Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:The F....g Life
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Prietenilor > Peripetii la Gura Sobei > Povestea Mea
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Marduk
Un jurnalist, nu-i spui numele, sa nu creada cineva ca am ceva cu persoana respectiva, a fost agresat, atacat, umilit, jignit in centrul Bucurestilor, cica ar fi fost chiar in zona Patriahiei. Din media am aflat ca agresorul este erou al "revolutiei" de la '89, care si-ar fi dat sangele pentru aceasta tara in care traim azi. Eroul cu pricina l-a acuzat pe jurnalist ca este "vandut jidanilor" atentionandu-l sa fie atent la ce spune si ce gandeste in viitor la tembelizor. Citind stirea respectiva, brusc m-am trezit intr-un alt spatiu si timp, mai ales ca politia de fata fiind prezenta n-a reactionat asa cum s-ar fi asteptat cetateanul jurnalist, adica sa-l apere, sa apere drepturile unui cetatean minoritar care are alte pareri decat "majoritatea" celor 7-9 milioane care au sanctionat dictatura basista. Cazul in sine nu poate fi trecut la banalitati, la pamflete etc. nu poate avea statutul de intamplare fireasca petrecuta pe strazile unui oras latin in care sangele patriotard fierbe in venele unor "eroi". Evenimentul in sine, nu poate fi banalizat, deoarece Romania este un stat democratic, membru UE, stat in care toti cetatenii indiferent de opinie beneficiaza de protectia politiei, care politie se afla in slujba poporului, nu a "eroilor" sau a altor categorii privilegiate de un eveniment pe care unii il numesc "revolutie". N-as vrea sa explic aici ce inseamna o REVOLUTIE, dar eu cred ca acesti "eroi" ar trebui sa inteleaga cel mai bine jertfa pe care au facut-o, pentru ce au luptat in acele zile? pentru libertatea de opinie, dreptul de a spune ce gandesti despre o decizie, o lege, un act etc. Daca azi nici macar eroii nu inteleg principiile elementare ale "revolutiei" din '89 inseamna ca ori avem de a face cu o provocare individuala, ori "revolutia" din '89 a fost altceva iar noi inca nu stim ce a fost.
Felina
inca nu stim...
Marduk
De cateva saptamani am urmarit evolutia unui roman, Cezar Ouatu. Stilul, melodia, nu se incadreaza in zona muzicala pe care o agreez, vocea insa este interesanta. Am urmarit la tembeliziuni fel de fel de "specialisti" care-si dadeau cu presupusul despre sansa acestui roman. Unii l-au persiflat, altii l-au desfiintat, altii i-au terfelit trecutul, imaginea, incercand sa-l stearga din memoria colectiva, desi nu am inteles prea bine cerbicia unora. Romanul Cezar Ouatu n-a luat in seama nici o lauda, critica, barfa, zvon etc. si-a vazut de treaba si de drum, azi este in finala. Pentru mine Cezar Ouatu este ca un atlet, gimnast, fotbalist, informatician, inventator etc. un roman care are curajul sa arate intregii lumi ca el poate sa faca ceea ce multi alti romani nu pot, nu vor, nu stiu, se tem etc. sa faca. Chiar daca multi s-au saturat de Eurovision, considerand ca este mai mult o confruntare "politica" de cat una artistica, eu cred ca acest roman Cezar Ouatu, merita atentia noastra, a tuturor romanilor, sa-i tinem pumnii stransi si sa-i dorim sa ocupe un loc cat mai bun, oricare ar fi acesta este important sa intelegem ca suntem prin acest Cezar Ouatu intr-un pluton european despre care se vorbeste, iar in aceste discutii indiferent de ce natura fi, Romania, romanii vor avea de castigat. Eu ii urez succes romanului Cezar Ouatu.
Marduk
secret.gif hmm.gif harhar.gif rofl.gif cry.gif hh.gif drunk.gif wacko.gif Pensia, pensia, Doamne ce-am facut cu ea ........ Intr-un final vom ajunge sa muncim ca si salariati pana la moarte, asta in timp ce tinerii nu au un loc de munca sau sunt someri. Cine poate avea incredere in acest sistem? Este o loterie cine scapa apuca pensia, cine moare pierde banii depusi, atunci de ce sa mai platesc pentru ceva de care nu sunt sigur ca o sa mai beneficiez? Solidaritate? obligatie? speranta? ce m-ar putea convinge sa mai cotizez la un astfel de sistem?
Marduk
Un prieten mi-a adus 2 pagini dintr-un ziar vechi, "Seara" editia a II-a de joi 30 Martie 1939, 8 pagini, 2 lei. Ziarul era intr-o stare foarte proasta, curiozitatea m-a facut sa-l "restaurez" pentru a putea citi o pagina de istorie. Cateva titluri merita sa le mentionez, sa nu uitam ca mai sunt cateva luni, pana la declansarea WW2. "UNGARIA CONTINUA SA MOBILIZEZE"; ROMANIA ARE 500000 DE OAMENI SUB ARME";"ARMATELE REPUBLICANE SPANIOLE SUNT COMPLET DEZORGANIZATE";"SEFUL STATULUI MAJOR GENERAL AL ARMATEI BRITANICE VIZITEAZA LINIA MAGINOT..."; "ROMANIA ESTE FERM HOTARATA SA APERE INTERESELE SALE DIRECTE";"POLONIA NU IA PARTE LA NICI O COALITIE AGRESIVA IMPOTRIVA GERMANIEI";"GRECIA RAMANE ATASATA FATA DE ALIATII SAI BALCANICI";"DEMOCRATIILE POT MOBILIZA O JUMATATE DE MILIARD DE OAMENI";"PLECAREA SPRE ROMANIA A MISIUNII ECONOMICE BRITANICE NU TREBUIE INTARZIATA";"REICHUL NU FACE NICI O PRESIUNE ECONOMICA ASUPRA JUGOSLAVIEI" etc. La rubrica spectacole am numarat 41 de cinematografe si tot atatea filme. La ARO rula "Vartejul" la SCALA "Gunga Din" la VOLGA "Crima Nataliei Roguin" si "Ultima Baricada" etc. Pentru blenoragie o mica caseta publicitara anunta ca a se trata cu "PAGEOL" La Braila "Doua tinere si-au disputat intaietatea unui june ... marinar incaierandu-se" La Cernauti "O tanara complet goala afost gasita inghetata pe scarile unei scoli" Readusa in simtiri ea nu-si poate reaminti ce s-a petrecut cu ea in cursul noptii..... Politia banuieste ca a fost atacata de un grup de apasi smile.gif , cari dupa ce au batjocorit-o si maltratat-o, i-au furat hainele, aruncand-o pe scarile scoalei......" Gluma zilei: "doi amici discutand,- Eu niciodata nu mananc tocatura acasa, pentru ca stiu ce e intransa si niciodata la restaurant pentru ca nu stiu ce e intransa. Un ziar care dezvaluie putin din viata de-o zi a romanilor, oare cati dintre cei care au citit acest ziar banuiau ce avea sa se intample in Europa peste 5 luni?
Marduk
Nu-mi mai aduc aminte pe ce topic am discutat despre gazele de sist, cred ca pe topicul despre Traian Basescu, dar nu asta este important. Un profesor englez, Richard Davies, incearca sa ne lamureasca ce si cum este cu exploatarea acestor gaze. Mi-a placut sinceritatea lui, sfaturile sale sunt cat se poate de interesante, am extras cateva care mi-au atras atentia si pe care le-am mai discutat, mi-aduc aminte ca am postat si un film despre riscul exploatarii acestor gaze de sist.

"... cercetările desfăşurate de mine şi de colegii mei arată că fracturarea hidraulică în sine este foarte puţin probabil să producă contaminarea apei. Dar ceea ce am descoperit este că integritatea puţurilor este probabil o problemă mult mai importantă. Cu alte cuvinte, puţurile au scurgeri. Aşa că descoperim că s-ar putea ca nu fracturarea hidraulică în sine să fie problema, dar că trebuie să ne asigurăm că puţurile sunt forate corespunzător şi că sunt cimentate corespunzător."

"... acestea se referă la arii precum integritatea puţurilor, vor ajunge acele puţuri să aibă scurgeri peste o perioadă lungă de timp? Cred de asemenea că se pot face cercetări extinse privind traficul. Ştim destul de multe. Nu ştim totul, încă trebuie să se mai răspundă la unele întrebări."

"... trebuie să ne asigurăm că acele puţuri sunt cimentate şi sigilate corespunzător pentru generaţiile viitoare. Cred că aceasta este o ramură de cercetare în care se pot continua demersurile."

"Nu sunt lucruri pe care nu le înţelegem, sunt lucruri pe care probabil că le înţelegem, dar despre care este greu să fim vreodată 100% siguri. Orice tehnologie folosită în energie prezintă riscuri, aceasta nu este diferită. Cred că deja ştim foarte multe despre această tehnologie, nu putem scoate din calcul posibilitatea ca ceva să meargă prost, pentru că legile probabilităţii înseamnă că, dacă forezi suficiente puţuri, unul dintre ele va genera un incident. Asta este ceea ce companiile încearcă să reducă, nu pot fi eradicate 100%."

"... Cred că riscurile asupra cărora ar trebui să fim foarte atenţi şi despre care ecologiştii ar trebui să fie conştienţi integritatea pe termen lung a puţurilor, să ne asigurăm că acestea nu vor dezvolta scurgeri peste decenii şi ca în acele câteva săptămâni când are loc fracturarea hidraulică - şi de obicei este vorba despre doar câteva săptămâni în decenii întregi – ca în acele câteva săptămâni chiar de la începutul operaţiunilor, când are loc fracturarea hidraulică, intensitatea traficului din zonă ar putea fi ceva pentru care oamenii să fie îngrijoraţi, iar restricţiile rutiere ar putea să-i facă să întârzie la muncă, să crească numărul incidentelor din trafic. Aşa că dintre toate chestiunile ridicate de ecologişti – dintre toate – cel la care mă întorc este să ne asigurăm că puţurile trebuie să fie forate corespunzător şi cimentate corespunzător pentru termen lung. Este ceva ce nu a fost invocat de mulţi oameni, dar este o chestiune validă la care să ne gândim."
Marduk
Acum cateva zile mi-a expirat polita de asigurare pentru locuinta, asiguratorul m-a sunat sa-mi propuna o alta polita, dar mi-a atras atentia ca PAD este obligatorie. Nu l-am crezut, am cautat legea care stipuleaza obligatia de a incheia PAD, ei bine legea chiar exista are nr. 243/2013 si modifica legii nr. 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuintelor, fiid publicata in M.O. Partea I, nr. 456, din 24 iulie 2013. Cu alte cuvinte guvernantii, noii "tatici" ai romanilor, au grija ca toti romanii sa plateasca o "taxa" obligatorie de 20 de euroi, iar daca nu le convine suma pe care le-a dat-o "taticul" in caz de ceva, mai pot face o alta polita facultativa care sa cuprinda si plasma, gablonturile, bijuteriile, tablourile etc. Vrei nu vrei platesti 20 de euroi la stat, an de an pana te loveste ceva, foc, indundatii, alunecari de teren, cutremur etc. dar daca nu se intampla, cine beneficiaza de acesti bani platiti de tot romanul? Intr-un final m-am uitat pe acest PAD, "taticul" iti da maxim 20000 de lei aprox. 4500 euro, ce-ar putea sa construiasca un roman cu banii astia, presupunand ca nu i-a murit nimeni din familie? o cabana, o locuinta din lut, chirpici? STIMABILILOR, GUVERNANTII NE-AU TRAS-O, PE SESTACHE, IN LINISTE, ASA CUM LE ESTE STILUL CELOR DE LA PSD. Cotizatia la prima vedere pare mica, dar daca ne gandim ca fiecare familie ce are cel putin o bojdeuca din paianta va platii 20 de euroi ......................................................
abis
QUOTE(Marduk @ 2 Sep 2013, 03:59 PM) *
Vrei nu vrei platesti 20 de euroi la stat

Platesti catre o companie de asigurari. Nu dai banii aia statului.
Marduk
Asa sa fie? eu zic ca cei 20 de euroi se duc catre ograda lui Dan Radu Rusanu. Cum sa ramana la companiile de asigurari? Companiile nu fac altceva decat sa fie vanzatorii de polite guvernamentale, pe langa cele facultative oferite si promovate ca acoperitoare peste cei 20.000 lei.
Marduk
In aceasta dimineata am fost tentat sa deschid un cont pe forumul celor de la "Adevarul". Dan Dungaciu si afirmatiile sale au fost cat pe ce sa ma convinga. Domnul in cauza, care este presedintele Fundaţiei Universitare a Mării Negre, un nume la care te-ai fi asteptat, sa faca afirmatii pertinente, veridice, sa te faca sa intelegi ce vor rusii in Siria, tema editorialului domnie sale, nu face altceva decat sa minimizeze o situatie conflictuala cu un potential monstruos. Inainte de a deschide aceasta discutie vreu sa fie clar pentru toti ca nu sunt filorus, filoamerican, filorchinez sau alte genuri de "filo". Sunt un om obisnuit caruia ii place, la nivel de amator istoria si politica. Domnul Dan Dungaciu afirma ca:
"„Rusia nu mai este de mult o putere globală. În ciuda retoricii de „superputere”, convingătoare mai degrabă pentru publicul intern, relevanţa ei contează mai degrabă la nivel regional, în aşa numita „străinătate apropiată”, după cum arată şi recenta adeziune a Armeniei la Uniunea vamală Rusia-Kazahstan-Belarus. În cel mai bun caz, în anumite circumstanţe, Rusia poate deveni „putere regională cu incidenţă globală”. Oportunitatea ideală pentru asemenea joc strategic este criza siriană. Care este contextul?" ... "Conştientă că mai mult nu poate în politica globală, Moscova a dat semnale, bine cumpănite, fireşte, să nu pară slăbiciuni pentru cei de acasă, că e gata de negociere. Ce poate oferi? Nimic în domeniul militar, unde capabilităţile SUA sunt la distanţă de ani lumină..."
Afirmatiile acestea sunt cel putin ciudate daca n-am lua in considerare ca domnul in cauza este depozitarul unor informatii la care noi muritorii de rand nu avem acces. Ca vrea, sau nu vrea, domnul Dan Dungaciu, Rusia ramane o putere mondiala, n-as putea sa afirm ca este o superputere avand in vedere "intarzierea" tehnologica fata de USA, dar n-as putea sa accept ca Rusia n-ar putea sa faca fata unei confruntari conventionale, intr-un ipotetic conflict cu USA. E simplu sa discreditezi un om cu ajutorul cuvintelor, sa "falsifici" adevarul in numele unei credinte, dar mai exista si LOGICA, care nu ne lasa sa cadem in "pacatul" celor care vor sa ne demonstreze ca asa este si ca altfel nu se poate. Rusia incearca de cativa ani sa-si revendice pozitia pierduta prin destramarea URSS. Ce poate oferii Rusia? O lume multipolara in locul uneia unipolara sau bipolara. O lume in care rolul ONU sa fie pus in practica conform Cartei ONU, o lume in care sa nu mai existe jandarmi mondiali, care fac regulile acestei lumi functie de interesele lor. Domnul Dan Dungaciu aduce in discutie incercarile Rusiei de a crea o uniune vamala cu fostele state sovietice, dar uita sa aminteasca de incercarile facute de USA pentru crearea unei uniuni asemanatoare intre cele doua Americi. Asemanarea intre incercarile celor doua puteri nu este intamplatoare si demonstreaza presiunea pe care americanii o pun pe Rusia. In fapt conflictul sirian se transforma usor der sigur in eterna confruntare, aparauta dupa WW2, intre cei doi fosti aliati URSS si USA. Azi, ar spune unii, n-ar mai exista premisele ideologice, comunismul a disparut, sau cel putin si-a pierdut din vigoarea cu care actiona in secolul XX. Eu cred ca doar interesele s-au schimbat, nici rusii si cu atat mai putin americanii nu mai sunt interesati sa apere ideile, sunt interesati doar in apararea intereselor economice. Democratia a fost lasata deoparte, popoarele nu conteaza, individul a devenit peste tot in lume sclavul consumatorismului. De la afgan, kenian, chinez, rus pana la londonez, individul isi doreste sa poata sa-si satisfaca placerile, sa aiba o casa, un televizor, un frigider sau o masina. Toate aceste produse presupun existenta unor resurse, productie, export, comert si bine inteles bani, multi bani. Domnul Dan Dungaciu face abstractie de aceste aspecte si ne atrage atentia la diferenta tehnologica existenta intre Rusia si USA, considerand ca armata americana se afla "la distanţă de ani lumină" fata de cea rusa. Avand in vedere aceasta discrepanta, domnul Dan Dungaciu ofera un credit nelimitat USA, intreaga lume trebuind sa accepte "pax americana" cu toate consecintele ce decurg de aici. Deci lumea intreaga trebuie sa accepte ceea ce doreste USA pentru ca nu are alternativa, avand in vedere nivelul tehnologic la care SUA au ajuns. E ca si cum ne-am deschide portile cetati in fata unui invadator implacabil, caruia nimeni nu-i poate face fata etc. De ce mi se pare totul un deja vu? am mai vazut asta prin istorie, cand natiuni, lideri s-au considerat intangibili de neoprit, neanduplecati in a-si impune religiile, ideologiile, politicile. Nu stiu ce-si doreste domnul Dan Dungaciu, dar eu nu-mi doresc un conflict, chiar conventional intre Rusia si USA, in care sa se mai implce si alte " puteri regionale cu incidenta globala". Nu sper decat ca acest conflict intern din Siria sa se incheie cat mai repede in urma unor negocieri serioase, responsabile, care sa lase deoparte orgoliile, interesele "tribale", cu cat mai putine victime colaterale. Nu vrea ca USA sa ne arate forta sa militara aflata "la distanta de ani lumina" fata de orice alta forta existenta pe acest pamant, nu vreau pentru ca mi-e FRICA. Am fost crescut, educat, obligat sa traiesc cu aceasta FRICA, a unui conflict care sa ne arunce inapoi in trecut, la epoca de piatra. L-as intreba la final pe domnul Dan Dungaciu, daca spera sau crede ca americanii cu tehnica lor aflata "la distanta de ani lumina" vor scapa din acest conflict doar cu o mustrare si un loc mai in fata decat altii, cum ar fi epoca de fier, sau poate evul mediu?
andra_v
Unica dorinta a domnului Dan Dungaciu consta in evitarea cresterii influentei Rusiei in Regiunea Extinsa a Marii Negre.
Marduk
Unica mea dorinta este ca Romania sa devina o "putere regionala cu incidenta globala". Hai sa fim seriosi, Rusia este Rusia. Ce inseamna "evitarea cresterii influentei Rusiei in Regiunea Extinsa a Marii Negre" ? Cine urmeaza sa preia aceasta "crestere a influentei"? Turcia, China, USA, Georgia, Romania, Bulgaria, Ucraina? Cine-si inchipuie ca poate face ce vrea cu rusi se insala. Eu consider ca este o gresala strategica sa le spui rusilor "voi stati acolo in Siberia voastra, vindeti gaze si minerale europenilor, chinezilor si nimeni n-o sa se lege de voi" Crede cineva ca rusi vor asculta? Eu cred ca este nevoie de respetarea unor principii democratice, unanim acceptate de catre fiecare tara, popor, etnie etc. Ce sa facem? sa inlocuim o influenta cu o alta?
Marduk
Mi-a fost greu sa postez o astfel de informatie pe alte topicuri. Am discutat despre problema asta sporadic pe diferse topicuri, or poate ca exista un topic destinat, dar n-am avut rabdare sa-l caut. Pe scurt, guvernul ceh a decis sa accepte oferta de leasing a suedezilor pentru avionul multirol Gripen Saab JAS 39C/D. Ma tot gandesc la o alta stire cum ca USA n-ar fi interesata de alte baze militare in Romania, as lega stirea asta cu dorinta guvernului roman de a achizitiona avioane F 16 SH de la portughezi, intrebandu-ma daca mai exista oarece interes al USA fata de Romania, fata de rolul acesteia in strategia USA la Marea Neagra, flancul sud-est european etc. Daca-mi aduc bine aminte de avioanele astea acordul cu suedezii era mult mai avantajos fata de cel cu americanii, iar daca dam o raita prin istorie o sa descoperim ca romanii si suedezii au colaborat si in trecut in domeniul militar, mai ales ca Romania isi dorea oarece independenta fata de puterile centrale dar mai ales isi dorea sa produca echipamente militare. Eu sunt pentru o colaborare cu suedezii, avionul lor este bun, poate la fel de bun ca F16, nu sunt specialist dar cred ca e mai bine sa ai posibilitatea sa produci parte din armele de care ai nevoie decat sa astepti la mila rusilor sau americanilor.
Marduk
Mesajul POPULIST al acestui guvern ma scoate din sarite. Cand o sa reinvete poporul asta ca cel mai bun ajutor este atunci cand te ajuti singur, cand vor realiza indivizii care populeaza acest spatiu geografic ca nu guvernul trebuie sa-i ajute. Tatucii Stalin, Dej, Ceausescu au murit de mult, trebuie sa incepem sa gandim cu mintea cea de pe urma. Mesajul dat de guvern, fata de despagubirile pe care le va primii fiecare "sinistrat", este cat se poate de nociv. Nu sunt aparatorul firmelor de asigurari, dar continuand sa le dam oamenilor ceea ce au nevoie in caz de dezastre, e ca si cum am hranii niste caini maidanezi, fara a ne asuma responsabilitatea lor. Romanii trebuie sa inteleaga ca o asigurare de 10 EURO/AN inseamna 44.70 lei, tradus in paine, bere, pahare de tuica etc. nu reprezinta cine stie ce, daca facem o socoteala simpla 44.70/365 zile=0.12 bani pe zi, 3.6 lei/luna= 3 1/2 paini/luna. Nu pot sa cred ca exista oameni in aceasta tara care sa nu-si permita sa plateasca aceasta suma. Daca exista, doar acestia trebuiesc ajutati. Mesajul autoritatilor? nu-i nimic daca nu ti-ai facut asigurare, pana la urma statul, TATUCUL, tot o sa-ti dea ceva. Tu ca cetatean poti sa locuiesti, sa-ti ridici casa in luncile inundabile, in vale etc. Apar la tembelizori ministrii, primari, functionari care cu o mina ingaduitoare le transmit oamenilor ca n-au cum sa-i amendeze, ca nu pot aplica o lege!!!! In ce tara traim? in RSR sau in Romania secolului XXI, sat membru UE? Poate ca astea sunt costurile pentru viitoarele alegeri! 14 milioane x 44.70 = ..................................................... e putin? e mult? daca invingi ce mai conteaza c-ai cheltuit 140 milioane de euroi din cativa kilometrii de autostrada ti-ai scos banii. Sa traiasca multi ani fericiti, tovarasul Ponta, tovarasul Dragnea, tovarasul Iliescu, tovarasul Nastase si toti ceilalti tovarasi care au grija sa ne dea ce trebuie cand trebuie. Uraaaaaaaaaaaaaaaa.
Marduk
10 Decembrie 2013 o alta zi din calatoria pe care o fac in acest spatiu si timp, intre nastere si moarte, adica o alta zi din viata mea. Poate ca n-ar trebui sa ma intereseze ce se intampla in viata politica a acestei tari, al carei cetatean se intampla sa fiu, dar ceva din launtrul meu nu ma lasa sa asist impasibil cum o clica de nemernici, fripturisti, fosti comunisti isi fac legi doar pentru ei, ignorand un popor intreg, un continent, o uniune de state din care Romania si romanii fac parte. N-a fost de ajuns ca au pus mana pe putere intr-un mod profund nedemocratic, unii i-au zis "lovitura de stat" eu cred c-a fost restauratie in toata regula. Parlamentul, parlamentarii au redevenit ceea ce erau pe vremea comunismului, Marea Adunare Nationala si domniile lor reprezentantii poporului. Parlamentarii, guvernantii, primarii, consilierii, nu vor sa fie FUNCTIONARI AI STATULUI, AI POPORULUI, se vor reprezentantii neamului intr-o adunare in care neamul n-are nimic de spus. Adunarea in cauza, legifereaza, adica face legi, dar legile respective nu sunt pe placul celor pe care deputatii ii reprezinta, cei de facut? Legiuitorii nu mai pot fi trasi la raspundere de institutiile statului, sunt mai presus de lege, ca doar ei sunt cei care legifereaza, cum poate raspunde un legiferator in fata ANI, DNA, justitiei? cand el a facut legile respective. Parlamentarii romani au devenit peste noapte de neatins, "zei", "sfinti" entitati care si-au propups sa conduca aceasta tara fara sa dea socoteala nimanui. Ramane totusi o intrebare, de ce fac asta parlamentarii romani? de ce vor sa fie exonerati de orice vina pe timpul cat sunt reprezentantii poporului, mai ales ca nu au de ce sa se teama, avand in vedere ca se declara curati ca lacrima, nu vad unde este problema! De cine vor sa se apere acesti reprezentanti ai poporului? de cine le este frica? Poporul este linistit, are paine si circ, e multumit cu cei 2 lei castigati la pensie, la paine, mananca mai ales ce produce in batatura, romanul n-are veleitati de razvratit si-atunci de ce-i este frica lui Antonescu, Ponta, Voiculescu, Nastase, Iliescu, Hrebenciuc, Mitrea & Co? Si-au cucerit puterea au modificat legile pe care si le-au dorit, ce mai vor? sa fie LACOMIA de vina? frica ca n-or sa-si manance linistiti ei si familiile lor averile facute peste noapte? Ma macina aceste aspecte pentru ca vreau ca cetatean sa vad ce-am putea sa le oferim acestor ordinari ca sa ne lase in pace, sa se duca cu tot cu averile lor unde-a intarcat Dracul, sa-i lase pe romani cu ale lor, sa-i lase pe cei care vor sincer binele acestei tari, cei care vor sa fie in Europa. Sunt atatia tineri care vor sa faca ceva in aceasta tara, atatia romani satui sa vada la tembelizor tari civilizate, democratie, justitie incoruptibila, curatenie etc. toti acesti cetateni reprezinta o forta in continua crestere, aceasta este de fapt FRICA celor care n-au inteles ca nu sunt pe veci alesi.
Marduk
Azi am gasit intr-un ziar on line, un videoclip care mi-a adus aminte de momentul in care m-am decis sa ma apuc de apicultura. Oameni ca aceasta "fiinta" merita sa fie denumiti eroii vietii, pentru ca prin exemplul lor ne demonstreaza cat de usor este sa-ti alegi in viata calea pe care vrei s-o urmezi. Indiferent de infatisare, stare sociala, materiala etc. omul poate singur, sa se ridice deasupra fizicului, trupului cu ajutorul mintii sale a vointei sale si nu in ultimul rand al educatiei sale.
Marduk
Ieri pe 21:30 mi-am facut timp sa-l ascult pe primul ministru al tari mele. M-am inzestrat cu rabdare si-am deschis tembelizorul, atent la intrebarile domnului Gadea cat si la raspunsurile lui V.V. Ponta. Ma asteptam ca cetatean, speram de fapt sa aud ca primul ministru discuta despre problemele economice, despre situatia din industrie, despre privatizari, despre coruptie, despre problemele tarii in general. N-a fost sa fie, V.V. Ponta continua lupta cu Traian Basescu, cu regimul basescian si cu basistii. In mintea sa, in care ar trebui sa existe o ierarhie a problemlor tarii, pe treapta cea mai importanta este aceasta lupta sterila, care in opinia mea nu mai este politica ci pur simplu o marota, o obsesie care nu face bine tarii, romanilor. In materie de politica externa, premierul continua linia PSD, acel amestec de nationalism, populism, independenta fata de unii si dependenta fata de alti. Premierul vrea sa duca o politica independenta de ce-a a UE in ceea ce priveste relatiile cu Rusia si China, ce-ar vrea domnia sa seama cu proverbul romanesc "mielul care suge de la doua oi" interesandu-l doar ceea ce primeste nu si ceea da, ce au promis si semnat politicienii acestei tari de la Iliescu incoace. V.V. Ponta vrea sa faca schimburi comerciale cu China peste capul UE, vrea sa faca din Romania poarta Asiei spre Europa, pana aici nu ar fi nimic rau, dar poate V.V. Ponta sa faca asta fara acceptul UE? Ce-ar zice USA, daca prin absurd, pe langa baza americanilor de la Deveselu o sa aparea si o baza militara ruseasca la Radauti? Ce-ar face UE daca ponderea schimburilor comerciale dintre Romania, China si Rusia ar deveni mai mare decat schimburile comerciale dintre Romania si UE? Eu ca cetatean nu as avea nimic impotriva daca aceste schimburi ar creste, daca prin aceste schimburi s-ar revigora economia, iar eu as simti asta in preturile de la raft, in salarii, pensii etc. Dar oare se va intampla asa? sau V.V. Ponta este doar in campanie si promite independenta Romaniei asa cum promitea si Ceausescu, doar ca sa faca pe romani sa traiasca cu speranta. Concluzia care am tras-o dupa acest interviu este ca V.V. Ponta este angajat intr-o lupta politica in care nu vor exista supravietuitori, unde nu se iau prizonieri, se manipuleaza la greu doar pentru un singur tel, PUTEREA CU ORICE PRET. Luminita de la capatul tunelului se stinge incet, incet, pentru romanii chemati de Victoria Neuland sa apere justitia si presa ca pe ultimele bastioane ale democratiei.
Marduk
La steaua care-a răsărit
E-o cale-atât de lungă,
Că mii de ani i-au trebuit
Luminii să ne-ajungă.

