HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

 
Reply to this topicStart new topic
> Maria Sa Prostia, eseu
katrynell
mesaj 13 Sep 2007, 08:09 PM
Mesaj #1


Musteriu
*

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 24
Inscris: 3 July 07
Forumist Nr.: 10.048





Maria Sa Prostia


Cica spun unii: “Da-i, Doamne, omului mintea cea de pe urma!”.
Ce-o fi insemnand “mintea de pe urma”, daca nu aceea cu care iti dai seama ca ai fost prost?
Si respectiva descoperire e destul de importanta, caci iti zgaltie fiinta din toate baierele si te lasa in final cu o mare gura cascata de mirare ca ai supravietuit propriei prostii.
Maria Sa Prostia ti s-a infatisat in intreaga ei splendoare si dimensiune infinita. Ti-a demonstrat forta-i de bruta, precum un pumn de miner ce te pocneste in plina fata; o camasa de forta ce te tintuieste-n loc, dar nu pe patul spitalului de nebuni, ci in mijlocul drumului, cand te opresti asa ca prostul si vorbesti singur:
Cuum? Eeeu? Am fost capabil sa spun o asemenea perla? Sa fac o prostie ca asta?
Usor ti-a fost cand ai descoperit ca esti mai slab decat altii ; ti-ai parat dezamagirea dand vina pe ceilalti, pe vant ca nu bate din partea buna, pe soarta, pe societate, pe capra vecinului…
Si-atunci cand n-ai fost bun te-ai descurcat binisor: un pic de imaginatie si talent de-a perora in fata oglinzii despre slabiciuni ce-ascunnd calitati si bla-bla-bla din colectia de scuze.
Ce te faci insa cu prostia? Ca de ascuns nu poti decat fata de cei din jur . Cu ei e floare la ureche, strategia-i simpla si anume distragerea atentiei prin aratatul cu degetul pe altii(prosti) si prin rasul pe seama altora:
Ce? Prostia? Aaa, da, am intalnit-o noi, bineinteles la altii si nu la noi,ha !ha ! ha!
Si-am ras cu gura pana la urechi(de destepti ce suntem!)
Un lucru iata-i foarte sigur: toti sunt mai destepti decat ceilalti! Pe langa asta mai exista un tip de desteptaciune, unul aparte si anume acela care-l face pe om , singur pe planeta sa fie ,ca tot gaseste ceva la care sa se raporteze:la el insusi cum era inainte, si tot e mai destept!
In fine, ce se intampla atunci cand ai, totusi, curajul s-o admiti pe Maria Sa? Sfarsitul lumii, Exterminator, Armaghedon, colapsul universului si nu poti sa faci nimic?(se presupune ca cinematografia s-a axat pe altceva decat pe eroi salvatorii planetei).
Nu-ti ramane altceva de facut decat sa te intorti mataluta frumusel tocmai in embrion.Sa stai acolo cumintel si sa inveti(nu carte,ca si asa nu ti-a folosit!) sa te nasti din nou. Apoi sa inveti sa mergi copacel, sa vorbesti(nu prostii!), sa cresti, sa te instruiesti, sa studiezi, sa te (dez)informezi si tu ca tot omul.
S-o iei de la capat cu cititul si culturalizatul si sa nu te opresti decat cand ajungi sa te bati cu pumnul in piept.Cand vorbesti sa urli si sa bati cu pumnul in masa de dreptate ce ai, iar cand taci sa privesti de sus…
Intr-un cuvant,sa inveti din nou sa crezi ca esti destept!
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 29 March 2024 - 02:58 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman