Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Anul Maimutei De Lemn
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Dincolo de Ratiune
calfa
La Multi Ani tuturor celor ce sarbatoresc Noul An Chinezesc !

Daca Hanu Ancutei a debutat in Anul Caprei (Oii) de Apa, urmatorul an va fi sub semnul Anului Maimutei de Lemn.

Am deschis acest topic pentru a aduna opinii, pareri, impresii despre semnificatia, importanta si consecintele intarii noastre intr-un nou an ... chinezesc.
Vegas2002
Multumesc pentru urari, dat fiind ca EU sunt maimuta. spoton.gif
kmine
As vrea sa aflu mai multe despre zodiacul chinezesc si despre anul acesta. Deci va rog sa mai postati detalii. wub.gif
Diana-Maria
Anul Maimutei poate fi numit cu adevarat "anul tuturor posibilitatilor". Este unul din anii in care se poate incerca orice actiune, sansele de realizare ale acesteia fiind "jucate" de catre maimuta la maximum de posibilitate din cerinta de realizare. Chiar si cele mai grele/ dificile actiuni cu putinta au sanse foarte mari de realizare pe parcursul acestui an. Din acest motiv toti vor merge cu motoarele la maxim "speculand" faptul ca este un an deosebit de progresist.
Problemele rezolvandu-se fara prea mare efort (datorita faptului ca maimuta conduce inainte pe fondul invataturii si promovarii cu un impuls norocos demn de luat in seama). Din toate punctele de vedere afacerile vor progresa deosebit de repede, se vor acumula bani, prieteni, vor fi descoperite noi cai neconventionale pentru abordarea lucrurilor si situatii, etc. pe fondul uimirii si zapacirii create de mediul "contaminat" de influenta progresista a maimutei.
Este un an al inventiilor si al inovatiilor care aduc multa bogatie dar si "jocurile negre de culise" care se creaza in jurul acestor factori, politica, diplomatia, finantele si afacerile vor fi angajate intr-un joc al "supraproductiei" pe fondul faptului ca fiecare incearca sa il insele pe celalalt in ideea insusirii "ciolanului cel mai aratos", totul avand tenta amuzanta si excitanta a unui joc in care oricine va avea sansa de a-si juca cartile detinute (si nu numai).
Datorita capacitatilor de maleabilitate, improvizatie, inteligenta solicitate de acest an el nu va fi unul prea bun pentru cei slabi de inima sau grei de cap. In plus intervine faptul ca vor exista sanse egale de a pierde si de a castiga pe fondul interpretarilor de indiferenta in ceea ce priveste pierderea (Maimuta nu permite concesiile sau retragerea insufland celor care au pierdut sentimentul ca s-a pierdut un tur dar urmeaza altul in care se poate castiga pozitia pierduta).

Maimuta Vs Sobolan
Fiind un an al afacerilor se poate spune ca nativul Sobolan se va gasi in elementul sau sub influenta Maimutei. Va fi un an fructuos si plin de realizari pe toate liniile sale de activitate si/ sau implicare (afacerile vor inregistra un curs ascendent chiar daca pot apare interpretari negative, finantele vor atinge una din cele mai bune eficiente de investire, prietenii si familia se vor conforma "drumurilor bune" cu toata energia si disponibilitatea lor, acumularile vor depasi deseori planificarile).
Singurele probleme vor apare datorita existentei unei senzatii generale de joc unde cei din jurul nativului Sobolan pot fi persoane destul de patimase sau suparacioase. Pierderile lor trebuie sa nu fie interpretate ca o cota proprie a Sobolanului deoarece exista posibilitatea ca ei sa isi orienteze energiile disponibile spre "deposedarea" de ceea ce li se cuvine a Sobolanului.

Maimuta Vs Taur
Maimuta "va darui" nativului Bou un an norocos si prosper, un an in care Boul va culege roadele constantei si perseverentei "aratate" de-a lungul timpului prin munca si efortul sau. In general vor exista toate sansele ca in acest an nativul Bou sa obtina rezultate care sa fie direct proportionale cu ceea ce a "pierdut" sau cu ceea ce ce soarta i-a "omis" spre insusire pana la acest moment, suma tuturor realizarilor sale depasind cu mult eforturile sale din anul curent.
Din acest motiv va fi cautat si inconjurat de oameni importanti mai mult decat de obicei (fapt ce va induce o crestere a solicitarilor de activitate), va "accepta" promovari in functie sau extinderi ale sferei de activitate in conditiile cresterii numarului de colaborarori/ asociati (fapt ce duce la o noua crestere a solicitarilor). Atentia la posibilila depasire a capacitatilor de lucru!

Maimuta Vs Tigru
Nativitatea Tigrului este mult prea taioasa si dura pentru a avea sanse sa nu fie sanctionata de maleabilitatea influentei Maimutei. Din acest motiv exista mari sanse ca acesta sa fie un an greu pentru Tigru, un an in care rabdarea si puterea de sacrificiu a acestuia sa fie din plin incercate de probleme din cele mai diverse, de iritari si de un foarte probabil regres. Fiind obligat aproape in permanenta de a accepta tot felul de compromisuri va aloca cea mai mare parte din resurse catre acestea.
Principalele sale probleme vor fi nascute in special dintr-un fel de lipsa de diplomatie care va fi sanctionata de toti. Nu trebuie sa isi reclame obiectiile (asa cum este obisnuit) si nici nu va fi bine sa se implice in conflicte deoarece va sesiza ca toti cei din jurul celui "atacat" se vor uni formand o grupare de care abia va scapa fara sa fie distrus (la propriu).

Maimuta Vs Iepure
In conditiile in care spiritul de competitie nascut de permanentul "joc" indus de influenta Maimutei, nativul Iepure se va simti "depus" pe un teren destul de nesigur si incert. Cu toate ca este un an destul de bun el va percepe in primul rand aceasta incertitudine care tinde sa il transforme intr-un adevarat si sincer pesimist. Din acest motiv exista pericolul ca afacerile, investitiile, deciziile, actiunile, etc. sa se impotmoleasca nejustificat si anul sa nu aiba randamentul posibil.
Viata familiala va ramane locul sau de retragere si de trairi sincere si oneste dar cercul de persoane din jurul sau va cunoaste destule oscilatii datorita comportamentului interpretabil adoptat de nativul Iepure. Daca el va gasi puterea de a fi optimist si de a elimina tendinta sa spre exagerarea greutatilor nu este greu de dedus ca anul poate fi dintre cei mai buni.

Maimuta Vs Dragon
Entuziasmul creat de un an atat de bogat in posibilitati de a atinge ceea ce si-a propus poate aduce destul probleme nativului Dragon. Influenta Maimutei este destul de benefica nativului Dragon in conditiile in care el va fi capabil sa accepte unele compromisuri si, in special, sa fie capabil sa asculte/ accepte din sfaturile celor din jur. Progresele din cariera, din viata de afaceri, din lumea intima sau din cea a cercului de prieteni si relatii nu au nici o piedica daca stie sa se adapteze.
Inca odata este necesar sa se atraga atentia asupra tendintei spre entuziasm si gesturi din cele mai riscante si nesabuite cu putinta. Nu intotdeauna primele rezultate favorabile sunt cele care garanteaza bunul mers al evenimentelor. O angajare pripita bazata pe cele de mai sus poate duce rapid si eficient la cele mai serioase incurcaturi (cu reverb drastic si in anii care vin).

Maimuta Vs Sarpe
In acest an nativul sarpe "beneficiaza" de ceva pierderi la capitolul fler. Fara el va fi necesar un efort suplimentar de adaptare care consuma si mai mult putina rezerva de energie de care dispune sarpele. In schimb, influenta Maimutei are darul de a permite Sarpelui sa gaseasca ajutor de la cei din jur exact atunci cand are mai multa nevoie de el. Chiar daca va intra in dispute este bine sa nu exagereze in reactii deoarece lucrurile au tendinta permanenta de a se linisti singure, fara urmari grave.
Cel mai important lucru pentru nativul Sarpe este ca in acest an sa elimine la maxim starile de incertitudine si nervozitate create "instabilitatea" acestui an. Daca nu procedeaza in acest mod el va "beneficia" de stari de nervozitate si irascibilitate care vor turna gaz pe focul mai tuturor conflictelor sale cu urmari destul de neplacute. Deci, conservatorism si neutralitate.

