru depsre acest subiect.

Topic "situatia politica...etc...": din Lausanne, de unde va scriu acum, este foarte greu sa ai o viziune obiectiva. As putea vorbi despre experientele mele din trecut, dar ar fi desuet... din anul 2000 tot plecat sunt, in acesti 4 luni in care am stat acasa nu am adunat suficienta inversunare si dezgust sa ma pot declara... rofl.gif
jkd
dom'le! eram eu indragostit de muzica ta... thumb_yello.gif
dar acuma cand vad nu doar ca ai venit pe forum doar asa... in vizita da' mai ales cand aflu ca esti nebun dupa net... yikes.gif
ma indragostesc si de tine!
wub.gif
mwah1.gif
devil.gif
AG Weinberger
Well, fara net nu ma pot misca... timpuri ciudate traim oricum... ohmy.gif
denise
QUOTE (AG Weinberger @ 13 Apr 2004, 03:50 PM)
Eu nu am nevoie de asa ceva, simt ca sunt mai aproape de Divinitate prin simplul si umilul meu cuvint si gind. Sper ca na m-am exprimat prea complicat...  smile.gif

biggrin.gif Nu, nu e chiar asa de complicat.
Da, sunt de acord ca preotimea nu reprezinta biserica, biserica nu e totuna cu religia iar religia nu este nici pe departe acelasi lucru cu credinta.
QUOTE
Esti de acord cu mine ca institutia ucide ideea?

Daca institutia inceteaza de a mai servi individului (scopul ei initial) si devine (prea) autoritara , da. Vorba e , ce punem in loc? Cati dintre noi sunt "persoane spirituale"? Sa nu picam din lac in put.
QUOTE
Religiile pentru mine sunt institutii care se folosesc de idee in mod abuziv pentru putere si influenta.

Poate ca totusi nu religiile, ci bisericile - ca institutii piramidale, in care laicul si profanul (chiar politicul) se amesteca prea mult cu cele dumnezeiesti.
QUOTE
Nu are nici o fiinta umana caderea sa intervina in relatia omului cu Divinitatea. Esti de acord cu mine? Biserica sau Templul suntem noi, fiinta noastra, sperantele si trairile noastre... Culturile europene au alungat spiritul din credinta. Credinta a devenit mai degraba o unealta de disciplinare a maselor... Eu nu am nevoie de asa ceva, simt ca sunt mai aproape de Divinitate prin simplul si umilul meu cuvint si gind.

Inteleg, si eu am o problema cu "spiritul de turma", dar nu neg necesitatea altora de a se baza pe institutie, pe biserica. Iar cata vreme in biserica mai exista oameni ca Parintele Staniloaie, Parintele de la Rohia, Parintele Galeriu - biserica mai are ceva insemnatate spirituala. (hm, ma cam contrazic - toti sunt morti- sper insa ca mai sunt si altii aidoma lor, nestiuti).
Putem intra in biserica sa ne rugam (atunci cand si in ce biserica dorim) fara a lasa ca aceasta sa ne guverneze spiritul.
Si mie mi-ar place sa spun ca nu am nevoie de nimeni in relatia mea cu Dumnezeu. Acum pot spune asta...dar nu stiu maine. S-ar putea ca la un moment dar sa am nevoie de ajutor- mi-ar placea sa stiu ca il pot gasi .
Oricum -da, in mare sunt de acord cu dumnevoastra - ritul nu tine loc de credinta- dar sunt de acord cu anumite nuantari.
Multumesc pentru raspunsuri. smile.gif
AG Weinberger
Si eu multumesc pentru intrebari. smile.gif
bdl
Multumesc pt raspunsuri, hombre.
Sper ca nu te-ai suparat ca te-am rugat sa te raportezi la AA...Am facut asta pt ca muzica lui o stiu, inclusiv pe primul lui disc are citeva reusite.
Cind am spus ca sper sa particip la un concert, mi-a scapat semnul intrebarii... oricum eu as fi cel cistigat, asta e sigur. spoton.gif
AG Weinberger
No problemo biggrin.gif
Eu iti multumesc pentru intrebari si interes.
Catalin
QUOTE

Poate il vrei pe acel instrumentist ca e bun, dar in acelasi timp esti pus in fata situatiei cind depinde integritatea trupei de comportamentul lui... e o dilema. Tu ce alegi?


Ultima oara am ales instrumentistul bun. Si inca nu mi-a parut rau. smile.gif
Mara
Bine ai venit la Han, AG!

M-am indragostit de tine de cativa ani buni, de cand m-am nimerit, din pura intamplare, la un concert de-al tau la Club Phoenix, in Constanta. Am cautat, si gasit spoton.gif albumele tale. Am mai fost la un concert, peste o vreme, tot la Phoenix, apoi... te-am pierdut. Mi-e dor sa te aud, sa te vad transpus in muzica ta, sa canti la muzicuta asa cum n-am mai auzit pe nimeni sa o faca... Si da, asta este o declaratie de dragoste, pentru ca esti unul dintre muzicienii dragi sufletului meu si pentru ca te respect pentru felul in care iti construiesti viata si munca.

Sper sa am ocazia sa te vad, cat de curand, in concert.

Intrebari nu mai am, pentru ca deja ai raspuns la ele, prietenii mei virtuali au fost mai iuti ca mine.

AG Weinberger
QUOTE (Mara)
Sper sa am ocazia sa te vad, cat de curand, in concert


thumb_yello.gif
... si eu sper sa mai cint la Phoenix...
smile.gif
Cidul
Te salut cordial, draga AG si cum romanul e curios din fire vin in intampinarea ta cu paine, sare si cateva intrebari.
Asadar:

Ai regasit in SUA 'tara tuturor posibilitatilor'? Ce iti ofera in plus aceasta tara fata de Romania? In minus?

Blues-ul - pentru a intelege acest gen muzical deosebit am nevoie de o anumita cultura in domeniu? Trebuie sa fiu initiat in tainele blues-ul pentru a intelege cu adevarat ce vrea acesta sa exprime? rolleyes.gif

Din cate stiu, mama ta este evreica. Ai vazut filmul referitor la patimile lui Iisus regizat de Mel Gibson? Daca da, cum ti s-a parut? Are accente antisemite? (daca-mi este permisa opinia, eu consider toata aceasta speculatie a antisemitismului a fi doar o modalitate de a promova productia; modalitate ce a 'prins' jamie.gif )

Ai incheiat contracte cu vreo casa de productie din Romania? Se arata interesate acestea de genul muzical pe care il promovezi? (apropos, am incercat sa descarc de pe siteul tau niste melodii si... acestea nu exista; la fel si in cazul imaginilor, daca doresc sa le vad la o dimensiune marita hopa apare eroarea)

De-a lungul carierei tale in SUA presupun ca ai intalnit multe personalitati reprezentative pentru cultura muzicala. Ne poti da detalii referitoare la aceste experiente? Ce personalitate pe care ai intalnit-o te-a impresionat cel mai mult?

Ai realizat un documentar referitor la blues-ul american. Ai incercat sa intri in legatura cu mai-marii televiziunilor pentru a fi difuzat acest material?

Deocamdata atat, multa sanatate, tie si familiei tale! thumb_yello.gif
Minutul
Special inregistratu-m-am pentru a-i adresa cateva intrebari lui AG.

Cu ce difera muzica din Romania de dinainte de '89 fata de muzica de acum?

Pentru tine muzica este in primul rand o pasiune sau o afacere?

Pe cand un album in Romania ? (din cate stiu, in curand vei lansa un album in SUA, asa-i sau cel ce mi-a spus trebuie exterminat?).

Ai primit cumva o invitatie de la Ambasada SUA pentru un concert in Romania, dedicat Zilei Nationale a Statelor Unite? cool.gif
Daca nu ( blink.gif ), 4 iulie te 'prinde' in Romania sau in SUA?

Ce pasiuni mai are AG in afara de muzica?

Ce muzician din Romania 'iti spune ceva' la ora actuala? Dar din afara? Cel care te impresioneaza cel mai placut, daca sunt mai multe personaje. biggrin.gif


Sper ca timpul sa imi permita sa revin si cu alte intrebari pe masura ce raspunzi la acestea. wink.gif
AG Weinberger
QUOTE (Cidul)
Ai regasit in SUA 'tara tuturor posibilitatilor'? Ce iti ofera in plus aceasta tara fata de Romania? In minus?


