HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

 
Reply to this topicStart new topic
> Vreausaajut.ro, ...cum si pe cine ajutam?
Serenity
mesaj 27 Aug 2008, 02:35 PM
Mesaj #1


Hipopotamu' Somnoros
******

Grup: Moderator
Mesaje: 5.493
Inscris: 18 April 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 3.143



Topicul de fata se naste dintr-o frustrare persoanala.... Am casa plina de haine, carti, lucruri de care nu mai am nevoie si de care sunt convinsa ca ar avea nevoie altii. Sunt dispusa sa fac efortul de a sorta hainele, a le spala, a le duce la sediul unei asociatii de binefacere, biserica, orice. Din pacate se pare ca asa ceva nu exista in orasul meu, in zona sau in tara asta. Recent s-a facut o campanie pentru ajutorarea sinistratilor, dar in cazul in care vroiai sa donezi haine trebuia sa ai pentru toate bon de la curatatorie (!). Cati oameni au bani sa-si duca la curatatorie toate hainele, ma intreb eu? laugh.gif Mi se pare aberant. De obicei tot noi, cei fara prea multi bani, ne ajutam intre noi.

Parerea mea e ca in Romania exista o problema in ceea ce priveste actiunile de caritate si binefacere. Vrei sa ajuti si intampini atatea piedici incat dupa o vreme iti bagi picioarele (scuzati expresia) si aduni totul intr-un mare maldar caruia ii dai foc. Ce se poate face pentru a rezolva aceasta problema? Incepem sa umblam din usa in usa? Dam anunt in ziar: "Donez haine, interesatii sa sune la urmatorul nr. de telefon"?

Poate traiesc eu cu iluzia ca exista de fapt o problema. Poate exista aici oameni care au luat parte la astfel de actiuni, cunosc mai bine problema, si ne pot da un sfat.

Ideea e ca exista multi oameni care vor sa ajute dar nu stiu ce sa faca si la cine sa apeleze. Incearca de cateva ori, intampina dificultati, dupa care renunta. Topicul de fata isi propune sa gaseasca o solutie, pentru ca mie, personal, mi se pare revoltatoare situatia.

Ce se poate face?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 27 Aug 2008, 04:05 PM
Mesaj #2


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(Serenity @ 27 Aug 2008, 03:35 PM) *
Ce se poate face?

Sa punem ONG-urile la treaba, organizatii infiintate de smecherii din aceasta tara pentru a eluda fiscul. Dar mai exista si BOR care ar trebui sa faca ceva in acest sens pentru enoriasii sai. thumb_yello.gif


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt īntotdeauna așa de siguri pe ei, īn timp ce oamenii īnțelepți sunt atāt de plini de īndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Serenity
mesaj 27 Aug 2008, 04:34 PM
Mesaj #3


Hipopotamu' Somnoros
******

Grup: Moderator
Mesaje: 5.493
Inscris: 18 April 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 3.143



Pai sa stii ca am de gand sa trec pe la biserica de langa blocul meu, sa intreb ei cu ce mama dracului ( devil.gif ) se ocupa biggrin.gif Mie mi se pare ca asta ar fi una din principalele probleme cu care ar trebui sa se ocupe biserica... sa-si ajute credinciosii, sa faca ceva palpabil pentru oameni, nu doar sa dea din gura.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 27 Aug 2008, 04:34 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
(Afrodita)
mesaj 27 Aug 2008, 05:07 PM
Mesaj #4





Guests






Surprinzator cum topicuri de cacao, care nu fac altceva decat sa incite lumea la cearta, castiga 2 pagini de reply-uri in 5 ore si topicuri ca asta de fata, care incita lumea la A FACE CEVA, A LUA ACTIUNE, A NU MAI DORMITA CA LEGUMELE, topicuri ca asta au doar doua reply-uri in 3 ore - si parca si alea chinuite....

Nu ma luati in seama, refulam si io din neputinta de-a schimba gandirea lumii...

Sere, iubita, n-am habar ce poti face in Ro. Din pacate sunt de mult rupta de ce se intampla pe-acolo.

Parerea mea e ca aia de la biserica or sa te trimita de unde-ai venit (in cel mai bun caz te trimit acasa biggrin.gif ), dar deh, vorba aia: incercarea moarte n-are, asa ca fa totusi o intrebare. Sa ne tii la curent ce si cum biggrin.gif

Auzi? N-ai vre-un amic, vre-o amica poseso(a)r(e) de masina (personala sau a parintilor) si carnet (personal) care sa te poata azvarli pana la vre-un lacas de genul camin de copii, casa de orfani ori chestii din astea?

Intreb si io, nu dati cu paru' harhar.gif sorry.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Serenity
mesaj 27 Aug 2008, 05:27 PM
Mesaj #5


Hipopotamu' Somnoros
******

Grup: Moderator
Mesaje: 5.493
Inscris: 18 April 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 3.143



Eh, masina am eu (sau mai bine zis, au altii, dar sunt dispusi sa ma fatzaie cu ea tongue.gif )... problema e ca: 1. hainele mele nu sunt pentru copii. Ori fi eu micutza, dar nu le sunt bune copiilor... Ar fi usor daca ar fi haine pentru o singura categorie de persoane, dar in cazul asta e nevoie ca cineva sa le sorteze pe varste si sa stie exact cui sa le dea, cine are nevoie de ele. Sau sa fie tinute intr-un loc, unde cei ce vor sau au nevoie sa poarta merge si sa-si aleaga. In plus, presimt ca la orice azil de batrani sau orfelinat ai merge, ti s-ar spune ca exista nu stiu ce demersuri, birocratii, prostii care trebuie parcurse, ca nu au voie sa le ia sau mai stiu eu ce pretexte. Nu e lumea de aici obisnuita cu astfel de gesturi si nu stie sa reactioneze la ele. In plus, s-ar putea sa fi refuzat pur si simplu din comoditatea personalului.

Mie mi s-ar parea ideal sa existe un loc unde tu, ala care faci ordine in lucruri si preferi sa le donezi in loc sa le dai foc, sa le poti duce... loc de care acea patura de oameni sarmani si amarati sa stie, si sa mearga ori de cate ori au nevoie de ceva. Evident, nu sa fie lasat la voia intamplarii ca o singura persoana sa plece cu saci de lucruri, sa fie cumva organizata chestia asta.... nu cred ca ar fi imposibil.

P.S. O discutie cu Afro m-a determinat sa deschid topicul. Trebuia sa precizez asta de la inceput tongue.gif

Acest topic a fost editat de Serenity: 27 Aug 2008, 05:29 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
(Afrodita)
mesaj 27 Aug 2008, 06:19 PM
Mesaj #6





Guests






Ba nu trebuia sa precizezi nimic tongue.gif (nu de alta, da' io nu ti-am zis sa deschizi topic pe Han laugh.gif harhar.gif )

Mah, eu zic totusi sa incerci la institutiile alea, macar da un telefon ceva, daca nu te poti duce la ele.

Cum ti-am zis si tie, aici sunt charity shop-uri, numai ca treaba e putin diferita de ce vrei sa faci tu. De asemenea, organizatiile de caritate iti pun in posta saci in care sa bagi ce nu-ti trebuie (scrie pe ambalaj ce au nevoie: haine, carti, obiecte casnice, etc), pe care-i scoti afara in fata casei in ziua X, intre orele y-z si ei vin si le colecteaza, dupa care le sorteaza si le impart ei stiu pe unde, la aia care au nevoie si-s inscrisi la ei sa primeasca ajutor.

