HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Info Forum

Acest forum se adreseaza tuturor iubitorilor de animale. Sunteti liberi sa va exprimati parerile de orice fel atat timp cat se incadreaza in limitele bunului simt.
Scopul forumului... e simplu. Sa aflam mai multe lucruri din lumea necuvântatoarelor si sa ne ajutam reciproc in diversele probleme cu care ne-am putea confrunta la acest capitol. Orice sugestii sunt binevenite. Enjoy!

2 Pagini V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Rase De Caini
Anca_M.
mesaj 21 Mar 2008, 03:35 PM
Mesaj #1


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 596
Inscris: 8 November 07
Forumist Nr.: 10.832



BERGAMASCO

Bergamasco este un caine ciobanesc musculos, masiv, cu craniul mare, coada groasa, atarnand pana la jaret, curbata usor in sus spre varf. Intreg cainele este acoperit cu o blana foarte abundenta, ce formeaza codite (suvite rasucite).

Istoric si origine

Bergamasco este o straveche rasa de caini ciobanesti, ale carei origini se gasesc in urma cu mii de ani. Se crede ca acesti caini sunt originari din Persia (din aria actualului Iran) , unde erau folositi de popoarele nomade la paza turmelor de oi si vite, in asprul climat al muntilor din Persia, pana in vestul Europei, fiind foarte apreciati datorita vigorii si rezistentei lor.

O parte dintre aceste popoare nomade s-au stabilit apoi in Alpii Italieni, unde au si ramas, cainii lor devenind ceea ce e cunoscut azi sub numele de Bergamasco. Cainii Bergamasco lucrau in stransa cooperare cu pastorii lor, intr-un parteneriat perfect, al carui scop era protectia turmelor de animale domestice. Spre deosebire de alte rase de caini ciobanesti, care in general asculta cu strictete ordinele stapanilor, Bergamasco a dezvoltat un parteneriat unic cu pastorul sau, in vaile izolate ale Alpilor, ei stiind sa actioneze independent de om.

Astfel, un singur om, cu un numar mic de caini, dar cu un numar mare de animale de pazit, avea nevoie de un partener de lucru cat mai independent in actiuni, astfel, rasa Bergamasco a fost dezvoltata tocmai in aceasta directie.Astfel, in timp ce a invatat sa preia conducerea de la stapan, maniera in care el trebuia sa execute ceea ce i se cerea de catre pastor a fost lasata la latitudinea cainelui. Astfel, cainele a invatat sa identifice problemele si sa gaseasca singur o rezolvare a lor, astfel incat sa indeplineasca misiunea data de pastor in cel mai bun mod posibil, tinand cont totodata si de circumstantele mereu variabile ale vailor alpine. Rezultatul acestor activitati a fost creerea de caini extrem de inteligenti , care imbina dorinta de a face pe placul stapanului cu abilitatea de a gasi singur o rezolvare pentru problemele pe care trebuie sa le rezolve. De aceea, acest caine se considera a fi mai degraba un partener egal al omului, si nu un subordonat al sau.

Cainele Bergamasco este un caine excelent pentru persoanele care apreciaza inteligenta si abilitatea de a se descurca singur, la un companion. Dupa al II-lea Razboi Mondial, aceasta rasa si-a pierdut puritatea, corcindu-se cu alte rase, si a fost pe cale de disparitie, datorita scaderii dramatice a productiei de lana si a nevoii de caini ciobanesti. Dr. Maria Andreoli, o crescatoare italiana, a fost instrumentul salvator al rasei, aflata in prag de disparitie. Timp de 40 de ani de reproductie dirijata atent, ea a reusit sa refaca si sa dezvolte mai multe linii de caini, care au devenit campioni.


Bergamasco este un caine ciobanesc musculos, masiv, cu craniul mare, coada groasa, atarnand pana la jaret, curbata usor in sus spre varf. Intreg cainele este acoperit cu o blana foarte abundenta, ce formeaza codite (suvite rasucite)



Personalitate

Sunt caini foarte inteligenti echilibrati, calmi, rabdatori, carora le place sa aiba tot timpul ceva de facut. Sunt independenti, alerti si curajosi , totodata fiind foarte legati de familie. Inteligenta acestor caini a fost selectionata de-a lungul multor ani de selectie naturala. De asemenea, s-au selectionat atent, din punct de vedere al agresivitatii, exemplarele retive fiind excluse de la reproductie. Bergamasco este un caine pasnic. Puii se joaca intre ei, fara a avea impulsuri de rivalitate, cresc in armonie unii cu altii si dezvolta relatii interpersonale puternice, care dureaza toata viata .

Cainii din rasa Bergamasco se respecta unii pe altii, evitand sa se irite sau sa se provoace unul impotriva altuia. Socializati de timpuriu cu alti caini, sau cu alte animale de casa, le vor accepta usor. Sunt destul de rezervati cu strainii. Bergamasco este un prieten, nu un supus, el nu se subordoneaza, dar se supune, pentru a-si demonstra afectiunea, si nu va executa nimic sub amenintare. Intotdeauna acest caine trebuie sa inteleaga de ce trebuie sa intreprinda o anumita actiune, si atunci o va indeplini cu placere, dar in felul sau. Este un caine atent si rezervat, participa constant la tot ce se intampla in jurul sau. Desi nu este agresiv, este un excelent caine de paza, pentru ca nu ii place ca teritoriul sa ii fine invadat de straini.

Relatiile cu familia si casa

Acest caine are o relatie absolut speciala cu copiii. Prezenta acestora le trezeste instinctele stravechi. Ei sunt fata de copii atenti, rabdatori, toleranti si protectori, le cauta compania, le incurajeaza jocurile, stabilind o adevarata prietenie cu acestia. Astfel, oricine detine un caine Bergamasco, se poate considera norocos ca detine si o bona excelenta pentru copil, care il iubeste si are grija de el tot timpul. Sunt buni paznici ,dar nu ataca decat daca ceva serios le ameninta familia. Datorita comportamentului pe care il adopta fata de orice copil, acesti caini au fost folositi si in tratamentul copiilor handicapati.

Dresajul

Sunt caini usor de dresat si antrenat, datorita inteligentei lor. Au totusi o fire independenta, de aceea este foarte importanta consecventa si fermitatea in dresaj. De asemenea, socializarea timpurie a puilor este importanta.

Aspecte particulare

Bergamasco este un caine care prefera climatul sezonier si cel rece. Datorita blanii dense, ei suporta foarte bine temperaturile scazute. Ei nu se adapteaza prea bine la viata de apartament, preferand o casa cu un teren pe care pot face miscare.

Acesti caini iubesc foarte mult miscarea in aer liber, astfel, o plimbare zilnica lunga sau paza turmelor sau chiar o joaca serioasa cu copiii ii va face fericiti.

Boli si afectiuni curente
De obicei sunt o rasa foarte sanatoasa, cu o prevalenta scazuta a maladiilor genetice. Media de viata a acestui caine este de 13-15 ani. Numarul de pui pe un cuib este de 6-10 catei.






Are cineva caine din aceasta rasa?





Acest topic a fost editat de Anca_M.: 21 Mar 2008, 03:40 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ilie
mesaj 22 Mar 2008, 06:36 AM
Mesaj #2


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.816
Inscris: 16 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.605



Asta nu e un ciobanesc unguresc?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Anca_M.
mesaj 22 Mar 2008, 08:23 AM
Mesaj #3


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 596
Inscris: 8 November 07
Forumist Nr.: 10.832



Seamana foarte bine, dar din ce am gasit eu sunt rase distincte Puli unguresc si Bergamasco, dar e posibil sa ma insel.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 22 Mar 2008, 08:23 AM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
Anca_M.
mesaj 22 Mar 2008, 08:29 AM
Mesaj #4


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 596
Inscris: 8 November 07
Forumist Nr.: 10.832



Puli Unguresc

GENERALITATI

Acesti caini apartin grupului pastoral, si sunt, in majoritatea cazurilor, folositi ca animale de companie, fiind vazuti si la expozitiile si show-urile de profil. In tara lor natala, sunt inca folositi pentru a ghida turmele de oi.


HRANA

Puli este un caine ce nu are cerinte deosebite din punct de vedere al hranei. Se intelege bine cu toate tipurile de mancare, fie ca aceasta este speciala, sau de la masa stapanului. De asemenea, nici dietetic, acest caine nu pune probleme deosebite, desi are un apetit bun, dar posesorii nu vor avea prilejul sa vada ca un reprezentant al rasei va incepe sa se ingrase in exces.


COSTURI SI DURATA DE VIATA

Costul unui Puli depinde de fiecare crescator in parte. Oricum ar fi, se poate spune ca pretul unui asemenea exemplar este mediu, fara sa goleasca bugetul la achizitionarea unui pui. Preturile variaza intre 150 - 1500 de Euro, in functie de arborele genealogic al cainelui. In ceea ce priveste durata de viata a unui Puli, aceasta este estimata la 9-15 ani, cu o medie stabilita la 12-15 ani. La nastere, o femela aduce pe lume cinci sau sase pui.


DESCRIERE

Puli sunt caini de talie mica, rotunzi, cu o coada stufoasa, extraordinara, pe care o vor purta mereu cu mandrie, arcuita si semeata (acesta este un standard de rasa, o coada lasata fiind considerata defect). Sunt caini destul de puternici si bine echilibrati, chiar daca talia lor ar putea impune alte pareri. Picioarele sunt foarte puternice, bine arcuite, asigurandu-i un echilibru mai rar intalnit intre rasele de caini.


BOLI

Posesorul de Puli este un stapan fericit, pentru ca aceasta rasa este una care, din punct de vedere al sanatatii, nu pune absolut nici un fel de probleme deosebite. Crescatorii testeaza in continuare rasa pentru unele probleme legate de afectiuni ale ochilor sau de displazie, dar aceste probleme au fost, deja, aproape eliminate.


ISTORIE

Originile acestei rase s-au pierdut, asa cum si ungarii spun, in trecerea timpului. S-a pastrat totusi o inregistrare conform careia maghiarii, unul dintre multele triburi nomade hune care au emigrat catre actuala Europa de Est, au adus cu ei cainii Pulis, prin secolul al IX-lea. Cainii erau folositi pentru a ghida si apara turmele de oi. De-a lungul secolelor, rasa a fost crescuta pentru abilitatea ei de a lucra, si s-a stabilit suficient de repede si in alte tari. Astazi, au fost adoptati atat in apartamentele de la bloc, cat si in casele de la tara, acolo unde mai sunt folositi, ocazional, pentru diferite munci.


EXERCITII SI DRESAJ

Puli sunt caini precoce, foarte usor de dresat, atat timp cat sunt folosite metode calme, care sa ii stimuleze. Dresajul trebuie sa inceapa cat mai devreme posibil, pentru ca mai tarziu ar putea dezvolta atitudini care sa nu va placa atat de mult. Un Puli bine antrenat va excela in obedienta si agilitate. Si pentru ca tot veni vorba de agilitate, un exemplar al acestei rase are nevoie de 40-60 minute de antrenament pe zi. Sunt foarte adaptabili si le place sa se joace, dar va vor insoti la fel de veseli intr-o plimbare lunga, sau se vor juca la nebunie in gradina sau in parc.


CARACTER SI TEMPERAMENT

Puli sunt caini extrem de afectuosi si jucausi, ei constituindu-se intr-un camp perfect de joaca pentru copii. Dispozitia lor naturala este aceea a unui caine prietenos, dar asta nu inseamna ca nu vor anunta cu un latrat strainii care suna la usa, fiind cumva retrasi cu strainii, dar nu foarte mult, si niciodata agresivi. Sunt caini care sunt mereu ocupati, incercand sa se asigure ca toate lucrurile in care sunt implicati merg asa cum trebuie sa mearga, si ca totul este la punct in ceea ce priveste oamenii care il inconjoara si proprietatea acestora. Se vor intelege foarte bine cu celelalte animale din casa, indiferent care sunt acestea.








Go to the top of the page
 
+Quote Post
Anca_M.
mesaj 24 Mar 2008, 08:38 AM
Mesaj #5


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 596
Inscris: 8 November 07
Forumist Nr.: 10.832



Ciobanesc Belgian Malinois

Ciobanescul belgian Malinois este una dintre cele patru varietati distincte de ciobanesc belgian care au fost create, toate cu aceleasi caracteristici conformationale, dar cu blanuri diferite.
Ciobanescul belgian Malinois este o rasa de paza impunatoare si foarte constiincioasa, cu un instinct puternic al protectiei si al teritoriului. Aceasta rasa exceleaza ca si caine politist, in operatiunile de cautare si salvare si ca protector innascut.

Istoricul si originea

De-a lungul timpului, belgienii au folosit diferiti caini pentru a-i ajuta la pastorirea si paza turmelor de vite. Dupa incercari si erori de imperechere, au reusit ca in cele din urma sa creeze un caine care sa fie agil, puternic, inteligent si loial. In 1891, acesti caini erau cunoscuti ca ciobanestii belgieni. De atunci, patru varietati diferite de ciobanesc belgian au fost create. Ei aveau in mare cam aceleasi trasaturi conformationale, dar diferite tipuri de blanuri. In Belgia si Franta, acesti caini au fost inregistrati ca apartinand aceleasi rase, respectiv, ciobanescul belgian, fiind considerati o singura rasa cu patru varietati diferite. In multe alte parti ale lumii, inclusiv in Statele Unite, fiecare varietate este considerata o rasa separata si distincta. Ciobanescul belgian Malinois este una dintre ele.
In afara ciobanescului belgian Malinois (blana scurta si neteda), ceilalti ciobanesti belgieni sunt reprezentati de ciobanescul belgian sau groenendael (blana lunga si neagra), ciobanescul belgian Tervuren (cu blana lunga si de orice culoare cu negru) si ciobanescul belgian Laekenois (blana sarmoasa). Dintre acestia, numai Laekenois sunt este recunoscut de catre American Kennel Club.
Ciobanescul belgian Malinois, ca si ceilalti ciobanesti belgieni, a fost conceput in Belgia. Aceasta versiune de ciobanesc belgian a fost, initial, asociata orasului Malines. Acesta rasa a fost creata pentru a fi un caine inteligent si loial familiei sale, fiind foarte indragit in tinuturile sale natale.
In 1911, primul ciobanesc belgian Malinois era importat in Statele Unite si recunoscut de catre American Kennel Club. In 1963, a avut loc un al doilea import de ciobanesti belgieni, iar popularitatea acestuia a crescut cu repeziciune. In 1965, American Kennel Club recunostea ciobanescul belgian Malinois, incadrandu-l in grupa cainilor utilitari si, 22 de ani mai tarziu, rasa a fost acceptata in clasa cainilor ciobanesti si de cireada.

Astazi, rasa este recunoscuta de urmatoarele oficii si organizatii internationale: CKC, FCI, AKC, UKC, KCGB, CKC, NKC, NZKC, ANKC, APRI, ACR.

Aspectul exterior si dimensiunile

Ciobanescul belgian Malinois este un caine uscativ, bine imbracat in musculatura, cu un corp patratos, bine proportionat. Privirea lui exprima mandrie si elaganta. Capul este plat, fiind paralel cu planul botului. Ochii sunt migdalati si caprui, cu o privire alerta si intrebatoare. Urechile sunt triunghiulare si purtate ridicat, iar botul este conic, dar nu ascutit. Nasul este negru. Pieptul nu este nici lat si nici ingust, dar este adanc ajungand pana in regiunea coatelor. Membrele posterioare sunt musculoase, dar fara a parea masive. Membrele anterioare sunt foarte drepte si paralele intre ele, terminandu-se cu labe rontunjite, asemanatoare celor de pisica. Pintenii sunt amputati de la membrele posterioare si pot fi inlaturati si de la cele anterioare. Coada ciobanescului belgian Malinois este lunga si stufoasa, purtata rasucita.
Blana sa este scurta si deasa cu un puf profund bogat, de culoare cafeniu si mahon cu masca, buzele si urechile negre. Cateva pete albe sunt acceptate pe piept si pe labe. Parul din jurul gatului este un pic mai lung, formand un guler.

Ciobanescul belgian Malinois adult poate atinge la maturitate o inaltime la nivelul greabanului de circa 61-66 cm la mascul si de 56-61 cm la femela si o greutate corporala in jur de 24-29 kg.

Personalitatea

Ciobanescul belgian Malinois este un caine inteligent cu caracter protector instinctiv care-l ajuta sa exceleze in pastorirea animalelor si in apararea proprietatii. Majoritatea sunt afectuosi si blajini, dar unii pot fi de-a dreptul speriosi sau agresivi, mai ales daca nu socializeaza de timpuriu, inca din copilarie. Ciobanescul belgian Malinois este un caine de paza si protectie excelent. Acesti caini sunt utilizati pentru detectarea narcoticelor si a bombelor, in luarea urmei, pentru paza si protectie, in operatiuni de cautare si salvare.

Relatiile cu familia si casa

Ciobanescul belgian Malinois este un caine cu un caracter dominant care are nevoie de un stapan experimentat. Ciobanescul belgian Malinois este un bun protector pentru copii si proprietate datorita instinctului lui nativ de a anticipa pericolele. Cu toate acestea, ei nu sunt cei mai toleranti caini cu alte animalute de casa. Ciobanescul belgian Malinois adora plimbarile lungi si prefera climatele mai reci. Sunt caini de companie foarte buni, dar necesita o socializare timpurie si un dresaj de supunere.
Ciobanescul belgian Malinois prefera sa creasca intr-o casa cu o curte mare, alaturi de o familie activa, dar se poate adapta si vietii intr-un apartament, daca este scos la plimbari lungi si dese. Este moderat activ in interiorul caminului, astfel ca o curte de dimensiune rezonabila este bine venita. Atentie ca ciobanescul belgian Malinois este un caine extrem de energic, care poate deveni distrugator daca nu beneficiaza de suficienta miscare pentru a-si consuma energia. Ciobanescul belgian Malinois prefera climatele mai racoroase, dar se adapteaza si altora.

Dresajul

Ciobanescul belgian Malinois este un caine inteligent, care necesita atat un dresaj de baza, cat si unul avansat, alaturi de o socializare timpurie. Ciobanescul belgian Malinois are nevoie de un stapan ferm, consecvent, dar blajin si nu trebuie sa i se permita sa-si domine membrii familiei. Aceasta rasa poate fi invatata sa efectueze o multitudine de trucuri si este cea mai fericita cand are ceva de facut.

Aspecte particulare

Ciobanescul belgian Malinois are o blana scurta, usor de intretinut care trebuie sa fie periata zilnic pentru a o mentine curata si stralucitoare. Perierea regulata cu o perie din peri de porc si imbaierea numai cand situatia o impune sunt suficiente. Aceasta rasa naparleste putin si constant, dar isi inlocuieste complet parul de doua ori pe an.
Ciobanescul belgian Malinois are nevoie de multa miscare si antrenament, altfel va deveni de necontrolat si distructiv.

Boli si afectiuni curente

In general, ciobanescul belgian Malinois este un caine sanatos cu cateva probleme de sanatate. Totusi, urmatoarele afectiuni si tulburari au fost semnalate cu o frecventa crescuta:
- Torsiunea (dilatatia) gastrica este o afectiune brusca ce pune in pericol viata animalului asociata umplerii stomacului cu aer si torsionarii acestuia.
- Displazia de sold este o malformatie a articulatiei coxofemurale ce are ca rezultat aparitia durerii, schiopaturii si artritei consecutive.
- Epilepsia este o afectiune a sistemului nervos care se manifesta cu predilectie in jurul varstei de 2-5 ani.
Ciobanescul belgian Malinois este, de asemenea, predispus catorva tipuri de cancer, dermatitelor alergice, afectiunilor oculare si displaziei de cot.
Durata medie de viata a ciobanescului belgian Malinois este de 12-14 ani.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Anca_M.
mesaj 24 Mar 2008, 10:39 AM
Mesaj #6


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 596
Inscris: 8 November 07
Forumist Nr.: 10.832



Komodor


Cunoscut, de asemenea, si ca ciobanescul unguresc, Komondoru-ul si-a castigat reputatia de caine de paza feroce si protector loial. Inca utilizat pentru paza turmelor in tara sa nativa, Ungaria, Komondor-ul a devenit un animal de companie indragit in Statele Unite.
Istoricul si originea
Marturii istorice cu privire la existenta cainilor Komondor dateaza de acum cateva sute de ani, motiv pentru care este considerata o rasa de caini foarte veche. In secolul al IX-lea, caini Komondor au fost adusi in Ungaria de catre triburile nomadice.Acesti caini au fost utilizati pe teritoriul Ungariei pentru a pazi si pastori turmele de oi, vite si capre. Erau celebrii pentru luptele cu lupii, ursii si oamenii care le atacau turmele. Isi satisfaceau indatoririle fara a fi supravegheati sau indrumati de stapani. Cainii Komondor au invatat sa se adapteze conditiilor aspre si sa supravietuiasca independent de turma.

In timpul celui de-al II-lea Razboi Mondial, Komondor-ii erau utilizati pentru a asigura paza echipamentului militar. Multe exemplare de caini au murit la datorie, rasa devenind rara dupa sfarsitul razboiului. Exportarea lor din Ungaria devenise dificila in aceasta perioada datorita turbulentelor din viata politica si economica. In cele din urma, in anii 1930, primii caini Komondor si-a facut intrarea pe pamantul american.

Unii fermieri din Statele Unite inca mai utilizeaza caini Komondor pentru paza si protectia turmelor de animale, dar majoritatea exemplarelor sunt, astazi, indragite animale de companie.

Aspectul exterior si dimensiunile

Blana alba, cu "snururi"ť a Komondor-ului este unica, adesea descris ca avand "dreadlock". Snururile au textura paslei, avand aspectul unui cap de mop. Ca pui, au parul pufos si ondulat. Pielea este pigmentata, gri.

Komondorii sunt caini robusti si puternici.
Inaltimea la nivelul greabanului este de peste 65 cm, iar greutatea corporala este intre 48-59 kg.

Personalitatea

Acesti caini prezinta aptitudini extrem de puternice de aparator. Sunt inteligenti, independenti, hotarati si incapatanati. Au tendinta de a fi rezervati fata de straini, vazandu-si familia ca u turma care trebuie protejata. Cainii Komondor sunt animale cu un simt dezvoltat al teritoriului, motiv pentru care trebuie atent supravegheati cand sunt in preajma musafirilor.
Komondorii sunt loiali si afectuosi cu membrii familiilor lor si necesita foarte putina miscare. Pot fi zgomotosi si sunt intotdeauna vigilenti cu pradatorii.


Relatiile cu familia si casa


Komondorii sunt caini toleranti cu copiii si cu alte animale numai daca acestea sunt considerate membri ai "turmei". Introducerea unor noi animale sau a copiilor in interiorul caminului sau pe domeniul lor poate fi stresanta, pana cand Komondor-ul ii accepta in familia sa.

Acesti caini nu pot fi fortati sa placa pe cineva nou; ei vor lua decizia daca ii accepta sau nu. Acest caine poate fi o rasa nu tocmai ideala pentru persoanele foarte sociabile, care au frecvent musafiri.

Dresajul

Puii de caine Komondor trebuie sa socializeze foarte bine inca din copilarie. Ei trebuie educati constant intreaga viata. Corijarea consecventa este cruciala. Acesti caini invata rapid, dar, instinctual, au tendinta de a fi independenti si de a actiona la bunul plac.

Aspecte particulare

Blana acestor caini, cu "ciucuri"ť sau sireturi, necesita o atentie constanta pentru a preveni incurcarea acesteia.

Boli si afectiuni curente

Torsiunea (dilatatia) gastrica este o afectiune brusca ce pune in pericol viata cainelui, asociata umplerii stomacului cu aer si torsionarii acestuia. Displazia de sold este o malformatie a articulatiei coxofemurale ce are ca rezultat durerea, schiopatura si artrita consecutiva.

Entropionul este o afectiune a pleoapelor ce implica rasucirea spre interior a marginii libere a acestora. Genele de la nivelul marginii libere a pleoapelor irita suprafata globului ocular, putand duce la probleme mult mai grave.
Durata medie de viata a Komondor-ului este de circa 12 ani.


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Anca_M.
mesaj 24 Mar 2008, 10:55 AM
Mesaj #7


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 596
Inscris: 8 November 07
Forumist Nr.: 10.832



Dog German

Numit si Marele Danez (Great Dane) este un excelent companion, dar, datorita marimii sale,acest caine necesita un spatiu extins pentru a trai si a face miscare. Dogul German este un caine remarcabil, extraordinar, splendid, magnific. Puternic si elegant, rasa este adesea cunoscuta ca "Uriasul Gentil".

Istoricul si originea

Marele Danez (Dogul German) este o rasa veche al carui aspect exterior il deoasebeste fata de alti caini de talie gigantica, utilitari, fiind cunoscut ca "Apollo al tuturor cainilor". La fel ca si in cazul altor rase, istoricul Marelui Danez este dubios. Imaginea unui caine foarte similar ca infatisare cu Marele Danez de astazi, este gravata pe o moneda greceasca ce dateaza dinainte de 36 i.Hr. Se crede ca in 407 i.Hr., German Gaul-ul si parti din Italia si Spania, au fost invadate de alani (populatie asiatica), care si-au adus dulaii puternici. In cele din urma, ciobanescul irlandez si buldogul englez au fost utilizati in crearea acestei rase, iar rasa si-a castigat popularitatea ca un excelent caine de vanatoare pentru mistreti. Marele Danez este cunoscut sub nume diferite in intreaga lume. Este cunoscut ca mastiff-ul german si Grand Danois, etc. Desi, exista o mica disputa in ceea ce priveste originea germana a Marelui Danez, englezii au ales sa-l numeasca dupa numele sau frantuzesc de Grand Danois. In Germania, in special, unde acesti caini magnifici, capabili sa dovedeasca ursi si mistreti erau foarte pretuiti, s-a inceput un program de selectie.

Cainii obtinuti erau incrucisati cu ogarii irlanderi. In ciuda faptului ca sunt denumiti "danezi" in limba engleza, acesti caini nu au nici o legatura cu Danemarca. In 1885, Clubul Marele Danez din Anglia s-a infiintat, iar pana in 1891, Clubul Marelui Danez din America se organizeaza, rasa standard fiind atestata. Din acest moment, rasa Marele Danez a devenit bine cunoascuta in intreaga lume. American Kennel Club recunoaste Marele Danez ca un caine de rasa apartinand clasei utilitarilor. Unele dintre calitatile acestei rase sunt: luarea urmei (caini detectivi, copoi), sunt caini de paza si caini de transport (carausi) buni.

Grupa: Mastiff sau a utilitarilor (AKC). Rasa este recunoscuta de urmatoarele organizatii si oficii internationale: CKC, FCI, AKC, UKC, KCGB, CKC, ANKC, NKC, NZKC, CCR, APRI, ACR.

Aspectul exterior si dimensiunile

Marele Danez, cu talia si eleganta sa impresionanta, este caracterizat ca "Apollo"ť al cainilor. Este un caine de talie gigantica, care imbina nobletea cu robustetea si forta cu eleganta. Capul Marelui Danez trebuie sa fie mai mult lung decat lat, cu o alura expresiva si un stop frontal accentuat. Ochii sunt de marime medie, de culoare inchisa (caprui, negri), rotunzi si dispusi adanc in orbite, cu o expresie inteligenta. Negrul trebuie sa apara intotdeauna pe marginea libera a pleoapelor si in coloratia sparncenelor Marelui Danez. Trufa este toata neagra, exceptie facand varietatile Blue si Arlechin. Urechile pot fi cupate sau necupate. Daca sunt cupate, urechile sunt lungi, ascutite si stau ridicate. Daca sunt necupate, urechile atarna in jos, pe partile laterale ale capului.

