Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:De Ce Nu Apar Imaginile: Despre Hotlinking
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Nou-Venitilor > Bine ati venit! > Forum de Ajutor
E.B.E.
Deschid acest topic intrucat multa lume posteaza mesaje in care includ imagini gasite in varii locuri pe Internet via tag-ul img si apoi sunt siderati cand in locul imaginii apare textul "User Posted Image" si atat.

Ei bine, efectul respectiv se obtine cand se incearca legarea imaginilor de pe servere unde este dezactivat hotlinkingul.

1. Ce este hotlinkingul?

Hotlinkingul, sau legarea directa a imaginilor, este includerea de catre un site a imaginilor (sau in genere a fisierelor de date) aflate pe un alt site, prin linkuri directe. Exact ce se intampla in mesajele pe care le aminteam mai inainte - www.hanuancutei.com, prin codul introdus de user in cadrul postului, foloseste imagini aflate pe alte site-uri.

2. De ce este rau hotlinking-ul?

a. Din punctul de vedere al siteului de origine al imaginii
Hotlinkingul este "furt de latime de banda". Imaginea este incarcata in cadrul unei pagini din alt site, dar traficul se foloseste de latimea de banda a site-ului de origine - pe banii detinatorului acestuia, si fara nici un beneficiu pentru el.

b. Din punctul de vedere al utilizatorului care foloseste imaginea
Cazul cel mai comun - detinatorul site-ului sterge imaginea, sau ii schimba locatia. Aceasta dispare de pe pagina de unde era legata...
Cazul nefericit - detinatorul site-ului este iritat de catre hotlinking, se uita in loguri, vede de unde anume este legata imaginea si o schimba cu ceva care denigreaza in contextul respectiv.

Exemplu: Hotlinking in avatar (avatar setat direct pe un URL), pe un site cu trafic major cum este HanuAncutei. Mii de hit-uri pe zi pentru site-ul de origine. Detinatorul se uita, vede ca imaginea este folosita ca avatar, si o schimba cu ceva "dragut" - "Stop Hotlinking to My Site" in cazul fericit, o poza cu organele genitale are respectivului in cazul nefericit tongue.gif. V-ar place sa apara asa ceva in avatarul vostru?
[vezi aici si aici]

3. Si totusi, de ce imi apare "User Posted Image"?

Fiindca serverele de web se pot configura astfel incat sa nu permita hotlinking. Descarcarea imaginii este refuzata.
Exista motive practice pentru care un admin de site ar putea avea nevoie de hotlinking, si de cele mai multe ori acesta nu este dezactivat.

4. Solutii?

Salvati fisierele pe harddisk si uploadati-le la HanuAncutei prin atasare.

Alternativ, exista site-uri pe web care sunt facute special pentru hotlinking. Taxabile, sau free. Spre exemplu, photobucket.com este free si ofera un spatiu pe serverele lor de 100Mb. O gramada de poze smile.gif Si fara nici un fel de ad-uri.

Daca totusi vedeti un "User posted image" in vreun post al altcuiva si faptul va streseaza, am si un workaround. Dati un click dreapta pe "User posted image", si selectati View Image (sau corespondetul din browserul dvs.). Apoi un Back in browser. Imaginea este incarcata direct de pe site-ul respectiv de catre client (browser), salvata in cache si apoi incarcata direct de acolo la reafisarea paginii originale cu Back. Rezultatul: poza se vede!

Cu drag,
E.B.E.
Ares
Multumim mult de tot de informatii nenea EBE biggrin.gif
Chiar era necesara o asemenea specificare si lamurire, ca prea erau o gramada de imagini cu "User posted image"...
Si ca o precizare suplimentara....
Daca pozele sunt prea mari si nu le puteti uploada la Han cea mai usoara varianta este sa le modificati dimensiunea cu un program specializat. Nu este nevoie de softuri complexe gen Adobe Photoshop, ci softurile dedicate vizionarii de imagini (gen InfranView sau AcdSEE) pot sa faca un resize fara probleme...
Poate pe viitor un mic tutorial despre cum sa modificati dimensiunile imaginilor pentru ca si Hanul nu poate sa sustina un numar prea mare de poze (il "omoram" pe Mihai... sau mai degrbama o sa-i faca asta cei care-i ofera Hostingul smile.gif )
E.B.E.
A mai fost problema asta discutata pe undeva.. la "Despre incarcarea fisierelor pe forum" sau asa ceva parca...
Poate o sa scriu chiar eu tutorial-ul ala.

Dar o sa-l fac photoshop-only tongue.gif (glumesc hehe)
E.B.E.
Si iata si un exemplu "live" de pe HanuAncutei:

user posted image
[versiunea full]

Am editat postul respectiv, eliminand imaginea...
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.