Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Cainii Comunitari - Propuneri De Solutii
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Probleme Sociale
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Nefertiti
Nu e un subiect nou, dar e o problema care devine din ce in ce mai greu de suportat. Si nu doar in Bucuresti, numai ca aici, fiind spatiu mai mare si numarul lor este mai are.

Am inceput sa ma satur sa ma impiedic de ei in orice colt al orasului, fie ca e centru, fie ca e o strada dintr-un cartier oarecare. Ii gasesti peste tot, la intrarea intr-o banca, la usa macelariei, pe mijlocul trotuarului, in spatele blocurilor... De ani buni, administratia publica nu se mai ocupa de ei, iar strazile incep sa semene tot mai mult cu cele din America de Sud...

Stiu ca la un moment dat s-a modificat legea pentru protectia animalelor, dar nu stiu exact ce zice. Aveti idee?

Cum se poate rezolva problema asta? Cum s-a rezolvat in alte tari? Nicaieri nu am mai vazut asa ceva.

Pana una-alta, m-am inscris in audienta la primarul din sectorul 3, sa vad ce zice.
Felina
QUOTE(nefertiti @ 2 Sep 2009, 02:07 PM) *
Pana una-alta, m-am inscris in audienta la primarul din sectorul 3, sa vad ce zice.


thumb_yello.gif
Marduk
Mi-aduc aminte ca acum cativa ani niste chinezi aveau de gand sa puna pe picioare o afacere cu caini, pe care ii tineau inchisi intr-o curte fara apa si mancare, acestia urmand sa devina carnita de restaurant. La acea vreme s-au sesizat tot felul de organizatii si organisme orpilate fiind de tratamentul chinezilor fata de caini, dar fara a oferii solutii pentru rezolvarea situatiei. Cunosc un loc in care veterinarii s-au oferit sa castreze cu sume modice (50 ron) catelele detinute de oamenii de acolo, pe cativa m-am oferit chiar eu s-ai duc la veterinari care isi fixasera sediul in piata principala, nu am reusit sa conving nici unul sa mearga cu mine la veterinar. Se pare ca proiectul a scapat din vedere zicerea puturosului "posmagi-s muieti".
March
QUOTE(marduk @ 2 Sep 2009, 04:27 PM) *
Mi-aduc aminte ca acum cativa ani niste chinezi aveau de gand sa puna pe picioare o afacere cu caini, pe care ii tineau inchisi intr-o curte fara apa si mancare, acestia urmand sa devina carnita de restaurant.

Unde ai citit asta ? unsure.gif Pentru chinezi, coreeni, filipinezii jivinile de pe strazile noastre sunt de nemancat !
Marduk
Nu-mi aduc aminte, acum 2-3 ani a aparut in presa un scandal pe tema asta, au gasit niste caini intr-o curte inchiriata de chinezi si au presupus ca acei caini erau tinuti acolo pentru a fi sacrificati. In stirile de atunci au aparut si "specialistii" care ziceau ca sunt tinuti fara hrana si apa pentru a elimina toxinele. rofl.gif
Nefertiti
Castratul nu e o solutie pe deplin. Adica, nu e o solutie sa ii castrezi si sa ii trimiti inapoi pe strazi. Nu e normal sa traim ca in jungla, laolalta cu animalele.
Oricum, s-au laudat ca au castrat multi dintre ei, dar vad ca s-au inmultit in draci, nu stiu ce inteleg ei prin castrare...
Cla
Se poate.... dar nu zic nimic.
Doar atât: Pe strada la noi era un restaurant coreean.
Luni vine camionul cu recycling.
L-am prins inainte sa vina. Sacuri multe si grele au fost acolo cu conserve de Whiskas, Chappi.
No no no, niciodata n-am trecut pe-acolo sa manânc ceva...
March
Pe timpul comunistilor era mult mai multa liniste pe strazi. Stiti de ce ? Pentru ca primariile aveau cotiga. Noi nu mancam carnea dar exportam in draci manusi si pantofi de cea mai fina calitate. ( China exporta asa ceva celor care doresc sa cumpere, restul sunt date pe piata
interna ).

Azi lucrurile s-au schimbat ,avem strazile pline, pentru ca avem si noi ONG-uri .
Marduk
Pai cred ca ei presupun ca daca castreaza masculii care sunt mai usor de castrat au rezolvat situatia, dar daca raman catelele necastrate si se imperecheaza cu unul, doi masculi, scapati sau apartinand cetatenilor de la curte, mai fac 4-10 pui care cresc si pana sa fie si ei castrati la randul lor, poate fac un rand doi de pui.
Felina
pai da, castrasera la noi in campus cateaua cea mai prolifica biggrin.gif - la cateva luni a facut vreo sase pui din astia imposibili.

Nefe, cand problema cainilor vagabonzi se va rezolva, tara numita Romania va fi o tara civilizata cu majoritatea problemelor rezolvate sau in curs de rezolvare. Sunt pesimista, stiu. Si stiu si ca nu asta vrei sa citesti aici. sorry.gif
Nefertiti
Da, chiar as vrea sa aflu cum s-a procedat in alta parte.

Si le-as fi recunoscatoare celor care nu mai posteaza aici aiureli cu animale gatite de asiatici.
Marduk
QUOTE(nefertiti @ 2 Sep 2009, 04:52 PM) *
Si le-as fi recunoscatoare celor care nu mai posteaza aici aiureli cu animale gatite de asiatici.

Nu am avut intentia sa deranjez cu postarea mea dar sa sti ca in Asia aceste animale, din aceasta rasa, se mananca, asta nu inseamna ca si noi romanii ar trebui sa folosim retetele din bucataria chinezeasca, desi nu ar fi exclus ca in caz de necesitate sa calcam in picioare ipocrizia care ne caracterizeaza.

Nefertiti
Am inteles ideea, dar eu prefer solutii aplicabile la noi, nu in Asia.
turbo trabant
vrei sa elimini cainii vagabonzi dintr-un sat locuit de cateva milioane de sateni? asa cum pe ulitele satelor gasesti caini vagabonzi care "pazesc" acel sat , asa gasesti si in sate mai mari.
Marduk
QUOTE(nefertiti @ 2 Sep 2009, 05:06 PM) *
Am inteles ideea, dar eu prefer solutii aplicabile la noi, nu in Asia.

Pai solutia este cat se poate de simpla, asociatiile sa mearga din gospodarie in gospodarie, ai caine sau catea nesterilizata, platesti o taxa anuala, daca vrei sa o ti asa cum este, o sterilizezi, gratis, nu platesti nimic si nu platesti nici taxa anuala. Simplu.

Nefertiti
Nu stiu cat ai trait tu la tara, dar sa stii ca acolo cainii care latra sunt in curti si au stapani, nu aiurea pe strazi. Am inteles ideea ta de pe toate topicurile, ca Romania si Bucurestiul sunt de rahat, dar ar fi ideal sa depasesti faza si sa vii cu idei constructive. Altfel nu faci decat spam peste tot. Scuze ca sunt cam abrupta azi, am o zi proasta, pentru ca javrele nu m-au lasat sa dorm. devil.gif

marduk, eu vorbesc depsre cainii de pe strazi, nu din gospodarii.
March
Bun. Solutia ar fi prinderea lor si cantonarea in tarcuri la marginea oraselor. Sterilizarea lor acolo. Apoi dati in grija ONG-urilor (care tipa atat de aprig in apararea lor ) care sa-i ingrijeasca pana la moarte. De unde bani pentru toate astea ? De la UE of course si poate din donatii .
Marduk
QUOTE(nefertiti @ 2 Sep 2009, 05:14 PM) *
QUOTE
Scuze ca sunt cam abrupta azi, am o zi proasta, pentru ca javrele nu m-au lasat sa dorm.

Stai in Drumul Taberei? ohyeah.gif ca de cateva zile nici eu nu mai dorm cu gemurile deschise.
QUOTE
marduk, eu vorbesc depsre cainii de pe strazi, nu din gospodarii.

cainii de pe strazi provin tot din gospodarii, la tara oamenii sunt milosi, daca o catea fata cativa catei, o lasa sa-i creasca pana la o anumita varsta, apoi roaga pe cineva sa-i ia si sa-i duca fie la oras fie pe marginea DN-urilor, ca poate acolo si-oar gasi si ei un stapan sau s-or descurca cumva. Nu glumesc, chiar asa se intampla.



turbo trabant
am trait destul la tara, sunt caini pe ulite si nu e nimic rau in asta. problema e in bucale unde mentalitatea nu se schimba si aceeasi caini exista creand probleme cum ar fi cea a ta. orasul nu e ca satul, inghesuirea unor milioane pe o suprafata mica nu lasa loc unor animale obisnuite cu spatiu mai mare.

problema sta in mentalitate adica milostenia prost inteleasa. de ce cainii vagabonzi dispar cand treci granita in ungaria ?

in alte tari, cainii vagabonzi sunt ridicati de pe strada imediat cum sunt vazuti, nu sunt "cateaua de la blocul cinci sau se supara tanti aglaia de la 6". si dupa o perioada in care nimeni nu ii cere inapoi, well, asta e, solutia chinezeasca in varianta europeana....

nu e placut dar ipocrizia ne caracterizeaza asa cum zicea marduk si ne complacem in gasirea unei solutii dar ignoram nevoia unor oameni penrtru care cainii reprezinta o legatura cu ceva pierdut.
Nefertiti
marduk, nu stau acolo, stau undeva intre Dristor si Grigorescu. ohyeah.gif

turbo trabant, deocamdata nu s-a complacut nimeni in gasirea unor solutii, de asta s-a si ajuns aici. Cat despre legatura aia cu ceva pierdut, ea s-a diluat de multa vreme, nu se mai pune problema.
Cla
QUOTE(nefertiti @ 2 Sep 2009, 03:52 PM) *
Si le-as fi recunoscatoare celor care nu mai posteaza aici aiureli cu animale gatite de asiatici.

Chow-chow cica e bun la gust, daca ii ascultam pe chinezi laugh.gif
turbo trabant
QUOTE(nefertiti @ 2 Sep 2009, 04:31 PM) *
turbo trabant, deocamdata nu s-a complacut nimeni in gasirea unor solutii, de asta s-a si ajuns aici.

nefertiti, problema nu e numai in bucale. e si in sofia si un pic prin atena, pe la kosovo si alte spatii cu aceeasi gandire ca a noastra, unde orasul e "doar" un sat mai mare.
solutii au tot fost propuse dar putini lideri au constientizat nevoia reala de a scapa de caini.

succes la audienta dar probabil va da din umeri si va insira solutiile. ma raliez felinei.
Nefertiti
Vezi, de asta nu ma duc eu in concedii pe la greci, bulgari sau turci. Imi ajunge balcanismul de acasa...

Nu sper mare lucru de la audienta, dar macar sa aud cu urechile mele ce tampenii are de spus pe tema asta. As face mai mult, dar deocamdata nu stiu ce, tre' sa ma gandesc.

Am fost in Bucuresti, in vizite scurte, prin '99, parca, atunci cand era plin de caini, la fel ca si acum. Si apoi m-am mutat aici dupa ce Basescu a facut curat. Si a fost chiar ok. Nu perfect, dar ok. Basescu a facut doua lucruri pt care merita tinut minte: a curatat orasul de javre si de chioscuri.
turbo trabant
QUOTE(nefertiti @ 2 Sep 2009, 04:54 PM) *
Am fost in Bucuresti, in vizite scurte, prin '99, parca, atunci cand era plin de caini, la fel ca si acum. Si apoi m-am mutat aici dupa ce Basescu a facut curat. Si a fost chiar ok. Nu perfect, dar ok. Basescu a facut doua lucruri pt care merita tinut minte: a curatat orasul de javre si de chioscuri.

era super cu basescu la faza asta, nu vedeai labuta pe strada. intre timp insa au mai fost tspe alegeri de primar general/sector dar niciodata problema nu a fost cruciala pentru alegerea catindatului suprem la bucale , a fost asa o bagatela.

si la aia cu chioscurile, mi se pare mie sau au reinceput sa apara? atunci cand le daramase, maretii reporteri erau asa de indignati de parca daramau arcul de triumf rofl.gif
Felina
Nefe, m-am tot gandit si nu-i dau de cap!

Castrarea e o idee buna doar in teorie, pentru ca in practica e al devil.gif de dificil, adica trebuie prinsi toti => clar nu e fezabil! plus intariturile care vin de la tari, cum zice Marduk. Deci castrare NU.


sa zicem ca s-ar gasi o modalitate pentru a-i culege de pe strazi, ce s-ar putea face cu ei? Am solutia pentru adunat, dar n-o zic pana nu apare careva cu o idee pentru partea a doua. rolleyes.gif
Zed
Pai decat sa ne gandim la alte solutii , de ce nu apelam la cea care a functionat deja ?! unsure.gif

Nefertiti
Presupun ca solutia civilizata e sa le construiasca adaposturi (si afara cred ca sunt) si sa ii tina acolo, castrati. Nu sa ii castreze si sa le dea drumul pe strazi. Cine vrea animal, se duce acolo si il ia frumos acasa si are grija de el, nu sa le dea mancare pe strada, cum fac multi acum.

Si nu cred in povestea aia cu n-avem bani pt asta. Daca au bani sa ii dea lui Udrea sa se plimbe cu avionul de sute de mii de euro, sa gaseasca si pt o problema adevarata cum e asta.

Zed, nu stiu care era solutia lui Basescu, nu mai tin minte. Stiu doar ca a fost ok.
turbo trabant
QUOTE(nefertiti @ 2 Sep 2009, 05:19 PM) *
Zed, nu stiu care era solutia lui Basescu, nu mai tin minte. Stiu doar ca a fost ok.

smile.gif aia finala. si nici un primar de dupa nu a avut curaj sa faca acelasi lucru

http://www.formula-as.ro/2001/472/ecologie-14/ecologie-2401
Nefertiti
Da, pt ca atunci se ajunsese intr-o situatie mai urata decat acum, erau mult mai multi decat acum...

Nu neaparat sunt pro aceasta solutie, dar ceva trebuie facut. Chiar si asta, daca altfel nu se poate, pt ca altfel o sa ajungem ca in lumea a treia.

Nu stiu daca e adevarat, imi spunea cineva ca la nemti aveau (au?) adaposturi unde ii tin nu stiu cate zile si daca nu ii ia nimeni ii "adorm".
Cla
QUOTE(nefertiti @ 2 Sep 2009, 05:39 PM) *
Nu stiu daca e adevarat, imi spunea cineva ca la nemti aveau (au?) adaposturi unde ii tin nu stiu cate zile si daca nu ii ia nimeni ii "adorm".

Da. Uite un exemplu din orasul meu. Nu numai pe net ii gasesti, ci si la televizor.
Au tot felul de animale care vor sa fie adoptate.
Partea practica e, ca daca vrei sa-ti iei asa un animal, e sanatos, vaccinat, castrat, iomaistiu.
http://www.tierheim-nuernberg.de/_rubric/i...php?rubric=home
La noi nu se vad câini vagabonzi. Cred ca hingherii si-au facut bine treaba, cândva.
Daca vezi la noi un câine la plimbare, nu lipseste stapânul lânga el.
Apropo... asa m-am speriat acum vreo 4 ani... ma duc sa duc gunoiul.
Deodata vad un lup negru lânga mine... am crezut ca-mi pica inima-n pantaloni.
Cum fac eu deobicei cu câinii, i-am întins mâna sa mi-o miroase.
A fost un baiat prietenos si m-a acceptat... da' sa mor io, ce m-am speriat...
turbo trabant
QUOTE(nefertiti @ 2 Sep 2009, 05:39 PM) *
nemti aveau (au?) adaposturi unde ii tin nu stiu cate zile si daca nu ii ia nimeni ii "adorm".

nu e numai asta. asta e finalul dar pe langa asta mai au:

1. regulamentul de urbanism prevede zonele unde poti avea caine/pisica. nu esti pe strada x , asta este nu poti avea animale mari de casa. daca stai in zona prevazuta, foarte bine dar sa te pune naiba sa iti imperechezi catelul cu cine nu trebuie ( vezi punctul 2).
2. taxa pe animal : incepe de la 50 de euro (parca) pe un patruped si urca pana la 500 de euro pe cainii de lupta (>1).
3. cainele gasit pe strada e automat dus la centru de unde ti-l poti ridica. daca cainele prezinta semne de abuz , malnutritie ai pus-o.

si mai sunt , daca cumva ai lasat animalul din zgarda si musca pe cineva , musai sa ai asigurare pe catel etc etc.

mai e mult pana departe si bucalele trebuie sa reinventeze roata si primarii sa nu faca nimic de frica babelor cu catei.
Nefertiti
Mda, toate astea ar trebui aduse si la cunostinta acelor ONG-urile care se remarca doar prin simpla existenta...
Cla
S-a întamplat de revelion.
Câinele lu fiu-meu a luat-o razna, fiind derutat de rachete. a alergat 6 km pâna la aeroport.
Acolo l-au vazut întâmplator o pereche care tocmai faceau jogging.
Câinele are la gât adresa si toate ce vrei. În afara de asta, un implant cu chip în ureche.
Dupa 2 ore s-a trezit fiu-meu cu un telefon, sa vina la Politie si sa-si ia câinele.

PS: ce scrie turbo trabant, e adevarat, asa e.
turbo trabant
off: Cla, daca nu te cunostem ziceam ca faci misto de noi : pereche de revelion face jogging pe langa aeroport ? rofl.gif

poveste in bucale: persoana romanca, sex feminin, ochi alunecosi inima zburdalnica. proaspat intoarsa din jermanica dupa un conced de vreo 1 luna pe acolo. ma grabeam ,eram in fata si ea in spate ( ca la credinciosi jamie.gif ). cum mergeam repede, deodata nu ii mai aud pantofii in spate . 1,2,3 ...

un urlet ca din gura de sarpe . ma intorc, 2 javre o incoltisera si maraiau . bucuresteanca uitase cum era.

atunci am inteles cum ne privesc strainii.

Marduk
QUOTE(turbo trabant @ 2 Sep 2009, 09:39 PM) *
atunci am inteles cum ne privesc strainii.

apropo de chestia asta, uite ce am gasit postat de Mihai in 2004 "Pe drum, Pink s-a oprit la un restaurant aflat la 12 km de Pitesti, a adunat cainii vagabonzi aflati in parcare si i-a pus pe cei de la restaurant sa prajeasca pulpe de pui pentru a le da de mancare patrupedelor. Pink a cerut si castroane pentru a nu le da de mancare pe jos, dar cei de la restaurant au spus ca nu au asa ceva si au refuzat sa-i dea farfurii." Am scris pe undeva ca atata vreme cat nu vom rezolva problemele cu batranii, copii strazii si animalele (caini, cai, pisici, etc.) vom fi priviti ca o tara din lumea a treia, nu ca o tara membra UE.

Cla
QUOTE(turbo trabant @ 2 Sep 2009, 08:39 PM) *
off: Cla, daca nu te cunostem ziceam ca faci misto de noi : pereche de revelion face jogging pe langa aeroport ? rofl.gif

Pe cuvânt, astia au fost mai tâmpiti decât câinele rofl.gif
calfa
QUOTE(nefertiti @ 2 Sep 2009, 04:07 PM) *
Pana una-alta, m-am inscris in audienta la primarul din sectorul 3, sa vad ce zice.

thumb_yello.gif

Neaparat sa ne spui cum a decurs. Si eu ma gandesc la acelasi lucru ... de la inceputul verii. sorry.gif

Azi la pranz am iesit dintr-o statie de metrou sector 6 in jurul careia cred ca erau 20 de caini, jumatate pui de anul asta. Am luat-o spre zona circulabila. In cealalta directie se puteau vedea alte zeci de caini ...

Basescu ne-a scapat de cea mai mare parte a cainilor din acea perioada. Asadar ... solutii exista.
Nefertiti
Da, va spun, sper sa ma programeze pe joia viitoare. Am completat un formular din ala online, nu stiu cat de bine functioneaza. Daca pana luni nu ma contacteaza, ma duc la ei la sediu.
Damnatius
nefertiti, eu pot sa iti spun cum e treaba in US (poate varia de la stat la stat): daca un animal e abandonat soarta lui depinde de unde ajunge. Daca il recupereaza functionarii primariei, atunci se pune anunt pentru a fi intors la familia sa. Daca intr-un anumit numar de zile nu este cerut de nimeni, animalul e eutanasiat. Daca ajunge la vreun "animal shelter", cam acelasi lucru se intampla, doar ca astia fac eforturi sa ii gasesca stapani adoptivi. Mai exista si adaposturi "no-kill", dar numai daca e norocos animalul poate gasi loc acolo. De obicei sunt pline.

Concluzia este ca pana si in tara cu cei mai "salbatici" activisti pentru protectia animalelor, orice animale abandonate se eutanasiaza in cele mai multe cazuri. Cred ca suntem unici in lume cu solutia noastra de a-i lasa pe strazi.

O solutie ar fi sa ne bombardam senatorii si deputatii cu scrisori in care sa cerem revizuirea legii si permiterea eutanasierii animalelor in termen de 2 saptamani de la capturare. Orice animal capturat sa fie fotografiat si pus pe o pagina web, in caz ca cineva il cauta. Sa fie si un numar de telefon verde unde proprietarii sa isi caute animalele. Orice adoptie sa fie strict monitorizata, iar animalelor sa le fie implantate cipuri. Daca un animal adoptat ajunge iara pe strada, sa fie eutanasiat iar proprietarul amendat drastic.

Nu trebuie decat putin bun simt ca sa intelegi ca la populatia actuala de caini alta solutie nu exista.
Cla
QUOTE(Damnatius @ 3 Sep 2009, 06:11 AM) *
Concluzia este ca pana si in tara cu cei mai "salbatici" activisti pentru protectia animalelor, orice animale abandonate se eutanasiaza in cele mai multe cazuri. Cred ca suntem unici in lume cu solutia noastra de a-i lasa pe strazi

Nu nu, si in Grecia si Sicilia e la fel. De fapt, pe tot Balcanul e la fel...
Nefertiti
Acum cateva minute a venit raspunsul de la primarie:

Audienta solicitata de dumneavoastra este pe data de 10 septembrie 2009 in str. Parfumului nr. 2-4, pozitia 16. Audientele incep la ora 10. Intrarea se face pe la poarta A cu actul de identitate.

We'll see...
Cla
Astia nu-s normali, cica strada Parfumului.
Unde e prin Bucuresti strada pisatului la pom?
Marduk
QUOTE(Cla @ 3 Sep 2009, 07:18 AM) *
Nu nu, si in Grecia si Sicilia e la fel. De fapt, pe tot Balcanul e la fel...

Si in Sicilia se mananca miei de Paste?
turbo trabant
QUOTE(Cla @ 3 Sep 2009, 01:02 PM) *
Astia nu-s normali, cica strada Parfumului.

e in zona veche a bucalelui , o fosta zona ovreiasca cu niste case super frumoase daca ar fi ingrijite. daca nu ma insel asta e si denumirea interbelica a strazii la care s-a revenit.

ultima data cand am fost pe acolo zona era pestrita: case recuperate si refacute cu darapanaturi langa. si haite de tigri fara numar fara numar ohyeah.gif .

@nefertiti: primaria cred ca e vizavi de casa de casatorii , la capatul strazii.
Nefertiti
Nu stiu exact care e strada, nu cred sa fi fost pe acolo. Poate doar in trecere cu masina. Dar o gasesc eu...
Cla
QUOTE(marduk @ 3 Sep 2009, 01:05 PM) *
Si in Sicilia se mananca miei de Paste?

Da' bineînteles. Si cu usturoi.
turbo trabant
daca ai carnet si ai avut treaba pe la udriste , de la udriste in sus pe strada cu liceul , treci de prima intersectie tot in sus si apoi 500 de metri dai de primarie pe dreapta o cladire alba comunista si vizavi o casa veche modernizata in culori tipatoare -casa de casatorii. parca acolo era unsure.gif

marduk asa e povestea din pacate se degradeaza in continuare. mare pacat, mai ales pe stradutele din spate era o liniste cateodata de iti tiuau urechile. si era central la 2-300 metri de balamucul cotidian.
Marduk
QUOTE(turbo trabant @ 3 Sep 2009, 02:10 PM) *
QUOTE
e in zona veche a bucalelui , o fosta zona ovreiasca cu niste case super frumoase

E o zona superba, in anii epocii de aur cand evreii au plecat in masa, comunistii au inchiriat casele tiganilor care nu aveau unde sa stea.
QUOTE
daca ar fi ingrijite.

Cine sa le ingrijeasca, evreii sau tiganii. O parte din evrei s-au intors dupa "revolutie" si si-au cerut proprietatile inapoi, multi dintre ei se judeca si acum sa scoata tiganii din casele ce le apartin de drept, iar tiganii nu mai pot de ingrijirea caselor, daca ar putea ar incerca sa fure si caramizile sa ramana numai acoperisul si o vatra in mijlocul casei, asa-i rustic la ei. Dar sa sti ca sunt milosi cu cainii, cu cati mai multi copii de tigani, cu atat mai multi caini, fiecare puradel are in grija doi-trei catelusi, mascote pentru cersit.
Nefertiti
@ turbo trabant, nu am masina, pentru ca nici permis n-as fi in stare sa iau laugh.gif , dar ma descurc. Merci. smile.gif
Cla
QUOTE(nefertiti @ 3 Sep 2009, 01:35 PM) *
@ turbo trabant, nu am masina, pentru ca nici permis n-as fi in stare sa iau laugh.gif , dar ma descurc. Merci. smile.gif

Uiuiuiiiii, rofl.gif m-am rasturnat doar "un pic!" pe Autostrada. Am belit-o rofl.gif
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.