Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Putem Hotari Noi Pentru Altii?
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Exploratorium > Corpul Uman: Sanatate si Mister
nefertiti-old
Iata o stire care, in mod sigur, va starni controverse. Voi ce credeti?

Un consilier al Guvernului britanic justifică uciderii copiilor cu handicap

LONDRA, 26 ian (MEDIAFAX) - Un consilier guvernamental britanic pentru probleme genetice a sugerat că uciderea copiilor cu handicap imediat după naştere ar putea fi acceptabilă, relatează ediţia electronică de luni a cotidianului The Scotsman.
John Harris, membru al Comisiei pentru Genetică Umană, a declarat, īn timpul unei reuniuni la Westminster, că nu vede diferenţe īntre avortarea unui făt de 40 de săptămīni şi uciderea unui copil imediat după naştere.
Harris, profesor de bioetică la Universitatea din Manchester, nu a precizat care sīnt defectele care ar putea fi invocate pentru eutanasierea unui copil şi nici vīrsta pīnă la care acesta poate fi omorīt.
Consilierul guvernamental şi-a exprimat convingerea că uciderea unui copil nu este īntotdeauna o crimă de neiertat.
John Harris, consilier al medicilor īn calitate de membru al Comitetului de Etică al Asociaţiei Medicale Britanice (BMA), a argumentat că nu există diferenţe morale īntre avortarea unui făt cu handicap şi distrugerea unui copil ai cărui părinţi au descoperit, la naştere, că nou-născutul are probleme.
Opiniile lui Harris referitoare la această chestiune au provocat reacţii vehemente din partea militanţilor antiavort. Membrii grupului Pro-Life, care au luat parte la reuniunea menţionată, au condamnat declaraţiile lui Harris. "Este īnspăimīntător să te gīndeşti că studenţii sīnt educaţi de o persoană care intenţionează să ucidă nou-născuţi şi este īngrijorător să constaţi că un astfel de om este specialistul īn bioetică preferat de Guvern", a declarat Julia Millington, purtător de cuvīnt al organizaţiei Pro-Life.
Michael Wilkes, preşedintele comitetului de etică al Asociaţiei Medicale Britanice, susţine că Harris a īncercat doar să impulsioneze dezbaterile referitoare la acest subiect. "Există multe persoane care ar putea susţine că un făt dus la termen şi un nou-născut sīnt unul şi acelaşi lucru, cu toate că majoritatea ar vedea o diferenţă majoră. Avortul este legal, īnsă moartea după naştere este considerată crimă", a adăugat el.
Īn trecut, Harris a sprijinit cumpărarea şi vīnzarea de organe umane, īn scopul măririi rezervelor necesare operaţiilor de transplant. Recent, consilierul şi-a exprimat, din motive sociale, sprijinul faţă de selecţionarea bebeluşilor din punct de vedere sexual. "Dacă nu este greşit să-ţi doreşti să ai o fetiţă, atunci de ce ar fi inadecvat să utilizezi tehnologia" pentru acest lucru, a īntrebat el.
axel
... mi s-a pus un gol in stomac...
Ares
Credeam ca i-au impuscat pe toti la Nuremberg... Vad ca au mai scapat unii sad.gif
Nici nu pot sa comentez ce spune un asemenea personaj...
rossi
Ce minte bolnava...ar trebui sa suporte consecintele legale.
axel
QUOTE (BmwPower @ Jan 30 2004, 10:18 PM)
Ce minte bolnava...ar trebui sa suporte consecintele legale.

Bmw, care consecinte legale? Marea Britanie este o tara libera, prin urmare exprimarea unei opinii nu are consecinte legale!
Afrodita
...Am ramas fara cuvinte...Tot ce sper e ca sa nu existe prea multi care sa-i impartaseasca parerile....Pe de alta parte,mi-as dori din tot sufletul sa mi se nasca un copil sanatos... sad.gif cry.gif
MonicaV
Eu sint de acord. De ce sa asume societatea o asemenea povara? Asemenea copii ori mor, ori nu sint buni la nimic dar au nevoie de multa ingrijire. Timpul si banii aceia ar fi mai folositori pentru alti oameni, mai sanatosi. Bietul copil nici nu stie si sistemul lui nervos inca nu este prea dezvoltat, asa ca sufera mai putin decit daca ar muri sau ar fi bolnav mai tirziu.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.