Uite ca reteta lui Jasmine mi-a adus aminte de bruschetta (n-am mai dat eu reteta pe undeva?
)
Tot asa, se prajeste painea unsa cu un pic de ulei de masline si fierbinte fiind se freaca cu un catel de usturoi (taiat in jumatate, sa lase zeama pe paine).
Deasupra se pune un amestec de rosii taiate cubulete mici, date cu s&p si amestecate cu patrunjel si lasate sa stea o juma' de ora sa lase un pic de zeama.
Risotto cu ciuperci
6-8 cani de supa de legume (calda)
200 gr ciuperci
2 linguri de ulei de masline
o ceapa mare
2 cani de orez (de preferat arborio)
1//2 de cana de vermut alb
Se soteaza ciupercile taiate felii pentru 5 minute (pana se evapora zeama care o lasa).
In alt vas, se caleste ceapa pana se inmoaie, apoi se pune orezul si se caleste pana devine translucent, 3-5 minute. Se pune vermutul, si se amesteca pana se evapora. Apoi se pune supa cate o cana o data, amestecandu-se pana se absoarbe. Se repeta cu cate o cana de supa, si nu se adauga urmatoarea pana nu se absoarbe precedenta. Dupa 20 de minute, orezul ar trebui sa fie fiert dar nu "pasta". Daca nu e fiert inca, se mai adauga supa. Se adauga ciupercile (si in mod normal, parmezan, dar ai stricat postul atunci) si sare si piper.
Acum ca am scris asta, mi-am adus aminte si de pilaf sarbesc. Tot asa se soteaza ceapa, orezul, si apoi se pune supa, iar dupa 10-15 minute se pune un ardei gras si rosii taiate (pot fi si de la conserva), si se mai fierbe 5-10 minute, sare si piper.