HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Dincolo de Ratiune

Ideea acestui forum nu este de a starni polemici intre cei ce cred si cei ce nu cred in astre, in Dumnezeu, in terapii naturiste, in miracole sau in ghicitul in palma. Pragul acestui forum poate fi pasit de oricine, fara nici o exceptie, dar cei care nu sunt de acord cu ideile sau marturisirile celor care posteaza aici, sunt rugati sa se abtina in a face comentarii malitioase, sau contradictorii. Aici ne dorim sa avem coltisorul lipsit de orice stres, iar scopul real ar fi acela de a-i ajuta pe cei din jurul nostru sa se simta bine, ba chiar sa gaseasca solutii catre iesirea din situatii disperate - de ce nu?

4 Pagini V  < 1 2 3 4 >  
Reply to this topicStart new topic
> Osho- "omul şi Opera"
IoanV
mesaj 27 Feb 2009, 11:56 PM
Mesaj #36


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.771
Inscris: 17 March 05
Din: Alba
Forumist Nr.: 5.950



QUOTE
Nu va inteleg, fartatilor. Voi habar n-aveti de "marketing" al postului?
smile.gif No, io la asta nu ma gindisem... wink.gif . Sunt ramas in urma...


--------------------
Iubim pe altii atit cit suntem capabili sa suferim neplaceri de la ei fara sa ne suparam. Carti utile
Pledoarie pentru o noua educatie - www.neweducation.ro. Argumente pentru schimbare, repere pentru dezvoltarea personala, bazele pentru parinti si profesori! Educatie video gratuita pt. parinti online!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gypsyhart
mesaj 3 Mar 2009, 09:18 AM
Mesaj #37


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 1.854
Inscris: 4 December 03
Forumist Nr.: 1.365



@IoanV
QUOTE
Modestule! Vii si ne spui ca Osho e un maestru autentic, apoi spui ca nu poti recunoaste un maestru. In oglinda trebuia ca si raspunsul meu sa fie la fel? Dar eu nu sunt asa modest. In locul maestrilor prefer sfintii. Clar!

Eu am spus ghid spiritual, nu maestru. Pana sa il citesc pe Osho habar n'aveam eu de maestri, de iluminati. Nu am dat de el cautand un maestru, ci cautandu-ma pe mine, ca sa zic asa.
In oglinda, e bine sa vezi adevarul smile.gif .
QUOTE
Nu contest buna lui intentie, nu resping ideea ca a inteles bine unele lucruri. Spun ca nu le-a inteles pe toate si mai ales crestinismul. Si nici ca a devenit iluminat la 21 de ani nu cred cum sustine el (sursa). Insasi incadrarea, iluminat, duce cu gindul la accentul pe minte...

De parca ai stii ce inseamna sa fii iluminat....Sau stii? A, ca pe tine "te duce cu gandul" la minte, e "problema" ta.
QUOTE
Am citit si eu prin cartile lui, am si cumparat, mai demult. Prima impresie a fost buna (de aceea am si cumparat) dar pe masura ce il intelegeam, m-am indepartat. Vedeam prea diferit unele lucruri, eu in acord cu sfintii, el cu filozofia lui.

Ok. Succes cu sfintii, atunci! smile.gif
QUOTE
QUOTE
Si la chestia cu exemplul personal....cred ca nu prea esti documentat. Dar, ce nu face omul ca sa isi confirme parerile deja formate....
Impresia e din carti. Pt. mine e vorbaretul care iti spune minciunile care iti plac. Tie iti plac minciunile lui (asta o recunoaste el, fiecare maestru spune minciuni, unele mai aproape ca altele de adevar). E ca un siropel dulce, un cintec rezonant, placut, intr-o cutie limitata, dar mie nu imi place. Prefer intilnirea directa cu Adevarul, nu minciuni asimtotice la adevar.

Pai tot din carti am aflat si eu intamplari din viata lui. Si ele mi'au aratat ca nu a fost doar un orator cum il vad unii.
Interesant, ca unii il considera prea "siropos" altii prea radical.... biggrin.gif
QUOTE
Nu accept nici scara ta cu recunoasterea maestrilor, etc.. Tot una intelectuala e. Doar intelectul masoara. Stiu oameni simpli pe care ii cred mult mai aproape de omul autentic, mai treji decit Osho.

Ioane, nu e "scara mea", e un lucru de bun simt. In viata reala, daca vezi un doctor care da note unui dansator sa zicem, ce parere iti faci? Ai incredere in evaluarile lui? Sau un doctor care abia si'a terminat studiile dand verdicte despre doctori cu zeci de ani de experienta in domeniu? Crezi ca respectivul are caderea sa spuna cat de "evoluat" sunt cei mai in varsta si mai experimentati decat el?
De crezut poti sa crezi ce poti/vrei, asta nu inseamna ca, credinta ta corespunde si cu realitatea.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
leirn
mesaj 3 Mar 2009, 12:55 PM
Mesaj #38


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.928
Inscris: 4 December 06
Forumist Nr.: 9.039



ADEVĂRUL NU ARE NICI UN ĪNŢELES.

DOAR ESTE.


Eu cred ca fiecare fiinta care exista are adevarul sau... De fapt, e vorba de creatii facute de fiecare in parte si de toti la un loc. Uneori recunoastem creatiile altora si le acceptam, alteori le respingem, denumindu-le "minciuni" sau "greseli".
Nu demult am descoperit ca nu exista viata mai buna sau viata mai putin buna, creatii frumoase si creatii urate. Dau un copy-paste la ce am scris in alta parte:

Am observat ca marea majoritate a oamenilor crede ca viata lor va fi mai buna sau mai putin buna candva. De asemenea, oamenii au tendinta sa creada ca viata lor e mai buna decat viata unora si mai rea decat viata altora. Eu cred ca fiecare moment din fiecare viata e la fel de important, magnific etc.
Alegem ce sa experimentam... Unii aleg sa experimenteze viata de cersetor, altii aleg sa creasca oi si sa ii cheme Becali... Fiecare cu treaba lui, dar viata unuia nu e mai frumoasa sau mai putin frumoasa decat a celuilalt.
Durerea negativitatea, caderea, vibratiile joase...nu sunt inferioare a ceea ce e considerat a fi opusul lor. De asemenea, a sti nu e superior lui a nu sti.
Cre ca oamenii manifesta mila deoarece li se pare ca experienta prin care trece cel de care le e mila e inferioara altor experiente. Probabil ca mila devine compasiune in momentul in care se renunta la ideea asta si orice alegere, orice creatie e iubita asa cum este.
Rezistenta reprezinta limita pe care cineva si-o stabileste; fricile sunt de fapt lucruri neacceptate ca facand parte din intreg. A te apara, a simti nevoia de a te proteja, reflecta faptul ca respingi ceva-ul ala de care te aperi, ca te crezi separat de el. Bineinteles, decidem cu ce sa interactionam si cu ce nu, dar asta sa fie nu pentru ca ceea ce alegem e considerat bun sau rau...
Iau ca exemplu vibratiile joase: consider ca nu sunt superioare sau inferioare altui fel de vibratii(deh, joase, inalte...n-am in dex cuvinte sa exprim ce vreau smile.gif ). Cine face alegerea sa lucreze cu ele, o face din iubire. Cine alege sa nu lucreze cu ele, e liber sa isi urmeze calea. Ambele variante sunt valabile.
Credinta in nevoia de protectie, in scuturi de lumina sau altele amplifica ideea de separare... De asemenea, credinta ca ce avem in momentul prezent e mai mult sau mai putin decat ce vom avea sau ce am avut e o reflectare a ideii ca nu suntem de ajuns, ca ceva ne lipseste.
Recent, am vazut un desen: era un cerc rosu cu o coada si o pata verde. Prima idee care mi-a venit a fost ca "ete ce mar nasol". Apoi mi-am dat seama ca marul ala e creatia celui ce l-a desenat, ca nu e mai putin valoros decat ceea ce am desenat eu. Orice creatie e perfecta si iubita neconditionat de tot ceea ce este. Nu e nimic de vindecat, de corectat sau de aparat...


Pentru mine, ADEVAR e doar o eticheta...cuplul adevar-minciuna nemaiavand sens devreme ce orice creatie e valabila si iubita neconditionat.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 3 Mar 2009, 12:55 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
leirn
mesaj 3 Mar 2009, 02:37 PM
Mesaj #39


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.928
Inscris: 4 December 06
Forumist Nr.: 9.039



Citeam p'aci si am vazut ca va tot luati de Osho sau il aparati. Osho a avut drumul lui, adevarul lui(ca tot vorbeam...) A fost un om nici mai mult nici mai putin valoros decat orice alt om. Un om a carui cale a fost sa le arate altora adevarul lui in ideea ca ceea ce arata va ajuta pe cei care vor asta. Nu e nici bine, nici rau ce a zis el, ci doar adevarul lui. Unii rezoneaza cu spusele lui, altii nu. Ambele variante sunt la fel de valabile.
Am spus mai sus ca "adevar" e doar o eticheta, da' tre sa ma exprim si io cumva. smile.gif Cuvintele sunt doar indicatoare a ceea ce se vrea a fi spus si nu redau cu fidelitate ceea ce e de transmis. Probabil ca si Osho s-a cramponat de acest inconvenient...Probabil ca unele lucruri din cele spuse de el sunt etichetate ca si incorecte, dar n-are importanta... Fiecare alege din ceea ce aude/citeste acele lucruri care rezoneaza cu "adevarul" sau.
Asta e modul meu de a vedea lucrurile, dar orice alta perspectiva e la fel de valabila, la fel de importanta.
Ma duc sa meditez la nevoia de a imi prezenta adevarul, ca nu pricep de ce scrisei io aci. smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gypsyhart
mesaj 3 Mar 2009, 03:25 PM
Mesaj #40


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 1.854
Inscris: 4 December 03
Forumist Nr.: 1.365



@Clopotel
QUOTE
Nu este absolut nici o diferenta...

Atunci repet intrebarea: Daca a crede inseamna a sti, de ce sa folosim doua cuvinte pentru aceeasi realitate?
QUOTE
Iata:
Tu daca ma intrebi:
- Clopotel tu crezi ca ai doua maini?
Clopotel iti va raspunde:
- Da, CRED.
Si acest "CRED" nu inseamna nicidecum ceea ce-si inchipui Osho, si vad ca si tu, cum ca s-ar indoi Clopotel ca are doua maini, ci din contra, puncteaza ferm ca e sigur ca are doua maini prin acel "CRED"

Vezi ce am intrebat mai sus.
Pe mine daca m'ai intreba asta ti'as raspunde: Nu "cred", ci stiu ca am doua maini.

QUOTE
Daca Clopotel te intreaba pe tine:
- Gypsyhart, tu crezi in iubirea parintilor tai pentru tine?
Vei raspunde :
- Da, CRED! - daca esti SIGUR de asta
sau
- Nu CRED - daca nu esti sigur de asta.

Nu, daca sunt sigur nu as folosi cuvantul cred, ci stiu.
QUOTE
De aceea si Iisus spune:Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu tot cugetul tău.
Iar acest lucru nu ar fi posibil daca CREDINTA nu ar fi SIGURANTA si INCREDERE totala in Dumnezeu.

Vezi ce am spus mai sus...
QUOTE
Imi pare rau ca Osho si cu tine v-ati inselat asa de mult in privinta crestinilor. Tu ai sansa indreptarii, Osho din pacate, a plecat in minciuna pe care singur si-a inventat-o.

Hehe, e valabil si pentru tine Clopotel. Si tu ai "sansa indreptarii".
QUOTE
Da-mi voie sa te contrazic, caci la modul evident nu ai dreptate. Osho nu este nicidecum interesat de constiinta, cel putin la modul sincer si real. Daca chiar ar fi fost interesat de constiinta, ar fi depus un minim efort in aflarea adevaraului. Ori pe el nu-l intereseaza decat sa toace din gura ceea ce-i trece prin cap, fara sa depuna un minim efort de informare.
Nimeni nu a afirmat ca constiinta este echivalenta cu credinta, asa ca nu stiu de unde ai scos asta.

Clopotel, daca Osho ar mai fi aici, ti'ar da clasa in domeniul spiritualitatii, atat dpdv al informatiei cat si al trairii. Poate ca stii tu mai multe despre ortodoxie, dar asta nu inseamna ca esti mai aproape de adevar.
Adevarul nu este echivalent cu cantitatea de informatii pe care a inmagazinat'o mintea ta.

Daca ai fi interesat cu adevarat de constiinta (sic) ai realiza cat de nesemnificativa este o credinta in raport cu ea. De asta am punctat acel lucru.
QUOTE
Credinta de care vorbesti tu poate fi in cel mai bun caz INCREDERE, care este o calitate a inimii.

NU, credinta crestina (Ortodoxa in speta) este modul de traire si de afirmare a inimii.

Asa, si care e diferenta fata de ce am zis eu??
QUOTE
In cel mai rau caz este un gand, o idee a mintii. Constiinta inseamna a fi, si atat.

Nu, gandurile si ideile mintii nu sunt decat apanajul liber cugetarii, sau in general, al inselarii... Acestea sunt numai la suprafata si nu trebuie lasate sa patrunda mai adanc. Credinta este in mijlocul inimii.

Clopotel, deci ce asociezi tu cu "credinta", eu asociez cu increderea. In cel mai bun caz.
Dar eu spun ca daca ai avea incredere cu adevarat nu ai folosi "cred" ci ai afirma pur si simplu. Asa cum nu spui "cred ca te iubesc" ci "te iubesc". smile.gif



Go to the top of the page
 
+Quote Post
gypsyhart
mesaj 3 Mar 2009, 03:34 PM
Mesaj #41


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 1.854
Inscris: 4 December 03
Forumist Nr.: 1.365



QUOTE
Credinta in Adevar, este asumarea intima a Adevarului.

Cand nu stii sigur, "crezi in adevar", cand stii sigur, esti in adevar.
QUOTE
Pentru ca repet: credinta nu este apanajul mintii asa cum crede Osho, ci al inimii. Nu este o chestiune intelectuala, filosofica, si nu tine de filosofie, ci tine de trairea si manifestarea trairii efectiv.

Ceea ce pentru tine este in acest caz credinta, pentru mine este incredere.
QUOTE
Pentru ca sa nu uitam cel mai important lucru: CREDINTA nu este un act de vointa, in special a mintii, ci de regula se intampla, in urma unui act de dorinta al inimii.

Daca in loc de credinta zici incredere, sunt de acord cu ce spui.
QUOTE
Daca poti intelege aceste aspecte ce le-am spus aici, vei intelege de ce CREDINTA nu este un act de vointa - iar acest aspect este la ani lumina de intelegerea si afirmatiile lui Osho.

Sunt de acord ca INCREDEREA nu este un act de vointa.
Vad ca tu te'ai apropiat de Osho mai mult cu mintea, si mai putin cu sufletul/inima. Nu e de mirare ca ti se pare ca e la ani lumina de intelegerea ta....
QUOTE
Eu sunt afara si vad si stiu ca e frumos si soare, si tu ma intrebi:
-Crezi ca afara e frumos si soare?
si eu iti raspund:
- Cred ca afara e frumos si soare.
Ti se pare ca am vreo vaga urma de indoiala cand spun acel CRED? Nicidecum...

Ai evitat sa raspunzi la intrebare.
Te intreb din nou:
Vezi vreo diferenta intre aceste doua afirmatii:
1."Cred ca afara e frumos si soare"
2. "Afara e frumos si soare"?


QUOTE
Sper sa nu te superi ca iti spun, dar partea cu libercugetarea si "experimentarea din gura" ti se potriveste de minune....

Se prea poate, nu zic nu... Dar acest lucru cu ce te avantajeaza pe tine? Cu nimic...De fapt iti produce un mare dezavantaj, caci traind cu gandul asta, e sa negi apriorii ce spun eu, fara ca sa "rumegi" macar. Cum ar fi sa arunci Adevarul la cos doar pentru ca este afirmat si de un netot ca mine?
Daca tu esti bun, devii cumva rau, pentru ca amaratul de mine spune ca esti bun?

Cine citeste isi da singur seama cine "experimenteaza din gura" mai mult, dintre tine si Osho, sau dintre tine si mine.
QUOTE
Imi dau seama foarte simplu si fara sa vad sau sa simt acest lucru, imi dau seama imediat din cauza ta. Tu esti garantul de adevar al vorbelor tale. De exemplu, dar nu exclusiv, daca tu-mi vei spune mie o minciuna, despre care eu stiu clar ca este minciuna, dupa aceea poti sa te si juri ca afara e frumos si soare, caci eu nu te voi crede.
Daca despre CREDINTA mea, un pacatos ordinar ce sunt, Osho spune nu o minciuna, ci o intreaga multime de minciuni, ce valoare de adevar ar avea vreo vorba de-a lui? Niciuna!

Aaa, iar te'ai fofilat.
Cum eu sunt garantul? Din moment ce spui "daca tu-mi vei spune mie o minciuna, despre care eu stiu clar ca este minciuna"? Si era vorba de a crede, nu de a sti. Pai ori stii ori crezi. Daca ai ochi si acces la ce vad eu, atunci poti sa fii de acord cu mine, ca afara este frumos. In schimb, daca nu ai ochi si acces la ce vad eu, atunci folosesti tot felul de metode de "ghicit", cum e si cea pe care ai mentionat-o (identifici o asa zisa minciuna si prin generalizare consideri ca totul e minciuna).
QUOTE
Fals! Adevarul poate fi spus si exprimat. Cand Osho spune ca Adevarul nu poate fi spus, el incearca doar sa-i insele pe altii, insa el stie foarte bine ca adevarul poate fi spus.

Depinde despre ce adevar vorbesti...Cum exprimi tu tacerea?
QUOTE
Acum si logic, chiar superficial, vorbind... Daca Osho ar crede in sinea lui sincer ca adevarul nu poate fi spus, atunci nu ar fi scos un singur cuvant pe gura, caci automat acel cuvant, conform credintei lui, ar fi fost o minciuna. O minciuna nu catre el, ci catre cei ca tine, care te uiti in gura lui.

Nu toti oamenii pot "intelege" tacerea.
QUOTE
Daca Osho afirma ca adevarul nu poate fi spus, iar apoi se apuca sa-si impartaseasca experientele de viata, inseamna evident ca singur recunoaste ca va minte si isi bate joc de voi. Dar la concluzia asta eu, asa cum ti-am aratat, ajunsesem si pe alta cale, anume aceea ca amesteca deliberat multa minciuna, cu putin adevar elementar.


Cine nu e in stare sa vada decat in alb si negru sa isi vada de ale lui.

De ex. cati dintre elevii lui cunosc cu adevarat Invataturile Crestine? Nici unul, ca daca le-ar cunoaste, l-ar contrazice pe loc, si evident nu ar mai fi adeptul lui.

Vorbeste in numele tau, Clopotel.

Dar majoritatea adeptilor lui au idei preconcepute despre crestini, cum ca sunt dogmatici, cum sa sunt slugi, adica nu sunt liberi etc. pe cand Osho le vinde lor ideea libertatii si a liber cugetarii, stiidn de la inceput ca acestea sunt doar niste iluzii desarte. Face acest lucru bazandu-se tocmai pe indolenta si naivitatea adeptilor lui, vorbind aberatii si minciuni despre crestini si invataturile crestine.


Ai devenit expert in miscarea Osho acum?
Mai vedem, unde sunt aberatiile mai mari, la "invataturile crestine" sau la Osho.

Dovada este ca in majoritatea discutiilor sale face referire la crestini si la invataturile lor distorsionandu-le deliberat. De ce ar face acest lucru, stiind doar ca adeptii lui se adunasera acolo doar sa asculte gandurile izvorate din putul gandirii lui si nu sa le vorbeasca despre cat de rele sunt invataturile crestine, lucru pe care ei oricum il aveau in ideile lor preconcepute? Dar tehnica cu gadilatul orgoliului, desi nu este inventia lui, el o foloseste din plin.

Pentru ca "multi vad (citesc), putini cunosc". smile.gif

Desi este adevarat ca crestinii sunt posedati de Duhul Sfant, acest lucru nu este nicidecum o stare bolnavicioasa asa cum minte Osho, ci este o stare dumnezeiasca.

In acel context era vorba de o posedare nu tocmai benefica pentru fiinta in cauza.

De aceea si spune Osho ca este o stare bolnavicioasa, pentru ca nu vede si nu cunoaste Duhul Sfant, de aceea el nici nu-L primeste.

Clopotel, ia afirmatia respectiva in contextul in care e facuta. Si acolo se referea la "a fi indragostit de mizerie". Aceasta este starea bolnavicioasa de care era vorba.
Daca crezi ca Osho minte cand zice de crestini ca sunt "posedati" de aceasta "dragoste pentru suferinta", uite, te-as ruga sa imi oferi pe un topic corespunzator trei exemple cu poze de sfinti crestini care rad sau macar zambesc. Merci.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gypsyhart
mesaj 10 Mar 2009, 10:25 AM
Mesaj #42


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 1.854
Inscris: 4 December 03
Forumist Nr.: 1.365



Osho despre constiinta si caracter (cu subtitrare in limba romana)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gypsyhart
mesaj 27 May 2009, 02:47 PM
Mesaj #43


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 1.854
Inscris: 4 December 03
Forumist Nr.: 1.365



Osho, din nou, despre rugaciune si meditaţie...


"Care este diferenţa dintre rugăciune şi meditaţie?


O mulţime de diferenţe. O mare diferenţă. De fapt, ele sunt lucruri absolut diferite. Mişcarea lor este īn direcţii diferite.

Sunt două tipuri de religii īn lume: religii orientate spre rugăciune şi religii orientate spre meditaţie. Creştinismul, iudaismul, mahomedanismul, hinduismul – acestea sunt religii orientate spre rugăciune. Jainismul, budismul, taoismul – acestea sunt religii orientate spre meditaţie.

Pentru o religie orientată spre rugăciune, conceptul de Dumnezeu este necesar – pentru a fi īn relaţie cu el. Pentru religiile orientate spre meditaţie, Dumnezeu este o ipoteză inutilă; poate fi aruncată cu uşurinţă la coşul de gunoi. Nu este necesară.

Buddha a putut să realizeze adevărul fără nici o credinţă īn Dumnezeu. Taoistul Lao Tzu nu menţionează niciodată cuvāntul Dumnezeu – niciodată! Trebuie să existe o foarte mare diferenţ㠖 īncearcă să o īnţelegi.

Rugăciunea este un dialog īntre două persoane: Dumnezeu şi tu. Tu vorbeşti cu Dumnezeu, este un dialog; nu este o tăcere. Cuvintele continuă. Nu vorbeşti cu un alt om, vorbeşti cu o altă fiinţă; dar acea fiinţă este de asemenea imaginată după chipul omului.

Se spune īn Biblie: Dumnezeu a creat omul după chipul său. Realitatea pare să fie exact pe dos: omul l-a creat pe Dumnezeu după chipul său. Ai o concepţie imaginară a unei persoane, acolo, undeva. Vorbeşti. Īţi mărturiseşti păcatele, ceri iertare. Te rogi. Este bine, bine pentru inimă. Ajută un pic. Te simţi mai despovărat, te simţi mai uşor. Poate că există un Dumnezeu, poate că nu – acest lucru nu este esenţial. Dar crezānd că există un Dumnezeu, te poţi despovăra pe tine īnsuţi, te poţi abandona, devine mai uşor pentru tine. Ipoteza este de ajutor. Dar īn creştinism, īn iudaism, īn mahomedanism, nu există nimic precum MOKSHA. Există un rai, şi un iad. Iadul pentru cei care nu au fost īn legătură sub nici o formă cu Dumnezeu, ci mai degrabă au lucrat īmpotriva lui, īmpotriva dorinţelor sale, comiţānd păcate; şi raiul pentru cei care s-au rugat, care au lucrat pentru el, īn acord cu dorinţele sale.

Dar nu există nimic precum moksha: libertatea absolută. Pentru că pānă şi īn rai, Dumnezeu va fi conducătorul; şi el nu este un democrat, el este absolut dictatorial, pentru că nu este nimeni deasupra lui, iar el este creatorul: el poate să facă, să desfacă, poate face orice doreşte să facă.

Şi pare să fie puţin capricios. El īi iartă pe păcătoşi. Atunci opusul trebuie să se īntāmple şi el – oameni care sunt virtuoşi, dar nu s-au rugat niciodată, trebuie să sufere īn iad, pentru că oamenii care nu au fost virtuoşi dar s-au rugat, se bucură de femei frumoase şi de vin şi de lucruri bune īn rai. Pare să fie puţin capricios.

Se pare că omul a creat ipoteza ca pe o consolare. Se pare că īntreg fenomenul lui Dumnezeu apare din frică, nu din cunoaştere, din vină, din suferinţa īn care se află omul, nu din īnţelegere.

Meditaţia nu este un dialog, este tăcere. Nu este nimeni cu care să fii īn legătură, să vorbeşti. Pentru un meditator, rugăciunea este prostească: Ce faci? Cu cine vorbeşti?

Chiar zilele trecute citeam o carte – o femeie scriindu-i scrisori lui Dumnezeu. Vivek s-a uitat la ea şi a īnceput să rādă; a spus: „Ce prostie! Scrisori scrise lui Dumnezeu!" Dar aceasta este mintea rugăciunii.

V-am spus că sunt trei straturi ale fiinţei voastre; primul, unde sunteţi doar raţiune. Īn raţiune, dialogul nu este posibil; este o dezbatere, mereu o luptă. Apoi al doilea strat: al iubirii; dialogul este posibil. Şi apoi, al treilea strat al fiinţei: dialogul din nou este imposibil pentru că nu există nimeni altcineva. Doar tu exişti īn puritatea ta de cristal. Īn tăcere absolută.

Biblia spune: „La īnceput a fost Cuvāntul". Īncepe de la cuvānt. Buddha nu poate spune asta, el nu poate fi de acord cu asta. La īnceput a fost tăcere. Şi la sfārşit de asemenea va fi tăcere. Meditaţia este tăcere, nu este un dialog.

Oamenii care sunt orientaţi spre raţiune, orientaţi spre cap, devin – dacă sunt interesaţi de religie – devin teologi. Ei scriu teorii despre Dumnezeu, vorbesc despre Dumnezeu. Dacă nu sunt religioşi, ei devin antireligioşi, devin filozofi, ateişti, agnostici.

Apoi al doilea strat al fiinţei tale: iubirea, inima. Dacă un om este religios, iubirea devine rugăciune. Dacă omul nu este religios, atunci iubirea devine poezie, artă, pictură, muzică.

Apoi al treilea strat, miezul cel mai profund, dincolo de care nu mai există nimic, este fiinţa. Tăcerea absolută; şi solitudinea absolută. Acum nu mai este nici o diferenţă īntre religios şi nereligios. Īn centru totul devina una. Īn acea tăcere nu mai eşti nici religios nici antireligios, pentru că aceştia sunt termenii raţiunii. Īn acea tăcere iubirea cuiva nu este nici rugăciune, nici artă. Totul a devenit una. Acea tăcere ESTE meditaţie.

Cānd oamenii vin la mine, dacă văd că sunt īn cap, īi ajut să fie īn legătură, să se mişte, să iubească, să devină puţin nebuni, astfel īncāt să coboare din capul lor, astfel īncāt să coboare puţin de pe tronul egoului. Pentru că omul trebuie să se abandoneze īn iubire. El nu poate păstra egoul. Dacă īl păstrează, iubirea nu este posibilă. Dacă văd că au trăit, că au īnvăţat, că au experimentat ce īnseamnă iubirea, atunci le spun să cadă şi mai adānc īn meditaţie. Este ultima cădere, pentru că nu există un abis mai adānc decāt meditaţia. Dacă eşti orientat spre cap – īndreaptă-te spre rugăciune, spre iubire. Dar nu īl face un scop, acesta nu este scopul. De aceea creştinismul şi mahomedanismul nu ajung la īnălţimea buddhismului. Nu, ele rămān la stratul al doilea.(Pentru al treilea strat, ceva precum Buddha, ceva precum Lao Tzu, este necesar). Ei rămān īntr-o situaţie mai bună decāt oamenii lumeşti obişnuiţi, dar īncă nu sunt complet din lumea cealaltă, ei rămān la mijloc. Bine, pānă acolo unde merge, dar nu suficient.

Dacă nu poţi să iubeşti, roagă-te. Dacă ai iubit, şi ştii ce este iubirea, atunci īndreaptă-te spre solitudine.

Sunt două tipuri de solitudine: una este singurătatea, cealaltă este solitudinea. Dacă nu ai iubit, şi te duci spre izolare, va fi singurătate, vei simţi o foame profundă după celălalt. Nu va fi solitudine. Celălalt va fi acolo – ca absenţă. Vei simţi continuu absenţa celuilalt, vei tānji. Poate de aceea, oamenii care nu au iubit bine, īncep să vorbească cu Dumnezeu, cu un fenomen imaginar – pentru a-şi umple singurătatea, să fie ocupaţi cu cineva.

Este o fantezie, este un vis – bun, religios, dar totuşi un vis. Omul trebuie să meargă dincolo de toate visele. El trebuie să ajungă la punctul īn care este sigur că celălalt nu mai este necesar. Nu spun că acel tip de persoană nu va iubi. De fapt, doar acel tip de persoană poate iubi. Dar atunci el iubeşte din abundenţa sa. Atunci nu mai este o nevoie. Dimpotrivă, este atāt de plin, atāt de copleşit, īncāt ar dori să īmpărtăşească. Atunci caută oameni care ar dori să īl despovăreze, care l-ar ajuta să īşi despovăreze inima. Cel mai mare iubit este cel a cărui nevoie de iubire a dispărut.

Altfel, există mici iubiţi, pentru care iubirea este o nevoie, exact ca hrana. Ei nu pot trăi fără hrană, şi nu pot trăi fără o femeie sau fără un bărbat. Dar cānd poţi să trăieşti fără, şi poţi fi la fel de frumos fără, precum eşti şi īmpreună, atunci cel mai măreţ fenomen se īntāmplă: din tăcere, dacă īncepe un dialog, este cel mai mare dialog.

Deci acestea sunt cele două lucruri de ţinut minte. Dacă simţi că există o dorinţă profundă după iubire, atunci rugăciunea este calea ta. Lasă ca celălalt să fie acolo, vorbeşte cu el, fii cu el. Īntrebarea exact dinaintea aceste īntrebări era despre ceea ce spuneam, c㠄Eu sunt cu voi" – asta este pentru oamenii celui de-al doilea strat, pentru cei care au nevoie de iubire.

Dacă devii al treilea tip de persoană, atunci nu voi spune „Eu sunt cu voi", voi spune, „Eu sunt tu". Atunci nu mai este nici un rost īn a fi cu. Atunci pur şi simplu eu sunt tu, tu eşti eu. Atunci nu există nici o dualitate."

(Osho, Tao, the three treasures, vol 3, ch.6, question 5)


Go to the top of the page
 
+Quote Post
leirn
mesaj 19 Jun 2009, 05:36 PM
Mesaj #44


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.928
Inscris: 4 December 06
Forumist Nr.: 9.039



Am inceput azi sa citesc din "Cand iubesti" - OSHO

Superba carte. smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rehael
mesaj 20 Jun 2009, 09:09 AM
Mesaj #45


Ex-Merlina
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.045
Inscris: 2 December 05
Din: Iasi
Forumist Nr.: 7.384



QUOTE(gypsyhart @ 27 May 2009, 03:47 PM) *
Se spune īn Biblie: Dumnezeu a creat omul după chipul său. Realitatea pare să fie exact pe dos: omul l-a creat pe Dumnezeu după chipul său.


(Osho, Tao, the three treasures, vol 3, ch.6, question 5)


Probabil ca toate acestea s-au intamplat dupa ce mai intai omul a facut cerul si pamantul. jamie.gif


--------------------
Specimene de semnatura: 1 2 3
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gypsyhart
mesaj 22 Jun 2009, 09:46 AM
Mesaj #46


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 1.854
Inscris: 4 December 03
Forumist Nr.: 1.365



QUOTE(Rehael @ 20 Jun 2009, 10:09 AM) *
Probabil ca toate acestea s-au intamplat dupa ce mai intai omul a facut cerul si pamantul. jamie.gif

Cine e acolo, Dumnezeu?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rehael
mesaj 22 Jun 2009, 03:21 PM
Mesaj #47


Ex-Merlina
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.045
Inscris: 2 December 05
Din: Iasi
Forumist Nr.: 7.384



Din cate stiu eu, Dumnezeu nu s-a exprimat niciodata cu "probabil", inseamna ca probabil ca nu-i El. smile.gif


--------------------
Specimene de semnatura: 1 2 3
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gypsyhart
mesaj 23 Jun 2009, 09:46 AM
Mesaj #48


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 1.854
Inscris: 4 December 03
Forumist Nr.: 1.365



QUOTE
Din cate stiu eu, Dumnezeu nu s-a exprimat niciodata cu "probabil", inseamna ca probabil ca nu-i El. smile.gif

Hm, pai atunci, cine e? "Potrivnicul"?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rehael
mesaj 23 Jun 2009, 03:27 PM
Mesaj #49


Ex-Merlina
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.045
Inscris: 2 December 05
Din: Iasi
Forumist Nr.: 7.384



Cel care cauta si iubeste adevarul ar putea fi socotit de unii drept potrivnic... jamie.gif


--------------------
Specimene de semnatura: 1 2 3
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gypsyhart
mesaj 24 Jun 2009, 09:38 AM
Mesaj #50


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 1.854
Inscris: 4 December 03
Forumist Nr.: 1.365



QUOTE
Cel care cauta si iubeste adevarul ar putea fi socotit de unii drept potrivnic... jamie.gif

Perfect adevarat.

Intrebarea mea (initiala) era cine este in spatele propozitiei: Probabil ca toate acestea s-au intamplat dupa ce mai intai omul a facut cerul si pamantul. jamie.gif ?

Un raspuns pozitiv poti sa dai?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rehael
mesaj 24 Jun 2009, 11:32 AM
Mesaj #51


Ex-Merlina
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.045
Inscris: 2 December 05
Din: Iasi
Forumist Nr.: 7.384



Eu niste raspunsuri ti-am dat. Acuma ar fi randul tau sa spui cine zici ca sunt eu? smile.gif


--------------------
Specimene de semnatura: 1 2 3
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gypsyhart
mesaj 24 Jun 2009, 12:11 PM
Mesaj #52


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 1.854
Inscris: 4 December 03
Forumist Nr.: 1.365



QUOTE
Eu niste raspunsuri ti-am dat. Acuma ar fi randul tau sa spui cine zici ca sunt eu? smile.gif

Am inteles....si tacerea/ eschiva e un raspuns.

Din manifestarile tale de aici, esti o colectie de ganduri....
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rehael
mesaj 24 Jun 2009, 12:29 PM
Mesaj #53


Ex-Merlina
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.045
Inscris: 2 December 05
Din: Iasi
Forumist Nr.: 7.384



Deci pentru tine in acest moment sunt doar un gand..., sigur nu al tau pentru ca nu are obligatia sa raspunda unui interogatoriu. Nu tin mortis sa te simti frustrat, dar nu mai incerca sa acoperi o scapare de logica din "opera" lui Osho acuzandu-ma pe mine de eschiva si alte prostii. E logic ca sunt un om ca si tine. smile.gif


--------------------
Specimene de semnatura: 1 2 3
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gypsyhart
mesaj 26 Jun 2009, 10:37 AM
Mesaj #54


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 1.854
Inscris: 4 December 03
Forumist Nr.: 1.365



Nu te acuz(am), ci constat(am) un fapt. Cine citeste, trage singur concluziile.
Da, esti "un om ca si mine" care scrie uneori ca si cum ar fi Dumnezeu...

Faptul ca vorbesti de "scaparile de logica" arata care este sursa comentariilor tale...Exact "colectia de ganduri" de care spuneam...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rehael
mesaj 26 Jun 2009, 11:00 AM
Mesaj #55


Ex-Merlina
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.045
Inscris: 2 December 05
Din: Iasi
Forumist Nr.: 7.384



Am inteles ce vrei sa spui, Osho este dumnezeul tau, si nu trebuie sa aiba nimeni nimic de comentat despre ce spune el. Cat despre "colectia de ganduri"..., ca sa ti-o intorc, te crezi Dumnezeu ca sa-ti permiti etichetarea cuiva dupa numai un schimb de replici? smile.gif

LE: Si ca sa fie cu si mai multa dreptate? Daca nu era Dumnezeul cel pomenit in asa-zisa ta "colectie de ganduri" cum crezi tu, s-au ce ti-ar spune Osho al tau ca s-ar fi intamplat, ca sa existe mai apoi cineva care sa mediteze daca este sau nu este?

