Ca tot vorbim de culinare, mi-a venit in minte de "Mise en place"
Asta e definitia franceza da a nu-ti uita ce faci.
In bucatarie tot trebuie sa mearga repede, ca sa prinzi momentul cānd se drege aia, se face ailalta, etc.
Mise en place e doar o pregatire, si anume o pregatire ca sa ai la īndemāna tocmai ce-ti trebuie la momentul respectiv.
Adica "īti pui la īndemāna"... ceapa, untul, fasolea, orezul, egal ce.
Daca eu ma pun pe gatite, imi aranjez īntāi treburile care urmeaza aruncate īn blid.
Si-atunci le iau de-a rāndul. Asta, asta, asta.
Voi, fetelor, cum faceti? Aiurea sau la fel? Ce face parte din "Mise en place"-ul vostru?
Poate am uitat sa precizez: Fiecare bucatarie are preferatele ei. Eu nu ma pun sa gatesc fara boia de ardei, hrean, usturoi, ceapa, marar, cimbru etc...
Numai sa fie langa mine, ca sa le gasesc cānd trebuie
*Pentru baieti: Mise en place sprijina lenea, si mai ai si timp īntre "asta, asta, asta" sa tragi o gura de bere