Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:The New Age
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Comunitatea Credintei - Religie
Figaro
Un articol interesant:

QUOTE

CE ESTE MISCAREA NEW AGE?

Stim ca ea nu apare sub forma unui grup compact, de sine statator, ce poate identificat ca atare. Lucrul acesta reprezinta o problema pentru cei ce vor sa o evite sau sa-i descopere prezenta fie in Biserica, fie in alte segmente ale societatii. Trasatura fundamentala ce o face cu atat mai greu de identificat este starea de organizare difuza in care se gaseste datorata in mare parte crezurilor ei de baza (sincretismului, panteismului, universalismului, etc.) pe care le voi descrie mai jos.


Miscarea New Age este o retea, neinchegata ca structura, de indivizi si organizatii ce sustin o viziune comuna a unei noi ere a iluminarii (cunoasterii; n.a.) si armoniei (Epoca lui Aquarius), si care impartasesc aceeasi conceptie despre lume si viata. Aceasta se intemeiaza pe monism (totul este una), panteism (totul este Dumnezeu), si misticism (experienta contopirii cu divinitatea1). Pentru a fi un adept al Noii Ere nu trebuie neaparat sa devii oficial membrul unui grup, sau sa marturisesti niste crezuri particulare. Miscarea este extrem de diversificata si cuprinde o mare multime de organizatii cu interese diferite si crezuri asemenea. Din acest motiv, miscarea nu poate fi categorisita cultica si nici nu se poate defini prin denumirea sociologica de secta. Un editor de carte New Age a spus: "Nimeni nu poate vorbi in numele intregii comunitati New Age"2.
In timpul anilor 50 si pana la mijlocul anilor 60, miscarea New Age era asemenea unui aisberg gigantic cu peste 90% din masa lui aflata inca sub apa3. Incetul cu incetul acesta a iesit tot mai mult la suprafata incat am ajuns in zilele noastre ca miscarea sa fie reprezentata masiv in literatura, in arta si muzica, in cultura cinematografica, in biserica, sau in invatamant. Din pacate, ca si in fata altor provocari, biserica in ansamblul ei nu a raspuns adecvat noului curent de gandire si nu a oferit argumente temeinice pentru care oamenii sa se opuna ei si sa-i condamne invataturile. In plus, foamea dupa spiritualitate din tari ca a noastra neimplinita de biserica traditionala si recunoscuta de stat, i-a aruncat pe multi in bratele extrem de primitoare ale acestei plagi spirituale ce s-a abatut asupra societatii noastre.

CINE SUNT, SAU POT FI, MEMBRII EI?

Comunitatea New Age poate cuprinde persoane ce provin din diverse domenii de activitate, cum ar fi, medicina holistica, ecologie, activism politic, invatamant, yoga, astrologie, si multe, multe altele. Adepti ai spiritismului, ocultismului, religiilor orientale, ai diverselor scoli de filozofie, pot foarte usor sa se gaseasca sub umbrela generoasa a miscarii New Age si in ciuda deosebirilor de convingeri sa creada ca doar unita omenirea va putea sa se atinga noi cote ale cunoasterii si impreuna sa evolueze la o constiinta cosmica.

Desi nu fiecare sustinator al Noii Ere subscrie la aceste crezuri, majoritatea pot fi identificati dupa urmatoarele aspecte:


a) Se inspira din mai multe surse ale "adevarului". Pentru ei acesta nu poate fi unic, personal si abstract, ci relativ si subiectiv.
cool.gif Se simt confortabili atat in prezenta Sfintei Biblii cat si a "Evangheliei Acvariene a lui Isus Hristos" de Levi Dowling, a revelatiilor "profetului somnambul", Edgar Cayce, sau a sfaturilor entitatii spirituale pe nume Ramtha, un razboinic lemurian in varsta de 35.000 de ani canalizat in transa de J.Z.Knight. Filme si carti s-au obtinut in urma contactului facut de unii dintre adeptii New Age, cum ar fi celebra Shirley MacLaine, cu astfel de entitatii spirituale si prin metoda "channeling-ului" (canalizarii sau, scrierii ghidate) se propun diferite scenarii, fie ale sfarsitului lumii, fie ale cuceririi si uniformizarii ei fortate de catre conspiratii si organizatii secrete ce tintesc nu mai putin decat la guvernarea mondiala!

