HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Dezbateri Filosofie

Acest subforum este destinat dezbaterilor filosofice. Pentru discutii religioase va initam sa vizitati subforumul Universul Credintei.

> [si Dumnezeu A Zis] Big Bang
Figaro
mesaj 17 Jul 2003, 10:34 AM
Mesaj #1


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.234
Inscris: 11 March 03
Forumist Nr.: 63



Dr. Farid Rahme:
- Doctorat in inginerie civila la Universitatea Sheffield

- consultant in probleme de inginerie civila si lector al universitatii din East London (Marea Britanie)

========================================

Fragmente din lucrarea Si Dumnezeu a zis... de Farid Rahme

,,Dar El [Dumnezeu] a facut pammtui prin puterea Lui" (ler. 10:12).
Biblia debuteaza sub semnul solemn al urmatoarelor cuvinte:
,,la inceput, Dumnezeu a facut [a creat]" (Gen. 1:1).

Evolutionistii au ripostat cu ceea ce ei denumesc raspunsul stiintei la creatie si la nevoia existentei unui Dumnezeu: Marea Explozie (Big Bang).

Potrivit profesorului Stephen Hawking de la Universitatea Cambridge, care a facut publicitate Big Bang-ului promovmdu-l in cartea sa Brief History of Time [Scurta istorie a timpului] ca pe o teorie stiintifica, aceasta ar suna cam asa:

La inceput a existat un ,,ou cosmic'' care era de dimensiunile unui fir de praf de pe masa. Aceasta particula adapostea masa condensata a Tntregului univers!

De unde a venit aceasta particula? Ea a existat dintotdeauna! (Oamenii pot accepta cuvintui lui Hawking, dar refuza sa accepte CuvmtuI lui Dumnezeu!)

In continuare, teoria explica de ce Big Bang-ul a avut loc cu aproximativ 10.000 de milioane de ani in urma. S-a produs atunci deoarece acesta ar fi rastimpul necesar pentru evolutia omului inteligent!!
A trebuit apoi sa se formeze o prima generatie de stele. Aceste stele au convertit o parte din hidrogenul si heliul initial in alte elemente, precum carbonul si oxigenul, din care smtem facuti noi1 s.a.m.d.
Kraus, intr-o carte publicata recent, m 1993, avmd titlul Has Hawking Erred? [A gresit Hawking?], a calculat valentele
conservatoare ale masei universului si a obtinut cifra de 8x1025 tone.

Concluzia cartii sale este:
Ideea ca o particula infima de materie, de dimensiune mai mica decit cea a un fir de praf de pe masa mea, ar fi putut confine in ea materia condensata a intregului univers, depaseste limitele credibilitatii... Teoria Big Bang-ului trebuie pusa cu toata seriozitatea sub semnul intrebarii.

Nu este deloc surprinzator ca Tn 1992, E. J. Lerner a scris o carte de 465 de pagini, intitulata The Big Bang Never Happened: A Startling Refutation of the Dominant Theory of the Origin of the Universe [Big Bang-ul nu a avut loc niciodata: 0 negare uluitoare a teoriei dominante despre originea universului].

In cartea sa, el sustine ca Big Bang-ul nu este decit un mit ce contrazice observatiile stiintifice.

Big Bang-ul a esuat la fiecare test, dar a ramas cu toate acestea teoria cosmologica dominanta, iar ansamblul de demersuri teoretice si ipoteze continua sa creasca necontenit. Cosmologii din ziua de azi... au revenit la o forma de mit matematic... la aceasta ora se consolideaza cariere in cosmologie, pe teorii ce nu au fost supuse niciodata testelor bazate pe observatie, sau pe ipoteze care au cazut la asemenea teste, dar care, cu toate acestea, au fost in continuare promovate.

Miza nu este doar stiinta. Cu toate ca Big Bang-ul, ca teorie stiintifica, are din ce in ce mai putine date in favoarea ei, ponderea sa in cultura noastra a crescut. Mediile stiintifice au imbratisat-o ca pe un adevar ce nu poate fi pus sub semnul intrebarii.

Teoria propusa de Lerner pentru a inlocui Big Bang-ul se bazeaza pe o imaginatie si mai bogata — tendinta regasita la majoritatea ,,oamenilor de stiinta" evolutionist! din zilele noastre!
Atit Kraus, cit si Lerner, nu sint crestini.
in august 1989, revista britanica Nature [Natura] publica un editorial intitulat Jos cu Big Bang'', ce cataloga aceasta teorie drept inacceptabila si prezicea ca ,,este putin probabil sa supravietuiasca deceniului urmator''.

Revista incheia cu urmatoarea concluzie referitoare la Big Bang:

In toate privintele, cu exceptia caracterului lui convenabil, acest punct de vedere despre originea universului este in intregime nesatisfacator. Este un efect a carui cauza nu poate fi identificata, sau macardiscutata''.

Comentariile lui Dr. Colin Patterson, paleontolog principal la MuzeuI Britanic de Istorie Naturala din Londra, dintr-un interviu acordat postului BBC (4 martie 1982), considera asa-zisa dovada in favoarea evolutiei ca fiind ,,practic, o poveste''!
Situatia devine si mai dificila atunci cind acesti pretinsi oameni de stiinta ajung sa creada ei insisi basmele pe care le spun altora si pornesc in cautarea dovezilor pe cheltuiala imensa a semenilor lor, ca sa nu mai vorbim de costurile morale si spirituale cu implicatii mai adinci.

Pentru a ilustra acest fapt, cat si modul in care sint mani****te datele pentru a promova cu orice pret teoria evolutiei, va invit sa facem o scurta vizita la Cape Canaveral, la sediul agentiei spatiale americane NASA, in special la sala de comanda ce raspunde de satelitui ce exploreaza spatiul cosmic.

In incercarea de a face ca teoria Big Bang-ului sa para stiintifica, evolutionistii au afirmat ca mingile de foe — care se presupune ca au evoluat in stele si galaxii — trebuie sa apara ca denivelari pe o harta ce reprezinta grafic diferentele de temperatura ale radiatiilor cu microunde din spatiul cosmic.
Spus in termeni simpli: daca oamenii de stiinta isi indreapta detectoarele in diverse directii, ei trebuie sa constate usoare diferente de temperatura ale microundelor. Atunci cind acestea sint trasate grafic pe o harta a cerurilor, in loc sa formeze o linie orizontala, ar trebui sa ia forma unor dealuri sau vai!

Dupa care, logica a fost rasturnata; daca exista denivelarile, atunci Big Bang-ul este adevarat! In 1989, satelitul Explorer a fost lansat cu scopul de a obtine aceasta dovada.
1991 — satelitul inca nu transmisese nici un fel de date care sa ilustreze existenta unor asemenea denivelari! lata opinia oamenilor de stiinta de la Universitatea Princeton, dintr-un reportaj publicat de revista New Scientist sub titlul ,,Radiatia cosmica admceste confuzia pentru sustinatorii teoriei Big Bang-ului'':

Multe teorii acceptate despre formarea galaxiilor vor trebui abandonate, daca se vor publica datele obtinute de la satelitui pentru explorarea spatiului cosmic... Sustinatorii teoriei Big Bang-ului se vor afia Tntr-o dificultate serioasa In momentui publicarii acestor date.



--------------------
Vreti sa vedeti ceva funny? Tastati alinalinuta in Yahoo.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Mesaje in acest topic


Closed TopicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 3 May 2024 - 10:25 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman