Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Eba
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Noutatilor > Politica interna si externa. Stiri din Romania. > Politica Interna
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Marduk
EBA trei litere pe care orice roman le poate interpreta asa cum doreste. Cele trei litere pot semnifica o multime de prescurtari, care mai de care, o anagrama a celor mai nastrusnice ganduri exprimate in dulcele grai al romanilor. Ce nu pot sa inteleg din tot acest efort de marketing este de ce-si doreste o fata, fie ea si fica presedintelui, sa intre in politica. De ce in politica? de ce nu si-a ales EBA un ONG prin care sa faca actiuni de caritate de ajutorare a batranilor singuri, a copiilor strazi, a cateilor fara stapan, etc. De ce trebuie sa pakistanizam Romania cand traditia noastra, istoria noastra ne prezinta faptul ca femeile care au facut parte din familiiile oamenilor politici din aceasta tara, au fost implicate mereu in actiuni caritabile. Dorinta acestei fete vrea oare sa rupa traditia sau vrea sa transforme efectiv Romania intr-o tara cu traditii in acest sens precum Pakistan sau India, este Romania pregatita pentru asa ceva? Personal nu sunt de acord cu aceasta dorinta si nici cu atitudinea impaciuitoare a celor care vad in EBA o solutie. Cred cu tarie ca fiecare doamna din aceasta tara, sotie de demnitar, sau nu, poate face mult mai mult pentru familia si tara sa sprijinind tot felul de programe menite sa ajute. Orice femeie poate sa faca politica, sa devina politician, dar cand in familia ei exista deja un parinte, un sot, un frate, acare este deja implicat in politica, tunci cred ca mult mai bine i-ar ajuta, sprijinindu-i prin tot felul de actiuni caritabile, de strangere de fonduri, etc. In rest numai de bine.
Cucu Mucu
Adica, femiile e mai proaste decat barbatii si nu ar trebui intra in politica. Eu zic ca e bine si invers, uita-te la Hillary Clinton ( bine, ca e ilar sa o comparam pe Ebrbrbrbra cu Hillary, dar macar asa, un exercitiu de imaginatie).
Felina
Daca femeia vrea si poate, de ce nu? Doar pentru ca e fata lu' Base? Hai sa ne deschidem putin (cate putin) perspectivele. Daca are sustinatori, cu ce ar fi mai nepotrivita decat restul politicienilor?
Frisky
In politica, Elena e...ba, in rest o fi buuuu...na la ceva ca orice om. Apropos la dulcele grai al romanilor. smile.gif

Numai bine si tie!
Cucu Mucu
Felina, femeia ca termen general, e ok sa participe activ la politica. Madama in cauza e cam prostuta pt parlamentul european, pt ca a sarit peste foarte multe etape din devenirea unui homo politicus, nu are exercitiu, nu are logica politica, nu are retorica (deh, nu se mosteneste), nu are carisma, nu prea are nimic (in afara de tacso) care sa o promoveze. Sa vedem!
Felina
Nu neg! Poate ca n-are de nici unele. Dar daca are sustinatori si are dreptul sa candideze, s-o faca! Orice tara are politicienii si conducatorii pe care si-i alege (si pe care si-i merita).

Femeia asta are dreptul sa candideze la ce vrea ea, faza asta cu stricatul nu stiu carei traditii mi se pare de rahat! Suntem in anul 2009, nu in 1907. Sau ma insel?
Cucu Mucu
Ehe, ai grija cu afirmatii d-alea, ca s-ar putea sa fii in eroare. Inca mai cred unii ca fomeia n-are voie sa "ii ia fata " barbatului la nimic in afara de menaj.
Felina
Da, asa e, multi mai cred inca asta si multe femei ii ajuta.
Marduk
QUOTE(Cucu Mucu @ 3 Apr 2009, 07:30 PM) *
Adica, femiile e mai proaste decat barbatii si nu ar trebui intra in politica. Eu zic ca e bine si invers, uita-te la Hillary Clinton ( bine, ca e ilar sa o comparam pe Ebrbrbrbra cu Hillary, dar macar asa, un exercitiu de imaginatie).

Nu, in niciun caz, femeile au dreptul si trebuie sa fie egale cu barbatii, mai ales in politica, Hillary Clinton s-a apucat de politica abia dupa ce sotul ei a terminat cu politica, nu au avut aceiasi preocupare (cel putin oficial) in acelasi timp.
Cucu Mucu
Ma, fara suparare, dar sunt unele femei asa de proaste, ca le-as bate eu, ca barbat. rofl.gif
Felina
Si tot fara suparare, sunt barbati atat de prosti si in acelasi timp si inganfati, de i-as bate eu cu mana mea! biggrin.gif
Cucu Mucu
rofl.gif

Marduk, tu propui ca, daca sotia are alte idei politice, sa si le reprime si sa ii faca lobby barbatului. De ce ? Ea nu-i tot om? Bine, ca n-are oute, dar multi "barbati" din politica romaneasca nu au si asta nu-i impiedica sa se dea smecheri.
Marduk
QUOTE(Felina @ 3 Apr 2009, 07:41 PM) *
Femeia asta are dreptul sa candideze la ce vrea ea, faza asta cu stricatul nu stiu carei traditii mi se pare de rahat! Suntem in anul 2009, nu in 1907. Sau ma insel?

Corect, are dreptul sa candideze, totusi nu crezi ca era mai bine daca il sprijinea pe tatal ei, prin actiuni caritabile, promovare, etc.?
Cucu Mucu
Fiecare copil cu anii lui de acasa.
TheK
QUOTE
Corect, are dreptul sa candideze, totusi nu crezi ca era mai bine daca il sprijinea pe tatal ei, prin actiuni caritabile, promovare, etc.?




Eu astept platforma program inainte sa ma pronunt rofl.gif
Erwin
sigur că poate candida, strānge semnături, participa, doar trăim īntr-o ţară liberă (se presupune)... dar e păcat că cine ar merita cu adevărat să reprezinte Romānia īn forurile europene nu are şansa să aibe tătic şef de stat care să dea ordin la firme mari (RCS&RDS) să strāngă semnături pentru odor. Hai să fim serioşi, fătuca asta n-are stofă şi gata, oricāte şcoli politice ar mai face de-acum īncolo. Şi mai vin unii şi zic că avem conducătorii/reprezentanţii pe care īi merităm... hh.gif

Semnături pentru EBA:
QUOTE
Acum că Elena Băsescu a reuşit să-şi strīngă semnăturile cu ajutorul altora, noi ne vedem siliţi să īnchidem concursul. Au ales să o susţină pe fata lui Băsescu la Europarlamentare un total de 827 de cititori. Motivele lor au fost după cum urmează:

De prost: 112
De ce nu: 221
Ca să moară de ciudă Alina Mungiu: 177
Ca să ne distrăm: 252
De frica lu’ tac’so: 65

Dragă EBA, ne pare rău că au fost atīt de puţine... Oricīnd ai drum prin Bucureşti, pe la Piaţa Universităţii, noi te aşteptăm la etajul 6 să-ţi īnmīnăm semnăturile strīnse pe site. Să aduci o sacoşă mai ţeapănă, că e vorba de cīteva sute de mega.

rofl.gif
Marduk
QUOTE(Cucu Mucu @ 3 Apr 2009, 08:04 PM) *
Marduk, tu propui ca, daca sotia are alte idei politice, sa si le reprime si sa ii faca lobby barbatului. De ce ? Ea nu-i tot om?

Eu cred ca un membru al familiei unui politician, sotie, fiu, fica, mama, tata ar trebui sa sprijine prin actiunile lor politicianul respectiv, macar din respect daca nu din convingere. Discutile contradictorii pe teme politice sau de alta natura pot avea loc in familie nu in presa sau la intalniri de partid. Mie mi se pare de prost gust toata actiunea asta cu candidatura Elenei Basescu la alegerile pentru P.E. nu stiu de ce dar imi lasa impresia ca-l pune pe tatal ei intro postura jenanta fata de partid si fata de alti politicieni, oferind presei o tema gen telenovela, din care se scot bani.
Johann_Moritz
N-am nimic impotriva ideii ca familiile politicienilor sa se implice direct in politica.
Faptul ca fiica lui Basescu e implicata in politica nu ma deranjeaza. Dimpotriva, ar trebui ca, in timp, in felul acesta sa ajungem sa avem niste politicieni mai spalati.
Ma deranjeaza insa ca fiica lui Basescu care s-a apucat de politica e proasta familiei. E dreptul ei, adevarat, dar ma deranjeaza un pic ca tasu' o sprijina si ma deranjeaza foarte mult ca tasu' gaseste ca partidul ar trebui sa o sprijine, direct sau indirect. La fel ma deranjeaza ca partidul e prea slugarnic ca sa protesteze cu mai multa energie.

Felina a avut o observatie interesanta: cu ce e Baseasca a mica mai prejos decat alti politicieni? Corect, nu cred ca e mult sub media celorlalti dobitoci.
Dar in contextul europenelor, unde are contracandidati precum Macovei sau Weber, nu poti sa nu te gandesti la altceva decat la faptul ca candidatura ei nu e decat rezultanta unor factori precum nepotismul, nesimtirea si slugarnicia.

Cacofoniile sunt asumate.
tontoi
oameni buni femeia asta a fost crescuta si educata intr-un spirit profund politic. habar nu are despre voluntariat si actiuni civice.
EBA asta nu o vad la plantari de copacei, la strans gunoaie, la ajutorarea cainilor fara stapan a pensionarilor.
La ce IQ de invidiat are doar politica poate sa faca. In lumea snobilor te compromiti daca faci actiunile enumerate mai sus...
ce ai elena??? ai inebunit??eşti femeie de succese nu de ajutat pleava societăţtii
Cucu Mucu
QUOTE(marduk @ 4 Apr 2009, 08:33 AM) *
Mie mi se pare de prost gust toata actiunea asta cu candidatura Elenei Basescu la alegerile pentru P.E.

Lasand la o parte toate glumele, EBA e doar barometrul popularitatii lui Traian. El isi sacrifica fata din dorinta de a-si verifica pozitia in randurile electoratului si, cum pdl nu ii mai da masura popularitatii ca au ajuns la guvernare singura metoda eficienta a ramas EBA. Saraca!!

A strans 200.000 de semnaturi. Ma ingrozeste acesta caracatita din Romania care s-a pus in miscare si s-a mobilizat exemplar pt un rahatis de semnaturi pt europarlamentare. Imi aduce aminte de ce am citit despre actiunile comunistilor prin anii '50.
abis
QUOTE(tontoi @ 5 Apr 2009, 10:16 AM) *
EBA asta nu o vad la plantari de copacei, la strans gunoaie, la ajutorarea cainilor fara stapan a pensionarilor

Acu' sincer sa fiu, cand ii vad pe politicieni ca fac de-astea, nu dau doi bani pe gestul lor, e clar ca putin le pasa lor de copacei, catei ori pensionari, ci doar de numarul voturilor.

Am "ratat" cu prognoza ca nu va strange voturile. Acum astept sa vad daca am nimerit-o cu cealalta, ca nu va fi votata. Eu unul nu o votez. smile.gif
Marduk
QUOTE(Cucu Mucu @ 6 Apr 2009, 11:18 AM) *
EBA e doar barometrul popularitatii lui Traian. El isi sacrifica fata din dorinta de a-si verifica pozitia in randurile electoratului

Chiar il crezi in stare de asa ceva? Daca este adevarat, este foarte trist ca un parinte, politician, a ajuns sa-si impinga in fata propriul copil doar pentru a vedea ce sanse are in alegeri. Oricum EBA era in gura presei, daca nu castiga, va fi vai de mama ei.
Marduk
Elena Basescu isi va deschide un cont pentru cei ce vor sa o sponsorizeze. Daca este sa ne luam dupa sistemul acesta, deja consacrat in SUA, vom vedea ce sanse are dupa numarul sponsorilor si sumele depuse de catre acestia.
andra_v
QUOTE(Erwin @ 4 Apr 2009, 01:03 AM) *
sigur că poate candida, strānge semnături, participa, doar trăim īntr-o ţară liberă (se presupune)... dar e păcat că cine ar merita cu adevărat să reprezinte Romānia īn forurile europene nu are şansa să aibe tătic şef de stat care să dea ordin la firme mari (RCS&RDS) să strāngă semnături pentru odor. Hai să fim serioşi, fătuca asta n-are stofă şi gata, oricāte şcoli politice ar mai face de-acum īncolo. Şi mai vin unii şi zic că avem conducătorii/reprezentanţii pe care īi merităm... hh.gif

Sustin in continuare ca avem conducatorii/reprezentantii pe care ii meritam. In nici o alta tara n-ar fi fost posibile asemenea abuzuru; limita "tolerantei romanului" este incredibila pentru secolul XXI.

Ii este cuiva neclar ca tanara femeie reprezinta numai barometrul popularitatii tatalui ei? Deja a fost compromisa de catre presedintele pokerist, care s-a folosit de biata fiinta intr-un joc de imagine. Indiferent daca va castiga sau va pierde. Va avea reputatia unei Anastase, Ridzi, Udrea (care e o leaca mai desteapta), sau a altor cuconite cu un neuron indraznet, care au intrat cum au intrat in politica.
Mi-e scarba, de asemenea, cand vad cati politicieni cu prestanta se dau pe langa clanul Basescu pentru a intra in gratiile prezidentului. Nu-mi imaginam ca magistratii romani, oameni din serviciile secrete, intelectuali cu reputatie (Toader Paleologu, stiu, veti spune ca e baiatu lu tata; insa are o cultura si un IQ ridicat), politologi, fac temenele in fata ilustrei familii pentru o pozitie in Divan.

Felina, esti tentata sa extrapolezi asupra Statelor Unite realitatile dambovitene. Nu sufera comparatie. Madama Clinton chiar este inteligenta, superpregatita pe relatiile externe si un foarte bun diplomat. Si eu am subestimat-o initial.
abis
QUOTE(andra_v @ 6 Apr 2009, 10:51 PM) *
Ii este cuiva neclar ca tanara femeie reprezinta numai barometrul popularitatii tatalui ei?

Eu nu as vota-o vreodata, insa pe tatal ei, de ce nu... Deci nu, nu cred ca Elena este "barometru" pentru popularitatea lui Traian. Ne convingem la toamna. smile.gif
Marduk
De unde provin banii Elenei Basescu. Daca este adevarat, as fi curios sa vad ce face EBA in 4 ore de munca de castiga atatia bani. nonono.gif
Felina
QUOTE(marduk @ 7 Apr 2009, 05:48 AM) *
as fi curios sa vad ce face EBA in 4 ore de munca de castiga atatia bani. nonono.gif


Inseamna ca ai tare mult timp liber!
Marduk
Poate as putea sa-i imbunatatesc productivitatea si atunci ar castiga mai mult.
Felina
Cu siguranta n-ai de lucru. biggrin.gif
N-ar fi mai 'productiv' sa-ti canalizezi energia spre productivitatea muncii tale?
Marduk
E un sfat sau o comanda, sa stiu cu cine dialoghez?
Felina
e o simpla intrebare (observi semnul <?> ? e la sfarsitul propozitiei rofl.gif )
Marduk
E o intrebare gen manager general, care poate fi luata si ca sfat "prietenesc". Dar observ ca esti fan EBA si mie imi place dar nu in postura actuala.
Felina
Ce anume te facesa crezi ca sunt fan EBA?
Marduk
Ti-a picat greu ca eu am prea mult timp liber.
Felina
rofl.gif
Am ramas fara cuvinte.

Deci:
-sigur sunt fan EBA pentru ca
-mi-a picat greu ca ai tu mult timp liber

Marduk, cu cine zici ca ai facut logica, cu femeia de servici?
Marduk
QUOTE(Felina @ 7 Apr 2009, 07:34 PM) *
Marduk, cu cine zici ca ai facut logica, cu femeia de servici?

Iti propun sa nu discutam off topic. Discutiile despre logica si femeile de srviciu sunt pe alte topicuri. mwah1.gif
Marduk
Daca EBA primeste in fiecare circumscriptie 10 voturi iese parlamentar european! huh.gif Stie cineva ceva de chestia asta?
Cucu Mucu
Esenta de ...eba rofl.gif
Erwin
mă īntreb cāţi pensionari o vor vota după ce intră īn posesia jocurilor de şah/table ? rofl.gif
Marduk
EBA o comite din nou, a cata oara? De data asta subiectul abordat, drogurile, cred ca sinceritatea este o insusire pe care un politician nu si-o poate permite, mai ales inainte de alegeri, dupa mai treaca mearga.
Rovaniemi
Mă cheamă EBA / Īnvăț din Gheba / Și-ascult Morcheeba.

Cam ăsta e nivelul său. Și totuși se va găsi o chichiță care s-o trimită plocon la Brucsel sau Ștrasburg sau unde o fi, cam īn stilul īn care Antonie Iorgovan a fost singurul independent ales īn 1990 ...

Cucu Mucu
Ar fi fost mai inteligenta daca invata din "Gheba", erau unele probleme ale dracu' de grele.
Rovaniemi
Păi de īnvățat īnvăța, dar cine zice că se și lipea īnvățătura de ea?!? rolleyes.gif
mutulica
incepe sa i se lase un ochi asa mai pe o parte, ca la tac'su..
adica daca nu mai e nici frumoasa, nu prea ii mai ramane nimica...
Marduk
Eba este ori obosita ori inculta, a comis-o din nou confundand Ardealul cu Aradul. O astfel de gresala comisa in Parlamentul UE, daca ajunge sa tina cuvantari pe la tribuna respectiva, ne poate costa mult la imagine. Nici nu vreau sa-mi inchipui delegatia parlamentara romana formata din EBA, Gigi Becali, Vadim Tudor & Co.
abis
QUOTE(marduk @ 4 Jun 2009, 12:03 PM) *
a comis-o din nou confundand Ardealul cu Aradul

Hai sa n-a fost vorba de confuzie acolo, ci de un lapsus. Sa nu exageram, totusi...

„Nu am un mesaj specific pentru Transilvania, ci mă adresez tuturor cetăţenilor. Fiind candidat independent, nu pot să acopăr toată ţara, dar īncerc să acopăr marile oraşe, cum ar fi Iaşiul – capitala culturală a Moldovei sau Clujul – capitala culturală a Aradului. Pardon, a Ardealului. Aceste oraşe erau nişte puncte pe care nu puteam să le ratez”

Nu a fost o greseala provocata de nestiinta, cel putin de data asta. A fost o greseala cum toti facem uneori, corectandu-ne apoi imediat.
Leonardo
Ar fi putut fi un lapsus si nu ar fi fost esential ca mai greseste daca asta nu ar arata ca de fapt memoreaza texte ca la teatru iar atunci cand uita replica o da in papuris.
Saraca nu poate gandi, are o problema reala. Sunt oameni pe care nu-i duce capul si nu poti sa-i faci mai destepti oricat ai incerca.
Mi-ar fi mila de ea daca nu ar insista sa raman in politica si sa candideze la parlamentul european.

Daca EBA castiga se va cimenta o tendinta extrem de nociva ce caracterizeaza scena politica romaneasca din acest mileniu, respectiv faptul ca politica este facuta cu precadere de catre prosti smecheri sau cu proptele bune.
E hidos ca am ajuns sa fac aceasta comparatie, dar pana si Gigi Becali e mai destupat decat EBA, e mai sprinten la minte decat ea chit ca e o jigodie semi-analfabeta.
Sigur ca mai sunt si alte nulitati ce pot ajunge europarlamentari din motive de liste, dupa cum au mai fost si mandatul ce se va incheia curand. Problema e ca niciunul nu a fost atat de vizibil idiot si sustinut din motive de linie paterna sanatoasa.

Daca la cei de pe liste poti avea scuza ca ai votat gandidndu-te la un alt candidat ce impartea lista cu neavenitul, mi se pare cumplit sa votezi un candidat independent precum EBA. Nu de alta, dar chiar ca nu exista niciun motiv intemeiat sa o faci, decat daca esti la fel ca ea sau daca vrei intr-adevar sa contribui direct la batjocorirea tarii.

mutulica
QUOTE(abis @ 4 Jun 2009, 01:54 PM) *
Nu a fost o greseala provocata de nestiinta, cel putin de data asta. A fost o greseala cum toti facem uneori, corectandu-ne apoi imediat.


hi hi... de remarcat empatia cu care este inconjurata ebola mica...
sunt convins ca si la marean i se pot ierta mai multe
turbo trabant
dar care sunt somitatile care catindeaza la neuroparlamentare? vreun premiant nobel, doftor in economie , pacifist convins ?

apai atunci merge si o pitzipoanca mai in etate.
abis
QUOTE(mutulica @ 4 Jun 2009, 06:30 PM) *
hi hi... de remarcat empatia cu care este inconjurata ebola mica...
sunt convins ca si la marean i se pot ierta mai multe

Daca n-o injur nu inseamna nici ca o votez, nici ca o simpatizez. Pur si simplu incerc sa raman obiectiv.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.