Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Vand Telescop Astronomic Celestron Astromaster 90/1000 Az
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Divertismentului > Publicitate
florinbad
Telescopul este de tip refractor, adica se poate vedea cu el si terestru si astronomic (nu are imagine inversata, ca telescopul reflector).
Se afla intr-o stare impecabila, nu are nicio julitura sau lovitura. A fost intretinut cu mare grija si a fost cumparat de aici:
http://astromagazin.ro/catalog/celestron-a...d36de12f77eac99

Pe site-ul de mai sus (si pe alte site-uri) costa 850 lei + 60-70 taxe curierat (este foarte voluminos si greu) deci pretul lui se invarte in jurul lui 910-920 lei. Tot aici se poate cumpara si in rate, parca in 3 ani, imprumutul fiind suspus unor termene si conditii.

El il dau cu 699 lei. Diferenta dintre telescopul meu si cel de pe site este doar de pret. In rest, fara nicio exceptie, este la fel.
Ca informatie terestra, am pus un pachet de tigari cam la 100-120 m (intr-un gard) si am putut citi foarte clar, in partea de jos a pachetului (scrisul cel mai marunt cu putinta) avertismentul UE privind fumatul.
Ce am vazut cu el:
- Luna, in toata spledoarea ei (cratere, munti si mari)
- Jupiter cu doua brauri si 4 planete
- Saturn (din greseala ) cu inelele
- Marte (cu calota nordica, polara)
- Venus
- sase roiuri stelare in Calea Lactee
Se pot vedea foarte multe (inclusiv galaxii mai luminoase), in special in zone nepoluate luminos (la mine, in fata casei, am un stalp de la Renel…) si asta numai pentru cine are rabdare (eu n-am avut, recunosc) sa pazeasca cerul si sa stie sigur unde trebuie sa se uite. Pentru asta, telescopul vine insotit cu un dvd stufos, The Sky Level 1, cu cerul, stele, roiuri, planete, galaxii si toate alea. Alte elemente ajutatoare gasiti mai jos, dar sunt destul de scumpe:
http://astromagazin.ro/catalog/atlaseharti...d36de12f77eac99
Cu un adaptor foto (nu este inclus) se pot face fotografii foarte clare (se pot gasi pe net, atat adaptorul cat si fotografiile facute de altii).
Caracteristici tehnice (luate de pe site-ul de mai sus):
• tipul: refractor acromat cu acoperire multipla antireflexie
• obiectiv: 90 mm
• distanta focala: 1000 mm
• raport focal: f/11
• montura: alt-azimutala cu trepied metalic si suport accesorii
• greutate:9 Kg
• oculare: 20mm 50x, 10mm 100x - 1.25"
• ansamblu Erect-Image (pentru vedere la 90 grade)
• luneta cautatoare: Star - Pointer
• focuser: 1.25"
• alte accesorii: - CD The Sky Level 1
• instructiuni instalare si carte tehnica
• cutia originala
Luneta cautatoare Star-Pointer este un caca-maca, un punctulet rosu, care mai mult te incurca decat te ajuta (trebuie potrivit cu ajutorul a doua surubele micute). Eu potriveam pe Luna si el ma trimitea unu-doi centimetri mai jos. De atata nefolosire, mi s-a consumat si bateria din Litiu…
Din clasa lui, cel cu lentila de 90mm este cel mai bun pana la distanta focala de 1000 mm. Mai urmeaza cel cu lentila de 100 mm, dar are cam aceleasi caracteristici (si pret mai mare, bineinteles). Apoi urmeaza vedetele: 125mm si 150 mm (maximul posibil la un refractor), dar si pretul este pe masura (peste 1500-2000 lei, cel putin).
Despre firma Celestron n-am prea multe de spus. Este una din cele mai mari si cunoscute firme de profil. Ca mai toate firmele mari, si-a externalizat productia in China iar cercetarea a ramas in SUA. Mai multe aici:
http://www.celestron.com/c3/home.php

Cateva repere (pe care le-am folosit si eu) in legatura cu achizitionarea unui telescop:
http://www.skywatcher.ro/Educatie/sfaturi.htm

http://www.astronomy.ro/forum/Observatii-a...patori-f38.html
http://www.astronomy.ro/forum/Achizitie-instrumente-f60.html
http://www.astronomy.ro/forum/Lunete-Telescoape-f32.html

La vremea respectiva si folosindu-ma de cateva site-uri poloneze, maghiare si germane, am facut "rezumatul" a 6-7 telescoape selectate de mine, iar Astromaster-ul 90/1000 a iesit invingator de departe (la categoria lui).

Se poate discuta si de transport si montaj personal, daca va aflati la 100 km in jurul Targovistei (Bucuresti, Ploiesti, Pitesti etc.).
Alte lamuriri, aici pe site, pe PM sau la florinbadu@yahoo.com
Multumesc smile.gif .

http://i45.tinypic.com/161ltn9.jpg
http://i48.tinypic.com/2mwf98g.jpg
http://i47.tinypic.com/29fe1p0.jpg
http://i45.tinypic.com/xawcq8.jpg
http://i48.tinypic.com/20tkzzt.jpg
http://i48.tinypic.com/f2k5l.jpg
florinbad
Reducere de pret pana joia viitoare: 650 lei.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.