Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Chrome, Contracandidatul Windows
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia IT > Software, Hardware si Programare
Erwin
Chrome Operating System este un sistem de operare bazat pe Linux care va īncerca să revoluţioneze modul īn care vom utiliza tehnologia informaţiei, progresele tehnologice făcānd posibilă operarea īn web-browser a majorităţii software-ului, nemaifiind necesar să utilizăm maşini PC greoaie cu nenumărate update-uri şi probleme de securitate, ci doar notebook-uri subţirele. Google preconizează lansarea Chrome īn a doua jumătate a anului viitor, sistemul va fi open-source, complet gratuit, ba chiar vendorii de notebook-uri vor primi bani pentru a-l preinstala. Veniturile vor fi obţinute din serviciile web şi reclame.
Rovaniemi
Au mai īncercat și alții și n-au reușit să detroneze the Good Ol'e Windie ...
Marduk
Orice inceput trebuie creditat cu un sfarsit. ohyeah.gif
calfa
Si orice sfarsit trebuie creditat cu un inceput. thumb_yello.gif

Cum ar veni, trecem dintr-o lume a ferestrelor intr-una gri, metalica. unsure.gif
abis
Browser-ul celor de la Google n-a reusit sa se impuna in dauna IE si Firefox... De ce ar face-o sistemul lor de operare?
Erwin
din lupta giganţilor poate ieşim şi noi utilizatorii un pic mai cāştigaţi. Cert este că ambele tabere investesc mulţi bani pentru a scoate ceva nou şi a-şi menţine cota de piaţă. Interesant este că cei de la Google vor utiliza un sistem bazat pe Linux. Şi alte firme mari din domeniu au adoptat soluţii open-source. Dar niciuna din ele nu "fabrică" bani ca Micro$oft...
Rovaniemi
Cītă vreme concurența lui Miscrosoft va insista pe ideea de Open source și alte cacaoyrui de acest soi, nu are nici o șansă. Īn plus, nu cumva google prezicea acu ceva timp că iepoca sistemelor de operare a apus? că ciitorul e al lucrului online, cu browsere și aplicații online? au văzut că nu-i bagă īn seamă niminea și s-au răsucit ...
shapeshifter
Microsoft şi Yahoo sunt foarte aproape să īncheie un parteneriat
WASHINGTON / 16:58, 17.07.2009

Giganţii din domeniul IT Microsoft şi Yahoo sunt foarte aproape să īncheie un parteneriat pentru a colabora īn domeniul tehnologiei de căutare pe internet şi al publicităţi online, pentru a concura Google, au declarat, vineri, două surse apropiate negocierilor, pentru Bloomberg.
Cele două grupuri ar putea anunţa īnţelegerea săptămāna viitoare, īnsă cel mai probabil peste două săptămāni, a spus o sursă sub protecţia anonimatului.
Microsoft şi Yahoo īncearcă să identifice posibilităţi de a concura cu Google , care controla īn luna iunie 65% din piaţa căutărilor online. Yahoo a ocupat poziţia a doua, cu 19,6%, iar Microsoft locul trei, cu 8,4%.
"Este singura cale de a contesta dominaţia Google. Īmpreună pot oferi o alternativă viabilă la Google pentru companiile de publicitate", a declarat Jack Neele, analist la fondul de investiţii olandez Robeco, cu active de 150 de miliarde de dolari.
Microsoft şi Yahoo au reluat negocierile referitoare la o colaborare, după ce Carol Bartz a devenit director general al Yahoo, īn ianuarie 2009.
Bartz l-a īnlocuit pe co-fondatorul Yahoo Jerry Yang, care a respins anul trecut īncercările Microsoft de a cumpăra Yahoo, pentru 47,5 miliarde de dolari, fapt ce a īnrăutăţit relaţiile īntre cele două grupuri.
Totodată, Microsoft a anunţat, luni, că va oferi o versiune gratuită a programului Office, accesibilă utilizatorilor pein intermediul internetului, urmānd să concureze cu grupul rival Google, care a lansat un program similar īn urmă cu trei ani.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.