Stii? Dupa ce-ai zis tu la misto cum ca pui afis pe copaci cu "cine vrea haine de pomana sa vina la casa nr 99" am stat si m-am gandit ca nu e rea ideea. Ai putea face o chestie ... Hai ca mi-am mai amintit ceva: aici duminica e ceva numit car boot sale - un fel de targ unde oamenii vin in parc si isi scot din portbagaj si pun la vanzare tot ce nu au nevoie prin casa: absolut orice gasesti (asa mi-am luat io prajitor de paine cu 5 lire, care model e fo 20 in magazin laugh.gif ). In felul asta scapa de vechiturile lor sau ce nu le place si mai fac si un banut gramada, neimpozitabil biggrin.gif

Tu ai putea face ceva de genul: lipesti afise in oras ca la data de X, la ora Y, in spatele blocului tau (sau al altora, unde ai tu loc) o sa fii afara sa dai haine de pomana cui are nevoie. Intre timp culegi tot de prin casa - de-ale tale, fratelui tau, mamei, tatalui, etc, apoi il iei si pe frate-tu de manuta sa stea langa tine si pui pe o masa sau pe paturi pe jos imprastii hainele si le dai cui vine sa le ceara.

Probabil vor fi destui care sa rada de tine la inceput, probabil vor fi doar cei disperati, de stau pe drumuri, care vor indrazni sa le ia la inceput, dar daca continui, incetul cu incetul se vor invata cu ideea si vor veni sa le ia...

Pana mea, e o idee fatata de mintea mea oboXita de cat a citit despre compania vietii, asa ca nu-mi cere prea multe la ora asta tongue.gif Da' eu zic ca ar merge... Doar ca incetul cu incetul...Daca-ti faci un obicei ca 2 ore - sa zicem duminica - sa stai in acelasi loc, in fiecare duminica, la aceeasi ora, oamenii se vor invata si vor veni smile.gif Si poate vor face si altii ca tine smile.gif

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Anca_M.
mesaj 27 Aug 2008, 07:02 PM
Mesaj #7


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 596
Inscris: 8 November 07
Forumist Nr.: 10.832



Sere in functie de ce ai, poti incerca si la centrele de plasament, nu cred ca ong-urile fac mare branza, sau poate ai prin apropiere o familie numeroasa si nu ai observat pana acum si ce ai le-ar fi de mare ajutor.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Blakut
mesaj 28 Aug 2008, 01:49 PM
Mesaj #8


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.405
Inscris: 16 May 04
Din: Bucuresti, the belly of heck
Forumist Nr.: 3.508



QUOTE
Probabil vor fi destui care sa rada de tine la inceput, probabil vor fi doar cei disperati, de stau pe drumuri, care vor indrazni sa le ia la inceput, dar daca continui, incetul cu incetul se vor invata cu ideea si vor veni sa le ia...

Nu e bine sa se invete cu ideea, ca poate nu ai sa dai la infinit. Mai bine cauti un intermediar, gen ONG, casa de copii etc.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
phili
mesaj 28 Aug 2008, 06:12 PM
Mesaj #9


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 38
Inscris: 13 March 08
Forumist Nr.: 11.386



Trebuie sa ne obisnuim ca exista oameni specializati in a oferi ajutor altora. Deci e bine sa cauti un ONG. Poate si Crucea Rosie sa te ajute. Ar fi bine sa fie mai multi oameni care se gandesc sa-i ajute pe ceilalti.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
factura
mesaj 20 May 2010, 07:58 PM
Mesaj #10


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.281
Inscris: 3 March 06
Forumist Nr.: 7.944



Serenity,pana la urma ce ai facut cu hainele,lucrurile acelea?Era doar curioasa,am citit pe aici : )
Go to the top of the page
 
+Quote Post
(Afrodita)
mesaj 21 May 2010, 11:54 AM
Mesaj #11





Guests






Chiar asa mah, ce facusi?

Pfffuuuui, uitasem de ideea asta!! S-a rezolvat ceva au ba? mwah1.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Serenity
mesaj 21 May 2010, 06:48 PM
Mesaj #12


Hipopotamu' Somnoros
******

Grup: Moderator
Mesaje: 5.493
Inscris: 18 April 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 3.143



Le-am pus in saci, le-am dus la sat si am rugat-o pe bunica-mea sa le imparta la cine stie ea ca are mai multa nevoie de ele tongue.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 29 March 2024 - 02:53 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman