Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Posturi Tv In Romania
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Show-biz > Mass-media
supersurfer
Salut, sunt plecat din Romania de 4 ani si din pacate, firma de televiziune prin cablu la care sunt abonat nu retransmite nici un post romanesc.
Am citit mult acest forum inainte de a ma hotari sa ma inscriu si eu.

Va rog spuneti-mi si mie ce mai e nou prin media din Romania.
Ce televiziuni romanesti au mai aparut si cum se pot receptiona in afara Romaniei? (Germania) fara decodor?

Va multumesc!
Mihai
Bine ai venit la Han! welcome.gif

Posturile TV care emit la nivel national in Romania sunt:

Romania 1
TVR 2
Romania International
Romania Cultural
ProTv
Pro TV International
Antena 1
PrimaTv
Tele 7 Abc
  • Tip: General
  • Adresa Web: Pagina in constructie

Acasa TV
National TV
B1 TV
Realitatea Tv
Etno TV
Atomic TV
MTV Romania
TV Romania de maine
  • Tip: Info Studenti

PAX TV
TVSport
Telesport
Fox Kids
In afara de aceste posturi, alte televiziuni internationale au traduse programele in limba romana: Eurosport, Music Max, Minimax, Discovery, Animal Planet, Cartoon Network, E! Entertainment, Nickleodeon, Travel, National Geographic, Halmark, Reality TV, HBO, AXN.

Informatii referitoare la satelit, frecventa, polaritate si norma de codare gasesti la http://www.rdi-sat.com/canale_ro.php
Informatii referitoare la instalarea unei antene de satelit pentru receptionarea posturilor romanesti gasesti la http://www.romanians-de.org/files/digisat.rtf

Sper sa ajute. smile.gif
supersurfer
Multumesc mult de tot mihai.

Am gasit pe internet la adresa http://www.lyngsat.com/freetv/Romania.shtml o lista cu televiziuni libere in romania. Nu se gasesc toate televiziuniile care mi le-ai numit tu in acea lista dar poate poti sa-mi spui ce televiziuni sunt: Action +, Alpha TV, si F+ Romania.

Mersi.
Mihai
Alpha Tv este televiziune Petromului si deocamdata emite doar in Bucuresti (motiv pentru care nu am inclus-o pe lista). Mai multe detalii poti gasi la http://www.hanuancutei.com/forum/index.php?act=ST&t=1904&

Action + nu stiu sigur, dar este posibil sa fie vorba de AXN, pe care am amintit-o mai sus. Sau un canal cu emisiuni turistice tradus si in romana.

F+ Romania este din cate stiu o televiziune in limba maghiara ce emite si in Romania.
nefertiti-old
OTV are din nou licenţă audiovizuală

Consiliul Naţional al Audiovizualului a acordat, joi, licenţă audiovizuală SC Ocram Televiziune SRL pentru postul de televiziune OTV, care are de această dată un proprietar cu cetăţenie italiană, şi propune programe total diferite faţă de postul căruia i-a fost supendată licenţa de emisie īn 2002.
 Marco Romagnoli, patronul viitorului post, a declarat că a cumpărat de la foştii deţinători aparatura, publicaţia Oglinda (ziar pe care l-au īnchis) şi a īnregistrat la OSIM pe numele său marca OTV, care īi aparţinea lui Dan Diaconescu. "Vom păstra doar numele, sigla nu", a declarat, īn faţa membrilor Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), Marco Romagnoli.
Acesta a precizat, la solicitarea lui Ralu Filip, că a cumpărat toate activele care au aparţinut lui Dan Diaconescu, iar acesta nu mai are nici o legătură cu noua societate. "Acest lucru poate fi verificat şi la Registrul Comerţului", a spus Romagnoli.
Membrii CNA s-au īntrebat dacă cei care au venit să ceară licenţa nu reprezintă decīt un paravan pentru Dan Diaconescu sau īi pregătesc vreo emisiune chiar īn perioada pre-electorală. "Nouă nu ne este frică de Dan Diaconescu. Am prefera īnsă să nu fim păcăliţi", a declarat Ralu Filip.
Motivaţia īn favoarea acordării licenţei a fost susţinută īn faţa Consiliului de actorul Claudiu Stănescu, cel care va conduce departamentul artistic al viitorului post.
"Considerăm că piaţa nu este suprasaturată. Publicul din Romānia a devenit dependent de violenţă, sex, nenorociri, iar noi propunem altceva. O oportunitate o constituie şi faptul că s-a observat absenţa unei alternative la televiziunea standard, de tip generalist", au fost cīteva din argumentele aduse de Stănescu īn favoarea postului. OTV pregăteşte, potrivit reprezentanţilor săi, emisiuni despre cazuri rezolvate de corupţie din Romānia şi din străinătate, despre romānii care muncesc īn Europa de vest, programe cu formate din Italia etc.
"Postul nostru are ca obiectiv neparticiparea la această goană īnverşunată după senzaţional, specifică televiziunilor care există acum pe piaţă", a mai spus Stănescu.
Patronul firmei care deţine licenţa, Marco Romagnoli, a precizat că pentru a-şi realiza obiectivele propuse va putea miza şi pe faptul că au un buget de publicitate preexistent, venit īn special de la firme italiene care au afaceri īn Romānia.
Reprezentanţii postului nu au precizat data la care postul va īncepe să emită, totul urmīnd să depindă de momentul īn care vor fi pe deplin pregătiţi să facă faţă pieţei.
Īntre membrii CNA, părerile īn privinţa acordării licenţei au fost īmpărţite. "M-au convins, deşi proiectul este atīt de ambiţios că nu ştiu cum o să-l aplice. Acordarea acestei licenţe ar fi totuşi o notă bună pentru noi, ca să arătăm că nu am avut nimic cu acest post", a declarat Cristina Trepcea.
Gabriela Stoica a considerat că orice investiţie străină care se face īn Romānia este binevenit şi trebuie acceptată. "Mie mi se pare că vin cu nişte bani. Este de reţinut că vin cu publicitatea lor", a declarat Stoica.
Preşedintele CNA a spus: "Am reţineri. Pe de o parte, nu cred că piaţa cere īncă un post de televiziune, iar pe de altă parte există drepturi pe care nu le poţi īncălca. (...) Provocările trebuie īnfruntate, nu ocolite".
Membrii CNA au hotărīt, īn final, cu opt voturi "pentru" şi două abţineri (cele ale lui Mircea Sorin Moldovan şi Ralu Filip) acordarea licenţei pentru postul OTV.
CNA a decis, īn septembrie 2002, suspendarea licenţei de emisie a postului OTV, īn urma unor sesizări primite īn legătură cu ediţiile emisiunii "Dan Diaconescu īn direct", din 31 iulie şi 10 septembrie 2002. CNA a incriminat şi alte emisiuni monitorizate.
Īn opinia CNA, postul de televiziune OTV s-a făcut vinovat de īncălcarea prevederilor articolului 40 din Legea audiovizualului referitoare la interdicţia de difuzare a programelor care conţin orice formă de incitare la ură pe considerente de rasă, religie sau sex şi a Deciziei nr. 80 referitoare la respectarea demnităţii umane.
supersurfer
Oltenia Tv

Poate sa imi spuna cineva ce post este acesta. Tocmai am gasit din intamplare navigand pe internet acest post de televiziune din romania. Adresa de net : www. oltenia.tv

Poate cineva sa-mi de-a mai multe informatii

multumesc
Mihai
Oltenia TV era o televiziune locala ce, de scurt timp, a inceput sa fie transmisa de RCS si la nivel national.
nefertiti-old
Oare cine le-o fi dat voie si de ce? hh.gif rofl.gif
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.