Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Cea Mai Valoroasa Comoara Din Istorie
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Exploratorium > Cronica Timpului
Mihai
Epava navei "The Republic", scufundata in secolul al XIX-lea cu o adevarata comoara la bord, a fost gasita in apele de coasta ale statului american Georgia. Epava a fost localizata de o echipa de exploratori independenti, in apele de coasta ale orasului Savannah, din statul american Georgia.
Daca incarcatura de aur a navei este intacta, aceasta va fi cea mai valoroasa comoara gasita in istorie, estimata la aproape 150 de milioane de dolari. "The Republic" a pornit la 18 octombrie 1865 din New York spre New Orleans, transportand 59 de pasageri si 200.000 de monede de aur. La numai cateva zile de la plecare, nava s-a scufundat in timpul unei violente furtuni.
Potrivit "New York Times", echipa de cercetatori Odyssey Marine Exploration of Tampa, Florida, a descoperit epava la capatul unor cautari ce au durat zece ani.

Sursa: Realitatea Romaneasca.
Mi_
Incarcatura de bani era pentru reconstructia Sudului dupa razboiul civil. Imi imaginez ca nu prea a fost motiv de bucurie sa se piarda atātia bani (cea mai valoroasa comoara, deci va dati ceama ce efort īnsemna si ce impact asupra dezvoltarii putea avea). Si cu toate acestea s-au refacut.
abureala
Cea mai mare comoara este cea pentru rascumpararea regelui incasilor de la conchistadorii spanioli. Daca nu am insel este vorba de regele Atahualpa. Era vorba de o cantiatet impresionanta de aur, care s-ar fi pierdut undeva in muntii Anzi. Exista un singur document care ar preciza aceasta locatie, este vorba de "documentul si harta lui Valverde". Se pare ca nimeni pana acum nu a reusit sa dea acea harta. Cautarea exhaustiva implica acoperirea unei zoen intinse si foarte inaccesibile. Se apre ca nici acum nu a fost gasita. Imi cer scuze, dar totul este dintr-o lectura cu mult timp in urma, si nu garantez pentru toate informatiile.
yuanescu
sa va spune eu care-i cea mai valoroasa comoara din istorie : CUTIA PANDOREI



LigiaB
La romani, eu zic Castelul Peles! Valoare ii este inestimabila...
Cucu Mucu
Cea mai valoroasa comoara din istorie este cea care le-a facut pe celelalte enumerate de voi,pe langa multe altele. Cum care?! OMUL!
Best regards!

Sic transit gloria mundi! yikes.gif
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.