Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Vedete Si Pseudo-vedete
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Show-biz > Vedete si anti-Vedete
Mihai
De vedete e tara plina...oricine apare pe sticla gata a si devenit un star.
Va invit sa facem o diferenta, sa punctam caracteristicile unei adevarate personalitati media.
Care este, pentru voi, vedeta Romaniei?
ypsilonalpha
Daca exista doua cuvinte in limba romana (cuvinte onorabile, altfel) pe care le urasc, ele sint "specialist" si "vedeta". Oricine a auzit macar in treacat de un anume domeniu devine automat "specialist" (sau "expert", ma rog). Oricui i-a fost pomenit numele de mai mult de cinci ori in mass-media devine automat "vedeta".

"Vedeta" inseamna in primul rind munca incununata de rezultate deosebite. De aceea as acorda titlul de vedeta doar sportivilor a caror activitate e cuantificabila, dincolo de orice apecieri relative. O Diana Mocanu, un Ilie Nastase sau Mircea Lucescu pot fi numiti vedete. Cind Rica Neaga, fotbalistul, va juca in Liga Campionilor si va marca goluri decisive, va deveni vedeta. Daca Nicola (sau cine ne-o reprezenta) o sa cistige Eurovisionul, asta o va propulsa la statutul de vedeta. Cind vreunul din actorii/regizorii nostri de frunte va cistiga un premiu international (un Leu de Aur, un Urs la Berlin - desi asta pare-mi-se ca s-a intimplat deja - nu mai vorbesc de Oscar), ei bine, "vedeta" o sa scrie pe fruntea lor. Pina atunci, pas.

Costin
QUOTE (ypsilonalpha @ Mar 3 2003, 10:53 AM)
Cind vreunul din actorii/regizorii nostri de frunte va cistiga un premiu international (un Leu de Aur, un Urs la Berlin - desi asta pare-mi-se ca s-a intimplat deja - nu mai vorbesc de Oscar), ei bine, "vedeta" o sa scrie pe fruntea lor. Pina atunci, pas.

Asadar la asta se reduce numele de 'vedeta'? La un premiu? Sunt de acord cu tine, dar, spre exemplu eu consider ca si un actor/prezentator ca Florin Calinescu este o vedeta, si, din cate tin minte, nu a primit nici un premiu international pentru activitatea lui. Intr-adevar, recunoasterea internationala te transforma in vedeta, dar daca esti cunoscut si apreciat in tara ta, nu inseamna ca nu poti fi numit 'vedeta'.
ypsilonalpha
Bun, de acord cu tine, extindem definitia vedetei - sa fie cunoscut si apreciat in tara sa. Ma rog - extrem de apreciat in tara sa, daca pot spune asa.

Dar vezi ca in cazul asta aprecierea obiectiva, cantitativa daca vrei (a luat cutare premiu, a ocupat locul 1 la cutare concurs, etc.) se transforma in apreciere subiectiva. Personal am rezervele mele fatza de un asemenea sistem, in care daca de pilda un grupuscul de muzica (pop/dance/manele/hip-hop sau ce-o fi) este suficient de intens promovat pe unul sau mai multe canale mass-media el va deveni automat "binecunoscutul grup". Sau "indragita cintareata". Sau "unanim apreciatul solist". Ca vorba aia, nu sta nimeni sa numere cite discuri sau CD-uri a vindut in cariera.

Valabil si pentru acei actori si regizori care presteaza in fata unor sali jalnic de goale, pentru sportivii care vin la arena chiori de beti si frintzi de oboseala dupa chiolhanul din ajun, pentru prezentatorii/prezentatoarele de televiziune carora "li se limba plimba-n gura", pentru oamenii politici care habar n-au care-i diferentza intre executiv si legislativ; toti sint persoane publice, poate chiar extrem de cunoscute, dar in nici un caz nu-s vedete. Parerea mea.
Mihai
Si apare o alta intrebare: in sine, ce inseamna sa fii vedeta: sa fii cunoscut pentru ceea ce faci, sau sa realizezi ceva de calitate?
Subiect de caz: Vacanta Mare biggrin.gif
ypsilonalpha
Si fiindca tot a aparut in discutie numele lui Florin Calinescu, o sa va reamintesc ca acesta a declarat de mai multe ori in emisiunile sale ca nu se considera o vedeta, ci o simpla persoana publica. Vedeta, zicea el, este de pilda Larry King (nu stiu daca chiar asta-i numele, oricum impricinatul era un realizator de talk-show-uri de peste ocean)care are o super-audienta, este capabil chiar sa influenteze deciziile politice majore, etc. Pentru declaratia de mai sus as putea sa-l suspectez pe Florin Calinescu de oarece cabotinism si tentativa de auto-reclama, dar prefer sa cred ca a fost sincer in cele ce a spus - si ca atare are tot respectul meu. Jos palaria!
Mihai
QUOTE (ypsilonalpha @ Mar 4 2003, 12:46 PM)
Vedeta, zicea el, este de pilda Larry King (nu stiu daca chiar asta-i numele, oricum impricinatul era un realizator de talk-show-uri de peste ocean)care are o super-audienta, este capabil chiar sa influenteze deciziile politice majore, etc.

Apropos de Larry King, Tuca urmeaza tiparul emisiunii realizata de acesta la CNN.
ypsilonalpha
Vacanta Mare? Hm, greu de zis. Daca ar fi sa aplic criteriile mele, atunci nu-s vedete. Daca ar fi sa aplic criteriul cu popularitatea, sint vedete, pentru ca marea majoritate a romanilor ii cunosc si multora le si place stilul lor. Nu are importanta ce anume fac, in ce mod ii fac pe oameni sa rida, atita vreme cit majoritatea ii apreciaza. Vox populi, vox dei, n-ai ce face, chiar daca nu-ti place. (Intimplator, mie imi plac tipii ashtia, si mi-ar placea si mai mult daca ar reduce cu o gradatie-doua "grosimea" tushelor, daca intelegeti ce vreau sa spun. Dar asta-i alta poveste).

Si daca e vorba de studii de caz, hai sa adaug si eu unul: Constantin Lacatusu. Cine e el, ce fel de vedeta e, daca e? (Intentionat nu dau nici o lamurire asupra personajului, in ideea ca-i perfect posibil ca buna parte din membrii forumului sa nu fi auzit niciodata de el, sau sa fi auzit si sa fi uitat. Rog sa fiu scuzat daca cineva se simte lezat de aceasta abordare).
Mihai
QUOTE (ypsilonalpha @ Mar 5 2003, 11:28 PM)
Si daca e vorba de studii de caz, hai sa adaug si eu unul: Constantin Lacatusu. Cine e el, ce fel de vedeta e, daca e? (Intentionat nu dau nici o lamurire asupra personajului, in ideea ca-i perfect posibil ca buna parte din membrii forumului sa nu fi auzit niciodata de el, sau sa fi auzit si sa fi uitat. Rog sa fiu scuzat daca cineva se simte lezat de aceasta abordare).

Voi da eu o scurta lamurire, pentru a nu se ramane in ceata: Constantin Lacatusu este primul roman care a atins muntele Everest. A mai 'invins' varfuri precum Aconcagua sau Kilimanjaro.
Si, spre rusinea mea, uitasem de el...
SYD
Parerea mea este ca vedetele adevarate nu prea sunt recunoscute la noi in tara.
Au iesit in fatza pseudo-vedetele!
genicon
Atata timp cat la noi tara 3sudesti, animalicsi si ozoni sunt numiti "vedete", au succes si castiga de pe urma noastra, este clar ca nu avem nici cea mai vaga idee ce este aceea o vedeta.
Acest termen, sinonim cu "star" sau femininul "diva" se refera in general la show-biz. Adica, nu poti spune despre Eminescu ca este sau a fost o vedeta. Sau, in general, nu poti spune asta despre poeti, scriitori sau chestii de genul asta.
Vedeta devine un om care iese in fatza, care apare pe sticla, care se aude la radio, care reuseste cumva sa ia mintile oamenilor. Noi insa nu prea stim sa alegem, sau calitatea vedetelor noastre e atat de slaba, incat chiar nu avem de unde alege... Pacat!
Si, ca o completare, cu toate scandalurile eu consider adevarte vedete pe urmatorii: Andrei Gheorghe, Huidu&Gainuse, Teo Trandafir (nu neaparat in aceasta ordine)
Pace!
mihaimont
am tot citit in ziare despre Andrei. Cine imi poate spune si mie cam despre ce e emisiunea lui la radio?
Nu sint in romania asa ca nu am nici cea mai mica idee. Ce pot spune este ca am vazut in vara pe internet ceva emisiune a ProTV, ceva cu o piscina....etc...dar ce m-a impresionat enorm, asta doar dupa 3 ani de la plecarea mea din romania, este limbajul extrem de vulgar folosit de prezentatori. Era acolo andrei gheorghe, o fata ce a aparut in playboy, iar cel mai penibil a fost un tip cret la care ii spuneau Covesan. Am realizat ca in doar 3 ani limbajul " vedetelor" a suferit mutatii catre zona mahala.
Expresii de genul: esti prost.....etc.. nici nu mai tin minte.
Ulysses.Odyossus
Nu-mi plac vedetele, in general. Dar ma simt nevoit sa mentionez ca Ozzy, Tom Green si Andy Dick sunt meseriasi.
AIWA
QUOTE (Mihai @ Mar 3 2003, 11:25 PM)
Si apare o alta intrebare: in sine, ce inseamna sa fii vedeta: sa fii cunoscut pentru ceea ce faci, sau sa realizezi ceva de calitate?
Subiect de caz: Vacanta Mare biggrin.gif

SA REALIZEZI CEVA DE CALITATE SI PRIN ACEST LUCRU SA FII CUNOSCUT....eu asa as raspunde la intrebarea ta!
Edi
SA REALIZEZI CEVA DE CALITATE SI PRIN ACEST LUCRU SA FII CUNOSCUT....
Hmm...interesant...de-acord...
Parerea mea? Pai am cateva exemple de vedete (dupa cum spuneam...parerea mea): Tiriac & Nastase (tenis), Polihroniade (sah), Hagi, Dan Petrescu, Mircea Lucescu (fotbal), Nadia Comaneci (gimnastica), Ghita Muresan (baschet). Asta daca ne gandim numai la sport.
Deci depinde despre ce domeniu discutam.
Deci o adevarata vedeta in opinia mea trebuie sa fie o persoana cunoscuta si peste hotare, nu numai in Romania. Ca vedete locale sunt o gramada.
Cat despre AnimalX,3SE,O-Zone care au ajuns vedete, chiar si numai locale... no comment. Poate ca acesta este nivelul culturii romanesti... fara suparare.
AIWA
Edi corect...enumerarea ta chiar e o gasca de vedete....dar sa nu uitam ca si cele mici au viatza in fata pentru a demonstra ca merita sa fie vedete!
A ca unii considera vedeta...o anumita trupa sau un anumit interpret....e o alta treaba...unii sint efectiv foc de paie! Iar altii cad in desuet!
March
Bag informatia asta aici ca sa nu mai deschid un nou topic :

Va aduceti aminte de faimosul proces al lui O.J.Simpson , fosta vedeta de fotbal american si semi-vedeta de filme categoria B-C ? In care era acuzat de asasinarea fostei sale sotii si a prietenului ei ? Si care a fost aparat si scos bazma curata (!!) de faimosul avocat Johnnie Cochran ? Ei bine, zilele astea avocatul a murit, la 67 de ani, de o tumoare pe creier.

Cochrane l-a salvat pe Simpson in principal prin invocarea de neglijenta grosiera din partea politiei in instrumentarea cazului . Nici in ziua de azi nu a fost descoperit altcineva care sa fi fost criminalul !

March
Ce scrie in buletinul lui Jojo, Pepe, Nico, Iantu sau Tavi Colen, Miki, Gia , Vegas rolleyes.gif
Hexor
Vedetele pot fi din diverse domenii.Asa ca nu pot nominaliza vedeta Romaniei ca sunt mai multe din punctul meu de vedere.
March
O stire de importanta nationala ! laugh.gif

Mihaela in Tel Aviv

rolleyes.gif Vedeta TV povesteste despre locul
unde poate face plaja, din martie pana in noiembrie
rolleyes.gif
March
Atentie ! Liniste ! Glasuieste bombonelul Fuego laugh.gif

Intr-o dimineata, invitatul lui Stefan Lungu (care i-a luat locul lui Catalin Maruta la „Tonomatul DP2“) a fost Fuego, cu tot cu fata lui de bebelus retard(...) sa ne rasfatam impreuna cu citeva citate din Fuego.
Iata o prima declaratie: „Aoleo, nu prea am invatat noi sa incerci sa descifrezi o partitura“.
Iata o a doua declaratie: „Multi oameni mi-au spus ca trebuiau sa iau doua persoane complet necunoscute“. In acest al doilea citat era vorba, daca nu ma-nsel, de colaborarea lui Fuego cu pupaza muzicii populare romanesti, Irina Loghin, colaborare despre care o telespectatoare a afirmat telefonic, in aceeasi emisiune, ca „este un proiect de mare amploare, care a cucerit inimile tuturor romanilor atit din tara, cit si de peste hotare“.
Si acum, iata a treia vorbire a lui Fuego dintre cele pe care am reusit sa mi le notez in carnetelul meu care, saracul, daca ar avea gura, ar tipa de durere: „Il iubesc foarte mult pe acest videoclip. Pe aceasta piesa, multi indragostiti s-au impacat…“
March
Serban Huidu: «Oana Zavoranu nu joaca doar un rol, isi joaca viata» laugh.gif

Spre deliciul romanilor amatori de senzational, razboiul orgoliilor dintre actrita Oana Zavoranu si "Carcotasi" a luat amploare. Nu exista saptamana in care cele doua tabere sa nu se "intepe". Cei doi carcotasi nu pierd ocazia sa o umileasca pe Oana: ba ca-i place cocoselul, hh.gif ba cu nu are talent actoricesc, ba ca nu face acordul intre subiect si predicat (lucru destul de grav pentru o prezentatoare de televiziune). Nici Zavoranu nu pierde timpul si afirma despre Carcotasi ca sunt "niste imbecili" care isi fac publicitate pe spatele ei.

Actrita merge mai departe si spune ca Serban Huidu are o vendeta personala. "Este un frustat care s-a dat la mine si pe care l-am refuzat", mai spune Oana(...)
Cucu Mucu
Frustratul de Mircea Badea, nu i-au mers afacerile si acum varsa veninul acumulat in emisiunea aia de pe antena peceistului saf. Bine ca l-au pus dincolo de miezul noptii, sa nu streseze prea mult.
March
A murit Pat Morita, Mr. Miyagi din filmele "The Karate Kid" ! sad.gif
ducoro
imi pare rau mi-a placut foarte mult.
Insasi nasterea este un pas catre moarte.
Fitzcarraldo
Vedete - nu (in cel mai bun caz niste actori muritori de foame).
Antivedete - restu' . Mult sictir soubizului din Romania.
Leonardo
Apropo de 'vedete' smile.gif

Andreea s-a indragostit
de Tudor Octavian

"Pe vedete le cheama Andreea.

La nastere, Zana cea Buna a prevestit: tu ai sa fii manechin, tu chanteuza, tu curva, tu faci cariera in televiziune, tu ajungi actrita porno, nu ramai fata cuminte. Toate la un loc, vietile voastre se vor numi Andreea.

Nimic din ce spune, ce face, ce are si cum este Andreea nu scapa presei. Exceptand-o, fireste, pe Andreea cea cuminte. Candva, cand nimeni nu-si va mai aminti cine au fost Basescu si Tariceanu, vom deschide enciclopediile si vom citi: "obscuri politicieni romani din marea perioada Andreea". [...]"
March
Cine va avea curiozitatea sa vizioneze panarama de mai jos de la B1TV ii sugerez sa aiba la indemna ceva suc de lamaie . E bun contra gretei !! tongue.gif

B1 TV a lansat un reality show intitulat „No comment by Monica Gabor“, in care dl Columbeanu isi scoate pe ecran, la facut audienta, ultima achizitie amoroasa, o anume dra Gabor, a carei notoritate este legata exclusiv de relatia sa cu sus-numitul. In show, vorba vine, cei doi se dau intr-un spectacol gretos in care dl Columbeanu isi manifesta puterea achizitiva de mascul potent in fata junei fisticite, incercind sa declanseze frustrarea telespectatorilor cam in aceeasi maniera in care un taran ajuns buticar la oras se intoarce printre fostii consateni cu o blonda platinata la brat pe care o da jos dintr-un Cielo. De curind a circulat pe Internet un filmulet, difuzat si la stirile PRO TV, in care un capsunar din Spania se lauda cu automobilul sau. Publicul tinta era: „Toti dusmanii mei de la Romania“. Mima ignoranta in privinta proprietarului apoi, rascolind prin acte, se arata surprins ca masina ii apartine si afirma: „Incredibil, aceasta masina este a mea!!!“. Daca tot vrea sa-i faca fetiscanei o zestre de notorietate, Iri n-ar trebui sa ne poarte pe urmele sale la München si sa ne invite sa salivam pe noul sau Bentley, ci sa joace pur si simplu rolul „taranului din Spania“. Scenariul ar fi simplu si de impact: „Incredibil, a cui o fi aceasta gagica care ride non-stop la toate glumele mele geniale? Incredibil, ce picioare lungi are! Si are numai nouaspe ani! Incredibil, ce sini misto! Si sint naturali, priviti! Oaaau, ce decolteu cu aerisire toracica! Si ce piele fina pe care poti sa stai intins! Si ce putin consuma: citeva perechi de ciorapi la mia de kilometri! A cui o fi aceasta gagica? Incredibil!!! Aceasta gagica este a mea!“ ("Cotidianul")
Michelle
...da,o iubeste foarte mult...o plimba prin magazine scumpe doar sa-si clateasca ochii,dupa care o duce sa manince la metrou niste carnati cu mustar din care se scurge grasimea,la o masa in picioare... tongue.gif
Mara
Eh, esti si tu invidioasa si nu poti aprecia romantismul halitului in picioare! rofl.gif

Pe bune, reuseste careva sa uite la "showul" cu pricina?! unsure.gif
Michelle
sa uite sau sa se uite la?a fost o intamplare nefericita my dear Mara... rofl.gif
Mara
Daa, bine ca ai vazut repede c-am gresit. tongue.gif Eu n-am stiut de show, ca altfel sigur ma uitam. A doua zi era o prietena traumatizata de cat de proasta e Moni. rofl.gif Chiar, cand e urmatorul episod? rolleyes.gif
Michelle
De parca as stii! ?sad.gif La cit sunt de suparata acuma ca a pierdut Steaua l-as strange de gat pe Irinel si pe Monica lui... cry.gif
gio19ro
Monica Gabor? Daca e Gabor atunci nu-i exclus de a avea in arborele genealogic ceva de so morocar! innocent.gif
March
QUOTE (gio19ro @ 30 Apr 2006, 03:31 AM)
Monica Gabor? Daca e Gabor atunci nu-i exclus de a avea in arborele genealogic ceva de so morocar! innocent.gif

Monica e ceangau. De dragul lui Virinel tongue.gif a trecut la ortodocsi ( cu botez cu tot ).
gio19ro
QUOTE (March @ 30 Apr 2006, 12:08 PM)

Monica e ceangau.

Ups... Ceangau e la masculin.
Am fost rautacios dar Gabor si Gaspar sunt nume intalnite destul de des printre tiganii unguresti.
Hai sa zicem ca-i ceangoaica rofl.gif si daca-i sho morocar tot aia e insa e jenant cand unii se simt rusinati de originile lor si incearca sa le mascheze. Imi este si mie jena de jena lor.
wasp
Eu am o nedumerire... Tudor Chirila poate fi considerat vedeta ???
March
QUOTE (wasp @ 7 Jul 2006, 12:49 AM)
Eu am o nedumerire... Tudor Chirila poate fi considerat vedeta ???

O fi mostenit titlul de la mamica ! tongue.gif
wasp
Sau de la taticul... A fost un mare jurnalist sportiv.
March

PAPUSA OANA ZAVORANU si baieteii obsedati… rofl.gif
Autor : Mihai Matei
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.