Bulzul e foarte usor de facut - mamaliguta pripita (adica mai moale) :
200 gr apa
40-50 gr. malai
un praf de sare
apa se pune la fiert cu sarea, cand da in clocot se presara un pic de malai (cam o lingura) in ploaie, se lasa sa fiarba un minut, apoi se presara restul de malai amestecandu-se continuu sa nu aibe cocoloase. Va fi foarte subtire, dar se ingroasa, nici o grija. Se lasa la fiert pe foc micut, si se amesteca din cand in cand. Este gata cand se desprinde de pe peretii vasului. (bineinteles ca poti dubla-tripla reteta)
Intr-un castron (sau vas termorezistent) se pune un strat de mamaliga fierbinte, cam de 2-3 degete. Se pun deasupra bucatele de unt, branza telemea rasa, se mai pune un strat de 2 degete de mamaliga, se pune costita sau sunca afumata taiata feliute (asa, cam de 1x2-3 cm) si prajita usor, alt strat de mamaliga si iar se presara cu un pic de branza - deasupra se pune un ou ochi (prajit atat cat sa se inchege, dar "neterminat"). Se da la cuptor pentru cateva minute (atat cat sa se incalzeasca totul si sa se faca oul bine).
Sfatul meu este sa incerci de cateva ori reteta pana atunci - e foarte usor de facut, cel mai greu e de facut mamaliga
Si inca ce bun e! Ai scuze sa papi bulz cu ocazia asta. Oricum ma mai uit prin cartea de bucate sa ma mai inspir si de altceva, dar asta e usor de facut si delicios. N-are ce sa nu le placa.