Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Tvr Cultural - Noutati
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Show-biz > Mass-media
Mihai
TVR Cultural si-a schimbat straiele

Postul TVR Cultural vine cu noutati in grila de primavara. Schimbarea este aproape totala, pentru ca din vechea grila au ramas doar doua emisiuni.

Telespectatorii vor putea urmari, de luni pana vineri, emisiuni dedicate patrimoniului folcloric, traditiilor, iar in fiecare seara, dupa filmul artistic, melomanii se pot intalni cu muzica preferata, fie ea simfonica, jazz, pop, opera sau opereta. Filmele si acest intermezzo muzical sunt precedate de emisiuni scurte, tip reportaj sau interviu, cu o durata de 10-30 de minute. "Pictori romani", "Anchetele TVR Cultural", "Pastel", "Dialoguri de altadata" cu Constantin Balaceanu Stolnici sunt cateva dintre emisiunile ce se vor difuza de luni pana joi, seara de vineri fiind rezervata povestilor despre vinurile romanesti. In aceeasi linie se inscriu si emisiunile cu traditie ale TVR Cultural, "Idei in libertate", cu Horia Roman Patapievici, "Zodia Kitsch", prezentata de actorul Marius Bodochi, si "Art/Autor", fiecare avand o durata de cate 30 de minute. Culisele Televiziunii Romane vor putea fi cunoscute de telespectatori din emisiunea "Making off", iar cele ale lumii artistice, din linia de talk-show-uri "Arta versus arta" si "Pretul culturii". De asemenea, canalul TVR Cultural este implicat intr-unul dintre cele mai importante manifestari culturale europene - Concursul "Eurovision Young Musicians 2004".

Despre eveniment, Daniela Zeca Buzura, director TVR Cultural, a declarat: "Vrem sa devenim o "reduta" a bunului- gust. Pentru noi, cultura este un fenomen dinamic si speram ca aceasta grila va putea recupera si publicul tanar, pe care l-am tinut putin la distanta".

Sursa: Gardianul.ro
Mihai
In amintirea lui Radu Petrescu

Adela Petrescu, vaduva scriitorului Radu Petrescu, a acceptat invitatia lui Horia Roman Patapievici la emisiunea de astazi, "Idei in libertate", la TVR Cultural. Confesiunile ei nu sunt patetice, dar emotioneaza prin sensibilitate si discretia rememorarii. Exigenta etica a lui Radu Petrescu, relatiile de familie si proiectele literare ramase neterminate, despre scriitorul care si-a asumat existenta ca arta si contemplatie - toate acestea sunt teme ale dialogului moderat de Horia Patapievici.

Radu Petrescu (1927-1982), prozator, eseist si autor de jurnale, a facut parte alaturi de Costache Olareanu, Mircea-Horia Simionescu, Al. George si Petru Cretia din scoala de la Targoviste, grup literar care in anii '60 a creat un curent la granita dintre biografic si fictional, sfidand ideologia comunista.

Sursa: Gardianul.ro
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.