Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Am Scris O Carte, Ce Fac Mai Departe?
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Universul Cartilor
rogvaiv
Pe sistemul avem o țară cum procedăm, am īnceput o carte la finele lunii mai a anului curent.
Cartea se intitulează "De vorbă cu schizofrenia - confesiunile unei persoane diagnosticată cu schizofrenie" și sunt īn mare experiențele mele cu boala, cu oamenii, cu stigmatul societății și cu modalitățile īn care am fost tratat, mai bine sau mai puțin bine īn secțiile de psihiatrie ale spitalelor județene, precum și a spitalelor de psihiatrie la propriu. Problema ar fi că nu știu ce să fac mai departe. Știu ceva de obținerea unui cod ISBN de la Biblioteca Națională a Romāniei, mai știu ceva de-a lua legătura cu editurile, dar īn cazul respectiv ar trebui să plătesc un recenzor care să-mi citească manuscrisul și nu știu cāt m-ar costa. Nu sunt o persoană foarte bogată, bogăția mea e una mai mult spirituală. Ce e de făcut mai departe?
Divulg și cuprinsul cărții, poate și ceva fragmente, poate se va găsi cineva interesat, un sponsor ceva, habar n-am. N-am experiență cu publicarea cărților, iar cel care a făcut asta și a activat aici, The Dude, ne-a părăsit definitiv și irevocabil. Iată așadar cuprinsul:

Cuprins:

Cuvānt īnainte

Prefață

1.De ce scriu această carte?

2. Ce este schizofrenia?
2.1. Ce se știe despre schizofrenie?
2.2. Ce știu psihiatrii despre schizofrenie?
2.3. Ce știu eu despre schizofrenie?

3. Inexistența unor premise pentru apariția bolii – cāteva lucruri din copilăria și adolescența mea

4. Cum am dat īn schizofrenie

5. Sistemul psihiatric din interior – primele internări, primele iubiri

6. Schizo-revelația

7. Sistemul psihiatric din interior – strigăte, camere de izolare și uși īncuiate

8. Īl avem invitat īn platou pe domnul nostru Iisus Hristos

9. Sistemul psihiatric din interior – experiențele Cluj Napoca și Brașov – Mihai Eminescu

10. Discriminarea – ești bolnav psihic, nu ai drepturi

11. Cum se poate trăi cu schizofrenia?

12. Hai să schimbăm ceva!

Anexe

Referințe bibliografice


Orice intervenție e binevenită smile.gif
Cla
Doamne, nu ma pricep. Eu cred ca psihiatrii ar avea nevoie de pastile.
Serios, uita-te la ei... cāti sunt divortati ?
rogvaiv
Ai dreptate bunul meu prieten Cla. De altfel am īntālnit pe o secție īnchisă, o persoană trecută de 50 de ani care era psihiatru, precum și un psihiatru de gen feminin care lua pastile dar era atāt de tulburată la minte din cauza medicamentelor īncāt nu era īn stare să scrie un cod numeric personal de pe buletin pe o foaie. Persoana cu pricina a fost dată afară īn cele din urmă din acea clinică privată unde erai nevoit să plătești 100 de lei pentru o consultație Īnsă asta nu face obiectul topicului de față. Profit de faptul că am reluat legătura cu tine și am să-ți zic o vorbă. Pe private messenger. Am tot așteptat să te găsesc online īn fiecare seară pe yahoo messenger dar nu ți-ai făcut simțită prezența.

Pentru restul, mă poate ajuta ineva cu vreo informație. Avānd īn vedere că e o carte de non-ficțiune știe careva ce editură să abordez și ce să fac mai departe?
Mulțumesc! smile.gif
Cla
Auzi... am īntālnit si eu asa un "psihiatru"
Era fain... el se credea īn razboi.
Mi-a zis ca el nu era General, ci Feldmarschall, asa ca Generalul sa se duca la latrina.

Dup-aia am stat de vorba despre Oldsmobile.
El a zis ca toate sunt asa, vechituri.
Am īncercat sa-i spun ca Oldsmobile e o marca si Oldtimer e altceva.... degeaba.
Fain si pusi.
rogvaiv
Cla, aștept să-mi răspunzi la mesajul privat pe care ți l-am trimis. smile.gif
Cla
Ti l-am trimis ieri, dragul meu. unsure.gif Bine, īnc-odata

Mi-a spus ca posta ta e plina, de-aia nu mai intra nimic.

Si s-o scriu pe scurt: Esti binevenit, trebuie doar sa stiu cānd. smile.gif
Nu-i usor sa iei feroviarii de la tren. La tine, merge. Dar la japonezi sau Correani..smile.gif
rogvaiv
Īmi sugerezi să vin cu trenul pānă īn Germania? Cāte zile face? Hai să ținem detaliile astea pentru o discuție pe yahoo messnger. Māine am YM deschis toată ziua. Aștept să vorbim acolo, iar topicul ăsta īl lăsăm, ca să nu uit de unde am plecat și unde vreau să ajung.
Cla
Sterge dracului mails, ca nici nu am putut sa-ti scriu nr de telefon.
Si apropos... de la Bucuresti pāna la mine sunt vreo 1600 km. (cu trenul) dar si cu masina.
Din Timisoara sunt fix o mie.
Ah trenul ? Dureaza mai putin decāt pricepi, try it smile.gif
rogvaiv
Aștept īn continuare propuneri despre cum să-mi lansez cartea. Se zicea că partea cea mai grea e să o scrii. Citeam undeva: Tu scrie īntāi cartea, că apoi vine totul de la sine. Vine pe naiba! Mă trezesc că o să rămān cu manuscrisul īn sertar sad.gif

Off Topic:
Am șters din mesaje, mi-am golit căsuța, am primit și mesajele tale. Aștept răspuns la ultimul mesaj.
smile.gif
Marduk
Exista edituri care contra cost tiparesc carti. Nu conteaza daca autorul este afiliat sau nu.
rogvaiv
Tipărirea nu e totul. Publicarea, tipărirea, distribuția īn librării, eventual o sponsorizare, sau o publicitate. Știu că toate lucrurile astea costă imens!
Aștept și alte sugestii, ceva detalii. Marduk, mersi smile.gif
rogvaiv
[...]
Schizofrenia. Am vrut să o invit la o cafea dar m-a refuzat. Mi-a spus că vrea să vorbească cu mine dar nu oricum și oricānd. Felul īn care aceasta a vrut să o facă și faptul că mi-a pus condiții m-a făcut să am o atitudine rece față de ea. Am ajuns să nu o plac. Mai tārziu am ignorat-o, după care am uitat de ea. Totuși, īn unele momente avea să-mi amintească faptul că nu mai vrea să se despartă de mine și oricāt aș fi ignorat-o, ea se ținea după mine. Acum suntem legați pe viață ca și cum am fi cununați. La īnceput, cānd am invitat-o politicos la cafea, am văzut la ea, sau ea a vrut să-mi arate doar părțile ei bune. Apoi, ca īn orice mariaj, am descoperit cāt mai multe defecte de-ale ei și am fost atāt de iritat, īncāt am vrut să divorțez. Dar nu a fost și nu e cu putință. Iar asta nu pentru că o iubesc, ci pentru că ea nu se mai lasă dusă. De multe ori īmi vorbește seara īnainte de culcare sau īn perioadele īn care am insomnie. Alteori mă face să văd lucruri care nu există īn spațiul fizic cartezian. De multe ori aleg să o ignor și ea īnțelege lucrul ăsta. Totuși, lucrul care nu-mi convine, e că nu se lasă dusă precum și faptul că nu eu am ales-o pe ea ci ea m-a ales pe mine. Nouă “avocați” și opt „tribunale” nu au fost de-ajuns pentru a divorța de ea. Avocații știau că nu se poate divorța de ea, așa că am ales să mă īmpac cu ideea că nu mai pot scăpa de ea. Așadar, nu-mi mai rămāne decāt să stau de vorbă cu schizofrenia pentru tot restul vieții.
©
[...]
rogvaiv
Cla, prietene, nu ai m-ai dat niciun semn de viață sad.gif
Eu mi-am luat deja bilet de avion...
rogvaiv
Īncă un lucru īnceput și lăsat neterminat... N-a ieșit nimic bun din ocupația asta, a scrisului. Timp, energie, pierdute degeaba...
Cla
Ia-ti o carte scrisa de exemplu povestile de la fratii Grimm biggrin.gif
Sau Biblia, povesti de nedescris, ca la 1001 nopti rofl.gif
Pupau-as pe Sheherezada.
contraste


