Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Mistoul Meteorologilor Sau Coada Ruseasca ?
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Prietenilor > Poiana lu' Iocan
Dox
Prapadenia care a venit zilele acestea peste tara noastra am vazut-o si simtit-o cu totii . Temperaturi record de peste - 30 de grade zile la rand ,iar pe litoral - 20 de grade fapt nemaintalnit de zeci de ani.

Dar iata care era prognoza meteorologilor la inceputul lunii decembrie 2009 pentru trei luni :

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat prognoza pe următoarele trei luni. Specialiştii spun că temperaturile vor fi ridicate īn ciuda sezonului, urmānd să ajungă īn decembrie şi ianuarie la peste 15 grade Celsius.

Luna decembrie se anunţă mai călduroasă decāt de obicei cu maxime de 15 grade, dar şi minime, īn cursul nopţilor, de minus 15 grade Celsius. Meteorologii nu anunţă īnsă dacă va ninge de sărbători.

Zăpadă va fi īn schimb, īn luna ianuarie, mai ales īn Maramureş şi Ardeal. Şi la īnceputul lui 2010 temperaturile vor urca pānă la 15 grade, iar cantităţile de precipitaţii vor fi īn general normale, cu execpţia regiunilor din jumătatea nordică a ţării.

Luna februarie din anul ce vine va aduce o primăvară timpurie. Temeperaturile vor fi destul de ridicate, iar precipitaţiile pot depăşi valorile normale īn nordul ţării.


Acum domnii de la INM vin si ne explica cum ca deasupra tarii noastre s-a deplasat un fel de "coada" siberiana care s-a supraracit chiar deasupra tarii noastre facand ca temperaturile de la noi sa fie mai coborate chiar fata de cele din Siberia !

Si atunci unde sunt efectele incalzirii globale pe timp de iarna ? Sau asta se petrece numai vara , iar iarna e invers ? Sau e un fel de bajbaiala ?
abis
Prognozele meteo au inca un grad destul mare de incertitudine, este anuntat timpul "probabil", in ciuda tehnologiilor avansate exista un mare numar de factori care influenteaza starea vremii si orice astfel de prognoza are sanse mai mari sau mai mici sa se adevereasca. Se zice ca bataia aripilor unui fluture in China poate declansa un uragan in America - nu-i 100% adevarat, insa ideea este ca inca nu pot fi luati in calcul toti factorii care influenteaza starea vremii.

Am citit mai demult, nu mai stiu unde, nu doar despre incalzire, ci si despre accentuarea "continentalizarii" climei din regiunea noastra - adica ierni mai reci si veri mai calde.

Iar incalzirea globala, daca este reala, nu presupune inexistenta temperaturilor scazute iarna. Ci faptul ca media temperaturilor din cursul unui an de zile este mai mare decat, sa zicem, acum 50 de ani.
Erwin
chiar dacă acum e frig, nu uitaţi că au fost īn decembrie şi īn jurul sărbătorilor temperaturi destul de ridicate īn timpul zilei, chiar şi 15 grade.
Cla
Īn urmatoarea viata o sa ma fac meteorolog. Pot sa mint cum vreau fara sa-mi fie frica ca ma da sefu afara.
O sa-i zic ca de vina e īncalzirea globala sau niste anomalii solare si m-am scos.

*Exemplu: Acum vreo 20 de ani s-a anuntat un week-end cu soare, toata lumea si-a despachetat gratarul si a pus carne pe el.
S-a īntunecat ca naiba si a plouat īn toata tara pe gratare.
Oamenii indignati au sunat meteorologii si s-au interesat ca ce dracu fac.
Raspuns: Pai noi nu putem sa influentam natura spoton.gif
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.