Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Barfa La Serviciu Creste Eficienta
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Prietenilor > Poiana lu' Iocan
Mihai
Angajatii britanici sunt stimulati sa barfeasca la locurile de munca, dupa ce un studiu a dovedit ca "transmiterea stirilor confidentiale", adica barfa, creste randamentul la locul de munca. Dupa ce a studiat in profunzime efectele barfitului la locul de munca, in randul unor asistente medicale din spitale, specialista in psihologie Kathryn Waddington a constatat ca barfa contribuie la intensificarea creativitatii angajatilor. Aceasta "indeletnicire" e recomandata mai ales la locurile de munca unde stresul este deosebit de mare, pentru ca reduce tensiunea, sustine psihologul.

spoton.gif rofl.gif

Sursa: Libertatea
Diana-Maria
Sa mor de stiam... Dar ma intreb, daca sintem ocupati cu birfa...mai facem si treaba sau doar dam din gura? smile.gif
cameron
Nu cred..
Cel putin pe mine ma irita la serviciu..orice discutie care nu are legatura cu job-ul.
Prefer discutiile cat mai scurte si la obiect.
Asta si poate ca rareori aflu ceva interesant,..si cum eu sunt teoretic cea care stie mai multe restul colegilor..prefer sa nu fiu antrenata in discutii de acest gen.
Dupa raspunsuri de "nu stiu..si habar nu am".. ma lasa rapid in pace..
Si in alta ordine de idei..am de lucru tot timpul..singura "delectare " permisa este sa-mi arunc privirea pe Han..
Zed
Cred ca peste tot exista barfa , ma refer la locul munca si faptul ca este o "indeletnicire" mai mult a femeilor , este un fact .
Numai din ceea ce vad la mine la servici , o noua angajata si blonda , deja comentarii ieftine si ciudat numai din partea femeilor . Daca persoana remarca acest fapt si se revolta se trece la mobbing (la noi nu , dar cunosc cazuri in alte firme).
Probabil ca lipsa de personalitate si de a te impune in ceea ce faci , lipsa de idei ai mai ales invidia , aceste minusuri sunt tipice celor ce barfesc.
Diana-Maria
Si barbatii birfesc mai rau decit femeile...unii dintre ei... Fie vorba intre noi... hh.gif
willie
Unde sunt cel putin 3 persoane, apare si barfa.Si nu vad nimic rau in asta, e si barfa un mod de comunicare, poate nu cel mai elevat, dar...ajuta si ea la o mai buna cunoastere a celor din jur.
calfa
Eu cred ca specialistii britanici au constatat ca angajatii barfesc, desi nu e permis, si s-au gandit sa scoata studiul respectiv ca sa mai reduca din eventualele procese de constiinta ale celor implicati.

Pe de alta parte, in lumea de azi ai din ce in ce mai mult ce comenta. Daca s-ar interzice discutiile la locul de munca poate ca ar scadea consumul de media dar si de produse de consum sau de lux. Daca nu ai voie sa te lauzi, sa impartasesti impresiile despre filme, masini, etc., mai are sens sa cumperi si sa te informezi ?

Sau poate pur si simplu psiholoaga respectiva e o barfitoare si "si-a tras" un studiu care sa o avantajeze.
Mistinguett
Eu nu consider barfa ca vorbesti despre bunuri de larg consum, ci ca iti vorbesti colegii pe la spate (sau in cazul cadrelor medicale, pacientii).
Am tot stat si m-am gandit cum poate duce barfa la cresterea eficientei, si asta e singura concluzie la care am ajuns: barfa de cele mai multe ori duce la cearta, ori cand colegii sunt certati, nu mai au cu cine barfi, deci se pun cu coatele pe treaba. Problem solved. rofl.gif rofl.gif
bunicu'Gilbert
QUOTE (Mihai @ Jan 13 2004, 10:12 PM)
.....dupa ce un studiu a dovedit ca "transmiterea stirilor confidentiale", adica barfa, creste randamentul la locul de munca.....
Sursa =http://www.libertatea.ro/index.jsp?page=magazine&detail=article&aid=59038]Libertatea

Nu cred. La mine la serviciu nu creste nici o eficienta. Am o slujba care necesita gandire si nu suntem Napoleon ca sa avem o atentie distributiva iesita din comun (in birou suntem 7 salariati). In orice caz eu unul cand am de lucru si nu vreau sa particip la o discutie imi pun castile pe urechi si ascult muzica dorita.
Afrodita
Hm..Uneori e buna si barfa la munca...Pt ca daca tii urechile ciulite, fara sa te bagi neaparat in discutie, atunci cand este barfit un coleg , poti afla ce sa faci bine si ce sa nu faci, caci iti strica imaginea sau faci vreo gafa biggrin.gif
Si eu cred ca cei ce barfesc(vorbesc de rau pe altii sau de bine, numa' ca nu-si dau seama biggrin.gif) sunt invidiosi rau.
La munca am o colega invidioasa rau de tot...Aia ma barfeste si comenteaza tot ce fac...Insa mie-mi convine caci ma atentioneaza cand fac ceva gresit si stiu cand fac ceva bun biggrin.gif Asa ca, pana la urma si barfa asta e buna de ceva biggrin.gif
Carmi
La mine in birou nu prea vad efectele barfei. Nu ca n-ar exista.
mutulica
Creste comunicarea
bunicu'Gilbert
QUOTE (Mihai @ Jan 13 2004, 10:12 PM)
....Aceasta "indeletnicire" e recomandata mai ales la locurile de munca unde stresul este deosebit de mare, pentru ca reduce tensiunea, sustine psihologul.

Inchipuiti-va cum "barfesc" in acest caz pilotii de avion, controlorii de zbor, pompierii, membrii trupelor antitero si mai sunt meserii cu adevarat stresante.
mutulica
Pai ce nu e asa?
Astia si petrec mult timp impreuna, asa ca echipa. Iti dai seama ca isi stiu toate secretele.
Crezi ca bancurile cu stewardese au aparut degeaba?
Cla
Eu cred ca bârfa face bine.
Daca stii cu cine poti sa bârfesti, stii de cine sa te feresti spoton.gif
mutulica
nu zau? eu cred ca cel cu care ai birfit pina acum 10 minute, te birfeste de vreo 5 minute cu cel pe care tocmai il birfeati...
Cla
Asta daca esti in anturajul feminin...
mutulica
nu cred ca are legatura cu sexul... mai degraba cu atitudinea
Cla
Dezertorule! rofl.gif
Yvonne
Nu-i frumos sa barfesti.....da ce BINE te simti dupa thumb_yello.gif
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.