Tipografia bucureșteană are prețuri sensibil egale cu cele de la PIM, cu aceleași calități la care am tipărit acolo: Carti A5 (149 x 210 mm) – Coperta Color 300gr. + Interior Alb-Negru 80gr. Īn plus: transportul in Bucuresti si localitatile din Ilfov, este GRATUIT. Va trebui să văd și o carte tipărită acolo.

Pentru ISBN nu e nevoie de o editură și se poate obține prin email: Centrul Naţional ISBN atribuie coduri ISBN pentru lucrări editate ocazional sau īn regia autorului. Aceste lucrări nu apar prin intermediul unei edituri. Pentru o lucrare editată ocazional, solicitarea codului ISBN va fi formulată de către autor. Centrul Național ISBN acordă un număr de maxim 2 coduri/autor īntr-un an calendaristic. Īn procesul de evaluare a solicitărilor de acordare a codurilor ISBN ocazionale, Centrul Național ISBN va avea īn vedere situația publicării unui titlu īn formate media diferite (print, online, CD-ROM, etc), sau īn diferite limbi, īn cursul aceluiași an calendaristic.
Materialele necesare pentru acordarea codului ISBN ocazional sunt următoarele:

• Formularul cerere de acordare a codului ISBN de autor (codul ISBN ocazional)
• copia A4 a copertei 1 și a paginii de titlu, pentru lucrările tipărite;
• copia A4 a ecranului de prezentare, pentru documentele electronice.
Solicitările se transmit direct din pagina web a Bibliotecii Naționale a Romāniei. Codul ISBN se acordă īn maximum 2 zile lucrătoare de la recepţionarea corectă şi completă a materialelor solicitate. Codul ISBN va fi transmis solicitantului, numai īn scris, prin e-mail. Nu se transmit coduri ISBN prin telefon.
Codurile ISBN ocazionale sunt gratuite.
Solicitarea de acordare a unui cod ISBN ocazional se face cu maximum 2 săptămāni īnainte de momentul īn care manuscrisul urmează să fie publicat/tipărit, conform declaraţiei solicitantului.
Pe coperta 1/pagina de titlu a lucrărilor editate ocazional vor apărea īn mod obligatoriu următoarele informaţii: titlul, autorul, locul şi anul publicării. Nu se va specifica numele unei edituri, fiind lucrări ce nu apar īn cadrul vreunei edituri. Orice alte informaţii despre tipografie, tehnoredactare, grafică etc. vor fi menţionate pe verso paginii de titlu.
Datele declarate de solicitantul codului ISBN ocazional īn formularul cerere vor fi incluse īn baza de date a editorilor din Romānia, parte a Registrului Internaţional al Editorilor.
Important!!!
Lucrările editate ocazional nu primesc Descrierea CIP a Bibliotecii Naţionale a Romāniei.
Marduk
QUOTE(rogvaiv @ 17 Nov 2016, 06:59 AM) *
Tipărirea nu e totul. Publicarea, tipărirea, distribuția īn librării...alte sugestii, ceva detalii...

Am un var care scrie poezii, unele chiar foarte reusite, mi-a facut placere sa le citesc sa descopar aceasta latura poetica la un om la care nu ma asteptam. Nu l-am mai vazut o perioada de timp, dar la o reuniune de familie m-a surprins extrem de placut, oferindu-mi poeziile sale tiparite in 2 carticele. Totul a fost facut din banii sai, nefiind afiliat, distributia a facut-o personal, mai intai in sanul familiei, apoi prin cunoscuti, carticelele au fost date cadou, cu semnatura si dedicatie in unele cazuri folosite ca bonus pentru alte cumparaturi etc. Cred ca pentru un scriitor neafiliat care are cat de cat ceva banuti, asta este calea, despre sponsorizari nu am informatii, dar cred ca azi in lumea facebook-lui poti face rost de sponsori dupa ce te faci cunoscut in "breasla" respectiva. Orice caz in domeniu poeziei, literaturii e greu de patruns, e concurenta mare, tot romanul se crede poet iar daca scrie un eseu ajunge peste noapte sa se creada mare romancier. Important este sa incerci orice varianta, sa crezi in tine si mai ales sa-i convingi si pe altii de valoarea ta.
rogvaiv
N-am găsit nicio editură care să-mi achiziționeze proiectul. Citeam īn mai multe locuri, că din 600-700 de lucrări, editurile aleg maxim 5. Editura Polirom avea o secțiune, un proiect intitulat Ego Proza, dar nu mi-am dat seama cum să-l accesez, nu am găsit niciun contact de-al lor. Tot ce am găsit pe site-ul respectiv erau niște volume apărute prin proiectul Ego Proza la care se făceau reclamă. Īmi mai rămāne varianta de-a o tipări pe banii mei, o sumă foarte mare pentru un tiraj minuscul. (Imposibil, trebuie să mănānc doar pāine cu apă trei luni) Ok am făcut-o și pe asta. (Deși mi-e imposibil) Dar cum fac ca ea să apară īn librării? Știți careva o editură care īi ajută pe tineriii debutanți? Sunt dispus să semnez cu o editură și să cedez drepturile de autor 100%, doar să știu că nu am rămas cu manuscrisul īn sertar. Eu īmi imaginam că după ce voi fi terminat de scris cartea, voi vorbi cu o editură care se va ocupa de tot, inclusiv de distribuția īn librării. Dacă vreți să mă ajutați și puteți, vă rog să o faceți. Și nu, nu vă uitați la primele rezultate pe care vi le dă Google, pe alea le-am īncercat și eu. Mulțumesc! sad.gif
Cla
Eu mi-as imagina sa te duci la Profesoara de Romāna pe de-atunci, ea se pricepe cu de-astea. Bafta smile.gif
Nu de alta, dar eu aveam o īnvatatoare, la fel incarnata īn limba romāna si orice am vrut, a stiut tot despre carti.
Google nu te ajuta aici. Habar n-ai ce stiu doamnele mai īn vārsta care sunt īn pensie. Poate sa fie batrāna vecina...
rogvaiv
Alte sugestii? Mersi! sad.gif
rogvaiv
Mulțumesc mult Contraste. Le-am trimis celor de la bib nat un e-mail cu formularul și cu toată lucrarea. Eram puțin confuz pe partea cu tipărit/eBook. Sper să nu se supere. Am īnțeles de la ei pe site că nu lucrează de sărbători, cānd aș putea primi codul ISBN? Probabil după 3 ianuarie...Mersi īncă odată și Sărbători Fericite!
rogvaiv
Am publicat și cartea. Īn format eBook. E gratuită. Lectură plăcută! smile.gif
rogvaiv
Am scos cartea de pe net. Am ars manuscrisul. Mă las de scris, mă apuc de pescuit.
Marduk
Fir intins!
rogvaiv
QUOTE
Fir intins!

īți urez fir īntins
dacă vrei să te spānzuri


Nici Marduk nu cred că mai e pe aici.

De fapt acuma cānd am revenit la Han, am venit să-i aprind o lumānare, fie iertat.

Dacă adminul lăsa Hanul pe māna lui The Dude, care a vrut să-l și cumpere, cred că acuma nu i se mai cānta prohodul, ci avea cu totul altă formă.

Destinul!

Asta așa, pentru cine știe ce a fost cāndva Hanul.

Și apropo de carte, că topicul despre asta este, nu o să o public, deși am bani să o fac. Pentru că mă expun și va fi folosită īmpotriva mea. Și că e subiect tabu, e ca și cum aș vinde pornorafie cu mine.

Să fiți iubiți și īn anul 2019!
Cla
Na rogvaiv, ce e cu cartea vestita ? Daca nu a ajuns la pesti, pune-o pentru pestii de pe Internet sau Ʈntr-o sticla, pe Dunare ajunge Ʈn Alaska si crede-ma, au tipografii furioase prin catuni.
Ai grija sa nu fie sticla prea mica, sa nu fie Ʈnghitita de vreun urs care o crede ca peste.
shapeshifter
QUOTE(rogvaiv @ 14 Nov 2016, 08:45 PM) *
Pe sistemul avem o țară cum procedăm, am ļæ½nceput o carte la finele lunii mai a anului curent.
Cartea se intitulează "De vorbă cu schizofrenia - confesiunile unei persoane diagnosticată cu schizofrenie" și sunt ļæ½n mare experiențele mele cu boala, cu oamenii, cu stigmatul societății și cu modalitățile ļæ½n care am fost tratat, mai bine sau mai puțin bine ļæ½n secțiile de psihiatrie ale spitalelor județene, precum și a spitalelor de psihiatrie la propriu. Problema ar fi că nu știu ce să fac mai departe. Știu ceva de obținerea unui cod ISBN de la Biblioteca Națională a Romļæ½niei, mai știu ceva de-a lua legătura cu editurile, dar ļæ½n cazul respectiv ar trebui să plătesc un recenzor care să-mi citească manuscrisul și nu știu cļæ½t m-ar costa. Nu sunt o persoană foarte bogată, bogăția mea e una mai mult spirituală. Ce e de făcut mai departe?
Divulg și cuprinsul cărții, poate și ceva fragmente, poate se va găsi cineva interesat, un sponsor ceva, habar n-am. N-am experiență cu publicarea cărților, iar cel care a făcut asta și a activat aici, The Dude, ne-a părăsit definitiv și irevocabil. Iată așadar cuprinsul:

Cuprins:

Cuvļæ½nt ļæ½nainte

Prefață

1.De ce scriu această carte?

2. Ce este schizofrenia?
2.1. Ce se știe despre schizofrenie?
2.2. Ce știu psihiatrii despre schizofrenie?
2.3. Ce știu eu despre schizofrenie?

3. Inexistența unor premise pentru apariția bolii ā€“ cļæ½teva lucruri din copilăria și adolescența mea

4. Cum am dat ļæ½n schizofrenie

5. Sistemul psihiatric din interior ā€“ primele internări, primele iubiri

6. Schizo-revelația

7. Sistemul psihiatric din interior ā€“ strigăte, camere de izolare și uși ļæ½ncuiate

8. ļæ½l avem invitat ļæ½n platou pe domnul nostru Iisus Hristos

9. Sistemul psihiatric din interior ā€“ experiențele Cluj Napoca și Brașov ā€“ Mihai Eminescu

10. Discriminarea ā€“ ești bolnav psihic, nu ai drepturi

11. Cum se poate trăi cu schizofrenia?

12. Hai să schimbăm ceva!

Anexe

Referințe bibliografice
Orice intervenție e binevenită smile.gif

de la cadere toti suntem alienati, adica aliens... difera doar gradul de alienare, unii mai schizo decat altii... whatever... see you hereafter...
shapeshifter
This Book Was Self-Published: A Technical Guide
Cla
"whatever... see you hereafter..."

smile.gif asta-i ca si cum i-am zis fiului meu: nu fi trist daca ma duc, noi toti ne ducem cĆ¢ndva, dar ne-ntĆ¢lnim "dincolo". Si sa-mi puna asta:

See you at the other side
OZZY


Si...
OZZY - Tomorrow
Cla
"8. ļæ½l avem invitat ļæ½n platou pe domnul nostru Iisus Hristos"

Chiar ? N-o fost Prian ?
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.