QUOTE(Marduk @ 11 Sep 2014, 06:56 PM)
Am mancat in Grecia un orez facut intr-o tava rotunda de cupru, nu pot sa compar cu nimic savoarea orezului respectiv,
Te cred pe cuvant
... in Iran cele mai bine
cotate restaurante prepara orezul doar in vase din cupru de dimensiuni foarte mari si cu fundul gros.
La fel ca si tine traiesc cu impresia ca mult-mediatizatele vase din ceramica sau cu strat ceramic nu sunt chiar atat de grozave, bineinteles conteaza firma producatoare, dar chiar si in cazul vaselor de la firme celebre consumatorii au de obiectat.
Pentru mancarea gatita pe aragaz/plita electrica prefer vasele din fonta, asta din experienta personala ... nu din informatiile culese de pe internet
O mamaliga facuta intr-un ceaun din tuci are un gust aparte, si o spun in ciuda faptului că nu gătesc asa ceva pentru ca nu ma pricep sa fac o mamaliga adevarata ! ... ce sa mai zic de celebrul pui la ceaun cu mujdei.
Pentru supe si ciorbe folosesc oale emailate pe care le schimb cand observ ca au fisuri sau si-au pierdut culoarea initiala.
Pizza o fac intr-o tava rotunda din Teflon, cu toate ca stiu ca e nesanatoasa
, dar in nimic altceva nu mi-a iesit atat de gustoasa.
Ceaiul il fac intr-un ceainic/samovar masiv din inox cu fundul gros ( de la o firma germana). L-am cumparat pentru ca mi-a placut designul, ca era confectionat din otel inoxidabil 18/8 si ca avea un ceainic alb din portelan cu peretii grosi care pastreaza mult timp ceaiul fierbinte.
Lucru nemtesc ... e lucru nemtesc
. Chiar si dupa vreo cinci ani de functionare neintrerupta arata ca noi.
Orezul il gatesc intr-o oala dintr-un aliaj de aluminiu cumparata pe o nimica toata din bazar de la un artizan local exasperata fiind de tot felul de vase sofisticate pe care le-am folosit si in care nu-mi iesea orezul asa cum stiam ca trebuie sa iasa ... adica sa-l poti numara in palma, bob cu bob, dupa ce s-a fiert.
Macaroanele le fierb intr-o oala din inox iar sufleurile, printre preferatele mele culinare, le prepar intr-un vas Jena.
Nu suport mancarurile facute in oala sub presiune si cele in cuptorul cu microunde (pe care l-as interzice din bucatarii daca as avea cum ).