HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Dincolo de Ratiune

Ideea acestui forum nu este de a starni polemici intre cei ce cred si cei ce nu cred in astre, in Dumnezeu, in terapii naturiste, in miracole sau in ghicitul in palma. Pragul acestui forum poate fi pasit de oricine, fara nici o exceptie, dar cei care nu sunt de acord cu ideile sau marturisirile celor care posteaza aici, sunt rugati sa se abtina in a face comentarii malitioase, sau contradictorii. Aici ne dorim sa avem coltisorul lipsit de orice stres, iar scopul real ar fi acela de a-i ajuta pe cei din jurul nostru sa se simta bine, ba chiar sa gaseasca solutii catre iesirea din situatii disperate - de ce nu?

> Astrologie Chinezeasca, discutii, articole pe aceasta tema
gypsyhart
mesaj 20 Aug 2007, 03:37 PM
Mesaj #1


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 1.854
Inscris: 4 December 03
Forumist Nr.: 1.365



Ii invit pe cei care au studiat acest gen de cunoastere sa ne impartaseasca din experienta lor.

O sa incep eu sa spun cate ceva despre "cei 4 stalpi ai destinului".

Se calculeaza in functie de ora, zi, luna si anul nasterii. Fiecare reprezinta cate un stalp al destinului nostru. Fiecare stalp are o parte "celesta" si una "terestra". In functie de un anumit algoritm (pe care nu il stapanesc deocamdata) se gaseste elementul specific "tulpinilor celeste" si animalul specific "ramurilor terestre" pentru fiecare stalp. Pentru fiecare tulpina se stabileste polaritatea, si pentru fiecare ramura (animal), se stabileste elementul si polaritatea acestuia.

Elementul poate fi unul din cele 5 considerate de chinezi a sta la baza intregii manifestari: lemn, foc, pamant, metal, apa. Pentru fiecare element exista un aspect yin si unul yang. In functie de prezenta sau absenta unuia din cele 5 elemente se gasesc si zonele "problematice" si cele "forte" ale unui om. Se mai ia in calcul si cercul de nastere respectiv de control al celor 5 elemente. Astfel, un om care are in astrograma natala prea mult foc va avea inevitabil un alt element mai slab. Poate fi apa ("micul yin") care controleaza focul, lemnul ("micul yang") care hraneste focul si astfel este epuizat, sau pamantul (elementul de echilibru) care este parjolit de un foc prea puternic.

Elementele care ne lipsesc "din nastere" ne indica zonele de care sa ne ocupam cu mai mai multa grija. De exemplu, lipsa apei arata slabiciunea rinichilor si a vezicii urinare, lipsa focului o slabiciune a inimii, samd. Daca avem de'a face cu o insuficienta pe un anumit element, solutia este sa hranim elementul/ elementele care il genereaza/ stimuleaza. De exemplu, un foc prea slab are nevoie de mai mult lemn, dar si de apa (care hraneste lemnul), un metal prea slab de pamant dar si de foc, samd.

Animalul poate fi unul din cele 12: Bou, Tigru, Iepure, Dragon, Sarpe, Cal, Capra, Maimuta, Cocos, Caine, Porc, Sobolan, cu polaritatea corespunzatoare.

Pentru ca au fost niste topice pe aici despre animalul anului....
Ca sa iti dai seama ce importanta are pentru tine acest aspect, ar trebui sa stii ce elemente iti sunt favorabile si ce elemente iti sunt nefavorabile. Daca animalul personal este acelasi cu cel al anului poate sa fie un lucru bun in cazul in care elementul asociat este insuficient reprezentat per ansamblu in harta natala, dar mai putin putin bun daca ai deja destul.

Mai sunt cateva ramuri care completeaza tabloul cunoasterii din perspectiva chinezeasca. Mai avem de studiat....

PS. Doua linkuri unde fiecare isi poate calcula cei 4 stalpi:
Link 1- Universal Tao
Link 2- Joseph Yu
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Mesaje in acest topic


Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 29 March 2024 - 02:15 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman