Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Curiozitati Ale Copilariei
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Exploratorium > Corpul Uman: Sanatate si Mister
Mihai
Copiii care sforaie se simt rusinati

Studii ale cercetatorilor americani si britanici au demonstrat ca un numar foarte mare de copii cu varste de pana la 7 ani sforaie, procentul lor scazand o data cu trecerea timpului. Specialistii spun ca sforaitul este o problema medicala cu legaturi psihologice, dar si sociale.

Cauzele acestui fenomen sunt inca necunoscute, dar se crede ca un rol important il constituie factorii genetici si psihologici. Majoritatea copiilor care sforaie se simt rusinati si respinsi de societate, dar atunci cand familia le este aproape, pot depasi situatia. De cele mai multe ori, copiii se confrunta cu o tuse continua, cunoscuta sub denumirea de "tuse magareasca", asociata cu zgomote care deranjeaza.

Se poate vorbi, in acest caz, de o infectie a cailor respiratorii, care este transmisa mai ales in randul copiilor cu varsta mai mica de 6 ani si se manifesta, in special, in timpul iernii.

Sforaitul in timpul somnului este o adevarata problema pentru multi oameni. Cand o persoana sufera de deviatie de sept, are polipi sau alte tumori, apar probleme de respiratie. In aceste cazuri, pacientul este nevoit sa respire pe gura, lucru care faciliteaza sforaitul. Pentru a depista cauzele, se impune un consult medical, deoarece problemele se pot agrava. Pot aparea adenoame care sa afecteze caile auditive, in felul acesta putand fi afectat auzul. (sursa)

Distrageti atentia micutilor in timpul operatiilor

O echipa de specialisti de la Universitatea New South Wales din Sydney, Australia, a dovedit ca, oricat de mici ar fi atunci cand sunt supusi unei interventii chirurgicale, copiii isi pot aminti detaliile care i-au inspaimantat in timpul procedurilor medicale prin care au trecut ca nou-nascuti. Echipa de cercetatori spune ca este foarte important sa li se explice copiilor, pe cat posibil, procedurile medicale. Copiii ai caror parinti le-au vorbit despre aceasta interventie si-au amintit cu mai mare claritate intamplarile si au avut o tendinta mai slaba de a le confunda cu alte experiente care i-au infricosat.

Studiul australienilor a inclus 32 de copii cu varste intre 2 si 7 ani, care au fost supusi la raze X pentru verificarea rinichilor, procedura pe care cei mici o gasesc foarte neplacuta.

La sase luni dupa efectuarea testului, copiii si parintii lor au fost intervievati si s-a dovedit ca acei copii carora parintii incercasera sa le explice examenul medical in timpul testului puteau oferi detalii mai clare despre procedura.

In orice caz, tehnicile de distragere a atentiei pentru ca micutii sa nu ramana cu amintiri neplacute ar putea fi folosite. Purtatorul de cuvant al Royal College of Pediatrics and Child Health a declarat ca pare a fi o idee buna: "Lumea se asteapta, oricum, ca pediatrii sa stie cum sa comunice cu copiii". (sursa)
TriRegnum
Chestia cu interventiile chirurgicale e adevarata. Eu chiar si acum tin minte operatia de la 5 ani, operatie de hernie. Am numai franturi de amintiri, dar si alea sunt destul pentru un copil.
Tin minte cand am fost pe masa de operatii am vazut "farfuria aia zburatoare" cu lumini dela becurile ce le continea, era parca routnda si multe becuri in cerc; si mai tin minte cand mi-a pus o chestie pegura sa ma adoarma si atunci am strigat, iar dupa aceea nu-mi mai amintesc nimic...de frica, imi spun parintii, ca abea am putut fi anesteziat.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.