HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Retete De Craciun Si Revelion
binanca
mesaj 29 Nov 2007, 10:02 AM
Mesaj #1


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 3
Inscris: 29 November 07
Forumist Nr.: 10.913



Reteta de Leber pentru Craciun -testate, iata si dovada:

Timp de preparare:3 ore.
Ingrediente: 1 ficat de porc, 1-2 spline de porc, 1-2 plamani, 1 ou, 1 capatana de usturoi, 2 linguri de sare, 1 lingurita de piper macinat, 2 foi de dafin, piper boabe,1/2 pahar de vin, mate groase de porc.
Ustensile: masina de tocat prevazuta cu palnie speciala pentru umplut mate.
Preparare:
1. Mai intai se fierb ficatul, splina si plamanii, adunand din cand in cand spuma.
2. Se trec prin masina de tocat.
3.Se amesteca tocatura cu oul, sarea, piperul, usturoiul si 1 ceasca de zeama de la maruntaiele pentru toba, daca ati facut si toba, sau apa simpla. Atentie: zeama in care a fiert ficatul se arunca.
4. Se spala matele cu apa si otet, pentru a le albi si a indeparta mirosul neplacut.
5. Umpleti matele cu tocatura, folosind masina de tocat cu palnia speciala.
6. In matele umplute turnati apa sau zeama in care au fiert maruntaiele de toba cat cuprinde.
7.Legati capetele matelor cu ata.
8. Puneti o farfurie in oala de fiert astfel incat sa nu se lipeasca leberul de fundul oalei.
9. Puneti leberul peste farfurie si acoperiti cu apa sau zeama de la maruntaiele pentru toba, impreuna cu 2 foi de dafin, cateva boabe de piper, si jumatate de pahar de vin alb sau rosu, pentru a degresa compozitia.In general, tineti cont ca vinul rosu inchide putin culoarea leberului.
10. Fierbeti leberul la foc mic si nu uitati sa il intepati din cand in cand cu un ac subtire, pentru a evita ruperea matului.
11.Dupa ce a fiert, puneti leberul intr-o tava sub o greutate (eventual cateva borcane pline) pentru a se scurge.
12. Se serveste ca aperitiv, cu mustar, alaturi de celelalte preparate traditionale de Craciun.





Acest topic a fost editat de Mistinguett: 29 Nov 2007, 09:15 PM
Motivul editarii: reclama site-ului personal
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Raspunsuri
fiica_lunii
mesaj 16 Dec 2009, 12:46 PM
Mesaj #2


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.042
Inscris: 4 March 05
Din: Bacau
Forumist Nr.: 5.853



Eu cred ca acest topic merita reinviat, acum in prag de Craciun.
Voi ce gatiti pentru Craciun si Revelion?
Eu azi mi-am cautat retete pentru oua umplute. Am gasit cateva variante interesante pe care vreau sa vi le impartasesc:

Oua umplute cu ficat si carne de vita
Ingrediente: Oua umplute: 20 oua, 1/2 kg ficat de porc, 1/2 kg carne de vita, piper, vegeta, o lamaie, 1/2 l ulei.
Sos: o cana lapte, 3 galbenusuri, o ceapa, piper, vegeta, sare.
Se fierb ouale cu sare timp de 25 min. Se lasa ouale in apa rece pentru a se decoji mai bine. Intre timp se fierb ficatul si carnea de vita. Cand sunt gata se dau prin masina de tocat. Se amesteca si se condimenteaza cu sare, vegeta, piper si 1/2 lamaie stoarsa. Se amesteca continutul, dupa care se iau 2 galbenusuri si un ou crud si se face maioneza. Se adauga putina zeama de lamaie, iar apoi se adauga peste continut. Se decojesc ouale fierte, se taie in doua si se scoate galbenusul. Acesta se amesteca cu continutul de aluat. Se ia o lingurita si se introduce aluatul in albusurile scobite. Se pun intr-o tava, iar in varful oualelor umplute se pune cate o frunza de patrunjel.
Se ornamenteaza platoul cu ouale umplute cu sos de oua. Se prepara din 3 galbenusuri, o cana lapte, 3 linguri faina, vegeta, piper, o ceapa tocata marunt. Ceapa se caleste cu margarina, dupa care se toarna galbenusurile, batute in prealabil. Se condimenteaza cu sare, piper, vegeta, dupa gust. Se toarna cate putin lapte. Se dizolva faina cu putin lapte si se toarna deasupra. Lasam se se faca bine sosul, iar la urma punem o legatura de patrunjel taiat. Se amesteca sosul si se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit il punem intr-o forma sau o punga, o intepam la varf si ornamentam platoul cu ouale umplute. La mijlocul platoului se pune putin sos, in care sa stea ouale umplute ridicate in sus.
Se pot servi si ca garnitura pentru gratar de carne de porc si cu salata de castraveti murati.

Oua umplute cu sardele
Ingrediente
6 oua,
2 sardele frecate cu unt,
3 lingurite mustar,
1 lingurita cas ras,
sare,
piper,
1/2 pahar maioneza,
sardele pentru ornat,
masline ;
Mod de preparare
1Se fierb ouale in apa sarata.
2.Se curata de coaja, se taie in jumatati si se scot galbenusurile
3.Galbenusurile se pun intr-un bol si se zdrobesc cu furculita , apoi se amesteca cu pasta de sardele, casul ras pe razatoarea mica,sarea si piperul.
4. Se umplu ouale cu aceasta umplutura, se aseaza pe un platou si deasupra se toarna maioneza.Printre jumatatile de oua se aseaza sardelePe fiecare ou , se pun masline taiate rondele .Fiecare poate orna ouale umplute dupa gust si fantezie.

Oua umplute ca la mama acasa (pate de ficat, de casa)
Ingrediente
oua fierte tari(8)
1 caserola mica ficatei pasare
1 ceapa mare
cativa catei usturoi
condimente(sare, piper,boia iute)
maioneza(1 lingura mare)
smantana sau iaurt
verdeata(de preferat patrunjel)
putin ulei(eu am folosit de masline)
muratura, castraveti murati
Mod de preparare
Ouale se fierb tari, se lasa sa se raceasca in apa rece, se curata de coaja si se taie in jumatate, se scoate galbenusul din fiecare ou.
Ceapa tocata fin impreuna cu usturoiul pisat se caleste in putin ulei(eu am folosit de masline) si se adauga ficateii, sare, piper boiaua de ardei(daca doriti puteti pune si condimente pentru pui, nu exagerati cu condimentele e mai bun sa-si pastreze gustul de baza), eventual putina apa, se mesteca din cand in cand cu o lingura de lemn si se lasa sa se innabuse ficateii sub capac la foc mic cateva minute.
Cand ficateii sunt gata se amesteca intr-un castron galbenusurile cu patrunjel tocat marunt,ficateii tocati,si sucul de ceapa de la ficatei, bine de tot cu o lingura de lemn pana obtinem o pasta.Se gusta eventual daca mai doriti condimente dupa gust.
Cu o lingura se umple din aceasta compozitie ouale , se freaca o lingura de maioneza cu putina smantana(sa nu fie gretoasa) si se toarna deasupra oualor, se presara cu patrunjel tocat fin.
Se servesc reci impreuna cu un castravecior murat.
Din compozitia ramasa se unge o felie de paine sau un biscuite(dupa cum va lasa kilogramele).
Pofta buna!
Tipsuri
1Daca nu serviti de obicei carne impreuna cu produse lactate se poate lasa smantana deoparte si acoperi doar cu maioneza.
2Nu folositi exagerat de multe condimente, cel mai bine e sa sa rezervati la cele de baza, ceapa, usturoi , piper, sare si boia de ardei.

Oua umplute cu ciuperci
Ingrediente
4 oua1 galbenus1 castravete murat100g ciuperci din conserva1 lingurita mustarzeama de lamaiepatrunjel verdeuleisare,piper.
Mod de preparare
-Fierbem ouale,le decojim si le taiem in jumatati.Scoatem galbenusurile.Doua galbenusuri fierte le amestecam cu unul crud .Mixam bine pana se omogenizeaza.Din ele si din mustar,zeama de lamaie si ulei, facem o maioneza.
-Galbenusurile fierte le amestecam cu patrunjelul verde taiat marunt si ciupercile din conserva maruntite si ele.
-Adaugam 2 linguri de maioneza la acest amestec si omogenizam.Saram si pieperam.Cu el umplem jumatatile de albus.
-Ornam cu maioneza ramasa,cu o feliuta de castravete murat si patrunjel verde.

oua umplute cu branza sarata

ingrediente
4 oua, 2 lg branza sarata, patrunjel, 200 ml ulei, 50 gr unt zeama de la jumatate de lamaie.
3 oua se fierb.
apoi se curata de coaja si se taie in doua pe lungime
galbenusurile,branza,untul si patrunjelul se amesteca bine
Cu aceasta compozitie se umple albusurile de ou,se pun pe un platou cu umplutura in jos.
Din un ou se face maioneza cu 200 ml ulei si zeama de lamaie
se toarna maioneza peste oua si se decoreaza dupa placere!

Oua grecesti
Ingrediente si cantitati:
6 oua fierte tare;
1/4 ceasca branza feta;
6 masline mari verzi;
1/4 ceasca de maioneza;
1/2 lamaie;
praf de oregano.
Sfatul Eva: Cauta in supermarket o varianta de maioneza degresata!
Mod de preparare:
1. Taie ouale pe jumatate si indeparteaza tot galbenusul, pastrand doar albusul.
2. Amesteca maioneza cu branza feta maruntita si cu maslinele taiate in bucati mici.
3. Umple jumatatile de ou cu aceasta compozitie si orneaza-le apoi, dupa bunul plac, cu felii de lamaie taiate in sferturi sau, si mai simplu, presara praf de oregano deasupra.

Acest topic a fost editat de fiica_lunii: 16 Dec 2009, 12:52 PM


--------------------
E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra. (Jules Renard)
blogul meu cu icoane: http://madebyioanadaria.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Mesaje in acest topic
binanca   Retete De Craciun Si Revelion   29 Nov 2007, 10:02 AM
motanul_incaltat   Asta e un fel de reclama pentru site-ul poftei mar...   29 Nov 2007, 10:10 AM
SORIN   Arata super salatra aia Sorin.   29 Nov 2007, 12:30 PM
Sushi   QUOTE(SORIN @ 29 Nov 2007, 11:30 AM) Arat...   29 Nov 2007, 06:53 PM
Mistinguett   Binanca, bine ai venit la Han! Ti-am editat po...   29 Nov 2007, 09:21 PM
binanca   QUOTE(Mistinguett @ 29 Nov 2007, 09:21 PM...   30 Nov 2007, 09:49 AM
Mistinguett   Categoric merita mentionat autorul, chiar asa e fr...   30 Nov 2007, 09:54 AM
Mihai   Bine ai venit la Han, binanca! In mod normal...   30 Nov 2007, 11:36 AM
Zikkă   sar'na s'traiti io la astea visez   30 Nov 2007, 12:15 PM
binanca   Asta e muschi umplut pentru Craciun: V-as spune s...   30 Nov 2007, 07:32 PM
tikky   farfurie din asta am si eu   30 Nov 2007, 08:24 PM
Mistinguett   Binanca, tare mi-e ca e o neintelegere la mijloc (...   30 Nov 2007, 10:39 PM
fiica_lunii   Eu cred ca acest topic merita reinviat, acum in pr...   16 Dec 2009, 12:46 PM
fiica_lunii   Eu ma gandeam sa fac pentru sarbatori un platou cu...   16 Dec 2009, 12:50 PM
nefertiti   In afara de traditionalele "porcarii", c...   17 Dec 2009, 08:06 AM
fiica_lunii   Daca nu-ti plac "porcariile" incearca cu...   17 Dec 2009, 08:20 AM
fiica_lunii   Voi da in continuare o reteta pentru cei care nu g...   17 Dec 2009, 08:31 AM
dascalita   Eu voi face pe langa "porcariile" tradit...   17 Dec 2009, 09:18 AM
nefertiti   Merci pentru reteta, fiica_lunii, suna bine. S...   17 Dec 2009, 11:24 AM
fiica_lunii   Cu placere, nefertiti! Adevarul e ca nici eu n...   18 Dec 2009, 10:18 AM


Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 28 April 2024 - 10:31 AM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman