HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Epistole Pe Nisip, (b)logare în necunoscut :)
exergy33
mesaj 27 Aug 2007, 06:12 PM
Mesaj #1


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.959
Inscris: 9 August 05
Din: marginea viselor
Forumist Nr.: 6.763



(1)

Spatiile inchise, pline de oameni, de obiecte, de sticla, inox si beton, de zgomote si de culori, nu ne lasa sa ne apropiem de noi insine.
Gindurile noastre nu-si gasesc ecou nicaieri si in lipsa unei comunicari adevarate ne trezim ca ne risipim in cuvintele pe care le adresam altora, asteptind de la ei un feed-back, un raspuns, o incuviintare ... nu stiu exact ce anume ... dar in orice caz, ceva care sa ne confirme ca am fost auziti.

In desert lucrurile se schimba total. Acolo dimensiunile devin inutile pentru ca ele nu pot sugera nici distanta si nici imensitatea ; timpul devine un atribut de prisos, pentru ca nu mai poti sa-ti orinduiesti in mod cronologic intimplarile acelea banale sau importante, stupide sau pline de sens, fade sau impregnate de mister, care-ti alcatuiesc viata.smile.gif

Desertul iti poate da o libertate provizorie, si depinde de tine daca vei reusi, sau nu, sa o prelungesti dincolo de valurile de nisip sau de stincile macinate de vint.
In desert optica sufera schimbari majore. Nu ma refer la mirajele de tot felul sau la binecunoscuta Fata Morgana.

Desertul te poate face sa-ti pierzi anumite dorinte si idealuri, aratindu-ti clar ca ele nu-ti folosesc la nimic ... ca toata agitatia ta e fara finalitate.

In desert nu poti fi mistic, caci insasi misterele devin o utopie acolo.
Oamenii desertului se calauzesc dupa stele; le stiu numele si traiectoriile lor alambicate pe bolta si cu usurinta cu care noi scriem pe un petec de hirtie adresa de e-mail sau numarul de telefon, ei deseneaza pe nisip constelatii intregi si drumul lor pe cer ... de la solstitiul de iarna la solstitiul de vara, de la echinoxul de toamna la cel de primavara.
Copii lor, fete sau baieti, poarta nume de stele si corpuri astrale. Intreaga astronomie, geografie si geometrie, scrisa in avestana, persana sau araba o poti gasi in numele lor ... Parvin, Naseem, Azar, Aban, Bahman, Khordad, Mehrdad, Toufan, Zurvan, Kayvan , Soheil, Zohreh, Saba, Shabnam, Mahtab, Mahnaz, Mahvash, Ofoq, Sepehr, Aftab, Aseman, Baran, Kobab, Yalda, Norooz, Mah-Banou, Mah-Dokht, Nahid, Setareh, Shahab, Khorshid, Roshanak, Azra ...

Paranteza cu explicatii rolleyes.gif :
{Nume feminine: Parvin (Pleiadele), Naseem (Briza), Azar (a noua luna a calendarului solar iranian), Zohreh (Venus), Saba (Zefir), Shabnam (Roua Noptii), Mahtab (Lumina Lunii), Mahnaz (frumoasa ca Luna), Mahvash (misterioasa ca Luna), Ofoq (Orizont) , Aftab (Sorina), Aseman (Bolta cereasca) , Baran (Ploaie) , Kobab (numele unei stele din Carul Mare), Yalda (numele noptii celei mai lungi, noaptea solstitiului de iarna) , Mah-Banou (Doamna Lunii, Stapina Lunii), Mah-Dokht (Fiica Lunii, Fata Lunii), Nahid (Venus), Setareh (Stela), Roshanak (Lumina Zorilor, Steaua Zorilor), Azra (simbolul constelatiei Fecioarei)

Nume masculine: Aban (a opta luna a calendarului solar iranian), Bahman (a unsprezecea luna a calendarului ... inseamna 'avalansa'), Khordad (daruit de Soare, si in acelasi timp numele celei de a treia luni a calendarului iranian), Mehrdad (daruit de Soare), Toufan (Furtuna), Zurvan (Timp), Kayvan (Univers), Soheil (steaua Canopus, cea mai luminoasa stea din constelatia Alpha Carinae), Sepehr (Cer), Norooz (numele zilei echinoxului de primavara care corespunde cu Anul Nou in stil iranian, in traducere cuvint cu cuvint inseamna 'ziua noua' ), Shahab (Meteorit), Khorshid (Sorin).}

Acest topic a fost editat de exergy33: 27 Aug 2007, 08:09 PM


--------------------
*_*_*

Pierdut în Geometria Uitării
Căutând Ipote(nu)zele Fericirii -
Trecătorul -X-

https://exergy33.wordpress.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Mesaje in acest topic


Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 17 May 2024 - 07:07 AM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman