Retete De Craciun Si Revelion |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Retete De Craciun Si Revelion |
29 Nov 2007, 10:02 AM
Mesaj
#1
|
|
Musteriu Grup: Musterii Mesaje: 3 Inscris: 29 November 07 Forumist Nr.: 10.913 |
Reteta de Leber pentru Craciun -testate, iata si dovada:
Timp de preparare:3 ore. Ingrediente: 1 ficat de porc, 1-2 spline de porc, 1-2 plamani, 1 ou, 1 capatana de usturoi, 2 linguri de sare, 1 lingurita de piper macinat, 2 foi de dafin, piper boabe,1/2 pahar de vin, mate groase de porc. Ustensile: masina de tocat prevazuta cu palnie speciala pentru umplut mate. Preparare: 1. Mai intai se fierb ficatul, splina si plamanii, adunand din cand in cand spuma. 2. Se trec prin masina de tocat. 3.Se amesteca tocatura cu oul, sarea, piperul, usturoiul si 1 ceasca de zeama de la maruntaiele pentru toba, daca ati facut si toba, sau apa simpla. Atentie: zeama in care a fiert ficatul se arunca. 4. Se spala matele cu apa si otet, pentru a le albi si a indeparta mirosul neplacut. 5. Umpleti matele cu tocatura, folosind masina de tocat cu palnia speciala. 6. In matele umplute turnati apa sau zeama in care au fiert maruntaiele de toba cat cuprinde. 7.Legati capetele matelor cu ata. 8. Puneti o farfurie in oala de fiert astfel incat sa nu se lipeasca leberul de fundul oalei. 9. Puneti leberul peste farfurie si acoperiti cu apa sau zeama de la maruntaiele pentru toba, impreuna cu 2 foi de dafin, cateva boabe de piper, si jumatate de pahar de vin alb sau rosu, pentru a degresa compozitia.In general, tineti cont ca vinul rosu inchide putin culoarea leberului. 10. Fierbeti leberul la foc mic si nu uitati sa il intepati din cand in cand cu un ac subtire, pentru a evita ruperea matului. 11.Dupa ce a fiert, puneti leberul intr-o tava sub o greutate (eventual cateva borcane pline) pentru a se scurge. 12. Se serveste ca aperitiv, cu mustar, alaturi de celelalte preparate traditionale de Craciun. Acest topic a fost editat de Mistinguett: 29 Nov 2007, 09:15 PM
Motivul editarii: reclama site-ului personal
|
|
|
17 Dec 2009, 08:31 AM
Mesaj
#2
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 3.042 Inscris: 4 March 05 Din: Bacau Forumist Nr.: 5.853 |
Voi da in continuare o reteta pentru cei care nu gusta "porcariile" traditionale Nu este traditionala, nici specifica sarbatorilor, dar este minunata. Eu am incercat-o de mai multe ori, la mesele cu parintii si socrii si a avut un succes nebun (va dati seama ce inseamna sa te laude soacra ) )
TARTINE CU PASTA DE BRANZA, SUNCA SI OUA Aceste tartine sunt deosebit de gustoase si perfecte mai ales pentru petreceri sau intalniri, iar asezate pe o felie de paine taiata cu o forma de fursecuri, vor parea niste floricele. Ingrediente: • 200 g branza de vaci proaspata (sau crema de branza Philadelphia) • 50 g unt • 100 g sunca presata • 2 oua fierte tari • 3 fire ceapa verde • 1/4 ardei rosu • sare, piper dupa gust 1. Untul si crema de branza, la temperatura camerei, se spumeaza impreuna cu ajutorul unui mixer. 2. Sunca, ouale, ceapa si ardeiul se taie in cubulete foarte mici. Ardeiul se stoarce foarte bine inainte de a-l pune in compozitia de branza deoarece lasa foarte multa apa. Toate ingredientele se amesteca bine impreuna. 3. Din compozitie se formeaza rulouri (batoane) care se strang foarte bine in folie de plastic si se dau la rece. 4. Inainte de a taia feliute pentru a servi este indicat sa se puna timp de 5-10 minute la congelator; in acest fel va fi mult mai usor de taiat felii perfecte. Fiecare felie se aseaza pe o felie de paine care a fost decupata in prealabil cu o forma de fursecuri sau pe felii de paine facuta in casa intr-o forma de floare. Mentionez ca eu nu am facut batoane. Pur si simplu am pus crema respectiva in boluri pe masa. E o minunatie. -------------------- E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra. (Jules Renard)
blogul meu cu icoane: http://madebyioanadaria.blogspot.com/ |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 27 April 2024 - 08:00 PM |