Draga "Cidul", iti multumesc pentru primirea traditionala cu piine si sare smile.gif nimeni nu m-a primit inca asa de-a lungul existentei mele. biggrin.gif

Statele Unite este un principiu mai degraba decit o tara. Un principiu ce nu se putea implementa nicaieri altundeva decit acolo, dar este un principiu la care orice individ de oriunde se poate adapta foarte usor. Posibilitatile de fapt exista in fiecare dintre noi. De noi si numai de noi depinde reusita... Sunt oameni care au reusit si in Romania si sunt oameni care nici in US nu ar reusi... Daca simti in tine un talent sau un potential atunci esti obligat si ai raspunderea sa-ti servesti acest talent. Prin urmare cauti cele mai bune conditii de "desfasurare" pentru talentul tau. Poate ca pentru un balerin - sa zicem - St.Petersburg sau Moscova sunt orasele ideale pentru reusita. Pentru un pictor Parisul este cel mai ideal. Pentru un muzician de Blues in mod evident The Us este cel mai potrivit loc.
Exista acel faimos concept usor propagandist de "vis american", care de fapt reprezinta niste lucruri posibile oriunde in lume. O familie cu 2-3 copii, o casa, 2 masini si un loc de munca cit se poate de permanent. Acest "vis" devine posibil din ce in ce mai mult si in Romania. Nu crezi? Da, este adevarat ca sistemul de "exploatare" din US este unul foarte dezvoltat si odata intrind in acel sistem ai acces la multe facilitati sociale, financiare, etc. Dar sa stii ca sunt sisteme si mai avansate decit in US. De exemplu tarile Scandinave sau Austarlia, Noua Zeelanda... Raspunsul meu este ca 'tara tuturor posibilitatilor' se afla in noi insine si nu este de loc lucrativ sa asteptam cu miinile la briu ca sistemul in care traim sa ne aranjeze viata. Nu o va face niciodata...

QUOTE (Cidul)
Blues-ul - pentru a intelege acest gen muzical deosebit am nevoie de o anumita cultura in domeniu? Trebuie sa fiu initiat in tainele blues-ul pentru a intelege cu adevarat ce vrea acesta sa exprime?


Categoric NU! Nu uita ca cei ce au "inventat" si unii care practica si azi sunt analfabeti, sunt cei care cinta despre pamintul lor si depsre moralitatea lor asa cum inteleg ei. Putem compara Blues-ul autentic intr-o oarecare masura cu arat naiva populara de la noi. De fapt sunt lucruri identice care folosesc moduri diferite de exprimare. Cea ce fac eu sau cea ce se numeste azi Blues este foarte departe de forma initiala. S-a pervertit, s-a amestecat cu mute alte genuri... dar asta este o alta discutie. Cred ca daca ai sufletul deschis si daca ai relaxarea necesara care provine din constiinta de identitate atunci vei accepta si vei aprecia cea ce este diferit de filonul cultural in care ai fost crescut atunci te vei bucura si de Blues... am vazut la ARTE acum citeva seri un documentar despre taraful din Clejani. Publicul din Germania sau din Olanda era in delir in pofida faptului ca muzica respctiva nu face parte de loc din mostenirea lor culturala. Dar pentru ca aceste popoare nu au probleme de identitate istorica primesc cu bratele deschise si cu bucurie orice fel de mesaj cultural. Nu-si simt identitatea in pericol...intelegi? Acceptarea diferentelor este cuvintul cheie... si prin asta se vor rezolva multe alte lucruri...

QUOTE (Cidul)
Din cate stiu, mama ta este evreica. Ai vazut filmul referitor la patimile lui Iisus regizat de Mel Gibson? Daca da, cum ti s-a parut? Are accente antisemite? (daca-mi este permisa opinia, eu consider toata aceasta speculatie a antisemitismului a fi doar o modalitate de a promova productia; modalitate ce a 'prins')


Da, noi suntem evrei si sunt mindru de asta... Nu am vazut inca filmul... Dar toata povestea ce este prezentata lumii de vreo 1600 de ani incoace (Biblia a fost redactata abia in secolul 5 de catre un grup de episcopi) si stiind faptul ca Paul sau Pavel a fost un mare manipulator politic insetat de putere, ma fac sa am indoieli in privinta asta oricum.
Dar nu am vazut filmul... dar nu m-as mira daca ar fi doar o propaganda, caci este vorba totusi de un produs care trebuie sa faca bani, nu? "There is no business like Showbusiness!!!"

QUOTE (Cidul)
Ai incheiat contracte cu vreo casa de productie din Romania? Se arata interesate acestea de genul muzical pe care il promovezi? (apropos, am incercat sa descarc de pe siteul tau niste melodii si... acestea nu exista; la fel si in cazul imaginilor, daca doresc sa le vad la o dimensiune marita hopa apare eroarea)


Nu. Casele de productie din Romania nu cunosc acest business, totul se intimpla din mers si "dupa ureche" yikes.gif Nu au o strategie care sa-i confere statutul de jucator serios pe piata muzicala. In mine nici o casa de discuri din Romania nu a avut incredere, dar cred ca trebuie sa le multumesc pentru asta... de asta am plecat de fapt...
Imi pare rau pentru site... pe care site ai fost? am doua pe net... spune-mi te rog sa stiu unde sa fac reparatia smile.gif

QUOTE (Cidul)
De-a lungul carierei tale in SUA presupun ca ai intalnit multe personalitati reprezentative pentru cultura muzicala. Ne poti da detalii referitoare la aceste experiente? Ce personalitate pe care ai intalnit-o te-a impresionat cel mai mult?


M-am vazut si m-am cunoscut cu multi - pe care ii stiam doar de pe discuri, cu totii sunt foarte relaxati, normali, comunicativi si gata sa-ti sara in ajutor. De fapt cu totii suntem in acelasi business si cu totii suntem la fel de expusi si vulnerabili. Cel mai mult m-a topit BB... care este un sweetheart. Nu mai stiam ce sa fac cind m-a rugat pe un ton umil, incurajator, plin de respect sa-i dedic un disc de-al meu... BB King... in acel moment simteam ce mic si neinsemnat sunt de fapt, in acel moment s-a resetat sistemul meu valoric si ego-ul meu a capatat o dimensiune constructiva... m-a cutremurat din temelii intilnirea cu BB...

QUOTE (Cdul)
Ai realizat un documentar referitor la blues-ul american. Ai incercat sa intri in legatura cu mai-marii televiziunilor pentru a fi difuzat acest material?


Da... raspunsul a fost "nu". Dar nu ma las, daca va fi nevoie voi produce singur (cu ajutorul unor investitori)... apropo, daca cunosti pe cineva care ar fi interesat de un astfel de proiect, te rog da-i de stire... multumesc prealabil smile.gif
AG Weinberger
QUOTE (Minutul)
Cu ce difera muzica din Romania de dinainte de '89 fata de muzica de acum?


Multumesc ca te-ai inscris la Han doar pentru mine... iti doresc sa ramii in Han si sper sa gasesti subiecte si topics-uri care te intereseaza si care te vor imbogati cu siguranta... smile.gif

Nu stiu. Eu nu prea consum muzica din Romania... dar dupa cum vad este foarte variata... pustii au mai mult acces la industria asta si se auto-incurajeaza... cea ce este un lucru minunat.

QUOTE (Minutul)
Pentru tine muzica este in primul rand o pasiune sau o afacere?


Si una si alta. De la virsta mea de 10 ani stiu exact ce vreau sa devin... nu stiu sa fac nimic altceva, asa ca trebuie sa-mi asigur existenta din asta. Vezi vreo contradictie? biggrin.gif

QUOTE (Minutul)
Pe cand un album in Romania ?


Nu stiu. Depinde de interesul mass-mediei, cred... cea ce deocamdata nu este prea incurajatoare. Am semnat cu o casa din State, dar nu prea intereseaza pe nimeni acest fapt... din aroganta? din ignoranta? din indolenta? din invidie? nu stiu... sper ca anul acesta va iesi discul, dar depinde de ei daca vor distribui sau nu si in Romania.

QUOTE (Minutul)
Ai primit cumva o invitatie de la Ambasada SUA pentru un concert in Romania, dedicat Zilei Nationale a Statelor Unite?
Daca nu (  ), 4 iulie te 'prinde' in Romania sau in SUA?


De ce te preocupa acest lucru oare? De obicei acel party se tine cu circuit inchis pe baza de invitatii... ori stii ca vei fi pe lista, ori esti o competite de-a mea si asa vrei sa afli detaliile, ori esti sunetist si incerci sa intri in combinatie? rofl.gif Glumeam un pic bineinteles... Da, sunt discutii de genul asta... Dar totusi, ma gindesc acum... trebuie sa fii un insider ca acest lucru s-a discutat doar intr-un anumit birou... Hm,hm,hm... 50.gif thumb_yello.gif

QUOTE (Minutul)
Ce pasiuni mai are AG in afara de muzica?


Gatitul, istoria, politica, gadget-urile, psihologia, sociologia... dar in principiu "Pe Mine Insumi" spoton.gif

QUOTE (Minutul)
Ce muzician din Romania 'iti spune ceva' la ora actuala? Dar din afara? Cel care te impresioneaza cel mai placut, daca sunt mai multe personaje.


Toti cu talent, cu umor si cei care isi iau in serios visul si cariera... poti sa-ti spun in primul rind de trupa mea de acum - altfel nu le-as fi oferit colaborarea, Raul Kusak, Kiba Dachi, Adi Tetrade sunt muzicieni tineri, extrem de talentati si seriosi - sper ca am contribuit si eu un pic prin cariera si povestea mea la dezvoltarea lor, si acum "imi culeg roadele" laugh.gif - si Dan Ionita care este un muzician cu o vasta experienta si cu multa intelepciune. Dar in general dupa ce m-am intros din US m-a bucurat faptul ca am gasit o generatie de muzicieni tineri care au avut acces la informatii corecte cind si-au invatat instrumentul si care asculta muzica de mare valoare din care invata mult si bine... eu nu am avut aceasta sansa...
Minutul
Multumesc pentru raspunsuri. wink.gif

QUOTE
De la virsta mea de 10 ani stiu exact ce vreau sa devin... nu stiu sa fac nimic altceva, asa ca trebuie sa-mi asigur existenta din asta. Vezi vreo contradictie?  biggrin.gif


Nu, nicidecum. smile.gif Pe langa calitatile pe care le ai, ai avut si succes insa, pentru ca, in Romania, cu cateva exceptii, muzica nu este un domeniu foarte profitabil. Ori poate ma insel...
Este adevarat insa ca momentul ce te-a decis, la varsta de 10 ani sa urmezi acest drum a fost unul - sa-i spunem- putin ciudat?

QUOTE
Am semnat cu o casa din State, dar nu prea intereseaza pe nimeni acest fapt... din aroganta? din ignoranta? din indolenta? din invidie? nu stiu... sper ca anul acesta va iesi discul, dar depinde de ei daca vor distribui sau nu si in Romania.


Probabil si din ignoranta si din invidie... la ce genuri de muzica sunt promovate acum in Romania... hh.gif

Multumesc inca o data pentru raspunsuri. smile.gif

Apropos, dintre tarile pe care le-ai vizitat pana acum care ti-a placut cel mai mult? De ce?
AG Weinberger
Eu iti multumesc pentru interes si pentru intrebari.
Daca esti serios si ai un "punct B" la care vrei sa ajungi si esti determinat atunci in orice domeniu poti fi profitabil. Dar cred ca profitul inseamna pentru fiecare altceva... In cazul meu banii sunt importanti dar nu ajunge sa ma declar "profitabil" sau "eficient". Eu mai am nevoie de acel ceva metafizic cea ce este sa zicem aprecierea, rostul, simtul functionalitatii, atitudinea, aplauzele, increderea, puterea si catarzisul...
Nu cred ca a fost "ciudat" acel moment notoriu, nici eu nu inteleg prea bine ce s-a intimplat atunci. Poate un intelept imi va explica odata... wink.gif Sunt convins ca multi trec prin astfel de "socuri"...
Ma consider norocos ca pot sa calatoresc si sa cunosc lumea... peste tot exista lucruri placute, frumoase dar si contrariul lor... oamenii in esenta sunt la fel. Ei fac orasele si tarile de fapt... Cel mai mult imi place - daca-mi permiti - in "pielea mea" prin care sunt transportat sa interactionez cu oamenii din tarile straine...

Iti multumesc din nou pentru interes, ai grija de tine si de cei dragi!
fiatlux
QUOTE (AG Weinberger @ 15 Apr 2004, 04:13 PM)
Eu mai am nevoie de acel ceva metafizic cea ce este sa zicem aprecierea, rostul, simtul functionalitatii, atitudinea, aplauzele, increderea, puterea si catarzisul...

clapping.gif
Intrebarea mea :ne poti canta ceva ? Multumesc. flowers.gif
AG Weinberger
Dragut... cool.gif
Dar lasind la o parte gluma si cinismul, cint unde sunt invitat si unde simt ca sunt dorit... deocamdata tara mea de nastere mai mult isi bate joc decit incurajeaza, aprecieaza sau respecta...
Mihai
Nu cred ca e vorba de cinism, dar in mod sigur daca nu erau barierele virtualului pentru multi ar fi fost o placere sa te auda si vada 'in actiune'. smile.gif
fiatlux
Iertare pentru neinteleasa exprimare ! De fapt era o dorinta de... indrumare catre un site unde sa va putem... chiar asculta!
Cu respect, o iubitoare de muzica buna! sorry.gif
AG Weinberger
E in regula... banuiam eu ca NU esti vreun dusman de al meu. wink.gif
Am 2 site-uri, dar un forumist mi-a semnalat ieri ca nu a reusit sa descarce piesele. La mine functioneaza bine ambele site-uri. Incearca si tu, poate vei reusi: www.agweinberger.com si www.attilamusic.com
Din motive de protejare doar 30 de secunde poti asculta din piese. Dar daca te duci pe www.mp3.com/agweinberger acolo sunt citeva piese complete... Caut pe cineva priceput sa-mi administreze site-urile, eu sunt doar un umil user al internetului si site-ul meu ar trebui refacut... daca cunosti astfel de doritori, te rog vorbeste-i de mine. Multumesc mult...
Cidul
QUOTE
Draga "Cidul", iti multumesc pentru primirea traditionala cu piine si sare smile.gif nimeni nu m-a primit inca asa de-a lungul existentei mele.


Iar eu pentru raspunsuri. smile.gif

QUOTE
Sunt oameni care au reusit si in Romania si sunt oameni care nici in US nu ar reusi...


Asta in mod sigur! Insa vezi, pana la urma, din context, tot SUA ies pe primul loc (nici in SUA). Si pana la un punct este normal, posibilitatile sunt mai numeroase in afara. Insa, dupa cum bine spuneai, se poate si aici si acolo.

QUOTE
Exista acel faimos concept usor propagandist de "vis american", care de fapt  reprezinta niste lucruri posibile oriunde in lume.


Oriunde in lume unde exista democratie. smile.gif

QUOTE
Raspunsul meu este ca 'tara tuturor posibilitatilor' se afla in noi insine si nu este de loc lucrativ sa asteptam cu miinile la briu ca sistemul in care traim sa ne aranjeze viata. Nu o va face niciodata...


Culmea, si aici sunt de acord. smile.gif Pentru ca noi ne cream acele posibilitati; poate doar cadrul din anumite tari faciliteaza ca rezultatele sa apara mai repede.

QUOTE
Cea ce fac eu sau cea ce se numeste azi Blues este foarte departe de forma initiala. S-a pervertit, s-a amestecat cu mute alte genuri... dar asta este o alta discutie.


Despre ce genuri ar fi vorba? hmm.gif

QUOTE
Nu-si simt identitatea in pericol...intelegi?


Ai intalnit si asemenea cazuri, in care publicul sa va trateaza cu o oarecare raceala?

QUOTE
Imi pare rau pentru site... pe care site ai fost? am doua pe net... spune-mi te rog sa stiu unde sa fac reparatia smile.gif


http://www.agweinberger.com/photo.html => la poze, daca dau click pentru a le mari, apare o pagina de eroare
http://www.agweinberger.com/music.html => http://www.mp3.com/agweinberger => sunt redirectionat catre prima pagina (din cate stiu, de curand MP3.com a fost cumparat de CNET si probabil au o noua politica...)

QUOTE
Nu mai stiam ce sa fac cind m-a rugat pe un ton umil, incurajator, plin de respect sa-i dedic un disc de-al meu... BB King... in acel moment simteam ce mic si neinsemnat sunt de fapt, in acel moment s-a resetat sistemul meu valoric si ego-ul meu a capatat o dimensiune constructiva... m-a cutremurat din temelii intilnirea cu BB...


Hmmm, frumos... rolleyes.gif

QUOTE
Da... raspunsul a fost "nu". Dar nu ma las, daca va fi nevoie voi produce singur (cu ajutorul unor investitori)... apropo, daca cunosti pe cineva care ar fi interesat de un astfel de proiect, te rog da-i de stire... multumesc prealabil smile.gif


Ai incercat la TVR, departamentul Cultura; mai precis, chiar TVR Cultural. Cred ca ar fi interesati de un asemenea documentar. thumb_yello.gif
Costin
Doua intrebari scurte. smile.gif

Publicul din ce tara te-a impresionat cel mai mult in mod pozitiv? Dar in mod negativ?

Daca nu sunt indiscret: Care este programul unei zile obisnuite din viata lui AG? smile.gif

Tnx b-)
fiatlux
In loc de... multumire ! E o descoperire intamplatoare, dar placuta! Imi puteti spune parerea? Multumesc din nou!

PS Si eu sunt novice in materie de programare computeristica! Dar voi incerca sa gasesc un maestru! rolleyes.gif
AG Weinberger
Pentru "fiatlux" - Multumesc pentru interesul tau si pentru link, o stiu pe Liz, a fost si la Bucuresti in '98 daca nu ma insel... traieste la Paris si este o luptatoare admirabila... Nici ea nu putea sa fie "profeta" in tara ei. Amindoi suntem intr-o industrie foarte salbatica si vitrega... smile.gif

QUOTE (Costin)
Doua intrebari scurte.

Publicul din ce tara te-a impresionat cel mai mult in mod pozitiv? Dar in mod negativ?

Daca nu sunt indiscret: Care este programul unei zile obisnuite din viata lui AG?


Pentru "Costin" - Oamenii sunt la fel peste tot in lume. Au acelasi dureri, bucurii, frustrari, complexe, probleme, boli, impliniri, iubiri... Doar ca in unele tari exista riscul promiscuitatii mai mult decit in altele. Publicul - asa cum este el - ma fascineaza indiferent in ce tara ma aflu. Simplul fapt ca vine sa ma vada, ca isi face timp pentru asta, ca isi scoate niste bani din buzunar, ca se intereseaza de mine... aceste lucruri, dincolo de flatare si de placere, ma pun serios pe ginduri, ma fac sa ma port cu grija, nu cumva sa ranesc sau sa dezamgesc pe cei care ma onoreaza cu interesul lor... exact ca si in acest forum... este o relatie pe cit de puternica si motivanta pe atit de fragila si vulnerabila.
O zi de a mea decurge foarte obisnuit... am momente cind nu fac nimic si ma enerveaza ca simt ca imi pired timpul, sau in alte dati nu am timp nici sa maninc smile.gif Dar eu duc o viata foarte simpla si privata, eu sunt un tip casnic, nu prea imi place sa ies fara rost... petrec mult timp pe net, citesc, scriu, cint, fac cumparaturi, spal, alerg, iubesc, dorm, pling, ma enervez, ma calmez si incerc sa ma fac util, sa-mi gasesc un rost in fiecare zi...
AG Weinberger
QUOTE (Cidul)
Despre ce genuri ar fi vorba?