Dantura permanenta, de un alb imaculat, formeaza o muscatura in care arcadele dentare se suprapun in brate de foarfeca. Gatul acestui caine este lung si musculos. Membrele anterioare sunt perfect drepte, iar coapsele sunt musculoase si bine definite. Laba piciorului are forma rotunda si se termina cu unghii de culoare inchisa. Coada Marelui Danez este lunga si conica spre coapsa datorita corpului muscular, ajungand pana la nivelul gambei. Marele Danez este un caine cu par lucios, moale, subtire, des si scurt. Roba se intalneste in urmatoarele varietati vargata (dungata), cafenie, albastruie, neagra, Boston si Arlechin, Merle, precum si in alte nuante. Varietatea Merle este rezultatul obisnuit in urma imperecherii exemplarelor din varietatea Arlechin, dar nu este o varietate recunoscuta si acceptata, inca.

Greutatea cainelui mascul poate fi intre 54-90 kg, iar la femela 45-59 kg. Inaltimea la nivelul greabanului este de 76-86 cm la mascul si de 71-81 cm la femela. Exemplarele de talie si mai mare sunt si mai apreciati.

Personalitatea

Marele Danez este un caine inzestrat cu noblete si curaj, cu rezistenta si rapiditate. Sunt animale prietenoase, agere si demne de incredere, loiale, echilibrate, dar pot fi sperioase si agresive daca sunt provocate de om sau alt animal. Nu latra mult si devine agresiv doar atunci cand circumstantele o impun. Calitatile sale il fac un bun caine de paza. Unii indivizi sunt agresivi in mod nativ, in special cu cainii de acelasi sex.

Relatiile cu familia si casa

Marele Danez este un caine bland si devotat familiei sale. Rasa este atenta, afectuoasa si prietenoasa, calitati ce fac din ea o rasa de caini excelent de protectivi care se comporta cu tact. Marele Danez este un bun companion, dar sunt masivi si necesita spatiu extins pentru o viata obisnuita si miscare.

Se va adapta sa traieasca si intr-un apartament daca nu va fi privat de timpul adecvat pentru miscare. Este un caine relativ inactiv in interiorul domiciliului si va fi multumit daca i se va asigura o curte mai mare.

Usor de remarcat, prietenos, dragalas si afectuos, Dogul German este jucaus si tolerant cu copiii. Indrageste usor pe toata lumea si simte nevoia de a fi in jurul oamenilor. Este tolerant cu alti caini, daca este crescut alaturi de acestia inca din copilarie.

Dresajul

Marele danez este un caine cu un temperament echilibrat, prietenos, astfel ca veti resusi sa-l educati relativ usor cu un dresaj docil, adecvat. Unele exemplare pot fi putin mai dificil de dresat. Din nefericire, datorita educatiei sarace si a dresajului slab, Marele Danez si-a capatat reputatia de a avea un temperament irascibil, tafnos. Cu o socializare adecvata si antermanent, Marele Danez poate reusi in grupele de dresaj specific. Datorita taliei sale uriase, Dogul German trebuie dresat complet cat este inca tanar pentru a putea fi maleabil si usor de controlat cand va fi adult. Trebuie educat sa nu atace oamenii si, in special, copiii.


Aspecte particulare

Marele Danez este un caine cu par scurt, moale si des care necesita sa fie periat zilnic cu o perie din par de porc pentru a le mentine roba lucioasa. Imbaierea acestui urias este o sarcina grea, neplacuta care poate fi inlocuita printr-o ingrijire adecvata, zilnica.

Unghiile trebuie mentinute curate si ingrijite (curatate, scurtate, etc.). Dogul German naparleste moderat si nu in exces.

Marele Danez nu necesita o ingrijire aparte. La acesti caini trebuie radiografiate din timp soldurile (articulatiile coxo-femurale), deoarece Marii Danezi sunt predispusi problemelor la nivelul soldurilor. Pana la varsta de un an sunt predispusi fracturilor, datorita unei fragilitati osoase juvenile.

Sunt caini ce necesita multa miscare si cel putin o plimbare lunga pe zi.

Boli si afectiuni curente

Nu sunt caini care traiesc foarte mult.

Torsiunea (dilatatia) gastrica este o afectiune brusca ce pune in pericol viata cainelui, asociata umplerii stomacului cu aer si torsionarii acestuia.

Displazia de sold este o malformatie a articulatiei coxofemurale ce are ca rezultat durerea, schiopatura si artrita consecutive.

Hipotiroidismul apare atunci cand glanda tiroida nu functioneaza adecvat. In lipsa unei cantitati suficiente de hormone tiroidian, imbolnavirea se poate produce.

Cataracta determina o pierdere a transparentei normale a cristalinului. Afectiunea se poate produce la unul sau la ambii ochi si poate conduce in timp de pierderea vederii.

Entropionul este o afectiune a pleoapelor ce implica rasucirea spre interior a marginii libere a acestora. Genele de la nivelul marginii libere a pleoapelor irita suprafata globului ocular, putand duce la probleme mult mai grave.

Glaucomul este o afectiune grava si dureroasa care determina cresterea presiunii intraoculare. Poate conduce la orbire daca nu este tratat la timp.

Osteosarcomul este un cancer al oaselor.

Valvulopatia cronica reprezinta o deteriorare progresiva a valvulelor cordului, care poate conduce la zgomote cardiace supraadaugate si insuficienta cardiaca.

Megaesofagul reprezinta o dilatare anormala a esofagului. Cauza este adesea necunoscuta, iar animalele afectate frecvent regurgiteaza alimentele putand dezvolta o pneumonie prin aspiratie.

In plus, Marii Danezi sunt predispusi la surditate, acnee, leziuni ale cozii si cateva boli osoase, incluzand osteodistrofia hipertrofica, instabilitatea vertebrala cervicala, displazia de cot si osteocondroza.

Speranta de viata la Marele Danez (Dogul German) este intre 9-10 ani, desi unii pot trai pana la 12-13 ani.


CATEVA DIN POZELE DE MAI JOS SUNT CU CAINELE MEU, DIN EXPERIENTA DOGUL GERMAN ESTE UN CAINE EXTRAORDINAR, FOARTE ATASAT DE FAMILIE, CU O INTELIGENTA (SAU CEL PUTIN LA AL MEU) PESTE MEDIE, FOARTE INCAPATANAT, JUCAUS, FOARTE AFECTUOS. AL MEU A TRAIT PANA LA VARSTA DE 14 ANI. NU VA CUMPARATI DOG GERMAN DECAT DACA AVETI O PERSONALITATE PUTERNICA SI MULT TIMP PENTRU A VA PUTEA OCUPA DE EDUCATIA LUI, ESTE FOARTE IMPORTANT PRIMUL AN DIN VIATA DEOARECE AU O CRESTERE RAPIDA SI TREBUIE SA LI SE ADMINISTREZE MULT CALCIU SI MULTE VITAMINE.

ATHOS




ALTII





Acest topic a fost editat de Anca_M.: 24 Mar 2008, 10:57 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Anca_M.
mesaj 26 Mar 2008, 01:20 PM
Mesaj #8


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 596
Inscris: 8 November 07
Forumist Nr.: 10.832



Boxer

Exista cateva teorii cu privire la originea boxer-ului. Una dintre teorii, emisa in anii 1800, sustinea ca Boxer-ul a fost creat in Germania, in urma incrucisarii dintre un caine tip mastiff, Bullenbeisser, si bulldog-ul englez. Unul dintre primele exemplare de Boxer a fost Blanka, un Boxer in totalitate alb. Considerata un caine esential in dezvoltarea rasei, Blanka a dat nastere la numerosi pui. Una dintre fiicele sale, Meta von der Passage a devenit un membru important in pedigree-ul Boxer-ului. Se considera ca aproape toti Boxer-ii ar proveni din Meta.

O alta teorie nu este la fel de credibila. Ea sustine ca Boxer-ul ar fi o rasa de caini mult mai veche, care ar proveni din caine de lupta tibetani.
Indiferent de originea lor, Boxer-ul este un caine utilitar si a fost una dintre primele rase, in Germania, antrenate pentru a efectua activitati in cadrul serviciului de politie. Curajul si vitejia lor i-au facut sa devina caini mesageri pe campurile de lupta in timpul primului si celui de-al doilea razboi mondial.

Recunoscut prima data de catre American Kennel Club in 1904, Boxer-ul nu a avut succes in randurile familiilor americane pana in anii `40.

Aspectul exterior si dimensiunile

Boxer-ul este un caine de talie medie, cu un corp patratos, dar cu o alura ce exprima noblete. El este o combinatie de putere si agilitate cu eleganta si stil. Rasa are un spate scurt, membre puternice si un bot scurt si patratos cu maxilarul inferioar iesit in afara si cu cute faciale. Muschii acestui caine sunt bine dezvoltati, fermi si bine evidentiati sub pielea intinsa.

Majoritatea Boxer-ilor din Statele Unite au cozile amputate si urechile clupate, dar in unele tari, aceste operatii estetice sunt interzise.
Blana sa este scurta, lucioasa, neteda si aderenta la piele. Poate fi dungata, cafenie sau bruna, cu sau fara pete albe. Boxer-ii complet albi nu sunt foarte frecvent intalniti deoarece crescatorii, in general, ii elimina din cadrul programelor de reproducere datorita predispozitiei lor crescute la surditate.
Boxer-ul adult are o inaltime la nivelul greabanului de 56-63 cm la mascul si de 53-61 cm la femela. Greutatea corporala variaza in functie de sex, fiind de 27-32 kg la mascul si de 24-29 kg la femela.

Personalitatea

Boxerul este un caine precaut si atent cu strainii, dar curios si isi va etala curajul neinfricat daca se simte amenintat. Boxer-ii se pot adapta aproape oricarui mediu de viata, atata timp cat sunt in compania oamenilor.
Boxer-ii sunt caini foarte inteligenti, dar pot fi si violenti si de nestapanit. Din acest motiv, dresajul de supunere este obligatoriu. Boxer-ului ii place antrenamentul si va invata rapid. Unele exemplare, bine educate si dresate, au fost utilizate pentru insotirea persoanelor cu diferite handicapuri, la fel de bine ca si pentru paza.

Relatiile cu familia si casa

Boxer-ul este un caine prietenoas, devotat familiei sale. Caracterul sau este in primul rand jucausi, si mai apoi rabdator cu copiii. Este tolerant vis-a-vis de poznele acestora si adora sa se joace. Boxer-ul este un protector nativ si, daca este dresat, poate fi un bun caine de paza si protectie. Fara o educatie adecvata, unii Boxer-i au tendinta de a fi prea prietenosi, preferand mai degraba sa linga sau sa se joace cu intrusul decat sa fie prudent si rezervat cu acesta.

Aspecte particulare

Cainii boxer nu necesita o ingrijire speciala, dar necesita un antrenament consistent si consecvent. Blana sa scurta necesita o minima de ingrijire. Desi, sunt animale de companie excelente, cainii din rasa Boxer au tendinta de a se lupta intre ei, in special daca celalalt Boxer este de acelasi sex. Cea mai mare problema in ceea ce-i priveste pe Boxer-i este frecventa crescuta a cancerului in comparatie cu alti caini de rasa.

Boli si afectiuni curente

Torsiunea (dilatatia) gastrica este o afectiune brusca ce pune in pericol viata cainelui, asociata umplerii stomacului cu aer si torsionarii acestuia.
Epilepsia este o afectiune a sistemului nervos care se dezvolta intre varsta de 2-5 ani.
Discopatia intervertebrala este o afectiune ce implica discurile vertebrale situate intre vertebre. Cainii afectati prezinta durere. In cazuri grave, severe se poate produce paralizia membrelor posterioare.
Dilatatia cardiaca este o afectiune cardiaca care are ca rezultat marirea, subtierea muschiului cardiac ce formeaza peretii inimii.
Mastocitoamele sunt tumori maligne care se pot dezvolta atat la nivelul pielii, cat si in organele interne.
In plus, desi acestea nu apar foarte frecvent, urmatoarele afectiuni au fost de asemenea, relatate:
Hiperadrenocorticismul este o tulburare care afecteaza glandele adrenale (suprarenale). Cand sunt supraactive, glandele adrenale secreta in exces cortizol, producand starea de boala.
Criptorhidismul este o tulburare manifestata prin lipsa migrarii unuia sau a ambelor testicule in scrot.
Hipotiroidismul apare atunci cand glanda tiroida nu functioneaza adecvat. In lipsa unei cantitati suficiente de hormon tiroidian, imbolnavirea se poate produce.
Axonopatia progresiva este o boala degenerativa a sistemului nervos, care multumita eforturilor crescatorilor de Boxer, este astazi, rara.
Cainii Boxer sunt predispusi diferitelor tumori si cancere, afectiunii oculare cherry eye, demodeciei, atopiei, acneei, surditatii si incontinentei urinare.
Durata medie de viata a Boxer-ului este de 9-10 ani.





Go to the top of the page
 
+Quote Post
Anca_M.
mesaj 26 Mar 2008, 01:27 PM
Mesaj #9


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 596
Inscris: 8 November 07
Forumist Nr.: 10.832










Bichon Maltez

Blana Bichon-ului Maltez necesita o ingrijire zilnica. Rasa de caine maltez prezinta o istorie lunga si deosebita. Fiind membru cu aspectul cel mai frapant al grupei raselor de jucarie, roba lor alba, lunga, atarnanda este posibil sa fie fost motivul pentru care a devenit favoritul Reginei Elizabeth I.
Istoricul si originea
Pentru peste 28 de secole, Maltese-ul a fost reprezentat in picturi, ceramica si literatura. Acest caine a fost imortalizat in monumentele grecesti si se crede ca era un caine al regalitatii si nobilimii. Cu o mostenire mediteraneeana, rasa este originara din Malta si a fost din totdeauna un companion al omului si un caine de casa iubit.

Descendentii Maltese-ului au urmarit in decursul istoriei spanielii, nu terierrii cum poate ati crezut. Roba sa alba, matasoasa si lunga atarna pana la pamant facand ca rasa sa devina un caine de companie foarte apreciat de doamnele din randul nobilimii in jurul anilor 1800. Datorita dimensiunilor lor reduse, acesti caini era, in mod caracteristic, purtati pe mansoanele doamnelor si cu capul la pieptul acestora.

In 1877, Maltese-ul a aparut pentru prima data la expozitia canina de la Westminster. In acel timp, rasa purta denumirea de cainele-leu maltez. In 1879, rasa si-a facut din nou aparitia la Westminster, de aceasta data sub denumirea de Maltese Skye Terrier, desi nu este un caine terrier. In cele din urma, rasa a fost acceptata in grupa raselor de companie a American Kennel Club ca si Maltese in 1888.

Aspectul exterior si dimensiunile

Cea mai frapanta trasatura a Maltez-ului este blana sa alba, lunga si matasoasa. Acest caine este de talie mica, dar are un aspect exterior elegant si gratios. Gatul este lung, iar capul rotund este purtat ridicat. Botul este de marime medie, iar urechile sunt lasate in jos. Parul din varful capului este, in mod caracteristic, separat in centru si strans in doua moate, fixate bine de elastice de par. Inaltimea: la mascul 21-25 cm, iar la femela 20-23 cm. Greutatea este cuprinsa intre 3-4 kg, atat la mascul, cat si la femala.

Personalitatea

Desi Maltez-ul este un caine mititel si asemanator unui terrier, rasa are, de fapt, mai multe legaturi cu spanielii. Aceasta inseamna ca Maltez-ul nu este cunoscut pentru "rautatea" si "scandalurile" care apartin grupei terrier-ilor. Linistit si docil, Maltez-ul este un caine ce adora sa-si petreaca timpul in liniste alaturi de companioni sai. Dar, Maltez-ul poate fi, de asemenea, plin de viata si activ cand este necesar.



Blana Bichon-ului Maltez necesita o ingrijire zilnica. Rasa de caine maltez prezinta o istorie lunga si deosebita. Fiind membru cu aspectul cel mai frapant al grupei raselor de jucarie, roba lor alba, lunga, atarnanda este posibil sa fie fost motivul pentru care a devenit favoritul Reginei Elizabeth I.
Relatiile cu familia si casa
Maltez-ul este un caine de companie pretabil familiilor, devotat si iubitor. Poate petrece ore intregi pe genunchii proprietarului, savurand momentele de atentie acordate, din moment ce sunt mititei, nu sunt recomandati pentru familiile cu copii mici, foarte energici sau copii mai mari pusi pe giumbuslucuri. Maltez-ul este un caine excelent pentru persoanele in varsta.

Dresajul
Maltez-ul este un animal de companie complet. In afara de insusirea supunerii, el nu necesita un dresaj mai amanuntit.

Aspecte particulare

Parul lor lung si care atarna necesita o periere zilnica. Persoanele care nu sunt in stare sa-i perie zilnic, cateodata, aleg sa le scurteze parul.

Boli si afectiuni curente

Luxatia patelara este o tulburare care implica migrarea patelei (rotulei) din santul de culisare la la nivelul extremitatii distale a femurului.
Hipoglicemia este o tulburare a diminuarii glucozei din sange caracterizata prin atacuri de lesin si pierderea cunostiintei cu intepenirea cainelui (contractura generalizata).
Criptorhidismul este o tulburare reprezentata de lipsa coborarii unuia sau ambelor testicule in scrot.
Boala tremuratului la albinosi (White shaker disease) este o stare de tremur sesizata la cainii mici albi.
In plus, Maltezii sunt susceptibili la orbire, surditate, stagnarea lacrimilor si la blocarea canalelor lacrimale.
Durata medie de viata a Maltezilor este de 14-16 ani.


Go to the top of the page
 
+Quote Post
ilie
mesaj 27 Mar 2008, 08:59 PM
Mesaj #10


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.816
Inscris: 16 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.605



Frumos caine ai!
Continua prezentarile, sunt foarte frumoase.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Anca_M.
mesaj 28 Mar 2008, 10:42 AM
Mesaj #11


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 596
Inscris: 8 November 07
Forumist Nr.: 10.832



Multumesc Freeman, din pacate Athos (Dog German) a murit in urma cu un an la varsta de 14 ani, acum am o corcitura cu caniche (o sa prezint si rasa asta).Acum.......o sa continui cu............



Pekinez

Pekinezul este un caine ce are nevoie de o ingrijire zilnica a blanii sale lungi si duble, prin pieptanare si periere pentru a preveni incurcarea acesteia. Asa cum il descrie legenda, Pekinezul este rezultatul imperecherii unui saguin cu un leu. In ciuda acestui mit fantastic, Pekinezul este cunoscut datorita blanii sale lungi, curgatoare, dandu-i un aer de caine curajos, indraznet si stapan pe sine.
Istoricul si originea
Pekinezul, de asemenea cunoscut ca si cainele-leu, a fost considerat caine sacru in China pe perioada Dinastiei Tang. Mitul chinezesc sustine ca un leu s-a indragostit de o femela de saguin. Datorita dragostei sale puternice, leul a cerut zeilor sa-i reduca dimensiunile si sa-i permita sa poata trai fericit cu iubita sa, femela de saguin. Cerinta sa a fost indeplinita, iar rezultatul imperecherii lor a fost Pekinezul.

O alta legenda chinezeasca considera ca Pekinezii erau intruparile pamantene ale legendarului Foo Dog care alunga spiritele rele, astfel acestia fiind venerati ca semi-zei de catre chinezi. Oamenii de rand trebuiau sa se inchine acestor caini; erai pedepsit cu moartea daca ai fi furat vreun Pekinez, iar cand un imparat murea, Pekinezul sau era sacrificat in ideea sa-si insoteasca stapanul si sa-i ofere protectie in viata de apoi.

Mult mai sigur, Pekinezul este rezultatul incrucisarilor diferitelor tipuri de caini originari din China. De-a lungul anilor, Pekinezul a avut cateva denumiri dragalase. El a fost numit cainele-leu datorita blanii sale lungi, flocoase si pufoase, precum si cainele-soare datorita coloritului auriu-rosu. Si in final, pekinezul a fost, de asemenea, numit cainele-maneca datorita faptului ca era purtat de catre altetele imperiale pe bratele acoperite de niste maneci voluminoase.

Anterior invaziei britanice a Palatului Imperial in 1860, Pekinezul este cunoscut si agreat doar in palatele regale. Pekinezii erau atat de indragiti incat oricine ar fi indraznit sa exporte din China prin contrabanda vre-un caine, isi risca propria viata.

In timpul acestei invazii, garzile imperiale au ordonat uciderea Pekinezilor pentru a evita caderea acestora in mainile strainilor, dar, totusi, britanicii au reusit sa gaseasca cinci pekinezi in apartamentul matusii Imparatului Chinei. Acesti caini au fost adusi in Anglia si oferiti reginei Victoria (care i-a denumit "ty"), in acest mod introducandu-se acest caine special in intreaga lume. Din aceste prada de razboi se presupune ca se trage Pekinezul modern.

In 1893, Pekinezul a fost prezentat intr-o expozitie pentru prima data in Anglia. Curand, Pekinezul a cucerit preferintele americanilor si in 1906 rasa a fost admisa in American Kennel Club.

Rasa este recunoscuta de urmatoarele organizatii internationale: FCI, AKC, UKC, KCGB, CKC, ANKC, NKC, NZKC, PCA, APRI, ACR.

Aspectul exterior si marimile

Capul Pekinezului este mare, iar fata este lata cu un bot cutat, negru si cu urechi de forma inimii, purtate lasat. Ochii acestui caine sunt mari, proeminenti, oarecum iesiti din orbite, de culoare, in general, inchisa. Cand gura este inchisa nu trebuie sa se intrevada dintii sau limba. Gatul este scurt si gros. Corpul este alcatuit dintr-o osatura puternica si bine-legata.

Pekinezii se gasesc intr-o multitudine de varietati de culoare, incluzand crem, alb, roscat, rosu, negru, precum si negru sau rosu cu alb. Pekinezul prezinta o blana lunga ce formeaza o coama bogata la nivelul capului si gatului si niste zulufi sub forma unor pene la nivelul urechilor, picioarelor, cozii si degetelor. Pigmentul negru este esential la nivelul nasului, buzelor si a marginii libere a pleoapelor. Datorita picioarelor scurte si robuste, acesti caini prezinta un mers caracteristic, usor impleticit.

Inaltimea este de 30-45 cm, iar greutatea de 3,6-4,5 kg. Orice Pekinez sub 3 kg este denumit pechinez de maneca. Este cel mai mic caine al familiei pekinezilor si cea mai populara marime in timpul dezvoltarii rasei in China. Orice Pekinez cu greutate intre 2,7-3,6 kg este considerat un mini Pekinez.

Personalitatea

Pekinezul este un caine devotat si curajos pana la nesabuinta, dar poate fi usor independent si incapatanat. Nu ii place sa i se impuna ceea ce sa faca, dar devine foarte atasat de unul dintre membrii familiei pe care il asculta orbeste.

In ciuda faptului ca are tendinta de a fi capos, Pekinezul este un caine sensibil, afectuos si un membru indragit al familiei sale, dar intotdeauna va fi rezervat in ceea ce priveste strainii. Sunt caini foarte iubitoari, iubire ce poate ajunge pana la accese de gelozie. Au tendinta de a latra mult, fapt ce ii face buni caini de paza. Nu este recomandat familiilor cu copii mici care sunt prea dificili.

Relatiile cu familia si casa

Pekinezii se adapteaza foarte usor vietii intr-un apartament, fiind caini relativ inactivi in casa, nenecesitand un spatiu verde, respectiv, o curte pentru joaca. Pekinezii au o inteligenta "ascutita" si sunt companioni loiali. Sunt caini excelenti de paza si isi gasesc locul usor in viata de familie. Pekinezul poate deveni incapatanat, capricios daca nu este educat din timp, fapt ce i-a adus reputatia de caine tafnos, irascibil.

Dresajul

Pekinezul nu este una dintre rasele cel mai usor de dresat, dar in urma unor lectii de dresaj de supunere, de ascultare, el poate deveni un membru adorabil al familiei, menit sa-si petreaca restul vietii lancezind in poala stapanului sau. Trebuie obisnuit de mici cu zgarda si lesa. Pentru cei mai neastamparati caini se preteaza mai degraba purtarea acestora intr-un ham atasat de o lesa retractabila. Acest caine poate fi dificil de educat sa nu faca mizerie.

Aspecte particulare

Pekinezul este un caine ce nu tolereaza usor caldurile excesive, vremea umeda datorita botului sau scurt si robei sale extrem de lungi. Ingrijirea zilnica a parului, prin periere si pieptanare este necesara pentru prevenirea aparitiei caltilor si a nodurilor. O atentie deosebita trebuie acordata parului de pe membrele posterioare, care poate deveni des si se poate incurca usor. Verificarea parului destul de bogat dintre degete este necesara pentru sesizarea eventualilor corpi straini (scaieti, ariste, etc.) care s-ar putea infige in aceasta regiuni, determinand leziuni mai mult sau mai putin severe. Fata si ochii necesita o toaletare regulata pentru a preveni acumularea in exces a secretiilor si aparitia dermatitei faciale (hipercheratoza faciala). Pekinezii hraniti excesiv sunt predispusi la supraponderabilitate sau obezitate.

Boli si afectiuni curente

Pekinezii racesc foarte usor si sunt predispusi la hernie de disc si luxatie a patelei. Ei nu scapa nici de problemele respiratorii si cardiace.

Urolitiaza este o tulburare care afecteaza tractul urinar avand ca rezultat formarea pietrelor la nivelul vezicii urinare.

Cataracta determina o pierdere a transparentei normale a cristalinului. Afectiunea se poate produce la unul sau la ambii ochi si poate conduce la orbirea cainelui.

Entropionul este o afectiune a pleoapelor ce implica rasucirea spre interior a marginii libere a acestora. Genele de la nivelul marginii libere a pleoapelor irita suprafata globului ocular, putand duce la probleme mult mai grave.

Trichiazisul este o afectiune care consta in cresterea anormala a genelor si devierea lor spre cornee, producand iritatii si uneori ulcere corneene.

Keratoconjunctivita sicca este o tulburare a ochiului care apare atunci cand exista o productie diminuata de lacrimi.

Discopatia intervertebrala este o boala care afecteaza discurile intervertebrale determinand aparitia durerii, dificultati in mers si in cele din urma paralizia cainelui.

Criptorhidismul este o tulburare manifestata prin lipsa migrarii unuia sau a ambelor testicule in scrot.

In completare, Pekinezul este predispus la distocii, dwarfism (acondroplazie, tulburare genetica de dezvoltare a oaselor), hipercheratoza faciala (formarea de pliuri la nivelul pielii fetei), hidrocefalie si tumori ale celulelor Sertoli.

Pekinezul are o durata medie de viata de 13-15 ani

Go to the top of the page
 
+Quote Post
SORIN
mesaj 28 Mar 2008, 06:38 PM
Mesaj #12


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.344
Inscris: 8 March 03
Forumist Nr.: 41



Cu adevarat foarte curajosi rofl.gif rofl.gif rofl.gif

Ia vezi pe al meu:

Sorin.

Acest topic a fost editat de SORIN: 28 Mar 2008, 06:45 PM


--------------------
When you have to shoot, shoot, don't talk.

Mai usori ca vulturii, mai tari ca leii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SORIN
mesaj 29 Mar 2008, 08:45 PM
Mesaj #13


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.344
Inscris: 8 March 03
Forumist Nr.: 41



Si are si mutra de fioaroasa asta mica rofl.gif rofl.gif



Sorin.

Acest topic a fost editat de SORIN: 29 Mar 2008, 08:46 PM


--------------------
When you have to shoot, shoot, don't talk.

Mai usori ca vulturii, mai tari ca leii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SORIN
mesaj 29 Mar 2008, 08:49 PM
Mesaj #14


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.344
Inscris: 8 March 03
Forumist Nr.: 41



In imaginea cu papagalul apasati pe imagine ca sa deschideti filmul...e fim si nu poza!

O super Duminica tuturor thumb_yello.gif

Sorin.


--------------------
When you have to shoot, shoot, don't talk.

Mai usori ca vulturii, mai tari ca leii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
(yronick)
mesaj 19 May 2008, 01:56 PM
Mesaj #15





Guests






Sa moara toti cainii!!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Energie
mesaj 19 May 2008, 01:58 PM
Mesaj #16


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 864
Inscris: 29 November 07
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 10.914



QUOTE
Sa moara toti cainii!!!


blink.gif
Esti bine?
blink.gif

Acest topic a fost editat de Energie: 19 May 2008, 02:01 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SORIN
mesaj 19 May 2008, 03:52 PM
Mesaj #17


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.344
Inscris: 8 March 03
Forumist Nr.: 41



QUOTE(yronick @ 19 May 2008, 02:56 PM) *
Sa moara toti cainii!!!


Sunt unii oameni ce trebuie sa moara....iar cainii sunt mai buni ca oamenii! thumb_yello.gif

Sper sa-ti revii repede dupa bautura devil.gif

Sorin.


--------------------
When you have to shoot, shoot, don't talk.

Mai usori ca vulturii, mai tari ca leii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
alexei
mesaj 19 May 2008, 04:31 PM
Mesaj #18


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 477
Inscris: 14 July 05
Din: botosani
Forumist Nr.: 6.616



mastino napoletano




Origine: Italia.
Utilizare: Caine pentru protectie si paza.
Clasificare FCI: Grupa a II –a, tipul molossoid, sectiunea 2.
Scurt istoric: Mastiful Napolitan este descendentul direct al marelui MASTIF descris de Columelle in primul secol I.C. in cartea sa „DE RE Rustica”. Raspandit in intreaga Europa de legiunile romane alaturi de care a luptat, Mastiful este stramosul multor rase de mastifi din tari ale Europei. Supravietuind multe secole in regiunea de la poalele Vezuviului si in general in regiunea Napole, Mastiful Napolitan a fost reselectat in anul 1947 gratie tenacitatii si devotamentului unui grup de crescatori ai rasei.
PREZENTARE GENERALA
E un caine mare, robust, masiv
si in ciuda aparentelor, agil.
Lungimea corpului este mai
mare decat inaltimea la greaban.
Proportii importante:
Lungimea corpului este cu
10% mai mare decat inaltimea
la greaban. Raport cranio-nazal 2/1. Talie si greutate:
Masculi 65-75 cm si 60-70 kg.
Femele 60-68 cm si 50-60 kg.
Sunt tolerati 2 cm mai mult
sau mai putin decat limitele.
Comportament si temperament: Statornic si loial, nu este agresiv si nu ataca fara a fi provocat, paznic desavarsit al proprietatii si al stapanului, intodeauna vigilent, inteligent, nobil si maiestuos.
CAP
Craniul este larg, plat (intre urechi si vazut din fata), cu fruntea rotunjita. Latimea lui in dreptul arcadelor zigomatice este mai mare decat jumatate din lungimea capului. Arcul zigomatic este foarte proeminent dar cu muschi plati. Protuberantele oaselor frontale sunt bine dezvoltate, ridul frontal este marcant, creasta occipitala este abia vizibila. Stopul este bine definit. Silonul median frontal marcat.
Regiunea faciala: Trufa este asezata in prelungirea botului si nu trebuie sa se intinda pana dupa linia verticala exterioara a buzelor. Trufa este voluminoasa, cu nari bine deschise. Culoarea nasului depinde de culoarea blanii (negru pentru subiectii negri si gri inchis, pentru subiectii de alte culori – maro, iar pentru cei cu blanuri maronii nasul este castaniu).
Botul: Este foarte lat si adanc, lungimea lui corespunde cu cea a unei treimi din lungimea capului. Partile laterale sunt paralele intre ele astfel incat vazut din fata are o forma aproximativ patrata.
Buzele sunt carnoase, groase si pline; buza superioara vazuta din fata formeaza un V intors la punctul de atingere. Profilul lateral de jos al botului este format de membrane situate pe verticala de la unghiul extern al ochiului. Cel mai jos punct al buzelor este coltul gurii, avand mucoasa bucala vizibila si situat pe verticala coborata din unghiul extern al ochiului.
Falcile: Maxilarele sunt puternice cu oase solide si arcade dentare inchizandu-se perfect. Mandibula trebuie sa fie bine dezvoltata in latime.
Dintii: Albi, bine dezvoltati, aliniati drept cu muscatura tip „foarfeca”.
Ochii: Asezati la inaltime frontala egala, destul de bine departati unul de altul, rotunzi si usor infundati in orbita. In comparatie cu culoarea blanii, culoarea irisului este mai intunecata. Ochii nu trebuie sa fie mai deschisi la culoare decat culoarea blanii.
Urechile: Sunt mici in comparatie cu marimea cainelui, de forma triunghiulara, asezate deasupra arcului zigomatic, plate si asezate aproape de cap. Cand sunt decupate au forma unui triunghi echilateral.
GAT
Profilul privit de sus este usor convex. Are lungimea de aprox. 2,8/10 din inaltimea la greaban. Forma este de trunchi de con si foarte musculos. De la mijlocul lungimii perimetrului este egal cu 8/10 din inaltimea la greaban. Pielea de pe gat este lunga si formeaza o barbie dubla, separata dar nu exagerata; incepe la nivelul falcii de jos si nu trece de mijlocul lungimii gatului.
CORP
Spatele este lat si are lungimea de aprox. 1/3 din inaltimea la greaban. Regiunea lombara trebuie sa fie unita armonios cu spatele iar muschii trebuie sa fie bine dezvoltati in latime. Toracele este amplu, cu coaste lungi si simetrice. Circumferinta toracelui este cu 25% mai mare decat inaltimea la greaban. Crupa este musculoasa si lata. Este inclinata cu aproximativ 30 de grade fata de orizontala. Lungimea partii posterioare este de 3/10 din inaltimea la greban. Oasele bazinului sunt proeminente ajungand pana la linia lombara de sus. Unghiul articulatiei scapulo-humerale este intre 105 si 115 grade.
Pieptul: Este lat si are muschii pectorali bine dezvoltati. Latimea este corelata cu cea a toracelui si reprezinta 40-45 % din inaltimea la greaban.
COADA
Groasa la baza, puternica, subtiindu-se usor catre varf. In lungime atinge articulatia jaretului, dar de obicei este taiata la 2/3. Este purtata in jos, usor curbata si in forma de sabie; in actiune este ridicata orizontal sau chiar ceva mai sus decat linia spatelui.
TRENUL ANTERIOR
Aplomburile sunt drepte, membre cu osatura proportionata cu dimensiunile cainelui. Umerii au lungime reprezentand 3/10 din inaltimea la greaban si inclinati la 50-60 de grade fata de orizontala, cu muschi bine dezvoltati, lungi si bine definiti. Angulatie scapulo-humerala la 105-115 grade. Bratul masoara aproximativ 30 % din inaltimea la greaban, inclinat la 55-60 de grade fata de orizontala, cu musculatura importanta. Coatele nu sunt foarte lipite de corp si sunt acoperite din abundenta cu piele cutata. Antebrat de lungime aproximativ egala cu cea a bratului. Perfect vertical, cu osatura puternica si musculatura bine dezvoltata. Articulatia metacarpului este lata si fara nodozitati, continuand linia verticala a bratului. Metacarpul este plat, inclinat cu 15 grade fata de verticala. Ca lungime reprezinta aproximativ 1/6 din lungimea membrului, masurata de la sol la cot. Labele sunt rotunde, mari, cu degete bine arcuite si solide. Cuzineti plantari bine pigmentati si puternici. Unghiile sunt puternice, curbate si de culoare inchisa.
TRENUL POSTERIOR
In intregul lui trebuie sa fie puternic si solid, proportionat cu marimea cainelui si capabil sa furnizeze propulsia necesara. Coapsele masoara in lungime o treime din inaltimea la greaban si sunt inclinate cu aproximativ 60 de grade fata de orizontala. Sunt late si groase, cu muschi reliefati si bine delimitati. Angulatia coxo-femurala este de 90 de grade. Tibia are o lungime usor mai mica decat cea a coapsei si este inclinata la 50-55 de grade. Este puternica si cu musculatura bine dezvoltata. Angulatia genunchiului este de 110-115 grade. Articulatia jaretului este foarte lunga in comparatie cu lungimea piciorului si reprezinta aproximativ Ľ din inaltimea la greaban. Angulatia jaretului este de 140-145 grade. Jaretul este puternic, aproape cilindric, vertical, de lungime reprezentand 25% din inaltimea la greaban. Aplomburi posterioare drepte. Eventualii pinteni trebuie indepartati. Labele posterioare sunt asemanatoare cu cele anterioare, dar ceva mai mici.
MISCARE SI ALURI
Constituie o caracteristica tipica a rasei. La pas, mersul este de tip felin, asemanator cu cel al leului dar cu miscari de urs. Trapul este caracterizat printr-o puternica impingere a picioarelor din spate si o buna extensie a picioarelor din fata. Principalele aluri sunt mersul si trapul. Cainele intra rar in galop. Mersul in buiestru este tolerat.
PIELE
Groasa, abundenta de-a lungul corpului dar mai ales la cap, unde formeaza riduri si cute, iar la partea de sus a gatului formeaza o barbie dubla.
ROBA
Parul este de tip scurt, aspru si des, avand peste tot aceeasi lungime, catifelata uniform, cu lungimea de max. 1,5 cm. Trebuie sa nu formeze nici cea mai mica urma de franjuri. Culoarea blanii poate fi: albastru, gri, neagra, maronie, roscata, brun-roscata si crem inchis. Toate aceste culori pot fi si tarcate cu gri-petrol, isabella sau maro.


--------------------
prietenii sunt la fel ca umbrelele:atunci cand ploua nu gasesti nici una
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Veritas
mesaj 20 May 2008, 08:36 AM
Mesaj #19


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 423
Inscris: 8 July 07
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 10.056



QUOTE(yronick @ 19 May 2008, 02:56 PM) *
Sa moara toti cainii!!!


..te-a parasit/lasat? ( pre'tena, bunul simtz...altceva?)


--------------------
Dubito, ergo sum....
Go to the top of the page
 
+Quote Post
(yronick)
mesaj 24 May 2008, 11:10 PM
Mesaj #20





Guests






QUOTE
Sper sa-ti revii repede dupa bautura


In ultimul timp am inceput sa beau mai rar. Nu am baut nimic inainte sa scriu mesajul.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Veritas
mesaj 27 May 2008, 10:13 AM
Mesaj #21


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 423
Inscris: 8 July 07
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 10.056



QUOTE(yronick @ 25 May 2008, 12:10 AM) *
In ultimul timp am inceput sa beau mai rar. Nu am baut nimic inainte sa scriu mesajul.


Asta e de rau...Dupa cum vezi, fiecare din noi a presupus ca ai o scuza.... bautura, depresia...Daca erai perfect constient, e nasol....

V


--------------------
Dubito, ergo sum....
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Energie
mesaj 27 May 2008, 10:17 AM
Mesaj #22


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 864
Inscris: 29 November 07
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 10.914



Totusi, scopul topicului nu e sa dezbata despre caini, ci sa prezinte diverse rase. Cred ca nu ar trebui deviat. smile.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Anca_M.
mesaj 10 Jul 2008, 01:25 PM
Mesaj #23


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 596
Inscris: 8 November 07
Forumist Nr.: 10.832




CHIHUAHUA
(Terrier Mexicain)


TARA DE ORIGINE

Mexic.

[b]APTITUDINI


Caine de companie.

DIMENSIUNI

Chihuahua este cel mai mic caine din lume, cantarind aproximativ 1000-2500 g (2-5,5 livre).

BLANA

Exista o varietate cu par scurt si una cu par lung. Culorile acceptate includ: negru, alb, albastru, roscat, culoarea graului, cu fire sau pete albe sau inchise la culoare.

INGRIJIREA NECESARA

Chihuahua cu par lung trebuie periat normal cu o perie si un pieptene, in timp ce varietatea cu par scurt nu necesita neaparat o periere.
Chihuahua cu par lung trebuie periati ocazional cu o perie din cauciuc. Administrati-le cu regularitate picaturi in ochi pentru a preveni aparitia "petelor de lacrimi"; verificati-le frecvent dantura pentru depistarea aparitiei tartrului si pentru a va asigura, la pui, ca dintii s-au dezvoltat normal. Mentineti-le ghearele taiate.

REMARCI SPECIALE

Chihuahua reprezinta alegerea pentru persoanele care nu au o locuinta stabila, care se muta frecvent, astfel incat acest catel poate fi luat absolut peste tot, acomodarea animalutului facandu-se cu mare usurinta. In pofida dimensiunilor lui extrem de mici, nu uitati totusi ca acest catel nu este totusi o jucarie, desi pare, astfel incat nu trebuie uitata ingrijirea minima pe care o reclama.

CARACTER

Cainii din aceasta rasa sunt inteligenti, curajosi, uneori chiar prea curajosi pentru binele lor. Pot fi incapatanati; de asemenea, pot fi sensibili si jucausi. De obicei, Chihuahua se ataseaza de o singura persoana dar aceasta nu inseamna ca nu poate avea afectiune si pentru 2 sau 3 perosoane, insa cel mai adesea afectiunea acestui caine este suprema pentru o singura persoana.De remarcat faptul ca toti cei care au avut un chihuahua, a doua alegere va fi cu siguranta tot un chihuahua si aceasta tocmai datorita atasamentului care de cele mai multe ori uimeste.

DRESAJ

Deoarece acesti caini de dimensiuni mici provoaca daune putine, de obicei nu se dreseaza.Daca ar fi sa se dreseze, Chihuahua se dovedeste a fi un elev constiincios si aceasta pentru ca este dominat de inteligenta si rabdare.

COMPORTAMENT SOCIAL

Cainii din aceasta rasa sunt animale sociabile, astfel incat convietuirea cu alti caini si cu pisicile nu creaza nici un fel de probleme.Nu trebuie sa uitati ca chihuahua sunt atat de mici incat pot fi striviti sub piciorul unui caine mai mare. Nu trebuie lasati cu copiii mici care au tendinta sa­i considere jucarii.

EXERCITII

Deoarece acesti caini sunt atat mici, ei fac destula miscare in interiorul casei.
Daca se intampla acest lucru, ei pot folosi tava pisicii pentru necesitatile fiziologice.
Sunt sensibili la frig, umezeala si curenti de aer, iar o hainuta nu este un lux sau vreo dovada de snobism pentru acesti caini in perioadele umede si reci.
[/b]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Veritas
mesaj 11 Jul 2008, 01:50 PM
Mesaj #24


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 423
Inscris: 8 July 07
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 10.056



Multumim! Astept cu rabdare si Golden Retrieverul!

V


--------------------
Dubito, ergo sum....
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Anca_M.
mesaj 12 Jul 2008, 10:19 PM
Mesaj #25


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 596
Inscris: 8 November 07
Forumist Nr.: 10.832



Golden Retriever- Retriever Auriu



Tara in care este inregistrat: Anglia
Inaltime: mascul 56 - 61 cm; femela 51 - 56 cm
Greutate: mascul 29 - 32 kg; femela 25 - 29 kg
Culoarea parului: toate nuantele de auriu sau crem; putin alb pe piept; nasul negru.

Caracteristici:
Cel mai frumos si mai nobil caine dintre rasele retriever.
Are o constructie armonioasa, simetrica, este puternic insa cu miscari usoare.
Capul este proportionat fata de corp, craniul lat, gatul musculos fara salba, botul puternic si lat.
Ochii de culoare inchisa au expresie blanda.
Urechile proportionate, de marime mijlocie, sunt bine prinse si lipite de cap.
Trupul este echilibrat, scurt, pieptul adanc si bine coborat, spatele drept.
Picioarele din fata sunt drepte, cu osatura puternica; cele din spate sunt puternice si musculoase.
Coada dreapta este purtata nu prea vesel. Parul este lung, neted sau usor ondulat, puful des si impermeabil.

Origine:
Golden Retrieverii , inainte de a fi specializati pentru vinatoare , au fost ciini de apa , iar stramosii lor sunt cainii folositi de pescarii de moruni de pe insula Terra Nova .
Nobilimea pasionata de vinatoare cauta un caine puternic si foarte docil , care sa stea la picior , urmarind focul de arma si caderea vinatului , pe care sa-l aporteze la comanda . In teren retrieverii erau acompaniati de seterri sau pointeri , dar spre deosebire de acestia , ei nu cutreierau cimpul in cautarea vinatului . Pentru a realiza aportarea cainele avea nevoie de un vaz bun , de un nas fin si de o buna memorie vizuala . In dorinta de a obtine aceste deziderate s-au incercat la inceputurile rasei diferite incrucisari intre cainii pescarilor din Terra Nova si diferite rase de aportori englezi . Multa vreme nu exista o standardizare a rasei , aproape fiecare nobil englez avind propria "rasa" de retrieverii . Kennel Clubul englez a permis inscrierea Golden Retrieverilor in Cartea de origini in anul 1902 . Contributia deosebita in crearea si standardizarea rasei a avut-o Lordul Tweedmore , locul unde s-au nascut primii Golden fiind foarte aproape de vestitul lac Loch Ness .
O alta teorie despre originea lor spune ca
provine din cainii de hartuiala rusesti din Caucaz, cumparati de lordul Tweedmonth in 1858 de la un circ instalat la Brighton si pe care i-a incrucisat cu cainii de rasa Bloodhound si alti retrieveri, obtinand exemplarele actuale. Este raspandit mai ales in America, unde este foarte apreciat.

Temperament:
Golden Retrieverul pare a fi cainele ideal . Un Golden adevarat si corect, ca si varul sau, Labradorul nu este niciodata agresiv si in mod nativ este foarte docil . Accepta si respecta ierarhia si este foarte usor de educat .
O trasatura caracteristica comuna Retrieverilor este ca se maturizeaza fizic si mai ales mental , destul de tirziu . La circa 12-14 luni , cresterea lor in inaltime este incheiata , dar vor mai lua in greutate inca cel putin 1 an . Mental , ei sunt pui pina la cel putin 2 ani . Se adapteaza oriunde , la tara , la oras , intr-un apartament . Prefera o viata activa , dar nu debordeaza de energie ca terierri . De aceea este bine , pentru retrieverii folositi in mod curent la vinatoare , sa i se alcatuiasca un program zilnic de antrenament usor . Inotul mai ales si alergarile usoare trebuie sa fie principalele exercitii pe care un retriever trebuie sa le faca .
Caine vioi, inteligent, credincios, cu memorie buna, usor de dresat, devotat si tenace. Iubeste copiii.


Utilizare: Cele mai bune rezultate , la aportare , se inregistreaza la recuperarea din apa . Categoric din apa nimeni nu aporteaza mai bine decit un retriever bine educat pentru vinatoare . Vinatorii de pasari de balta apreciaza in mod deosebit ajutorul pe care il capata de la aceast caine . In plus cainele este si un foarte companion , agresivitatea fiind considerata defect - care duce la excluderea de la imperechere .
Din pacate , aceste calitati native deosebite ale Goldenului , nu sunt foarte bine exploatate , cel putin in tara noastra . Dragalasenia si frumusetea deosebita a acestui aninmal , l-a consacrat mai mult ca animal de companie , iar selectia lui se face acum , mai mult pe aceste criterii , cele native de vinatoare - aportor de apa - fiind deseori neglijate . Foarte rar vedem la vinatoare ( cel putin la cele la care noi am participat ) Golden Retrieveri la lucru .
Foarte rezistent la apa rece, este folosit in special la balta, la vanatul cu pene. Este un bun caine insotitor si un paznic excelent.

Boli specifice pentru Golden Retriever:
Displazia congenitala a soldului si a cotului.


Go to the top of the page
 
+Quote Post
tontoi
mesaj 12 Jul 2008, 11:11 PM
Mesaj #26


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 274
Inscris: 15 April 08
Din: Intr-o gubernie
Forumist Nr.: 11.499



rofl.gif despre carpatinus tomberenianus nimic ? il vedem in fiecare zi in fata la mall, in spatele scolii, apara blocul ,dar si tomberonul...deci ,de ce nu ne punem rasa noastra-n valoare???

Imagini cu Paznicul de la Tomberon


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Veritas
mesaj 13 Jul 2008, 01:43 PM
Mesaj #27


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 423
Inscris: 8 July 07
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 10.056



Multumim pentru Golden.Ei incers s-o conving pe a mea sa nu mai "aporteze" puii vecinului care intra la noi in curte, fara succes pana acum...

E blanda si deosebit de inteligenta! http://inlinethumb39.webshots.com/41382/21...S500x500Q85.jpg

V




--------------------
Dubito, ergo sum....
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Anca_M.
mesaj 13 Jul 2008, 01:44 PM
Mesaj #28


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 596
Inscris: 8 November 07
Forumist Nr.: 10.832



Despre Ciobanescul de tomberon nu am cum sa scriu Tontoi, nu exista un tipar anume la ei, dar mie imi plac, cainele meu spre ex este metis cu caniche si mi se pare mai frumos decat rasa originala. Dar uite o mica descriere a Ciobanescului Carpatin, e tare frumos. mwah1.gif Veritas placerea e de partea mea, sunt pasionata de caini si iubesc toate animalele, daca mai aveti anumite rase despre care ati vrea sa cititi aici spuneti, sau poate vrei sa descrieti voi unele rase mwah1.gif

CIOBANESC ROMANESC CARPATIN



ORIGINE: România

DATA PUBLICARII STANDARDULUI VALID ORIGINAL : 06.07.2005.

UTILIZARE: Câine ciobanesc utilizat de secole de catre ciobanii români din Carpati, pentru paza turmelor, fiind in acelasi timp si un excelent câine de paza.

CLASIFICARE F.C.I.: Grupa I
Câini ciobanesti si de cireada (fara câinii de cireada elvetieni).
Sectiunea 1.1 - Câini ciobanesti
Fara proba de lucru.

SCURT ISTORIC
: Ciobanescul Carpatin a fost selectionat dintr-o rasa endemica prezenta in spatiul Carpato-Danubian. De secole, criteriul principal de selectie a fost utilitatea, acest câine pastrându-si caracterul intact pâna in zilele noastre.
Primul standard a fost redactat in 1934 de catre Institutul National de Zootehnie. Acest standard a fost modificat si reactualizat in 1982, 1999 si 2001 de catre Asociatia Chinologica Româna.
La 30.03.2002 Comisia Tehnica a A.Ch.R. a adaptat standardul in conformitate cu modelul propus de Federatia Chinologica Internationala.

ASPECT GENERAL
: câine de talie destul de mare, agil, niciodata greoi, aspectul general fiind acela al unui câine viguros. Corp rectangular, crupa lata, usor inclinata, cutie toracica ampla si inalta, umar lung si usor inclinat.
Dimorfismul sexual este bine marcat, masculii trebuind sa fie mai inalti si mai puternici decât femelele.
PROPORTII IMPORTANTE:
- Lungimea craniului este usor mai mare sau egala cu jumatate din lungimea totala a capului
- Lungimea corpului este intotdeauna superioara inaltimii la greaban.
- Regiunea lombara la femele poate fi putin mai lunga.
- Inaltimea pieptului corespunde cu aproximativ jumatate din inaltimea la greaban.

COMPORTAMENT / CARACTER
: Câine de paza inascut si curajos, se remarca prin atasamentul instinctiv, neconditionat, fata de turme si fata de stapanul sau.
Este un câine cu un comportament demn, calm si echilibrat.
CAP: tip lupoid.

REGIUNEA CRANIANA
: Ciobanescul Carpatin este un câine mezocefal , cu un cap puternic, dar nu greoi. Fruntea este lata si usor bombata. Craniul este mai lat intre urechi si se ingusteaza progresiv catre stop. Silonul frontal este destul de lung si suficient de bine marcat. Stop moderat, niciodata prea marcat,
dar nici sters.

REGIUNEA FACIALA
:
- Trufa: Mare, lata si intotdeauna neagra.
- Bot: Puternic, cu o sectiune aproximativ ovala, usor tronconic. Lungimea botului este usor mai mica sau cel mult egala cu lungimea craniului.
- Buze: Groase, bine pigmentate, bine aplicate, cu o comisura bine inchisa.
- Maxilare / dinti: maxilare puternice, solide si drepte. Dantura puternica; muscatura in foarfece; arcadele incisive sunt usor rotunjite.
- Obraji: Uscativi, maseteri puternici dar niciodata proeminenti. Pielea este bine intinsa.
- Ochi: Migdalati, usor oblici , nu prea mari in raport cu dimensiunile craniului, de culoare brun-inchis. Nu sunt proeminenti, si nici infundati in orbite. Pleoapele sunt negre si imbraca bine forma globului ocular.
- Urechi: Nu prea mari, triunghiulare, prinse putin mai sus fata de linia ochiului, cu extremitatea usor rotunjita, bine lipite de obraji.

GAT
: Musculos, foarte puternic, de lungime medie, formand un unghi de circa 50° in raport cu orizontala.

CORP
: viguros,bine dezvoltat, de forma usor rectangulara.
- Linia superioara: dreapta si ferma.
- Greaban: putin marcat.
- Spate: de lungime potrivita, drept, solid si musculos.
- Sale: puternice si musculoase, dar nu prea late, de lungime potrivita, nici prea lungi ( linia superioara pierzând astfel din fermitate), nici prea scurte.
- Crupa: musculoasa si lata, de lungime potrivita, usor inclinata, niciodata cazuta.
- Piept: bine dezvoltat, bine coborat pana la nivelul coatelor, destul de lat. Coaste solide, bine arcuite, niciodata excesiv.
- Linia inferioara: potrivit de ridicata, abdomen ridicat, dar nu supt si nici cazut.

COADA
: prinsa destul de sus, stufoasa, acoperita cu par abundent. In repaos, ea este purtata jos, dreapta sau usor in forma de sabie, atingând punctul jaretului. Cand câinele este atent sau in actiune ea este purtata ridicat , putând depasi nivelul spatelui; nu este nici culcata si nici rulata pe spate.

MEMBRE
:
MEMBRE ANTERIOARE: cu osatura puternica.
Vedere de ansamblu :vazute din fata sau din profil, membrele anterioare au aplomburi bune si sunt perpendiculare pe sol.
Umeri: solizi, potrivit de inclinati.
Coate: bine apropiate de corp, nedeviate la exterior sau rasucite spre interior.
Antebrat: drept, foarte viguros, cu sectiune ovala.
Metacarpiene: scurte, usor inclinate.
Labe anterioare: ovale, masive, compacte.
MEMBRE POSTERIOARE: musculoase, cu osatura solida si cu angulatii bune.
Vedere de ansamblu: cu aplomburi bune.
Coapsa: lata, foarte musculoasa.
Gamba: puternica, musculoasa, de lungime potrivita.
Jaret: solid, ferm, nici prea inalt (determinind astfel o accentuare a angulatiei grasetului), nici prea coborat.
Metatars: solid, vertical.
Labe posterioare: ovale, bine dezvoltate si compacte, usor mai mici decat cele anterioare. Degetele sunt arcuite si stranse. Se vor indeparta eventualii pinteni, mai putin in tarile unde aceasta practica este interzisa prin lege.
Cuzinetii sunt elastici si rezistenti.

MISCARE
: miscarea degajata si cu o buna alonja. Trapul este viguros si sustinut. Membrele se misca in planuri paralele.

PIELE
: pigmentata cenusiu. Trufa, marginile pleoapelor si buzele trebuie sa fie de culoare neagra. Se prefera unghiile de culoare cenusie sau neagra.

ROBA
:
PAR: Parul este aspru, des si drept. Subparul este dens si moale. Cu exceptia capului si a fetelor anterioare ale membrelor, unde parul este scurt si plat, parul este abundent pe tot corpul, de lungime potrivita. Pe gât, fata posterioara a membrelor si pe coada, parul este mai lung, abundenta parului in aceste regiuni fiind tipica.
CULOARE: nisipiu - carbunoasa ( lupie), cu nuante diferite, adesea mai deschise pe partile laterale si mai inchise deasupra trunchiului; nisipiu - carbunoasa ( lupie) cu pete albe de preferinta nu prea intinse.

TALIE SI GREUTATE

Inaltime la graban : ideala :65-73 cm la masculi si 59-67 cm la femele.
Cu toatea acestea cel mai important este aspectul general.
Greutate: in raport cu talia, dand impresia unui câine puternic, dar nu greoi.

DEFECTE: Orice abatere fata de cele de mai sus constituie un defect care se va penaliza in functie de gravitatea abaterii respective.

DEFECTE GRAVE
:
- orice abatere fata de cele de mai sus si care afecteaza utilitatea
- constitutie fragila sau prea greoaie
- ochi de culoare prea deschisa
- pleoape inferioare prea cazute, descoperind globul ocular
- buze foarte carnoase si comisuri cazute
- defecte importante de pigmentatie
- lungime excesiva a corpului (mai mult de 10%) sau corp inscriptibil intr-un patrat

DEFECTE ELIMINATORII
:
- exemplare agresive, fricoase sau apatice
- exemplare clar atipice ,cu aspect ce aminteste de acela al molossoizilor
- lipsa unui P3 si a altui dinte, lipsa unui canin, lipsa unui P4, lipsa unui molar, sau lipsa a trei dinti sau mai multi (fara PM1)
- prognatism superior; prognatism inferior, muscatura in cleste
- osatura foarte fina
- cutie toracica insuficient dezvoltata
- lipsa subparului, par altfel decat scurt pe cap si pe fetele anterioare ale membrelor, par cret sau grifonat, par sârmos, par lung, moale, matasos, formând carare pe mijlocul spatelui
- depigmentare importanta a pleoapelor, a trufei, a pielii sau a buzelor; heterocromie oculara (ceacâr)
- culoare maro, tigrat, galben sau baltat cu aceste culori
- exemplare adulte cu o talie sub 62 cm la masculi si sub 58 cm la femele

Orice câine care prezinta in mod evident anomalii de ordin fizic sau comportamental va fi descalificat.



Acest topic a fost editat de Anca_M.: 13 Jul 2008, 01:46 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cla
mesaj 13 Jul 2008, 03:05 PM
Mesaj #29


Cla
******

Grup: Membri
Mesaje: 16.086
Inscris: 7 May 04
Din: Noris Rock City
Forumist Nr.: 3.415



Frumooosi cei doi mwah1.gif , ca si astia smile.gif


--------------------
Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
(yronick)
mesaj 4 Aug 2008, 11:30 AM
Mesaj #30





Guests






QUOTE(Veritas @ 27 May 2008, 11:13 AM) *
Asta e de rau...Dupa cum vezi, fiecare din noi a presupus ca ai o scuza.... bautura, depresia...Daca erai perfect constient, e nasol....

V


Murit-au cainii. Gata.
Nu toti, bineinteles, ci doar aceia care nu au fost cuminti. mwah1.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Anca_M.
mesaj 12 Aug 2008, 04:27 PM
Mesaj #31


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 596
Inscris: 8 November 07
Forumist Nr.: 10.832






CHOW - CHOW

[b]Talie:
medieTara de origine: China - 1903Culori: negru, crem, roscatInaltime: 45-55 cmGreutate: 20-34 kgDurata vietii:12-15 aniBoli frecvente: diplazie sold, entropionTemperament:independent, activ
[/b]
Chow chow are doua caracteristici care il deosebesc de ceilalti caini: limba albastra si picioarele din spate drepte, care ii afecteaza mersul.

Blana deasa poate fi neteda sau aspra. Cele mai intalnite culori sunt roscat, negru, cuoarea scortisoarei, gri si foarte rar alb. Blana poate fi pe alocuri mai inchisa sau mai deschisa, insa nu prezinta niciodata pete.

Urechile sunt mici si rotunjite, iar gatul are un guler de blana care ii ofera imaginea impozanta a unui leu. Botul este larg in partea superioara si se subtiaza spre varf, unde se termina cu un nas negru turtit. Pieptul este larg si adanc, iar zona dorsala este scurta si puternica. Coada este imbracata cu blana si purtata pe spate.

Chow Chow este un caine manierat, protector, foarte serios, avand deseori o atitudine de 'sef'.

Este destul de incapatanat. De obieci se ataseaza de o singura persoana, este foarte loial familiei si uneori foarte rezervat. Daca strainii il deranjeaza poate deveni agresiv.

Proprietarul unui astfel de caine trebuie sa fie o persoana calma, corecta si sigura pe ea. Nu este un caine obedient, din contra este incapatanat si cu un temperament aparte.

Uneori Chow Chow nu accepta sa poarte botnita sau sa stea in lesa. Daca sunt obisnuiti cu alti caini sau alte animale inca de mici, se vor comporta bine in prezenta lor.

In China, Chow Chow a fost folosit pentru a cara bunuri. Carnea sa era mancata si blana sa era vanduta pe piata. Istoria sa trista a facut ca temperamentul sau sa fie afectat. De aceea, de multe ori apare ca un caine trist, introvertit, detasat si indiferent.

Problemele de sanatate intalnite sunt displazia de sold, iritarea ochilor cauzata de anomalii ale genelor, care pot fi corectate prin operatie.

Chow chow poate fi crescut in apartament, daca este plimbat zilnic. Este sensibil la caldura.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Anca_M.
mesaj 28 Oct 2008, 04:22 PM
Mesaj #32


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 596
Inscris: 8 November 07
Forumist Nr.: 10.832



Leonberger-ul






Leonberger-ii si-au castigat reputatia in intreaga lume ca si caini de companie extraordinari.
Leonberger-ii adora sa fie considerati membrii ai familiilor lor. Sunt caini incredibil de loiali si-si iubesc membrii familiilor lor fara a face vreo exceptie.




Istoricul si originea


Istoria Leonberger-ului este una a incertitudinilor si a speculatiilor. Exista nenumarate povestioare cu privirea la originea acestor caini impresionanti, niciuna confirmata in totalitate. Una dintre cele mai populare dintre aceste legende este cea care face referire la un barbat numit Heinrich Essig. La inceputul anilor 1800, Heinrich locuia intr-un mic orasel german numit Leonberger. Acest orasel avea o stema imperiala care infatisa un leu. Se spune ca Heinrich si-a propus sa creeze o rasa de caini care sa semene cu leul din emblema. Pentru a-si atinge scopul, el a imperecheat newfoundland-ul, St. Bernard-ul si ciobanescul de Pirinei creand astfel Leonberger-ul pe care il stim noi astazi. Bineinteles ca fondul genetic nu a putut fi determinat.


Pare-se ca Heinrich si-ar fi donat cainii altetelor regale ca imparateasa Elizabeth a Austriei, Napoleon al II-lea al Frantei, printul de Wales, imparatul Napoleon II, Bismark si regele italian Umberto. Imparateasa Elizabeth a Austriei a fost cea care a popularizat Leonberger-ul ca si rasa de companie. Multe dintre insemnarile de la sfarsitul anilor 1800 considerau Leonberger-ii ca fiind St. Bernarzi si Newfoundlanzi.
Cele doua razboaie mondiale au reusit sa decimeze populatia de caini de rasa pura. Majoritatea insemnarilor cu privire la programele de imperechere si selectie dinaintea celui de-al doilea Razboi Mondial au fost distruse; din acest motiv, stramosii exacti ai Leonberger-ului pot fi doar presupusi.
Primele cluburi ale Leinberger-ului au fost infiintate in anii 1890 in Germania. Tot in acea perioada au fost stabilite si multe dintre standardele de reproductie. Aceste standarde au fost schimbate dupa cel de-al doilea Razboi Mondial, iar registrele de reproductie ale Leonberger-ilor au inceput sa fie tinute intr-o maniera foarte detaliata.



Astazi, rasa este recunoscuta de urmatoarele oficii si organizatii internationale: FCI, KCGB, NKC, NZKC, ANKC, CKC, APRI, ACR.

Aspectul exterior si dimensiunile


Leonberger-ii au blana dubla, care variaza in desime si lungime, dar este in general de lungime medie. Coloritul blanii poate fi intr-o varietate de nuante de maron, galben, auriu si rosu. Parul este moale si intr-oarecare masura ondulat, dar nu cret. Coada sa stufoasa este purtata in jos.


Leonberger-ul are urechile lungi si late, urechi care sunt ornate pe margini cu par de culoare maron inchis sau negru. Fata lui este usor cutata, avand o masca neagra si ochi blanzi si veseli. Masca nu trebuie sa depaseasca linia sprancenelor. Nasul si buzele sunt intotdeauna negre. Gatul este puternic, dar nu trebuie sa fie prevazut cu salba. Coama sa deasa ii da o infatisare de leu. La masculi, coama se dezvolta complet in circa 4 ani. Membrele sunt ciolanoase si musculoase, iar parul care le acopera este mai lung formand multiplii franjuri. Pintenii de la membrele posterioare trebuie amputati.
Considerat a fi o rasa gigant, talia Leonberger-ului poate intimida. Conformatia sa corporala este robusta, iar labele sunt rotunde si puternice. Ele sunt prevazute cu o membrana interdigitala care ii ajuta la inot. Cu toate acestea, o simpla privire in ochii lui caprui si blanzi va vor face sa intelegi ca aceasta rasa este doar fascinanta.


Leonberger-ul adult poate atinge o inaltime la nivelul greabanului de circa 74-80 cm la mascul si de 61-74 cm la femela si o greutate corporala in jur de 59-77 kg la mascul si de 45-59 kg la femela.
Personalitatea

Leonberger-ii adora sa fie considerati membrii ai familiilor lor. Sunt caini incredibil de loiali si-si iubesc membrii familiilor lor fara a face vreo exceptie.
Acesti caini se poarta ireprosabil cu copiii. Sunt tandrii si relaxati, fiind usor de convins sa participe la jocurile care implica alergatul. Adora sa inoate, dar nu recupereaza obiectele prea bine. Acesti caini se ataseaza puternic de familiile lor si le place sa fie implicati in toate activitatile.
Leonberger-ii sunt caini de paza buni, latrand numai cand este necesar. Rareori, musca sau devin agresivi si aproape niciodata fara motiv.

Relatiile cu familia si casa

Leonberger-ul se va adapta aproape oricarui mediu de viata. Sunt atat de adaptabili stilului de viata al familiilor lor incat chiar si locuirea intr-un apartament de bloc devine confortabila. Este relativ inactiv in interiorul caminului si va fi cel mai fericit daca-i puneti la dispozitie o curte de dimensiuni mari. Ei prefera climatele mai racoroase, adaptandu-se cu usurinta traiului mixt, atat afara cat si in casa, atata timp cat stapanii lor le sunt in preajma. Ei au tendinta de a fi un pic dezordonati, in special in ceea ce priveste hranitul si consumarea apei. Se inteleg bine cu copiii, precum si cu alte animale de casa.
Dresajul

Dresarea Leonberger-ului este o placere mai ales ca lui nu-i face nimic mai multa placere decat sa-si multumeasca stapanul. Ei vor face aproape orice pentru dumneavoastra. Datorita temperamentului lor calm, Leonberger-ii sunt excelenti ca si caini de terapie.
Aspecte particulare
Datorita taliei lor, Leonberger-ii au nevoie de un regim de miscare consistent pentru a preveni aparitia obezitatii. De asemenea, ei au o blana pretentioasa, astfel ca perierea zilnica este necesara pentru a o mentine moale si neincurcata. Urechile trebuie mentinute curate, la fel si dantura. Imbaiati-l numai atunci cand este absolut necesar. Leonberger-ul naparleste masiv si sezonier, astfel ca in aceste perioade este bine ca blana sa fie ingrijita, periata si pieptanata, suplimentar.
Boli si afectiuni curente
Leonberger-ul este un caine robust si rezistent, cu putine sensibilitati de ordin medical cunoscute. Dintre acestea, cu o frecventa crescuta, au fost semnalate urmatoarele:
Torsiunea (dilatatia) gastrica este o afectiune brusca ce pune in pericol viata animalului asociata umplerii stomacului cu aer si torsionarii acestuia.



Displazia de sold este o malformatie a articulatiei coxofemurale ce are ca rezultat aparitia durerii, schiopaturii si artritei consecutive.



Panosteita este o inflamatie a oaselor lungi manifestata in timpul perioadei de crestere. Ea induce durere si schiopatura pana cand cainele se maturizeaza.



Entropionul este o afectiune a pleoapelor ce implica rasucirea spre interior a marginii libere a acestora. Genele de la nivelul marginii libere a pleoapelor irita suprafata globului ocular, putand duce la probleme mult mai grave.



Leonberger-ul este de asemenea predispus osteocondrozei, osteosarcomului, artritei si bolii Addison.
Speranta medie de viata a Leonberger-ului este de 8-10 ani.





Go to the top of the page
 
+Quote Post
Anca_M.
mesaj 8 Nov 2008, 09:58 AM
Mesaj #33


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 596
Inscris: 8 November 07
Forumist Nr.: 10.832








AMSTAFF


Istoria acestei superbe rase se pare ca incepe la 1936, cand American Staffordshire Terrier a fost inregistrat pentru prima oara in AKC ( American Kennel Club). Totul a inceput insa cu mult timp in urma. In anii 1800, englezii care s-au stabilit in America au adus cu ei caini care erau, de fapt, mai micii Stafforshire Bull Terrier. Acestia au fost imperecheati cu Bull Dog-ii, obtinandu-se un caine ceva mai mare, care este inaintasul Amstaff-ului si al Pitbull-ului de astazi. Multi dintre acesti caini erau folositi pentru lupte, iar altii erau caini de companie. Dorindu-se un anumit standard al rasei, cu o infatisare robusta dar cu un comportament prietenos si docil, nu numai fata de oameni, dar si fata de animale, protestand impotriva luptelor dintre caini, a fost infiintat ACK. Datorita faptului ca nu toti proprietarii au fost de acord cu aceste standarde, s-a format UCK, clubul American al Pitbull Terrier-ului.

Urmarindu-se atingerea acestui standard al Amstaff-ului, toate exemplarele care nu corespundeau si care prezentau semne vizibile de violenta nejustificata, atat in apropierea oamenilor cat si a altor animale erau inlaturate. Aceste fapte intaresc afirmatia ca Amstaff-ul nu a constituit niciodata un real pericol pentru oameni, si astfel au devenit cunoscuti ca fiind caini prietenosi, ajungandu-se pana la denumirea de „caine-dadaca", cuvinte care descriu perfect comportamentul lor.
Dupa ce in 1936 ACK recunoaste rasa Staffordshire Terrier, in 1972 numele este schimbat in American Staffordshire Terrier, tocmai pentru a-l deosebi de English Staffordshire Bull Terrier. Cainele acelor vremuri era un superb exemplar de ferma. Era tratat ca atare, si era de asemenea folosit la vanatoarea de porci mistreti , dar avea si alte numeroase indatoriri in cadrul fermelor. Era, practic, un caine bun la toate, si astfel a castigat increderea, respectul si afectiunea oamenilor.
Amstaff-ul este un caine care combina intr-un mod iesit din comun forta, gratia si agilitatea. Este un caine inteligent si foarte usor de dresat, adaptabil aproape la orice conditie. Este foarte loial si afectuos, are o structura atletica, iar blana sa scurta necesita o ingrijire minima.
Este un foarte iubitor si loial membru al familiei in care traieste, precum si un remarcabil paznic, nu numai al stapanilor cat si al teritoriilor sale. Poseda extraordinara capacitate de a face distinctia intre persoanele straine care intentioneaza sa le faca rau si cele care nu doresc acest lucru. Curajul lor a devenit deja proverbial. Au acea tenacitate caracteristica Terrierilor. Comportamentul lor in preajma copiilor este una dintre cele mai impresionante si consecvente calitati ale lor.
Majoritatea Amstaff-ilor sunt caini inofensivi, dar nu vor da niciodata inapoi atunci cand sunt amenintati, intr-un fel sau altul, ei sau stapanii lor sau sunt provocati la lupta. Poate distruge un alt caine in cateva minute.
Cert este ca daca stapanul depune un minim de efort pentru a socializa si dresa puiul de Amstaff, va fi pe deplin recompensat cu unul dintre cei mai frumosi caini si cu un excelent priten care nu il va trada niciodata. Si asta o poate certifica oricine detine un Amstaff sau oricine a petrecut cat de putin timp in preajma unuia.
Cateva sfaturi....

nu va luati un Pit Bull sau un Amstaff daca este primul dvs. caine;
nu va luati un Pit Bull sau un Amstaff daca nu sunteti o persoana cu psihic puternic, capabil sa se impuna drept "sef de haita";
nu va luati un Pit Bull sau un Amstaff daca nu aveti suficient timp liber pt a-i asigura miscarea si educatia de care are absoluta nevoie
puiul va trebui sa fie bine socializat de la cea mai frageda varsta, imediat ce l-ati vaccinat( doua luni ). Socializarea corecta insemna sa vina in contact si sa se joace cu cati mai multi caini si oameni;
oricat ar fi de mic, tendintele agrsive ale puiului ( fata de oameni sau animale ) trebuie reprimate, reprimarea NU inseamna BATAIE!
educatia de baza(predresajul) va incepe cel tarziu la 4 luni. Primele lucruri pe care trebuie sa le invete sunt: numele lui, sa vina la chemare si semnificatia cuvantului NU si, inainte de orice, puiul trebuie sa priceapa ca el ocupa ultimul loc in ierarhia familiei.
toti membrii familiei vor aplica si respecta aceleasi reguli in educatia cainelui;
copiilor li se vor interzice sa agreseze puiul si, mai ales, li se vor interzice jocurile de stimulare a agresivitatii("atacul" la carpa sau la diverse jucarii, ciupituri, etc.);
la varsta de 6-7 luni, cainele va fi supus unui serios dresaj de disciplina(aprofundarea notiunilor de predresaj);
indiferent de varsta nici Pit Bull-ul nici Amstaff-ul NU vor face antrenament de atac;
chiar daca toate conditiile de mai sus au fost indeplinite, Pit Bull-ul si Amstaff-ul nu sunt caini care sa fie scosi de plimbare de catre copii sub varsta de 18 ani.
Si NU sunt caini pe care sa vi-i luati pentru ca asta isi doreste copilul dumneavoastra !!!"

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 8 Nov 2008, 11:26 AM
Mesaj #34


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



AMERICAN STAFFORDSHIRE TERRIER

Standard FCI nr. 286 / 03.09.1996

CLASIFICARE FCI: Grupa 3 - Terrieri, Sectiunea 3 - Terrieri de Tip Bull.

ASPECT GENERAL:
Raportat la dimensiunile sale, trebuie sa dea impresia de mare putere; este un caine bine legat, musculos, agil si gratios, in permanenta atent si plin de viata. Trebuie sa fie scurt si compact, nu inalt pe picioare sau cu contururi alungite. Curajul sau este proverbial.
CAP:
De lungime medie, adanc pe toata lungimea sa.
Regiune craniana:
Craniu lat.
Obraji cu musculatura foarte pronuntata.
Stop marcat.
Regiune faciala:
Trufa este neagra.
Bot de lungime medie, rotunjit in partea sa superioara si coborand abrupt sub ochi. . Buze stranse si netede.
Maxilare bine definite. Maxilar inferior puternic, cu mare forta de muscatura. Muscatura in foarfeca.
Ochi de culoare inchisa, rotunzi, plasati destul de jos pe craniu, bine departati si infundati in orbite. Pleoapele nu au voie sa fie roz.
Urechi prinse sus. Cupate sau necupate, dar se prefera cele necupate. Urechile necupate trebuie sa fie scurte si purtate "in petala de trandafir" sau semierecte. Se penalizeaza urechile complet cazute (precum ale Bracului).
GAT:
Puternic si destul de gros, de lungime medie, usor arcuit, subtiindu-se de la umeri catre ceafa. Lipsit de salba sau piele cutata.
CORP:
Linie superioara: un pic descendenta de la greaban inspre crupa, aproi crupa are o usoara arcuire catre baza cozii. Spate cat se poate de scurt.
Umeri puternici si musculosi, cu omoplati lati si oblici.
Zona renala usor curbata.
Piept adanc si larg. Coaste bine arcuite, adunate; cutie toracica destul de lunga, adanca pe toata lungimea.
COADA: scurta, in comparatie cu talia, prinsa jos, se subtiaza terminandu-se intr-un varf fin; nu este curbata sau purtata pe spate. Nu se taie.

MEMBRE ANTERIOARE:
Picioare drepte, cu osatura groasa. Destul de departate, pentru a permite dezvoltatea toracelui.
Umeri puternci si musculosi, cu omoplati lati si oblici.
Antebrat drept.
MEMBRE POSTERIOARE:
Bine muscularizate. Jareti coborati, care nu sunt indreptati nici spre interior, nici spre exterior.
LABE: De marime medie, compacte, cu degete bine arcuite.
MISCARE : Mers elastic, niciodata in buiestru si fara ca membrele posterioare sa para ca "se rostogolesc".
ROBA:
Par: scurt, cu fir drept, tare si lucios.
Culoare: se admite orice colorit - monocolor, pluricolor sau cu pete. Nu se vor incuraja exemplarele cu mai mult de 80 % alb, cele black and tan si nici cele de culoarea ficatului.
INALTIME LA GREABAN: Talia si greutatea trebuie sa fie proportionale. Inaltimea la greaban ideala este 46-48 cm (18-19 inch) - pentru masculi si 43-46 cm (17-18 inch) - pentru femele.
DEFECTE:
Orice abatere fata de cele de mai sus va fi considerata defect, iar penalizarea acestuia trebuie sa fie direct proportionala cu marimea abaterii.
DEFECTE FRECVENTE:
linia superioara a nasului concava ("nas in vant");
ochi de culoare deschisa;
pleoape roz;
coada prea lunga, sau prost purtata;
prognatism.

Acest Hercule canin este un Caine Mare intr-o carcasa mica. Cu un gabarit aparent modest, el concentreaza totusi atata substanta si forta musculara si este mai impresionant decat alte rase mari.
O data ce ai fost stapan de Amstaff , asta ramai toata viata.
Deosebit de agil , cu o vitalitate extraordinara, curajos, loial, tenace, exigent cu el insusi, spontan, vesel, jucaus, cauta in permanenta compania omului.
Daca este tinut intr-un padoc, oricat ar fi acela de mare, el se instaleaza in fata unei porti asteptand docil si resemnat sa vina cineva sa se joace cu el. Entuziasmul si veselia il fac un tovaras adorabil pentru copii , care isi permit sa-l traga de urechi si de coada fara ca acesta sa simta ceva sau sa riposteze in vreun fel.
Amstafful, sub infatisarea sa energica si viguroasa, este un mare sentimental care mai presus de orice, are nevoie de dragostea stapanului sau. Niciodata sa nu-l loviti, pentru ca acestui pachet de forta nu-i pasa catusi de putin de lovituri. Daca nu intelege ce vreti de la el inseamna ca nu i-ati explicat suficient de bine, asa ca perseverati, pentru ca principala calitate a Amstaffului este aceea de a-si multumi stapanul.
Asadar este datoria stapanului de a se ridica la inaltimea Amstaffului, este datoria stapanului de a-l face un gentleman , nu un huligan. Amstafful este ceea ce stapanul sau este.

Un adevarat caine. Trebuie insa sa-l respecti si sa-l cresti cu mare atentie. Restul sunt doar intamplari nefericite generate tocmai de o educatie si o crestere gresita, poate putin exagerate.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Anca_M.
mesaj 12 Nov 2008, 10:36 AM
Mesaj #35


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 596
Inscris: 8 November 07
Forumist Nr.: 10.832



TERRA NOVA






Origine

Canada


Inaltime
M. 70 cm
F. 65 cm


Greutate
M. 63-67 kg
F. 49,5-54 kg


Culoarea parului
Negru ca smoala; negru cu reflexe bleu, pete aurii sau albe pe piept si picioare.


Istoric
Caine renumit pentru salvarea oamenilor de la inec. Asupra originii sale sunt mai multe presupuneri: multi specialisti cred ca Terra Nova apartine unei rase care s-a dezvoltat in Neufundland, tinut din canada. Aceasta teorie este putin veridica, deoarece primii colonisti englezi, care au sosit in 1022 in Neufundland, nu au intalnit acest caine. Nici cuceritorii din secolele al 17-lea si al 18-lea nu amintesc de el. Alti specialisti sustin ca este rezultatul incrucisarii intre cainele Labrador, care traia in Neufundland, si cainii pentru elani norvegieni, adusi de navigatorii scandinavi la sfarsitul secolului al 18-lea in Neufundland. Cert este ca are ca stramos Dogul de Tibet. Aceasta rasa s-a raspandit apoi, in cursul secolului al 19-lea, cu ajutorul pescarilor, in Franta, Germania si Anglia; a fost iubit si laudat de poetii Burns si Byron, care spuneau despre el ca are toate calitatile omului dar nu si defectele lui.


Caracteristici corp
Cainele Terra Nova impresioneaza prin forta si marea lui putere de lucru: se misca usor si arcuit, cu o leganare a corpului care ii caracterizeaza. Are statura puternica, fara a-i da insa un aspect greoi. Este viguros, cu infatisare foarte placuta. Parul neted, scurt, des, cu textura fina, uleioasa, este impermeabil la apa. Este un excelent inotator. Are un temperament exeptional bland, duios si docil. Inteligent, vigilent, devotat stapanului. Intelege si invata usor.

Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Pagini V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 28 March 2024 - 08:32 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman