Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Cel Mai Bun Talk-show
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Show-biz > Mass-media
nefertiti-old
Care vi s-a parut anul acesta cel mai bun talk-show sau cel mai bun moderator?
Petru
Daca ar fi sa fac un clasament:
1. Marius Tuca Show;
2. Nasul;
3. Masina de tocat
Mihai
1. Tuca
2. Profesionistii
3. Masina de tocat politicieni
genicon
Mie imi place destul de mult talk-show-ul lui Robert Turcescu. Si, ca faza amuzanta, am auzit ca bea un ceai de tei inainte de fiecare emisiune. Cunoscand cu totii efectele acestui tip de ceai... nu pot decat sa ma intreb (la fel ca cei de la Academia Catavencu, care au zis-o) cum ar arata o emisiune de-a lui daca n-ar consuma "energizantul" laugh.gif

am zis
bunicu'Gilbert
1 Marius Tuca Show
2 Masina de tocat
nefertiti-old
Horia Alexandrescu īi ia locul lui Stelian Tănase la Romānia 1

Postul public Romānia 1 va transmite īncepīnd din 10 februarie, īn fiecare marţi, miercuri şi joi, emisiunea-dezbatere "Foc īncrucişat", moderată de Horia Alexandrescu, ce va fi transmisă īn direct din studioul 2 īncepīnd cu ora 22.00.
Timp de o oră, emisiunea va aduce īn faţa telespectatorilor două personalităţi aflate pe poziţii divergente īn legătură cu un eveniment de interes general.
Tema fiecărei emisiuni va fi analizată prin prisma poziţiilor divergente susţinute de două personalităţi aflate la vīrful deciziei īn stat, īn partidele parlamentare sau din societatea civilă. La emisiune participă un juriu care, ghidat de moderator, va evalua, īn direct, prestaţia invitaţilor. Juriul, format din şase persoane aparţinīnd diferitelor categorii socio-profesionale este ales după criterii statistice, astfel īncīt să fie reprezentativ pentru structura populaţiei īntregii ţări. Moderatorul va consulta pe tot parcursul emisiunii juriul, membrii acestuia avīnd posibilitatea de a interveni pentru a solicita explicaţii suplimentare invitaţilor. Onestitatea răspunsurilor va fi principalul termen de comparaţie īntre cei doi invitaţi.
Punctul forte al programului īl va constitui duelul final, pe parcursul căruia, timp de 15-20 de minute, invitaţii īşi vor adresa direct īntrebări. Moderatorul programului se transformă īn arbitrul acestui "foc īncrucişat".
Durata fiecărei īntrebări, dar şi răspunsul vor fi strict cronometrate. Membrii juriului din platou vor acorda “plus”, dacă vor considera răspunsul sincer şi “minus” dacă răspunsul nu li s-a părut onest. Drept recompensă a participării la "Foc īncrucişat", invitaţii vor primi de la moderator cīte o figurină stilizată purtīnd sigla emisiunii.
Emisiunea, care se va difuza la aceeaşi oră la care a fost difuzată la sfīrşitul anului trecut, "Maşina de tocat", a lui Stelian Tănase, are aproape acelaşi format ca şi "Crossfire", un foarte cunoscut talk show difuzat de CNN.
Horia Alexandrescu a moderat, tot la Romānia 1, timp de un sezon, emisiunea "Cafeneaua politică". Această emisiune a ieşit la īnceputul acestui an din grila postului public.
Horia Alexandrescu a mai realizat la mijlocul anilor '90 o emisiune numită tot "Foc īncrucişat", la Tele7abc. Īn 1998, o altă emisiune cu acest titlu era realizată la Prima TV de Mircea Toma şi Liviu Mihaiu.
Petru
Nu am nimic cu Horia Alexandrescu dar cred ca niciodata nu va reusi sa realizeze emisiuni in maniera unui Stelian Tanase... poate ma insel si va iesi chiar mai bine, cine stie?!
Si era sa uit: de catva timp am inceput sa urmaresc 100%, cu Robert Turcescu si mi se pare unul din cei mai buni moderatori care apar zilele astea pe sticla.
genicon
Intr-adevar, Petru! Si am vazut, tot pe Realitatea, daca nu ma insel, (din pacate) doar 2 emisiuni... dar din pacate nu am idee cum se numesc sau cine este moderator - intr-o emisiune l-a avut invitat pe Vadim, si s-a descurcat foarte bine cu el, dupa parerea mea... si in celalalta emisiune pe care am vazut-o avea invitate 3 gimnaste (in perioada cu bine-cunoscutul scandal...)

Pese: Acum realizez cat de stupid e mesajul pe care l-am trimis... sad.gif

Edit: Pentru ca am recitit mesajul si am vazut cat este de ambiguu, in el nu vorbesc despre Robert Turcescu (parerea mea e in postul anterior) ci despre un talk show care nu stiu cum se numeste si nu stiu de cine este prezentat. Strange, huh? blink.gif
bunicu'Gilbert
Dupa parerea mea Horia Alexandrescu are inclinatii spre guvernanti, in timp ce Stelian Tanase nu putea sa le ascunda pe cele adresate PNL-PD. La o televiziune publica ca TVR1 acest lucru este contrar ideii de democratie. Din banii nostri nu avem nevoie de suporturi de anumita culoare politica. Totusi sa nu ne grabim, dupa ce vom vedea cateva emisiuni, abia atunci poate ne vom pronunta. Sunt de acord cu dvs. privind R. Turcescu, e un moderator care promite, inzestrat cu o tinuta care domina orice politician roman. Dar despre Marius Tuca ce parere aveti?
Tyra
Pai... mi-a placut mult talk-show ul Mircea Badea si Oreste, dar acum au schimbat prea tare formatul si e prea neprietenos, prea rece. O mica schimbare ar fi binevenita, mai ales ca cei 2 fac o echipa pe cinste si sunt f haiosi.

Un alt moderator interesant este Radu Moraru, Nasul. E spontan, are invitati cat se poate de diferiti si face niste combinatii de milioane. Cum a fost cea din seara asta: G Pruteanu alaturi de crema manelelor, Adrian Copilu Minune si Nicolae Guta. laugh.gif
nefertiti-old
Din fericire, asa-numitele talk-show s-au mai inmultit si sunt chiar oarecum strucutrate pe domenii. Cred ca e mai bine asa, pentru ca se evita invitarea unor personaje doar dintr-un anumit sector si se poate vorbi despre mai multe subiecte care intereseaza. La un moment dat, de exemplu, la astfel de emisiuni apareau mai mult politicieni. Ori, acum, lucrurile s-au mai diversificat.
genicon
Daca se poate discuta despre asta aici - ce parere au cei care au vazut aseara "Nasul" despre emisiune? Zice Tyra ceva despre ea mai sus.

Personal, desi intr-adevar Pruteanu nu imi place (dpdv subiectiv, nu sunt de acord cu maj. ideilor lui) aseara parca m-am indragostit putin de el. A avut curajul sa spuna multe lucruri pe care nu cred ca le-ar spune multi... a fost de nota 10, din partea mea, desi a avut si el mici scapari... Cat despre cei 2 manelisti si "intaririle" telefonice - penibil, jalnic, groaznic. Tot ce am remarcat a fost bunul simt al lui Adrian, care, totusi... a erupt si el de cateva ori. Sa nu mai vorbim de mahalagismele "Leo de la Strehaia / Carmen Serban" (manelista si printul tiganilor severineni&strehaieni au fost impreuna, Leo a avut chiar dedicatii pe albumele "solistei" dar... totul s-a terminat wink.gif ).
nefertiti-old
Nici eu nu sunt fan Pruteanu, dar pentru emisiunea de aseara chiar mi se pare ca era cel mai potrivit. Era nevoie de cineva care sa faca fata prostiei celor doi manelisti, cu argumente (desi multe ei nu le-au inteles) si cu rabdare. N-am vazut toata emisiunea, dar cat am apucat mi-a placut. Desi, din pacate, cei doi probabil ca au ramas la ideile lor.
Tyra
Are rost sa discutam despre bun simt sau despre cultura cand vine vorba de personajele de aseara? Pruteanu a fost cam pueril dar... a facut treaba relativ buna.
@Geni: Cred ca se poate discuta despre asta. Sper sa nu mi se faca iar observatie ca sunt off. rofl.gif
AIWA
Cel Mai Bun Talk-show?
Cum socotim? Dupa ce criterii? Dupa frumusetea celui care il face? Dupa potentza sa? Dupa cata prostie si infatuare are moderatorul sau pur si simplu dupa capacitatea sa de a tine in friu o emisiune?
01.La egalitate ar sta Calinescu si Tanase
02.Tot o egalitate intre RMoraru si Tuca
03.R Turcescu
....
.....
......Badea si Oreste (asta ca sa fie si ei undeva devil.gif )



Apropo de discutia Pruteanu VS Manele ....a fost un FASSSS efectiv parca a fost revelionul cu Negru si manelistii smile.gif cind un manelist l-a facut "muci" pe COTABITZA (Gabi adusese o diploma de bac ...chipurile ca el are bacul si manelistii nu ....cind unul din public -fan manele- a spus clar si raspicat Dl.Gabi eu sint la conservator la sectia clasica si stiu cum arata un atestat dumneavoastra stiti? Sincer a fost cea mai buna replica din tot spectacolul mediatic) Si tot ca o paranteza...e la mintea gainii ca daca faci o emisiune cu 2 contrarii vei avea si audientza...e imposibil sa nu se impunga smile.gif Apropo ...ca de obicei ACM a demonstrat inca o data ca are bun simt .
Anthrax
100% cu Robert Turcescu.Nu prea ma uit eu la talk-show-uri da' asta imi place ca ii pune in situatii incomode,chiar jenante pe invitati.
Asta e!
AIWA
Pentru taria de caracter pe care a demonstrat-o aseara Andrei...are votul meu!!!
A reusit sa o faca pe mult emancipata NIKITA sa taca!
gio19ro
QUOTE (bunicu'Gilbert @ Feb 3 2004, 04:43 PM)
Dupa parerea mea Horia Alexandrescu are inclinatii spre guvernanti

Horia Alexandrescu i-a periat intotdeauna pe cei de la putere.
nefertiti-old
Corect. Iar aseara a fost jalnic. L-a periat pe ministrul sanatatii fara jena.
Diana-Maria
Imi place Tuca, imi place Turcescu.
Cine nu-mi place? "nasul"- mi se pare un neavenit.
Iar de Mircea si Oreste... sint penibili!
Petru
"Nasul" a avut unele momente cand a fost genial, as spune... a adus cei mai buni invitati si a reusit sa faca audienta mai mare decat cei cu care concureaza, in special cu "Marius Tuca show"... dar in rest e destul de plat si neinteresant.
nefertiti-old
Culmea este ca Tuca a reusit iar sa fie declarat cel mai bun. Si cred ca acest lucru se datoreaza faptului ca, pe de o parte, a reusit sa tina pasul cu evenimentele, iar pe de alta parte pentru ca are o naturalete a "prostiei" care il ajuta. Adica, el vorbeste simplu pentru ca atat stie, iar asta ii usureaza munca, pentru ca nu e nevoie sa se coboare la nivelul omului de rand.
March
Si Razvan Dumitrescu de la Realitatea are citeodata emisiuni bune. El este un bun moderator dar acum trebuie sa se conformeze( deh, banii...) liniei adoptate de acest post. Mai aproape de guvern !
nefertiti-old
Toti moderatorii sunt nevoiti sa se alinieze politicii postului la care lucreaza, iar ei stiu asta de la inceput. Ce imi place mie la Dumitrescu este faptul ca emisiunile sale sunt destul de diverse, ca tematica, iar invitatii nu sunt aceiasi pe care ii vezi pe la toate talk-show-urile. Adica da posibilitatea sa isi expuna punctele de vedere si altora, ceea ce nu e deloc rau.
March
Pruteanu are abonament la emisiunea aia " Nasul " ( ce nume idiot pentru un show !)
ypsilonalpha
Mie unuia a inceput sa-mi placa emisiunea aia de duminica de la prinz "gazduita" de TVR la Casa Capsa si prezentata de Horia Alexandrescu daca nu ma-nsel. N-am vazut decit doua sau trei editii, dar cred c-o sa "trec": mai des p-acolo.
Mihai
Urmaresc cu placere 'Profesionistii' (Eugenia Voda) si 'Romania Mea' (Emil Hurezeanu)

Din cand in cand, Tuca si Nasul.
menthoru'
Votez pt. Tuca. Este singurul talk-show la care ma mai uit.
denise
Tot emisiunea lui Emil Hurezeanu (Romania mea) ramane cea mai buna, apoi 100% al lui Turcescu.. si cam atat.
As mai adauga Marius Tuca si "Profesionistii" Eugeniei Voda, dar nu le vad prea des. Am prins de vreo doua ori si "Trenul vietii" (parca asa ii spune) al Lianei Stanciu si mi s-a parut destul de buna emisiunea.

Edit: am uitat de "Cutia neagra" cu Dana Deac
nefertiti-old
Emisiunea lui Hurezeanu a reinceput, se pare ca are audienta, din moment ce a fost mentinuta in grila. Uneori o urmaresc si eu, dar mi se pare ca se adreseaza mai mult unei anumite categorii de populatie, elitistilor, sa zicem. Nu e ceva rau, in fond, mai ales ca unele discutii cu invitatii sunt "instructiv-educative". La polul opus se situa, daca e sa facem o paralela, "D-ale lui Mitica", de pe TVR2, pe care nu am mai vazut-o si nu stiu daca se mai difuzeaza.
bunicu'Gilbert
Acum dupa 9 luni ale anului 2004 mi-am schimbat total opiniile.
De cand cu aliantele electorale:
Tuca tace din gura, nu mai are coloana,
iar pe restul nu-i mai audiez, cu exceptia care se numeste:
Robert Turcescu.
Deocamdata se observa clar razboiul dintre Antena si Realitatea
Toate emisiunile transpira de simpatia imprimata de catre patronii fiecarui post tv.
Realizatorii sunt niste simpli angajati, care daca vor sa mai lucreze unde sunt angajati trebuie sa respecte "pasiunile" patronilor. Iar noi trebuie sa navigam printre aceste posturi, cu telecomanda in mana. Acum inainte de alegeri nu avem nici-o sansa sa gasim o emisiune pe masura.
Mihai
Da, PSD-ul a renuntat la Realitatea TV de cand cu Antena 1. biggrin.gif
Apropos de Realitatea, am inteles ca a aparut o emisiune asemanatoare cu cea prezentata de Hurezeanu. A urmarit-o cineva, cum vi se pare?
YoyoMan
Cel mai bun talk show la ora actuala mi se pare "Nasul". Imi place foarte mult pentru ca e "lucrat" calumea. Se vede ca oamenii aia se intereseaza de ceea ce fac in timp ce pt. echipa lui Tuca emisiunea din fiecare seara e "inca una din lungul sir de emisiuni" pe care le tot fac ei de 10 ani sau de cand...
milimetru
QUOTE (Mihai @ 27 Sep 2004, 12:16 AM)
Apropos de Realitatea, am inteles ca a aparut o emisiune asemanatoare cu cea prezentata de Hurezeanu. A urmarit-o cineva, cum vi se pare?

Dacă te referi la "Proiect Romānia", am urmărit-o eu. Este sub nivelul celei a lui Hurezeanu din cauză că realizatorul nu prea are carismă şi nu prea ştie să "stimuleze" interlocutorul la a spune lucruri interesante. Deşi este sub Hurezeanu totuşi merită urmărită pt că nu e ceva de duzină. Aşa mi se pare mie...
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.