Acest topic a fost editat de Rehael: 26 Jun 2009, 12:00 PM


--------------------
Specimene de semnatura: 1 2 3
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gypsyhart
mesaj 26 Jun 2009, 12:58 PM
Mesaj #56


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 1.854
Inscris: 4 December 03
Forumist Nr.: 1.365



@Rehael

Poti sa comentezi cat doresti, dar avand totusi in minte (sic) ca acest topic este destinat raspandirii mesajului sau. Nu l-am deschis pentru a "dezbate" subiectul Osho, pentru ca din punctul meu de vedere nu prea am ce sa dezbat. Daca cineva (poate tu) de aici simte aceasta nevoie, e liber sa o faca, dar deschizand un topic separat.

Nu trebuie sa fiu Dumnezeu ca sa imi dau seama cand cineva vorbeste "din minte", sau "colectia de ganduri" cum am spus eu, ori de dincolo de ea....

QUOTE
Si ca sa fie cu si mai multa dreptate? Daca nu era Dumnezeul cel pomenit in asa-zisa ta "colectie de ganduri" cum crezi tu, s-au ce ti-ar spune Osho al tau ca s-ar fi intamplat, ca sa existe mai apoi cineva care sa mediteze daca este sau nu este?

Te misti in acelasi cerc, din cate vad.

Osho spune ca este o prostie sa incerci sa "demonstrezi" existenta lui Dumnezeu. Pentru ca ratiunea, logica, se misca in dualitate, si intotdeauna poti sa gasesti contrargumente la ceva.
Transcendentul se descopera atunci cand voit sau nu iesi din acest "joc" al dualitatii, al lui "a fi sau a nu fi"...


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rehael
mesaj 26 Jun 2009, 03:49 PM
Mesaj #57


Ex-Merlina
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.045
Inscris: 2 December 05
Din: Iasi
Forumist Nr.: 7.384



QUOTE(gypsyhart @ 26 Jun 2009, 01:58 PM) *
@Rehael

Poti sa comentezi cat doresti, dar avand totusi in minte (sic) ca acest topic este destinat raspandirii mesajului sau. Nu l-am deschis pentru a "dezbate" subiectul Osho, pentru ca din punctul meu de vedere nu prea am ce sa dezbat. Daca cineva (poate tu) de aici simte aceasta nevoie, e liber sa o faca, dar deschizand un topic separat.


Si atunci ce sa inteleaga lumea din primul tau post??---->

QUOTE(gypsyhart @ 7 Nov 2008, 12:49 PM) *
Un topic cu si despre Osho, destinat in primul rand raspāndirii mesajului sau. Se pot posta atāt texte cāt şi materiale video sau foto. Īn cazul textelor este bine să fie oferită cāt mai exact sursa lui (carte, capitol, pag, anul apariţiei, poate şi anul discursului)


Adica in al doilea rand, dupa prozelitismul care il faci, pentru ce mai este destinat? Jignirii directe celor care au obiectii?
Ca daca din punctul tau de vedere nu este nimic de dezbatut, (stii, intr-o dezbatere se mai fac si rationamente nu se sta numai cu ochii zgaiti pe un text, iti este permis sa spui ceva despre acela) ma tem ca papagalul, pardon, "colectia de ganduri" esti chiar tu.


QUOTE
Nu trebuie sa fiu Dumnezeu ca sa imi dau seama cand cineva vorbeste "din minte", sau "colectia de ganduri" cum am spus eu, ori de dincolo de ea....


Da' stiu ca ai tupeu!.. Eu nu gasesc in schimb o expresie asa frumoasa ca a ta, pentru a inlocui cuvantul gagauta, si a-ti spune, daca vreau, ca nu trebuie sa fiu Dumnezeu ca sa-mi dau seama ca asta esti, tinanad cont de cele ce vorbesti, dar nu vreau sa-ti spun asa fiindca nu-s prost crescuta. nonono.gif


QUOTE
Te misti in acelasi cerc, din cate vad.


Normal, cu ceata care insisti sa o arunci... rofl.gif De fapt eu nu ma invart in cerc, tu esti cel care evita sa dea un raspuns la o intrebare de bun simt.


QUOTE
Osho spune ca este o prostie sa incerci sa "demonstrezi" existenta lui Dumnezeu.


Asa, si ce mai zice ca este o prostie, sa crezi in El banuiesc? Multi prosti mai vede Osho peste tot... Mai ales pe crestini, are ce are cu ei. Oricum, nimeni pe aici nu a incercat sa-ti demonstreze existenta lui Dumnezeu. Suntem doar cativa care doar marturisim ca credem ca exista, si tu si Osho care spuneti ca este o inventie a noastra si ca nu stim sa citim Evangheliile...

QUOTE
Pentru ca ratiunea, logica, se misca in dualitate, si intotdeauna poti sa gasesti contrargumente la ceva.


Si asa devin Osho&opera doar obiecte de contemplatie... pls.gif

QUOTE
Transcendentul se descopera atunci cand voit sau nu iesi din acest "joc" al dualitatii, al lui "a fi sau a nu fi"...


Ok, eu am iesit din jocul dualitatii si spun numai ca EL ESTE CEL CE ESTE, in acest caz sigur nu-i o inventie a mintii umane. thumb_yello.gif

Acest topic a fost editat de Rehael: 26 Jun 2009, 03:51 PM


--------------------
Specimene de semnatura: 1 2 3
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gypsyhart
mesaj 29 Jun 2009, 12:32 PM
Mesaj #58


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 1.854
Inscris: 4 December 03
Forumist Nr.: 1.365



@Rehael

QUOTE
Si atunci ce sa inteleaga lumea din primul tau post??---->

Adica in al doilea rand, dupa prozelitismul care il faci, pentru ce mai este destinat?


Ca nu am deschis topicul ca sa "dezbat" subiectul Osho, ci pentru a face disponibil mesajul sau.
Pot avea loc si discutii, sau comentarii, dar in secundar. Acum ai inteles?

QUOTE
Jignirii directe celor care au obiectii?
Ca daca din punctul tau de vedere nu este nimic de dezbatut, (stii, intr-o dezbatere se mai fac si rationamente nu se sta numai cu ochii zgaiti pe un text, iti este permis sa spui ceva despre acela) ma tem ca papagalul, pardon, "colectia de ganduri" esti chiar tu.

Nu. Unde te'am jignit?
Eu nu simt nevoia sa dezbat ce spune Osho, dar pot sa imi prezint intelegerea si experienta mea pe acest subiect.
In rest, poti sa crezi ce vrei.
QUOTE
QUOTE
Nu trebuie sa fiu Dumnezeu ca sa imi dau seama cand cineva vorbeste "din minte", sau "colectia de ganduri" cum am spus eu, ori de dincolo de ea....

Da' stiu ca ai tupeu!.. Eu nu gasesc in schimb o expresie asa frumoasa ca a ta, pentru a inlocui cuvantul gagauta, si a-ti spune, daca vreau, ca nu trebuie sa fiu Dumnezeu ca sa-mi dau seama ca asta esti, tinanad cont de cele ce vorbesti, dar nu vreau sa-ti spun asa fiindca nu-s prost crescuta. nonono.gif

De ce? Ca iti spun adevarul, asa cum il vad eu? Pana una alta, tu m-ai intrebat...
Deci, sunt gagauta sau nu? (in ochii tai)
QUOTE
QUOTE
Te misti in acelasi cerc, din cate vad.
Normal, cu ceata care insisti sa o arunci... rofl.gif De fapt eu nu ma invart in cerc, tu esti cel care evita sa dea un raspuns la o intrebare de bun simt.


Asa, da vina pe mine, e mai usor, nu?
Care este acea intrebarea de bun simt? Poti sa o (re)formulezi te rog?
QUOTE
QUOTE
Osho spune ca este o prostie sa incerci sa "demonstrezi" existenta lui Dumnezeu.

Asa, si ce mai zice ca este o prostie, sa crezi in El banuiesc? Multi prosti mai vede Osho peste tot... Mai ales pe crestini, are ce are cu ei. Oricum, nimeni pe aici nu a incercat sa-ti demonstreze existenta lui Dumnezeu. Suntem doar cativa care doar marturisim ca credem ca exista, si tu si Osho care spuneti ca este o inventie a noastra si ca nu stim sa citim Evangheliile...

Spune ca prin credinta nu faci decat sa iti ascunzi, sa fugi, de ignoranta. Atentie, increderea este cu totul altceva...
Care a fost rostul intrebarii tale, atunci:
QUOTE
Si ca sa fie cu si mai multa dreptate? Daca nu era Dumnezeul cel pomenit in asa-zisa ta "colectie de ganduri" cum crezi tu, s-au ce ti-ar spune Osho al tau ca s-ar fi intamplat, ca sa existe mai apoi cineva care sa mediteze daca este sau nu este?


Osho spune ceva de genul ca Dumnezeul in care cred cei mai multi este o inventie. Si ca nu poti "ajunge" la Dumnezeu cu ratiunea, cu logica.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gypsyhart
mesaj 29 Jun 2009, 12:34 PM
Mesaj #59


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 1.854
Inscris: 4 December 03
Forumist Nr.: 1.365



QUOTE
QUOTE
Transcendentul se descopera atunci cand voit sau nu iesi din acest "joc" al dualitatii, al lui "a fi sau a nu fi"...
Ok, eu am iesit din jocul dualitatii si spun numai ca EL ESTE CEL CE ESTE, in acest caz sigur nu-i o inventie a mintii umane.

"Recitarea" unor afirmatii din bilblie sau alta scriptura nu tine loc de constiinta, daca nu stiai.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rehael
mesaj 29 Jun 2009, 07:57 PM
Mesaj #60


Ex-Merlina
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.045
Inscris: 2 December 05
Din: Iasi
Forumist Nr.: 7.384



QUOTE(gypsyhart @ 29 Jun 2009, 01:32 PM) *
@Rehael

Ca nu am deschis topicul ca sa "dezbat" subiectul Osho, ci pentru a face disponibil mesajul sau.
Pot avea loc si discutii, sau comentarii, dar in secundar. Acum ai inteles?


Mie imi era clar, dar se pare ca tie nu... Acuma mai ca te-as crede. Oricum ai fost foarte nepoliticos.

QUOTE
Nu. Unde te'am jignit?


Daca vrei sa spuna lumea despre tine ca esti politicos, atunci, in primul rand, nu mai pune "etichete".

QUOTE
Eu nu simt nevoia sa dezbat ce spune Osho, dar pot sa imi prezint intelegerea si experienta mea pe acest subiect.


Iar altii nu putem accepta cu gurile cascate chiar tot ce spune; tot intelegerea si experienta spunandu-si cuvantul...


QUOTE
De ce? Ca iti spun adevarul, asa cum il vad eu? Pana una alta, tu m-ai intrebat...


Poate crezi prea mult in ceea ce vezi... ohyeah.gif Eu totusi am motive sa nu cred in sinceritatea ta. Nu ma asteptam de la un om sa ma confunde cu o eticheta. Ori tu nu stai la discutii cu altii decat de la guru la guru? biggrin.gif ... Te-ar deranja sa afli ca sunt oameni si ei?

QUOTE
Deci, sunt gagauta sau nu? (in ochii tai)


Tu cum te simti? smile.gif Eu sincer as dori sa te simti un om si nu o eticheta.

QUOTE
Asa, da vina pe mine, e mai usor, nu?
Care este acea intrebarea de bun simt? Poti sa o (re)formulezi te rog?


Uite cum te victimizezi acum! Ce nu a fost clar?




--------------------
Specimene de semnatura: 1 2 3
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rehael
mesaj 29 Jun 2009, 08:33 PM
Mesaj #61


Ex-Merlina
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.045
Inscris: 2 December 05
Din: Iasi
Forumist Nr.: 7.384



QUOTE
Spune ca prin credinta nu faci decat sa iti ascunzi, sa fugi, de ignoranta. Atentie, increderea este cu totul altceva...


Din pacate increderea "pare" sa apartina idolatrilor... O sa citesc mai cu atentie ce spune; orisicum din ce spui tu nu-mi face o impresie buna ideea lansata. Pentru un crestin credinta inseamna in primul rand angajamentul ca va respecta poruncile primite; de aceea eu zic ca este incompatibila cu ignoranta, pentru ca, pentru a reusi sa respecti, este nevoie sa intelegi. Iar increderea sugereaza mai degraba asteptarea perei malaiete...


QUOTE
Care a fost rostul intrebarii tale, atunci:
Osho spune ceva de genul ca Dumnezeul in care cred cei mai multi este o inventie. Si ca nu poti "ajunge" la Dumnezeu cu ratiunea, cu logica.


Si daca a spus, ce? Nu-i neaparat nevoie sa fie si adevarat... Poate depinde si ce fel de oameni stau in preajma lui asa incat sa traga anumite concluzii...Poate ca vorbea despre el insusi,... isi amintea din tineretile cand si-l inventase prima data pe Dumnezeu. Se mai intampla si asa. ohyeah.gif
Poate nu ajungi la Dumnezeu numai cu ratiunea, dar daca ai oleaca sigur nu-ti strica! Pildele lui Iisus se bazau totusi si pe rationamente... De fapt invata oamenii in ce fel sa faca rationamentele. jamie.gif


QUOTE
"Recitarea" unor afirmatii din bilblie sau alta scriptura nu tine loc de constiinta, daca nu stiai.


Pai stiu si eu, poate ar fi bine sa incerci sa le reciti mai des, poate se intampla si cu tine ceva ca sa nu mai fii asa trist. smile.gif Vad ca baza teoretica ai, mai urmeaza partea de practica. Sa nu te temi, nu-i chiar asa de greu sa ajungi la transcendent. Mai greu este sa ramai cu picioarele bine infipte in pamant; adica trebuie sa ai grija sa nu ramai plutind, oricat de bine te-ai simti.


--------------------
Specimene de semnatura: 1 2 3
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gypsyhart
mesaj 30 Jun 2009, 11:12 AM
Mesaj #62


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 1.854
Inscris: 4 December 03
Forumist Nr.: 1.365



@Rehael

QUOTE
QUOTE
Ca nu am deschis topicul ca sa "dezbat" subiectul Osho, ci pentru a face disponibil mesajul sau.
Pot avea loc si discutii, sau comentarii, dar in secundar. Acum ai inteles?

Mie imi era clar, dar se pare ca tie nu... Acuma mai ca te-as crede. Oricum ai fost foarte nepoliticos.

Draga, daca as fi exclus discutiile si comentariile din start spuneam de la inceput, ca nu ma durea mana sa scriu. Si ce am zis mai sus mi'a fost limpede de la inceput, fie ca o crezi fie ca nu.
Poate am fost ironic, dar nepoliticos...nu recunosc!
QUOTE
Daca vrei sa spuna lumea despre tine ca esti politicos, atunci, in primul rand, nu mai pune "etichete".

Nu tin musai sa spuna lumea (care lume?) ca sunt politicos. Oricum, politetea nu este la rang prea inalt in ochii mei. E preferabil sa fii o "bruta" autentica decat un om cultivat dar searbad.
Faptul ca dai atata importanta "etichetei" pe care zici ca ti'am pus-o nu face decat sa intareasca ce am spus...In fine.
QUOTE
Iar altii nu putem accepta cu gurile cascate chiar tot ce spune; tot intelegerea si experienta spunandu-si cuvantul...

Fiecare cu ale lui...
QUOTE
QUOTE
De ce? Ca iti spun adevarul, asa cum il vad eu? Pana una alta, tu m-ai intrebat...

Poate crezi prea mult in ceea ce vezi... ohyeah.gif Eu totusi am motive sa nu cred in sinceritatea ta. Nu ma asteptam de la un om sa ma confunde cu o eticheta. Ori tu nu stai la discutii cu altii decat de la guru la guru? biggrin.gif ... Te-ar deranja sa afli ca sunt oameni si ei?

Stai linistitita, ca nu te confund cu o eticheta, desi observ ca acorzi mai multa importanta acestora decat o fac eu. De aceea am si mentionat: "din manifestarile tale aici".
QUOTE
QUOTE
Deci, sunt gagauta sau nu? (in ochii tai)
Tu cum te simti? smile.gif Eu sincer as dori sa te simti un om si nu o eticheta.

Vezi cum o dai cotita? Mai intai spui niste lucruri, si nici pe alea cu toata gura cum se spune, si acum ma pui pe mine sa raspund, sa spun adica ce ai spus chiar tu? Daca spui ceva, spune pana la capat!
Deci, raspunde te rog la ce te'am intrebat mai sus, si nu te mai eschiva atata!
QUOTE
Uite cum te victimizezi acum! Ce nu a fost clar?

Care era intrebarea aia de bun simt la care am evitat sa raspund?
Poti sa o (re)formulezi te rog?

QUOTE
Din pacate increderea "pare" sa apartina idolatrilor... O sa citesc mai cu atentie ce spune; orisicum din ce spui tu nu-mi face o impresie buna ideea lansata. Pentru un crestin credinta inseamna in primul rand angajamentul ca va respecta poruncile primite; de aceea eu zic ca este incompatibila cu ignoranta, pentru ca, pentru a reusi sa respecti, este nevoie sa intelegi. Iar increderea sugereaza mai degraba asteptarea perei malaiete...

O sa iti spun cum vad eu diferenta dintre credinta si incredere. (desi am mai spus asta si altadata)
Credinta este ceva care vine din minte, este ca un fel de probabilitate maxima. Asa cum probabilitatile sunt mai mari sau mai mici, asa si credinta. Daca vrei, este ceva care se bazeaza pe dovezi, rationamente, calcule, etc.
Increderea este ceva care vine din inima, si este calitativ diferita. Este ca un cec in alb. Este un salt in necunoscut. Increderea este o legatura mult mai profunda cu Intregul. As zice ca este asemenea unui acord muzical, este compusa din mai multe note, dar care formeaza o armonie. De aceea este mult mai greu de atins...

Ce am spus despre credinta (ce spune Osho despre..) nu cred ca se gaseste in citatele de le'am dat pe aici. Am citat din memorie...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gypsyhart
mesaj 30 Jun 2009, 11:15 AM
Mesaj #63


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 1.854
Inscris: 4 December 03
Forumist Nr.: 1.365



QUOTE
QUOTE
Care a fost rostul intrebarii tale, atunci:

Si daca a spus, ce? Nu-i neaparat nevoie sa fie si adevarat... Poate depinde si ce fel de oameni stau in preajma lui asa incat sa traga anumite concluzii...Poate ca vorbea despre el insusi,... isi amintea din tineretile cand si-l inventase prima data pe Dumnezeu. Se mai intampla si asa. ohyeah.gif
Poate nu ajungi la Dumnezeu numai cu ratiunea, dar daca ai oleaca sigur nu-ti strica! Pildele lui Iisus se bazau totusi si pe rationamente... De fapt invata oamenii in ce fel sa faca rationamentele.

Si raspunsul la ce te'am intrebat care este?
QUOTE
QUOTE
"Recitarea" unor afirmatii din bilblie sau alta scriptura nu tine loc de constiinta, daca nu stiai.
Pai stiu si eu, poate ar fi bine sa incerci sa le reciti mai des, poate se intampla si cu tine ceva ca sa nu mai fii asa trist. smile.gif Vad ca baza teoretica ai, mai urmeaza partea de practica. Sa nu te temi, nu-i chiar asa de greu sa ajungi la transcendent. Mai greu este sa ramai cu picioarele bine infipte in pamant; adica trebuie sa ai grija sa nu ramai plutind, oricat de bine te-ai simti.

Hehe...partea de practica? "Recitatul"? Iti las tie placerea acestui gen de practica...Eu o sa ma orientez spre alt gen de practica.



Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rehael
mesaj 30 Jun 2009, 02:33 PM
Mesaj #64


Ex-Merlina
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.045
Inscris: 2 December 05
Din: Iasi
Forumist Nr.: 7.384



QUOTE(gypsyhart @ 30 Jun 2009, 12:12 PM) *
Draga, daca as fi exclus discutiile si comentariile din start spuneam de la inceput, ca nu ma durea mana sa scriu. Si ce am zis mai sus mi'a fost limpede de la inceput, fie ca o crezi fie ca nu.
Poate am fost ironic, dar nepoliticos...nu recunosc!


Draga, daca nu te-ai fi gandit (intre timp) sa intrerupi comentariile aici n-ai mai fi spus: "...dar avand totusi in minte (sic) ca acest topic este destinat raspandirii mesajului sau. Nu l-am deschis pentru a "dezbate" subiectul Osho, pentru ca din punctul meu de vedere nu prea am ce sa dezbat. Daca cineva (poate tu) de aici simte aceasta nevoie, e liber sa o faca, dar deschizand un topic separat." Iar aici nu-i vorba despre nici o ironie ci de o incercare de a da pe usa afara, probabil ca sa arati tu cine-i tare si mare... Ce sa-i faci, pot sa te cred ca ai fost surprins ca s-ar putea totusi dezbate cate ceva fie si in plan secundar. ohyeah.gif

QUOTE
Nu tin musai sa spuna lumea (care lume?) ca sunt politicos.


Pai tu cu cine crezi ca vorbesti??? A, ori cu alti guru, ori cu alte "etichete"...

QUOTE
Oricum, politetea nu este la rang prea inalt in ochii mei. E preferabil sa fii o "bruta" autentica decat un om cultivat dar searbad.
Faptul ca dai atata importanta "etichetei" pe care zici ca ti'am pus-o nu face decat sa intareasca ce am spus...In fine.


In fine, cine se aseamana se aduna... Norocul meu ca nu poti da cu picioarele prin monitor; brutele, mai ales cele autentice(brrr! hh.gif ) nu intra in preferintele mele.
Si daca tu crezi ca o bruta autentica nu ar putea da importanta la "eticheta" pe care in mod neinspirat i-ai atasa-o, ma tem ca te-ar invata pe loc niste figuri de contorsionism care nu ti-ar reusi de unul singur. hh.gif

QUOTE
Stai linistitita, ca nu te confund cu o eticheta, desi observ ca acorzi mai multa importanta acestora decat o fac eu. De aceea am si mentionat: "din manifestarile tale aici".


Uite, bine, m-am linistit! smile.gif


QUOTE
Vezi cum o dai cotita? Mai intai spui niste lucruri, si nici pe alea cu toata gura cum se spune, si acum ma pui pe mine sa raspund, sa spun adica ce ai spus chiar tu? Daca spui ceva, spune pana la capat!
Deci, raspunde te rog la ce te'am intrebat mai sus, si nu te mai eschiva atata!


Sa inteleg ca chiar te simti?... Si vrei sa stii daca se vede tare? biggrin.gif Nu, de data asta m-ai convins ca esti o persoana simpatica, nu pot sa-ti spun altcumva.
Ce ziceai, ca eu dau mai multa importanta "etichetei" decat o faci tu?! De aceea m-ai rugat cu atata insistenta sa-ti raspund la intrebare?... cool.gif



QUOTE
Care era intrebarea aia de bun simt la care am evitat sa raspund?
Poti sa o (re)formulezi te rog?


Daca Dumnezeu este imaginat, atunci cine a facut lumea?

La crestini lucrurile sunt foarte clare: Dumnezeu este facatorul cerului si al pamantului, al tuturor celor vazute si nevazute.


QUOTE
O sa iti spun cum vad eu diferenta dintre credinta si incredere. (desi am mai spus asta si altadata)
Credinta este ceva care vine din minte, este ca un fel de probabilitate maxima. Asa cum probabilitatile sunt mai mari sau mai mici, asa si credinta. Daca vrei, este ceva care se bazeaza pe dovezi, rationamente, calcule, etc.


Eu zic ca credinta vine din constiinta, ceea ce este mai mult decat numai mintea si mai mult decat numai inima...

QUOTE
Increderea este ceva care vine din inima, si este calitativ diferita. Este ca un cec in alb. Este un salt in necunoscut. Increderea este o legatura mult mai profunda cu Intregul. As zice ca este asemenea unui acord muzical, este compusa din mai multe note, dar care formeaza o armonie. De aceea este mult mai greu de atins...


Increderea presupune ca stii ca Cineva va face dupa cum vrei tu... De aceea Dumnezeu nu are nevoie de increderea noastra (in multe randuri a fost imprevizibil in raport cu "stiinta" noastra), ci de credinta noastra.

QUOTE
Hehe...partea de practica? "Recitatul"? Iti las tie placerea acestui gen de practica...Eu o sa ma orientez spre alt gen de practica.


E drept ca am auzit si eu ca se poate ca unii care sufera cu capul sa inceapa sa-si trateze mai intai fundul. Important este sa se ajunga la un rezultat bun. smile.gif



--------------------
Specimene de semnatura: 1 2 3
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gypsyhart
mesaj 1 Jul 2009, 01:45 PM
Mesaj #65


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 1.854
Inscris: 4 December 03
Forumist Nr.: 1.365



@Rehael

QUOTE
Draga, daca nu te-ai fi gandit (intre timp) sa intrerupi comentariile aici n-ai mai fi spus: "...dar avand totusi in minte (sic) ca acest topic este destinat raspandirii mesajului sau.

Pai da, ce nu e clar? Deci nu e destinat dezbaterii mesajului, ci raspandirii lui. Daca discutiile ajuta la raspandirea mesajului, foarte bine. Dar cand postez pe aici ceva nu o fac in ideea de a dezbate, de stabili daca are sau nu dreptate, etc. Eu nu simt nevoia sa il dezbat pe Osho, de cate ori sa iti repet??
QUOTE
Iar aici nu-i vorba despre nici o ironie ci de o incercare de a da pe usa afara, probabil ca sa arati tu cine-i tare si mare... Ce sa-i faci, pot sa te cred ca ai fost surprins ca s-ar putea totusi dezbate cate ceva fie si in plan secundar. ohyeah.gif

Nu esti primul om care comenteaza in acest topic. Ce te face sa crezi ca as vrea sa te dau tocmai pe tine "pe usa afara"?
Oricum, asta e perceptia ta. Sa o stapanesti sanatoasa!
QUOTE
Pai tu cu cine crezi ca vorbesti??? A, ori cu alti guru, ori cu alte "etichete"...

Pai vorbesc cu tine, nu cu "lumea"...Sau "tu esti lumea"? rolleyes.gif
QUOTE
In fine, cine se aseamana se aduna... Norocul meu ca nu poti da cu picioarele prin monitor; brutele, mai ales cele autentice(brrr! hh.gif ) nu intra in preferintele mele.
Si daca tu crezi ca o bruta autentica nu ar putea da importanta la "eticheta" pe care in mod neinspirat i-ai atasa-o, ma tem ca te-ar invata pe loc niste figuri de contorsionism care nu ti-ar reusi de unul singur. hh.gif

Ei lasa, ca ai inteles tu ideea principala...
QUOTE
QUOTE
Vezi cum o dai cotita? Mai intai spui niste lucruri, si nici pe alea cu toata gura cum se spune, si acum ma pui pe mine sa raspund, sa spun adica ce ai spus chiar tu? Daca spui ceva, spune pana la capat!
Deci, raspunde te rog la ce te'am intrebat mai sus, si nu te mai eschiva atata!
Sa inteleg ca chiar te simti?... Si vrei sa stii daca se vede tare? biggrin.gif Nu, de data asta m-ai convins ca esti o persoana simpatica, nu pot sa-ti spun altcumva.
Ce ziceai, ca eu dau mai multa importanta "etichetei" decat o faci tu?! De aceea m-ai rugat cu atata insistenta sa-ti raspund la intrebare?... cool.gif

O sa pastrez misterul de asta data ohyeah.gif
Pai nu puteai sa zici asa de la inceput? Sau...ti'ai schimbat parerea intre timp? smile.gif
Uite, daca nu te rugam cu insistenta sa raspunzi, nu incheiam intr'o nota asa de pozitiva...Acum, sper ca esti sincera, si nu o spui doar din politete!
QUOTE
QUOTE
Care era intrebarea aia de bun simt la care am evitat sa raspund?
Poti sa o (re)formulezi te rog?
Daca Dumnezeu este imaginat, atunci cine a facut lumea?

Nu stiu.
QUOTE
Eu zic ca credinta vine din constiinta, ceea ce este mai mult decat numai mintea si mai mult decat numai inima...

Si care este diferenta intre constiinta si credinta? Daca este vreuna in viziunea ta...
QUOTE
Increderea presupune ca stii ca Cineva va face dupa cum vrei tu... De aceea Dumnezeu nu are nevoie de increderea noastra (in multe randuri a fost imprevizibil in raport cu "stiinta" noastra), ci de credinta noastra.

Poate asta inseamna pentru tine. Pentru mine incredere inseamna o relaxare, un abandon, fara sa te gandesti la ce urmeaza. Rational vorbind este o prostie. Ca poti sa o iei in freza, cum se zice. Dar, tocmai de aceea este o floare rara...


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rehael
mesaj 1 Jul 2009, 05:45 PM
Mesaj #66


Ex-Merlina
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.045
Inscris: 2 December 05
Din: Iasi
Forumist Nr.: 7.384



QUOTE(gypsyhart @ 1 Jul 2009, 02:45 PM) *
Pai da, ce nu e clar? Deci nu e destinat dezbaterii mesajului, ci raspandirii lui. Daca discutiile ajuta la raspandirea mesajului, foarte bine. Dar cand postez pe aici ceva nu o fac in ideea de a dezbate, de stabili daca are sau nu dreptate, etc. Eu nu simt nevoia sa il dezbat pe Osho, de cate ori sa iti repet??


Deci asta nu era problema mea, imi pare rau ca asa ai crezut. smile.gif

QUOTE
Nu esti primul om care comenteaza in acest topic. Ce te face sa crezi ca as vrea sa te dau tocmai pe tine "pe usa afara"?
Oricum, asta e perceptia ta. Sa o stapanesti sanatoasa!


Cand ii spui lumii dute si-ti fa topic de comentarii ca al meu e numai de propaganda ce ai vrea sa inteleaga? smile.gif Uite vorbele tale, nu ale altcuiva:"... din punctul meu de vedere nu prea am ce sa dezbat. Daca cineva (poate tu) de aici simte aceasta nevoie, e liber sa o faca, dar deschizand un topic separat." smile.gif


QUOTE
Pai vorbesc cu tine, nu cu "lumea"...Sau "tu esti lumea"? rolleyes.gif


Pai cu cate persoane odata ai nevoie sa vorbesti ca sa simti ca vorbesti cu lumea? Sa zicem ca eu as putea fi unul din reprezentantii ei, reprezentand grupul persoanelor cu aceleasi caracteristici ca ale mele. Logic? rolleyes.gif

QUOTE
Ei lasa, ca ai inteles tu ideea principala...


Pai nu pot sa inteleg decat exact ce vorbesti. Adica daca tu singur zici ca esti o bruta autentica, eu de ce te-as crede un iepuras, mai ales ca nu te cunosc??? smile.gif



QUOTE
O sa pastrez misterul de asta data ohyeah.gif
Pai nu puteai sa zici asa de la inceput? Sau...ti'ai schimbat parerea intre timp? smile.gif
Uite, daca nu te rugam cu insistenta sa raspunzi, nu incheiam intr'o nota asa de pozitiva...Acum, sper ca esti sincera, si nu o spui doar din politete!


Pai cred ca e bine sa traiesti si cu speranta... whistling.gif Dar altfel ce s-ar intampla? Dai cu picioarele prin monitor? biggrin.gif


QUOTE
Nu stiu.


Credeam ca totusi ti-a spus Osho....


QUOTE
Si care este diferenta intre constiinta si credinta? Daca este vreuna in viziunea ta...


Pai pana la urma tu ce ai inteles? Ca nu-i nici o diferenta intre ele? laugh.gif

QUOTE
Poate asta inseamna pentru tine. Pentru mine incredere inseamna o relaxare, un abandon, fara sa te gandesti la ce urmeaza. Rational vorbind este o prostie. Ca poti sa o iei in freza, cum se zice. Dar, tocmai de aceea este o floare rara...


Mda, numai ca din cate stiu si dracu' numai atata asteapta,... sa te abandonezi linistit in bratele lui. Si decat asa "floare".... in fine, fiecare alege pentru dansul.

O sa-ti mai spun totusi odata care este diferenta dintre credinta si incredere, asa cum o vad eu, bineinteles. smile.gif
Daca mi-ai spune despre un caine de exemplu ca are incredere in tine, as intelege ca acel caine are o atitudine prietenoasa fata de tine, ca stie ca nu-l agresezi si ca eventual primeste uneori cate ceva de mancare de la tine, acela putand fi orice maidanez de la coltul blocului. Iar daca mi-ai spune ca ai un caine credincios, as sti precis ca acel animal, fie ca-i dai, fie ca nu-i dai de mancare, fie ca uneori te porti bine cu el, fie ca uneori nu, nu te paraseste, asculta comenzile tale, si iti apara casa si pe tine de eventualii dusmani. Sper ca prin exemplul asta te-am facut sa intelegi. smile.gif



--------------------
Specimene de semnatura: 1 2 3
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gypsyhart
mesaj 2 Jul 2009, 11:06 AM
Mesaj #67


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 1.854
Inscris: 4 December 03
Forumist Nr.: 1.365



@Rehael

QUOTE
Cand ii spui lumii dute si-ti fa topic de comentarii ca al meu e numai de propaganda ce ai vrea sa inteleaga? smile.gif Uite vorbele tale, nu ale altcuiva:"... din punctul meu de vedere nu prea am ce sa dezbat. Daca cineva (poate tu) de aici simte aceasta nevoie, e liber sa o faca, dar deschizand un topic separat." smile.gif

Eu nu am folosit termenul "comentarii" cand am zis de alt topic , ci de dezbatere. Dezbaterea (pentru mine cel putin) inseamna ca discuti despre ceva, fara sa ai dinainte un raspuns la acea problema. De ex: cum priviti avortul? sau legea cutare? sau ce parere aveti de Osho (a fost un ghid spiritual autentic sau un impostor)?
Si imi mentin pozitia, ca acest topic sa ramana destinat in primul rand expunerii mesajului lui Osho, iar comentariile sa fie ceva secundar.
QUOTE
Pai cu cate persoane odata ai nevoie sa vorbesti ca sa simti ca vorbesti cu lumea? Sa zicem ca eu as putea fi unul din reprezentantii ei, reprezentand grupul persoanelor cu aceleasi caracteristici ca ale mele. Logic? rolleyes.gif

In general prefer discutiile unu la unu...Dar, am inteles, era o figura de stil.

QUOTE
QUOTE
Si care este diferenta intre constiinta si credinta? Daca este vreuna in viziunea ta...
Pai pana la urma tu ce ai inteles? Ca nu-i nici o diferenta intre ele? laugh.gif

Pai ar trebui sa fie, daca zici ca una vine din cealalta, dar astept sa imi zici cam care ar fi aceea.

QUOTE
Daca mi-ai spune despre un caine de exemplu ca are incredere in tine, as intelege ca acel caine are o atitudine prietenoasa fata de tine, ca stie ca nu-l agresezi si ca eventual primeste uneori cate ceva de mancare de la tine, acela putand fi orice maidanez de la coltul blocului. Iar daca mi-ai spune ca ai un caine credincios, as sti precis ca acel animal, fie ca-i dai, fie ca nu-i dai de mancare, fie ca uneori te porti bine cu el, fie ca uneori nu, nu te paraseste, asculta comenzile tale, si iti apara casa si pe tine de eventualii dusmani. Sper ca prin exemplul asta te-am facut sa intelegi. smile.gif

Am inteles. Doar ca...se pare ca noi doi folosim cuvintele exact cu sensul opus pe care il da celalalt.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rehael
mesaj 2 Jul 2009, 06:51 PM
Mesaj #68


Ex-Merlina
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.045
Inscris: 2 December 05
Din: Iasi
Forumist Nr.: 7.384



QUOTE(gypsyhart @ 2 Jul 2009, 12:06 PM) *
Pai ar trebui sa fie, daca zici ca una vine din cealalta, dar astept sa imi zici cam care ar fi aceea.


Ma nedumereste oarecum "asteptarea" aceasta a ta... pentru ca te situezi intr-o pozitie ciudata fata de mine. smile.gif Ti-as fi raspuns, dar nu pot sa o fac din obligatie asa cum pare ca ai considera tu ca trebuie sa se intample. Mi s-ar fi parut normal sa ma rogi frumos. rolleyes.gif


--------------------
Specimene de semnatura: 1 2 3
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gypsyhart
mesaj 3 Jul 2009, 09:37 AM
Mesaj #69


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 1.854
Inscris: 4 December 03
Forumist Nr.: 1.365



Daca vrei, raspunzi, daca nu, nu.

PS. Daca am intrebat ceva, mi se pare normal sa astept un raspuns. Tie nu?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rehael
mesaj 3 Jul 2009, 09:42 AM
Mesaj #70


Ex-Merlina
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.045
Inscris: 2 December 05
Din: Iasi
Forumist Nr.: 7.384



Depinde foarte mult de modul in care cineva pune intrebarea daca o sa urmeze un raspuns sau se va opta pentru tacere. smile.gif


--------------------
Specimene de semnatura: 1 2 3
Go to the top of the page
 
+Quote Post

4 Pagini V  < 1 2 3 4 >
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 28 March 2024 - 09:04 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman