HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

 
Reply to this topicStart new topic
> Alegerea Unui Teren
The Dude
mesaj 8 Mar 2008, 01:04 PM
Mesaj #1


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



AndraV...faca-se voia ta.

Incep acest topic prin reluarea unor consideratii ale mele mai vechi pe aceasta tema.

"Acuma....terenul. El e o chestiune importanta...Desigur multi dintre voi stiu ca in vremurile astea preturile au explodat, iar in zonele de munte cu potential turistic au devenit chiar aberante.


O prima consideratie ar putea fi formulata pornind de la intrebarea: "Cat de important e sa detin un teren ??"
Din reflex, raspunsul pe nerasuflate ar fi : "Foarte Important !!"

Asa am raspuns si eu, cand m-am gandit sa imi fac cabana...Asa ca imediat, si pentru ca aveam posibilitatea mi-am cumparat un deal intreg (circa 20 000 mp)...Iarasi, pentru cei care citesc acest topic e vorba de teren in munte, adica alpin....Din punct de vedere notarial el e denumit "zona de pasune" si este cel mai prost cotat teren atunci cand vine vorba de taxe...E multa vegetatie din asta salbatica, sunt multe stanci pe terenul meu, iar totul e intr-o panta destul de pronuntata...

Asadar am devenit proprietar...cine mai era ca mine...In scurt timp insa aveam sa imi dau seama ca facusem o alegere total gresita..Pentru comunitate am devenit responsabil de pastrarea in curatenie a acestui domeniu...O corvoada imensa, mai ales vara cand sunt si turisti la cort pe acolo...Apoi, pentru ca nu am vaci care sa pasca si sa cace locul, iarba ce creste la mine e galbena si urata...la cei care au, ea e verde si imbietoare....Pentru ca nu pot fi acolo decat ocazional, satenii, sau alti vecini imi taie copaci din padure, isi arunca gunoaiele...altii imi fura puietul de brad, altii ciopartesc ulmii ca sa faca tarnuri...

Colac peste pupaza mai platesc si o gramada de bani impozit anual...si de curand am aflat ca europeneste am datoria de a imi imprejmui proprietatea, ori si daca as face lucrul asta doar intinzand o sarma tot m-ar costa o suma imensa...

Fiind un deal in cea mai mare parte a timpului parasit el e cel mai des frecventat atunci cand vine vorba de o excursie de cautat ciuperci, de cules fargute sau alune...sau coacaze...de aia, desi arbusti si tufe din astea exista din abundenta pe locul meu, eu productia nu o vad niciodata...

Daca as fi amenajat casa pe locul altcuiva, atunci aceea persoana s-ar fi ingrijit de curatenie, ar plati impozit, ar imprejmui, ar proteja fructele la care ma indoiesc ca mi-ar limita accesul si ar stavili avantul turistilor nesabuiti...In plus fiind permannt acolo, aceea persoana ar vedea si de casa pentru ca ea sa nu fie pradata.


Concluzia...daca reusesti sa iti stavilesti impulsul animalic al "detinerii" si lasi logica sa functioneze concluzia nu poate fi decat una singura: "NU AI NEVOIE SA DETI TEREN"...sau daca vrei si vrei, atunci nu ai nevoie de mai mult de 500mp.
"


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 8 Mar 2008, 01:30 PM
Mesaj #2


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



Sigur, daca e vorba de o casa ce urmeaza sa fie construita intr-o comunitate consideratiile astea nu mai raman la fel de valabile, insa ideea de baza se pastreaza: Nu ai nevoie de un teren exagerat de mare.

La alegerea terenului cateva sfaturi sunt obligatoriu de urmat:

1. Terenul trebuie sa nu fie inundabil. Pentru asta verificati cat de jos este cota terenului fata de cota drumului cel mai apropiat; daca diferenta de nivel este numai de cativa centimetrii, atunci faceti socoteala ca la pretul care vi se solicita pentru teren trebuie adaugat si pretul umpluturii de pamant necesare pentru cresterea nivelului terenului de construit deasupra celui al drumului.

2. Verificati care este nivelul apelor in zona. Pentru asta cereti celui m ai apropiat vecin cu fantana sau put sa va spuna la ce nivel e apa, si care este evolutia denivelarilor din foraj functie de regimul pluvial. Daca apa este sus (6-12 metrii) e de rau. Daca ea este jos (15-25 de metrii) dar urca spectaculos cu fiecare ploaie e iarasi de rau. Va trebui ca fundatia casei pe care urmeaza sa o ridicati sa fie inaltata si impermeabilizata, ambele aceste doua operatii fiind extrem de costisitoare si scumpe.

3. Verificati cu atentie starea cladirilor din vecinatatea locului pe care doriti sa il achizitionati. Daca casele au rupturi in zidarie, deplasari vizibile la nivelul fundatiilor ori abateri dela verticalitate atunci e iarasi foarte rau. Tot la capitolul asta recomand analizarea atenta a acoperisurilor de la casele vecine..In special de la cele mai vechi. De multe ori casele care au probleme din cauza structurii solului sunt reparate pe parcurs de proprietarii lor si aceste reparatii mascheaza multe din defectele ce pot sa apara. La acoperis insa e foarte greu de intervenit asa ca el ramane cel mai onest martor. Un acoperis plecat intr-o directie, unul care si-a pierdut simetria, sau altul care prezinta infundaturi vorbeste destul de limpede despre problemele pa care casa a trebuit sa le indure de-a lungul timpului.

4. Faceti-va timp si da-ti mai inainte de a face achizitia pe la primaria de care apartine terenul pe care ati pus ochii. Cu o mica atentie puteti sa obtineti informatii extrem de importante. Primariile au intotdeauna studii geo si studii topo realizate in cel mai eficient mod. Interesati-va asadar care e structura solului pe care doriti sa construiti. Un sol macroporic de exemplu e de evitat intrucat el lucreaza diferit sub actiunea factorilor de influenta pluviali, sau la trecerea de la inghet dezghet. O casa construita pe un astfel de sol are nevoie de o fundatie foarte costisitoare si scumpa.

5. Atentie la felul in care e orientat terenul fata de punctele cardinale. Regula de aur in constructii este ca fata casei sa fie la sud iar spatele la nord. Nordul trebuie intotdeauna tratat cu o mai mare atentie atunci cand vine vorba de o casa. Peretii din nord daca nu au calcan (nu se alipesc altei constructii) reclama din partea constructorilor cu experienta tratamente speciale.

6 Sigur facilitatile...Gaz, apa, curent, canal..Toate pot avea rezolvari atunci cand lipsesc, unele mi complexe altele la indemana. Parerea mea ca orice teren la care se poate aduce curent electric e la fel de bun ca oricare altul in ziua de azi. desigur aici parerile sunt foarte mult impartite, insa eu am vazut sisteme care dau caldura numai cu curent electric fara a consuma enorm, am vazut instalatii care asigura prin foraje, pompare sau captari necesarul de apa si mai nou am vazut si instalatii de tratare a apelor fecaloide din fose care tot asa nu utilizau decat curent...si ceva chimicale.

7. Vecinii..E extrem de important. Trebuia sa incep chiar cu ei. Trebuie sa ii cunoasteti bine, sa va interesati de ei..Pot sa va faca viata un calvar. Experienta mea mi-a aratat ca sunt tot felul de zone "rau famate" in Romania din punctul asta de vedere.
In partea de sud se fura mult mai mult ca in oricare alta parte. Zona subcarpatica e iarasi foarte patimasa ...
Nu fac mi multe comentarii aici: doar atat interesati-va cu multa atentie de cei cu care va trebui sa va impartiti cumva destinul pe o perioada importanta de timp.


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cucu Mucu
mesaj 9 Mar 2008, 12:55 PM
Mesaj #3


From Cooca Macaii
******

Grup: Moderator
Mesaje: 7.228
Inscris: 3 March 04
Din: Pe luna
Forumist Nr.: 2.443



8. Liniile de inalta tensiune sa fie la o distanta sigura de teren, fiind cunoscute problemele cauzate de activitatea electromagnetica a acestor linii.

9. Feriti-va de terenurile ce au devenit proprietatea vanzatorului printr-un act de donatie, pot fi foarte usor atacate in justitie



--------------------
Sometimes, the majority only means that all the fools are on the same side.

If you could reason with religious people there would be no religious people!
Don't pray in my school, and I won't think in your church!
Ziarul de Rimnic
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 9 Mar 2008, 12:55 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
andra_v
mesaj 9 Mar 2008, 07:15 PM
Mesaj #4


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.799
Inscris: 9 September 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.652



A, trebuie verificat foarte atent titlul de proprietate al vanzatorului. Cum l-a obtinut (vanzare-cumparare, donatie, mostenire), e o intreaga poveste sa stii cine este, dpdv juridic, adevaratul proprietar.

Ma interesau cateva notiuni elementare in domeniul constructiilor: daca terenul este bun pt. constructia de locuinte, daca este inundabil, daca exista premisele unor alunecari de teren in urmatoarele decenii, etc.

Acest topic a fost editat de andra_v: 9 Mar 2008, 07:24 PM


--------------------
An Appeal From James’ Family

An Appeal From James’ Family
Unidentified gunmen kidnapped journalist James Foley in northwest Syria on Thanksgiving Day, November 22 2012.

Jim is the oldest of five children. He has reported independently and objectively from the Middle East for the past five years. Prior to his work as a journalist, Jim helped empower disadvantaged individuals as a teacher and mentor assisting them in improving their lives.

The family appeals for the release of Jim unharmed.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cucu Mucu
mesaj 9 Mar 2008, 10:40 PM
Mesaj #5


From Cooca Macaii
******

Grup: Moderator
Mesaje: 7.228
Inscris: 3 March 04
Din: Pe luna
Forumist Nr.: 2.443



Daca e inundabil il poti vedea pe googlemaps, dupa curbele de teren, iar premisele unor alunecari de teren ti le poate spune cu certitudine doar studiul geo. Oricum, asa la "ochiometrie", un deal destelenit in apropiere nu e tocmai un vecin de dorit, apoi ravene, torente, etc. prin preajma iti pot pune probleme serioase in caz de ploi, ca sa nu mai spunem ca pe viitor eroziunea solului iti poate pune in pericol casa.

Ce ma intereseaza pe mine: daca eu il cumpar de la unul, care l-a dobandit prin vanzare-cumparare de la altul, care il are prin donatie, mai este atacabil actul meu de vanzare-cumparare?


--------------------
Sometimes, the majority only means that all the fools are on the same side.

If you could reason with religious people there would be no religious people!
Don't pray in my school, and I won't think in your church!
Ziarul de Rimnic
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ilie
mesaj 10 Mar 2008, 11:01 AM
Mesaj #6


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.816
Inscris: 16 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.605



Nu.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 10 Mar 2008, 04:31 PM
Mesaj #7


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



Mai eu zic ca ar trebui sa te interesezi in sat despre onestitatea celor care vor sa vanda.
Nimeni nu se apuca sa isi barfeasca consateanul in fata primului venit, asa ca secretul este ca trebuie sa il faci sa inteleaga pe cel chestionat ca prin achizitia terenului, tu devi la rndul tau un consatean cu el...Si ca nu e de bun augur sa il pizmuiesti inca de la inceput atata vreme cat e asa de simplu sa ii devi cel mai bun prieten.

In zonele de munte cuvantul dat are inca multa tarie, si nu am intalnit inca astfel de cazuri. La campie insa am vazut o gramada..


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
alexei
mesaj 10 Mar 2008, 04:42 PM
Mesaj #8


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 477
Inscris: 14 July 05
Din: botosani
Forumist Nr.: 6.616



no,chestia cu vecinii nu are prea mare importanta,eu merg pe principiul "prostia costa".Primul teren a fost cumparat de nevasta-mea(acu patru ani inca nu eram casatoriti si ea nu avea decat 22 de ani).Unul dintre vecini s-a apucat sa ne faca zile fripte profitand de faptul ca nu am facut intabularea inainte de a cumpara si drept urmare s-a autoimpropietarit cu aproape jumate dinh suprafata terenului...am pus avocatul si dupa doi ani am castigat procesul,am recuperat cheltuielile de judecata si avand in vedere ca inca nu am cerut despagubirile....vreo 200mil...i-l tin pe om in sah...stiti voi vorba aia:"ii da aer cu portia"...
Asta e o varianta doar cand ai timp de pierdut,cand cumperi pt investitie nu pt a construi


--------------------
prietenii sunt la fel ca umbrelele:atunci cand ploua nu gasesti nici una
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andra_v
mesaj 10 Mar 2008, 04:55 PM
Mesaj #9


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.799
Inscris: 9 September 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.652



QUOTE(Cucu Mucu @ 9 Mar 2008, 10:40 PM) *
Ce ma intereseaza pe mine: daca eu il cumpar de la unul, care l-a dobandit prin vanzare-cumparare de la altul, care il are prin donatie, mai este atacabil actul meu de vanzare-cumparare?

Uneori da, detaliez intr-un post ulterior.


--------------------
An Appeal From James’ Family

An Appeal From James’ Family
Unidentified gunmen kidnapped journalist James Foley in northwest Syria on Thanksgiving Day, November 22 2012.

Jim is the oldest of five children. He has reported independently and objectively from the Middle East for the past five years. Prior to his work as a journalist, Jim helped empower disadvantaged individuals as a teacher and mentor assisting them in improving their lives.

The family appeals for the release of Jim unharmed.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
alexei
mesaj 10 Mar 2008, 06:55 PM
Mesaj #10


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 477
Inscris: 14 July 05
Din: botosani
Forumist Nr.: 6.616



actul de donatie poate fi atacat in instanta si implicit duce la anularea actului de vanzare-cumparare ulterior formulat,tie ca si prejudiciat nu-ti ramane altceva decat sa te judeci cu vanzatorul,daca eventual pretul terenului a fost sub-evaluat pentru diminuirea pretului actelor de vinz-cump...ramai cu buza umflata chiar si castigand intr-un final procesul.


--------------------
prietenii sunt la fel ca umbrelele:atunci cand ploua nu gasesti nici una
Go to the top of the page
 
+Quote Post
axel
mesaj 10 Mar 2008, 08:36 PM
Mesaj #11


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.255
Inscris: 3 October 03
Forumist Nr.: 899



Si cum ramane cu garantarea proprietatii private?


--------------------
Azi avem.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
alexei
mesaj 10 Mar 2008, 08:56 PM
Mesaj #12


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 477
Inscris: 14 July 05
Din: botosani
Forumist Nr.: 6.616



pai cam asta m-am intrebat si eu aproape trei ani cat a durat procesul.Treaba sta cam asa:ai un teren,sau o casa,vine omu' si intra cu tupeu peste tine...tu ca si proprietar de drept nu poti face altceva decat sa-l dai in judecata,dupa ce se termina procesul ai castig de cauza,astepti hotararea finala dupa 30 de zile daca ea nu vine contestata de catre parat aceasta devine si irevocabila.Nu s-a terminat aici,cu hotatarea te duci la un executor judecatoresc(alti bani,alta distractie)care vine si face repunerea in posesie insotita de proces verbal plus martori.Abia acu s-a terminat,din momentul asta orice necaz it face vecinul(in cazul nostru) reprezinta un reat penal,nu mai e civil.Cu despagubirile materiale treaba sta altfel,dupa terminarea procesului ai la dispozitie trei ani pentru a deschide un alt proces in care sa le ceri.
Cam astea-s legile in rom si nu numai.Asa ca deschideti bine ochii cand faceti asemenea achizitii,nu de alta da' durerile de craniu pot fi evitate... thumb_yello.gif



--------------------
prietenii sunt la fel ca umbrelele:atunci cand ploua nu gasesti nici una
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ilie
mesaj 13 Mar 2008, 12:00 PM
Mesaj #13


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.816
Inscris: 16 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.605



QUOTE(andra_v @ 10 Mar 2008, 04:55 PM) *
Uneori da, detaliez intr-un post ulterior.

Daca a trecut prin doua vanzari-cuparari nu mai sunt probleme, cumpararile facandu-se de buna-credinta.
Daca apar probleme cu donatia, astea se repercuteaza cel mult asupra primului cumparator.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
alexei
mesaj 13 Mar 2008, 03:13 PM
Mesaj #14


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 477
Inscris: 14 July 05
Din: botosani
Forumist Nr.: 6.616



QUOTE(freeman @ 13 Mar 2008, 11:00 AM) *
Daca a trecut prin doua vanzari-cuparari nu mai sunt probleme, cumpararile facandu-se de buna-credinta.
Daca apar probleme cu donatia, astea se repercuteaza cel mult asupra primului cumparator.

asta nu stiam. unsure.gif
o alta conditie de luat in seama este intabularea(facuta pe bune si nu la spaga)Daca nu ma insel acu' e obligatorie inainte de vanz-cump,cu ceva ani in urma o puteai face si dupa.Revin la cea ce spuneam,inainte de achizitionarea unui imobil asigurati-va ca e ok,procesele sunt lungi si dau dureri de cap frusty.gif .Putina atentie si un notar bun fac "un sac de parale"


--------------------
prietenii sunt la fel ca umbrelele:atunci cand ploua nu gasesti nici una
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andra_v
mesaj 13 Mar 2008, 03:25 PM
Mesaj #15


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.799
Inscris: 9 September 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.652



Indiferent care sunt problemele legate de titlul de proprietate al vanzatorului (inclusiv donatia), adevaratul proprietar poate castiga terenul in cadrul unei actiuni in revendicare. Revin cu detalii si cazuri concrete, scuze de intarziere!


--------------------
An Appeal From James’ Family

An Appeal From James’ Family
Unidentified gunmen kidnapped journalist James Foley in northwest Syria on Thanksgiving Day, November 22 2012.

Jim is the oldest of five children. He has reported independently and objectively from the Middle East for the past five years. Prior to his work as a journalist, Jim helped empower disadvantaged individuals as a teacher and mentor assisting them in improving their lives.

The family appeals for the release of Jim unharmed.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ilie
mesaj 13 Mar 2008, 05:46 PM
Mesaj #16


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.816
Inscris: 16 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.605



QUOTE(andra_v @ 13 Mar 2008, 03:25 PM) *
Indiferent care sunt problemele legate de titlul de proprietate al vanzatorului (inclusiv donatia), adevaratul proprietar poate castiga terenul in cadrul unei actiuni in revendicare. Revin cu detalii si cazuri concrete, scuze de intarziere!

Cate cazuri de tipul asta ai castigat tu ?
Practica in domeniu arata ce am spus eu mai sus, daca s-a vandut de 30 de ori un teren si s-a construit un imobil pe el, ultimul cumparator e proprietarul adevarat. si nu-i ia nimeni nimic. Daca la o donatie contestata si castigata de contestatar, acesta poate obtine ceva de la cel ce aprimit donatia (primul vanzator).
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andra_v
mesaj 13 Mar 2008, 07:49 PM
Mesaj #17


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.799
Inscris: 9 September 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.652



Pot sa fie 30 de vanzari consecutive, proprietarul adevarat castiga daca introduce actiunea in revendicare imobiliara. Posesorul poate paraliza actiunea in revendicare (repet, in cazul imobilelor) numai opunand prescriptia achizitiva (uzucapiunea, de 10-20 de ani, daca este posesor de buna-credinta, sau de 30 de ani, in cazul in care este posesor de rea-credinta). Hai ca detaliez maine intr-un post/articol particularitati in ceea ce priveste actiunea in revendicare. Daca nu s-a implinit termenul de prescriptie achizitiva, cumparatorul pierde, chiar daca terenul a fost vandut de 100 de ori.
Detaliez maine ce se intampla si cu constructia, in functie de situatie.

Acest topic a fost editat de andra_v: 13 Mar 2008, 07:53 PM


--------------------
An Appeal From James’ Family

An Appeal From James’ Family
Unidentified gunmen kidnapped journalist James Foley in northwest Syria on Thanksgiving Day, November 22 2012.

Jim is the oldest of five children. He has reported independently and objectively from the Middle East for the past five years. Prior to his work as a journalist, Jim helped empower disadvantaged individuals as a teacher and mentor assisting them in improving their lives.

The family appeals for the release of Jim unharmed.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ilie
mesaj 14 Mar 2008, 06:20 AM
Mesaj #18


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.816
Inscris: 16 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.605



La ce te referi cand spui Proprietarul adevarat?!
Daca cineva face o donatie, care e problema?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andra_v
mesaj 26 Mar 2008, 07:27 PM
Mesaj #19


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.799
Inscris: 9 September 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.652



Un exemplu: cumperi un teren de la o persoana care l-a obtinut prin donatie. Dupa un an-doi, se trezeste o a treia persoana ca este proprietarul adevarat al terenului, nu donatorul, si introduce actiune in revendicare. Se compara titlurile si poate castiga terenul. Tu nu ai la dispozitie decat posibilitatea de a obtine o despagubire de la cel care ti l-a vandut (garantie pentru evictiune). Buna-credinta nu-ti foloseste la nimic, decat daca sunt intrunite conditiile uzucapiunii de 10-20 de ani. Detaliez maine, tot n-am avut timp. Variaza mult de la caz la caz.

Alexei: "Revin la cea ce spuneam,inainte de achizitionarea unui imobil asigurati-va ca e ok,procesele sunt lungi si dau dureri de cap .Putina atentie si un notar bun fac "un sac de parale"
Asa este: mare atentie de la cine il cumperi, cum l-a dobandit acesta, sa nu fie un teren aflat in litigiu. Trebuie vazut cu grija titlul de proprietate, cine l-a donat, daca mai exista mostenitori care au drepturi asupra terenului.


--------------------
An Appeal From James’ Family

An Appeal From James’ Family
Unidentified gunmen kidnapped journalist James Foley in northwest Syria on Thanksgiving Day, November 22 2012.

Jim is the oldest of five children. He has reported independently and objectively from the Middle East for the past five years. Prior to his work as a journalist, Jim helped empower disadvantaged individuals as a teacher and mentor assisting them in improving their lives.

The family appeals for the release of Jim unharmed.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 28 March 2024 - 11:35 AM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman