Retete De Craciun Si Revelion |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Retete De Craciun Si Revelion |
29 Nov 2007, 10:02 AM
Mesaj
#1
|
|
Musteriu Grup: Musterii Mesaje: 3 Inscris: 29 November 07 Forumist Nr.: 10.913 |
Reteta de Leber pentru Craciun -testate, iata si dovada:
Timp de preparare:3 ore. Ingrediente: 1 ficat de porc, 1-2 spline de porc, 1-2 plamani, 1 ou, 1 capatana de usturoi, 2 linguri de sare, 1 lingurita de piper macinat, 2 foi de dafin, piper boabe,1/2 pahar de vin, mate groase de porc. Ustensile: masina de tocat prevazuta cu palnie speciala pentru umplut mate. Preparare: 1. Mai intai se fierb ficatul, splina si plamanii, adunand din cand in cand spuma. 2. Se trec prin masina de tocat. 3.Se amesteca tocatura cu oul, sarea, piperul, usturoiul si 1 ceasca de zeama de la maruntaiele pentru toba, daca ati facut si toba, sau apa simpla. Atentie: zeama in care a fiert ficatul se arunca. 4. Se spala matele cu apa si otet, pentru a le albi si a indeparta mirosul neplacut. 5. Umpleti matele cu tocatura, folosind masina de tocat cu palnia speciala. 6. In matele umplute turnati apa sau zeama in care au fiert maruntaiele de toba cat cuprinde. 7.Legati capetele matelor cu ata. 8. Puneti o farfurie in oala de fiert astfel incat sa nu se lipeasca leberul de fundul oalei. 9. Puneti leberul peste farfurie si acoperiti cu apa sau zeama de la maruntaiele pentru toba, impreuna cu 2 foi de dafin, cateva boabe de piper, si jumatate de pahar de vin alb sau rosu, pentru a degresa compozitia.In general, tineti cont ca vinul rosu inchide putin culoarea leberului. 10. Fierbeti leberul la foc mic si nu uitati sa il intepati din cand in cand cu un ac subtire, pentru a evita ruperea matului. 11.Dupa ce a fiert, puneti leberul intr-o tava sub o greutate (eventual cateva borcane pline) pentru a se scurge. 12. Se serveste ca aperitiv, cu mustar, alaturi de celelalte preparate traditionale de Craciun. Acest topic a fost editat de Mistinguett: 29 Nov 2007, 09:15 PM
Motivul editarii: reclama site-ului personal
|
|
|
17 Dec 2009, 09:18 AM
Mesaj
#2
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 3.374 Inscris: 2 May 05 Din: galati Forumist Nr.: 6.233 |
Eu voi face pe langa "porcariile" traditionale ( carnati,toba si caltabos) o racitura de cocos si curcan la cuptor.
Nu voi reusi sa implementez mari inovatii pentru ca ai mei sunt traditionali si,cam au dreptate! Cand sa mananci caltabosi daca nu la Craciun? Am mai scos carnea de porc din meniu de ceva ani si am inlocuit-o cu curcan sau alta zburatoare. Anul acesta sarmalele vor fi din piept de curcan, dar am si ceva carne de mistret pentru friptura. Sa aveti sarbatori fericite! |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 28 April 2024 - 01:17 AM |