Maimuta Vs Cal
Nativul Cal nu putea rata influenta Maimutei. Va urma un an din cele mai norocoase si benefice in care fiecare gest al Calului va fi rasplatit cu rezultate de cele mai multe ori peste asteptari. Castigurile sale vor fi rapide si cu rezultate din cele mai neasteptate, va investi cu genialitate orice surplus de care va "face rost" si va fi deosebit de capabil in cautarea solutiilor pentru problemele sale. Rapiditatea gesturilor sale va fi rasplatita din plin si in domeniul sufletului si aspiratiilor cele mai inalte.
Dar elementul uman din jurul sau are propriile trairi, independente de incercarile sau posibilitatile Calului de a ajuta intr-un fel anume. Intervine si "viteza" de desfasurare a Calului care este destul de greu de fixat si de analizat fapt ce va induce destule neintelegeri cu cei care ii formeaza cercul de relatii/ prieteni, mai ales ca nativul Cal nu prea intelege "de ce toate asa".

Maimuta Vs Oaie
Sensibilitatea, subtilitatea si inclinatiile spre artistic ale nativului Oaie sunt pe placul influentei Maimutei. Va urma unul din anii buni pentru aproape toti nativii Oaie in care aproape toate vor merge de la sine si, de cele mai multe ori spre bine. Pentru a veni in ajutorul Oii, influenta Maimutei va fi majora in special la nivelul sentimentelor ei, prin evidentieri si promovari in activitatile sale, prin oferirea celor mai facile drumuri pentru a ajunge la implinirea dezideratelor acesteia.
Fiind un an plin de recompense este aproape imposibil pentru nativul Oaie sa nu lase impresia unora dintre cei din jurul lui ca ar fi vorba de lipsa de merite sau "jocuri de culise". Acest fapt trebuie sa "forteze" pe nativul Oaie la a adopta un comportament orientat la maxim spre "intimitatea" evolutiilor lui. Cercul de prieteni trebuie doar sa beneficieze nu si sa stie.

Maimuta Vs Maimuta
Evident va fi anul excelentei si al amintirilor placute si utile pentru mai toti nativii Maimuta. Este anul in care se vor demara cele mai de succes intreprinderi/ afaceri/ cercetari, etc., in care valul de realizari, evidentieri si fericire va trebui efectiv temperat pentru al putea "suporta". In acest an nativul Maimuta va castiga cele mai bune si stabile prietenii/ relatii fapt care va propulsa inca odata parametrii de evolutie al acestuia. Pe scurt, "spor la treburi!".
Progresul fantastic poate atrage mult prea multe solicitari. Sfatul esential pentru nativul Maimuta in acest an este sa "isi cunoasca lungul nasului". Daca va reusi sa isi dozeze eficient efortul si sa ergonomicizeze sectoarele de activitate ale vietii sale va avea capacitatea sa fie stapan pe toti parametrii fara dureri de cap in viitor sau pe moment cu colaboratorii/ subordonatii.

Maimuta Vs Cocos
Fiind un an al castigurilor pentru toti "cocosia" nativului Cocos nu are sanse de integrare aproape indiferent de gesturile acestuia. Influentele benefice ale Maimutei nu prea au sanse sa fie percepute si exploatate rezultand un an din cei mai slabi pentru Cocos. Se poate spune ca va deveni tinta tuturor in ceea ce priveste posibilitatea de al exploata, de a-i produce probleme financiare, suparari, etc., chiar daca toti vor sesiza nedreptatea gesturilor lor.
Hartuit si avand la dispozitie din ce in ce mai putine resurse si sprijinitori (atentie, aici exista sanse maxime ca si familia sa ii produca necazuri) el va face dese erori de judecata si mai ales de apreciere a situatiilor facandu-l sa creada ca lucrurile sunt mai bune decat in realitate si sa il lase descoperit. O solutie buna ar fi sa se bazeze numai pe el insusi si pe rezervele proprii.

Maimuta Vs Caine
Simturile deosebit de dezvoltate ale nativului Caine vor avea "darul" sa il faca mai circumspect decat este necesar cu o diminuare evidenta atat a randamentelor cat si a claritatii evolutiei acestuia. Influenta Maimutei va interveni destul de benefic inducand ca, in cele din urma, anul acesta sa fie unul moderat si mai ales destul de plin de satisfactii. Interesant este ca Maimuta va asigura nativului Caine o "mare cantitate" de petreceri si sarbatori pentru a-i adormi simturile si, astfel, al ajuta.
Prietenii noi si mai ales cei din randul celor "cu greutate" nu vor lipsi in viata de zi cu zi a nativului Caine, sustinandu-l aproape in tot ceea ce intreprinde. Dar, cum totul are un pret, cheltuielile Cainelui vor fi majore putand sa il deztabilizeze destul de grav. Solutii? Este indicat sa isi foloseasca simturile strict pentru activitatile sale si sa fie "practic" in directia cheltuielilor.

Maimuta Vs Mistret
Mistretul va avea parte de un an plin de satisfactii si realizari. Maimuta are grija de aproape toate problemele nativului Mistret si il ajuta in tot ceea ce intreprinde. Dar, acest ajutor este orientat spre mentinerea pozitiei nativului Mistret, restul fiind in directa dependenta cu gesturile si acctiunile acestuia din urma. Va avea de rezolvat, ca principala problema, enigma drumului de viitor care trebuie adoptat de acesta, fapt care ii va crea ceva probleme in ceea ce priveste "concentrarea" pe ceva palpabil.
Eforturile sustinute vor fi "imbinate" din belsug cu petreceri care sa il relaxexe si sa ii permita sa aiba toate contactele care le considera necesare rezolvarii problemelor sale. Acest fapt il va face sa fie in permanenta in criza de timp si energie, stare ce poate atrage destule probleme din partea familiei sau din punct de vedere al cheltuielilor inregistrate.


Sursa:http://www.dorinm.3x.ro/entert/zodiichina/zdmaim/zdmaiman.html
calfa
Imi place ca aici la Han se lucreaza in echipa. smile.gif Multumesc Diana-Maria.

Poate mai revin zilele urmatoare pe tema asta, in functie de timpul disponibil. Pentru azi, important e ca a fost creat topicul si ca avem deja unele informatii privind evolutiile tuturor "nativilor" in acest an.
Diana-Maria

Anul Maimutei de Lemn

22 ianuarie 2004 - 8 februarie 2005
Se anunta un an al miscarii, discutiilor si schimburilor de idei. Vor fi favorizati: politicieni, diplomatii, ambasadorii, scriitorii, oratorii, vanzatorii si jucatorii in general. Va fi un an in care problemele se rezolva usor, un an al manipularilor inteligente. Folosindu-si simtul umorului si sarcasmul, Maimuta anunta un viitor fascinant plin de surprize, un an al transformarilor. Va fi un an suspect de optimist. Se anunta si tulburari, revolutii si anarhie, un an in care totul va fi intors pe dos. Cuvantul "normal" va disparea din dictionar in acest an.
Apogeul anului Maimutei de lemn va fi atins in primavara, o perioada de dezvoltare si prosperitate.
Elementul Lemn reprezinta primii 12 ani din viata, perioada evolutiei rapide, a idealismului si a inocentei. Anii de Lemn sunt esentiali pentru inceperea unei afaceri, dezvoltarea ei si a colaborarii. Acolo unde exista recesiune anul Maimutei are tendinta de a o stopa. Afacerile vor exploda in acest an optimist si cu o influenta atat de abila.
Resursele privind rezolvarea problemelor complexe ar trebui sa fie o surpriza placuta.
Anul Maimutei 2004 este reprezentat in calendarul asiatic prin 2 elemente - lemnul asezat deasupra metalului. In concordanta cu ciclul nasterii si al mortii, care guverneaza relatiile dintre elemente, metalul distruge lemnul. In consecinta, lemnul asezat deasupra metalului este un simbol al dizarmoniei care poate conduce in final la conflicte.
Anul Maimutei:
- cel mai bun an pentru Sarpe;
- un an bun pentru Sobolan, Dragon, Maimuta;
- un an oarecum favorabil pentru Oaie, Iepure, Bou;
- un an complex pentru Cocos si Cal;
- un an dificil pentru Tigru, Porc, Caine.
Sobolan 2004
Se anunta un an mai bun de vreme ce Sobolanul si Maimuta sunt prieteni. Instabil dar dinamic, anul Maimutei incurajeaza Sobolanul si astfel acestuia i se va parea anul mai mult o aventura decat un picnic linistit. Imaginatia Sobolanului, atat in sens pozitiv cat si negativ se va manifesta salbatic, deci se exclude de la inceput moderatia. Pe ansamblu va fi un an grozav.
Cariera
Anul 2004 este cel mai bun an in care Sobolanul poate incepe o noua afacere. Analiza-ti situatia si nu pierdeti nici un moment. Fiti totusi prevazator si nu va asumati riscuri inutile. Acestea includ si schimbari bruste de locatie sau transferuri.
Banii
Evitati orice tip de speculatii, in special la jocurile de noroc sau proprietati, tot anul. Trebuie sa folositi acest timp pentru a face economii si sa va infranati dorinta de a cheltui.
Dragostea
Va fi o perioada mai tulbure in domeniul afectiv. Dragostea si mariajul vor avea de suferit din cauza discutiilor legate de copii si banii. Daca vreti sa va pastrati partenerul controlati-va cuvintele si gesturile. Dati dovada de prudenta. De asemenea si Sobolanii singuri vor avea probleme in gasirea unui partener.
Sanatatea
Proasta circulatie a sangelui, accidentele de circulatie, plagi intepate sau infectiile sunt tot atatea posibile necazuri care ii se pot intampla Sobolanului. Daca veti incerca sa fiti mai prudenti in actiunile dvs. veti depasi aceste neplaceri. Luati masuri de preventie si totul va fi in regula.

Bivol 2004
Pentru Bivol va fi un an mai putin exasperant dar fara castiguri majore. Bivol apreciaza anul in care va fi lipsit de scene de gelozie, manifestari emotionale si declaratii de dragoste iar Maimuta va aprecia stabilitatea si echilibrul Bivolului. Zapaceala ii repugna total Bivolului si in consecinta anul talmes-balmes al Maimutei il enerveaza. Pastrati-va cumpatul !
Cariera
Norocul si bogatia vor fi de partea Bivolului. Va asteapta promovarea, castiguri si dezvoltarea afacerilor. Cu norocul alaturi iscusitul Bivol ii va da la o parte pe toti cei care incearca sa-i puna piedici in cariera. Bivoll este intr-adevar binecuvantat in cariera in 2004, dar va trebui sa fie prudent.
Banii
Starea materiala se va imbunatati in 2004. Nu vor exista necazuri serioase pentru Bivol. Nu se prevad sume mari de bani dar cu siguranta vor fi castiguri. Fiti atenti la hoti.
Dragoste
Pentru cei singuri vor exista destul ocazii sa se indragosteasca. Lasati sa intre in viata dvs. barbatul sau femeia pe care o doriti. Din pacate in viata celor care sunt casatoriti se vor amesteca altii cauzand conflicte intre ei si partenerul lor. Pentru ca acest lucru sa nu se intample evitati relatiile prea apropiate cu sexul opus si fiti prudenti.
Sanatatea
Anxietatea, stresul si nerabdarea ii vor afecta pe nativii Bivol. Aveti grija de sanatate si nu va surmenati. Insomnia si cosmarurile va vor chinui asa ca cel mai bine ar fi sa va relaxati, antrenandu-va atat corpul cat si creierul.

Tigru 2003
În anul Caprei Tigrul trebuie sa invete sa fie moderat. Elementul receptivitate in acest an trebuie sa fie consolidat daca Tigrul vrea sa mearga mandru, cu capul sus. Tigrul are obiceiul de a trece de la o extrema la alta, uneori dorind sa fie singur pentru o lunga perioada de timp iar alteori cerand compania celorlalti. Mesajul Caprei pentru Tigru este foarte direct. Tigrul trebuie sa-si echilibreze emotiile, sa renunte la propriile dorinte si sa puna nevoile celorlalti inainte.
In dragoste, Tigrul sa se dea la o parte si sa-si lase partenerul sa straluceasca iar in ceea ce ii priveste pe ceilalti membrii ai familiei sa le acorde toata atentia cuvenita. In afaceri, se va descurca foarte bine atat timp cat nu va fi risipitor sau exagerat. Nu este un an in care Tigrul poate sa imprumute bani, sa cheltuiasca mai mult decat are, sa ceara o promovare sau o crestere de salariu sau sa pretinda orice alta gratificatie pentru o treaba bine facuta. Capra va astepta ca Tigrul sa lucreze mult dupa program si sa-i ajute pe cei mai putin norocosi. Cea mai importanta decizie pe care trebuie sa o ia Tigrul in acest an este sa gaseasca un scop important si sa lucreze cu modestie la indeplinirea lui.

Iepure 2004
Anul Maimutei va fi pentru Iepure un an al "cautarii iubirii acolo unde nu e" care-l va invata lectia multumirii si ca nu intotdeauna iarba de la vecini este mai grasa. Discretul Iepure atat de atasat de principiile sale se va simti scandalizat de tactica si metodele Maimutei de a iesi din situatii dificile. Iepurele trebuie sa fie calculat, sa aiba prezenta de spirit si sa nu lase nimic in voia norocului.
Cariera
Cariera este cel mai aspectat domeniu in 2004. Faima si gloria va apartin asa ca nu ezitati sa va folositi norocul la serviciu. Iepurele va fi energic in afaceri si va lua decizii bune tot timpul anului. Totusi nu exagerati cu increderea.
Banii
Si starea materiala se va imbunatati in 2004. Vor aparea binefacatorii care se vor oferi sa va dea o mana de ajutor. Afacerile de care va ocupati se vor dovedi profitabile. Ar fi bine sa stati departe de prietenii carora le plac jocurile de noroc pentru ca alminteri veti pierde toti banii.
Dragostea
Iepurii singuri au toate sansele sa-si gaseasca un partener in 2004. Pentru cuplurile aflate pe punctul de a se desparti 2004 va fi un an al impacarii. Pregatiti-va din timp pentru ziua cea mare si veti vedea cum momentele fericite se vor intoarce.
Sanatatea
Iepurele se va bucura de o sanatate de fier in 2004. Sunt posibile unele mici neplaceri asa ca aveti grija sa nu mancati prea mult ca sa evitati complicatiile. De asemenea mancarea trebuie sa fie proaspata pentru ca Iepurele are o mare sensibilitate la infectii alimentare.

Dragon 2004
In sfarsit se anunta o perioada mai prospera pentru puternicul Dragon. Maimuta care cauta in permanenta noi surse de distractii, gratuleaza Dragonul, aducandu-i incredere, farmec si succes. Dragonului i se va oferi chiar si asistenta dar este bine sa nu se grabeasca si sa renunte la mandria personala pentru ca este posibil orice (pozitiv sau negativ).
Cariera
Dragonul va fi coplesit de o multime de hartii pe care va trebui sa le rezolve contra unei recompense sarace. Incercati sa vedeti care sunt avantajele dvs. In aceasta situatie si aparati-va cu hotarare drepturile.
Bogatie
Se anunta banii frumosi in 2004 pentru puternicul Dragon. Folositi-va de sansele care se ivesc si cheltuiti cu prudenta. Feriti-va de sarlatani si de cei carora le plac jocurile de noroc. Banii pe care ii veti strange ar fi bine sa ii investiti in proprietati pentru ca acest domeniu va fi favorizat.
Dragostea
In ceea ce priveste dragostea, casatoria sau relatia cu partenerul se poate spune ca Dragonul va fi linistit. Sunt putine sanse sa apara neintelegeri si pe ansambl relatia pe care o aveti se va consolida. Cei care sunt singuri isi vor gasi un partener cu conditia sa participe la diverse evenimente mondene.
Sanatatea
Si sanatatea se va afla sub auspicii bune in 2004. Daca vor apararea probleme acestea vor fi minore. Evitati mancarurile grase, limitati-va consumul de alcool si fumatul si totul va decurge normal. Fiti atenti cand manuiti obiecte ascutite pentru ca este posibil sa va raniti.

Sarpe 2004
Sarpele si Maimuta sunt suflete pereche si anul Maimutei stimuleaza inteligenta Sarpelui si ii aduce idei noi. Va fi un an excelent pentru Sarpe, cu schimburi de idei, colaborari profesionale si largi posibilitati. Anul Maimutei fascineaza bunul simt al Sarpelui. Abilitatea si subtilitatea sunt atuurile sale in acest an.
Cariera
Inteleptul Sarpe va avea o perioada foarte buna din punctul de vedere al carierei. Va fi promovat si ii va creste si salariul. Si pentru studenti, 2004 se va dovedi un an foarte bun, iar munca serioasa va fi rasplatita.
Sanatatea
In anul Maimutei se pare ca Sarpele este favoritul stelelor. Veti avea parte din plin de bani si norocul va fi cu dvs.
Chiar daca banii vor veni usor nu va etalati noua bogatie pentru ca este posibil ca hotii sa nu fie prea departe.
Dragostea
Atat pentru cei casatoriti cat si pentru cei singuri anul 2004 va fi un an favorabil. Pentru ei dragostea pluteste in aer si totul este roz. Certurile si conflictele sunt amintiri indepartate.
Sanatatea
In 2004 norocosul Sarpe se va simti formidabil. Dar din cauza puternicelor emotii care il vor incerca in anul Maimutei Sarpele va fi surmentat si in cele din urma oboseala il va invinge.

Calul 2004
Pentru Cal va fi un an ca o cursa nebuna, continua. Glumele Maimutei determina Calul sa se gandeasca ca viata poate fi altfel si Maimuta il seduce zgandarindu-i orgoliul. Calul este dominat de emotii, de pasiune si o profunda atasare de proiecte sau cauze. Anul Maimutei deranjeaza echilibrul Calului cu evenimente neasteptate. Anul acesta va fi dominat de superficialitate.
Cariera
Desi prin definitie, Calul isi construieste o cariera inteleapta, anul acesta se va confrunta cu tot soiul de evenimente nefavorabile. Se pare ca munca serioasa pe care o depune nu va fi recunoscuta si apreciata.
Poate ca in 2004 Calul va trebui sa se gandeasca la o slujba in strainatate.
Banii
Anul Maimutei va insemna pentru Cal batalii serioase in domeniul financiar. Cel mai bun mod de a le evita este sa incheie afacerile in alt loc decat o face de obicei. Nu va asumati nici un risc.
Dragostea
Caii singuri se vor simti presati de ideea casatoriei. Nu va grabiti. Asteptati sa gasiti persoana potrivita. Chiar daca parintii insista, nu va aruncati in bratele primului venit. Cei care sunt casatoriti sau care au o relatie ar fi bine sa incerce sa se apropie mai mult de persoana iubita.
Sanatate
Caii vor avea de castigat de pe urma calatoriilor atat in cariera cat si pe plan financiar. Acelasi lucru se va intampla si cu sanatatea. Fiti atent la drum si incercati sa nu va istoviti muncind pentru a indrepta situatia.

Capra 2004
Se prevede o perioada plina de veselie si fantezii, dar evenimentele din anul Maimutei se vor desfasura prea repede pentru Capra. In esenta, Capra si Maimuta sunt bune prietene dar increderea in sine a Maimutei aduce nesiguranta in Capra, dandu-i sentimentul ca este parasita.
In 2004, exista pentru Capra riscul unor excese si a unor probleme afective in familie.
Cariera
Capra va trebui sa faca fata in 2004 unui an nefavorabil si unei lipse de noroc. Insa daca va planui lucrurile cu grija totul se va termina cu bine. Va trebui sa dea dovada de fermitate la serviciu si sa-si puna in valoare talentul in relatiile publice. Adoptarea unei nou strategii de afaceri este binevenita.
Banii
Finantele personale vor atinge nivelul optim in 2004 dar din cauza sanatatii precare Capra nu se va bucura de bani. Ar fi bine sa se fereasca de conflicte si acorde mai multa atentie alimentatiei. Cel mai bun remediu vor fi somnul si odihna.
Dragostea
Cei casatoriti sau care au o relatie stabila se vor confrunta cu valuri reci la capitolul dragoste. Cineva din afara va avea tot interesul sa intervina in relatia dvs. si sa o destrame. Acordati mai multa atentie problemelor partenerului. Pentru cei singuri se anunta vremuri mai bune si un posibil partener.
Sanatatea
Caprele se vor imbolnavi foarte usor in 2004 si nivelul energiei va fi foarte scazut. Renuntati la alcool, mancaruri grase sau picante. Trebuie sa aveti in permanenta in vedere igiena personala si a alimentelor daca vreti sa evitati bolile.

Maimuta 2004
Desi este o perioada favorabila, cu prieteni buni si fara plictiseala rareori anul Maimutei este un an constructiv si capabil de dezvoltare permanenta. Maimutele au dificultati in pastrarea drumului drept, fiind tentate sa foloseasca scurtaturile pentru placerea proprie sau pentru a descoperi noutatile. Pe ansamblu anul va fi amuzant si veti avea o puternica dorinta de a calatori.
Cariera
Se pregateste un an turbulent pentru Maimuta. Nu se anunta promovari, dimpotriva este posibila o retrogradare. Dar vicleana Maimuta intotdeauna gaseste cate o solutie tuturor problemelor si isi revine.
Banii
Maimuta va beneficia din plin de anul 2004. Va castiga usor venituri suplimentare dar va risipi tot profitul in jocuri si speculatii. Aveti grija de bani si totul va fi bine.
Dragoste
Dragostea va fi mai zgarcita cu Maimuta in 2004. Cei casatoriti sau care au o relatie vor trece prin multe discutii si conflicte datorita neintelegerilor si a confuziei. Poate ca ar bine sa clarificati situatia. Maimutele singure vor avea o multime de relatii asa ca nu le ramane decat sa se simta bina.
Sanatate
Maimutele nu se vor simti prea bine in 2004. Oboseala mentala le va cauza neglijenta si judecati pripite. Fiti atenti si ingrijiti-va pentru ca sanatatea dvs. depinde de aceasta.

Cocos 2004
Dupa ce distractia si noul s-au perimat, Cocosul va constata ca anul Maimutei este superficial. Gustul Maimutei pentru evenimente mondene este si pe placul Cocosului. Dar Cocosul este deschis si onest si nu va fi de acord cu critica si atitudinea de superioritate a acesteia, precum si cu motto-ul "eu stiu cel mai bine". Incercati sa clarificati totul al timpul sau.
Cariera
In 2004 cariera Cocosului se va desfasura sub auspicii favorabile. Norocul este de partea celor curajosi asa ca ar fi bine sa va folositi de orice sansa. Este posibil sa avansati in cariera. Anul 2004 este al dvs.
Banii
Daca va veti imbunatatiti imaginea, adica daca va consolidati credibilitatea si reputatia veti castiga mai multi bani. Si sectorul relatiilor publice va fi favorizat. Incercati sa nu exagerati cu cheltuielile inutile.
Dragostea
Cocosii casatoriti vor avea parte de armonie in camin. Aveti grija sa nu acordati o atentie exagerata sexului opus, partenerului dvs. nu i-ar placea asa ceva. Cei singuri vor trece prin cateva experiente mai neplacute dar in final isi vor gasi si ei un partener.
Sanatatea
Sanatatea va fi in declin pentru Cocosi. Cu o cariera aflata in plina expansiune Cocosul va fi nevoit sa-si neglijeze sanatatea. Fiti atenti cand conduceti si evitati mancarurile grase si alcoolul. Trebuie sa fiti sanatosi pentru a avea grija de averea dvs.

Caine 2004
Cainele are tendinta sa complice lucrurile in anul Maimutei. Acest an poate aduce tulburari in familie, acuzatii si pierderi. Si reputatia Cainelui poate fi pusa in joc anul acesta, asa ca nu actionati in pripa si analizati totul cu atentie. Chiar daca Cainele va adopta o atitudine vigilenta in anul Maimutei tot sunt posibile rezultate dezastruoase. Respirati adanc si ce o fi, o fi!
Cariera
Cainele va trece prin numeroase obstacole si provocari in 2004. Indiferent cat de teribile vor fi problemele faceti-va treaba si perseverati. Cheia depasirii acestor necazuri este gasirea unui punct de sprijin in munca si in felul acesta linistea interioara.
Bogatie
Si in privinta banilor vor exista multe obstacole inainte de a obtine un profit. Pentru Caine sunt posibile castiguri dar in aceeasi masura si pierderi asa ca este indicat sa fie prudent. Pastrati rutina si nu va investiti banii in afaceri riscante.
Dragostea
Pentru cei singuri nu va fi usor sa-si gaseasca un partener in 2004. Pentru cei casatoriti sau care au o relatie este bine sa stie ca actele necugetate pot duce la rupturi definitive. Acordati o mare atentie faptelor si vorbelor daca nu vreti sa pierdeti increderea pe care ati obtinut-o atat de greu.
Sanatatea
Va avertizam ca veti avea probleme cu sanatatea in 2004. Fiti foarte prudenti atunci cand este vorba sa luati masa in oras. Igiena din localurile publice este intotdeauna o problema. Poate ca ar fi bine in acest an sa mancati mai mult acasa.

Porc 2004
Este posibila reconcilierea cu un fost partener. Onestitatea si inocenta Porcului sunt singurele lucruri care pot dezarma instinctul manipulativ al anului Maimutei. Porcul va fi cel care va transforma anul si in nici un caz invers. Cel care va spune ultimul cuvant va fi Porcul si aceasta este rasplata karmica pentru lipsa egoismului si dragostea neconditionata.
Cariera
Din punctul de vedere al carierei se pare ca Porcul va avea noroc. Tot ce veti atinge se va tranforma in aur. 2004 este anul in care sa incepeti afacerea la care va ganditi de mult. Norocul se va afla de partea dvs. In tot ce veti intreprinde.
Banii
In 2004 veti fi bogati. Banii vor veni cu usurinta la dvs. Nu exita competitie si puteti lua tot ce va doriti. Ar fi bine insa sa fiti atenti la hoti. Nu va etalati avutia si totul va fi in ordine.
Dragoste
Cei care au o relatie sa se astepte la o ruptura in 2004. Cei singuri vor gasi in sfarsit adevarata dragoste si daca sunteti casatoriti fericirea si armonia se va instala in casa dvs.
Sanatatea
Imbogatirea brusca ii va epuiza si stresa in acelasi timp pe nativii Porc. Veti deveni foarte susceptibili asa ca ar fi bine sa aveti grija de dvs. Puneti pe primul loc confortul personal.

Pentru cei care nu stiu carei zodii ii aprtin dupa zodiacul chinezesc:

Sobolan :1912; 1924; 1936; 1948; 1960; 1972; 1984; 1996;
Bivol: 1913; 1925; 1937; 1949; 1961; 1973; 1985; 1997;
Tigru :1914; 1926; 1938; 1950; 1962; 1974; 1986; 1998.
Iepure: 1915; 1927; 1939; 1951; 1963; 1975; 1987; 1999.
Dragon: 1916; 1928; 1940; 1952; 1964; 1976; 1988; 2000.
Sarpe: 1917; 1929; 1941; 1953; 1965; 1977; 1989; 2001.
Cal: 1918 ;1930; 1942; 1954; 1966; 1978; 1990; 2002.
Capra: 1919; 1931; 1943; 1955; 1967; 1979; 1991; 2003.
Maimuta: 1920; 1932; 1944; 1956; 1968; 1980; 1992; 2004.
Cocos: 1921; 1933; 1945; 1957; 1969; 1981; 1993; 2005.
Caine :1922; 1934; 1946; 1958; 1970; 1982; 1994; 2006.
Porc: 1923; 1935; 1947; 1959; 1971; 1983; 1995; 2007.

Cu placere, Calfa. smile.gif
Mistinguett
QUOTE
Tigru 2003
În anul Caprei  Tigrul trebuie ...


Diana-Maria, strig "Discriminare!" laugh.gif
MikeEL
Deci daca sunt nascut in 1980 sunt in anu' maimutei?? Ce anume inseamna asta ? Luminati-ma .. huh.gif
calfa
@MikeEL: Aici ( http://www.dorinm.3x.ro/entert/zodiichina/tabselzdchina.html ) gasesti un tabel al datelor la care s-a facut sau se va face trecerea la noul an, dupa sistemul chinezesc.

Dintre cei nascuti ca tine, in 1984, pana pe 1 februarie (inclusiv) sunt in semnul Porcului de Apa. Cei nascuti incepand cu 2 februarie sunt in semnul Sobolanului de Lemn. Tu ai fi Sobolan de Lemn (conform datei din profiulul tau).

@Diana-Maria: Ce sursa ai folosit cand ai preezentat anul Maimutei pentru fiecare tip de nativ ? Poate ne spui si "Tigru 2004".

@Mistinguett: Virgil Ionescu spunea despre Tigru in Anul Maimutei cam asa: "Un an greu pentru Tigru, in care rabdarea si puterea de sacrificiu vor fi incercate din greu prin iritari si regres. Nu va trebui sa-si reclame obiectiile prea tare si trebuie sa evite confruntarile care-l pot duce la procese. Va petrece si va calatori mai mult decat normal si va fi obligat sa faca compromisuri."
Daca nu te incanta prea tare citatul respectiv, gandeste-te ca influentele native sunt doar o mica parte din total, si ca o persoana cu cat evolueaza cu atat devine mai putin influentata de ele. Petreceri si calatorii placute !
Diana-Maria
Ptiu, am uitat sa mentionez sursa... ohmy.gif Si cred ca am prapadit pagina. sad.gif
Dar promit sa revin cu date suplimentare.
Zed
@Diana-Maria

Chiar tu ai scris-o in primul post . Uite-o aici .
calfa
@Zed: In primul ei mesaj, Diana-Maria a dat referinta, dar in al doilea mesaj nu. Cum la referinta respectiva nu am gasit continutul celui de-al doilea mesaj al ei, am presupus ca sunt diferite. Poate nu am cautat eu bine.
Diana-Maria
http://www.dsclex.ro/astrolog/zodiac/chinezesc/horos2004.htm
Aceasta este sursa. Era intr-adevar alta decit cea initiala. smile.gif
calfa
@Diana-Maria: Multumesc pentru link.

@Mistinguett: La linkul dat de Diana-Maria am gasit asta:

Tigru 2004
Mai putin abil si adaptabil decat Maimuta, Tigrul prefera situatiile clare. Acest lucru face ca in anul Maimutei, Tigrului sa-i fie mai dificil. Vicleniile Maimutei ii vor cauza intarzieri, critici si ii vor scoate in evidenta slabiciunea. Totusi, daca formidabilul Tigru va combina felul lui mandru de a fi, cu magia anului Maimutei se poate transforma intr-un scamator.

Cariera
Cariera Tigrului se va desfasura calm anul acesta. Pastrarea rutinei va fi cel mai bun mod de a evita obstacolele din cariera dvs. Ar fi de asemenea intelept sa evitati sa va mutati, sa calatoriti sau sa va schimbati slujba pentru ca astfel de schimbari sunt prost aspectate pentru Tigru. Pe ordinea de zi se afla cu siguranta o avansare in cariera. Este evenimentul pe care Tigrul il doreste cel mai mult.

Banii
Pe Tigru il asteapta vesti bune in privinta starii materiale, dar aceste recompense se vor risipi repede datorita unor afaceri proaste sau a unor decizii neinspirate. Nu va grabiti sa luati hotarari riscante si aveti grija de bani in 2004. Fiti precaut.

Dragoste
Mici incidente vor da nastere unor certuri serioase intre Tigru si partenerul sau. Aceste certuri vor pipera anul 2004 dar ar fi bine sa va calmati inainte de a incepe ostilitatile. Celor care sunt singuri le va fi greu sa-si gaseasca dragostea, din pacate.

Sanatate
Tigrul va avea o sanatate de fier tot anul 2004. Va veti bucura de energie si rezistenta. Ceea ce este un lucru bun avand in vedere ca va trebui sa va luptati cu forte negative in privinta banilor si a iubirii. Nu calatoriti pe distante lungi si fiti atent la drum.

