HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Universul Credintei:

Mesajele cu caracter ateist sau care au ca scop denigrarea unei religii sunt interzise in cadrul acestui forum.

2 Pagini V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Bisericile Versus Numarul De Credinciosi Din Biserici
Marduk
mesaj 2 Aug 2008, 06:18 PM
Mesaj #36


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(Draga Clopotel @ 31 Jul 2008, 11:53 PM) *

QUOTE
Eu nu stiu cum spui tu lucrurilor pe nume spunand chestiuni contradictorii...Pe cine crezi tu ca deranjezi si de ce? (nu este o intrebare retorica)

Nu stiu pe cine deranjez, nu-i cunosc chiar pe toti pe care ii deranjez cu afirmatiile mele contradictorii.
QUOTE
Liber cugetatorii sunt liberi sa creada in ce vor... Ai 100 de liber cugetatori, ai 100 de credinte si 100 de dumnezei asa cum isi imagineaza fiecare...Evident ca fiecare dumnezeu in parte are tabieturile lui, croite fix pe dorinta si patimile fiecarui liber cugetator. Si ei sustin atunci ca traiesc in armonie cu dumnezeul din mintea lor si sunt foarte multumiti unul de altul...
Dar tin sa-ti reamintesc ca ortodocsii, toti, cred in acelasi Dumnezeu si au aceasi CREDINTA, cu alte cuvinte, cred toti la fel...
Intre Ortodoxie si liber cugetare este o prapastie foarte adanca...

Pentru mine este foarte clar, exista un singur Dumnezeu pentru toti cei care sunt crdinciosi iar singurul lucru care ii desparte este dogma.

QUOTE
Ok, daca ai si taria, pune in discutie aceasta situatie a ta, in care ne explici si noua cum poate un om care nu practica ortodoxia, dar se declara ortodox, sa sustina ca ortodoxia nu este credinta adevarata si ca traditia nu poate fi confundata cu Ortodoxia... Sunt chiar curios ce argumente (ortodoxe) poate aduce cineva pentru asa ceva...
Evident ca aceste asa zis argumente, nu au nici o baza practica, individul fiind nepracticant declarat... Atunci de unde sunt aceastea? Doar din putul gandirii?

Am taria sa afirm ca ortodoxia nu este singura credinta adevarata, e o chestie de bun simt sa faci o astfel de afirmatie desi sunt ortodox, nepracticant. Tu esti inchis in dogma si de aceea nu vrei sa accepti ca exista si alte credinte tot atat de adevarate precum ortodoxia. Din fericire putul gandirii mele este unul desfundat iar ca mine sunt multi altii. Mare parte din datinile si traditiile poporului roman au fost inglobate in ritul ortodox si nu vad ceva rau in asta.
QUOTE
Pai iti repet a mia oara: Ortodoxia = Sfanta Scriptura + Sfanta Traditie. Din Sfata Traditie fac parte toate Invataturile ce le avem, cu precadere cele despre Iisus, Sfintii Apostoli si Sfinti Parinti. Renunti la Sfanta Traditie, renunti la toti acestia, deci implicit la Ortodoxie... Nu mai ai decat ce ai inventat tu cugetand la stele...
Prin urmare, eu sunt convins ca te fapt tu nu sti nici ce inseamna Sfanta Traditie, ... faci o confuzie grava intre Sfanta Traditie, care este de fapt Invatatura de Credinta Ortodoxa (alta nu avem), si datinile strabune... Lucruri total diferite, dar iata, ca la tine, provoaca grave confuzii...

Cred ca te referi la Sfanta traditie religioasa, mai exista si datini strabune care au ramas pe dinafara netransformate de ortodoxie.
QUOTE
Acum tu ca "ortodox nepracticant" sustii ca e voia lui Dumnezeu sa vedem cum e sa facem ca Iuda ca sa vedem cum e? Asta ai inteles tu din Ortodoxie? Poti sa-mi arati de unde?, ca eu am inteles exact invers...
Recunosc ca nu prea inteleg logica acestei afirmatii... Sustii cumva ca nu conteaza daca esti credincios practicant sau nu devreme ce ai credinta?
Adica e suficient sa spui:"eu am CREDINTA" si gata?!
Totusi, e bine de aflat, cati dintre "ortodocsii nepracticanti" se pretind ortodocsi, iar cand e vorba de a sustine Ortodoxia in Adevarurile ei de Credinta, sustin parerile adversarilor ei, si contesta ca Ortodoxia ar fi credinta adevarata? Este si asta o metoda de a descoperi lupii in piei de oi...

Din aceste randuri reiese clar pozitia ta ca ortodox practicant fata de ceilalti credinciosi, in alte vremuri probabil i-ai fi mantuit altfel, azi trebuie sa-i lamuresti pe toti cat de adevarata, mai adevarata decat altele este credinta ortodoxa si dogma acesteia. Eu voi continua sa sustin ca cel mai important lucru pentru un credincios este CREDINTA si ca daca are CREDINTA nu conteaza din ce biserica sau religie face parte.

Cred ca suntem oricum offtopic.
Revenind, cred ca sunt mai multi ortodoxi nepracticanti decat ortodoxi practicanti, se poate observa asta la fiecare biserica din oras sau din tara. Am fost la 40 km de Bucuresti intr-un sat cu o biserica frumoasa construita de Carol al II- lea, unde te-ai fi asteptat ca duminica biserica sa fie plina, doar 3-6 babe ascultau un preot tanar, pe care tot satul il barfea pe la bodega. Vina este a credinciosilor a preotului, a BOR, a situatiei existente in sat unde au mai ramas 20-30 de familii? In tot acest timp alte religii tot atat de adevarate racoleaza credinciosii ortodoxi nepracticanti si practicanti.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Clopotel
mesaj 2 Aug 2008, 08:39 PM
Mesaj #37


Umil servitor la Han
******

Grup: Moderator
Mesaje: 4.051
Inscris: 2 December 03
Forumist Nr.: 1.345



Draga Marduk,
QUOTE
Pentru mine este foarte clar, exista un singur Dumnezeu pentru toti cei care sunt crdinciosi iar singurul lucru care ii desparte este dogma.

Repet ce sustin eu ca vad ca tot nu m-ai inteles...
1. Exista un singur Dumnezeu pentru toti oamenii. Conform Facerii, toti oamenii sunt urmasii lui Adam, iar Adam avea un singur Dumnezeu. Toata creatia este a unui singur Dumnezeu.
2. Devreme ce satanistii, hindusii, voodooisti, cei ce cred in Apolo si in Baal etc. nu cred in acelasi Dumnezeu in care credea Adam, din care se trag si ei, normal ca aceste lucruri ii despart. Tu crezi ca Dumnezeu si satana si Baal sunt unul si acelasi? E treaba ta ca tu crezi asa ceva, dar nu mai spune ca esti ortodox, caci cineva ar putea crede ca Ortodoxia te-a invatat asa ceva. Sau poate chiar asta este si intentia ta?! sad.gif Tu crezi ca astfel de lucraturi nu ies la iveala?!
QUOTE
Am taria sa afirm ca ortodoxia nu este singura credinta adevarata,

Prin urmare nu esti ortodox. Constat asta, cu regret, doar din vorbele tale. Repet, nu e nici o problema daca nu esti ortodox. Grav este ca vii aici si spui ca esti ortodox si spui ca Ortodoxia nu este singura credinta adevarata, in timp ce Ortodoxia sustine clar ca este un Domn, o Credinta, un Botez. Prin urmare nu ai cum sa fi ortodox si sa sustii lucruri contrare Ortodoxiei. Este o logica simpla asta... Este o atitudine asemanatoare cu a lui Iuda, care pe fata il saruta pe Iisus, iar pe la spate il trada. In fata zicea ca e cu El, in spate avea cu totul alte ganduri.
QUOTE
Cred ca te referi la Sfanta traditie religioasa, mai exista si datini strabune care au ramas pe dinafara netransformate de ortodoxie.

Evident ca ortodocsii se refera la Sfanta Traditie ca fiind singura traditie buna. Datinile strabune provin din paganism si supersititii... Ortodocsi nu au treaba cu acestea. Nu putem lasa Legea lui Dumnezeu pentru datini pagane.
Dar crestinii au facut si mai mult, au increstinat pana si unele datini populare. Stiu ca este o fraza greu de inghitit si e mai simplu de rastalmacit, dar nu e locul aici pentru explicatii... Deci crestinii au increstinat unele datini, nu crestinismul a fost influentat de datini. E o deosebire...
QUOTE
Din aceste randuri reiese clar pozitia ta ca ortodox practicant fata de ceilalti credinciosi, in alte vremuri probabil i-ai fi mantuit altfel,

Singurul care poate mantui este numai Dumnezeu.
QUOTE
azi trebuie sa-i lamuresti pe toti cat de adevarata, mai adevarata decat altele este credinta ortodoxa si dogma acesteia

Cu ajutorul lui Dumnezeu, cum s-au lamurit atatia oamenii de-a lungul a mii de ani, se vor lamuri si astazi si de acum incolo...
QUOTE
Eu voi continua sa sustin ca cel mai important lucru pentru un credincios este CREDINTA si ca daca are CREDINTA nu conteaza din ce biserica sau religie face parte.

Evident ca si eu sustin ca este important lucru CREDINTA, dar si mai important lucru este in cine este aceasta credinta... Credinta in satana si in Baal si Apolo nu poate fi o credinta buna... Repet: a-L confunda pe Dumnezeu cu satana sau cu vreun idol, chiar daca multi idoli au mai multi credinciosi decat are Dumnezeu cel Adevarat, mi se pare absurd...
QUOTE
Revenind, cred ca sunt mai multi ortodoxi nepracticanti decat ortodoxi practicanti,

Probabil ca ateii sunt mai multi decat toti... Ce relevanta are numarul devreme ce noua Iisus ne-a spus: Nu te teme, turmă mică, pentru că Tatăl vostru a binevoit să vă dea vouă împărăţia. (Luca 12:32) Nu-i asa ca ti se pare exclusivista si "nepractica" chestia asta?! Vezi vreo vina la Dumnezeu ca nu binevoieste sa dea Imparatia la toti de-a valma?
QUOTE
se poate observa asta la fiecare biserica din oras sau din tara. Am fost la 40 km de Bucuresti intr-un sat cu o biserica frumoasa construita de Carol al II- lea, unde te-ai fi asteptat ca duminica biserica sa fie plina, doar 3-6 babe ascultau un preot tanar, pe care tot satul il barfea pe la bodega. Vina este a credinciosilor a preotului, a BOR, a situatiei existente in sat unde au mai ramas 20-30 de familii? In tot acest timp alte religii tot atat de adevarate racoleaza credinciosii ortodoxi nepracticanti si practicanti.
Pe ortodocsii adevarati (care sunt evident practicanti) nu are cum sa-i rapeasca nimeni din Biserica lui Hristos, devreme ce Iisus ne pastoreste... El este Pastorul cel Bun si nu va lasa ca oile Lui sa se piarda... Pentru restul: Dumnezeu cu mila!

PS... din aceasta cauza rolleyes.gif eu o sa iau o pauza... Cu voia lui Dumnezeu, ne mai vedem, cel mai devreme, in septembrie...
Doamne ajuta!

Acest topic a fost editat de Clopotel: 2 Aug 2008, 08:46 PM


--------------------
Gandurile Mele nu sunt ca gandurile voastre si caile Mele ca ale voastre, zice Domnul.
Si cat de departe sunt cerurile de la pamant, asa de departe sunt judecatile Mele de judecatile voastre si cugetele Mele de cugetele voastre.

(Isaia 55:8.9)


Ortodoxia - Calea intru Hristos - pe pagina 1 indexarea tematica a subiectelor pt. o usoara urmarire...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andra_v
mesaj 16 Aug 2008, 02:12 PM
Mesaj #38


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.799
Inscris: 9 September 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.652



Administratorul ne-a comandat expres stergearea mesajelor offtopic si care incalca regulamentul.


--------------------
An Appeal From James’ Family

An Appeal From James’ Family
Unidentified gunmen kidnapped journalist James Foley in northwest Syria on Thanksgiving Day, November 22 2012.

Jim is the oldest of five children. He has reported independently and objectively from the Middle East for the past five years. Prior to his work as a journalist, Jim helped empower disadvantaged individuals as a teacher and mentor assisting them in improving their lives.

The family appeals for the release of Jim unharmed.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 16 Aug 2008, 02:12 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
gypsyhart
mesaj 13 Jan 2011, 01:01 PM
Mesaj #39


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 1.854
Inscris: 4 December 03
Forumist Nr.: 1.365



Un fragment destul de sugestiv, zic eu, despre Biserica si Temple, din Jakob Lorber (cel prin care a "vorbit" Iisus, acum mai bine de un secol):

"Sihar. Unde şi cum trebuie să te rogi la Dumnezeu. Nu construiţi case de rugăciuni, ci altare ale inimii şi adăposturi pentru săraci. Templul creaţiei.

1. Marele Preot a spus: Totul este limpede şi sper că aşa va fi pentru toată lumea aflată aici. Aş mai pune însă o întrebare: mai trebuie încă să venerăm muntele şi străvechea Ta casă, practicând acolo Sabatul sau trebuie să ne construim o casă unde să ne întâlnim cu toţii, în Numele Tău? Dacă aceasta este voinţa Ta, arată-ne mâine locui unde vrei ca dorinţa Ta să fie îndeplinită".

2. Eu i-am răspuns: "Despre ceea ce aveţi cu adevărat nevoie v-am vorbit deja astăzi pe munte.

3. Pentru a-Mi respecta poruncile nu este nevoie de munte, de casa străveche şi cu atât mai puţin de un nou templu; unicul lucru care contează este inima voastră plină de credinţă şi bunăvoinţa voastră!

4. Ieri, când am venit aici şi M-am oprit la Fântâna lui Iacov, am întâlnit-o pe Irhael şi ea Mi-a vorbit; după ce M-a cunoscut mai bine, M-a întrebat unde trebuie să se roage la Dumnezeu: pe Muntele Garizim sau în Templul din Ierusalim? întreab-o pe ea ce i-am răspuns!"

5. Marele Preot s-a întors atunci către Irhael, care i-a răspuns: "Domnul mi-a spus:

6. Va veni ceasul - şi el chiar a venit - când nu vă veţi mai închina lui Dumnezeu Tatăl nici în Templul din Ierusalim, nici pe Muntele Garizim şi când închinătorii adevăraţi se vor închina Tatălui în duh (spirit) şi în adevăr, fiindcă Dumnezeu este spirit şi cei care îl slăvesc trebuie să îl slăvească în duh (spirit) şi în adevăr!' Iată ce mi-a spus Domnul. Cât despre tine, tu eşti Mare Preot, ştii deci ce ai de făcut!

7. Dacă Domnul ne-a făcut imensa graţie de a lua drept han această casă - care este a Sa şi nu a noastră - sunt de părere că trebuie să îi consacram Lui această casă pentru totdeauna şi să ne adunăm aici în Numele Său, pentru a sărbători Sabatul".

8. Marele Preot a spus: "Da, este drept, dacă ne gândim la cei care sunt deja puternici în credinţă, dar trebuie luaţi în consideraţie şi cei slabi; aceştia ar putea fi şocaţi".

9. Eu am spus: Irhael are dreptate! Lasă-i pe cei care vor fi indignaţi să fie indignaţi şi să-şi urce din greu muntele; când nu vor mai avea nimic de găsit acolo, vor începe să gândească singuri.

10. Nu construiţi case de rugăciuni, ci adăposturi pentru săracii care nu au cu ce plăti!

11. Prin iubirea voastră pentru sărmanii voştri fraţi şi surori, Mă veţi slăvi cu adevărat, iar Eu voi fi mereu prezent printre voi în asemenea case de rugăciune, fără ca voi să vă daţi seama. Dar în templele voastre, acolo unde vă rugaţi din vârful buzelor, nu Mă voi afla deloc, la fel cum nici conştiinţa pură nu se află deloc în degetul mic de la picior!

12. Dacă vreţi însă să-Mi faceţi un Templu din inimile voastre şi să trăiţi cu smerenie în faţa Mea, ieşiţi în Marele Templu al creaţiei Mele; soarele, luna şi stelele, marea, munţii şi arborii, păsările din aer, peştii din apă şi toate florile de pe câmpii vă vor vorbi despre gloria Mea!

13. Spuneţi-Mi, oare nu este copacul mult mai frumos împodobit decât Templul din Ierusalim? Copacul este o creaţie adevărată a lui Dumnezeu, el este viu şi dă fructe, dar ce poate fi un templu, ce dă el? Vă răspund Eu: orgoliul, mânia, gelozia şi ambiţia cea mai nebunească. El nu este o operă a lui Dumnezeu, ci doar o construcţie a vanităţii oamenilor.

14. Adevăr, adevăr vă spun, cel care Mă iubeşte, Mă slăveşte şi Mi se închină făcând bine fraţilor şi surorilor sale, în Numele Meu, va fi răsplătit în ceruri. Dar cei care Mă va slăvi continuu într-un templu construit pentru tot felul de ceremonii, îşi va primi răsplata în acest templu*. După moartea trupului său, atunci când va veni la Mine şi-Mi va spune: 'Doamne, Doamne, ai milă de servitorul Tău', Eu îi voi răspunde: Nu te cunosc, pleacă de la Mine, du-te să-ţi iei răsplata de la cei pe care i-ai slujit'. De aceea, să nu aveţi niciodată de-a face cu nici un fel de templu.

15. Vă puteţi întâlni însă mereu în această casă în amintirea Mea, de Sabat sau în alte zile, căci fiecare zi este ziua Domnului atunci când puteţi face bine"."


(Sursa: Marea Evanghelie a lui Ioan, volumul 1, capitolul 49)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 13 Jan 2011, 01:42 PM
Mesaj #40


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



QUOTE(gypsyhart @ 13 Jan 2011, 01:01 PM) *
QUOTE
..........din Jakob Lorber (cel prin care a "vorbit" Iisus, acum mai bine de un secol):

daca nu puneai intre ghilimele "vorbit" nu as fi bagat in seama ceea ce ai postat, ceva insa m-a facut sa retin chiar si sa repet citatul care mi-a placut.
3. Pentru a-Mi respecta poruncile nu este nevoie de munte, de casa străveche şi cu atât mai puţin de un nou templu; unicul lucru care contează este inima voastră plină de credinţă şi bunăvoinţa voastră!



--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Pagini V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 19 April 2024 - 09:10 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman