Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Nedumerire
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia IT > Internet - Siteuri Utile, SEO, Promovare, Hosting
Jazz
Am doua conturi de e-mail si doar pe unul dintre ele tot primesc mesaje de la adrese necunoscute care imi spun ca am trimis mesaje virusate pe nu stiu unde... Primesc si fisiere pe care nu le deschid... Avem Norton 2004 pe toate computerele si le-am scanat de cateva ori fara nici un virus gasit. Voua vi se intampla asa ceva? Aveti idee ce se intampla?
Mihai
Detalii poti gasi aici.

Virusul respectiv (si nu numai) trimite mesaje de email cu header-ul modificat. Antivirusul, sesizand virusul respectiv, trimite (in mod eronat) un mesaj de avertizare adresei de unde a fost trimis (de fapt adresa ce apare in header, nu cea reala).
Acesta este motivul pentru care primesti asemenea mesaje de atentionare. smile.gif
Jazz
Deci pana la urma nu au nici un virus, nu? hh.gif Sper ca nu.... unsure.gif
Multumesc mult Mihai smile.gif
rebel
Depinde ce v1rus este si ce versiune a v1rusului e. Most likely, v1rusul trimite cate un e-mail cu replica sa la fiecare dintre persoanele adaugate in lista ta de prieteni (address book) din mail. Desigur, acel e-mail este trimis de pe o adresă falsă, făcând astfel practic imposibilă detectarea celui infectat.
Jazz
Iar am primit unul azi-dimineata. De fapt doua: unul de la "RAV-anivirus" care imi spunea la subject ca am trimis un mesaj virusat si a fost sters (de ce de la RAV cand eu am Norton-antivirus... ) si altul de la o adresa care imi spunea ca mesajul meu spre o adresa necunoscuta nu a putut fi livrat.... Nu le-am deschis, le-am sters pe amandoua. Culmea e ca nu primesc nici un mesaj de-asta pe Yahoo!...
rebel
Asta pentru ca Yahoo! a cumpărat anumite 'accesorii' ce verifică automat orice mesaj primit pe serverul lor, de este v1rus au ba. Dacă este, nu-l trimite mai departe destinatarului. Mă rog, la chestia cu RAV, mai mult decât probabil era un alt v1rus. Sunt binecunoscute cazurile când v1rusii de spam sunt trimisi de pe adrese faimoase gen service@fbi.gov, update@microsoft.com etc.
Jazz
Ok, draga Rebel, saru-mana pentru raspuns.
Am sa incerc sa le ignor si sa nu deschid fisierele. mad.gif Sper sa inceteze. Poate unul dintre prietenii mei are computerul infectat cu dracovenie din aia... Sunt stresante rau de tot.
Figaro
Exemplu:

QUOTE

AntiVir has detected the following in a mail addressed to you:

        Worm/Netsky.D.Dam worm 

The mail was not delivered.
rebel
Vroiai ajutor în acel sens, Figaro? Dacă da, dacă ai un anume fisier in directorul tău de Windows, fisier numit winlogon.exe atunci într-adevăr esti infectat. Atât Trendmicro (producători ai BitDefender), cât si Grisoft (producători ai AVG) oferă patch-uri pentru c*rătarea acelui v1rus. Un update la sistemul de anti-virus ar fi preferabil în acest sens.

Jasmine, pentru nimic. Incearcă totusi s vezi de administratorii e-mail-ului tău oferă vreun fel de protectie pentru attachment-uri venite odată cu e-mail-urile outgoing, iertati lipsa de acord.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.