Poate de mult s-a stins în drum
În depărtări albastre,
Iar raza ei abia acum
Luci vederii noastre,

Icoana stelei ce-a murit
Încet pe cer se suie:
Era pe când nu s-a zărit,
Azi o vedem, şi nu e.....

Marduk
M-am tot abtinut sa nu zic nimic despre accidentul de aviatie de luni, dar simt ca nu mai pot, am acumulat in aceste zile atata indignare in mine ca trebuie sa vorbesc sa scriu despre cele petrecute. Nu sunt specialist, tot ce stiu despre supravietuire si operatiuni de salvare am invatat in armata, dar pe masura ce urmaresc informatiile din presa inteleg ca cei care trebuiau sa actioneze ca salvatori nu stiu ce inseamna organizarea si actionare ala comanda unica. De fapt asta m-a intristat cel mai mult, 2 oameni au murit inghetati, din cauza neputintei sau prostiei unor semeni de-ai lor. Institutiile publice s-au miscat dezordonat, mai mult s-au incurcat decat s-au ajutat. Azi au iesit la iveala mai multe amanunte despre aceasta "operatiune de salvare" la care au participat sute de politisti, jandarmi, tehnicieni, functionari platiti sa execute acest fel de misiuni. Pana la urma "salvatorii", primii care au ajuns la raniti, au fost taranii care locuiau in zona, cu toata aparatura de avertizare si detectie, telefoane inteligente etc. acesti romani au dat dovada cu modestie ca stiu sa actioneze la nevoie cu "echipamente" si cunostinte empirice au transformat o actiune de scotocire cautare intr-una eroica. Autoritatile au actionat haotic, dupa doua zile de tacere de cautare a vinovatilor acestei tragedii, cativa functionari au fost demisi, unul si-a dat demisia, presa, mass media, tembeliziunile cauta vinovatii, toata lumea intrebandu-se cum de s-a putut intamplat asa ceva. Au aparut fel de fel de ipoteze, fel de fel de experti care spun ce s-a facut, ce se putea face, ce nu s-a facut, unii ne explica de ce nu s-a facut ce ar fi trebuit sa se faca etc. Cel mai mult m-a deranjat faptul ca printre acesti specialisti au existat unii care au afirmat ca medicul teafar n-a dat coordonatele corecte, ca pilotul ar fi insistat sa plece cu un avion cu probleme, ca aparatul care trebuia sa transmita coordonatele era defect sau nu era pornit, ca era pe alta frecventa etc. Putini sunt cei care acuza direct haosul, debandada, poate nepasarea de care au dat dovada autoritatile. De ce este nevoie de astfel de evenimente ca romanii sa vada cat de prost stam cu organizarea in astfel de cazuri? Romania se gaseste intr-o zona seismica, are mari probleme cu o multime de cladiri care s-ar putea prabusi la un mare seism si totusi nu se fac pregatiri, simulari iar cand se fac totul este luat in joaca, cu lipsa de seriozitate, de parca nu ne pasa ce se poate intampla in caz de dezastru. Nu-mi pot scoate din minte faptul ca doi oameni aveau sansa de a fi salvati, dar in loc sa fie descoperiti in 30-60 de minute au asteptat in frig, in zapada, 6 ore sa fie gasiti, de parca evenimentul s-ar fi petrecut pe Himalaia, in Anzi, nu in apropierea unui sat din Romania. Azi am avut o alta dezamagire, ma asteptam ca autoritatile sa faca o cercetare amanuntita la fata locului, ceva asemanator, cat de cat, cu ceea ce am vazut la National Geografic, in astfel de cazuri. Am vazut in schimb aceiasi sateni chinuindu-se cu o caruta si un tractor amarat sa coboare un avion din care au desfacut bucati pentru a se potrivi mai bine in caruta. Guvernantii, politicienii vorbesc despre banii investiti in sisteme de urmarire moderne, in utilaje, in oameni pregatiti sa intervina in astfel de cazuri, dar cand vine vorba de actiune ................................................................................
..................................
exergy33
QUOTE(Marduk @ 15 Jan 2014, 08:27 PM) *

Ce semnătură caligrafică ... aproape ca un poem !

In sfârșit ai postat în jurnal și ceva nepolitic smile.gif
La steaua e poezia mea preferată din lirica eminesciană. Cred că în acele versuri a fost exprimată esența teoriei relativității inainte de enunțarea ei de către Einstein.