Weekend placut !
Aramis
Celor carora le e lene sa-si caute anul nasterii sau vor sa stie caracteristicile generale ale zodiei lor (zodiac chinezesc sau european) urmatorul link le poate fi util
eastrolog
Roxana
sau asta http://www.chineseastrology.com/wu/monkeyyear.html
Vegas2002
Astazi si maine ca am timp liber,am sa ma pun pe citit despre "maimuta",ca sa ma luminez si sa stiu ce ma asteapta thumb_yello.gif
calfa
Bun venit la Han, Mia ! welcome.gif
MikeEL
Calfa, m-am uitat la linku' pe care mi l-ai indicat tu. Suna frumos, da' nu stiu cat o fi de adevarat unsure.gif Tu crezi in astea??
calfa
Cred in astea ?

Nu cred ca "cred" e cuvantul potrivit. Mi se par interesante posibilele influente de tot felul. Genetice, ale mediului familial, ale momentelor conceptiei, nasterii, ale mediului din perioadele copilariei, adolescentei, ...

In particular, influentele anuale analizate in primul rand de chinezi, asa cum sunt sintetizate de ei sau de altii, mi se par uneori incredibil de potrivite cu evolutiile unor persoane pe care le cunosc. Cat e real si cat e iluzoriu aici, nu stiu.
Aramis
QUOTE (calfa @ Jan 26 2004, 12:32 PM)
Bun venit la Han, Mia ! welcome.gif

bine v-am gasit smile.gif
Am citit si eu zodiacul chinezesc si nu se potriveste cu zodiacul european... In ceea ce ma priveste zodia mea chinezeasca mentioneaza unele trasaturi care ma caracterizeaza dar si unele care nu ma reprezinta nici pe departe...
In ceea ce priveste creditul acordat de catre mine horoscopului "ecuatia" e urmatoarea: dimineata imi ascult horoscopul pentru ziu ain curs, daca e de bine cred in el, daca nu imi spun ca toate astea sunt prostii si nu-l bag in seama smile.gif
Diana-Maria
PREVIZIUNI 2004
DUPA ZODICACUL CHINEZESC
PENTRU FIECARE ZODIE

La 22 ianuarie 2004, sarbatorim începerea Anului Nou chinezesc care va intra în zodia Maimutei.
La modul general, este un an foarte bun, cu multe schimbari si oportunitati pe toate planurile.


Sentimental, profesional, financiar, sanatate




SOBOLAN (1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996)
Anul acesta va veti pune în valoare inteligenta si sarmul caracteristic într-o afacere de anvergura. Va veti face prieteni noi si popularitatea dumneavoastra va creste.
Este un an de progres, de realizare a tuturor ambitiilor în plan profesional.
Multe ocazii si oportunitati financiare.
În 2004, este posibil sa va gasiti sufletul pereche, sa va casatoriti, daca sunteti singuri, iar, daca aveti deja o relatie, aceasta va fi consolidata puternic - nasterea unui copil.
Vor avea loc evenimente favorabile si notabile legate de familie.
Succes deplin si satisfactii materiale daca veti actiona si veti avea initiative noi.




BIVOL (1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997)
Desi Bivolul prefera un drum sigur si planificat, anul Maimutei îi aduce schimbari rapide si bruste în toate domeniile.
Acest an va va permite sa va folositi îndemânarea si experienta.
Va avea loc o promovare sau o alta functie, posibila schimbare profesionala.
Anul Maimutei va va oferi excelente oportunitati de cariera si profesie pe termen lung.
În acest an, veti putea rezolva problemele financiare restantiere. Atentie la documente si acte, deoarece sunt posibile pierderi sau încurcaturi legate de ele, cu implicatii majore.
Este un an bun pentru studiu si pentru acumularea unor cunostinte noi.
Pentru cei singuri: perioada fericita cu o poveste de dragoste deosebita - logodna sau casatorie.
Pentru cei casatoriti: vacanta deosebita si de neuitat cu partenerul, sarbatorirea unor evenimente fericite.




TIGRU (1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998)
Personalitatea Tigrului plina de curaj, cinste si sinceritatea va fi pe deplin pusa în valoare în Anul Maimutei.
Trebuie sa tineti cont de valoarea dumneavoastra si sa nu va lasati prinsi în capcane care vi se vor întinde.
Sunt favorizate actiunile întreprinzatoare si ideile de anvergura, schimbarile. Este posibila schimbarea activitatii sau a sediului, o noua afacere sau gasirea unui job interesant.
Va este recomandata prudenta si mai ales disciplina, precum si evitarea disiparii în mai multe proiecte, fara a duce la bun sfârsit nici unul.
Atentie si la modul în care cheltuiti banii, deoarece acest an impune o atenta chibzuinta.
În plan sentimental, daca veti tine cont si de parerea partenerului de viata, nu vor fi probleme în cuplu. De asemenea, nu este recomandata implicarea în munca excesiva - cuplul ar avea de suferit si pot aparea surprize majore în casnicie, posibil sa se ajunga la divort.
Vor exista multe prilejuri de bucurie în familie si din cucerirea unei noi persoane care sa va aduca buna dispozitie.
Este un an în care calatoriile sunt deosebit de favorizate pentru Tigru.


PISICA (1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999)
În Anul Maimutei, Pisica va trebui sa dea dovada de multa prudenta în relatiile cu ceilalti si sa evite discutiile contradictorii. Metodica si precauta din fire nu ar trebui sa aveti motive de suparare în 2004.
Este un an în care va veti bucura de compania prietenilor si a celor dragi.
Din punct de vedere financiar însa va fi un an incomod, solicitând multe cheltuieli neasteptate si clarificarea oricarui aspect legat de acest plan financiar.
Atentia trebuie sa fie maxima si la orice document pe care îl primiti sau semnati, legat de finante, impozite si altele.
Firea dumneavoastra precauta va poate ajuta sa evitati cu succes orice problema. Va veti consolida pozitia profesionala si va veti dezvolta domeniul de activitate.
În plan sentimental, este un an în care va va fi rasplatita atentia si sfaturile bune, precum si ajutorul rudelor apropiate.
Veti participa la evenimente deosebite în cadrul cuplului sau familiei.
Daca sunteti singuri, este un an potrivit pentru a lua o hotarâre de casatorie sau logodna, deoarece veti avea de unde sa va alegeti partenerul.
Aspectele sentimentale sunt cel mai bine puse în valoare în Anul Maimutei.


DRAGON (1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000)
Spiritul dumneavoastra norocos, mândru, plin de viata si încrezator în fortele proprii nu va avea de suferit în Anul Maimutei.
Ar trebui sa nu mai fiti atât de aroganti cu cei din jur pentru a putea profita din plin de beneficiile acestui an.
Datorita ocaziilor care se vor ivi, veti capata si mai mult curaj în actiunile voastre. Veti simti nevoia sa va clarificati gândurile cu ajutorul prietenilor.
Veti primi multe sfaturi utile care se vor reflecta în evolutia sau schimbarea profesionala. Anul acesta vor avea loc schimbari rapide cu care va trebui sa tineti pasul pentru a avea o evolutie financiara foarte buna.
Veti avea reusita la studii, examene, procese sau orice legat de cunoastere, evolutie, documente.
În plan sentimental, aveti o evolutie buna, fara batai de cap sau schimbari neasteptate.
Pentru cei singuri, acest an le va aduce o noua idila care este posibil sa se transforme intr-o relatie de durata.
Un an bun în acest plan.


SARPE (1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001)
Întelepciunea si inteligenta va vor fi rasplatite în Anul Maimutei, care începe în 22 ianuarie.
Întrucât de-a lungul vietii ati schimbat de mai multe ori slujba, proiectele, principiile, luind-o mereu de la capat, anul 2004 este pentru dumneavoastra un an al stabilitatii din toate punctele de vedere.
Veti face progrese în plan profesional si veti acumula cunostinte capabile sa va aduca mari satisfactii.
Este posibil gasirea postului mult visat de dumneavoastra, daca nu veti da dovada de independenta excesiva si veti lucra în echipa.
Financiar, acest an va aduce mari satisfactii prin cresterea venitului, dar si printr-o sursa la care nu va gânditi acum.
În plan sentimental, daca exista cineva în viata dumneavoastra veti lua decizia de a va casatori - logodi, însa daca sunteti singuri, veti cunoaste 3 persoane noi, permitându-va sa alegeti persoana potrivita pentru viitor.
Pentru cei casatoriti, ar putea fi un an foarte bun de împliniri si satisfactii în acest plan, daca aveti grija de familie.
Nu este indicata schimbarea sau renovarea locuintei, deoarece este posibil ca situatia sa va scape de sub control.


CAL (1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002)
Datorita elegantei, entuziasmului si a firii agreabile, în Anul Maimutei veti avea multe de câstigat.
Veti face pasi mari în plan profesional în ritm rapid, asa cum va place.
Multe oportunitati care va vor determina ascensiunea si sporirea venitului, în acest an.
Ar trebui sa dati dovada de precautie în domenii în care nu stapâniti situatia sau nu întelegeti bine anumite aspecte.
Este posibil sa fiti victimele unei escrocherii de proportii, daca nu sunteti atent.
Este posibila o schimbare de locuinta care va va revigora si entuziasma.
Veti fi solicitat excesiv de prieteni si anturaj în detrimentul familiei sau partenerului. În plan sentimental, nu vor fi schimbari majore.
Veti fi într-o forma foarte buna, deoarece veti face sport si probabil veti urma chiar o dieta cu efecte deosebit de bune.
Prieteni noi, relatii extraconjugale si multe aventuri sunt caracteristicile sentimentale în Anul Maimutei.


CAPRA (1943, 1955, 1967, 1979, 1991)
Imaginatia de care dati dovada, precum si spiritul creator va vor aduce mari avantaje în Anul Maimutei.
Vor avea loc evenimente în desfasurare rapida, care contravin stabilitatii de care dati dovada si la care tineti atât de mult.
Financiar, va avea loc o crestere spectaculoasa a veniturilor din profesie, de la partener sau o mostenire, însa pentru a va simti în siguranta va trebui sa va chibzuiti banii si achizitiile de orice natura.
Viata afectiva va fi deosebit de încarcata si cu o evolutie buna.
O nunta, o nastere, achizitia unei case pot fi motive de petrecere si sarbatoare.
Va veti amenaja casa si gradina, dupa stilul dumneavoastra.
Veti cunoaste un partener nou sau veti întâlni sufletul pereche cu care veti face casa în anul urmator.


MAIMUTA (1944, 1956, 1968, 1980, 1992)
Natura inventiva si curioasa a Maimutei va fi satisfacuta pe deplin în noul an.
Flerul si originalitatea în gândire va vor ajuta sa treceti cu bine peste problemele acestui an.
Anul acesta, va veti aduna puterile, va veti focaliza pe lucruri importante si veti ajunge unde doriti.
Promovare profesionala, mari responsabilitati si împlinirea unor proiecte mai vechi fac acest an al Maimutei deosebit pentru dumeavoastra.
Cresterea veniturilor va va permite noi achizitii si concediul mult visat.
Nu va implicati în plasamente financiare, evitati situatiile riscante, verificati totul în detaliu pentru a nu avea surprize.
Relatia de cuplu merge foarte bine si chiar face progrese, cei dragi sustinându-va în mod deosebit.
Se va largi cercul dumneavoastra de prieteni si se întrevede perspectiva unei casatorii.
Nici o Maimuta nu va ramâne singura în acest an, daca îsi doreste pe cineva în viata sa.


COCOS (1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993)
Spiritul meticulos si organizat, inteligenta si sarmul Cocosului vor fi puse în lumina anul acesta.
Aveti un an în care rabdarea va fi pusa la grea încercare si va este recomandata prudenta înainte de orice.
Trebuie sa dati dovada de flexibilitate pentru a profita de oportunitatile acestui an.
Vor avea loc numeroase schimbari, unele pe care le asteptati demult, altele care va iau prin surprindere.
Finantele dumneavoastra vor fi în siguranta si macar din acest punct de vedere puteti fi linistiti.
Veti întâlni tot felul de situatii incomode unde, daca nu dati dovada de mult tact, s-ar putea sa pierdeti.
În plan sentimental, vor aparea mici tensiuni din cauza oboselii excesive, dar nu vor pune în pericol relatia.
Daca sunteti singur, este posibila o relatie de durata.


CAINE (1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994)
Credinta în idealurile dumneavoastra, precum si loialitatea de care dati dovada în raport cu ceilalti va vor ajuta în anul Maimutei sa va atingeti scopurile propuse.
În plan profesional, vor aparea schimbari majore si benefice prin avansare sau consolidarea unei afaceri, cu multe oportunitati.
Va sunt favorabile iesirea în fata, actiunea si initiativele de orice fel.
Veti avea oportunitati si ocazii de a învata lucruri noi si de a va largi orizontul cu noi cunostinte.
Trebuie sa va mentineti în forma si sa încercati pastrarea echilibrului în tot si toate.
Posibile mutari de locuinta sau sediu de firma foarte benefice si care va vor aduce multe satisfactii personale.
Financiar, veti înregistra cresteri spectaculoase a veniturilor.
Sentimental, veti avea o surpriza placuta, o împlinire a unui vis sau ideal.


PORC (1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995)
Blândetea, onestitatea si bunatatea care va caracterizeaza vor fi rasplatite din plin în Anul Maimutei.
Va trebui sa raspundeti la multe provocari si oportunitati pentru a avea un an calm si linistit, asa cum va place.
Veti reusi în tot ce va propuneti, dar nu singuri - cu sprijinul celor dragi.
Vor avea loc schimbari benefice în plan profesional, prin gasirea unui job sau progrese, avansari în functie.
Nu trebuie sa va lasati doborâti de primele esecuri, deoarece prin perseverenta veti ajunge unde doriti.
Veti câstiga multi bani, dar la fel veti si cheltui...fluctuatii financiare mari, când prea multi, când prea putini bani.
În plan afectiv, Porcii vor fi sustinuti de partener si familie. Va este recomandata abordarea deschisa a problemelor ce se vor ivi în cuplu.
Pasiune puternica, dragoste fulgeratoare sunt caracteristicile pentru cei singuri, în acest an al Maimutei.

Ascendentul în Zodiacul Chinezesc
Semnul care guverneaza ora la care sunteti nascut este Ascendentul, iar acesta va poate furniza elemente noi în ceea ce priveste evolutia în 2004, daca cititi si zodia Ascendentului.


23 - 1 ora Sobolanului
1 - 3 ora Boului
3 - 5 ora Tigrului
5 - 7 ora Pisicii
7 - 9 ora Dragonului
9 - 11 ora Sarpelui
11 - 13 ora Calului
13 - 15 ora Caprei
15 - 17 ora Maimutei
17 - 19 ora Cocosului
19 - 21 ora Câinelui
21 - 23 ora Porcului

Asta se spune pe : http://www.astromagie.com/previziuni2004_chinezesc.html
Acum fiecare alege ... smile.gif
yuanescu
mai ... si cand ma gandesc ca e an electoral (anul maimutzelor ) cred ca shtiau chinezii ashtia ceva ... deja imi imaginez ce maimutzareala va ieshi

imi plac maimutzele (inclusiv cele virtuale - ca nu degeaba mi-am lipit o maimutza ca mascota de logarea mea) dar nu-mi plac oamenii care imita maimutzele ... imita prost ... avea dreptate darwin : maimutza -- >om si nu omul -- >maimutza ... tot ce prinde viatza pe scoartza asta care ne doreshte atat se transforma in infern ... ca tot vad unii budishti infernul in ei

daca ash fi istoric ash spune ca e anul stefan cel mare ... dar pe asta l-au facut sfant shi nu-shi mai permite sa intre printre zodii speculative

calfa
Hmmm, cum e, se simt efectele anului maimutei ? Asupra comunitatilor (Hanu inclusiv) sau asupra fiecaruia ? smile.gif
calfa
Se apropie sfarsitul Anului Maimutei ...

Scria Diana-Maria:
QUOTE
Anul Maimutei poate fi numit cu adevarat "anul tuturor posibilitatilor". Este unul din anii in care se poate incerca orice actiune, sansele de realizare ale acesteia fiind "jucate" de catre maimuta la maximum de posibilitate din cerinta de realizare. Chiar si cele mai grele/ dificile actiuni cu putinta au sanse foarte mari de realizare pe parcursul acestui an. Din acest motiv toti vor merge cu motoarele la maxim "speculand" faptul ca este un an deosebit de progresist.
Problemele rezolvandu-se fara prea mare efort (datorita faptului ca maimuta conduce inainte pe fondul invataturii si promovarii cu un impuls norocos demn de luat in seama). Din toate punctele de vedere afacerile vor progresa deosebit de repede, se vor acumula bani, prieteni, vor fi descoperite noi cai neconventionale pentru abordarea lucrurilor si situatii, etc. pe fondul uimirii si zapacirii create de mediul "contaminat" de influenta progresista a maimutei.
Este un an al inventiilor si al inovatiilor care aduc multa bogatie dar si "jocurile negre de culise" care se creaza in jurul acestor factori, politica, diplomatia, finantele si afacerile vor fi angajate intr-un joc al "supraproductiei" pe fondul faptului ca fiecare incearca sa il insele pe celalalt in ideea insusirii "ciolanului cel mai aratos", totul avand tenta amuzanta si excitanta a unui joc in care oricine va avea sansa de a-si juca cartile detinute (si nu numai).


smile.gif
cactus
@ Diana-Maria

Apud: http://www.chineseastrology.com/wu/monkeyyear.html de la Roxana - ca sa-mi stabilesc zodia, potzi sa-mi spui cum va fi anul acesta (deci dupa febr. 2005) ptr. Tigru de Metal ? Multzam, tu draga...
Catalin
QUOTE

este un an deosebit de progresist


Ei bine a fost? aparent nu prea! wink.gif

QUOTE

Din toate punctele de vedere afacerile vor progresa deosebit de repede, se vor acumula bani, prieteni, vor fi descoperite noi cai neconventionale pentru abordarea lucrurilor si situatii


Asta sigur nu s-a intamplat... dolarul a scazut drastic, de exemplu.

QUOTE

"jocurile negre de culise" care se creaza in jurul acestor factori, politica, diplomatia, finantele si afacerile vor fi angajate intr-un joc al "supraproductiei" pe fondul faptului ca fiecare incearca sa il insele pe celalalt in ideea insusirii "ciolanului cel mai aratos", totul avand tenta amuzanta si excitanta a unui joc in care oricine va avea sansa de a-si juca cartile detinute (si nu numai).


Adevarat, dar asta se intampla cam in fiecare an, totusi... rolleyes.gif

In concluzie, n-a prea nimerit-o zodiacul chinezesc anul trecut! jamie.gif
calfa
1. Anul Maimutei a inceput pe 23 ianuarie 2004 si se va termina pe 9 februarie 2005. 12 decembrie 2004 a fost, de exemplu, cu doua luni inainte de "noul an".

2. "Din toate punctele de vedere afacerile vor progresa deosebit de repede, se vor acumula bani, prieteni, vor fi descoperite noi cai neconventionale pentru abordarea lucrurilor si situatii..." nu stiu ce legatura are cu dolarul. Daca ma uit la euro sau la leu ...

3. "tenta amuzanta si excitanta a unui joc in care oricine va avea sansa de a-si juca cartile detinute" nu se regaseste in fiecare an.
Catalin
QUOTE

2. "Din toate punctele de vedere afacerile vor progresa deosebit de repede, se vor acumula bani, prieteni, vor fi descoperite noi cai neconventionale pentru abordarea lucrurilor si situatii..." nu stiu ce legatura are cu dolarul. Daca ma uit la euro sau la leu ...


Daca te vei uita la euro si leu vei vedea doar ca dolarul s-a devalorizat mai tare ca ei. Si "din toate punctele de vedere" inseamna si din punctul de vedere al americanului de rand, de exemplu.

Sau era un horoscop chinezesc facut special pentru Romania? biggrin.gif

QUOTE

3. "tenta amuzanta si excitanta a unui joc in care oricine va avea sansa de a-si juca cartile detinute" nu se regaseste in fiecare an.


Adica vrei sa spui ca nu e valabil faptul ca in fiecare an jucam cartile pe care le detinem in acel an? Si oricum, nu prea inteleg de ce citezi in afara contextului! rolleyes.gif
calfa
1. Nu era pentru Romania, ideea era ca nu valorile relative ale monedelor sunt semnele progresului.

Era vorba de ... progres. biggrin.gif

2. Contextul era mai sus. Eu doar ... subliniez in afara contextului. biggrin.gif

3. "Adica vrei sa spui ca nu e valabil faptul ca in fiecare an jucam cartile pe care le detinem in acel an?"

Nu asta am vrut sa subliniez ! Ci partea cu "oricine va avea sansa". (Asta e sublinierea sublinierii, asa ca e si mai scoasa din context tongue.gif ).

Oricum, horoscoapele se refera la tendinte, nu la detalii. smile.gif
Catalin
QUOTE

1. Nu era pentru Romania, ideea era ca nu valorile relative ale monedelor sunt semnele progresului.

Era vorba de ... progres.


Orice ai zice tu, devalorizarea accentuata a unei monede nu e un semn prea bun de progres! smile.gif

Daca vrei, putem testa si alti indicatori. Lucrurile chiar nu prea arata foarte roz. In nici un caz asa cum au fost descrisi ca "Din toate punctele de vedere afacerile vor progresa deosebit de repede". rolleyes.gif


QUOTE

2. Contextul era mai sus. Eu doar ... subliniez in afara contextului. biggrin.gif


Ah, scuze, greseala mea! biggrin.gif

QUOTE

3. "Adica vrei sa spui ca nu e valabil faptul ca in fiecare an jucam cartile pe care le detinem in acel an?"

Nu asta am vrut sa subliniez ! Ci partea cu "oricine va avea sansa". (Asta e sublinierea sublinierii, asa ca e si mai scoasa din context  ).

Oricum, horoscoapele se refera la tendinte, nu la detalii.


Oricine va avea sansa anul asta sa joace cartile pe care le are anul asta! Chiar ti se pare ca nu e valabila aceasta afirmatie, cu orice subliniere vrei tu, in fiecare an?

Eu inteleg ca se refera la tendinte. Dar unele "tendinte" nu reprezinta decit chestii triviale imbracate in niste cuvinte ca sa dea impresia de profunzime! smile.gif
Blakut
Anul asta ai tendinta sa mori.

Daca nu mori, nu-i nimic, horoscopul e o tendinta. Daca mori, e clar, s-a adeverit ce zice horoscopul. Faza cu tendintele e o scuza in cazul in care nu merge totul asa cum a fost descris.
calfa
Scuza cui ? A unui horoscop ? laugh.gif Ce nevoie are "el" de scuze ?

Dar daca tot vorbim despre "tendinte" si despre horoscoape chinezesti, sa amintesc aici modul in care interpretau vechii chinezi (in special ei) ... "divinatia". Cartea de baza pentru asta era I Ching (Cartea transformarilor). Ei bine, consultand, prin procedee ... specifice, "tendintele" de evolutie (transformare), ei NU erau interesati sa "afle" ce va fi (viitorul), erau interesati cum sa procedeze cand va fi ce va fi. biggrin.gif

Asa si cu horoscoapele, noi le "consultam" pentru "tendinte", dar ele s-ar putea sa fie facute pentru a sti cum sa ne purtam ... "potrivit".
saldora
Maine dupa miezul noptii deja se schimba anul, urmeaza cocosul de lemn, ani.gif
contraste
Este prima data cand pe teritoriul Romaniei intr-un cadru restrans, in Bucuresti s-a sarbatorit intrarea in noul an chinezesc.
Astfel, s-a stabilit un prim contact pe viu, nu numai prin carti.
Este cineva care a participat ca sa ne povesteasca ?
indubitabil
E 9 februarie. Calfa, Diana-Maria, zodiacul pe anul asta! unsure.gif
contraste
Pana una alta, va spun eu ca anul cocosului de lemn se caracterizeaza prin lupte mici, incrancenari pe toate planurile, si pentru toate zodiile. Luna Neagra si Saturn influenteaza adeseori un astfel de comportament "cocosesc ".
Spuneti mai multe !
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.