Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Caut Ajutor Cu Masina Si Vama
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Divertismentului > Sport > Masini si Motociclete
ardavazt22
[SIZE=7][COLOR=red] 50.gif Sint nedumerit si caut ajutor si nu gasesc pe nimeni nici macar aproximativ. Caut sa aduc in Romania o masina Ford Mondeo, sau Contour sau Mystique, da sint numele si modelele din Statele Unite, si nu stiu cit ma poate costa vama si taxele. Da stiu ca este bazat pe an si marime de motor dar... nu gasesc nici pret aproximativ. Masina poate va fii intre anii 1996-1999, si ori cu 4 or 6 cilindrii, ori 2.0 L ori 1.8 L, pe baza de benzina si... relativ scazut la poluare sau sub standardurile din anii aia de constructie. Care, cum si ce este urmatoarea cale? Cit cista in Romania si sau in Europa pretul nu merita sa cumpar de acolo, aicia in prezent in conditii GROZAVE, poate sa fie intre $1,000-$2,300 si, plus nu pot sa cumpar de acolo vazut ce preturi sint si in ce conditii au fost folosite. Doresc, doresc ajutor... Poate, sper, sa fiu directat intro directie care pot sa fac si sau sa aflu cit este pretul de vama. Va multumesc la toti!
Carmi
Intr-adevar preturile de care vorbesti tu sunt bune insa la noi taxele ar fi cam mari. Din pacate n-am reusit sa aflu nimic sigur. sad.gif
Daca am sa aflu totusi ceva voi reveni.
ardavazt22
[SIZE=7][COLOR=blue]Carmi MULTUMESC pentru rispunsul dat, dar si preturile mari sau mici sint NUMAI SI NUMAI RELATIV (E). Cu ce si la ce comparam, ca eu deja sint pregatit sa iau masina, plus, am aflat de la un site, dar indirect si nu am putu stii mai mult, ca este cam 30% din pretul platit, plus cineva a spus ca masina nu poate sa fie mai veche decit 8 ani? Alta problema? Spers sa nu fie, dar in Romania nu exista loc de informatii la vama? Sa se puna o intrebare si sa aflii direct, din, GURA CALULUI CUM SE SPUNE?!! Ca am gasit de cumparat acelasi lucru in Arad, si da as da $3-4-500 mai mult dar nu prea am incredere, dar proprietarul cere mai mult decit $3000 la acelasi model si cam aceleasi lucruri, singurul dezavanyaj este ca este manuala comparativ cu automat. Sint aicia si mi ai facut ziua vesela ca am primit rispuns. Sint nou si inca nu stiu cum sa folosesc acest mediu, Hanul Ancutei
Carmi
Intr-adevar 30% sunt taxele pt import la masini si trebuie neaparat sa aiba euro3. Daca nu are atunci e bai si teoretic n-o poti aduce. sad.gif (mai bine zis cam 1200E spaga p-undeva la Bucuresti daca bine stiu)

ps si daca vrei sa scrii cu rosu dupa ce-ai scris dai un "close all tags" wink.gif
EPoX
Sal am un prieten foarte bun care si-a luat masina de afara
daca vii cu masina de afara + taxe te costa cat in Romania dar calitatea masinii nu s ediscuta
deci uite eu am facut test drive cu masina lui
http://www.automotorclub.com/Audi_A4.htm -> aici il gasesti
oaspetele
-taxe vamale : 30% din valoarea de catalog a masinii.
-norme de poluare : minim euro 3. aici pot aparea probleme, s-ar putea sa fie nevoie sa faci testul dinamic. parca la Craiova, deci inca cativa parai in plus.
-in plus, de anu asta s-au marit si accizele.........

asadar, daca pretul de catalog al masinii tale e, sa zicem, 2000 $, ai de platit 30%, adica 600 $, plus TVA , adica 19% deci 380$, accize (parca 3%) deci 60% .......total peste 1000 $.

ca sa nu mai vorbim ca se adauga si transportul.
dar pun pariu ca masina ta nu se incadreaza in normele euro 3.

asa ca cumpara ceva de aici.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.