Nu prea mai gasesti in 2004 Blues autentic. Mai sunt citiva performeri sau rapsozi octogenari care cinta in forma veche si exista citiva tineri care incearca macar sa pastreze traditia ( Chris Thomas King, Alvin Youngblood Heart). In rest exista un fenomen cunoscut sub numele de "crossover" cea ce inseamna de fapt fuzionarea mai multor genuri. Eu de exemplu nu ma consider un Bluesman - printr-o intimplare oarecare asa a inceput sa ma cunoasca si sa ma identifice lumea. Dar cind sunt intrebat ce fel de muzician sunt, raspunsul meu este: I am a Blues related musician. Incerc sa fiu - ca in tot cea ce fac - cit mai obiectiv si corect. Eu port in mine un bagaj cultural extrem de bogat de caresunt mindru si pe care cred ca trebuie sa impart si sa arat peste tot unde am ocazia. Blues-ul pentru mine ar fi doar o platforma pe care expun mostenirea mea culturala. Incerc sa sintetizez aceste lucruri si sa prezint un produs unic si interesant. Tendinta oricum este ca Blues-ul sa fie cit mai comercial, sa ajunga la cit mai multa lume... este firesc pe undeva.

QUOTE
Ai intalnit si asemenea cazuri, in care publicul sa va trateaza cu o oarecare raceala?


Da. Dar aceste lucruri sunt inevitabile. Cu totii avem zile proaste, inclusiv si publicul... spoton.gif
fiatlux
Dle Weinberger, aveti o experienta bogata concertistica (suna cam aiurea !! wink.gif .Ati constatat daca se produce o ..trecere a ascultatorului de la categoria ...blues-ului comercial la ..blues-ul de mare ..adancime? Cu alte cuvinte , credeti ca mai e valabil dictonul ca gustul se formeaza ? Sau in timpurile astea tulburi si grabite , nu mai e loc de crestere ??Sau credeti ca e vremea ...portiei de "manea" luata din picioare si inghitita pe fuga ?Quo Vadis ?

Poezia, va place ? (intrebare cu raspuns inclus ! rolleyes.gif ) Pentru bunavointa de a ne raspunde ...un "cantec" de-a lui Nichita
SOLDATUL SI PASAREA

-Esti trist asta-seara, îi spuse pasarea,
vad eu ca esti trist...
-Nu, nu - raspunse soldatul.
-Si totusi pari trist, zise pasarea cea alba,
pari trist.
-Nu, nu sunt trist, raspunse soldatul,
nu, nu.
-Esti trist asta-seara, vad eu,
ai ceva pe suflet- mai zise
pasarea alba.
-Nu, nu sunt trist - si lasa-ma-n pace!
se rasti la ea soldatul.
Pasarea se desprinse de pe bratul lui
si zbura fîlfîind din aripile ei mari
si albe, foarte albe.
-Unde-o fi plecat pasarea aia cuvîntatoare?
se trezi deodata soldatul, vorbind
singur.
AG Weinberger
Defineste-mi te rog "marea adincime". Ce cauta de fapt omul cind asculta muzica altuia? La ce fel de revelatii se asteapta? Intelege oare intocmai mesajul muzicianului - in cazul in care acesta are vreunul, fireste... Dar chiar este important mesajul cuiva in aceste timpuri grabite - cum spui tu... Chiar intereseaza cu adevarat? Sau totul este o ipocrizie urbano-civilizato-intelectualizata care de fapt ne da noua iluzia unui spirit dupa care tinjim?
Poezia a murit... cine se mai intereseaza de poeti sau de gindurile lor? Cine aplica sfaturile poetilor in viata proprie? De ce incercam sa ne imbatam cu apa rece? Informatia azi este alta... s-a regimentizat spiritul si constiinta. Nu crezi? Azi mai degraba trebuie sa fii disciplinat decit ginditor...
flu
Bine v-am gasit la Han, domnule Weinberger smile.gif

Am si eu doua curiozitati:
1. Cum vedeti evolutia muzicii in (sa spunem) urmatorii 10 ani, tinind cont de toate "fusion"-urile care au aparut in ultimii ani intre diverse genuri si subgenuri. E posibil un "blues electronic" sau e o contradictie de termeni?

2. Sunt sanse sa va vedem si auzim intr-un concert in Cluj in viitorul apropiat ?

Si in legatura cu "site"-urile dumneavoastra, nu sunt chiar un maestru dar cit de cit sunt priceput in domeniu si ar fi o onoare sa va pot ajuta. smile.gif
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.