Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Partidul Piratilor
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Noutatilor > Politica interna si externa. Stiri din Romania.
CharonOfNyx
In masina am auzit astazi la radio, intr-un fel de revista presei, ceva despre oficializarea Partidului Piratilor din Bulgaria. yikes.gif
Nu am prins de la inceput toata stirea, asadar nu prea i-am dat importantza, mai ales ca prezentatorul de la radio o daduse pe mistouri "ca ce succes ar avea in Romania", am crezut ca e o stire de cancan si am uitat de ea pana in seara asta. Acasa, la un pahar de vorba, discutam despre descinderi prin casele germanilor, care au descarcat filme de pe internet (chiar se remarcase ca toti cei actionati in justitie erau abonati Deutsche Telecom... in fine asta-i alta poveste). Dar uite asa mi-am amintit de stirea de la radio si... SURPRIZA, nu e misto, nu e cancan (doar la categoria Life-Inedit ohyeah.gif ):

Partidul Piraţilor din Bulgaria a fost īnfiinţat oficial
QUOTE
Īn cadrul forumului formal de īnfiinţare a partidului, delegaţi din 20 de oraşe din Bulgaria au adoptat articolele programului politic al organizaţiei.

Fraza care mi-a atras atentia in stire:
QUOTE
Ca şi alte partide similare din lume, Partidul Piraţilor din Bulgaria cere modificarea legii drepturilor de autor şi a legii brevetelor
si in special cuvintele cheie Ca şi alte partide similare din lume
Urmeaza in stire ceva blabla-uri despre ce valori promoveaza si pentru ce lupta ei (piratii adica wink.gif ):
QUOTE
"Legile drepturilor de autor şi ale brevetelor, aşa cum sunt īn prezent, au dus la crearea de monopoluri, la pierderea unor valori democratice importante, la obstacole īn răspāndirea culturii şi ştiinţei şi la impiedicarea accesului cetăţenilor la informaţii", se arată īn programul politic al partidului.

dupa care articolul se incheie cu:
QUOTE
Primul partid al piraţilor care a cāştigat popularitate este cel din Suedia. Fondat īn 2006, Partidul Piraţilor din Suedia este a treia cea mai mare organizaţie politică din această ţară īn ceea ce priveşte numărul de membri şi a cāştigat două locuri īn Parlamentul European, la alegerile din iulie 2009.


Pe tema asta am mai gasit si la hotnews.ro o stire din 8 iunie 2009 despre Partidul Piratilor din Suedia, proaspat intrat in Parlamentul European:
QUOTE
Vechii politicieni traiesc departe de tastatura

"Este vorba despre o fabuloasa recunoastere din punct de vedere politic", a declarat, pentru AFP, Rick Falkvinge, in varsta de 37 de ani, intreprinzator in domeniul IT si cel care a fondat partidul, in ianuarie 2006.

Finalul articolului din 2009 este despre partidul omolog din Germania:
QUOTE
Si in Germania exista un Partid al Piratilor, care a primit insa doar un procent din totalul voturilor. Andreas Pop, candidatul lor principal, a declarat ca sunt multumiti de rezultat, mai ales ca aceasta este prima lor participare.


De pe http://partidulpiratilor.ro/ mai aflam ca:
QUOTE
Īntre 16 şi 18 aprilie 2010, 70 de reprezentanţi ai Partidelor Piraţilor din 22 de ţări se vor īntālni la Bruxelles pentru a forma o organizaţie internaţională, Partidul Piraţilor Internaţional (PPI), să pregătească o declaraţie de principii comune pentru partidele piraţilor şi să aleagă primul consiliu oficial al PPI.


De la exprimare opiniilor proprii ma abtin deocamdata. Cei care ma cunosc, ma stiu ca adept al conceptului opensource in care "free" nu inseamna, asa cum e gresit catalogat, doar "free of charge" ci asa cum suna pe romaneste "libertate". Dar, intr-o lume opensource, "piraterie" e un concept care imi repugna.

Ce parere aveti despre sansele acestor 22 de partide din lume? Dar despre un astfel de partid in Romania?
Nefertiti
Cred ca am citit despre partidul asta pe forumul revistei Chip...
Blakut
http://en.wikipedia.org/wiki/Pirate_Party_%28Sweden%29

Si au si 2 europarlamentari.
Nefertiti
Uite ca se misca si pe la noi: http://partidulpiratilor.ro/
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.