HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Retete De Craciun Si Revelion
binanca
mesaj 29 Nov 2007, 10:02 AM
Mesaj #1


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 3
Inscris: 29 November 07
Forumist Nr.: 10.913



Reteta de Leber pentru Craciun -testate, iata si dovada:

Timp de preparare:3 ore.
Ingrediente: 1 ficat de porc, 1-2 spline de porc, 1-2 plamani, 1 ou, 1 capatana de usturoi, 2 linguri de sare, 1 lingurita de piper macinat, 2 foi de dafin, piper boabe,1/2 pahar de vin, mate groase de porc.
Ustensile: masina de tocat prevazuta cu palnie speciala pentru umplut mate.
Preparare:
1. Mai intai se fierb ficatul, splina si plamanii, adunand din cand in cand spuma.
2. Se trec prin masina de tocat.
3.Se amesteca tocatura cu oul, sarea, piperul, usturoiul si 1 ceasca de zeama de la maruntaiele pentru toba, daca ati facut si toba, sau apa simpla. Atentie: zeama in care a fiert ficatul se arunca.
4. Se spala matele cu apa si otet, pentru a le albi si a indeparta mirosul neplacut.
5. Umpleti matele cu tocatura, folosind masina de tocat cu palnia speciala.
6. In matele umplute turnati apa sau zeama in care au fiert maruntaiele de toba cat cuprinde.
7.Legati capetele matelor cu ata.
8. Puneti o farfurie in oala de fiert astfel incat sa nu se lipeasca leberul de fundul oalei.
9. Puneti leberul peste farfurie si acoperiti cu apa sau zeama de la maruntaiele pentru toba, impreuna cu 2 foi de dafin, cateva boabe de piper, si jumatate de pahar de vin alb sau rosu, pentru a degresa compozitia.In general, tineti cont ca vinul rosu inchide putin culoarea leberului.
10. Fierbeti leberul la foc mic si nu uitati sa il intepati din cand in cand cu un ac subtire, pentru a evita ruperea matului.
11.Dupa ce a fiert, puneti leberul intr-o tava sub o greutate (eventual cateva borcane pline) pentru a se scurge.
12. Se serveste ca aperitiv, cu mustar, alaturi de celelalte preparate traditionale de Craciun.





Acest topic a fost editat de Mistinguett: 29 Nov 2007, 09:15 PM
Motivul editarii: reclama site-ului personal
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Mesaje in acest topic
binanca   Retete De Craciun Si Revelion   29 Nov 2007, 10:02 AM
motanul_incaltat   Asta e un fel de reclama pentru site-ul poftei mar...   29 Nov 2007, 10:10 AM
SORIN   Arata super salatra aia Sorin.   29 Nov 2007, 12:30 PM
Sushi   QUOTE(SORIN @ 29 Nov 2007, 11:30 AM) Arat...   29 Nov 2007, 06:53 PM
Mistinguett   Binanca, bine ai venit la Han! Ti-am editat po...   29 Nov 2007, 09:21 PM
binanca   QUOTE(Mistinguett @ 29 Nov 2007, 09:21 PM...   30 Nov 2007, 09:49 AM
Mistinguett   Categoric merita mentionat autorul, chiar asa e fr...   30 Nov 2007, 09:54 AM
Mihai   Bine ai venit la Han, binanca! In mod normal...   30 Nov 2007, 11:36 AM
Zikkă   sar'na s'traiti io la astea visez   30 Nov 2007, 12:15 PM
binanca   Asta e muschi umplut pentru Craciun: V-as spune s...   30 Nov 2007, 07:32 PM
tikky   farfurie din asta am si eu   30 Nov 2007, 08:24 PM
Mistinguett   Binanca, tare mi-e ca e o neintelegere la mijloc (...   30 Nov 2007, 10:39 PM
fiica_lunii   Eu cred ca acest topic merita reinviat, acum in pr...   16 Dec 2009, 12:46 PM
fiica_lunii   Eu ma gandeam sa fac pentru sarbatori un platou cu...   16 Dec 2009, 12:50 PM
nefertiti   In afara de traditionalele "porcarii", c...   17 Dec 2009, 08:06 AM
fiica_lunii   Daca nu-ti plac "porcariile" incearca cu...   17 Dec 2009, 08:20 AM
fiica_lunii   Voi da in continuare o reteta pentru cei care nu g...   17 Dec 2009, 08:31 AM
dascalita   Eu voi face pe langa "porcariile" tradit...   17 Dec 2009, 09:18 AM
nefertiti   Merci pentru reteta, fiica_lunii, suna bine. S...   17 Dec 2009, 11:24 AM
fiica_lunii   Cu placere, nefertiti! Adevarul e ca nici eu n...   18 Dec 2009, 10:18 AM


Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 28 March 2024 - 10:53 AM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman