Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Zvastica
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Comunitatea Credintei - Religie
ins
Vin cu un subiect sensibil. Insa, avind in vedere importanta ei, a zvasticii, de la egipteni, la azteci chiar, pe atitea continente, in atitea culturi, faptul ca provine dintr-o celebrare a soarelui. In fond un fel de cruce. E o cruce. Faptul ca e mama crucii, ca cercul are ... dar nu trebuie sa va zic asta. Sunt oameni care citesc aici. Se mai poate sa fie reabilitata si sa nu o mai priveasca oameneii ca pe un simbol abominabil al extremismului, al urii si al eugeniei? Nu e cinstit fata de ea si fata de credintele popoarelor. Nu e cinstit fata de soare. Ei bine? Cit de sensibil e pentru voi? In inima aveti loc sa treceti - sau sa nu lasati sa prevaleze- antipatia si aversiunea fata de nazisti? Putem sa nu mai sarim ca arsi cind vedem una?
ins
semana sau nu semana cu crucea de pe pieptul cruciatilor? era aceeasi?!
teutoni...
ce ii legitimeaza intr-o epoca pe unii si ii condamna pe altii? o fi adevarat ca nu mai acceptam intoleranta; sau ascundem mizeria sub pres si facem un legamint al tacerii?
gio19ro
Ins, te zbati degeaba. Marea majoritate a oamenilor prefera sa traiasca in minciuna pt simplul fapt ca le e frica de schimbari. Mai mult decat atat, devin f violenti in momentul in care adevarul se face simtit. Chiar si aici, pe unul din forumuri, am fost somat de unul din moderatori, sa nu mai postez opinii personale. Acelasi individ a facut in doua randuri apropouri la intalniri fata in fata.
De un alt moderator am fost "acuzat" ca nu imbratisez versiunile oficiale ale istorie si am simpatii inspre conspirationism.
Iar pe Religie au fost sterse mesaje din motive de ideologie dogmatica.
ins
daca o ureche atenta iti lipseste, trimite-mi pe privat parerile la care tii. si daca imi pare ca nu e deplasat (si asta nu inseamna ca trebuie sa vedem la fel lucrurile), fac lobby pentru tine si altii care simt la fel. poate ca nu e la mijloc decit mai putina intelegere.
ins
mda, gio, v-ati cam aprins cu totii. Sint subiecte delicate si lumea nu e pregatita sa discute cu privire la ele.
Era intrebarea mea cind am lansat subiectul. Se pare ca am primit raspuns. Cred ca si vina noastra ne face sa nu admitem ca am fost vinovati. Nu e paradoxal. E natural. Se intimpla ca intr-adevar sintem vinovati. Dar numai in masura in care ne imaginam Omul cu majuscula si neminat de meschinarii. Cred ca nu sintem in stare sa intelegem ca exista diferente mari intre ceea ce spunem ca sintem : rationali, cultivati, civilizati, frumosi, si ceea ce sintem cu adevarat. E una din ideile mele ca nu se poate sa fii Om daca nu poti sa te privesti in fata asa cum esti. Sigur ca mi se pare anormal ca evreii sa culpabilizeze o lume intreaga pentru ceea ce s-a intimplat cu ei (altminteri total injust ). Insa e adevarat ca niste fiinte rationale nu aveau dreptul sa supuna discriminarii un popor timp de atitea secole. Vini se afla de ambele parti. Pe de alta parte, sa nu uitam faptul ca in timpul razboiului piinea costa de doua ori mai mult pentru evrei si erau scosi la munca obligatorie… fie si numai atita umilinta si e prea mult. Si a fost mai mult.
Nu are legatura prea mare cu subiectul, insa ii facem sa fie, sa imi fie iertat, ca tiganii: daca nu vad intelegere la noi nu facem decit sa cream noi antagonisme. Nici ei nu vor veni inspre noi; si nu le va importa de valorile noastre. Si vor fi prea fericiti sa zgindareasca aceeasi rana, fara sa incerce sa o vindece.
Cred ca termenul “genocid” cuprinde suficienta oroare ca sa nu trebuiasca folosit un altul. Apoi, din cite stiu, “holocaust” are conotatii religioase. Si nu pot fi de acord cu asta cind e vorba de crime de razboi. Mi se pare cumplit sa comiti un genocid; o crima. Indiferent impotriva cui. Chiar mai “putin” de o crima si e cumplit. Pentru ca nu sint respectate aspiratiile Omului (le are , saracu`, totusi). Dar vina trebuie asumata de toata lumea. Si asta nu se poate face daca ne aprindem. Sau daca (ne) razbunam.
Motivul pentru care am deschis de la bun inceput subiectul: am crescut suficient ca sa putem discuta ca niste adulti responsabili de faptele lor (noastre) din trecut?
Raspunsul la care nu doream sa ajung: nu. Imi pare rau.
Iti inteleg frustrarea, cind nimeni nu te asculta si spui ceva diferit de corul majoritar, departe de polilitiCA COrecta; insa cred ca inteleg ca si ceilalti, tocmai pentru ca se aprind, demonstreaza ca nu sint siguri de ceea ce spun. Tonul o arata. Pina acum am vazut numai adevaruri pertiale. Sa ma pregatesc sufleteste…
Orori: comunism, anticomunism, fascism, nazism, fanatism, razboi. Violenta (de limbaj nu inseamna mai putin). Never again! Ii cred numai pe japonezi. Si numai intr-o privinta.
Temele mele incep sa formeze un tot… nice…
Carmi
Svastica poate fi privita ca simbol al bunului augur, al norocului. (svast=noroc)
la indieni era simbolul soarelui, al lumii mereu schimbatoare insa cu acelasi centru.de obicei ii era atribuit lui Vishnu sau chiar lui Ganesha. Pictata sau incrustata pe peretii caselor si pe obiecte se credea ca aduce noroc si fereste de spirite rele sau ghnioane (ar fi hilar ca la fiecare agentie loto sa fie cate o svastica nu???) oricum originea budhhista poate cu greu sa fie confirmata intotalitate.
Ciudat poate insa si in Anglia actuala unii oameni deseneaza un fel de svastica pe peretii caselor pt a le protejade cutremure incendii etc.
Oricum simbolul este foarte raspandit aparand pana si in picturile din catedrale si pe vasele chinezesti de ceramica.
exista mai multe varietati de svastica. cele mai comune ar fi cea cu laturile catre stanga (care e cea crestina) si cea cu laturile catre dreapta (cea budhista si/sau jainista) exista si cele nordice cu 2 de s suparapusi.
gio19ro
Asa e draga Carmi. Insa daca m-as duce acum in Romania si mi-as picta o zvastica pe casa, mi s-ar deschide dosar penal sau nu? Eu sunt aproape sigur ca da.
ins
pot sa remarc ca la agentiile loto apare un fir de trifoi cu patru foi, nu chiar atit de neasemanator?... deci nu e chiar atit de culmea, si nici chiar hazliu. hazliu e ca nu facem legatura... ca nu stim incotro mergem. si- colac peste pupaza- nici de unde venim!
Figaro
Din cate stiu semnul a fost importat din India de catre Helen Blawatsky - tablita celor 8 semne -, fondatoarea teosofiei. La castelul Peles am vazut un frumos stativ de carti, a carui compartimentare avea forma svasticii.

Se pare ca exista o legatura intre gruparea teosofica si partidul nazist, cert este ca teosofia s-a amestecat cu mituri germane (teutoni, rune etc.) si catolicism, iar semnul a fost adoptat de national socialisti.

QUOTE

Only a few years earlier, Madame Helena P. Blavatsky (1831-1891), refered to as "godmother of the New Age movement", who was a Spiritualist (necromancer - one who acquires knowledge through alleged communication with the dead), and founder of the Theosophical Society (an international group of occultists), exhumed her Luciferian doctrines from Philo's School in Alexandria, Egypt. This same school also produced manuscripts of the Old and New Testaments—altered to conform to their esoteric teachings.




      What was the source of these bizarre notions of 'Aryan' superiority and Jewish inferiority? Kittel's 'volkish' mysticism and Hitler's occultism were at the root of their mutual anti-Semitism. The U.S. Army discovered Hitler's library of personally marked occult books and noted that he kept a copy of Blavatsky's The Secret Doctrine by his bedside! Its fables of the new fifth root race of 'divine' Aryans, battling the inferior old Jewish root race, coupled with its call for the open worship of Lucifer over Jehovah, (who Blavatsky identifies as 'Satan'), explains this monstrous phenomenon. Without an awareness of the contents of Hitler's bedside reading, his actions would remain a strange mystery. Blavatsky's book was also used by the mystical societies of Germany after World War I and was perhaps a source for Kittel's anti-Semitism as well. One writer notes: "[M]ost of these groups used the writings of Madame Blavatsky as their bible."




      Root-race rhetoric is evident in the writings of Origen, Westcott and Hort, showing further their sympathies with 'the tares'. Origen wrote that the 'outer darkness' of which the bible speaks is a "black body of flesh." Knowing that Origen, the Platonist, wrote the first draft of Sinaiticus (Aleph) helps clarify the meaning of Hermas 'black ones'. Hort's hours spent in Plato give rise to his comment: "[T]he niggers themselves...they have surely shown themselves only as an immeasurably inferior race, just human and no more, their religion frothy and sensuous, their highest virtues those of a good Newfoundland dog."




      Numerous books, even some written prior to 1941, have exposed occultism as Hitler's driving force. AdoIf Hitler was a disciple of Madame Blavatsky and was initiated into the meaning of the secret doctrine. 'Voices' told Hitler before 1920 that he had been selected 'by God' to be Germany's messiah, saving the nation from "the claws of international Jewry." Erickson notes that "Kittel...did see God's hand in the elevation of Hitler to power." Kittel's defense, during his trial for war crimes, included his assertion that his actions had been "imposed upon him 'by God'." The God, heard by both, was the "god of this world." (Luke 4:6; II Cor. 4:4)




      Kittel recommended that all German Jews be dismissed from their jobs, stripped of their German citizenship and their property confiscated. He said, "[T]hough this would cause hardship it was a necessary price to pay for past excesses." Doesn't this sound like the Antichrist's plan for the 'unevolved' non-compliant Christians who refuse to take 'the Name' of the beast? The same plan comes from the same source—Satan.




      Dr. Josef Goebbels, Minister of Propaganda and Enlightenment, believed Hitler was the reincarnation of Jesus Christ. Goebbels and his SS began the first mass murder of German-Jewry on November 9 and 10, 1938. In 1939, Kittel closed one of his speeches with a tribute to Hitler calling him the, "saving force which stemmed the tide of Jewish infiltration. " "Knowledge of the killings was widespread within Germany itself," notes one observer. As early as 1942, the London Times reported the mass murder of Jews; Swedish diplomat Baron von Otter also publicly reported mass gassings. The B.B.C. reported the massacre by A.M. and short wave radio. "They all knew what was going on." Even with such clear awareness of what was going on, Kittel continued to write for the Fuehrer. In 1943, Goebbels asked Kittel to write for his Anti-Judische Aktion (Anti-Jewish Action), a publication laced with Goebbels' astrological predictions about a German victory in the war. Kittel admitted knowing "about Jewish murders" and wrote of his support for Adolf Hitler's actions. Kittel writes: "...full freedom to murder...just as you should smash the brains of even the best snake ...[This is] justification for the most anti-Jewish acts."



gio19ro
QUOTE (Figaro @ Aug 12 2003, 01:57 PM)
Din cate stiu semnul a fost importat din India

Ca orice crestin fundamentalist dogmatic, tu toate le vezi importate.
Asa ca fapt divers, tin sa te anunt ca svastica se regaseste si in motivele populare romanesti, atat cele cusute pe imbracaminte, cat si cele sculptate in lemn(portile caselor, linguri etc).
Pana acum tot nu ne-ai spus de unde au fost importate de catre cultul crestin: odajdile stralucitoare, ritualurile, caduceul lui Mercur, fastul de rigoare, tralala(incantatile, muzica pe nas) etc.
Figaro
Supozitii gen caduceul lui Mercur se fac si se vor face, la fel ca si interpretarile profetiilor lui Nostradamus.

QUOTE ("gio19ro")

Pana acum tot nu ne-ai spus de unde au fost importate de catre cultul crestin: odajdile stralucitoare,


Oh, cat de modeste sunt templele budiste! Varuite cu alb, dreptunghiulare... Fara bijuterii, fara fast...

user posted image

user posted image

Poate ne spui de unde provin in cazul vostru. Din cate imi amintesc Budha nu a prevazut nicaieri manastirile budiste, preotii budisti, calugarii budisti, picturile cu subiect religios, ornamentatiile bogate, fastul, luxul, bijuteriile. Si totusi ele exista. In cazul nostru e vorba de continuarea preotiei vechi testmentare. Vei gasi in Vechiul Testament o descriere amanuntita a vestmintelor preotesti.

====================================================================

QUOTE ("gio19ro")

Ca orice crestin fundamentalist dogmatic, tu toate le vezi importate.


De vazut le vad, ca am televizor. Insa nu stiam cei de la Natonal Geographic, unde am vazut documentarul, sunt crestini fundamentalisti dogmatici. Tu ii cunosti mai bine.

Deci National Geographic e un post crestin fundamentalist dogmatic... Omul cat traieste invata.
Copernic
QUOTE (gio19ro @ Aug 1 2003, 03:56 AM)
QUOTE (ins @ Jul 30 2003, 07:32 PM)
Apoi, din cite stiu, “holocaust” are conotatii religioase.

BINGO!!! Incearca sa spui si altora lucrul asta si s-ar putea sa ai surprize!

Super bingo, pe linii si pe coloane!
Incearca gio ca sa deschizi dictionarul in ceea ce priveste cuvinte delicate precum cel mentionat pe topic -Holocaust.
Iata ce inseamna Holocaust, in interpretarea sa la situatia evreilor din lagarele naziste.

HOLOCÁUST, holocausturi. s.n. 1. (În antichitate) Jertfă adusă zeilor, în care animalul sacrificat era ars în întregime. ♦ Fig. Ofrandă, sacrificiu. 2. Ucidere (prin ardere) a unui foarte mare număr de oameni. [Pr.: -ca-ust. - Var.: olocáust s.n.] - Din fr. holocauste.

Ucidere (prin ardere) a unui foarte mare număr de oameni. iata interpretarea lucida a Holocaustului impusa de realitatea genocidului comis.

Iata ce inseamna Holocaust!

--------
AVE!
--------








Valheru
Parerea mea este ca in momentul in care vor fi trecut 1 sau 2 generatii de cand a disparut cea care a avut contact fizic cu nazistii , zvastica va putea fi"reabilitata".
Figaro
Nu holocaustul are semnificatii religioase, ci termenul de "holocaust" are conotatie religioasa. Tot aceeasi conotatie religioasa o are si numele fotbalistului Hagi (in greaca insemna "sfant", vezi si termenul de hagiografie), insa e greu sa mai legi conotatie de termen.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.