Marduk
Da, am putea spune ca aceasta poezie este viziunea poetica a lui Eminescu fata de teoria Kant-Laplace. Este poezia mea preferata, contine atata lirica si stiinta incat odata ce ajungi s-o intelegi, iti intra in suflet pentru tot restul vietii. Finalul este incercarea constanta, a poetul nepereche, de a leaga omul de cosmos prin dragoste. Au fost zile pe han cand ne mai intalneam prin camarile poeziei dar musterii de azi sunt mai preocupati de politica. Nu ca m-as crede cine stie ce poet, dar poezia ma relaxeaza, imi pune mintea la treaba, in slujba verbului, a versului si-a rimei. Nu trebuie uitat ca Eminescu a facut politica, exista teorii care afirma ca de fapt moartea i s-a tras chiar de la politica, posibil, dar eu nu cred, mai degraba era un suferind, ce realiza neputinta acestui popor, in a face schimbarile necesare unei alt fel de Romanii, nu ca cea realizata de politicienii vremii.
Marduk
Zilele acestea uitandu-ma la tembelizor am constatat "prapadul" care s-a lasat peste Romania. E o tema care este prezentata neantrerupt pe toate canalele de stiri. Sate ingropate in zapada, sosele blocate, viscol etc. dar mie nu mi se pare nimic anormal, este iarna, o iarna normala pentru Romania. Sigur exista oameni care au probleme, batrani, bolnavi, femei gravide etc. oameni care nu pot pune mana pe lopata sa dea zapada, care nu au puterea sa iasa sa-si cumpere mancare, care nu si-au facut provizii, acestia trebuiesc ajutati de autoritati. Pentru toti ceilalti iarna este iarna, cum spunea un presedinte mucalit "iarna nu-i ca vara". Am trecut prin cateva ierni la viata, mea atat la tara, la bunici, cat si in Bucuresti, dar nimeni in acea vreme nu facea atata caz pentru ca ningea cateva zile si se punea zapada cat casa. La bunci, chelarul sau beciul era plin cu tot ce trebuia pentru astfel de situatii, faina, malai, fasole, cartofi, ulei, ceapa, nuci, miere, branza, masline, carne la untura, slanina, varza murata, muraturi, zahar, orez, vin tuica etc. Toate stranse din vreme pentru zilele de iarna, cea mai mare problema erau animalele care trebuiau hranite si adapate in rest era bucurie mare, chiar si pe viscol mergeam la sanius, dupa care veneam bocna, mancam si dormeam cu gandul la o noua zi de joaca. La oras cand am ajuns in vremea comunistilor ieseam la lopata, fie in fata blocului fie la munca, toti faceam miscare, era mai greu cu alimentele cu painea, dar si la bloc aveam o debara in care incercam sa adun pentru vremurile astea cate ceva, faina, malai, orez, zahar, ulei, ciuperci, pe balcon niste varza murata si muraturi niste vin, tuica de la tara, o visinata etc. Era greu dar nu aveam voie sa ne plangem in public, ne strangeam la cate o sueta intre prieteni, cu prajituri facute-n casa jucam sah, whist, remy, iambs spuneam bancuri fara tembelizor, un radio sau un pick-up cu muzica buna, asta era distractia. Dar sa revin la subiectul, IARNA, eu zic ca prea este mediatizata iarna asta, o mediatizare fara fond, fara substrat, nu vad tinerii plecand cu lopeti, sau cu ajutoare catre cei care au nevoie, nu vad decat cereri catre autoritati, la sate ma gandesc ca sunt indreptatite, pentru ca acolo au mai ramas doar batranii, dar la orase? strazile sunt cat de cat circulabile si cand spun asta ma gandesc la iarna din 68-69 cand tata a facut un tunel sa iesim din casa, sau cea din 74-75 cand in Bucuresti s-a oprit circulatia, era zapada cat casa am mers pe jos la munca din centru pana la periferie, fara metrou, fara autobuz sau tramvai, am ramas la munca 4 zile. Ok inteleg ca societatea a evoluat, ca ar trebui sa existe mai multa implicare a administratiilor a guvernului, ca exista tehnologie ce ar putea fi folosita pentru dezapezire, dar ce ma ingrijoreaza sunt oamenii, reactia lor fata de modul in care sunt prezentate aceste stiri la tembelizor. Parca este sfarsitul lumii, parca toti sunt handicapati si au nevoie de ajutor, nici armata nu mai e ce-a fost, nu mai este obligatorie, sa fie mana de lopata gratuita, totul se calculeaza in bani si castig. Eroismul e la mare pret, desi nu se da nimic pentru asta, cel mult te cunoaste lumea de la tembelizor sau primesti like-uri pe facebook, pentru imaginile in care te dai singur de exemplu. Eu cred ca nu-i decat o alta iarna, normala pentru tara noastra, o sa vina primavara, ghioceii, si-o sa uitam zapada pe care unii de pe la munte si campie atata si-au dorit-o. Iaca zapada a venit, mana cereasca pentru unii, blestem pentru altii. Parca mi-e dor dupa zilele cand iarna totul era normal, firesc, frumos, dar or sa zica unii ca sunt nostalgic.
Marduk
@gigip
“Sunt inca,doi 'postanti",camioni la minciuni,la cenzura,la atacarea jegoasa a postarilor corecte,echidistante ale altor forumisti! Ei au adus Hanul in pragul disparitiei! Au inlaturat ,nesimtit,pe toti cei care au spua adevarul si i-au denigrat!”
@March
“Ca altfel HA s-ar fi inchis de mult si vreo 2-3 smekeri nu ar mai fi avut unde sa-si expuna "filosofelile" politice si nu numai.”
@The Dude
“Chestia mai noua pe care am reusit sa o aflu (am lasat in semnatura o adresa de mail) e ca de mai bine de doi ani niciun membru nou nu mai e acceptat....e ca si cum proprietarul hanului, l-ar vrea ...mort
Nu inteleg nici de ce nu vrea sa vanda ?
In fine, suntem prizonieri aici...Trebuie sa ne conformam regulilor unor smintiti....
Eu astept, si imi pun mari sperante intr-o maturizare de orice fel....”

Citesc si recitesc aceste randuri, incercand sa-i inteleg pe acesti parteneri de dialog.
gigip, fost ofiter, aparator al unei cauze pe care cred ca nici el n-o intelege prea bine, dar omul din el simte ca inca mai poate, ca trebuie sa fie in fata, prezent la acest eveniment electrizant, lumea virtuala. Nu vreau sa comentez vocabularul domniei sale, am mai facut-o de nenumarate ori, altceva ma deranjaza, numitorul comun al celor despre care fac prezanta vorbire, situatia siteului “Hanu Ancutei”. Generalul in cauza crede ca hanul este in pragul disparitiei, ca anumiti “postanti” pun umarul la aceasta desfiintare inevitabila a acestui site. Acuzatiile acestui forumist, da continui sa-l consider forumist, poate spre dezamagirea altora, ma vizeaza, de aceea consider ca trebuie sa-i raspund. Acest om, ofiter, general, forumist, postac etc. creda ca odata cu disparitia mea si a celor care au alte pareri despre politica din Romania, Hanul va deveni un loc deosebit, in care toti forumistii vor fi fericiti, nu vor mai exista contradictii, dezbateri, pareri personale, totul se va transforma intr-o sueta, intr-o barfa despre ce-a mai spus cutare despre cutarica etc. Probabil ce-a mai profunda tematica, cu aspecte filozofice va fi, cum s-au cuplat doi forumisti si la ce ghidusii virtuale s-au dedat cei doi. Mon general, trebuie sa recunosc ca nu asta este viziunea mea asupra Hanului, un loc care conform descrierii dumitale, trebuie sa fie cam ca o sedinta de partid de pe vremea comunismului, unde fiecare avea ceva de spus, dar critica era ceva periculos, suspect, asa ca mai bine iti faceai autocritica, promovand ideologia partidului si cuvantarile tovarasului Ceausescu. Mai pe scurt , filozofia cenusii puse-n cap, sau cuvantarea sub dusul rece, excelent zugravita in filmul “Pas in doi” de Dan Pita, spusa doar de dragul tovarasilor din organizatie. Eu n-am sa accept aceasta situatie chiar daca va fi sa parasesc Hanul, orice s-ar intampla imi voi sustine parerea, chiar daca voi deranja pre multi din aceasta cauza. Legat de acest aspect, pe vremea comunistilor am trait un incident avand ca subiect, o simpla palarie, pe care un amic, n-a vrut s-o dea jos de pe cap la mareata demonstratie de 23 August. Amicul a suferit foarte mult din cauza acestei atitudini, l-am intrebat daca era necesar sa faca acest “act” de “eroism” in fata tuturor, sa sufere tot acel stres, vizita la securist, cercetarea pe linie de partid, amenintarea cu munca la canal, mutarea disciplinara la munca de jos etc. Raspunsul sau m-a facut sa inteleg mai bine, ceea ce eu numesc “variabila incontrolabila”, omul se saturase pur si simplu, nu-i mai pasa de nimic, nici de familie, nici de statut, de ideologie, de nimic. Pentru el, pentru gandurile sale totul nu era decat o viata traita in minciuna, lipsa adevarului, cautarea acestuia i-au creat un blocaj mental. Acest om descoperise cu un an sau doi, inaintea celor ce aveau sa iasa pe strazile din Bucuresti, in 22 Decembrie 1989, saturatia mentala fata de trecut, acel blocaj care te transforma in “erou” fara sa sti pentru ce ideal te jertfesti, o stare in care speranta fata de un alt viitor actioneaza ca un drog, te transforma pur si simplu intr-un zombie. Nu stiu daca postarile dumitale sunt pareri personale, e posibil, datoria mea ca forumist este sa respect parerile celorlalti parteneri de dialog, dar nu pot sa-ti suport jignirile la adresa celor care au alte pareri, diferite de ale domniei tale si sincer nu inteleg de ce nu esti exilat ori de cate ori faci astfel de afirmatii. Inchei prin a-ti amintii, a cata oara, ca orice om are dreptul la opinie, iar faptul ca eu am o parere buna despre unii politicieni sau situatii din politica din viata de zi cu zi, asta nu inseamna ca Hanul trebuie desfiintat, sau opiniile mele cenzurate. Pana la urma spiritul dialogului trebuie sa invinga.
..................
March, un alt conviv de pe acest site, care inca il respect, pentru ca a incetat cu jignirile si atacul la persoana, ma face indirect, "smeker", crezand ca n-as mai avea unde sa-mi exprim “filisofelile”.
Moncher, dupa cum bine sti, am regretat faptul ca te-ai retras in “chilia” personala. Am considerat atunci, ca si azi, ca a te retrage pe o stanca si a vorbi unei audiente care trebuie sa strabata cale lunga pana la stanca cu pricina, nu este ce-a mai buna solutie. Multi dintre ascultatori, daca se vor decide sa ajunga la “chilia” domniei tale, vor asculta doar parerile personale, neexistand un dialog nu vor putea sa-si faca o parere fata de o tematica luata in discutie, disecata, argumentata, combatuta, explicata etc. Vor avea parte de o disertatie banala, un monolog ce se doreste formator de opinii si postulate, asta vrei? Poate ca ar fi mai bine sa-ti demonstrezi elocinta in fata multimii, sa-i combati pe cei care-ti ataca ideile, aducandu-ti contributia la revigorarea Hanului. Dumneata ai ales sa stai in chilie, sa prorocesti sfarsitul hanului, atacandu-i pe cei cativa smecheri care-ti contesta parerile.
..................
The Dude, in cele din urma, desi ar fi trebuit sa fie cel dintai, am sa vorbesc despre un forumist, care in opinia mea este cel mai activ de pe acest forum si in multe privinte unul foarte bun. Lucru care ma face sa-i inteleg cel mai putin afirmatiile facute pe topicul respectiv. Dragule, nu stiu de unde ai aflat ca proprietarul vrea sa vada Hanul mort, sau ca nu vrea sa-l vanda, poate pe sursele la care ai acces, or poate nu vrei decat sa folosesti o tehnica veche, perfida, lipsita de caracter, prin care-i manipulezi pe cei cu care discuti sau carora le prezinti idei personale, proiecte etc. atitudine, care trebuie sa recunosc, ca-ti vine ca o manusa. Eu nu ma simt prizonier la Han, sunt liber sa-mi expun parerile, bune sau rele, idioate sau pertinente. Cateodata vizitez si alte site-uri unde se discuta problemele politice, dar revin mereu la Han, pentru ca de acest site ma leaga primele incercari de a-mi exprima opiniile fata de aspectele acestei vieti, a acestei calatorii ireversibile, unice, care se intampla sa o fac alaturi de The Dude, gigip, March, abis, turbo trabant, cla, Erwin, alexei, dandanescu, exergy33, cocosel, ..... etc. Forumisti pe care nu-i consider mai “simititi” decat mine, carora le citesc postarile si carora le raspund, asta insemnand de fapt viata la Han, fara regrete, pentru mine este o placere sa fac asta si nu ma consider prizonier al acestor parteneri de dialog. Fiecare dintre noi stim cate ceva, impartim aceste cunostiinte, discutand, argumentand, contrandu-ne din cand in cand, dar pana la urma tocmai in asta consta viata Hanului. Unii sunt maturi, altii imaturi si lasand la o parte controversele, nu pot sa nu observ ca pe acest forum se poarta totusi discutii decente, poate si din cauza celor pe care-i acuzi ca vor sa omoare hanul sau sa-l vanda. Poate ca dumneata vrei mai mult, vrei un standard mai ridicat, cultura elevata etc. Te-as intrebat daca ai cautat un astfel de loc, dar sunt sigur c-ai incercat dar n-ai gasit sau ai gasit locuri in care nu putei sa deschizi un dialog fara sa fi persiflat, jignit, injurat etc. Poate ca s-ar cuvenii ca inainte de a cauta maturizarea altora, sa vezi daca nu cumva dumneata ai o problema in acest sens, daca nu-ti doresti prea mult sa fii ceea ce nu esti, sau nu poti sa fii. Te asigur ca din partea mea vei avea tot sprijinul in aceasta introspectie, motiv pentru care voi continua sa te citesc si sa te combat ori de cate ori nu voi fi de acord cu parerile domniei tale.
The Dude
aaaaa...hey...Einstein.... sorry to interrupt... blink.gif


1....ultimul user “bine venit” la han este stefan63by ...si sunt mai bine de doi ani de atunci...verifica singur...lumea mi se tot plange ca nu primeste validarea adminului, iar contul nevalidat da chestii din alea, pe care unii le numesc ”ghost”....Am facut unul de proba. Pot intra in alte conturi, apar pe banda....insa nu pot posta. Intrebare : De ce Hanul nu mai primeste musterii ??

2.ma uit pe pagina adminului Dataq...ultima lui vizita aici este pe 14 ianuarie...si nu e o situatie singulara...domnia sa ne viziteaza in cel mai fericit caz...la luna..E asta o treaba corecta ?...e ea o atitudine in acord cu cea presupusa de o gazda primitoare...sau macar binevoitoare ? Asa cum e gandit, acest site nu poate functiona fara o moderare corespunzatoare. Intrebare : Daca cel ce administreaza acum hanul, e prea prins in alte intreprinderi, pentru ce nu face el loc altcuiva cu o disponibilitate mai mare ???

3...am peste 7000 de posturi in aceasta comunitate...si nu din cele monosilabice; si nu din cele de la rubrica fazan, sau jocul cuvintelor Oriunde am postat (peste tot cu acelasi nick: hampu sau dude), am fost primit cu interes si apreciere....si sunt invitat sa ma reintorc (ar trebui sa imi vezi casuta postala)...cele 7000 de posturi si cei cativa prieteni adevarati castigati in zece ani, ma tin insa prizonier aici...nu-i nicio placere pentru mine sa am de a face cu tot felul de idioti, doar ca sa raman in anturajul unora de care imi pasa.. Intrebare: Cum as putea sa imi parasesc prietenii si pe cei care mi-au facut incredere ??

4...aud tot mai des asta cu manipulatul..poate ar trebui sa fiu mai atent...te asigur stimabile ca nu mi-am propus nimic de genul asta...in orice disputa incerc doar sa imi sustin punctul de vedere...si asta numai atunci cand el imi pare solid si adevarat...cand nu, il accept cu voiosie pe cel mai bine argumentat...indiferent din partea cui..Intrebare: Ce s-ar alege din orice controversa in care fiecare participant s-ar plia imediat pe pozitia oponentului sau ??

5...vreau sa cumpar hanul...am facut o oferta...ignorata...si o reinoiesc acum si aici..pot, vreau, si cred ca e o afacere buna...desi cuvantul afacere nu e la locul lui in aceasta sentinta...Intrebare: Daca tot nu e administrat cum trebuie, daca tot e boicotat in blocajul neacceptarii de noi membrii..pentru ce nu poate fi instrainat ??

6....nu is cel mai important de aici...Dumnezeu sa ma fereasca de asta in orice situatie. Sunt doar cineva care sustine o atitudine bine definita...spre deosebire de tine, care nu numai ca nu ai una, dar te si bucuri de libertatea de a nu avea nicio credinta ...cel mai convenabil. Intrebare: Cum poti trai cu tine ??

7....cata vreme hanul are sa supravietuiasca, infinitezimal, spiritul meu ii va fi alturi. sunt parte a acestei comunitati, cu sau fara voia nimanui...fara mine hanul nu va mai fi acelasi si nici eu fara el...(asta, care poate parea o afirmatie malitioasa, e valabil pentru fiecare dintre noi.)
Intrebare: ................................ ?
Marduk
QUOTE(The Dude @ 16 Feb 2014, 08:50 PM) *
QUOTE
aaaaa...hey...Einstein.... sorry to interrupt...

Cui te adresezi? lui Einstein sau mie?
QUOTE
1....De ce Hanul nu mai primeste musterii ??

Nu stiu, n-am verificat, der pentru ca tot ai adus vorba am sa verific, sa vad daca asa stau lucrurile.
QUOTE
2....pentru ce nu face el loc altcuiva cu o disponibilitate mai mare ???

Nu am avut probleme cu adminul, i-am cerut cate ceva si s-a achitat de sarcinile care-i revin, cel putin fata de mine. Ma gandesc ca aceasta "functie", atributie etc. necesita niste cunostinte minime in domeniul IT, or nu stiu daca se gasesc usor astfel de oameni, sa nu mai zic ca Data'q s-ar putea sa nu vrea sa renunte la pozitia in care abia a fost numit.
QUOTE
3...am peste 7000 de posturi in aceasta comunitate... Cum as putea sa imi parasesc prietenii si pe cei care mi-au facut incredere ??

Felicitari, la cat mai multe. Unele dintre ele sunt de real folos, utile, interesante. Probabil ca ti-ai transformat prietenii virtuali in prieteni reali, de unde si aceasta retinere in ai parasi, eu inca n-am facut astfel de "greseli".
QUOTE
4...aud tot mai des asta cu manipulatul..poate ar trebui sa fiu mai atent...nu mi-am propus nimic de genul asta...in orice disputa incerc doar sa imi sustin punctul de vedere...Ce s-ar alege din orice controversa in care fiecare participant s-ar plia imediat pe pozitia oponentului sau ??

Manipulare la H.A. exista, nu poti sa nu recunosti asta, ar trebui sa fi corect si sa recunosti ca exista incercari clare de manipulare, daca nu un proiect concentrat pe aceasta idee. Asta incercam sa le spun lui March si gigip, ca orice controversa ar deveni un monolog, intre surzi si muti, ar dispare ideea ce sta la baza H.A. "arta conversatiei" dialogul. Ok poti fi de acord in anumite privinte, tehnice de pilda, istorice culinare etc. dar cand vine vorba de politica, e ca iubirea iti place sau nu-ti place. Nu cred ca trebuie sa ne jignim unii pe alti, sa incercam sa ne promovam discipolii, cel mai indicat ar fi doar sa ne spunem parerea, argumentand cat de cat.
QUOTE
5...vreau sa cumpar hanul...am facut o oferta...cred ca e o afacere buna...Daca tot nu e administrat cum trebuie, daca tot e boicotat in blocajul neacceptarii de noi membrii..pentru ce nu poate fi instrainat ??

smile.gif Poate ca n-ai facut oferta cui trebuie, pretul oferit a fost prea mic, or poate ca proprietarul nu vrea sa vanda! O fi colectionar, colectioneaza idei! sfaturi, sau poate ca este un impatimit al dialogului! un psiholog caruia ii place sa urmareasca specia umana! un publicist care cauta subiecte! un sociolog! etc.Nu cred ca H.A. nu este administrat cum trebuie, pe ce te bazezi? ce sti tu despre bucataria interna a H.A.? de cine sa fie boicotat? daca as fi un naiv as cadea in capcana asta, ai un stil care-mi este foarte cunoscut, tu de fapt cauti ceva, raspunsuri la intrebari care te framanta da nu sti inca de unde sa apuci firul asta si atunci te apuci de tesut, de urzit, poate cine stie aud si cei care trebuie sa auda. thumb_yello.gif
QUOTE
6....nu is cel mai important de aici...Sunt doar cineva care sustine o atitudine bine definita...spre deosebire de tine, care nu numai ca nu ai una, dar te si bucuri de libertatea de a nu avea nicio credinta... Cum poti trai cu tine ??

Eu nu cred ca exista forumisti importanti si forumisti neimportanti, este un crez al meu, cred ca de asta imi place la H.A. Sunt un musteriu la fel ca toti ceilalti, imi place sa ma bag in vorba, cateodata gresesc, dar intodeauna o fac respectuos, mai ales atunci cand imi sustin punctul de vedere. Sunt credinicos, de unde ti-a venit ideea ca n-as fi? unsure.gif declarat, botezat, crestin ortodox nepracticant. Nu cred intr-un Dumnezeu batran care-si duce linistit batranetile in Rai asteptand ziua in care se va apuca de treaba, pentru ai pedepsi pe cei care se fac vinovati ca i-au incalcat poruncile. "Cochetez" mai mult d.p.d.v istoric cu mai toate religiile acestei planete, indeosebi cu gnosticismul, o ramura a crestinismului care in opinia mea a pierdut pe nedrept lupta teologica, dogmatica cu esenienii. Consider ca umanitatea ar fi aratat cu totul altfel daca la baza crestinismului ar fi stat dogma gnostica. Pot trai foarte bine cu mine, incerc sa cunosc cant mai multe, sa invat in fiecare zi cate ceva, de la oricine are de oferit, dar nu sunt naiv, desi ii admir pe cei care traiesc in aceasta stare. Stiu ca intr-o zi toate se sfarsesc, ca tot ce ma reprezinta se va transforma in pamant, atomi etc. care la randul lor vor intra in componenta altor indivizi ori obiecte, sau vor astepta marele sfarsit cand intreaga materie se va contopii intr-un punct ..... Totul este ciclic, supus unui echilibru precar, influentat de forte pe care nu le putem controla, dar pe care le putem influenta fie in detrimentul STARII in care ne aflam, fie in sprijinul acesteia. Ce conteaza este CREDINTA, in numele careia umanii au facut si continua sa faca lucruri uimitoare, pe aceasta planeta.
QUOTE
7....cata vreme hanul are sa supravietuiasca...sunt parte a acestei comunitati, cu sau fara voia nimanui...fara mine hanul nu va mai fi acelasi si nici eu fara el...

In parte sunt de acord cu afirmatia ta, dar te asigur ca H.A. va supravietui si fara noi doi, desi poate fi dureros eu m-am obisnuit cu ideea asta. Mai degraba o sa-mi fie mie greu fara H.A. decat H.A. fara mine. Da, sunt parte a acestei comunitati, dar incerc sa ma conformez unor reguli impuse de comunitate, in incercarea de a nu ajunge la voia comunitatii, pentru ca voia mea o cunosc, dar pe cea a comunitatii doar o intuiesc. Comunitatea poate lua decizia ca poate sa traiasca fara mine, dar ce-as mai fi eu fara de comunitate? Umanii sunt legati de familie, clan, trib, cetate, societate etc. sunt exact ca lupii, pot trai putin in afara haitei, dar cel mai bine se simt in mijlocui acesteia.
Marduk
Am un petec de pamant, nu e cine stie ce ce, tot ce am pe lume, este "petecul" asta de pamant, parte din el l-am mostenit de la mama, iar o alta parte de la tata, nu e cine stie ce mare "smecherie" dar e pamantul meu si ce-a mai mare fericire ce-o am este speranta, ca o voi lasa copiilor mei, nepotilor mei. Totusi am o problema, mi-e teama de "tradare" mi-e teama ca nepotii mei, crescuti de niste copii ultraliberali, vor decide ca pamantul asta n-are nici-o legatura cu ultraliberalismul, cu viitorul acestui pamant, al acestei tari. Poate ca lumea va arata altfel peste 50 de ani, poate ca umanii nu vor mai pune pret pe mostenirea funciara, culturala, spirituala, tribala etc. poate ca pamantul va ajunge un "sat" dominat de tehnologie si internet, nu m-ar deranja chestia asta daca as fi sigur ca TRADITIONALISMUL va rezista oricaror presiuni, interferente, incercari etc. Mi-ar placea ca peste ani si ani, macar unul din urmasii mei sa se ocupe de albine pe acel "petec" de pamant pe care eu l-am mostenit de la bunicii mei. Poate ca fiecare roman are un "petec" de pamant al sau, o speranta, un vis, in care a inclus nepotii, stranepotii etc. eu ma gandesc in aceste zile la modul in care voi reusi sa pastrez acest "petec" de pamant pentru urmasii mei. In fiecare seara ma uit la tembelizor si nu rezis sa nu ma gandesc la ziua in care un razboi ne va obliga sa aparam ceea ce ne-au lasat mosii si stramosii nostrii, nu mi-e frica, c-o moarte toti suntem datori, dar tot trag speranta ca momentele pe care le traim in aceste zile sunt doar un "fenomen" un model, de razboi al secolului in care traim, XXI! Ca atare ma gandesc la modul in care voi muri. Aparandu-mi tara? mort intr-un atac aviatic? lichefiat intr-un atac nuclear? iradiat ca victima a unui atac nuclear? la o bere cu prietenii, ca in reclamele de la tembelizor? cautand o botca intr-un stup? la biserica, asteptandu-mi nevasta sa iasa de la slujba? Probelma care ma preocupa este cine este entitatea care a decis modul in care voi trece in lumea cealalta? Putin? Obama? Merkel? Noua Ordine? Buda, Mahomed? Dumnezeu? extraterestrii? un vulcan? un asteroid? o cometa? un virus? o bacterie? etc........................? Cred ca am ajuns la sfarsit cu enumerarea, daca i-am omis pe ceilalti, cer iertare, dar tare as vrea sa stiu de la ce mi s-a tras, nu de alta dar ma gandesc ca dupa ce n-o mai fi nimic pe aici, sa ramana ceva dupa mine care sa zica:"temere de tener mente. La final as adauga un sfat pentru toti romanii, NU VINDETI NIMIC, NICI MACAR COCINA PORCULUI, chiar daca muriti de foame, peste ani de zile pamantul asta s-ar putea sa valoreze aur, in fiecare kilogram, pe care l-ati lasat mostenitorilor.
Marduk
Mi-ar fi placut ca azi sa marsaluiesc in tacere prin Piata Universitatii. Un mars al perdantilor, al idealistilor al celor care au crezut ca in '90 ceva se va schimba in sufletul romanilor, in aceasta tara. Dar azi a fost o zi ca oricare alta, stearsa, fara amintiri, fara sentimente, o zi plata, dupa o vinere de 13 cu luna plina, patata. Un weekend cu mici si bere, ce placere, tembeliziunea ne-a oferit tacere, ne-au dat in schimb razboi, durere, violuri, accidente si crime din placere. O natiune adormita de lampase, bate si bastoane, o mamaliga transformata-n tort cu lamanari si jale. Cu trupuri mutilate, morminte nesemnate si proclamatii lipsite de sperante. E tara-n care, un comunist si-a faurit o lume, doar a lui, din care, cu greu ai sanse de scapare. A transformat un vis, dintr-o dorinta arzatoare, intr-o banala perestroika, lipsita de miscare. Intreg poporul e prins in nemiscare, ca intr-o mlastina imputita, fedita, profund colcaitoare. Cu grija si ardoare si-a pregatit mizeria sortita sa astupe vocea, celor ce au strigat in gura mare, libertate. E oare Romania pregatita sa indure-n veci minciuna, nedreptatea, inchistata in sufletul "golanilor" din piata? Printre corturi, minerii au sapat in piatra, sadind acolo niste flori, de mina, reci ca gheata comunista, ce-o slujeau doar pentr-o paine, ce le-a fost furata. Ce trist, un an ne mai desparte, de sfertul veacului de nedreptate, iar el, preazambitorul, continua si azi sa-si minta, abil, poporul. Nimic nu-l tulbura din nedreptate, constiinta, istorie, citate, arhive, martori si role-ntregi de film, el crede c-a facut dreptate. Si-n crezu-i comunist, ne baga-n cap si azi, acelesi vagi lozinci, sperante si tratate. Pierduta-n veci e clipa ce-a astrala, un comunist a vrut sa asteptam inca un veac, la coada, ca-n vremea de odinioara.

SUSTINAND PUNCTUL 8 AL DECLARATIEI DE LA TIMISOARA, SUSTINETI VISUL ROMANILOR DE A FI CU ADEVARAT LIBERI.
Marduk





Care-i diferenta?
Marduk
Azi mi-a atras atentia o stire, zic eu, de senzatie. Procurorii DNA trimit in judecata niste procurori de la DIICOT, iar procurorii DIICOT trimit in judecata un politist considerat incoruptibil, acuzat de coruptie! Brusc mi-am adus aminte de un film, o comedie franceza de prin anii 80, in care serviciile franceze se calcau pe picioare in rezolvarea unui caz de spionaj, parca se numea "Marele Blond". E clar ca in Romania acestor zile, premergatoare alegerilor prezidentiale se da o lupta, o batalie de proportii nebanuite de "pulimea" linistita de toropeala verii, ce nu-si doreste decat o bere, un mic, ori poate o aventura mondena, intens mediatizata de tembeliziunile tabloidizate, care din cate am observat nu se zbat sa faca audienta, pentru ca o au asigurata de aceasta stare a romanilor. In acest timp in lumea politicienilor, a functionarilor statului are loc o lupta surda, nevazuta, ce apare la tembelizor cand si cand, manifestandu-se prin ranjete crispate, cuvinte fara noima si amenintari voalate. Nimeni nu intelege ce se intampla, ce ne asteapta, nimanui nu-i pasa de ce va fi, peste tot s-a instalat acea stare de "traieste-ti clipa inaintea dezastrului.
Cla
Da, "Marele blond cu pantoful negru", un spion nonplusultra... rofl.gif Era cu Pierre Richard thumb_yello.gif
Chestii absurde, ca din filmele cu prosti... ca si filmele alea românesti cu trupa aia "la munte si la mare" cu Dem Radulescu si altii.
Marduk
Ma gandesc sa deschid o afacere, sa export apa de ploaie, ca tot am avut in exces in vara asta. Prin tevile care transporta gaze, din Turcia catre Europa, poate gasesc o harta ceva cu aceasta retea, as putea sa trimit toata apa excedentara din Romania, Europa in Arabia Saudita, Irak, Iran etc. Am citit undeva ca apa va fi tranzactionata la bursa, asa ca ma gandesc sa profit de conjunctura, lacuri de acumulare avem, ploaie din belsug, mai avem nevoie de o retea de transport, un contoar sa vedem cata apa vindem etc. Am putea deschide o colaborare cu o companie de transport gaze, cand avem apa din belsug folosim reteaua lor pentru apa iar cand nu e apa ei transporta gaze. Un lucru e cert, exista un excedent de apa intr-o zona, unde apar inundatii, iar in alta parte a planetei e seceta crunta, umanii au retele de transport petrol, gaze, lapte etc. de ce n-ar folosi aceste retele pentru a directiona toata aceasta apa excedentara in zonele in care este nevoie de apa?
Marduk
Azi am avut parte de una din acele zile, pe care le numesc, DE AUR. Dar sa incep cu "inceputul" acestei zile. Acum 5 ani eram in concediu la marea ce mare si neagra, mergeam cu masina catre Mangalia, in fata mea, de pe capota unui autoturism observ cum cade un portofel, opresc ma dau jos iau portofelul, ma urc in masina si pornesc in urmarirea masinii din care "cadeau portofele". In spatele meu un taximetrist care a vazut scena imi tot facea scene, am dedus ca dorea sa impartim prada. Am ajuns masina cu pricina la un semafor de la intrarea in Mangalia, acolo l-am clacsonat pe sofer si i-am aratat portofelul, parea ca nu pricepe ce vreau. A tras pe dreapta, l-am intrebat cum il cheama, mi-a zis un nume, nu-l mai retin, atunci am deschis portofelul in care avea C.I. carnetul de sofer, carti de credit, bani, bonuri de masa etc. Abia atunci a realizat ca-si pierduse portofelul, mi-a multumit, a vrut sa ma cinsteasca etc. ne-am despartit c-o strangere de mana. Azi mi s-a intamplat acelasi lucru, m-am mutat de la o masa la alta la un bar pe plaja, iar cand sa-mi iau o bere n-am mai gasit portofelul, panicat m-am uitat in stanga si-n dreapta, ca prin farmec am auzit o voce, era fata de la bar care striga "domnul portofelul este al dumneavoastra?" da, era portofelul meu, cu acte, bani, carti de credit etc. Doi oameni de treaba, din Pitesti, carora le multumesc, l-au gasit abandonat la o masa si l-au dat fetei de la bar. Ziua de azi o dedic tuturor celor care nu-si insusesc bunurile gasite si incearca sa-l gaseasca pe pagubas, gandindu-se ca intr-o zi, poate se vor afla in aceiasi situatie. O zi de aur, in care am avt noroc sa dau peste oameni care gandesc ca mine.
exergy33
Eu cred in faptul ca binele se intoarce intotdeauna cu bine smile.gif
Prea s-a vorbit rau despre Romania si s-au exagerat aspectele negative asa incat atunci cand ni se intampla un lucru bun, normal la o adica, il consideram ca pe ceva extraordinar ...
Marduk
QUOTE(exergy33 @ 6 Aug 2014, 10:11 AM) *
Eu cred in faptul ca binele se intoarce intotdeauna cu bine ....atunci cand ni se intampla un lucru bun, normal la o adica, il consideram ca pe ceva extraordinar ...

Corect, am o teorie pentru a explica de ce binele intoarce doar bine sau anuleaza un rau, am sa incerc sa fac niste grafice sa-mi expun teoria. Totusi cand se intampla lucruri bune se intampla ceva extraordinar, pentru ca de fiecare data este anihilat un lucru rau, iar asta pentru mine este extraordinar.

Azi a plouat peste Bucuresti, o ploaie de vara bogata, parca natura insasi vrea sa participe la aceasta incercare de curatare a societatii romanesti. O zi importanta pentru justitie, care pare ca a prins curajul necesar, dupa 7 ani de amanari puerile, un joc de-a hotii si vardistii dus de abilul Dan Voiculescu, s-a sfarsit cu o condamnare a acestuia la 10 ani de inchisoare si confiscarea acelei parti din avere care se vede, pentru ca eu sunt convins ca Dan Voiculescu n-a saracit cu aceste confiscari. Dan Voiculescu si-a pastrat grosul averii sale, doar a lucrat ani de zile cu grecii, cu cipriotii, care sunt maestri la ascuns bani, ceea ce s-a confiscat azi este doar varful aisbergului. Dan Voiculescu plateste asa cum ar trebui sa plateasca toti cei care au vrut sa insele STATUL ROMAN, poporul, toti, fara exceptie, trebuie sa plateasca dorinta, lacomia de inavutire din banii statului, ai amaratilor care asteapta ca din banii pe care-i dau la taxe si impozite statul sa construiasca autostrazi, spitale, scoli, case de batrani etc. Sa nu creada cineva ca Dan Voiculescu impreuna cu cei condamnati vor sta prea mult in inchisoare, daca V.V. Ponta iese presedinte, are toate sansele, sigur o sa gaseasca o cale sa-i salveze din inchisorile tiranului de Basescu pe cei care l-au sprijinit si ajutat sa ajunga ce-a ajuns. Marea masa a alegatorilor, prostiti de antene atata amar de timp, vor pune umarul la salvarea eminentei cenusii a acestor vremuri disperate pentru toti acesti ciocoi emanati la mareata "revolutie" din decembrie '89. Sa vedem cine mai urmeaza, in fond mai este timp pana la alegeri ca sa ajunga in inchisoare multi alti maestrii papusari care au beneficiat de pe urma economiei emergente, instaurata in Romania postdecembrista. Pe mine ca cetatean ma intereseaza BANII, averile de zeci de milioane, stranse prin frauda si evaziune, in doar catva ani, sa ajunga la buget, iar de acolo la toti romanii.
Marduk
Ma pregatesc de "marele impact", ziua in care PSD-ul va castiga puterea totala. Probabil pentru multi va fi o zi banala, dupa o noapte de estimari si analize care de care mai absurde, vehiculate pe la tembeliziuni. N-am nimic cu acest partid, asa cum nu am nici cu celelalte partide, politicieni, guvernanti etc. poate ca "marele impact" nici nu va fi, pana la urma un impact, ma gandesc ca putini il vor resimti asa cum presupun eu ca se va produce. Ceva ma face sa cred ca acesta va avea loc odata cu alegerea in functia de presedinte al Romaniei a domnului V.V. Ponta. De ce cred asta? Percep in jur atata ura, o ura nestavilita, o dorinta de razbunare, a unor perdanti ce doresc o restauratie a valorilor, de la functionari marunti pana la specialisti guvernamentali, de la legi la instructiuni de aplicare a acestora etc. Acum cateva zile am auzit o istorie despre un post de directoare de gradinita, vanat de o doamna educatoare cu pile, l-a obtinut, desi in fata colegelor nega acest lucru. Nu stiu daca respectiva este inregimentata in PSD, sau in alt partid aservit intereselor de acest gen, un lucru insa este sigur "marea schimbare" se va produce, pe nesimtite, fara sa bagam de seama, cei care au fost, vor fi mai tari, pregatiti sa-si duca ambitiile pana la capat. Mi-ar placea sa cred ca o parte din aceste ambitii vor avea macar o legatura cu poporul roman, cu cetateanul de rand, dar cum nu cred in vise, mi-e teama ca realitatea o sa ne striveasca pur si simplu. Sa luam ca exemplu acest OUG referitoare la alesii locai dat de Ponta, Dragnea & Co. Eu o vad ca pe "o sula-n coaste", ca sa parafrazez un politruc in viata. Cu alte cuvinte vreti sa apucati o parte din "prajitura" atunci pentru ca ati fost alesi pe listele USL trebuie sa fiti cu noi, adica cu PSD & Co. Nu mai conteaza ideologia, doctrina, stanga sau dreapta, sunteti sau nu sunteti. O singura intrebare ar trebui sa incolteasca in mintea celor vrajiti de acest plan diabolic: mai este valabil protocolul USL, programul USL care a adus victoria in alegeri? o sa respecte PSD ceea ce a semnat in zilele de glorie ale USL? sau dupa "evadarea" in masa, lucru care se va intampla cu siguranta, PSD o sa zica: stati putin ca nu mai este cum a fost, acum la vremuri noi suntem tot noi si doctrina noastra, vreti? bine, nu vreti sunteti liberi sa plecati unde doriti. Alternativa? nu cred ca exista, inexistenta acestei "alternative" este mostenita din vremea comunismului unde alternativa era ceva mai rau decat raul curent, iar singura optiune la indemana era nebunia sau aceptarea realitatii. In aceste zile premergatoare alegerilor PSD-ul face tot ce poate legal si ilegal sa oblige reprezentantii locali ai opozitiei sa aleaga "alternativa", orice reprezentant local ademenit si inregimentat la perceptele acestui OUG, este un castig sigur al alegerilor in zona, pentru ca alegatorul roman de la periferie, voteaza cu cel pe care-l cunoaste, cu varul, nasul, cuscrul, seful etc. Absenteismul din marile orase asigura PSD-lui o victorie sigura, iar odata cu aceasta "linistea" se va asterene peste intreaga Romanie, o liniste de care PSD-ul are nevoie pentru a-si consolida victoria, pentru ai scapa de judecata sau executie, pe cei care l-au sponsorizat. Sa traiti bine.
Marduk
Nu vreau sa dau apa la moara conspirationistilor, dar in ultimele 2 luni ceva s-a intamplat in Romania. Dupa ce chinezii si-au anuntat intentia de a importa vaci din Romania, a aparut "boala limbii albastre". Nu stiu daca veterinarii romani au mai avut de a face cu o astfel de boala la vaci!!?? Cica boala, primul caz, de “Boala limbii albastre” (Bluetongue) a fost diagnosticat în data de 22.08.2014, în judeţul Buzău. De unde trag concluzia ca: fie veterinarii habar n-au avut ca exista o astfel de boala, fie incalzirea globala a inlesnit, migrarea "vectorului" ce transmite aceasta boala, sau romanii au devenit si mai lenesi de cat sunt, ignorand total igiena vitelor din batatura. Mergand pe latura conspirationista a fenomenului, as putea sa cred ca chinezii vor sa consume animalele atinse de aceasta boala, de unde si interesul lor fata de vitele din Romania, sau poate ca UE, din varii motive nu vrea sa lase Romania sa exporte vite in China, or poate ca arabii s-au simtit jigniti de faptul ca romanii i-au tradat in privinta exportului catre pietele arae, introducand boala in Romania. Ma mai gandesc si la vaccinul care poate salva o vita de la moarte, vaccin ce costa bani. Poate un politician sau investitor si-a propus sa se imbogateasca pe spinarea bietelor patrupede si a romanilor iubitori ai animalelor din batatura. Ce sa fie cu boala asta?
Marduk
De ceva timp am o dilema din care nu pot sa ies, ma tot framanta o intrebare: DE CE CEI VIZATI DE DNA, DE JUSTITIA ROMANA, DOSARELE GRELE ALE ACESTOR ZILE, n-au fugit in lumea larga? de ce nu s-au topit precum Codrut Marta, Nicusor Constantinescu, Elan Schwartzenberg etc. Imi tot vine in minte chestia ai de la jocurile copilariei "urma scapa turma", sa fi mizat toti cei ramasi sa suporte oprobiul public, tocmai in ajunul "caderii" lui Traian Basescu, pe faptul ca urma va scapa turma? Dintre cei ramasi in tara sa suporte decizia "justitiei basiste", ce-a mai mare enigma pentru mine este Radu Mazare, omul asta ori este nevinovat, ori e "acoperit".
Marduk
Abdalla El-Badri secretarul general al OPEC: "Nu vedem modificări fundamentale ale ofertei sau cererii. Din nefericire, toată lumea se panichează. Presa se panichează, consumatorii se panichează. Ar trebui să ne gândim şi să vedem cum va evolua situaţia"

Eu sunt un consumator, nu ma panichez ca scade pretul petrolului, ma bucur pentru ca sper ca vor scadea preturile la carburanti, voi putea sa merg mai mult cu masina etc. Mie chiar nu-mi pasa cat pierd in fiecare zi la bursa miliardarii acestei lumi, ma ingrozeste insa gandul de ce ar putea pune la cale acesti miliardari pentru a-si salva averile.
Marduk
O stire pe care am citit-o in "Adevarul", stirea respectiva are cam acelasi continut si in alte ziare. De cate ori auzim o stire despre armamentul USA, enuntul acesteia suna cam asa: "USA au testat......". Cand vine vorba de Rusia:"o demonstraţie de forţă...." Orice alta referire la testari de acest gen sau demonstratii de forta, face diferenta intre o stire normal si una cu tinta. De astfel de "tratament" beneficiaza cateodata si stirile despre Koreea de Nord, China, Iran etc. Mi-am adus aminte de pasajele din presa comunista, care infiera "demonstratiile de forta" ale capitalistilor si imperialistilor si lauda testarile facute de statele socialiste.
Marduk
25 de ani de la caderea zidului Berlinului. Un eveniment deosebit, o clipa astrala, exploatata cu succes de germanii despartiti de erorile istoriei si interesele invingatorilor. Am fost curios sa gasesc o lista, cu locul in care au ajuns bucati din acest zid, un simbol al terorii, al dictaturii etc. Am gasit o lista, parcurgand-o am fost surprins sa aflu ca in Romania nu exista o bucata din acest simbol, avand in vedere raptul teritorial si spiritual prin care a trecut Romania, romanii.
Marduk
Sunt socat de tragedia petrecuta pe lacul Sutghiol, mai ales dupa ce am urmarit clipul cu strigatele de ajutor ale victimelor. Parca aud continuu strigatul de ajutor al acestei natii estompat, sugrumat, anihilat de actiunile unui Dorel mitic, parca anume pus acolo pentru a crea haos si durere. Sistemul n-a functionat nici de aceasta dat, Doreii si-au facut datoria, inlantuiti fiind in sirul acesta de evenimente, ce a luat in direct viata a 4 oameni. Politicienii, guvernantii, specialistii toti incearca sa ne explice ce si cum, c-a fost asa, ca n-a fost asa, ca elicopterul era dotat, ca nu era dotat, c-avea sau n-avea etc. O parte a tembeliziunilor si a celor nemultumiti, cere demisii, care deja au aparut pentru unii dintre cei ce aveau raspunderea directa in zona, niste plevusti marunte. O alta parte a media si guvernantilor cere rabdare, sa asteptam rezultatul anchetei etc. o imagine clara a neputintei unui popor prost educat, prost sfatuit, incapabil sa faca fata unor evenimente critice, intepenit de incompetenta, mai ales cand vine vorba de luat decizii, de actionat. Nu pot sa cred ca pe acel lac nu s-a gasit la momentul potrivit o barca, care sa vasleasca pana la cei care strigau dupa ajutor. Singura solutie gasita de cei prezenti a fost o comunicare tragica intre cei care se inecau si spectatorii de pe mal. Am inteles ca nici la sosirea celor de la ISU n-au avut ce sa faca deoarece nu le pornea barca cu care venisera, au incercat s-o porneasca dar deja era prea tarziu strigatele de ajutor incetasera si odata cu ele linistea s-a asternut din nou peste prostia unui Dorel, anonim, inconstient de locul si importanta sa in cadrul intregului sistem. Este clar ca in acest sistem este nevoie de altceva, cred ca nici banii n-ar fi de ajuns sa-l trezeasca pe Dorel, sa-l faca sa constientizeze fiecare secunda pierduta, de scopul exercitiilor extenuante la care ar trebui sa participe toti acesti Dorei in mintea si mainile carora ne-am pus speranta ca ne vor salva atunci cand trebuie, dar care sunt depasiti, coplesiti atunci cand trebuie sa-si faca datoria. Sistemul de salvare ISU, SMURD sau cum i-o mai zice face si el ce poate, dar de la o vreme pare ca s-a transformat din salvator in cioclu. Desigur au si aparut aparatorii sistemului, care apara de fapt o mare cumetrie care exista in acest sistem, pentru ca sunt convins ca in acest sistem nu intra oricine. Sigur n-au loc in sistem cei care merita, care vor sa schimbe sa imbunatateasca, sa-i puna la treaba pe Dorei, care freaca menta cand n-au de carat cadavre. N-or fi toti de categoria lui Dorel, dar daca in fiecare punct nevralgic se gaseste cate un Dorel care face o prostie atunci cand nu trebuie, intregul sistem sufera si odata cu el familiile celor ce puteau fi salvati. AJUTOR! Romania, romanii au nevoie de ajutor, au nevoie de oameni care sa nu-i mai adoarma cu fel de fel de abureli, expertize si analize, sa le spuna verde-n fata: Dorele esti prost du-te si invata, sau esti beat du-te si te culca iar de maine n-ai ce mai cauta aici in sistem, o sa aduc pe altul care nu este var cu finul lu cuscru, nepotul lui unchiu, fiul lui nasu etc. dar care vrea sa faca treaba.
Marduk
Nu pot sa cred ca USA, o companie de talia lui Sony Picture s-a lasat intimidata de amenintarile unor hackeri nord-koreeni. A fost nevoie de regretul exprimat de H. Obama fata de atitudinea Sony Picture, care a retras de la lansare comedia despre Kim Jong-un! Eu cred ca este cea mai mare manipulare de marketing, la care am asistat, era nevoie de o "intamplare" de acest gen pentru ca filmul sa ajunga repede in box-office. Filmul trebuia sa atraga, sa i se faca publicitate, sa incite si sa trezeasca interes din partea publicului american si internationala. Modul in care s-a facut aceasta reclama, in care s-a exploatat curiozitatea umana, dupa cum cred eu, denota cat de usor poate fi manipulata "pulimea" de catre un departament ce-si propune sa faca propaganda stiintifica, pentru o cauza anume. De ce nu le-o fi fost frica americanilor si cand Charles Chaplin a regizat filmul "Dictatorul"?
Marduk
S-a castigat premiul ce mare la LOTO!? Atunci sigur apare un personaj, care leaga cumva castigatorul premiului, loteria, norocul, predictia de OGICA care nu poate sa nu fie prezent in tabloide. Nu conteaza cu ce, de ce, trebuie sa fie acolo cu ceva, c-a fost, a facut, a dres, un nimeni devenit vedeta peste noapte datorita media. Eu sunt convins ca acest Ogica profita de statutul sau de vedeta, gasind fraieri destui care sa se uite in gura lui. Ogica pare legat pe veci de loteria romana, de toti cei care printr-o sansa castiga premiul cel mare, ca si cum acest Ogica este garantul succesului respectiv.
Marduk
La mine la cabana a nins. A inceput de ieri pe la 16:30 si inca ninge, s-a pus un strat de 50 de cm. Totul este alb, linistit orice zgomot se afunda in omatul fara ecou. Focul arde-n soba, bradul e impodobit, in aceste momente viata este mai frumoasa, mai calma, cu telefonul oprit. Nu-mi mai e gandul la Putin sau la islamul nebun, la cutremurul cel mare, la clima prea calda, asterozi si comete, la ce bun? ma-ncanta natura cu albul deplin, sa uit inca odata ca viata-i un chin. Poate ca-n anul ce vine o sa fie mai bine si-n lume, iar oamenii vor intelege ca nu-i bine, sa te lasi condus de mandrie, lacomie si ura.

La multi ani! Sarbatori fericite.
Marduk
Un revelion reusit, unul din putinele pe care le-am petrecut in compania unor oameni care stiu sa asculte, dar si sa se faca ascultati, carora le place dialogul chiar daca nu impartasesc acelesi opinii cu partenerii de discutii. Cumva am reusit sa evitam politica si ne-am aruncat in haurile istoriei si religiei, incercand sa deslusim nasterea poporului roman, ca popor crestin, nu ortodox, rolul lui Isus si al sectelor precrestine etc. Un adevarat "festin" asezonat cu delicii culinare netraditionale dar usoare, un vin bun si niste prajituri de casa exceptionale.

Va urez tuturor un an mai bun, lipsit de conflicte militare, economice sau religioase. La multi ani!
Felina
La multi ani si tie Marduk! hug.gif
Marduk
Nu sunt un fan a lui The Dude, cu atat mai putin avocatul sau, dar The Dude este un forumist, un membru al unei comunitati pe care o frecventez, cu care impartasesc sau discut diverse teme. Poate ca The Dude m-a deranjat cate odata cu comentariile sale, asa cum a facut-o si gigip, dar nu pot sa comentez decizia adminulul de al suspenda pe The Dude, pentru ca nu am vazut motivul suspendarii. Data'q poate suspenda orice forumist pentru postari care incalca politica hanului. Dar cum un forum este, cel putin in gandirea mea, un loc in care oamenii discuta, dialogheaza democratic respectand niste reguli unanim acceptate, revin la rugamintea ca inainte de stergerea postarilor respective, acestea sa fie lasate o perioada pentru a fi comentate de forumisti. Relocarea si pastrarea acestor postari pentru o perioada scurta de timp, reprezinta o demonstratie ca democratia sta la baza acestui forum si nu bunul plac al unui admin, oricare ar fi acesta.

L.E.
Am incercat sa gasesc postarile ce au dus la suspendarea lui The Dude. Pe topicul "Sugestii" am gasit asta:
The Dude:
"...de bine ce si-au facut treaba Hanul prospera de la o zi la alta...
Cam ce dovezi nemaipomenite ti-ar trebui ca sa poti intelege pana si tu ca Dataq nu are nici competenta, nici disponibilitatea, nici prestanta necesare adminstrarii unei intreprinderi ca asta..
...Daca te-ai taiat pana intr-atat, de ce nu vrei sa vinzi ??

Ai vreo placere perversa sa iti tot bati joc de noi ??

...El nu iti mai apartine moral de cativa ani buni; nu il intelegi si esti mult sub nivelul asteptarilor sale...si ale noastre.
In ultimul moment...fa un gest care ne poate salva pe toti cei de aici...
Fii marinimos, chibzuit si intelept:
Instraineaza acest site....daca nu mie, oricui altcuiva."

Este posibil ca pentru aceste "sugestii" sa fi fost suspendat The Dude! Poate ca dorinta sa de a cumpara acest site, cat si reprosurile adresate lui Data'q au dus la suspendarea sa, dar poate ca mai exista si alte postari care au fost sterse. Ciudat este ca The Dude nu face aceste cereri de cumparare pe PM, e-mail, fax, la un birou civilizat, ci le face direct pe forum. O fi acest forum o "piata", unde poti sa cumperi si sa vinzi, dar nu inteleg de ce prefera The Dude sa agite apele in direct, desi topicul "sugestii" i-ar da acest drept, sa critice un admin sau o stare de lucruri. Daca doar aceste "sugestii" au stat la baza suspendarii sale, atunci ceva care ne scapa a deranjat proprietarii site-ului, sau poate ca tocmai aceste insistente publice ale lui The Dude, de a cumpara "hanul", au dus la suspendarea sa. Din punctul meu de vedere si din ce am citit aici, cred ca este singura "gresala" a lui The Dude, in cazul in care nu mai exista altceva. Ramane totusi pentru mine o intrebare: poate fi suspendat un forumist pentru niste "sugestii"? fara atentionare! sunt aceste "sugestii", lasand la o parte, dorinta publica a lui The Dude de a cumpara site-ul, motivul real pentru suspendarea sa? La final as vrea sa atrag atentia ca The Dude comite o gresala fatala, pentru care poate fi atentionat iar daca recidiveaza merita sa fie suspendat. The Dude vorbeste in numele meu, al nostru, al forumistilor desi nimeni nu i-a dat un mandat pentru asta. Nu stiu care este motivul pentru care The Dude considera ca proprietarul nu merita acest site. Poate ca pana la urma, totusi toate aceste cuvinte, grele, chiar fara noima nu ascund decat o stare bahica, avand in vedere si data la care a fost postat textul respectiv.

P.S.
Pe topicul respectiv n-am reusit sa postez nimic!!??
Marduk
De cand a inceput sa scada pretul petrolului am incercat sa gasesc cauza acestei scaderi. Sanctiunile impotriva Rusiei!? Razboiul din OM!? Parca toata lumea vrea sa faca provizii, iar pentru asta are nevoie de un pret mic al petrolului, dar de ce?

Cat consuma un tanc M1 Abrams? dar un avion de lupta F16?

"A tank will need approximately 300 gallons every eight hours....60 gallons per hour when traveling cross-country
30+ gallons per hour while operating at a tactical ideal
10 gallons basic idle..."

60 gallons/ora = 227 litri/ora, e mult e putin? Cum pretul petrolului a scazut foarte mult, armatele din toata lumea pot alimenta tancurile mai ieftin, pot face provizii pentru viitoare campanii, aplicatii, exercitii etc.
Erwin
E vorba de arabi care vor să vadă cum Statele Unite sunt nevoite să renunțe la tehnologiile neconvenționale prea scumpe ca să-l extragă de la ei din țară și să devină dependenți de import. E un joc periculos iar efectele pe termen lung vor fi destul de grave. N-are legătură cu războiul clasic. După acest "război" economic scapă cine poate.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.