Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Este Asta O Noua Moda Sociala ?
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Odăi in Dialog - Dezbaterile Hanului
Pagini: 1, 2
calfa
Dupa "manifestul viral" intitulat "Treziti-va! Asta nu e Romania NOASTRA!"" ... discutat in Este Asta O Noua Miscare Sociala ? ...

... a fost mai intai ...

QUOTE
Invitaţie la rezistenţă

Dragi cititori,
Acum patru ani am decis că nu trebuie să fim indiferenţi. Am închis ochii pur şi simplu şi am căutat să uităm toate cutumele, prejudecăţile, clişeele şi modelele. Am uitat să facem presă după televizor şi după agenţiile de ştiri, iar agenda noastră zilnică nu mai e făcută de politicieni sau de faptul divers. Am renunţat să mai căutăm haotic întâmplări, să colecţionăm ştiri, să le căutăm în coarne politicienilor sau vedetuţelor vremelnice. Am crezut ­ şi nu ne-am înşelat ­ că mai există cititori care caută şi altceva decât kitsch, cancan, gargară, intrigă şi scandal.

Astfel am ajuns ca din aproape în aproape să facem lucruri care nu sunt neapărat apanajul ziariştilor. Iar Jurnalul Naţional devine, azi mai mult ca ieri şi mâine mai mult ca azi, promotorul modelelor culturale. Şi făcător de cultură, la urma urmei, dacă "a face" este totuna cu "a descoperi" şi "a împărtăşi", spre desfătarea şi instruirea publicului, produse spirituale care altfel ar fi rămas ascunse în întunericul timpului.

Nu ne mai lăsăm păcăliţi de discursuri zgomotoase, de nonvalori cu succes de casă, de vânzători de iluzii şi de pământ pe Lună, de minciuni poleite, de gogomănii, de neştirile zilei, de tot balastul şi rumeguşul gazetăriei. Am reuşit să le uităm odată şi ne-am vaccinat contra lor. Trăim în prezent, nu le vom ignora. Nu putem decât să le criticăm, dar o vom face în aşa fel încât să nu le dăm mai multă importanţă decât merită.

I-am spus acestui Manifest "Recurs la România", pentru că atunci când te nemulţumeşte ceva, cauţi să-ţi afli liniştea şi împăcarea făcând recurs la ceea ce este stabil şi valoros prin sine, făcând recurs la rădăcină. Recurs la România înseamnă deopotrivă uitarea de fleacuri şi regăsirea de esenţe. E recursul la rădăcinile, prin definiţie statornice, pe care se bucură să şi le întâlnească aici, la noi, publicul nostru. Un exerciţiu pe care îl facem de ceva timp încoace noi, cei de la Jurnalul Naţional, care subscriem la ceea ce doreşte să devină, în timp, şi dacă nu e mult spus, un model jurnalistic şi cultural.

Au trecut patru ani de atunci şi deşi am rămasi credincioşi crezului nostru şi am încercat să oferim oamenilor lucruri bune şi de valoare, am făcut încă prea puţin. Suntem mai mult ca oricând copleşiţi de nefiresc, de fenomene dăunătoare, care tind să devină normă: manele, playback şi cântăreţi la laptop, piţipoance, cocălari, kitsch, corupţie, şpagă, politicieni şmenari sau curve politice, opţiuni electorale doar între rău şi mai rău, pseudovedete sau pseudomodele, mitocănie, tupeu, ipocrizie, ignoranţă, băieţi de bani gata şi poponeţi de Dorobanţi, milionari de carton ai României cu apartamente pe Coasta de Azur, dispariţia curiozităţii, incompetenţă, superficialitate, Ştirile de la ora 5, răsturnarea scalei de valori, comoditatea mediocrităţii, mizeria din spitale, românii care ne fac de râs în Italia, tineri care vorbesc doar cu lol, brb, 10x, pentru că au ajuns să concureze 1,3 candidaţi pentru un loc la Medicină şi 0,25 la Inginierie Electrică, dar 14 pentru un loc la Geografie, profesori demotivaţi de salariile mici.

În faţa acestei ofensive, manifestul nostru pare prea puţin. Este nevoie de mai mult. E nevoie să fim mai mulţi.
Şi în loc de evadare, de retragere în clopotul de sticlă sau turnul de fildeş, să lansăm contraatacul. În loc de dispreţ, lupta. În loc de un manifest cultural, o mişcare de rezistenţă. Pentru că Recursul la România, transformat în acţiune, nu poate fi decât o Mişcare de Rezistenţă! O mişcare definită prin patriotism mândru, dar nu naţionalism îngust. O contraofensivă a victoriilor muncite şi a valorii confirmate de timp. A calităţii împotriva cantităţii. A excelenţei impotriva mediocrităţii. România manelizată domină, dar nu a câştigat.
În numele valorilor adevărate, Jurnalul Naţional porneşte Mişcarea de rezistenţă. O mişcare cu dimensiuni culturale, dar şi sociale, într-o anume măsură politice, dar şi comerciale. Prin toate mijloacele pe care le avem la dispoziţie: ziar, TV, internet, radio, până la acţiuni de gherilă şi manifeste. Cu toate forţele: de la lideri de opinie până la susţinători, sponsori şi parteneri, persoane fizice sau juridice.
În calitate de susţinator şi promotor al adevăratelor valori, vă invităm să faceţi parte din mişcarea de rezistenţă a Jurnalului Naţional, într-o încercare onestă, chiar disperată de a readuce în România bunul simţ, moralitatea, educaţia, corectitudinea şi excelenţa. Până nu e prea târziu.


Marius Tucă (Miscarea de rezistenta, Jurnalul National)


... iar ACUM ...

QUOTE
Manifestul campaniei NOI VREM RESPECT!

Noi nu ne facem, de obicei, auziţi.

Noi nu ieşim în faţă.

Noi ducem, în tăcere, România în spate.

Noi mergem la spital cu teama că e ultimul drum.

Noi suntem mereu pândiţi de moarte pe şoselele groazei.

Noi vedem cum şcoala românească se prăbuşeste.

Noi trăim, după o viaţă de muncă, umilinţa bătrâneţii în sărăcie.

Noi ne naştem cu şpagă şi murim cu ea.

Noi vedem cum justiţia îi scapă mereu pe şmecheri.

Noi suntem cei abandonaţi de politicienii care au grijă doar de ei.

Noi nu mai avem încredere în aceşti oameni care s-au obişnuit să ne mintă.

Noi suntem speriaţi de lipsa lor de viziune, de voinţă şi de caracter.

Noi ne simţim în pericol.

Noi trebuie să rupem tăcerea.

Noi trebuie să ducem România înainte.

Noi nu vrem funcţii şi nici putere.

Noi nu cerem nimic.


Autor necunoscut (realitatea.net)



E un trend, o noua moda, o moguliada ?

Vin alegerile ? Voi cu care dintre manifeste si miscari votati ?


p.s. Pentru o alegere mai usoara, cate un clip reprezentativ pentru fiecare campanie ...
... http://www.jurnalul.ro/video/special/misca...ian-521632.html
... http://www.realitatea.net/campania-noi-vre...deo_629837.html
CharonOfNyx
Ma simt vinovat! Daca stiam ca e de moda, de trend ... sa mor daca mai deschideam topicu' ala cu votu' lu' de blam.
Gata! Maine inchid buticu'.

Dar daca nu e doar o moda, ci e vorba nevoi reale ale "pulimii", pe care presa le comercializeaza?
Nefertiti
Calfa, esti a doua persoana de la Han care nu vede ce se intampla chiar langa el.

Da, alea doua chestii sunt moda si atat.

(cre'ca ma culc, pana nu ma enervez...)
calfa
Nu doar ca e nevoi reale si ca presa le speculeaza, dar parca vad ca le si banalizeaza ... prin supra-expunere. sad.gif

Ma gandesc la implicatii. Lumea satula si de ce traieste si de ce vede pe sticla ... cine stie spre ce cioban vireaza ...
TheK
Nu manifestele de genul asta nasc extremismul.. Nu-i pericol de altceva decat de banalizare a ideii de manifest , aici e buba.
calfa
QUOTE(nefertiti @ 2 Oct 2009, 12:09 AM) *
Calfa, esti a doua persoana de la Han care nu vede ce se intampla chiar langa el.

Da, alea doua chestii sunt moda si atat.

(cre'ca ma culc, pana nu ma enervez...)


Si prima persoana ? Cine e prima persoana ? blink.gif Siii, de unde stii tu de fapt unde sunt eu, si ce se intampla chiar langa mine ? Siii, de fapt, de ce iti vine sa te enervezi ?

rofl.gif
calfa
QUOTE(TheK @ 2 Oct 2009, 12:15 AM) *
Nu manifestele de genul asta nasc extremismul.. Nu-i pericol de altceva decat de banalizare a ideii de manifest , aici e buba.


Bre, bre, bre ...

Fireste ca manifestele astea nu nasc extremism. Dar banalizarea de care vorbim ii impiedica sa se infasoare si sa se desfasoare pe cei ce ar dori sa poata "misca" sau "manifesta" la modul decent. Le ia aerul ...

CharonOfNyx
Prima persoana de care pomenea nefe e freeman.
Si... da, stiu eu de ce-i vine lu' nefe cu nervi.

Dar tu, calfa, de unde stii tu exact ce se intampla langa tine?!

Moda?! Ce se intampla oameni buni? Am innebunit cu totii?
Erwin
Manifestul... s-a perimat odată cu comunismul, din păcate. La fel şi alte metode. Cam greu să inventezi ceva nou în a comunica meselor ce vrea ei. ohyeah.gif Poate ştie OB, că el le-a încercat pe toate!
TheK
mna, am citit in diagonala.. acu vad ca asta spuneai de fapt.. eram cu gandul la vot de blam . Care manifest, pentru a nu o enerva pe nefe are nevoie de persoane noi care sa se implice whistling.gif
calfa
Cum ar fi putut Realitatea sa actioneze altfel, dar mai bine ?

Daca ar fi anuntat ca SI EI sustin Miscarea de rezistenta ? Eventual venind si cu acel manifest. Ar fi dovedit, sau macar mimat, solidaritate. Si respect in primul rand pentru ideea de "rezistenta" a "respectului".

Au ratat momentul. Parerea mea ...
Erwin
să învăţăm din greşelile altora, atunci! smile.gif
calfa
QUOTE(CharonOfNyx @ 2 Oct 2009, 12:38 AM) *
Dar tu, calfa, de unde stii tu exact ce se intampla langa tine?!


rofl.gif ohyeah.gif

Aaa, si mai trebuie sa spun si thumb_yello.gif

Ehe, as vrea eu sa stiu ce se intampla ... dar daca EU nu stiu ... jamie.gif

QUOTE(CharonOfNyx @ 2 Oct 2009, 12:38 AM) *
Moda?! Ce se intampla oameni buni? Am innebunit cu totii?


De mult. Tie nu ti-au spus ? ohyeah.gif

calfa
QUOTE(Erwin @ 2 Oct 2009, 12:45 AM) *
să învăţăm din greşelile altora, atunci! smile.gif

Si ce-o sa faci ? O sa declari ca Vot de Blam voteaza SI CU miscarea rezistentelor si cu manifestarea respectului ? rolleyes.gif


@nefertiti: daca nu se vede, nu inseamna ca nu ma implic. wink.gif
Erwin
ideea e să adunăm cât mai mulţi nemulţumiţi care nu vin la vot, chiar dacă au opinii separate.
Cucu Mucu
QUOTE(calfa @ 2 Oct 2009, 12:54 AM) *
Si ce-o sa faci ? O sa declari ca Vot de Blam voteaza SI CU miscarea rezistentelor si cu manifestarea respectului ? rolleyes.gif


Societatea civila este plina de astfel de miscari de rezistenta, nu e o moda, e un mod de viata, e normal sa refuleze undeva presiunea exercitata de impotenta clasei conducatoare. Ceea ce ii lipseste acestei societati civile pt a fi coerenta este un lider, un coordonator. Cand se va gasi acest lider si va reusi sa adune in jurul lui destule voci pt a forma un bulgare de zapada, atunci se va intampla reformarea Romaniei! Pana atunci sunt doar niste voci spre amuzamentul lui calfa, a celor de la Realitatea, etc.
Michelle
QUOTE(Cucu Mucu @ 2 Oct 2009, 09:39 AM) *
Societatea civila este plina de astfel de miscari de rezistenta, nu e o moda, e un mod de viata, e normal sa refuleze undeva presiunea exercitata de impotenta clasei conducatoare. Ceea ce ii lipseste acestei societati civile pt a fi coerenta este un lider, un coordonator. Cand se va gasi acest lider si va reusi sa adune in jurul lui destule voci pt a forma un bulgare de zapada, atunci se va intampla reformarea Romaniei! Pana atunci sunt doar niste voci spre amuzamentul lui calfa, a celor de la Realitatea, etc.



Subscriu.


Atata timp cind una din voci este a lui Marius Tuca, adica argatul unui fost securist imbogatit din banii poporului roman aflati in conturile ceausiste, iar cealalta este a lui Rebengiuc, care in fiecare an se duce cu umilinta sa ia premiul din mina lui Caramitru un alt parvenit cu misiunea sa distruga ce-a mai ramas din teatrul romanesc...ma scuzati!!! acesti oameni n-au cum sa-mi vorbeasca mie nici despre respect , nici despre demnitate , nici despre rezistenta.

Ma pufneste rasu'( si plansu')! Mai lipseste si Tatulici sa vina sa ne vorbeasca de demnitate si respect ca sa fie cireasa pe tort. Acesti oameni nu cauta decit sa castige notorietate si capital de orice fel prin asemenea manifeste.
Mi-e scarba!
Cucu Mucu
Pai vezi daca nu urmaresti media!!! Exista si Tatulici (sau Mamulici, mai bine) care ne vorbeste despre demnitate, respect, onoare, etc intr-o emisiune la... la... la.... Realitateaaaaa! rofl.gif
fiica_lunii
QUOTE
Atata timp cind una din voci este a lui Marius Tuca, adica argatul unui fost securist imbogatit din banii poporului roman aflati in conturile ceausiste, iar cealalta este a lui Rebengiuc, care in fiecare an se duce cu umilinta sa ia premiul din mina lui Caramitru un alt parvenit cu misiunea sa distruga ce-a mai ramas din teatrul romanesc...ma scuzati!!! acesti oameni n-au cum sa-mi vorbeasca mie nici despre respect , nici despre demnitate , nici despre rezistenta.


Eu una cred ca ar trebui sa ne indreptam atentia catre ceea ce transmite articolul, nu sa-l judecam pe cel ce l-a scris. Michelle, daca articolul era scris sub anonimat avea alt efect asupra ta?
In Romania zilelor noastre oricine ajunge intr-o pozitie oficiala, imediat capata "tinichele" de coada, indiferent daca sunt reale sau nu si astfe s-a dus respectul masei fata de el.... Poate el sa vina pe urma sa zica si cuvinte de aur, sa-ti puna in fata realitati, sa te avertizeze de ceea ce se va intampla maine (si chiar sa se intample a doua zi) ca oricum nu mai are credibilitate. Asa s-a ajuns: sa banuim pe oricine, sa strigam "hotul!" catre toti cei din jur.
Nu am fost niciodata fana Marius Tuca, sau Tatulici, Rebengiuc etc. Dar cred ca daca stam sa judecam persoana care transmite un mesaj pierdem esenta mesajului. Si oricum in Romania toti (dar absolut toti), cand ajung intr-o pozitie in care ar putea influenta gandirea si modul de actiune al maselor, toti sunt improscati cu noroi (abia asta imi da de gandit serios si vad aici ceva anormal).

Acum, legat de cele doua mesaje, in esenta ele sunt niste imbolduri la reactie din partea unor amortiti.
Calfa, tu spui ca e posibil ca prin supra-expunere sa se incerce banalizarea acestor lucruri. Dar eu cred ca deja sunt banale in viata noastra toate lucrurile la care face referire articolul: toata incultura, nesimtirea, lipsa de respect, indiferenta etc ridicate la rang de model. Atunci la ce bun sa banalizezi banalul?
Mi se pare inutil. Unde ar fi logica?
Poate ca prin supra-expunere se incearca totusi starnirea unei reactii intr-un popor pasiv, letargic, caruia ii este lene sa faca si ceva pt el daramite pentru cei din jur, un popor care s-a obisnuit prea mult sa se supuna, sa se ia dupa ceea ce i se prezinta ca "modern".
fiica_lunii
QUOTE(Cucu Mucu @ 2 Oct 2009, 09:39 AM) *
Societatea civila este plina de astfel de miscari de rezistenta, nu e o moda, e un mod de viata, e normal sa refuleze undeva presiunea exercitata de impotenta clasei conducatoare. Ceea ce ii lipseste acestei societati civile pt a fi coerenta este un lider, un coordonator. Cand se va gasi acest lider si va reusi sa adune in jurul lui destule voci pt a forma un bulgare de zapada, atunci se va intampla reformarea Romaniei! Pana atunci sunt doar niste voci spre amuzamentul lui calfa, a celor de la Realitatea, etc.


In primul rand vocile astea de care vorbesti, in momentul cand incearca sa razbata mai sus, ori sunt reduse la tacere ori sunt sfidate pe fata de clasa conducatoare. Poate si din cauza asta pasivitatea romanului: "uite ce a patit ala.... mai bine tac" sau "la ce-mi foloseste sa ridic vocea ca tot nu pot schimba nimic". Poate de asta raman micute vocile si nu se ridica nici una. Adica pentru a te ridica ai nevoie de putere.... iar cei care au putere deja nu mai vor sa mai schimbe sistemul.
Si apoi ca sa te apuci sa te ridici si sa organizezi alte voci inseamna sa-ti asumi anumite responsabilitati, iar asumarea responsabilitatii este inca o notiune care s-a deteriorat si e pe cale de disparitie din cultura poporului roman.

Motivele pentru care romanul numai da din gura dar nu se organizeaza intr-o rezistenta masiva, sunt mult mai multe decat cele enumerate de mine.
turbo trabant
QUOTE(Michelle @ 2 Oct 2009, 09:03 AM) *
Acesti oameni nu cauta decit sa castige notorietate si capital de orice fel prin asemenea manifeste.

well, frustrarile voastre sunt cererea. ei ofera aceste manifeste pentru a se vinde pe ei ca produs.

voi va inflacarati si ii votati/sustineti. ei ajung "bashtani" si schimba foaia. voi ramaneti cu buza umflata fix exact ca in ultimii 20 de ani.
Michelle
QUOTE(turbo trabant @ 2 Oct 2009, 11:58 AM) *
well, frustrarile voastre sunt cererea. ei ofera aceste manifeste pentru a se vinde pe ei ca produs.

voi va inflacarati si ii votati/sustineti. ei ajung "bashtani" si schimba foaia. voi ramaneti cu buza umflata fix exact ca in ultimii 20 de ani.


e corect ce zici tu , dar nu ma simt vizata!
nu mi-am facut iluzii prea mari cind l-am votat pe Basescu la legislatura trecuta, eram perfect constienta ca nu poate face tot ceea ce zice in campanie; in concluzie nu am frustrari generate de votul meu , am in schimb alte asteptari de la cetatenii din jurul meu., mai mici cei drept ...si cu toate astea nici o speranta!

In schimb ,(ca sa-i raspund fiicei_lunii), pentru mine conteaza cine vine in fata sa sustina un mesaj. Conteaza ce-ai facut pina atunci si daca esti coerent in viata personala cu ceea ce vii sa sustii.
Cita vreme Marius Tuca se plimba in convertibile negre si yachturi luxoase nu poate sa vina sa vorbeasca de manelizare...el e primul manelist!
turbo trabant
QUOTE(Michelle @ 2 Oct 2009, 11:39 AM) *
am in schimb alte asteptari de la cetatenii din jurul meu., mai mici cei drept ...si cu toate astea nici o speranta!

nu te-am vizat pe tine dar problema pleaca de la "cetateni". pentru ei , munca lor se termina dupa ce au spart seminte in fata tembelizorului sau in cel mai fericit caz cand baga votu in urna. dupa care zero, schimba canalul.

nici nu e de mirare ca catindatii sunt preluati de "structuri" de cum s-au inscaunat.

iar gigel votantu mai ia o bere si ii mai injura pe hotii din conducere ca l-au "tradat". si mai haios, se considera oprimat de conspiratii si ajenturi care fura tara de milenii ....
calfa
QUOTE(Cucu Mucu @ 2 Oct 2009, 09:39 AM) *
Ceea ce ii lipseste acestei societati civile pt a fi coerenta este un lider, un coordonator. Cand se va gasi acest lider si va reusi sa adune in jurul lui destule voci pt a forma un bulgare de zapada, atunci se va intampla reformarea Romaniei! Pana atunci sunt doar niste voci spre amuzamentul lui calfa, a celor de la Realitatea, etc.


Hmm, stii vorba aia, rad eu, rad, dar nu e rasul meu. Mi-ar placea sa nu am parte de astfel de amuzamente.

QUOTE(fiica_lunii @ 2 Oct 2009, 11:25 AM) *
Eu una cred ca ar trebui sa ne indreptam atentia catre ceea ce transmite articolul, nu sa-l judecam pe cel ce l-a scris.
[...]
Calfa, tu spui ca e posibil ca prin supra-expunere sa se incerce banalizarea acestor lucruri. Dar eu cred ca deja sunt banale in viata noastra toate lucrurile la care face referire articolul: toata incultura, nesimtirea, lipsa de respect, indiferenta etc ridicate la rang de model. Atunci la ce bun sa banalizezi banalul?

Conteaza cine transmite mesajul. De fapt sunt mai multi, in ambele ... tabere. Unii chiar demni de respect, care chiar au demonstrat rezistenta. Insa incadrarea tuturor in "schemele" unor magnati media ...

Era vorba de banalizarea actiunilor si solidarizarilor impotriva "lucrurilor la care face referire articolul". De inducere a unei atitudini de respingere pentru orice ar mai aparea de acum incolo.

Cat timp era doar "miscarea de rezistenta" nu am reactionat, dar acum e prea de tot ... ma repet, daca chiar voiau ceva serios cei de la realitatea se solidarizau. Dar ei au tratat totul ... concurential.

Foarte probabil, in ambele initiative sunt implicati oameni care au tratat actiunile cu sinceritate, seriozitate si din solidaritate. Probabil ca de la ei vor fi si efecte pozitive.

In rest ... "de-aia nu mai citesc ziare, nu ma mai uit la televizor" smile.gif
turbo trabant
http://www.dilemaveche.ro/index.php?nr=293...ol&id=11498

se aplica si acestor miscari.
calfa
IULIAN COMANESCU: Generaţia contra (Evenimentul zilei)

QUOTE
Zilele trecute, în două din mediile celor mai beşteliţi moguli, Sorin Ovidiu Vîntu şi Dan Voiculescu, au apărut două campanii diferite
şi totuşi asemănătoare: „Noi vrem respect” şi „Mişcarea de rezistenţă”. De ce tocmai la cei doi moguli şi care e asemănarea dintre ele?


biggrin.gif
calfa
Am remarcat azi ca campania online Noi vrem respect se petrece bine mersi si la televizor, dar nu mai retin pe ce post. cool.gif
Cucu Mucu
Realitatea.

Bre Michelle, io pe Rebengiuc il stimez, zau. Poate si din cauza ca il identific cu Moromete. Ilie Moromete.

Ca veni vorba de campanii si alte cele, nu le tratez concurential tongue.gif dar asta de la realitatea mi se pare de cacao. Respectul, in primul rand, se castiga, nu se cerseste! Trebuie sa il faci pe mangosit sa te respecte, sa tina cont de tine, nu sa te rogi de el, deja cand incepi sa te rogi de el sa te respecte ai pierdut tot ceea ce credeai ca vei obtine si mai mult decat atat. Parerea mea!

Edit: vad ca nu sunt singurul care crede ca respectul se castiga. Si omu' de pe zvoner tot ase concluzioneaza. Deci e de bine!
Michelle
QUOTE(Cucu Mucu @ 6 Oct 2009, 10:49 AM) *
Realitatea.

io pe Rebengiuc il stimez, zau. Poate si din cauza ca il identific cu Moromete. Ilie Moromete.



Nu stiu frate , dar campaniile-astea sustinute de televiziunile / ziarele mogulilor asa dau o aura de oportunism tuturor participantilor, de ma ia cu fiori ! Iar, Rebengiuc s-a cam bagat in ultima vreme la toate alegerile sustinind o miscare (politica) sau alta ca s-a transformat intr-un fel de propagandistu' de serviciu. El s-ar respecta mai bine daca ar refuza intr-un an (macar intr-unul!!!) premiile ( garnisite si cu bani, evident) din mina hahalerei de Caramitru. Stiu ca artistii au nevoie de bani , dar un artist mare cum e el ar putea cum fac Iures si Oana Pellea sa-si completeze veniturile cu montari pe-afara, evident daca si-ar lua si el un manager bun cum au cei doi. Asta da , ar fi respect. In primul rand zic eu trebuie sa invatam sa ne respectam noi insine , nu se ne umilim singuri sau sa acceptam sa ne umileasca altii.
Cucu Mucu
Da, mai, e ok sa te respecti cu burta plina! Dar cand nu ai, principiile devin ale dracu' de flexibile. Cand vezi ca orice cioban oligofren iti poate scuipa seminte in cap din limuzina lui de cateva sute de mii de euro, te gandesti sa faci cumva sa compensezi diferentele astea. Macar prin premii!
turbo trabant
QUOTE(Cucu Mucu @ 6 Oct 2009, 09:49 AM) *
Edit: vad ca nu sunt singurul care crede ca respectul se castiga.

respect castigat in ro? cum apare unul in fata cum il injura toti ca e securist, curva, mafiot , spagar. numeste macar o singura personalitate in viata din ro care nu a fost injurata ca la usa cortului de trepadusi.

o sa se castige respectul in ro cand o zbura porcul, aici toti e genii si sunt frustrati cand altul pare mai geniu si ii dau toti in cap.
Cucu Mucu
Primarul Sibiului, Maia Morgenstern, Felicia Filip, Marcel Iures, Gheorghe Dinica, Cristian Diaconescu, Mugur Isarescu, Razvan Ungureanu. Si lista e destul de lunga! Din pacate, nu sunt cei mai importanti in a lua deciziile privind Romania, dar de oameni ca ei avem nevoie.
Erwin
QUOTE
o sa se castige respectul in ro cand o zbura porcul, aici toti e genii si sunt frustrati cand altul pare mai geniu si ii dau toti in cap.


totuşi tu în ce ţară trăieşti? unsure.gif

nu cunoşti persoane respectabile în România? chiar niciuna?
turbo trabant
QUOTE(Cucu Mucu @ 6 Oct 2009, 10:23 AM) *
Primarul Sibiului- mafiot neamt ( copirait vadim)
Maia Morgenstern- evreica imputita ,
Felicia Filip - grasa aia care canta pa bani multi si care la opera romana nu a fost in stare de nimic ( auzit undeva la tembelizor),
Marcel Iures-ciudatu' ala ,
Gheorghe Dinica -securist,
Cristian Diaconescu- papagal ( auzita de la unul din MAE),
Mugur Isarescu- mason mafiot,
Razvan Ungureanu-pustiulica.

ti-am trecut cateva din apelativele date de concetateni acestor oameni care au indraznit sa iasa in fata.
felicia filip , maia , marcel iures s-au realizat mai mult pe afara.

nu avem respect pentru valoare, la noi totul e relativ si motiv de scandal/misto. de aia olimpicii emigreaza.

@erwin: ma refer nu la mine ci la concetatenii nostri mioritici si mistocari by default.
Nefertiti
turbo, pt cultura ta generala, sa stii ca nu esti mai spiritual daca porcaiesti mereu romanii si Romania. Stiu ca tie asa iti pare, ca e de bon ton ce faci tu, dar nu mai e de ceva vreme.

Revenind la subiect, daca tu crezi ca e ok sa citezi opinia lui Vadim, nu imi ramane decat sa iti spun "asa-ti trebuie". La fel si daca iei in seama parerile unor manelisti. Ce ai spus tu despre unele personalitati din cultura asa pare: opinie de manelist. Spre dezamagirea ta, trebuie sa iti spun ca in tara asta exista oameni care apreciaza cultura, care asculta muzica, merg la teatru, citesc carti si nu doar bloguri pe care se injura. Trist pentru tine, dar adevarat. Si oamenii astia care apreciaza cultura sunt majoritari, doar ca nu ies in fata la fel de mult ca manelistii, de aceea pare invers. E si normal sa fie mai discreti, prin natura preocuparilor lor. Sper sa fi vorbit pe intelesul tau. smile.gif
turbo trabant
QUOTE(nefertiti @ 6 Oct 2009, 10:47 AM) *
turbo, pt cultura ta generala, sa stii ca nu esti mai spiritual daca porcaiesti mereu romanii si Romania.

daca atat ai inteles din disperarea mea despre ce se intampla in tara, no comment.

normal ca sunt vadim, manelisti , cocalari, finuti analisti politici si alte subspecii ale regnului. dar astia reflecta o chestie adanca si pe care minoritatea insetata de valori nu o percepe ca avand un mandat de o majoritate tacuta dar care ii aproba/ vede drept modele.

si nu e de ieri , de azi: eminescu a fost recunoscut post mortem, caragiale a fost injurat pentru piesele lui, coanda ....

aceste miscari de "moda sociala" de respect si manifeste nu au tractiune sociala desi ar trebui sa aiba ,daca este adevarat ce spui tu.

sper ca ai inteles.
Michelle
QUOTE(Cucu Mucu @ 6 Oct 2009, 11:09 AM) *
Da, mai, e ok sa te respecti cu burta plina! Dar cand nu ai, principiile devin ale dracu' de flexibile. Cand vezi ca orice cioban oligofren iti poate scuipa seminte in cap din limuzina lui de cateva sute de mii de euro, te gandesti sa faci cumva sa compensezi diferentele astea. Macar prin premii!


In primul rand permite-mi un sfat medical. Burta prea plina cauzeaza gandirii.Ca sa nu mai vorbim de disconfort postprandial , balonare, indigestie etc
Deci sa invatam sa mincam atat de cit avem nevoie , nu pina umplem burta ! jamie.gif La propriu si la figurat.

Pe tine te impresioneaza cei care stau in paralel cu tine si scuipa seminte din Q7 sau X6 ? Pe mine, nu. Drept urmare- nu, nu ma gandesc sa compensez asta nicicum. Eu cred ca si V Rebengiuc poate face abstractie de chestia asta fiind un om matur ,inteligent si cu har de la Dumnezeu.
Chiar fac o statistica, neoficiala ofcorz , referitor la citi oameni normali poseda o asemenea masina , la oameni normali nu incadrez insa gusati , burtosi , frezati smecheri sau blonde siliconate.
turbo trabant
QUOTE(Michelle @ 6 Oct 2009, 11:13 AM) *
referitor la citi oameni normali poseda o asemenea masina , la oameni normali nu incadrez insa gusati , burtosi , frezati smecheri sau blonde siliconate.

sunt destui oameni normali (manageri multinationale, straini etc) cu x6 sau q7 desi cei mai multi fug de aceste masini tocmai din cauza imaginii spargatorilor de seminte. acum se prefera masinile englezesti gen range rover dar in ceva timp si aceste marci vor fi cotropite de acesti invadatori mandri purtatori de blazon al nesimtirii. acum cativa ani erau jipanele (Jeep Grand Cherokee) de la care au ramas si numele generic de jipane.

vorbeam cu cineva si il intrebam ce masina sa iau: nu lua bmw ca nu mai putem iesi impreuna in oras. mirat, l-am intrebat de ce . "toti cocalarii au". atunci mercedes? "nu, au toti tiganii".



fiica_lunii
Lamuriti-ma si pe mine cu o chestie:
Daca toata lumea cere (doar cere!) cine ofera respect. Toti vrem respect! Dar cati din noi respecta pe cei mai napastuiti decat noi?
Cand iti bate la usa un om si iti cere ceva, cand iti iese in cale pe strada si iti cere ceva, indiferent daca ai ceva sa ii dai sau nu ii vorbesti cu respect? Il tratezi cu respect?
Pentru cei de la putere si noi suntem niste napastuiti care cerem.... cati din ei nutresc respect pentru noi? Cati din noi nutresc respect pentru cei mai napastuiti decat noi? Si cati aplica in fapte acest respect?

Eu cred ca aceasta campanie trebuia sa se numeasca: "HAIDETI SA OFERIM RESPECT!"
Rovaniemi
Voi nu vă daţi seama că termenii de "respect" şi "onoare" sînt folosiţi în sensul lor mafiot?

Pfuai, parcă îl aud pe boul de Jiji Becali cum susţinea că l-a dat afară pe Bergodi pentru că i-a întinat onoarea. Pă mă-ta onoare, ciobane! habar n-ai ce-i aia, decît în sensul mafiot de care ziceam.

Şi acum vin alţi nenorociţi şi pretind respect. Păi să-şi ia respectul şi să şi-l bage în koor, pentru că în mintea lor respectul e ceva de genul "vino şi pupă ghiulu şefului".

Mai vorbim peste vreo cinci generaţii ... mai repede e imposibil să se nască la noi adevăratul "respect" şi adevărata "onoare".
Erwin
uite, în privinţa maşinilor, cu ce e mai bun amicul ăla care zice "nu lua Mercedes, că au toţi ţiganii" decât ţiganii care-şi iau Mercedes? Dependent de imagine, ca şi ei. Iar această imagine e desigur falsă şi nu impune respect.

mai ieri parcam la Iulius Mall, ca să particip la un vernisaj de astrofotografie (un tânăr fotograf profesionist, pasionat de astre) şi un tip din ăsta cu beemweu parcase câş ocupând un sfert din colţul locului liber. Am frânat la timp ca să nu-i lovesc maşina, dar le-am spus celor dinăuntru (şoferul nesimţit nu era) că altădată să parcheze corect, din respect pentru ceilalţi. Dacă fiecare am respecta pe ceilalţi şi am sancţiona pe loc lipsa de respect, lumea s-ar schimba în bine, încet dar sigur. Nu vă mai văitaţi, luaţi atitudine împotriva nesimţiţilor.
turbo trabant
QUOTE(Erwin @ 6 Oct 2009, 10:25 PM) *
uite, în privinţa maşinilor, cu ce e mai bun amicul ăla care zice "nu lua Mercedes, că au toţi ţiganii" decât ţiganii care-şi iau Mercedes? Dependent de imagine, ca şi ei. Iar această imagine e desigur falsă şi nu impune respect.

bine zis insa omul are un peugeot 307 vechi de vreo 7 ani desi isi permite un mertan. mai sunt oameni care si-au vandut mertane si bmw-urile ca sa nu fie confundati cu tiganii.

insa nevoia de imagine este undeva inradacinata puternic ( nu am inteles niciodata pe cei care stau intr-un cotet comunist si e musai sa aiba mertanu (alb!) la scara).
Erwin
nu există pădure fără uscături... dar e o eroare de percepţie să iasă mereu uscăturile în faţă. Trebuie puse pe foc! rofl.gif
Cucu Mucu
QUOTE(turbo trabant @ 7 Oct 2009, 10:15 AM) *
bine zis insa omul are un peugeot 307 vechi de vreo 7 ani desi isi permite un mertan. mai sunt oameni care si-au vandut mertane si bmw-urile ca sa nu fie confundati cu tiganii.


Trebuie sa fii ori prost facut gramada, ori frustrat la maxim sa iti vinzi masina ca d-aia au toti tiganii! rofl.gif Nasol e ca nu mai a doua se trateaza. Asta e foarte tare, frate! roflmao.gif

QUOTE
daca atat ai inteles din disperarea mea despre ce se intampla in tara, no comment.


Mie nu mi se pare disperare deloc, mai degraba o ingamfare, acea ingamfare arivista a celui care se uita cu scarba de unde a plecat, considerand ca prin asta isi sporeste calitatea pozitiei pe care o detine acum. Pt cultura ta generala, astfel de pozitii impresioneaza doar manelistii, pe noi astialalti, normalii, doar ne irita.
turbo trabant
QUOTE(Cucu Mucu @ 7 Oct 2009, 09:50 AM) *
Mie nu mi se pare disperare deloc, mai degraba o ingamfare, acea ingamfare arivista a celui care se uita cu scarba de unde a plecat, considerand ca prin asta isi sporeste calitatea pozitiei pe care o detine acum.

blink.gif blink.gif .

tu chiar crezi ca romanica a facut progrese in ultimii 2-3 ani dupa integrare? mie mi se pare ca merge cu marsarierul la maxim de un an cel putin si nu imi vine sa cred.
undeva prin 2008 s-a rupt filmul si ne intoarcem puternic spre mentalitatea anilor '90. de asta si apar aceste miscari sociale ca simt ceva putred in danemarca dar din pacate sutn manipulate.
Cucu Mucu
Mai lasa blogurile si ia o gura de aer proaspat, poate te dumiresti ce e si cu realitatea asta. Grevele apar din nesimtirea si lacomia liderilor de sindicat, ce amplifica si exploateaza frustrarile membrilor cotizanti. Ele apar numai in momente cheie, atunci cand partenerul de negociere este mai flexibil. Undeva in 2008 a venit o criza economica globala, care a lovit in plin tara, prinzand-o cu un guvern de diletanti populisti. Dar asta nu e chiar atat grav, Romania are oamenii necesari pt a merge mai departe.

Romania face progrese in fiecare zi, pe mai multe planuri. Cum, esti socat!!!!!! Da' ma, desi Alteta Ta a plecat de 2-3 ani, inca mai facem progrese.
Nefertiti
Nici mie nu imi pare disperare. Poate doar disperat sa pari spiritual, dar felul in care vorbesti seamana uimitor de mult cu al unuia dintre romanii aia multi pe care ii hulesti. Cherido, ai un limbaj redus la minimum, pe care il folosesti doar pentru a huli, nu spui nimic constructiv in nicio discutie.

Cand ai fost ultima data printre romani, aici, mai mult de cateva zile? Printre romani din toate mediile? Daca ai fi avut contact mai mult cu cei de aici, contact real, nu ai mai spune ca nu s-a schimbat nimic si ca lucrurile regreseaza. Sigur, asta iti place sa crezi, dar nu inseamna ca, automat, e asa.
Oricum, nu o sa ma mai obosesc sa iti raspund, am mai vazut din astia ca tine si, din experienta, stiu ca e pierdere de vreme.
turbo trabant
QUOTE(Cucu Mucu @ 7 Oct 2009, 10:06 AM) *
Mai lasa blogurile si ia o gura de aer proaspat, poate te dumiresti ce e si cu realitatea asta. Grevele apar din nesimtirea si lacomia liderilor de sindicat, ce amplifica si exploateaza frustrarile membrilor cotizanti. Ele apar numai in momente cheie, atunci cand partenerul de negociere este mai flexibil. Undeva in 2008 a venit o criza economica globala, care a lovit in plin tara, prinzand-o cu un guvern de diletanti populisti. Dar asta nu e chiar atat grav, Romania are oamenii necesari pt a merge mai departe.

Romania face progrese in fiecare zi, pe mai multe planuri.

nu este vorba de greve, bloguri ci de mentalitate. criza este o scuza, criza este peste tot in toata lumea si altii sunt loviti si mai tare, unii chiar cu mult mai tare. nici guvernul nu e de vina asa cum nici parlamentul ales nu poarta vina. nu politicul e vinovat pentru ca e creatia noastra.
sunt destui oameni plecati /ramasi in tara care au aceeasi impresie de confuzie totala a societatii, de cadere intr-o amoralitate "fiecare pentru el".

sigur, nu este negru totul, dar impresia este de regres si nu intelegem de ce. oamenii nu mai au speranta de mai bine sau increderea in societate, cei valorosi se simt dati la o parte de masa incompetenta si ignoranta sau apasati de cei de la putere. apar tot felul de "modele" efemere care dispar asa cum au aparut si nimic nu se schimba, totul balteste. se asteapta o minune de la ceilalti dar nu de la noi.

progresele exista si pun pariu cu tine ca in anumite domenii , romania este mai avansata mult mai mult decat anumite tari din vest (care sunt doar snoabe si privesc estul europei ca o masa de necivilizati carora li s-a facut hatarul sa fie introdusi in lumea civilizata). problema este ca ,intr-o situatie critica, ne punem piedica in timp ce altii incep sa recupereze.

e un cerc vicios din care nu stiu cum putem iesi si mai ales de ce am intrat.


Afrodita
QUOTE
tu chiar crezi ca romanica a facut progrese in ultimii 2-3 ani dupa integrare? mie mi se pare ca merge cu marsarierul la maxim de un an cel putin si nu imi vine sa cred.


Si eu cred ca Romania (nu romanica - ca tot vorbeai tu de respect pe undeva) a facut progrese de 2-3 ani incoace, doar ca nu sunt rasturnarile de situatie pe care cei ca tine le asteapta - in nici o tara n-au fost, toti au ajuns la asa zisa civilizatie in sute de ani, nu de azi pe maine!

Daca tie ti se pare ca doar Romania merge in marsarier in ultimul an inseamna ca ai ochelari de cal si vezi doar ce vrei tu. Inseamna ca nu intelegi conceput de recesiune globala si nu vezi cum au mers in marsarier restul tarilor din lume - mai ales marile puteri ca SUA si Marea Britanie. Si mai inseamna ca iti place sa arunci cu noroi de unde ai plecat doar pentru ca te face sa te simti bine, mai important si mai dashtept - neobservand ca de fapt ai exact acelasi comportament si mod de-a gandi ca al acelora de-i hulesti cu atata scarba in glas. Pacat ca nu bagi de seama ca provoci scarba la randul tau...
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.