Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Piraţii..
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Exploratorium > Cronica Timpului
illuvatar
Sunt o fiinţă mai visătoare şi îmi place aventura.Au fost piraţii aşa cum ni-i prezintă cărţile sau filmele?

Am văzut un documentar pe Discovery şi altul pe National Geographic dar pe Internet (ori nu ştiu eu să caut) nu am găsit nimic concret...date istorice...povestiri, despre obiceiurile şi despre viaţa lor.S-a născut o întreagă literatură şi producţii cinematografice pe seama lor .
Aş vrea să aflu mai multe ...
Nefertiti
Caută Istoria pirateriei, de Philip Gosse. Prin anticariate.
illuvatar
Mulţumesc mult pentru sfat....o să caut mai întaâi un anticariat...dupa-aia şi cartea.Dar despre piraţi nu vrea nimeni să vorbească? ... sad.gif Nimeni?.. cry.gif Nu?
Rovaniemi
Păi ce să mai vorbim despre ei?!? niște bandiți și ucigași, în imensa lor majoritate, la fel ca și "veri;orii" lor tereștri, adică haiducii și briganzii; și, la fel ca aceștia, în epoca romantismului au fost transformați cu totul pe nedrept în eroi tenebroși și justițiari ai poporului asuprit.

Eventual caută pe net după numele marilor pirați, gen Henry Morgan, William Kidd, Surcouf (ăsta își zicea corsar, dar tot pirat era), la fel și William Drake parcă ... după aia linkurile o să vină de-o să se lege de la sine.
Cla
Blackbeard... http://en.wikipedia.org/wiki/Blackbeard
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.