FACTORI CARE AU CONDUS LA APARITIA MISCARII NEW AGE

Unul dintre primii si cei mai importanti a fost transcedentalismul secolului al XIX-lea. Exponentul cel mai vizibil al acestuia a fost Ralph Waldo Emerson (1803-1882). Emerson si transcedentalistii au fost cei ce au pus bazele aparitiei si formarii miscarii New Age. Emerson a pretins ca intuitia este mai presus decat simturile in descoperirea "adevarului" si ca Dumnezeu se poate revela omului prin intuitia lui. El a sustinut ca scopul religiei era o unire constienta a umanitatii cu Dumnezeu. Si el a crezut ca Dumnezeu a oferit revelatie tuturor religiilor lumii4.

Despre ei, Russell Chandler indica cum transcedentalistii "au imprumutat din belsug din scrierile sacre ale religiilor orientale si le croiesc in asa fel incat sa se potriveasca spiritului american de autonomie si autodeterminare, pregatind scena iluminatiilor New Age-ului ce se vor afla in centrul atentiei cu 130 de ani mai tarziu"5.

Teozofia

Un al doilea important factor ce a condus la aparitia New Age a fost o reinviere a ocultului. La aceasta si-a adus o majora contributie Societatea Teozofica, organizatie fondata de Helena P. Blavatsky in anul 1875. Termenul "teozofie" luat literal inseamna "intelepciune divina". Urmatoarele idei distincte ale New Age-ului au fost sustinute la inceput de Teozofie6:

Niste "maestri inaltati" vor ghida evolutia spirituala a omenirii. Acestia sunt persoane istorice care in trecut si-au incheiat evolutiile lor pamantesti prin reincarnare, iar acum isi continua evolutia pe un plan superior al existentei lor.
In timp ce acesti "maestri inaltati" isi continua propria lor evolutie spre dumnezeire, ei ajuta astazi voluntar fiinte umane mai putin luminate sa ajunga la nivelul actual al "maestrilor. De asemenea, ei ofera revelatii acelor fiinte umane ce sunt "acordate" spiritual.
Adevarul religios a fost comunicat de catre multi alti oameni sfinti pe langa Isus. Buda, Hermes, Zoroastru, sau Orfeu.
Isus a fost doar o fiinta umana ce a intruchipat spiritul Hristosului. Blavatsky a crezut ca revelatiile ei primite de la Maestrii Inaltati sunt cele ce au marcat inceputul Epocii Acvariene (devenit un sinonim al New Age-ului).
Antropozofia
O alta contributie majora la reinvierea ocultismului a avut-o Antropozofia. De fapt, ramura a Teozofiei, ea a fost infiintata in 1912 de catre misticul german pe nume Rudolf Steiner. Termenul "antropozofie" luat literal inseamna "intelepciunea omului" si a fost popularizat pentru a le aminti oamenilor ca poseda adevarul in sinea lor.
Steiner a sustinut ca acest adevar launtric se poate descoperi folosind "stiintele sale oculte" care il pot face pe om sa cunoasca o "perceptie hipersensibila fata de lumile spirituale7". Printre aderentii moderni ai New Age-ului care se inspira masiv din Antropozofie se numara David Spangler si George Trevelyan.

Scoala Arcana

Scoala Arcana (Arcane School), o alta ramura a Teozofiei a fost fondata in 1923 de catre Alice si Foster Bailey. Multe din doctrinele acestei scoli de gandire sunt similare celor ale Teozofiei, incluzandu-le si pe cele privitoare la "maestrii inaltati8".

Alice Bailey a crezut ca ea este "purtatoarea de cuvant" a maestrului cunoscut sub numele de "Tibetanul". In acest rol ea a produs 19 carti ale acestui maestru. Doua dintre cele mai semnificative carti ale ei si care sunt deosebit de apreciate printre adeptii New Age-ului, sunt The Externalisation of the Hierarchy (Exteriorizarea Ierarhiei) si The Reappearance of Christ (Reaparitia lui Hristos).

Benjamin Creme este exponentul modern al New Age-ului ce se inspira enorm din Scoala Arcana.

Miscarea "I Am" (Eu sunt)

Miscarea "Eu sunt" tot o ramura a Teozofiei a fost fondata prin ani 30 de catre Guy si Edna Ballard. Asemenea Teozofiei, si "Eu sunt" adopta crezul intr-un sir de revelatii progresive provenite de la "maestri inaltati". Scopul acestor revelatii este de a pregati omenirea in vederea impunerii Epocii lui Acvarius si a atingerii la scara planetara a "constiintei Hristosului9". Cei doi Ballard au sustinut prezenta lui "Eu Sunt" in fiecare persoana afirmand ca aceasta reprezinta punctul de contact cu realitatea divina.

O exponenta moderna a New Age-ului care se inspira considerabil din miscarea "Eu Sunt" ("I Am Movement") este Elizabeth Claire Prophet, conducatoarea absoluta a asa numitei Biserici Universale si Triumfante, o grupare cultica din S.U.A.

Spiritismul

Spiritismul se poate defini ca fiind "practica de incercare a stabilirii comunicarii cu fiinte umane plecate din aceasta viata, sau cu inteligente neumane (de regula imateriale), prin intermediul unui medium omenesc cu scopul de a obtine informatii supranaturale, sau de a avea experiente directe ale realitatilor metafizice10".

Miscarea spiritualista (care include si spiritismul) s-a nascut in casa fermierului american John Fox, din Hydesville, New York11. Din partea spiritualistei Helena Petrova Blavatsky spiritualismului a primit o lovitura puternica in anul 1875. Totusi spiritismul a continuat sa fie promovat prin Scoala Arcana din 1923 si prin miscarea "Eu Sunt" din anii '30. In miscarea New Age spiritismul este acum redenumit "channeling" (canalizare, ghidare).

TRASATURI ALE MISCARII NEW AGE

Sincretismul religios

Miscarea New Age este sincretista, adica combina si sintetizeaza invataturi si principii religioase uneori complet contradictorii. Culege din invataturile tuturor religiilor lumii si le redefineste sub forma acestei conceptii mistice despre lume si viata: "Noi onoram adevarul si frumusetea tuturor religiilor lumii, si credem ca fiecare din ele contine o parte din Dumnezeu, un sambure al adevarului care sa ne uneasca pe toti.12"

Adeptii New Age nu ofera un devotament exclusiv unui invatator sau unei invataturi anume. Dimpotriva, ei cred ca Dumnezeu s-a revelat pe Sine in Isus, dar nu numai ci s-a revelat si in Buda, in Krishna si o multime de alti avatari. Ca prin urmare, spun ei, Biblia nu poate face nici o pretentie de a fi singura revelatie a lui Dumnezeu facuta omenirii.

Divinizarea umanitatii

Afirmatia fundamentala a miscarii New Age este indumnezeirea omului. Crezul in divinitatea omului urmeaza celui in monism si panteism pentru ca daca totul este una (monism) si totul este Dumnezeu (panteism), atunci si noi oamenii suntem Dumnezeu.

Beverly Galyean afirma ca, "odata ce noi incepem sa vedem ca toti suntem Dumnezeu, ca avem atributele sale, cred ca intreg scopul vietii devine reasumarea dumnezeirii din noi, a iubirii, a intelepciunii, a intelegerii si a inteligentei perfecte.13"

"Transformationismul"

Doua aspecte ale transformarii se remarca in platforma New Age. Transformarea personala si transformarea planetara.

Transformarea personala reprezinta corespondentul New Age al nasterii din nou din Crestinism, bazandu-se pe recunoasterea personala a contopirii cu Dumnezeirea, cu umanitatea si cu universul. Aceasta recunoastere este descrisa in moduri variate, fie ca "iluminare", "armonizare", "acordare" (vezi, engl., "attunement"), "realizarea sinelui", "realizarea lui Dumnezeu", sau "actualizarea de sine". Se sustine ca avem nevoie de o asemenea iluminare deoarece noi, oamenii, am "acceptat minciuna" (sau, cedat iluziei) limitarii omenesti si marginirii omului. Pentru ca ne-am uitat adevarata noastra identitate divina15. Doar printr-o transformare a constiintei noastre noi putem scapa de aceasta minciuna si putem realiza (descoperi) adevaratul nostru potential.

Transfomarea planetara se presupune sa se realizeze prin acumularea unei "mase critice" de indivizi ce au fost ei insisi personal transformati si care isi asuma raspundere socio-politica pentru intreaga umanitate.

Office
Si care e problema pana la urma?
Liberul arbitru il are fiecare, te forteaza cineva sa fii adept al acestui curent "religios"?
Pana la urma ce vrei sa demostrezi cu toate informatiile pe care le-ai expus?
Minerval
Redactarea lui Figaro este realizata intr-o maniera interesanta, insa cu obisnuitele exagerari intalnite in contexte precum cele esoterice. Oricum, pe baza textului din prima redactare, o persoana isi poate forma o imagine asupra fenomenului Noii Religii Mondiale, ca sa ma exprim in asentimentul acolitilor. Toate cele bune.

F.'.
Figaro
Nu este "redactarea lui Figaro", ci e doar unul din materialele New Age disponibile pe aceasta tema.

QUOTE ("Office")

Pana la urma ce vrei sa demostrezi cu toate informatiile pe care le-ai expus?


Prin definitie informatia e facuta ca sa informeze, nu sa demonstreze. Concluziile le trage fiecare.
Office
Figaro, spune-mi doar pe acest site ai pus tema asta cu New Age?
Repeti aceleasi subiecte peste tot unde gasesti un site despre religie,parca l-ai astepta pe Rica, sa vina sa te contrazica.
Vino si tu cu ceva nou.
Figaro
Sa inteleg ca ai ceva imptriva unei discutii pe tema fenomenului New Age?

Office
Nu am nimic impotriva, si asta ca nu ma deranjeaza existenta acestui curent religios in lume.
Tu vad ca ai un dinte impotriva tuturor religiilor, numai a ta e cea mai buna, adica Ortodoxia.
Lasa-i si pe altii sa respire pe pamantul asta,indiferent de apartenenta lor religioasa.
Batalii intre religii au fost de cand lumea si pamantul. Crezi ca poti schimba tu ceva, prin a repeta la nesfarsit cat de fals este acest curent "The New Age", in viziunea ta?
Figaro
Am specificat din start, am repetat la infinit, si se pare ca inca o mai repet:

- nu am nimic impotriva religiilor de sine statatoare (crestinism, islam, mozaism, budism etc.)

- am ceva impotriva amestecului de conceptii pseudo-religioase, care in nenumarate cazuri alimenteaza spitalele de psihiatrie cu materie prima suferind de tulburari de personalitate. In orice caz, putem discuta impreuna la un pahar de urina...

Daca doresti amanunte poti intra pe threadul Cazul Gregorian Bivolaru.
Office
Da ai dreptate, este mai grav ce fac unii adepti al altor religii,apropo de stat de vorba la un pahar de urina, decat coruptia si furtul guvernantilor nostri.
Daca nu s-ar fi ridicat scandalul asta acum,tu nu aveai ce comparatie sa mai faci. E bine totusi ca, guvernanti nostri stiu cum sa devieze atentia populatiei si a presei de la marile lor furturi.
In opinia ta e mai bine ca se discuta despre MISA, decat actualele probleme grave,prin care trece Romania si populatia ei.
MISA a dus tara de rapa.
Scuze, am fost pe langa subiect, dar nu m-am putut abtine de la grava situatie creata de gruparea lui Bivolaru(MISA) si foametea din tara.
Figaro
S-ar putea sa ne incurcam in termeni. New Age-ul nu e o religie, ci un amalgam de credinte de toate felurile.

QUOTE ("Office")

In opinia ta e mai bine ca se discuta despre MISA, decat actualele probleme grave,prin care trece Romania si populatia ei.


In opinia mea ar trebui sanctionata orice activitate care incalca legea. MISA e acuzata de raspandirea de materiale pornografice, deci are o buba din punct de vedere legal.

QUOTE ("Office")

Daca nu s-ar fi ridicat scandalul asta acum,tu nu aveai ce comparatie sa mai faci.


Crede-ma ca aveam. Stiu ce inseamna New Age-ul, si stiu cam ce promotie de psihopati a pregatit MISA. Asta nu ti se pare o problema grava?

=====================================================

Daca doresti o discutie pe aceasta tema poti intra pe thread-ul Cazul Gregorian Bivolaru. Ai si ceva informatie interesanta pe acolo.
Office
Materiale pornografice?
Adica tu vrei sa-mi spui ca,in Romania nu exista nici o revista pornografica,nici un material obscen, decat materialele lui Bivolaru?
Nimeni in lumea asta nu face un film porno, nu scoate o revista porno, decat Bivolaru si gruparea lui?
Nici nu ma mir ca CNN-ul da pe post de patru ori intr-o luna un film documentar, despre prostitutia,pedofilia si drogurile din Romania,daca noi singuri la un incident din asta(MISA) facem un taraboi mai mare decat gasirea vinovatilor de la revolutie.
Asta este! Si ne mai miram de ce zice lumea ca ne mancam intre noi romanii, noi in loc sa ne unim sa starpim raul, ne place mai mult sa stam pe bara si sa lasam pe altii sa rezolve. Cine oare?
Figaro
Era vorba de o retea de pornografie care practica si evaziunea fiscala

P.S.: Daca te dai in vant dupa gruparile spirituale pornografice te invit sa discutam pe thread-ul Cazul Gregorian Bivolaru, unde ai ocazia sa afli pareri deosebit de interesante
Office
QUOTE (Figaro @ 26 Mar 2004, 04:19 PM)


P.S.: Daca te dai in vant dupa gruparile spirituale pornografice te invit sa discutam pe thread-ul Cazul Gregorian Bivolaru, unde ai ocazia sa afli pareri deosebit de interesante

Eu te-as ruga sa-ti masori cuvintele inainte sa mi te adresezi, ne cunoastem cumva de iti permiti sa tragi concluzii "ca ma dau in vant " dupa ceva anume?
runik88


New Age e viitorul omenirii......New Age rulz ca sa zic asa! Cat de bine va fi cand toate conflictele religioase se vor stinge....cand se va intelege ca nimeni nu detine adevarul absolut.... cand tot ceea ce va conta va fi REZULTATUL
si nu CALEA ....asa DA...degeaba se tot lamenteaza "sfintii parinti"....NEWAGE va veni!!!!!
IO
ohmy.gif Doare rau...?

QUOTE
New Age e viitorul omenirii

QUOTE
New Age rulz ca sa zic asa!

QUOTE
NEWAGE va veni!!!!!


Medic! Meeeeeedic!
Ahriman
Vin,vin!!! rofl.gif rofl.gif

Chaos, destruction, lie...cam asta-mi sugereaza mie New Age. Iar in ceea ce priveste cartile sfinte, ideea religioasa, religia prezentata in "Dune" este mult mai bine fundamentata si mult mai interesanta.
runik88


Nici nu doare nici nu e nevoie de medic smile.gif))
Dar ce credeti voi ca inseamna aparitia atator culte (ex.numai cata publicitate s-a
facut MISei ) si atator noi informatii?
New Age este telul final si cine nu intelege ca asta e directia spre care ne indreptam
ori e .... ori e .... devil.gif devil.gif devil.gif devil.gif
Ahriman
Nu prea vad eu cum o teorie a haosului ar putea fi telul final, dar, cum zic si altii, fiecare cu credinta lui!
bdl
Ca New Age mai sint multe curente "religioase" si o sa mai apara destule...
Fenomenul numit credinta e o placinta mult prea mare si apetisanta, e loc pt toata lumea la ospat...
runik88


Nu e vorba de haos..e vorba,cum zice si bdl de amestecaea"uturor bucatilor de placinta"
intr-o singura "inghititura"
Ahriman
Aduca un talmes-balmes universal, ceea ce tot haos se cheama...
Minerval
A crede in fortele proprii si a te ghida dupa o constiinta puternica si un caracter demn nu este un viitor al haosului, dragilor contestatari ai Noii Religii. Fie ca importa sau nu, fac precizarea ca in curand multe chestiuni vor fi asimilate de populatia globala, acolo unde s-a putut patrunde cu informatiile specifice. Deja se va implementa buletinul tip cip, inserat sub tesut, pentru a facilita tuturor intreprinderea actiunilor atare, de cumparare ori vanzare. Tehnologia bio-cipurilor este pe rol de aprox. 13 ani, iar laboratoarele speciale care au primit comenzile se afla in fazele terminale de verificare a acestei mari inovatii tehnologice.

A fi impotriva progresului, impotriva firii, a culturii si civilizatiei unite, este doar o ultima zvacnire din partea oamenilor care inca mai traiesc in trecut, care inca se mai agata de franturi de mentalitati demne de muzeu, mai degraba, decat de viata reala a societatii. Reiterez, fie ca va conveni sau nu, oamenii trebuie sa se obisnuiasca cu ideea armoniei, a tolerantei globale, finalmente, a globalizarii. Trebuie sa se alunge vechile mentalitati si sa se imbratiseze noua ordine fireasca a lumii, vizavi de obiectivul umanitatii, si anume depasirea orizonturilor actuale. Este chiar atat de dificil de inteles ori tolerata ideea unei comunitati globale? Opinez ca pasul a fost facut in 1969, ramanand ca saltul sa fie continuat de generatiile viitoare.

Toate cele bune.
F.'.
Ahriman
Progresul pe care-l stipulezi tu nu este decat o masca a controlului total si al dependentei de sistem; oare asta ne dorim?Sa se stie in orice clipa unde suntem, ce facem, sa nu mai avem nici un pic de libertate individuala, sa nu mai putem face nimic intr-un mod voit si liber?
Minerval
Draga Ahriman, efortul si truda elitei fratilor masoni a fost incununat de crearea cartei "Drepturilor omului", prin urmare consider ca am cunostinta de drepturile si libertatile omului. Libertatea nu trebuie data in mod absolut, ci restrictionata de legi tocmai pentru a nu se devia catre dezordine. E o chestiune ce tine de logica.

F.'.
Ahriman
Eu nu i-am privit niciodata ca ochi buni pe masoni,cat despre carta "Drepturilor omului" e prima data cand aud ca ar exista vreo legatura intre masoni si ea.
bdl
Ahri,
Tine minte de la mine.... tot ce e bun vine de la masoni
Tot ce e rau.... de la astia ca mine si ca tine.....
Ti-a spun eu ca sa nu se mai oboseasca Minerval sa ti-o spuna. Oricum nu are argumente, da parca mai conteaza..... mwah1.gif
Minerval
Stimabile Bdl, de unde atata inversunare in a afirma simple ineptii? Iar dv. domnule Ahriman de ce nu doriti sa cercetati inainte de a discuta? Luati carti din bilioteca si cititi cu atentie, luati numele celor ce au initiat proiectul "Drepturile omului" si comparati cu informatiile detinute de arhiva masoneriei, in arhivele publice. Fireste, am dat denumirea de proiect ca sa evidentiez faptul ca ideea cat si realizarea cartei a apartinut unor oameni ilustri, ce deasemenea erau si masoni. Ce este atat de malefic in aceasta chestiune?

F.'.
bdl
Minerval,
Nu e omule nimic malefic, dar tu ai sustinut ceva vreme in urma ca in toate marile infaptuiri ale omenirii sint implucati masonii....
De ce te superi daca eu avertizez omul, ca oricum stiu ce urmeaza...
runik88


Control total...dependenta...auzi...cred ca nu intelegi ca oamenii se vor indrepta usor-usor spre new age
din proprie initiativa..nu va fi nevoie de control...si asa umanitatea e secata deja de conflicte religioase, etnice..
cand se vor renunta la asemenea idei de abia atunci va fi pace cu adevarat.
Cat despre drepturile omului, Ahriman nu numai astea au fost facute de masoni ci si idei din constitutia SUA ca sa
nu mai vorbim de 1848 si in general de tot ce tine de ideea de ridicare a civilizatiei umane.
(apropo` de cei mai dogmatici mi s-a parut cea mai mare ipocrizie ca biserica in frunte cu teoctist sa-i ridice statuie
lui Cuza si sa-i faca slujba la mitropolie din moment ce ei dezaproba masoneria si se stie bine ca A.I.Cuza
a fost unul din cei mai importanti masoni romani si reformele lui au fost masonice).
Ahriman
Vad ca-i adevarat ce se spune despre masoni: sunt bagati peste tot si ei sunt cei care conduc lumea! Este adevarat ca "Jack Spintecatorul" a fost mason? Sau ca a avut legatura cu aceasta organizatie?
Si ce se poate spune despre legaturile dintre masoni si ritualurile satanice?
@bdl: multumesc de avertisment! devil.gif
runik88


Cred ca mai degraba ar fi corect sa spunem ca cei care conduc lumea sunt si masoni biggrin.gif
Evident ca lumea e condusa de cine trebuie si nu e cazul sa se agite nimeni pe tema asta!
Cat despre intrebarea ta,Minerval iti va da mai multe detalii direct de la sursa ca sa zic asa:)
(evident ca va infirma orice legatura si in general asa este).Cat despre mine, iti recomand sa cauti sa-l citesti pe
Albert Pike.
Minerval
QUOTE (Ahriman @ 29 Mar 2004, 11:05 PM)
Vad ca-i adevarat ce se spune despre masoni: sunt bagati peste tot si ei sunt cei care conduc lumea! Este adevarat ca "Jack Spintecatorul" a fost mason? Sau ca a avut legatura cu aceasta organizatie?
Si ce se poate spune despre legaturile dintre masoni si ritualurile satanice?

Draga Ahriman, am crezut initial ca vom discuta in parametrii unei oarece seriozitati impuse. Ca sa dam frau liber imaginatiei si sa alaturam Ordinului masonic toate chestiunile malefice ale omenirii, inclusiv aluzia legata de "spintecator", este o actiune care, deja, conduce monologul catre derizoriu. Masoneria, cum am mai precizat, NU are nici o legatura cu factiuni oculte, de rit satanic ori de alta natura care implica negarea lui Dumnezeu si a Bibliei. Ordinul este esoteric, prezentand initiatilor atare mistere cu scopul desavarsirii spirituale a fiecarui membru. Masoneria, daca vreti, este o scoala spirituala, un curs despre moralitate, demnitate si onoare. Aceste virtuti sunt sacre si transmise initiatic cu fiecare nivel atins. Misterele, draga Ahriman, nu reprezinta nimic altceva decat cunostiinte. Insa, ca sa protejam initiatul de profan, primului i se dau indicatii de a nu divulga nici un mister, respectiv, nici o informatie ce ar expune atare lucruri ce nu trebuie a fi cunoscute de cei neinitiati. Insasi apartenenta unui om la masonerie este lasata la aprecierea fiecarui membru al Ordinului daca va dori sa impartaseasca si celorlaltor oameni din comunitate afilierea sa. Declinarea apartenentei este o chestiune ce tine de aprecierea personala a situatiei. Accederea in gradele masonice este precum rezolvarea unei probleme de matematica, si, in acelasi timp, este precum crearea unei poezii. Incantarea versului, simbolistica numarului sunt elemente ce declina o atare stare de fapt, un prag ce trebuie inteles inainte de a fi depasit, in cadrul ceremoniei de initiere. Cine indrageste matematicile intelege comparatia realizata de mine. Iar cine simte fiorul unui vers cunoaste rezonanta gratiei divine.

F.'.
Ahriman
Fiind intr-un fel antiglobalizare si anti-control, cred ca intelegi de ce ma opun Francmasoneriei, care, cel putin din punctul meu de vedere, este o organizatie ascunsa, oculta, care nu stiu cat de mult intentioneaza sa contribuie la binele omenirii sau , mai degraba, la binele organizatiei. E cam :" Sa fim toti uniti, dar noi sa va conducem!".
Nu am avut intentia de gluma sau de batjocorire; spun ce am auzit si eu de la altii, ce am mai citit si ce a "rasuflat" publicului larg despre aceasta organizatie.
Imi cer scuze daca am jignit pe cineva!
Minerval
QUOTE (Ahriman @ 31 Mar 2004, 10:10 AM)
(...)Fiind intr-un fel antiglobalizare si anti-control(...)

(...)spun ce am auzit si eu de la altii, ce am mai citit si ce a "rasuflat" publicului larg despre aceasta organizatie. (...)

Domnule Ahriman observ confuzie in gandirea dv. Nu puteti fi ori asa ori altfel, nu va puteti schimba culoarea cameleonic cand in alb, cand in negru. Prin urmare daca afirmati ca sunteti antiglobalizare sunteti impotriva tuturor statelor civilizate de a se uni sub tutela unei singure mari "natiuni", si anume cel al unitatii tuturor sub acelasi acoperis ontologic, social, economic, etc. Daca simtiti imboldul unei afilieri la sentimentul umanist de a va alatura ideile dv, gandurile rostite si pe cele nerostite, propriile viziuni, etc. in sprijinul cauzei unitatii tuturor statelor sub aceeasi Constitutie, sub aceeasi economie, sub aceleasi probleme sociale, sub aceeasi justitie, inseamna ca priviti cu o minte deschisa viitorul si nu imbratisati precum un pion orice decizie adusa la cunostiinta ci optati pentru un viitor mai bun umanitatii. Nu eu, dv. sau alti cativa conteaza ci noi toti, cei aflati in toate colturile Pamantului.
Ca o a doua chestiune nu puteti argumenta cu o parere absolut personala si sa ii conferiti gradul de adevar. Nu "adevarul" dv. ori cel auzit din zvonistica este cel ce importa, nu o interpretare tendentioasa ori o deformare rau intentionata a adevarului prezinta interes, si nici o varianta a realitatii, ci numai Adevarul. Iata motivul datorita caruia masoneria mondiala a fost persecutata de-alungul timpului si combatuta ipocrit si nedrept de catre clerul bisericesc cat si de regimuri dictatoriale, xenofobe, de stanga ori de dreapta. Scopul principal si declarat al masoneriei este culturalizarea si inobilarea spirituala a omului, prin cultivarea virtutilor morale, prin slefuierea unui caracter fundamentat pe principiul Adevarului.
O seara buna in continuare.
F.'.
Ahriman
Adevarul e definit de majoritate, sau de cei aflati la putere, recte masonii, domnule Minerval. Nu stiu daca sunteti mason sau nu, insa nu am intalnit pana acum ceva bun facut in mod public de masoni, ceva pentru care sa iasa in fata si sa fie laudati in mod public! Daca sunt asa de proumanitri, de ce nu se vorbeste de ei in mod public si argumentat, si tot ce se aude in "agora" nu sunt decat lucruri "rele", ciudate si nelalocul lor?
Adevarul este bazat pe ceea ce vede fiecare, pe informatiile pe care le detine fiecare din noi si pe concluziile care rezulta din aceste informatii. Asa ca daca eu consider un lucru adevarat,este! Si nu majoritatea va decide pentru mine!
runik88
[QUOTE]Asa ca daca eu consider un lucru adevarat,este!

Foarte interesant..
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.