Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Alta Trilogie Sf
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Teatru si Film
Valheru
Nu stiu cati dintre voi au citit saga lui ender , compusa din "Jocul lui Ender", "Vorbitor in numele mortilor", "Xenocid".
Dar care ati citit-o , ce ziceti despre dansa?
menthoru'
Spun ca e beton, insa nu e trilogie. Are 5 volume:
- jocul lui ender
- vorbitor in numele mortilor
- xenocid
- copiii mintii
- umbra lui ender
Damnatius
hehe, sunt multe carti, nu doar 5. doar ca numai 3 au aparut si la noi. eu am cautat restul cartilor la librariile din bucuresti dar nimic. pe amazon.com insa le gasesti pe toate, si unele la preturi chiar mici , daca le cumperi second hand.

"trilogia" este super intr-adevar, mai ales a doua carte care mie mi se pare cea mai buna dintre toate.
Valheru
mah , sincer sa fiu eram sigur ca o sa raspunzi tu
pun insa la indoiala ca orson scot card a scris si ultimele 2 volume
Damnatius
toata saga lui ender disponibila pe amazon.com

Ender's Game
Speaker for the Dead
Xenocide
Children of the Mind
Ender's Shadow
Shadow of the Hegemon
Shadow Puppets
Valheru
ok sunt in urma
recunosc
Le VREAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAU!!!!
Damnatius
daca le gasesti prin romania ma anunti si pe mine biggrin.gif
Aschiutza
De nelipsit pt un adevarat cititor de SF. Si eu eram in urma: nici eu nu stiam ca mai sunt trei carti in serie. Oricum una dintre putinele "saga" care m-a tinut cu sufletul la gura de la prima pagina pina la ultima... Dune m-a obosit de la a treia parte, spre exemplu. Pe Internet am vazut ca Orson Scott Card a mai scris si alte saga: stie cineva daca mai e vreuna asa de buna ca seria "Ender"?
Ares
@Damnatius - Tiparite (romana) nu le gasesti, dar o posibilitate este sa-ti strici ochii in calculator si sa le citesti in format "electronic". Asa sunt peste tot ca-i un scriitor tare popular Card.

Si apropo de Jocul lui Ender, nu stiu daca stiati, dar se pregateste un film dupa carte. Card a terminat de ceva timp scenariul, viitorul film avea la un moment dar chiar si un site, dar nu mai stiu pe unde s-a impotmolit toata treaba...

In plus, Card are mai multe serii de carti, una dintre ele este fantasy - Tales of Alvin Maker (5 carti), foarte misto din cate am citit (nu le-am citit pe toate). De cealalta serie - Earth (cu Memory of the Earth, etc.) nu stiu decat din auzite ca ar fi interesante, dar nu se ridica la nivelul lui Ender.
AdriaN
Unde pot sa gasesc si eu formatele astea "electronice"?
shifty.gif
Valheru
pe net
dc++
emule
kazaa
Ares
si pe mIRC pe canalul #bookz este raiul pe pamant al cartilor electronice biggrin.gif
greyhound
Toata seria e scrisa de Card;
insa cele 3 cu "shadow" nu continua povestea, ci o reiau din alt pct de vedere. "Ender's Shadow", de ex., e despre Bean, ala mic, prietenul lui Ender de la scoala de lupta. Celelalte doua "umbre" nu stiu despre cine sunt.
Twilight
They are sooo beautifuuuuuuuuuuuuuulll drool.gif

am citit doar patru din pacate ..noroc cu o colega care a reusit sa traga la imprimanta Children of the Mind

acum un an si ceva..surfing the net..am gasit chestia asta http://www.ansible.org/

pt cei nefamiliarizati ansiblemoo este un joc online tip text . Este un roleplaying game . Situ spune tot. Practic tu iti construiesti un personaj dupa care interactionezi cu alte personaje. Poate parea plictisitor din cauza lipsei graficii dar este un exercitiu de imaginatie extraordinar plus il prefer multor jocuri "normale"

trebuie doar sa stapanesti engleza oarecum bine :/ Daca nu intelegeti ceva de pe site puteti sa imi trimiteti un mesaj (poate fi confuz la inceput pt newbies rolleyes.gif ) iar daca reusit sa va conectati caracterul meu este Sheanna -Centipede army .
cine stie poate o sa fim armymates ph34r.gif
_R0guE_

yea si Xenocide si Children of the Mind sunt practic aceeasi carte, ca Xenocid nu are un adevarat final.. Card a zis ca scrisese initial o singura carte, insa era prea lunga, asa ca a impartit-o in 2. Daca vreti sa aflati cu adevarat concluzia la toata saga lui Ender..trebuie sa cititi Children of the Mind! (vorba lui Ares.. pe #bookz e paradisul cartilor!)

ah si inafara de cele 7 carti, se pare ca Card a mai scris una in care prezinta aventurile lui Ender si Valentine, iar timpul este plasat intre Jocul lui Ender si Vorbitor... weeird unsure.gif ...Card nu se prea satura de tot scris despre Ender...

Ares
Iniţial m-a uimit şi pe mine apetitul unor mari scriitori de a se desfăşura "excesiv" de mult doar īntr-un univers, rezultānd de aici o mulţime de cărţi legate īntre ele... Cred ca sunt foarte multe exemple - Terry Pratchett cu Discworld, Raymond E. Feist cu Midkemia, etc
Şi m-am tot īntrebat... Oare ce-i face să scrie atātea cărţi "īn acelaşi univers"? Privind situaţia din punctul de vedere al autorului, pot să spun ca ajungi la un moment dat să lucrezi foarte uşor cu nişte personaje, să te simţi foarte bine īn respectiva "lume" (cel puţin aşa mi se īntāmplă mie). Dincolo de ce crede / vrea autorul, cred că sunt nişte "mici" interese finaciare şi mai intervine şi dorinţa citiorului de a mai pune māna pe o carte cu un personaj care le-a plăcut...
Voi ce credeţi? Ce-l tot face pe tătuca Card, să tot scrie de meşteru' Ender?
Twilight
probabil din cauza ca Ender era atat de bine reliefat in mintea autorului erau necesare mai multe carti pentru a ne face si pe noi sa avem aceeasi viziune exacta asupra lui. Cand strabati impreuna cu un personaj 3000 de ani de la nastere pana la moarte nu te poti abtine sa nu te simti legat oarecum intim de el. Sincer ..cred ca scopul lui Card era sa descrie pe cineva atat de detaliat incat sa il simtim ca pe cineva real , sa il cunoastem ca pe cel mai bun prieten si intr-un final sa il veneram
precum asa cum l-au venerat toate celelalte personaje apropriate lui. Sa devenim un fel de Plikt .( si cred ca a cam reusit smile.gif )
Si cum un caracter nu e definitivat numai prin propria lui poveste ci si prin cele pe care le-a afectat a aparut si "ender's shadow " si restul. Eu refuz sa cred ca banii sunt singurul impuls sub care a actionat Card . Poate e doar atasamentul emotional pe care il are pt creatiile sale ,pt storyline . Nu e ca si cum ne-ar deranja faptul asta pe noi fanii biggrin.gif "la cat mai multe si la mai mare! " zic eu.
_R0guE_
si mie imi face placere sa citesc cat mai multe carti care au ca centru de interes acelasi personaj..bine asta numai daca m-au impresionat personajul si universul respectiv..altfel m-as plictisi imediat. DIn seria lui Ender nu am citit decat 4 carti, insa am auzit ca si seria Ender's Shadow sunt foarte reusite..totul este ca autorul sa aiba o imaginatie teribila si sa poata sa stoarca tot ce poate din universul respectiv..pana ajunge la epuizare.. trebuie sa ajunga si la epuizare, nu ? hh.gif
Ares
Se ajunge foarte greu la epuizare... Crede-ma... biggrin.gif Uneori ajungi sa iti placa asa de mult sa jonglezi cu un personaj incat iti vine greu sa te lasi de respectivul... Un fel de tutun al scriitorilor tongue.gif
Rork
Ok, Ender in sus si Ender in jos dar ciclul Tales of Alvin Maker, tot al lui Card, l-a citit cineva?
Napoleon9th
QUOTE (greyhound @ 5 Nov 2003, 03:47 PM)
Toata seria e scrisa de Card;
insa cele 3 cu "shadow" nu continua povestea, ci o reiau din alt pct de vedere. "Ender's Shadow", de ex., e despre Bean, ala mic, prietenul lui Ender de la scoala de lupta. Celelalte doua "umbre" nu stiu despre cine sunt.

***miniSpoilers alert***

"Shadow of the Hegemon" vb. despre perioada dinaintea ascensiunii lui Peter (frati-su) ca Hegemon - apar majoritatea 'amiralilor' ca 'generali', cu accent pe Bean. Impreuna cu "Shadow Puppets" (in care Peter nu prea mai apare) reprezinta un fel de trilogie a evenimentelor vietii lui Bean.

P.S. M-ai facut sa vreau sa le recitesc biggrin.gif , pentru ca nu-mi este clara demarcatia intre cele doua carti, in caz ca este una. desi sunt f multe pagini... rolleyes.gif dry.gif merita!
Predatoru
A citit cineva "Red Prophet" sau "Seventh Son" ? Sau macar alte carti care nu au legatura cu Ender, Peter sau Valentine ?
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.