Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Cele Mai Scumpe Domenii Web
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia IT > Internet - Siteuri Utile, SEO, Promovare, Hosting
Mihai
In fiecare luna, se vand pe web domenii la preturi foarte ridicate. Majoritatea sunt domenii .com, insa se pot regasi si domenii .cc, .de, .info.

Iata o mica lista ale celor mai mari sume implicate in cumpararea unui domeniu web:

Domeniul Business.com a fost vandut, in anul 1999, pentru 7.5 milioane de dolari.
Casino.com a fost vandut in octombrie anul trecut la pretul de 5.5 milioane de dolari.
Korea.com a fost cumparat pentru 5 milioane de dolari. La fel si AsSeenOnTv.com.
Altavista.com a fost cumparat pentru peste 3 milioane de dolari.
Loans.com a fost vandut pentru 3 milioane $. La fel Wine.com si Wines.com
Tom.com ( cool.gif ) a fost vandut pentru 2.5 milioane de dolari. Pentru sume apropiate au fost vandute si Autos.com si Coupons.com.
Epress.com a fost estimat la 2 milioane de dolari, Mortage.com la 1.8 milioane, Fly.com pentru 1.5 milioane $, la fel ca Marketingtoday.com si Men.com (1.32 milioane $).
Alte domenii .com vandute la peste 1 milion de dolari sunt Feedback.com, Phone.com, Find.com, Bingo.com, SurfWorld.com, WallStreet.com, If.com, Rock.com, Sky.com, eFlowers.com, WhiteHouseCrisis.com, NewZealand.com, Cyberworks.com.

Beauty.cc este cel mai scump domeniu (non .com ) vandut (pentru un milion de dolari - detalii).

Siteuri precum GreatDomains.com sau Sedo.com.

Se estimeaza ca valoarea Google.com este de 1 miliard de dolari (numai domeniul!).

Care ar fi suma cea mai mare pe care ati plati-o pentru un domeniu web?
Dualist
2.500.000 rol adica 250 lei grei pentru un domeniu dot ro pe viata.
Eu cred ca se merita.
Diana-Maria
Exista si la mai putin, daca iei de la parteneri.
Vis-a-vis de ,,pe viata" treaba e relativa.
Pina la noi ,,ordine" de la RNC , sint ,,pe viata".
Adica pe o perioada nederminata.
Virtual
Sunt de acord cu Diana-Maria, adica am citit pe site-ul de la RNC ceva de genul : Taxa de mentenuanta anuala nu a fost introdusa inca la domeniile .ro, in cazul in care se va introduce toti proprietarii vor fi anuntati, bun si aici ce o sa facem daca noi cumparam domeniul "pe viata" cum zic ei si introduc aceasta taxa? Aici nu vi s-ar parea putin cam "tzeapa" ? Dupa parerea mea cel mai corect ar fi atunci ca cei care au cumparat deja domeniile sa fie intradevar pe viata cum ziceau ei si mentenuanta sa fie introdusa doar la noile domenii cumparate sau macar sa dea un bonus de cativa ani la clientii mai vechi, nu stiu ce sa zic sincer in legatura cu oferta asta, daca ar ramane pe viata cum scrie acolo atunci mi se pare ok 61$.
Iar in legatura cu ce a intrebat Mihai, pai poate daca as detine o companie mare sau ceva de genul asta as da si eu cateva milioane de $ pe un domeniu avand in vedere ca domeniile de genul celora enumerate de tine pot si produce la randul lor sume bunicele daca sunt exploatate cum trebuie.
Referitor la Google am inteles ca anul trecut au primit oferta de 3.5 Miliarde $ de la Microsoft pt tot motorul si au refuzat-o.
Diana-Maria
Virtual, se spune ca RNC-ul va face publica schimbarea cu cel putin un an inainte de a se pune in practica.
Oricum, pina la taxa anuala ( care va fi totusi bianuala din ce stiu eu ) RNC-ul mai are de vindecat multe ,,bube" de pe la ei din ograda.
Oricum, cam toata lumea stie ca pina la noi reglementari, numele de domenii din spatiul .ro sint inregistrate pe o perioada nedeterminata.
Iar cei care nu stiu, in 99,99% din cazuri, intreba registrantii cum sta treaba.


Cit as da pe un domeniu ?
Domeniul ca domeniul, dar numai cu numele nu se face mare brinza, mai ales daca siteul pentru respectivul nume se schimba o data cu preluarea... nu pot sa dau un pret. Depinde de prea multi factori.
Mai mult ca sigur as pune sa se faca o evaluare temeinica si m-as gindi de sapte ori pina sa il cumpar, pentru ca orice investitie trebuie analizata serios, mai ales cind e vorba de sume importante.
Altfel, orice investitie facuta in graba poate deveni catastrofala pentru o firma, iar catastrofa e direct proportionala cu suma investita si cu puterea financiara a celor care o fac.
Mai pe romaneste, un exercitiu financiar de o amploare mare, lipsit de evaluare corecta si realista, poate conduce la auto-excluderea firmei respective de pe piata, chiar daca intentia era alta.
Din punctul meu de vedere numele de domeniu poate atinge o valoare mare prin cifra de afaceri care se realizeaza prin respectivul nume, iar acest lucru e dat de perceptia si increderea utilizatorilor siteului respectiv care se cistiga in timp si mai ales cu multa seriozitate, adica practic se cumpara brandul creat pe baza numelui de domeniu respectiv.
dojo
mai nou m-am axat pe domenii .com ca siturile sunt pentru "international" .. si le primesc gratis in pachetul de hosting. inca nu am cumparat un .ro .. inca e prea scump pentru mine ..
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.