Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Duminica
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Odăi in Dialog - Dezbaterile Hanului
Pagini: 1, 2
factura
Nu o sa incep prin a zice ca suntem o generatie de ... ,hoti,ca in tara asta nu se mai poate face nimic si ca fatalismul e frate de cruce cu romanul.Eu cred ca se poate.Mai cred ca sunt mai multi oameni cu bun simt,(dar neporniti) decat restul.
Concret,ma bate rau gandul de vreo doua saptamani sa infiintez un ONG.
ONG-ul asta trebuie sa fie mic,practic,vizibil(aici,macar efectul).Sa se dizolve imediat ce isi atinge scopul.In sensul de : neeext…!

Sunt abia la inceput,pana in momentul asta stiu doar ce-mi trebuie ca sa-l infiintez.Si ca sunt in stare sa-i tin contabilitatea : ).Idei am,dar nu stiu cat de bune sunt.(o sa dau un ex. ma gandeam la restaurarea cinematografelor de pe bdul Elisabeta (deh,tot cu filmu’),dar inca nu am cercetat nimic,daca exista ceva in sensul asta.Ar putea intra aici mall/cinema clasic,un pic de brand si as face rost si de finantare.Asta era ca idee,foarte vaga,mai ales ca nu stiu cat de necesara momentan,este o actiune de genul asta)

Ii rog pe toti cei care citesc mesajul asta sa se gandeasca cel putin 5 minute(dar pe bune) la ceva aplicabil.
Mentionez(iar) ca sunt la inceput si orice descurajari sunt rauvenite.Nu sunt chiar asa de aeriana cum par,nu sunt nici optimista,sunt doar foarte frustrata (ma gandesc si la amarul pe care il au multi dintre voi cand se uita in jur si sunt (teoretic) neputinciosi.)

Ma apuc sa citesc despre rolul societatii civile intr-un stat democratic,despre ONG-uri,despre cum societatea civila poate interfera/influenta sectorul politic, economic(asta ma intereseaza in principal), o sa o fac in paralel,n-am senzatia ca o sa schimb lumea,macar sa reusesc sa fac ceva mai mult decat sa ma plang si sa ma implic actiuni simbolice.


Nu vreau sa emigrez!

p.s.Nu stiu cat de infantil pare mesajul meu,as aprecia daca ati observa ideea de ansamblu.
edit.scrisesem un cuvant urat.
Nefertiti
Nu e infantil. Eu te susţin. Vreau şi eu în ONG-ul ăla. laugh.gif Când ne întâlnim? Eu am un fix cu vorbitul face to face. laugh.gif

p.s. Da' în Portugalia tot aş emigra, deşi asta e altă poveste. smile.gif
Michelle
Despre ONG-mult succes! eu una nu ma bag ca e destul faptul ca m-am bagat in comitetul de bloc si acuma am de munca pe toate planurile cry.gif
in plus eu chiar vreau sa emigrez si nu e o doar un vis, e un proiect in derulare...

cu cinematografele iti dau numai o idee de ordin de marime, presupunind ca in ceea ce priveste proprietatea imobilelor lucrurile sunt clare, ceea ce ma indoiesc...pe surse am aflat ca magazinul Muzica de pe Calea Victoriei a fost cumparat de Mugur de la Vacanta Mare cu 1,7 mil euro.Mugur vrea sa-l transforme intr-un adevarat magazin de muzica. Bravo lui!estimez costurile unei transformari radicale la cel putin inca 1milion.

La sumele astea nu crezi ca ideea cinematografelor e doar un vis frumos?
factura
@nefertiti
Multumesc pentru sustinere.M-am gandit un pic si la tine cand am postat mesajul asta,am cerut ''ajutorul'' pe han pentru asa sper sa ma misc mai repede.Chiar daca nu exista nicio reactie aici,nu renunt.Trimit PM.

@michelle
Faza cu cinematografele era,cum am spus,o idee destul de vaga.Am dat doar un exemplu,fantezist poate,de asta am nevoie de scopuri mai clare,mai practice.

turbo trabant
QUOTE(factura @ 20 May 2010, 10:30 AM) *
ONG-ul asta trebuie sa fie mic,practic,vizibil(aici,macar efectul).Sa se dizolve imediat ce isi atinge scopul.In sensul de : neeext…!

baga ceva in denumirea lui de genul "cum sa furam capra vecinului" si va avea succes.

ideea de "munca patriotica" a murit odata cu ceasca.
factura
@turbo trabant
Nu te cred.Aveam nevoie de partea aia a creierului tau mai putin inclinata spre ''realitati''. smile.gif
turbo trabant
dupa parerea trabantului, un ONG nu este decat o formalitate la fel ca atunci cand te-ai hotarat sa pornesti o afacere si trebuie semnate o tona de hartii la registrul comertului pentru un srl.

o sotietate fara printipii morale, care va sa zica ca nu are ONG-uri. sau trebuie sa te pliezi pe printipiul moral primar al societatii.

mie mi-ar place denumirea de "Aurora economica romana" prietenii stiu de ce.
factura
QUOTE(turbo trabant @ 20 May 2010, 01:31 PM) *
mie mi-ar place denumirea de "Aurora economica romana" prietenii stiu de ce.


Fara nicio suparare,am postat aici tocmai pentru o gasi o idee buna si a ma putea implica.Abia apoi am de gand sa ma bat cu morile de vant.Daca nu-ti trazneste nimic constructiv,du-te acasa la tine laugh.gif
Denumirea ONG ului trebuie sa fie mulata pe scopul pentru care a fost infiintat.Nu beau Bergenbier.
Nefertiti
Turbo, ai atatea topicuri pe care le poţi polua... lasă-l pe ăsta.
Michelle
Noi romanii cred ca cel mai priceputi suntem sa omorim,in diverse moduri-unii prin indiferenta,unii prin pesimism,altii prin sufocare, o idee. Mai ales daca ea e buna.Practic e coada la a ne da priceputi si a o distruge/calca in picioare
Sfatul meu: fa un test cu tine insati si incearca o chestie mica-mica si extrem de precisa, care eventual depinde de tine si de alte 2-3 persoane. daca-ti reuseste asta, d-abia atunci poti fantaza cu scopuri mult mai nobile si grandioase. Altfel risti deceptia si blazarea.
Felina
Factura draga mea, eu nu inteleg ce anume vrei. Stai sa vezi ce-am inteles eu pana acum: vrei sa infiintezi un ONG cu ajutorul cariua sa faci ceva - nu stii sigur ce si asadar astepti sugestii, dupa care ONG-ul sa se autodizolve.

In concluzie nu inteleg. Daca ai avea rabdarea sa-mi explici mai in detaliu, as incerca sa vin si eu cu idei. flowers.gif
turbo trabant
QUOTE(factura @ 20 May 2010, 12:47 PM) *
Fara nicio suparare,am postat aici tocmai pentru o gasi o idee buna si a ma putea implica.
Denumirea ONG ului trebuie sa fie mulata pe scopul pentru care a fost infiintat.Nu beau Bergenbier.

imi cer scuze dar am crezut ca ai nevoie de o denumire generala pentru ca scopul momentan lipseste. de aici aurora.
daca ai deja scopul putem discuta mai ales pe partea de finantare . numele ong-ului nu importa prea mult, sa fie ceva usor de inteles.


e la fel ca la deschiderea unui srl jamie.gif


ps: chestia cu aurora economica romana nu a fost un misto. sa propui asa ceva pe criza asta este chiar "challenging" si te poate face auzita. asta daca vrei ceva pe domeniul economic.
factura
@Michelle
Nici nu ma gandeam la ceva grandios.Ci ceva care sa necesite doar cateva persoane.Aici,la han,venisem in speranta gasirii unei idei avand in vedere ca nu sunt prea implicata in ceea ce se intampla in jur.Nu citesc ziarele,nu deschid televizorul.Asta am facut pana acum.
Nu renunt prea usor daca ma fixez pe ceva.Trebuie doar sa gasesc ceva necesar.
@Felina
Ziceam de autodizolvare pentru ca eu cred ca majoritatea ONG -urilor uita pe parcurs scopul de la care au plecat.Cu cat e mai aplicabil,cu atat mai bine.
@turbo trabant
La faza cu asemanarea SRL -ul (in privinta intocmirii actelor)ai avut aproape dreptate.E mai complicat la ONG.

O idee buna o sa obtin intr-un final.Totul era sa ma misc mai repede.
turbo trabant
QUOTE(factura @ 20 May 2010, 01:47 PM) *
E mai complicat la ONG.

only in romania.

sfat: tu esti motorul acelui ong ca urmare trebuie pliat pe chestii tale tari. numai tu ti le stii si nu te astepta ca pe un forum sa se poata gasi raspuns la asta.
Blakut
QUOTE
Nu vreau sa emigrez!

p.s.Nu stiu cat de infantil pare mesajul meu,as aprecia daca ati observa ideea de ansamblu.
edit.scrisesem un cuvant urat.


Am zis si eu asa chestia asta pana cand era sa imi stric viata. Am incercat sa cred ca se poate face ceva in Romania,
dar imi dau seama ca nu este totusi pentru oricine munca asta. Nu mai vreau sa schimb nimic intr-o tara care nu
m-ar aprecia si nu m-ar vrea. Daca vreodata voi avea ce lucra in ro, sigur, m-as gandi sa continui sa stau aici.
Momentan sa studiezi in romania inseamna in anumite domenii sinucidere pe plan profesional.

Cu cat am incercat sa ma implic mai mult, cu atat am inceput sa injur mai tare. Unii oameni sunt prosti gramada si nu
ai cum sa ii educi, trebuie doar sa ii inlaturi si sa mergi mai departe.
factura
QUOTE(Blakut @ 20 May 2010, 11:23 PM) *
Am zis si eu asa chestia asta pana cand era sa imi stric viata. Am incercat sa cred ca se poate face ceva in Romania,
dar imi dau seama ca nu este totusi pentru oricine munca asta. Nu mai vreau sa schimb nimic intr-o tara care nu
m-ar aprecia si nu m-ar vrea. Daca vreodata voi avea ce lucra in ro, sigur, m-as gandi sa continui sa stau aici.
Momentan sa studiezi in romania inseamna in anumite domenii sinucidere pe plan profesional.


Ce inseamna sa-ti strici viata,Blakut?Viata asta ce e ,de fapt,o jucarie?N-am inteles cum nu te poate aprecia sau vrea o tara.Cine e tara asta?Tu ai intalnit-o?
Observ ca n-am fost destul de explicita in primul post.Dincolo ca ONG -ul trebuie sa fie f practic,chiar si topicul asta se dorea a fi asa.
Am nevoie de o idee.Buna.Atat.
Am scris ca nu emigrez tocmai pentru ca vreau sa fac ceva.In ultima vreme numai despre asta vorbesc tinerii din jurul meu ,asta e tot ce mai pot sa faca ei.Asta nu e un topic cu dezbateri despre: e bine sau nu sa pleci din tara.(si ca diversitate asa,cel mai bun prieten al meu(daca chiar exista grade) si fratele mai mare sunt plecati afara,de 8,respectiv 3 ani.Traiesc mai bine acolo,intr-adevar,dar cand iti vine dorul de tara vii .In vizita.Si ai senzatia ca se da timpul inapoi,te trezesti prin alte spatii,gizas ce mai inapoiati suntem noi ,romanii! Amarul pe care nu vor sa-l recunoasca multi te macina marunt si asa o sa se intample probabil toata viata.Nu sunt patrioata.Cred in dezradacinare.)
Asta e tara pe care o vrei pentru copiii tai?(nu vreau sa fiu patetica,era o intrebare pe bune)

Dincolo de prostie si nesimtire trebuie sa ne mai luptam mult si cu blazarea.Care e si mai puternica.Necesita alte arme.
Nu lua foarte aiurea ce am scris aici,banuiesc ca esti bine intentionat,dar nu am nevoie de asta.Daca vrei sa ajuti ,vino cu o idee,altfel faci rau.

Consider ca toate posturile care nu au macar tangetial legatura cu subiectul deschis sunt off.Daca conteaza laugh.gif
tikky
Invata-i pe copii sa nu mai copieze in scoala.
factura
tikky,multumesc!

E foarte buna ideea asta.Dar e mult prea vasta,prea mare.Pentru un prim ONG am nevoie de un rezultat vizibil imediat.Sunt constienta de toate betele din roate.Pentru a putea merge mai departe,am nevoie de impulsul dat de rezolvarea unei probleme.

Ramane notata asta,o sa ma gandesc cum se poate transforma in ceva f practic.Dincolo de teorie.Ca asta e peste tot.
tikky
QUOTE(factura @ 21 May 2010, 03:56 AM) *
tikky,multumesc!

E foarte buna ideea asta.Dar e mult prea vasta,prea mare.Pentru un prim ONG am nevoie de un rezultat vizibil imediat.Sunt constienta de toate betele din roate.Pentru a putea merge mai departe,am nevoie de impulsul dat de rezolvarea unei probleme.

Ramane notata asta,o sa ma gandesc cum se poate transforma in ceva f practic.Dincolo de teorie.Ca asta e peste tot.


tu ce stii sa faci?
factura
QUOTE(tikky @ 21 May 2010, 02:37 AM) *
tu ce stii sa faci?


N-as vrea sa postez CV -ul : ).Nu inteleg in ce sens ma intrebi.Pot sa fac orice.Momentan sunt contabil,nu-s inca economist.Am facut altceva.Cealalta nu m-a specializat in nimic.De asta vreau sa ma interesez in ce sens poate influenta soc.civila ''compartimentul' politic.Aici mai astept un pic .Inca nu-s in stare pe proiecte finantate din afara(de economie zic) .Pana atunci ma gandeam ''sa-mi fac mana'' prin ceva mai muncitoresc asa,dar cu sens si urgent necesar.
Daca te referi la aptitudini,insuri d'astea, sunt in stare sa ma implic tare daca sunt motivata si mi se pare ca are sens ce fac.Sunt incapatanata,nu stiu daca e o calitate laugh.gif

The Dude
Nimic nu se mai poate face din interior la acest moment.
Regret ca nu am vesti mai bune pentru tine.

Societatea romaneasca e scindata iar prapastiile mult prea adanci si prea largi pentru ca sa mai poti sa mai construiesti vreo punte.
Toate pozitiile care ar putea influenta favorabil o astfel de initiativa sunt ocupate si au alternative care isi asteapta randul, bruscand indivizi si situatii.
Nu poti face fata (fara un spate puternic ohmy.gif rolleyes.gif ohmy.gif ) unei astfel de lupte.

Totusi, pentru ca ne-ai anuntat din start ca parerile de genul asta nu sunt bine venite am sa iti dau cateva sfaturi.
E mai degraba istoria unei asociatii ce a evoluat in ONG si care si-a propus sa salveze balenele. S-ar putea sa gresesc foarte mult in detalii asa ca nu am sa intru in ele. A inceput cu doi tineri indragostiti care se plimbau pe malul marii si care au dat peste o balena esuata. A continuat cu un grup de biologi ce studiau comportamentul cetaceelor si a atins apogeul atunci cand un film produs la Hollywood a simpatizat cu ideea. Dimensiunile pe care miscarea le-a capatat in numai doi, trei, ani sunt impresionante si greu de crezut, dar si motiv de ironie pentru hatrii.

O asemenea reusita isi are cauzele in trei conditii esentiale: a fost gasit domeniu, existau alte forme de grupuri implicate deja in actiuni similare, a reusit sa profite de un moment prielnic pentru a se putea face cunoscuta.

Pana acum ai un singur atu de partea ta: conditiile sunt prielnice. Pe fondul starii de confuzie sociala, a unei constientizari tot mai pregnante a starii sanatatii planetei, a prabusirii sistemului de valori propus de religie ori de alte doctrine, ai putea avea succes mult mai usor decat intr-o situatie asa zis "normala".

Acum: floarea de colt e luata, homosexualii la fel (iar un mare succes), categoriile defavorizate nu merg pe vreme de criza, calutul de mare l-au saltat iar altii...greu, doamna...greu.

Dar tu te gandeai la ceva in domeniul social. Un fel de sindicat, ceva care sa deschida o altfel de cale societatii. Am si aici un sfat.
Cele mai mari probleme in lumea in care traim (ca si aici pe forum, desigur pastrand proportiile) sunt legate de impasul comunicarii.
Nu suntem atat de opusi in esenta cat suntem de opusi in felul in care reusim sa ne exprimam pozitia.

Au fost si aici tentative esuate. Cineva a propus o "lume ideala" constituita strict de cei care participa in acest moment la ea. Lumea reala in care traim e construita din traditii, experiente, superstitii, teorii...toate provenind de la alte generatii. A fost un esec, dar o incercare frumoasa.

Emil Constantinescu a propus ceva in societatea civila din directia imbunatatiri comunicarii. Alta nereusita.

Cred insa ca nu e atat de important sa reusesti, pe cat de important e sa incerci.
Pentru asta ai toata stima mea invidioasa.


Nu stiu. Continui sa cred ca toate locurile sunt ocupate acum.

Exista interese economice si financiare uriase ce tin supra structura societatii intr-o coerenta imposibil de tulburat.
Tot ce poti face este sa vi cu elementul tau de asamblare. Asta inseamna o evolutie in care tu sa reusesti sa impui un ONG curat si limpede, care apoi se va impletici inevitabil in hatisul administrativ si care va sfarsi devenind o parte din el; una care sa ii intareasca stabilitatea si pe partea pe care tu ai avut initiativa, care desigur avea o vulnerabilitate caci altfel n-ai fi reusit.
ilie
Factura, ideea e interesanta, vezi pm.

Dude, nu confunda scindarea politica cu altele. De ce sa ma afecteze certurile politicienilor pentru ciolan?!!! Sau crezi ca se cearta pentru altceva? rofl.gif
CharonOfNyx
Dupa duminica de regula urmeaza luni. rolleyes.gif
Daca nu cumva propune un candidat destept sa se schimbe regula asta de neinteles si organizeaza un referendum cu prilejul unor alegeri prezidentiale.
Si spuneam "de regula", pentru ca, uite de exemplu dupa duminica viitoare, vor veni Rusaliile nu Luni.

factura pari a fi fata desteapta, dar mi se pare ca pui carutza inaintea boilor. Ce legatura are a face ceva cu formalitatile legale de fiintare a personei fizice sau juridice care vrea sa faca ceva? Nu e mai bine sa ai o idee eventual concretizata intr-un proiect... formalitatile le faci pe parcurs, conform cerintelor legale?
Ca sa nu crezi ca vorbesc ca sa ma aflu-n treaba, iti dau propriul meu exemplu: inainte de a-mi infiinta firma, deja batusem palma pentru primul contract. Pana am finalizat de redactat contractul, am obtinut si stampila cu care am parafat acel contract. Apoi l-am si onorat, adica beneficiarul se foloseste si acum de lucrarea respectiva.

Si nici sa te descurajez nu vreau. Dimpotriva, daca pot sa te ajut cu ceva, nu ezita. Lasa la secretariat o solicitare pentru o intrevedere. smile.gif
Michelle
Charon, duminica asta sunt Rusaliile.Luni e Sfanta Treime, dar guvernantii vor liber cu orice pret luni. Un alt exemplu de cum se munceste in tara asta...nu trece bine o luna si hop ne luam un we prelungit.
Erwin
offtopic: Michelle, lasă, că şi aşa anul ăsta majoritatea sărbătorilor pică în weekend! biggrin.gif

Factura: ce ne doare este tocmai faptul că nu se cultivă respectul faţă de muncă, performanţa sau lucrul bine făcut ci manelismul, trândăveala şi polilologhia! Poţi face ceva în sensul ăsta? O acţiune de conştientizare a valorilor adevărate din lumea largă, pentru care cei mai mulţi fug din ţara asta? Sunt convins că există o mulţime de oameni care încă fac ceva bun, n-au plecat toţi oamenii valoroşi. Doar că nu există coeziune şi impactul a ceea ce facem fiecare pe unde umblăm este extrem de redus, în special ca percepţie la nivel naţional. S-au încetăţenit astfel de concepţii eronate, deşi realitatea de zi cu zi dovedeşte că de fapt, oamenii sunt mai harnici şi mai muncitori decât se spune. Scoate-le la lumină. Noi te ajutăm cu ce putem. spoton.gif
factura
off: Nu am niciun pic de timp.O sa revin cu raspunsurile.Multumesc.
turbo trabant
QUOTE(Erwin @ 21 May 2010, 09:36 AM) *
faptul că nu se cultivă respectul faţă de muncă, performanţa sau lucrul bine făcut ci manelismul, trândăveala şi polilologhia! Poţi face ceva în sensul ăsta?

e plina romanica virtuala (forumurili, haifaivurile) de oameni harnici si exploatati de patronii lor care se vaita ca e viata grea in timp ce beau o bere, doua, trei si posteaza de la birtul cartierului de pe aifonul luat pe credit nerambursabil ("mafiotii aia de bancheri").

nici un ONG nu schimba asta.
CharonOfNyx
QUOTE(turbo trabant @ 21 May 2010, 12:42 PM) *
nici un ONG nu schimba asta.

Ba da! Asta care se pune la cale aici. smile.gif

QUOTE(factura @ 20 May 2010, 11:30 AM) *
Mentionez(iar) ca sunt la inceput si orice descurajari sunt rauvenite.

trabi, ai toata consideratia mea daca te abtii deocamdata. No offence. thumb_yello.gif
turbo trabant
QUOTE(CharonOfNyx @ 21 May 2010, 01:09 PM) *
Ba da! Asta care se pune la cale aici. smile.gif

asa sa fie , sa ma insel (ca un carcotas ce sunt) macar o data. thumb_yello.gif

imaginea acestui topic este a unui strigat de disperare nu neaparat unul din care sa rezulte ceva productiv.
Felina
Factura, am citit si recitit topicul si am o idee pentru tine si inca cativa de-ai tai (prieteni, cunoscuti) care zici ca vor activitate.

Dar am o retinere in a-ti spune ideea mea: eu nu stiu nimic despre infiintarea si desfasurarea unui ONG; stiu ca inseamna organizatie non-guvernamentala si ca nu ar avea sau fac profit, deci presupun ca toate fondurile ar fi pur si simplu cheltuite in activitatea organizatiei - aceasta informatie e foarte vaga pentru mine si nu stiu cum sa te indrum in directi asta.


Pana sa infiintezi totusi acest ONG, poti face ceva, am ideea asta pe care eu personal as aplica-o daca as trai in Romania, si iti spun sincer asta, nu ca pe o gluma.

Acest ceva de care vorbesc nu necesita fonduri, dar necesita rabdare si vointa - roadele s-ar putea culege dupa ceva timp, dar asta nu poate garanta nimeni. Necesita putin efort fizic, consuma timp cateva minute aici, cateva minute dincolo, dupa posibilitati si puteri cand sunteti ocupati; nu vine cu nici o presiune; s-ar putea sa va aduca priviri crucise, dar s-ar putea sa starneasca rusinea in oameni; nu necesita contact direct cu oamenii si se desfasoara pe domeniul public, in vazul tuturor; ar putea avea impact puternic asupra unor privitori, dar in special asupra copiilor care au nevoie sa vada asa ceva; lista poate continua.

Ok, imi iau inima in dinti si-ti scriu ideea mea. Daca nu-ti place sau consideri ca e off-topic pt ca nu e ONG, atunci poti chiar sa stergi postul meu, fara nici o suparare.


Ideea: ccuratenie in locuri publice, la nivel micro zilnic si ceva mai consistent in zilele nelucratoare, dupa caz. mai clar, in drum spre servici mergi pe diferite strazi - gasesti pe strada peturi sau ambalaje de plastic, te apleci si le iei (scoti manusa si plasa), le pui in plasa si le versi la primul cos de gunoi disponibil; cineva in fata ta arunca o coaja de banana, scoti manusa si punga si culegi coaja, o arunci la primul cos disponibil (si care mai are loc laugh.gif ); si pe cat mai vizibila toata activitatea asta, cu atat impactul e mai puternic; niciodata nu te iei de oameni ca o poti patzi! biggrin.gif ; daca cineva te intreaba de ce faci asta, spui ca-ti place ca locurile publice sa fie mai curate decat sunt, ma rog, ceva simplu si ne-moralizator, ca sa nu se simta oamenii ofensati si sa te bruscheze. In zilele nelucratoare iti strangi echipa si mergi in parcul x (strada y, piatza z etc) si faci traba asta mai organizat, in vazul lumii, dar fara sa deranjati publicul in vreun fel.

Costuri: pot fi pastrate la minim, folosind manusi menajere sau manusi de unica folosinta (adunate de la pachetele de vopsit parul, dai sfara in tzara si aduni cateva)sau chiar pungute in care se ambaleaza fructele si legumele in piatza (din astea sunt destule) folosite cum fac cei care au caini (bagi mana in punga si apuci lucrul respectiv prin pung si il pui in punga mare), apoi punga sau plasa mai mare in care pui recolta biggrin.gif .

Daca la un mom dat poti transforma ideea asta intr-un ONG, vei putea aduna ceva fonduri si poti face niste tricouri pe care sa le purtati 'pe teren', si apoi manusi si pungi. Eu personal as sta deoparte de fonduri, atunci cand se strang bani intervine inevitabil si ispita de a le folosi altfel... Eu cred ca pungi si manusi se vor gasi mereu, iar in timp majoritatea cunoscutilor vor afla de activitatea voastra si vor dori sa se implice, asa ca vor veni in ajutor cu pungi (pot sa garantez asta).


------


Eu stiu ca ideile mele sunt mai deplasate asa, de cand ma stiu oamenii mi-au luat in ras ideile mele ciudate si atipice, asa ca sunt obisnuita cu respingerea. So no hard feelings in caz ca suna ca nuca in perete wink.gif . Bafta in ce-ti propui oricum!
actionmedia
Felina, ideea ta este super. Ma bag si eu la o chestie de genul acesta.
Legat de manusi, ele se pot procura de la farmacie, manusi de unica folosinta din latex, costa doar 30 bani bucata si le poti cumpara la bucata. Probabil daca iei la bax de la vreun distribuitor ar fi si mai ieftin.

Pe langa manusi as mai adauga un accesoriu. Un ecuson (insigna) sau alt semn distinctiv.


Eu aveam o alta idee. De fapt ideea a mai fost pusa in practica. Eu ma gandeam la un fel de sharing. Sunt multe lucruri pe care unii oameni le-ar arunca pentru ca nu le mai trebuie, dar acele lucruri sunt bune. E drept ca altii nu le-ar arunca, le-ar vind. Dar poate sunt lucruri marunte (carti, instrumente, etc) pe care chiar nu le mai folosesc. Ar putea fi creat un portal in care lumea sa anunte disponibilitatea acestor lucruri, iar cei care au nevoie de ele sa vina sa le ia. De asemenea alti oameni ar putea sa anunte ca au nevoie de anumite lucruri si ceilalti sa le ofere. Asta nu ar presupune niciun fel de schimb. Doar sharing. Fiecare doneaza ce are si nu ii mai trebuie, iar cei care au nevoie iau lucrurile acelea.
The Dude
QUOTE(freeman @ 21 May 2010, 07:46 AM) *
Dude, nu confunda scindarea politica cu altele. rofl.gif


Nope ma friend, eu vorbeam de scindarea societatii nu a elitelor politice.
Profi contra politisti, politisti contra militari, militari contra sistemul sanitar, sanitarii cu minerii, ungurii cu romanii, bugetari contra privati, rromi cu rromi (cazul Dolanescu)..etc. basisme d'astea sti tu....
Felina
QUOTE(actionmedia @ 21 May 2010, 12:35 PM) *
Felina, ideea ta este super. Ma bag si eu la o chestie de genul acesta.
Legat de manusi, ele se pot procura de la farmacie, manusi de unica folosinta din latex, costa doar 30 bani bucata si le poti cumpara la bucata. Probabil daca iei la bax de la vreun distribuitor ar fi si mai ieftin.

Pe langa manusi as mai adauga un accesoriu. Un ecuson (insigna) sau alt semn distinctiv.



Action! Ce surpriza smile.gif . Adica nu chiar surpriza, dar nu te-am mai vazut demult pe han. Bine ai revenit!

Ma bucur ca ideea mea are un ecou deja. Personal cand o sa merg in romania peste cateva saptamani (sa dea domnul sa nu mai erupa volcanul si sa ajungem sanatosi), o sa fac asta. Si mai departe cand voi merge la tzara voi aduna toti copii din familie si vom merge prin sat cu acelasi scop.


O insigna ar fi faina su siguranta. Eu ma gandeam la nsite tricouri imprimate vizibil cu un semn distinctiv, asa cum zici tu.
In acelasi timp anonimatul cred ca ar avea un impact mai mare la public, cel putin la inceput. Daca porti semn distinctiv, oamenii vor spune ca sigur esti plateit de vreo firma sau ONG, deci cumva e de datoria ta sa te apleci laugh.gif . Sa nu subestimam lehamitea si educatia publicului roman! biggrin.gif



QUOTE(actionmedia @ 21 May 2010, 12:35 PM) *
Eu aveam o alta idee. De fapt ideea a mai fost pusa in practica. Eu ma gandeam la un fel de sharing. Sunt multe lucruri pe care unii oameni le-ar arunca pentru ca nu le mai trebuie, dar acele lucruri sunt bune. E drept ca altii nu le-ar arunca, le-ar vind. Dar poate sunt lucruri marunte (carti, instrumente, etc) pe care chiar nu le mai folosesc. Ar putea fi creat un portal in care lumea sa anunte disponibilitatea acestor lucruri, iar cei care au nevoie de ele sa vina sa le ia. De asemenea alti oameni ar putea sa anunte ca au nevoie de anumite lucruri si ceilalti sa le ofere. Asta nu ar presupune niciun fel de schimb. Doar sharing. Fiecare doneaza ce are si nu ii mai trebuie, iar cei care au nevoie iau lucrurile acelea.



Ideea ta se practica in alte tari cu succes. De curand am descoperit si eu portalul irlandei pentru asa ceva. Si e mununat! Se dau lucruri care mai de care mai nastrusnice, pe langa cele obisnuite. dar asta inseamna investitie. Cam despre ce investitie ar fi vorba? Ai idee? Are cineva idee? hei, softistii la apel biggrin.gif
The Dude
"...si astfel marile, inaltele avanturi, isi intoarna stramb suvoiul si numele de fapta il pierd " W.S.

Totul se transforma intr-o actiune cetateneasca de tip mobilizator cu profunde rezonante ...bla, bla, bla....etc.
factura
In ordinea numerelor de pe tricou laugh.gif

@The Dude
Cred ca e mai important sa reusesc(reusim) decat sa incerc,dar n-are cum sa-ti iasa ceva daca nu incerci.Nu stiu la ce lupta te-ai referit tu,am precizat ca nu e vorba de schimbarea la fata a Romaniei in trei volume.E o biblioteca intreaga.
QUOTE(The Dude @ 21 May 2010, 08:24 AM) *
Nimic nu se mai poate face din interior la acest moment.

Tot ce poti face este sa vi cu elementul tau de asamblare. Asta inseamna o evolutie in care tu sa reusesti sa impui un ONG curat si limpede, care apoi se va impletici inevitabil in hatisul administrativ si care va sfarsi devenind o parte din el; una care sa ii intareasca stabilitatea si pe partea pe care tu ai avut initiativa, care desigur avea o vulnerabilitate caci altfel n-ai fi reusit.

Am un idee foarte ciudata,cum ca numai din interior se poate face ceva in momentul asta.(sa vina americanii!: ),daca nu)
Ziceam mai sus de dizolvarea lui,desfiintarea in momentul atingerii scopului.Ce ai scris tu mai sus se poate evita prin asta.In momentul in care ONG-ul ajunge la maturitate se comporta ca si cum n-are mai vrea sa respecte legea sistemelor.Prelungeste la nesfarsit activitatea,fara a finaliza.Ca si cum ar fi o fiinta din asta,nu vrea sa moara.
Multumesc pentru sfaturi.

@freeman
Vezi PM

@CharonOfNyx
Trebuie sa ma recunosc ca imi place mai mult apartenenta la o posibila desteptaciune decat sa fiu numita un copil speriat de stralucirea unei Hattori Hanzo. laugh.gif
Multumesc pentru sustinere,deja am programat o intrevedere cu responsabilul departamentului de creatie(probabil ca in lipsa de personal se face in plus si munca de secretariat).N-am inteles ce vrei sa spui.Faptul ca stiu ce sa fac ca sa-l intocmesc era un fapt divers,am zis sa nu vin cu mana goala la voi.Apoi am precizat in raspunsul pt tikky ,pentru ca am crezut ca se refera la specializare mea.

Michelle
QUOTE(The Dude @ 21 May 2010, 02:58 PM) *
"...si astfel marile, inaltele avanturi, isi intoarna stramb suvoiul si numele de fapta il pierd " W.S.

Totul se transforma intr-o actiune cetateneasca de tip mobilizator cu profunde rezonante ...bla, bla, bla....etc.



unde mai pui ca nici nu-i nevoie sa tii contabilitate pentru asta!
Stai linistita factura, n-o sa te intrebe nimeni de la ce ONG esti,or sa-si inchipuie ca esti de la ADP, doar ca nu ai uniforma de rigoare,poate chiar or sa-ti dea si instructiuni...ia-o si p-asta, mergi si dupa colt...in plus ar fi fun ca poti face zilele pe specialitati:azi strang excremente de caine, maine peturi,poimaine mucuri de tigara samd rofl.gif
factura
@Erwin
Stiu ca a schimba mentalitatile e foarte greu,dar nu imposibil.Sunt multe de discutat aici,ce pot sa vad practic si acum ar fi promovarea tinerilor capabili.Proiecte pe tema asta bine sustinute.Si ar fi multe,multe tocmai asta e problema de inceput,trebuie facut ceva cu cap si cu sens.Cred ca stii mai bine ca mine cum sta treaba cu aplicarea teoriilor.De revenit aici,in sensul posibilitatii transformarii ideilor in practic.

@turbo trabant
E ultima oara cand iti raspund daca continui in stilul asta.Nu ma ajuti cu nimic.Vrei ironii?Nu-ti dau !

@Felina
Multumesc.Nu stiu ce ai inteles tu din faza cu off ca am tot repetat,ziceam ca ma enerveaza sa-mi consum energia aiurea.Adica raspunzand persoanelor rauvoitoare.Nu ti-am raspuns mai complet ieri pt ca nu am vrut sa te zapacesc.Ma intalnesc cu nefertiti si poate ne mai luminam.Ce si cum.
Ideea ta e foarte buna . Voluntariat.Ma gandeam ca as putea incerca asta pe la scolile primare,gimnaziale.Sa vb cu diriginta/dirigintele.Ar fi mai de impact si as putea sa rezolv in maxim doua,trei saptamani.In Bucuresti.Sa rezolv cu munca de convingere.

*Fac o mica precizare.In raspunsul pe care l-am postat pt Blakut n-am vrut sa ating emotional pe cei plecati afara.Stiu ca sunt multi oameni pe han care muncesc acolo.Respect toti oamenii(aproape,aici ar trebui sa lucrez cu mine mai mult),imi place mult Hanul,era vorba de o frustrare a mea in privinta plecarii celor care zic ca nu se mai poate face nimic.Si mai si cred.Ei.Poate gresesc,asa simt.

@actionmedia
La ideea ta m-am gandit aseara,am citit un topic facut de Serenity.Tot voluntariat,dar necesar.

Suntem prea orgoliosi,daca am incerca macar sa trecem de barierele din comunicare pe care le mentiona The Dude,ne-am misca mai repede.
Multumesc tuturor pentru raspunsuri.

@Charon
Cand l-am numit ''Dupa Duminica'' ,evident,m-am gandit la starea aia de luni.E un inceput,dar e amortit,ne e somn,as vrea sa ajungem mai repede la o alta zi.L-am schimbat in Duminica.Multumesc,calfa!
Nefertiti
Mie nu-mi place ideea asta cu joaca de-a Rosalu' (fără supărare, Felina, apreciez intenţia şi energia pusă în detaliere). Nu merge să înfiinţezi un ONG doar pentru aşa ceva. Ăsta e genul de acţiune care poate fi făcut ocazional, dar nu să faci din asta un scop în sine. Nu de alta, dar ar însemna să faci treaba firmelor care au contracte de miliarde cu primăriile şi care îşi bat joc.

În plus, eu incerc să mă gândesc la ceva cu bătaie lungă, la ceva mai de impact, chiar dacă nu imediat. Ceva care să vizeze şi instituţiile statului, nu doar muritorul de rând. Încă nu am ideea aia genială, dar în niciun caz nu am de gând să fac gratis treaba pt care unii iau bani grei şi nu o fac. Nici măcar un fel de Bucurenci n-aş vrea să fim... că e degeaba. wink.gif Mie îmi plac acţiunile de ansamblu, nu vreau doar să pun un petic la o roată deja peticită.

De fapt, iniţiativa "largă" există deja. Acel vot de blam, un blam pe scară largă, atât pt politicieni, cât şi pt societatea civilă, care trebuie învăţată să reacţioneze. Mai trebuie doar să ne organizăm un pic... În cadrul ei pot veni acţiuni mai mici, mai de nişă.

Şi ca să dau un exemplu, mie mi-a plăcut asta. În clipa asta nu cred că mai este continuată în mod organizat, ci doar individual, aşa că se poate prelua, presupun. E doar un exemplu. Cât se poate de practic şi de util.
The Dude
unsure.gif
S-a intamplat azi noapte, cand m-am trezit fix la 3:33
Nu prea stiam ce e cu mine, dar m-am auzit spunandu-mi: "Tocmai am avut o revelatie…!!" rolleyes.gif

Va comunic mai jos informatiile exact asa cum le-am primit
The Dude
1. ONG-ul se va numi "Dupa Duminica". Gaselnita imi pare fabuloasa. Are impact, are back-up, are poveste...e un adevarat hit.
E o reusita atat de mare incat nu ma mira ca s-a renuntat la ea. whistling.gif

Motivatie : dupa duminica inseamna izbanda ratiunii asupra rasfatului fiintei. Inseamna reantoarcerea la activitatea creativa dupa o scurta evadare in altceva. inseamna revenirea la actiune, inseamana reluarea unui ciclu abandonat la un punct. In ultima instanta dupa duminica poate insemna intreruperea unei stari de abandon in favoarea actiunii. E magistral. Ramane asa.


2. Scopul ONG-ului incape in lozinca motto "comunicarea, singura cale", ce reprezinta integrat misiunea propusa. In fapt, noua structura isi propune sa depuna o activitate sustinuta in directia imbunatatirii comunicarii. A schimbului de mesaje si de informatii utile in forma eficienta, pardon efienticizata.

Motivatie: Iau un exemplu la indemana. Boc, aseara cu un discurs patetic in care invinuia fara noima niste fantome pentru situatia actuala a tarii. Sigur ca mesajul lui e auzit diferit de fiecare pereche de urechi in parte. Cele ale somerului vor identifica ostilitatea si subversiunea , cele ale pdleilor vor aprecia debuseul si posibiltatea ivita de a reorienta ura populatiei, cele ale opozitiei vor sesiza ridicolul discursului...dar toate aceste interpretari vor fii fiind la fel de gresite. Dupa Duminica va reformula discursul in sensul strict al informatiilor pe care el le transmite. "Sine ira et studio". Acesta va fi scopul ongului, reinterpretarea mesajelor in sensul imbunatatirii valorii lor comunicative.

3. Dupa Duminica isi propune asadar sa devina un interpret obiectiv al tuturor informatiilor importante din intreaga media in sensul reformularii lor
intr-un limbaj corect, adecvat si accesibil tuturor. Unul fara nuante, fara interpretari, fara echivoc sau aluzii; unul fara tendinta.

In timp, prin seriozitate, constanta si coerenta, dar si printr-o promovare corespunzatoare, Dupa Duminica va deveni un element de referinta in zona informatiei. De pe aceste pozitii va incerca sa impuna noi standarde in domeniul comunicarii. Va fi faza a doua a evolutiei ongului. In faza a treia vom viza europa, apoi lumea si in ultima instanta universul. Dupa Duminica nu pote avea in statut o prevedere legata de autodizolvare dupa parcurgerea vreuneia din etape ori dupa atingerea vreuneia din tintele propuse. Sa iti propui asa ceva indica limpede un mod de gandire limitat, gresit, infantil si rudimentar. Asta te deranjaza factura ?? ei bine exact despre asta vorbim: modul de gandire incriminat asa e, as fi putut sa spun simplu ca nu e unul bun, ceea ce e adevarat doar in parte.
Cand i-am adaugat si celelalte dimensiuni l-am precizat exact reducand considerabil riscul unor interpretari ce l-ar putea deturna. Din punctul tau de vedere s-ar putea ca formularea sa iti aduca ceva resentimente si niscaiva orgolii ranite; din punctul de vedere al comunicarii, al schimbului de date, formularea este un succes intrucat ea transmite in forma cea mai putin alterata mesajul, informatia.
The Dude
Ar fi multe de spus...dar nu stiu cum va fi primita ideea asa ca n-are rost sa ma consum mai mult.

Inca ceva: asta poate sa porneasca imediat. Factura la treaba, pm-uri anunturi pe toate forumurile de aici cu invitatii la participare. Trebuiesc adunati membri fondatori, constituita structura primara. Aceasta va stabili statutul si regulamentul de organizare si functionare, din care decurge organigrama. Statutul insa e cel ce va pecetlui ong-ul.

Psu ... nimic nu e intamplator pe aceasta lume. Zeii i-au dat facturii initiativa, mie aceasta idee si noua posibilitatea sa o infaptuim. Credeti ca e intamplator ca toate astea se intampla pe un site care si-a propus sa promoveze "arta conversatiei" ??.. eu cred ca nu...si mai cred ca avem aici un semn de bun augur..
Dumnezeu sa ne ajute !!

Pot mijlocii si o finantare....cred... hmm.gif
The Dude
Vad ca cel putin o persoana a inteles gresit rostul propunerii mele. S-ar putea sa fie vorba doar de o rautate gratuita, insa ma vad nevoit sa precizez ca nu am glumit, ca aici nu fac politica si ca oferta e una serioasa, profunda si una in care cred. Nu o pot dezvolta singur pentru ca imi lipsesc entuziasmul si initiativa, adica exact ce are in acest moment factura.
factura
@The Dude
Stai un pic.
ONG -ul asta se doreaste a fi o rotita intr-un angrenaj imens.Un perete urias cu multe mecanisme,asta micu' ar putea doar sa miste niste rotite de langa el si asa mai departe.Daca nu gasesc o idee buna, o sa se miste in gol.Trebuie sa -l inchid atunci cand rotitele ajung sa se miste de la sine.Apoi ma mut intr-o alta zona a peretelui si incerc acelasi lucru.
Asta ca sa-ti raspund la ce ai zis cu desfiintatul ONG -ul.Sincer,n-am inteles prea bine.Cat de realizabila ti se pare asta:
''Dupa Duminica isi propune asadar sa devina un interpret obiectiv al tuturor informatiilor importante din intreaga media in sensul reformularii lor intr-un limbaj corect, adecvat si accesibil tuturor. Unul fara nuante, fara interpretari, fara echivoc sau aluzii; unul fara tendinta.''?
Eu nu ma simt in stare.Si asa cum ziceam,vreau ceva aplicabil cu efect imediat.

Consider ca ai dreptate in privinta lipsei comunicarii.Dar nu comunicarea e problema,ci necesitatea trebuincioasa(ca sa zic asa) pentru a ne putea rezolva problemele.Noi n-avem o problema de comunicare ,avem o nevoie de.

Initiativa si entuziasmul sunt peste tot.Ascunse.Sper ca entuziasmul meu sa nu se intoarca impotriva.A mea.Adica sa reusesc sa fiu destul de rationala.
Multumesc pentru gand si idee.

exergy33
Dupa cum vad, problema ta e ca nu poti gasi ''ţinta" ONG-ului rolleyes.gif ... cultura, sanatate, ecologie, probleme sociale.
.. nu am nici un fel de experienta in domeniul acesta insa nu vad cum ar putea functiona un ONG fara sa aiba fonduri, resurse, o minima finantare care sa-i asigure fiintarea.

Daca as putea as face ceva pentru a promova muzica de calitate printre liceeni si elevi de virsta mai mica chiar, ca un fel de lupta contra manelelor.
Poate ca distributia de CD-uri cu selectii de piese din diverse genuri muzicale, alaturi de un pliant bine conceput, ar avea unele efecte. unsure.gif
factura
@exergy33
Pai,cand am zis ca n-am nevoie de finantare?smile.gif
De resurse o sa fac rost abia dupa ce-mi gasesc scopul.Nu m-am fixat pe o idee.Altfel,cum sa ceri bani daca nu stii pentru ce?

Muzica are mare legatura cu gusturile.Nu cred ca toti oamenii care asculta muzica clasica sunt buni cetateni ,cum nu cred ca toti manelistii sunt idioti.(normal,nu vreau sa intru in detalii laugh.gif )

Edit.Ch de infiintare sunt in jur de 1000 ron.Cu totul.Inclusiv timbre.
Nefertiti
Eu m-am gândit la următoarele. Pornim de la ideea că principala lipsă din societatea de azi e lipsa de comunicare dintre ei şi noi. Ei fiind politicienii, guvernanţii şi tot ce înseamnă instituţii de stat, iar noi - muritorii de rând, cei care trebuie să trăiască cu deciziile lor. Decizii luate de multe ori aiurea şi fără să se ţină cont de nevoile acelui grup care însemană "noi". Şi poate că, în multe cazuri, e vorba doar de o lipsă de comunicare, de dialog.

Eu aveam o teorie, cea a Româniilor paralele - România oamenilor politici, România alegătorilor, România consumatorilor, România tinerilor pe care nu-i ascultă nimeni şamd. Dintre toate Româniile astea lipseşte un liant, un mecanism de legătură, iar din lipsa asta se naşte un fel de dialog al surzilor. Aşa că... haideţi să fim noi liantul ăsta. Intermediarul, mijlocitorul, portavocea, nu ştiu, ziceţi-i cum vreţi.

Şi am putea face asta (măcar o vreme) prin organizarea unor dezbateri publice. Să fim acel ONG care mijloceşte comunicarea dintre omul de pe stradă şi instituţiile de orice fel şi din orice domeniu. Dezbateri publice în spaţii publice - asta ar fi ideal, dar se pot discuta variante. Cu invitaţi din partea instituţiilor, care să răspundă diverselor întrebări pe o temă dată. Facem asta o dată pe lună, să zicem (din nou spun, e doar o propunere), alegem un subiect, găsim reprezentanţi adecvaţi şi îi punem faţă în faţă cu oamenii. Discuţiile trebuie înregistrate cumva, desigur, păstrate, făcută o monitorizare, găsite modalităţi de cuantificare a efectelor şamd. Nu intru în detalii organizatorice acum, să vedem întâi daca ideea vă pare ok...

Iniţial, mă gândeam la probleme de protecţia consumatorului, după care mi-am dat seama că e prea limitat domeniul, că ONG-uri în domeniu mai există, chair dacă nu musai sunt eficiente, şi că, de fapt, problema e mult mai complexă. Noi suferim de reacţie civică la modul general. Oamenii trebuie învăţaţi că au drepturi, că pot pune întrebări, să li se arate cui trebuie să pună întrebări etc. etc.

Nu ştiu dacă am fost foarte clară. Ar fi două idei de bază: ca cetăţean ai drepturi, pe de o parte; când simţi că nu primeşti în schimb ce ţi s-ar cuveni, trebuie să spui şi să încerci să comunici, pe de altă parte. Astea două trebuie legate prin dialog. Şi am putea fi noi legătura dintre ele...

Teoretic, există faimosul GDS, care nu ştiu în ce măsură face exact ce ar trebui. Poate că face, dar la un alt nivel. Noi am interveni ceva mai jos, am vorbi mai pe înţelesul omului simplu.

Şi asta se leagă de povestea iniţială, cu votul de blam. Aceea să fie latura online, "fiţuica" de care vorbim deja, iar dezbaterile să fie transpunerea dialogului în real, în "piaţă". Teme de dezbătut sunt destule, chiar prea multe.

Cred că ar trebui unite cumva şi topicurile astea două - votul de blam cu cel de aici. Sau schimbat titlul aici, măcar, să nu ne mai "splituim", pt că, la urma urmei, e vorba despre acelaşi lucru.

Na, că am reuşit să vorbesc mult. laugh.gif Sper să se fi înţeles ceva. smile.gif
The Dude
Eu te-am inteles perfect nefe. Si cred ca tu singura pe mine.

Din punct de vedere economic eu sunt rezultatul reusit al unui experiment. Am beneficiat de un imprumut nerambursabil pentru dezvoltarea unei afaceri proprii. Mai inainte de asta am lucrat doi ani tot in programe cu finantare nerambursabila (ale Fondului Global).
Stiu foarte bine cu ce se mananca asta.

Pot accesa fonduri pentru un ONG relativ simplu, insa pentru o asemenea isprava e musai sa ma duc cu o aplicatie serioasa.
Ar trebui sa treaca luni de zile pana cand cei de aici sa inteleaga mecanismul, si alte luni pana sa afle unde si mai ales cum trebuie sa se duca.


Aia cu cetateanul si cu protectia lui, ca si discutiile in strada sunt idei valoroase...chiar foarte, foarte, bune. thumb_yello.gif
Ca si asta, care imi pare geniala:

QUOTE
Oamenii trebuie învăţaţi că au drepturi, că pot pune întrebări, să li se arate cui trebuie să pună întrebări etc. etc.



Nu inteleg chiar nimic din ce vrea factura iar povestea cu strans gunoiului (ce tine tine intr-adevar de atitudinea civica) ca si alternative ale ei, imi par derizorii si demobilizatoare (...chiar derutante).

How ever, eu imi mentin oferta.
Constituirea fondurilor necesare ar putea sa incepa de aici.
Am putea cotiza la un fond comun, asta desigur daca am gasi un program comun... thumb_yello.gif
factura
QUOTE(The Dude @ 24 May 2010, 08:36 AM) *
Nu inteleg chiar nimic din ce vrea factura iar povestea cu strans gunoiului (ce tine tine intr-adevar de atitudinea civica) ca si alternative ale ei, imi par derizorii si demobilizatoare (...chiar derutante).

Ori ai inteles aiurea ce am zis eu,ori pur si simplu nu vrei sa intelegi.Mai e si varianta cu rautatea gratuita.Sublinierea,evident,imi apartine.
Nefertiti
The Dude, nu mai sări la gâtul oamenilor, că tot vorbim de comunicare. smile.gif

Nu e vorba despre idei proaste sau nu, fiecare vede lucrurile din perspectiva lui, care nu trebuie catalogată drept superioară sau inferioară. Suntem diferiţi, gândim diferit. wink.gif

Acţiunile de genul făcut curăţenie, ghidat gusturile muzicale, share-ul şi altele nu sunt rele, ba dimpotrivă. Le ţinem minte, pt că e nevoie şi de ele şi chiar trebuie făcute din când în când. Eu nu le resping, spun doar că nu astea trebuie să fie scopul mare. Ele sunt doar rotiţe mai mici dintr-un angrenaj mai mare. Toate trebuie să conveargă, cum zicea cineva. smile.gif

Am reţinut oferta, The Dude, dar cred că mai întâi ar trebui să ajungem la un numitor comun, să facem un mic plan şi abia apoi să vedem dacă avem nevoie de bani şi de câţi avem nevoie. Să nu punem căruţa înaintea boilor.

Presupun că săptămâna asta ne putem aduna la o masă reală, nu virtuală, să vorbim mai pe larg şi mai clar. Cine vrea să vină, e aşteptat.

Până una-alta, orice idee e bine primită şi se poate discuta.
cocosel
Wow!!

Pentru prima oara si dupa lungi abateri aveti sansa sa schimbati demersul initial al acestui loc plin de farmec.Insa trebuie mai mult de atat..necesita implicare, nu doar schimbul de vorbulite de a fi sau a nu fi...
Au mai fost unele incercari...nu ezitati!!Asa cum in '92 a fost constituita o mica casta cu titlul "timpul actiunii a sosit"..asa ar trebui constituit si acest ONG..cu titlul "timpul comunicarii a sosit".Sper sa obtineti si 1 milion de euro cat detine APD (Asociatia Pro-Democratia) pentru dezvoltarea acestei initiative...desi fara sprijin concret va veti zbate ca un peste pe uscat.
Nu as vrea sa nu comunic si faptul ca s-ar putea sa fiti de-a lungul timpului opriti de la adevarata misiune..pentru ca inca exista forte de care nu banuim si care participa la asa cum insusi Basescu a subliniat la dezbinarea unitatii nationale. thumb_yello.gif
Draga Dude jamie.gif sper ca te afli de partea celor care in '90 incepusera o miscare pentru a dezrobi acest mic teritoriu de pasiunea oculta (atentie nu doar masonica).Chiar daca si-au pierdut liderul si s-au dizolvat cei care ii stiu tezele pot sa aiba convingerea ca totul este inca posibil. ohyeah.gif

si totusi:
"ceea ce nu putem obţine în condiţii de libertate, adică certitudine şi predictibilitate a acţiunii umane, putem obţine în condiţii de coerciţie, deoarece este evident că în condiţii de libertate nu putem avea certitudinea viitorului, acesta depinzînd în totalitate de acţiunile persoanelor, greu de prevăzut în mod normal."


Dacă ai vedenii şi auzi voci nu spune aproapelui căci îi poţi stârni ispite.

La (buna) revedere!!
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.