HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

4 Pagini V  < 1 2 3 4 >  
Reply to this topicStart new topic
> Bataia E Rupta Din Rai, sfaturi practice pentru parinti
Ati fost vreodata batuti de parinti ?
Nu puteti vizualiza rezultatele sondajului inainte de a vota. Va invitam sa va logati si sa votati pentru vizualizarea rezultatelor.
Nr. Voturi: 67
Musafirii nu pot vota. Va invitam sa va logati / inregistrati. 
Blakut
mesaj 27 Feb 2008, 02:13 PM
Mesaj #71


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.405
Inscris: 16 May 04
Din: Bucuresti, the belly of heck
Forumist Nr.: 3.508



Cum era bataia cu sapunul si covorul, ca sa nu lasi urme? Nu de alta, dar nu mai tin minte procedura...


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
alexei
mesaj 27 Feb 2008, 04:06 PM
Mesaj #72


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 477
Inscris: 14 July 05
Din: botosani
Forumist Nr.: 6.616



QUOTE(March @ 27 Feb 2008, 11:19 AM) *
Apropos de titlul acestui topic, pana unde poate duce obraznicia unor adolescenti din ziua de azi in Romanica ,

O puştoaică de 12 ani şi-a acuzat tatăl de viol, pentru că nu o lăsa la discotecă ohmy.gif

Ramai mut ! hh.gif Cred ca e o stire de top pentru agentiile internationale de presa la capitolul ce se mai intampla prin Romania.

eu cred ca educatia lasa de dorit in acest caz,o pustoaica de 12 ani care pretinde sa mearga la discoteca in mod sigur nu are un anturaj "sanatos" si cel putin la fel de sigur nu a avut parte de o educatie sanatoasa,in ambele cazuri vina apartine parintilor.
Educatia unui copil tine in primul rand de dialog,tre' sa-l inveti ce-i bine si ce nu,tre sa-i explici care ii sunt atributiile si obligatiiel corespunzatoarei varstei,si inca ceva(poate ca multi ma vor contrazice),tre' sa-l inveti cu munca,in felul asta va invata sa aprecieze conditiile oferite de parinti.


--------------------
prietenii sunt la fel ca umbrelele:atunci cand ploua nu gasesti nici una
Go to the top of the page
 
+Quote Post
(Afrodita)
mesaj 28 Feb 2008, 08:56 AM
Mesaj #73





Guests






March, nu te amagi singur, stirea aia n-a facut ocolul pamantului, nici macar la BBC n-a ajuns.

In rest - de acord cu alexei la faza cu pustoaica.

Si stati linistiti, ca asta nu e mare problema. Aici - in vestul minunat si super laudat - copii de 16-17 ani omoara tati si frati pentru ca au "tupeul" sa isi apere copilul sau fratii mai mici de nesimtirea celorlalti copii "mai mari"... Asa ca inca sta bine Romania la capitolul pustime.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 28 Feb 2008, 08:56 AM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
phili
mesaj 1 Jul 2008, 10:13 AM
Mesaj #74


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 38
Inscris: 13 March 08
Forumist Nr.: 11.386



Copiii care isi ameninta si isi bat parintii sunt si la noi, mai ales la tara. Numai ca nimeni nu stie de ei, nu-i pasa. In romanul "Ion", personajul principal isi ameninta mama si ii mai trage si cate una, ca sa nu mai vorbim de nevasta, care le fel, ia bataie cumplit de la ta-sau. Asta e si la noi, la romani, atestata cel putin din secolul al XIX-lea:)
Dar ce facem cu acesti copii deveniti adulti, cu traumele lor? Daca ati cunoscut pe cineva in situatia asta, ce faceti? Eu cunosc, si imi dau seama ca tot ce le spun din suflet nu ii ajuta in mod deosebit. Cei care au trecut la randul lor prin asta, ii pot ajuta mai mult poate.
Eu am trecut prin saracie, dar vad ca acolo, la topicul asta, n-a postat nimeni. Pe mine saracia m-a traumatizat cumplit, dar cred ca bataia e mult mai rea. Interesant ca romanii nu par interesati de traumele saraciei, si nu cred ca pe forumul asta sunt numai membri PSD cu vile si piscine.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Blakut
mesaj 1 Jul 2008, 11:23 AM
Mesaj #75


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.405
Inscris: 16 May 04
Din: Bucuresti, the belly of heck
Forumist Nr.: 3.508



QUOTE
Interesant ca romanii nu par interesati de traumele saraciei, si nu cred ca pe forumul asta sunt numai membri PSD cu vile si piscine.


Pai nu stiu care sunt traumele saraciei. Vreau sa le vad si eu.

QUOTE
Pe mine saracia m-a traumatizat cumplit, dar cred ca bataia e mult mai rea.


Este, ca din saracie mai scapi, te mai obisnuiesti cu ea. Plus ca saraci sunt mult mai multi la noi, asa ca ai un punct comun.

Acest topic a fost editat de Blakut: 1 Jul 2008, 11:23 AM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
phili
mesaj 1 Jul 2008, 03:40 PM
Mesaj #76


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 38
Inscris: 13 March 08
Forumist Nr.: 11.386



de unde stii ca pustoaica n-a fost batuta? Avea perversitatea unui copil rau, care ar fi putut fi traumatizat. Bataia nu e buna de nimic, mai ales in cazul copiilor rai, care sunt mai dificili decat cei cuminti, dar greselile in educatia lor costa mai mult. Tatal meu nu mi-ar fi interzis sa merg in excursie, dar nici eu nu l-as fi acuzat nici macar de uciderea libarcilor, ca altceva nu ucide. Parintii de treaba nu au cum sa atraga ura copiilor, daca relatia e bazata pe intelegere, copilul simte parintele nu ca pe un zbir, ci ca pe un om care are si el suflet.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fiica_lunii
mesaj 14 Jul 2008, 12:05 PM
Mesaj #77


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.042
Inscris: 4 March 05
Din: Bacau
Forumist Nr.: 5.853



@phili: pe vremea lui Ceausescu (cand am crescut noi, marea majoritate a forumistilor) oricat de sarac ai fi fost tot te mai descurcai. Parintii mei, cand s-au casatorit nu aveau decat hainele de pe ei, dar s-au descurcat si si-au cladit o viata din nimic. Eu nu am avut tot ce mi-as fi dorit, caci nu ne permitem, dar nu mi-a lipsit mancarea, imbracamintea si educatia. Poate din cauza asta nu ai "adepti" la topicul despre saracie, pentru ca nu am trecut printr-o saracie atat de grava incat sa ne marcheze, deoarece pe vremea lui Ceausescu aveai ajutor de la stat in ce priveste locuinta, repartitia si reuseai sa iti inchegi ceva oricat de saraca ai fi pornit in viata, dupa ce terminai scoala.

In ceea ce priveste subiectul topicului acesta, pot sa spun ca si eu am luat bataie cu cureaua de la parintii mei de mergeam cu fundul vanat la scoala. Toate astea au inceput prin clasa a treia cand nu am mai luat premiul I. Cam toate bataile care le-am mancat au fost pentru notele de la scoala. Intr-un fel ii inteleg pe parinti ca isi doreau sa ma faca sa invat, pentru a avea siguranta unui viitor mai bun, dar nu pot sa spun ca le-a folosit la ceva, pentru ca nu am putut toci niciodata. Eu invatam doar la obiectele care imi placeau si la care aveam profesori buni, care stiau sa te atraga. La restul nu puteam toci si pace. Dar pot sa spun ca nu le-a folosit la nimic, pentru ca tot nu m-au putut face sa invat la toate obiectele; de ex: la istorie tot varza sunt si nici acum nu ma atrage de nici o culoare, geografia am invatat-o abia dupa ce mi-am luat carnetul de sofer, chimia imi e antipatica in continuare si oricum nu mi-ar folosi prea mult.... si cam astea ar fi marile bube.... pe care oricum nu le-a rezolvat bataia.
Concluzia ar fi ca in cazul meu bataia parintilor a fost inutila si desi nu ii urasc, totusi sunt niste amintiri neplacute despre trecut. Oricum in afara de asta a mai avut un impact negativ bataia: cand eram prin liceu am vrut sa crestem un copil orfan si l-am tinut multi ani de zile la noi. Partea proasta e ca atunci cand mama era in spital si tata era la servici, eu trebuia sa ma ocup de el si fiindca nu prea era el ascultator fata de mine (ca nah, eram copil ca si el si nu vedea in mine nici o autoritate) singura metoda care mi-a venit la indemana sa-l determin sa-si faca lectiile a fost ... tot bataia.
Acum cand imi amintesc cate palme ii mai dadeam sa puna mana sa-si faca temele si cat tipam la el, imi e mila rau de tot de el si imi pare nespus de rau pentru modul cum actionam, dar la varsta aia nu reuseam sa vad alta solutie, decat cea cu care fusesem obisnuita.
Oricum, mama era bolnava tare si dupa 4 sau 5 ani in care nici nu reusisem sa facem actele sa-l infiem, ne-am lasat pagubasi. L-am trimis inapoi la bunicii lui, ca devenise tot mai alintat si neastamparat si nici mama nu mai rezista.
Nu stiu cat de mult l-au marcat sau afectat acele palme primite de la mine, dar stiu sigur ca pe mine m-au marcat, desi mult mai tarziu. Bataile care eu le-am primit de la parintii mei m-au afectat atunci imediat, dar palmele pe care le-am dat eu acelui copil m-au afectat pe termen lung si s-au intiparit mai adanc in mine.


--------------------
E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra. (Jules Renard)
blogul meu cu icoane: http://madebyioanadaria.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nikamura
mesaj 20 Aug 2010, 08:39 PM
Mesaj #78


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 10
Inscris: 8 June 10
Din: Ðîññèÿ
Forumist Nr.: 17.062



Приветствую, жители форума. Обращаюсь к вам с одной проблемкой, которую, к сожалению, не в силах справиться, т.к. в технике мягко говоря не сильно разбираюсь =). Мне требуется переустановить свой windows, я в принципе знаю что и как, но есть нюансы. Компьютер этот мой домашний, но я на нем также занимаюсь работой, поэтому там установлено уйма программ и приложений, которые мне нужны чисто для работы. Вот именно эти программы нужно как то сохранить (не все а только часть из них, но достаточно многие), чтобы на новой моей windows xp они остались в сегодняшнем виде. насколько я в курсе, если просто переустанавливать систему, то вся инфа пропадет (был печальный опыт)...Можно ли их как то сохранить? Просто переустанавливать потом эти программы очень долго, да и не смогу я этого сделать. А наш системный админ просто псих. Мало того его не допросишься помочь, ну а если придет ставить мне программы, будет ругаться что я блондинка и еще всю комнату прокурит =). Поэтому прошу у вас помощи и еще желательно чтоб программка эта была на русском языке и еще желательнее чтоб бесплатная и попроще)) чтобы я разобралась. Или может есть другой какой способ сделать так как мне надо, ну чтобы не переустанавливать снова все приложения. Кому не сложно скиньте название программки на емэйл и Как у вас говорится сильно не пинайте)). Всем откликнувшимся людям заранее спасибо)).
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Oiski-Poiski
mesaj 29 Oct 2010, 07:45 PM
Mesaj #79


femeia de pe luna
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.998
Inscris: 22 January 05
Din: LUNA
Forumist Nr.: 5.504



Cine palaria mea este nikamura ? Maica , degeaba te plangi tu pe limbi straine ca ce batusita ti-o fi tras mamuca si tatuca ca daca noi nu intelegem ce scrii mataluta cum putem noi sa-ti plangem de mila ?


--------------------
"Vorbeste doar atunci cand cuvintele tale sunt mai valoroase decat tacerea"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Blakut
mesaj 30 Oct 2010, 09:37 AM
Mesaj #80


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.405
Inscris: 16 May 04
Din: Bucuresti, the belly of heck
Forumist Nr.: 3.508



Goanga translate:

Приветствую, жители форума. Обращаюсь к вам с одной проблемкой, которую, к сожалению, не в силах справиться, т.к. в технике мягко говоря не сильно разбираюсь =). Мне требуется переустановить свой windows, я в принципе знаю что и как, но есть нюансы. Компьютер этот мой домашний, но я на нем также занимаюсь работой, поэтому там установлено уйма программ и приложений, которые мне нужны чисто для работы. Вот именно эти программы нужно как то сохранить (не все а только часть из них, но достаточно многие), чтобы на новой моей windows xp они остались в сегодняшнем виде. насколько я в курсе, если просто переустанавливать систему, то вся инфа пропадет (был печальный опыт)...Можно ли их как то сохранить? Просто переустанавливать потом эти программы очень долго, да и не смогу я этого сделать. А наш системный админ просто псих. Мало того его не допросишься помочь, ну а если придет ставить мне программы, будет ругаться что я блондинка и еще всю комнату прокурит =). Поэтому прошу у вас помощи и еще желательно чтоб программка эта была на русском языке и еще желательнее чтоб бесплатная и попроще)) чтобы я разобралась. Или может есть другой какой способ сделать так как мне надо, ну чтобы не переустанавливать снова все приложения. Кому не сложно скиньте название программки на емэйл и Как у вас говорится сильно не пинайте)). Всем откликнувшимся людям заранее спасибо)).

Greetings, people of the forum. I am writing to you with a poser, which, unfortunately, unable to cope because the technique to say the least not much apart =). I need to reinstall my windows, I basically know what and how, but there are nuances. Computer, this is my home, but I'm on it and do the work, so there is a lot of installed programs and applications that I need purely for work. That's right, these programs need to keep something like (not all but some of them, but enough) that on my new windows xp they remained in its current form. as far as I know, if you just reinstall the system, then the whole infa disappear (it was a sad experience) ... Can they keep it like? Just then reinstall these programs are very long, and I could not do it. And our system admin just crazy. Not only does it not help to question, but if I have to put the program will swear that I'm blonde, and yet the entire room procuration =). Therefore, I ask your help and even desirable that programm it was in Russian, and yet it is desirable to free and simpler)) that I caught. Or it may have some other way to do so as I have, well, not to reinstall all the applications again. Who is not difficult to skinte name applets on emeyl and as you said not much kick)). Responded to all people thanks in advance)).


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
exergy33
mesaj 21 Jan 2011, 06:27 PM
Mesaj #81


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.958
Inscris: 9 August 05
Din: marginea viselor
Forumist Nr.: 6.763



QUOTE(fiica_lunii @ 14 Jul 2008, 01:05 PM) *
In ceea ce priveste subiectul topicului acesta, pot sa spun ca si eu am luat bataie cu cureaua de la parintii mei de mergeam cu fundul vanat la scoala. Toate astea au inceput prin clasa a treia cand nu am mai luat premiul I. Cam toate bataile care le-am mancat au fost pentru notele de la scoala. Intr-un fel ii inteleg pe parinti ca isi doreau sa ma faca sa invat, pentru a avea siguranta unui viitor mai bun, dar nu pot sa spun ca le-a folosit la ceva, pentru ca nu am putut toci niciodata. Eu invatam doar la obiectele care imi placeau si la care aveam profesori buni, care stiau sa te atraga. La restul nu puteam toci si pace.


Cred ca printre lucrurile pe care ar trebui sa le apreciez la parintii mei e si faptul ca niciodata nu ne-au pedepsit in nici vreun fel pentru note. Nu ca nu le-ar fi placut sa avem 10 pe linie sau premiul I cu coronita ...
Tata avea si o vorba. Spunea ca singura lui dorinta e ca dupa 12 ani de scoala sa stim ce-i cu noi smile.gif

Problemele grave, sau cele ce tin de structura individului, nu-si gasesc rezolvarea prin violenta.


--------------------
*_*_*

Pierdut în Geometria Uitării
Căutând Ipote(nu)zele Fericirii -
Trecătorul -X-

https://exergy33.wordpress.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Felina
mesaj 13 Jun 2011, 04:58 PM
Mesaj #82


bulina
******

Grup: Membri
Mesaje: 10.489
Inscris: 19 January 05
Forumist Nr.: 5.473



Eu nu am fost batuta de parinti. Asa frica imi era de ei incat m-am educat sa fiu extrem de cuminte. De curand am aflat ca nu aveau o clipa de intimitate pentru ca eu nu mai ieseam din casa. rofl.gif


--------------------
"Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume.
A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
exergy33
mesaj 8 Mar 2012, 08:40 PM
Mesaj #83


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.958
Inscris: 9 August 05
Din: marginea viselor
Forumist Nr.: 6.763



Parinti, deci atentie ! wink.gif


--------------------
*_*_*

Pierdut în Geometria Uitării
Căutând Ipote(nu)zele Fericirii -
Trecătorul -X-

https://exergy33.wordpress.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Erwin
mesaj 8 Mar 2012, 10:44 PM
Mesaj #84


Cronicar
******

Grup: Admin
Mesaje: 5.082
Inscris: 26 December 05
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 7.531



Atenție, părinți! Luați o pauză dela bătut copiii și bateți-vă mai bine între voi cu perne, cu flori (zise Băsescu) și cu... ciocolată! rofl.gif drool.gif devil.gif


--------------------
pantha rhei
Universul Fractal
The universe appears to be fractal, cyclic and self-regenerating. Implied is that it is eternal and infinite.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Oiski-Poiski
mesaj 13 Mar 2012, 08:53 AM
Mesaj #85


femeia de pe luna
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.998
Inscris: 22 January 05
Din: LUNA
Forumist Nr.: 5.504



Conform unui studiu tocmai iesit 40 % din parinti in Germania isi pocnesc copiii.Cei mai multi nu o fac pentru ca sunt convinsi ca bataia aduce ceva bun cu ea ci pentru ca nu stiu sa gaseasca o alta iesire din problema.
In vestul Europei Germania este undeva la mijloc la batutul copiilor.Sunt intrecuti de francezi .Cei mai intelepti sunt suedezii unde deja in 1979 a fost stabilit prin lege ca copiii au dreptul la o educatie fara bataie.


Credeti ca o lege in acest sens ar schimba si mentalitatea romanului ?






--------------------
"Vorbeste doar atunci cand cuvintele tale sunt mai valoroase decat tacerea"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 13 Mar 2012, 10:21 AM
Mesaj #86


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



Nu

Mentalitatile nu se schimba prin lege.

Insa daca macar frica de rigorile legii ar determina mai putini parinti sa isi cafteasca odraslele, tot ar fi mai bine decat deloc. Se spune ca "violenta este ultimul refugiu al incompetentilor" - deci doar un parinte incompetent ajunge sa-si loveasca copiii.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Felina
mesaj 13 Mar 2012, 12:35 PM
Mesaj #87


bulina
******

Grup: Membri
Mesaje: 10.489
Inscris: 19 January 05
Forumist Nr.: 5.473



eu zic ca nici o lege nu poate oppri un parinte sa isi loveasca copilul. ca sa nu mai spun ca violenta asspupra copilului are multe feluri de a fi aplicata, nu numai fizic.

intre patru pereti nimeni, absolut nimeni nu poate sti ce se intampla.

doar educatia poate schimba ceva fundamental in mentalitatea oamenilor.

legea poate scapa un copil de cateva batai, e adevarat, dar nu ii poate elimina violenta din viata.


--------------------
"Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume.
A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
LINICA
mesaj 13 Mar 2012, 02:06 PM
Mesaj #88


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 640
Inscris: 6 August 04
Forumist Nr.: 4.202



Abis, nu as folosi "parinte incompetent", ci mai degraba "parinte ranit sau/si imatur". Pentru ca aceasta competenta este cam relativa.

Cred ca ranile pricinuite unui copil(si nu doar) sunt de multe feluri. Am auzit adulti care le-au reprosat parintilor ca mai bine ii bateau decat sa ii lase sa faca ce vor. Dar de ce? Pentru traiesc in medii in care comunicarea (verbala/gestuala) si-a pierdut esenta.

E un dar aparte sa comunici si sa te comunici copilului cu mesajul potrivit, adecvat varstei; dar ce te faci cand limbajul din alte medii frecvantate de acesta nu coincide cu cel de acasa, si invers?
Ma refer la copii care inteleg doar prin jignire, sau cu o plama, ca e vorba de ceva serios pentru ca acasa- sau invers, la scoala- are parte de acest fel de tratament - sau intre amici, sau la rude(unde petrece mult timp) etc.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 13 Mar 2012, 02:18 PM
Mesaj #89


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE(LINICA @ 13 Mar 2012, 02:06 PM) *
Am auzit adulti care le-au reprosat parintilor ca mai bine ii bateau decat sa ii lase sa faca ce vor.

Asta este alta discutie - ce limite impui unui copil. Nu are legatura cu discutia despre violenta.

QUOTE
ce te faci cand limbajul din alte medii frecvantate de acesta nu coincide cu cel de acasa, si invers?

Nu pot sa iti raspund in doua cuvinte smile.gif
Vorbim despre varste diferite, despre personalitati diferite, despre cazuri diferite...

Dar asa, pe scurt: depinde in primul rand de parinte, este responsabilitatea lui sa aleaga acele medii pe care copilul sau le frecventeaza ori le evita.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
goguta
mesaj 13 Mar 2012, 02:20 PM
Mesaj #90


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.116
Inscris: 24 December 08
Forumist Nr.: 12.676



Eu nu stiu pe nimeni care sa fi ramas cu sechele in viata din cauza palmelor(palme nu "jucat in picioare") primite de la parinti, ba din contra stiu numai cazuri care recunosc rolul si valoarea educativa a respectivelor palme, chiar daca nu sunt de acord cu educatia prin bataie. Dar cunosc persoane care au sechele din cauza violentei sau indiferentei exercitate la nivel intelectual, in aceste cazuri aparand si violenta fizica exagerata - de genul batai pana rup batul pe tine!

Normal ca orice palma data unui copil este o scapare care trebuie evitata. Dar mult mai periculoasa mi se pare ignorarea copiilor si abuzarea lor intelectual vorbind. Fortarea si pedepsirea lor fara suficiente explicatii, de multe ori pe principiul "ti-am mai zis asta, n-ai inteles!" si luat copilul si aruncat cu forta intr-o camera sub forma de pedeapsa, mi se pare o treaba foarte periculoasa(periculoasa, nu gresita neaparat) care poate creea sechele la nivel inconstient si o usoara predispunere spre violenta.

Disponibilitatea de a-i acorda atentia si de a-i explica de cat mai multe ori ce e bine si ce nu, mi se par lucruri mult mai importante decat o palma data in ultima instanta dupa lungi explicatii - cheia fiind lungimea respectivelor explicatii sa fie suficienta.

Foarte complicat oricum, iar concluzia mea e ca orice forma de violenta, chiar si o palma este o dovada de incapacitate a parintelui, incapacitate pe care e bine sa si-o asume.


--------------------
Analiza stiri
"Stiu ca sunt prost. Dar cand ma uit in jur, prind curaj"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 13 Mar 2012, 02:36 PM
Mesaj #91


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE(goguta @ 13 Mar 2012, 02:20 PM) *
Normal ca orice palma data unui copil este o scapare care trebuie evitata. Dar mult mai periculoasa mi se pare ignorarea copiilor si abuzarea lor intelectual vorbind. Fortarea si pedepsirea lor fara suficiente explicatii, de multe ori pe principiul "ti-am mai zis asta, n-ai inteles!" si luat copilul si aruncat cu forta intr-o camera sub forma de pedeapsa, mi se pare o treaba foarte periculoasa(periculoasa, nu gresita neaparat) care poate creea sechele la nivel inconstient si o usoara predispunere spre violenta.

Corect - deci trebuie sa fie evitate atat pedepsele fizice, cat si violenta verbala, si ignorarea, si pedepsele insuficient explicate (totusi, nu inteleg, cum vine "treaba periculoasa dar nu gresita"?)



--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
LINICA
mesaj 13 Mar 2012, 02:55 PM
Mesaj #92


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 640
Inscris: 6 August 04
Forumist Nr.: 4.202



Deja e vorba de perfectiune, abis. Mi-e putin greu sa cred ca exista un procentaj de 10% care nu isi ranesc copiii.
Eu cred ca e bine sa ne ferim de cele enumerate foarte bine mai sus, si sa invatam impreuna cu copiii nostri sa ne cerem iertare.

Cred ca goguta se refera ca nu e neaparat gresita pedeapsa de a incuia copilul in casa. Eu una nu as aborda-o, din simplul motiv ca mie nu imi place deloc, iar la mine nu a tinut (am evadat biggrin.gif )

Edit: a nu se comenta pe "nu-mi place". E clar ca nu e placut sa pedepsesti, dar trebuie sa te gandesti la ceva impreuna cu sotul(daca nu si cu copilul cand acesta e mai maricel).

Acest topic a fost editat de LINICA: 13 Mar 2012, 03:02 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
goguta
mesaj 13 Mar 2012, 03:43 PM
Mesaj #93


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.116
Inscris: 24 December 08
Forumist Nr.: 12.676



Abis ma refeream la faptul ca pedepsitul cu dus in camera lui este metoda promovata intens vs. o palma la fund daca tot nu intelege, sau face o prostie in cunostinta de cauza. De asta nu e o metoda gresita in esenta, ba chiar recomandata de multi.
Dar poate fi periculoasa daca nu exista explicatii suficiente.

Prin metoda asta copilul isi poate dezvolta frustrari foarte mari pentru ca DE CELE MAI MULTE ORI priveste asta ca pe o ABANDONARE din partea parintilor, l-au aruncat intr-o camera si i-au inchis usa-n nas, sa stea acolo sa se gandeasca la ce a facut!
Dar de multe ori parintii au in cap doar pe ale lor, nu discuta si nu-i accepta argumentele si cand nu-i asculta il arunca in camera de pedeapsa, dar nu-l lovesc, doar il forteaza eventual. Frustrarile astfel acumulate de copil pot duce la violenta fata de frati sau de partenerii de joaca, copii dezvoltandu-si o oaresce intoleranta cauzata de "abandonul" de care au ei parte, devin mai insensibili fata de semeni, asa li se pare normal, asa inteleg ei tratamentul de care au parte.

D-asta am zis ca in esenta nu e gresita, se incearca evitarea palmei la fund, dar mi se pare, personal, mai periculoasa.

Acest topic a fost editat de goguta: 13 Mar 2012, 03:44 PM


--------------------
Analiza stiri
"Stiu ca sunt prost. Dar cand ma uit in jur, prind curaj"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 13 Mar 2012, 03:49 PM
Mesaj #94


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



Multumesc pentru explicatii, e mai clar acum.

Mie mi-a fost de mare folos cartea asta
Ai citit-o cumva?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
goguta
mesaj 13 Mar 2012, 04:28 PM
Mesaj #95


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.116
Inscris: 24 December 08
Forumist Nr.: 12.676



N-am citit-o, mersi de link.
Noi am discutat mult pe tema asta, sotia a stat pe parinti.com foarte mult timp incepand cu vreo 3 ani inainte de a avea noi primul copil, si am analizat impreuna mult ce si cum.
Bine, de la teorie la practica e o cale foarte lunga.
Pe mine foarte mult m-au ajutat Florin Colceag, in ceea ce priveste educatia, si mi-e ciuda tara cand vad ca filmuletele lui pe Youtube au 100-200 de vizualizari doar.
Avem si noi o somitate si n-o promovam deloc.


--------------------
Analiza stiri
"Stiu ca sunt prost. Dar cand ma uit in jur, prind curaj"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Oiski-Poiski
mesaj 13 Mar 2012, 06:21 PM
Mesaj #96


femeia de pe luna
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.998
Inscris: 22 January 05
Din: LUNA
Forumist Nr.: 5.504



Parintii care isi bat copiii sunt in ochii mei doar cu o treapta mai sus de animale.Si asta pentru ca merg in doua labe si nu in patru ca animalele.

NU exista scuza pentru asta.Nu ai timp pentru copil ca sa cauti alte metode atunci nu fa copii.Vezi-ti de hobyurile tale, de distractii,de job , de barbat sau invers de muiere si lasa copiii pentru altii.

Copilul meu nu a primit o palma de la mine in 14 ani de zile insa numai eu stiu cati nervi m-a costat asta.
Terminati cu prostiile ca o palma nu strica, ca de la o palma pana la o bataie crunta nu e cale mare.


Nu am inteles fraza de mai jos.Am nevoie de explicatii.

"Ma refer la copii care inteleg doar prin jignire, sau cu o plama, ca e vorba de ceva serios pentru ca acasa- sau invers, la scoala- are parte de acest fel de tratament - sau intre amici, sau la rude(unde petrece mult timp) etc."



--------------------
"Vorbeste doar atunci cand cuvintele tale sunt mai valoroase decat tacerea"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cucu Mucu
mesaj 13 Mar 2012, 06:34 PM
Mesaj #97


From Cooca Macaii
******

Grup: Moderator
Mesaje: 7.228
Inscris: 3 March 04
Din: Pe luna
Forumist Nr.: 2.443



QUOTE(Oiski-Poiski @ 13 Mar 2012, 06:21 PM) *
Parintii care isi bat copiii sunt in ochii mei doar cu o treapta mai sus de animale.Si asta pentru ca merg in doua labe si nu in patru ca animalele.


thumb_yello.gif Consider ca atunci cand ti-ai lovit copilul admiti ca esti un parinte prost, care a esuat in a-si educa copilul sa nu ajunga in situatia de a fi lovit. Oricat de multi nervi ti-ar consuma, intotdeauna exista si o alta cale in afara lovitului. Ce ati spune daca seful v-ar rade cate o palma cand nu va indepliniti sarcinile de serviciu, sau politaiul v-ar arde cate o palma ca nu purtati centura? Ar fi misto, nu? ohyeah.gif


--------------------
Sometimes, the majority only means that all the fools are on the same side.

If you could reason with religious people there would be no religious people!
Don't pray in my school, and I won't think in your church!
Ziarul de Rimnic
Go to the top of the page
 
+Quote Post
goguta
mesaj 14 Mar 2012, 12:05 AM
Mesaj #98


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.116
Inscris: 24 December 08
Forumist Nr.: 12.676



QUOTE(Oiski-Poiski @ 13 Mar 2012, 06:21 PM) *
Copilul meu nu a primit o palma de la mine in 14 ani de zile insa numai eu stiu cati nervi m-a costat asta.

Dar de la tata a mai primit una la fund sau dupa ceafa asa de avertisment?


--------------------
Analiza stiri
"Stiu ca sunt prost. Dar cand ma uit in jur, prind curaj"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
goguta
mesaj 14 Mar 2012, 12:11 AM
Mesaj #99


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.116
Inscris: 24 December 08
Forumist Nr.: 12.676



QUOTE(Cucu Mucu @ 13 Mar 2012, 06:34 PM) *
thumb_yello.gif Consider ca atunci cand ti-ai lovit copilul admiti ca esti un parinte prost, care a esuat in a-si educa copilul sa nu ajunga in situatia de a fi lovit. Oricat de multi nervi ti-ar consuma, intotdeauna exista si o alta cale in afara lovitului. Ce ati spune daca seful v-ar rade cate o palma cand nu va indepliniti sarcinile de serviciu, sau politaiul v-ar arde cate o palma ca nu purtati centura? Ar fi misto, nu? ohyeah.gif

Da, m-am gandit si eu la exemplele astea.
Are legatura cu lasitatea oare? Bati un copil pentru ca stii ca esti mult mai puternic decat el si nu poate riposta?
Si nevasta te face sa turbezi mai rau decat un copil, cateodata, dar eu stiu doar cazuri de palme la copii, de palme date la nevasta nu stiu, sa fie tot din lasitate, din frica de consecinte pentru ca in general copiii nu baga divort ...

Acest topic a fost editat de goguta: 14 Mar 2012, 12:12 AM


--------------------
Analiza stiri
"Stiu ca sunt prost. Dar cand ma uit in jur, prind curaj"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
exergy33
mesaj 14 Mar 2012, 06:32 AM
Mesaj #100


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.958
Inscris: 9 August 05
Din: marginea viselor
Forumist Nr.: 6.763



QUOTE(goguta @ 14 Mar 2012, 01:11 AM) *
Si nevasta te face sa turbezi mai rau decat un copil, cateodata, dar eu stiu doar cazuri de palme la copii, de palme date la nevasta nu stiu, sa fie tot din lasitate, din frica de consecinte pentru ca in general copiii nu baga divort ...

hmm.gif ... yeahrite.gif


--------------------
*_*_*

Pierdut în Geometria Uitării
Căutând Ipote(nu)zele Fericirii -
Trecătorul -X-

https://exergy33.wordpress.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Oiski-Poiski
mesaj 14 Mar 2012, 07:49 AM
Mesaj #101


femeia de pe luna
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.998
Inscris: 22 January 05
Din: LUNA
Forumist Nr.: 5.504



QUOTE(goguta @ 14 Mar 2012, 01:05 AM) *
Dar de la tata a mai primit una la fund sau dupa ceafa asa de avertisment?



Nu, si asta din simplul motiv ca am cascat ochii cand m-am casatorit si nu am luat un animal de barbat.Inteleg ca este aproape imposibil de crezut ca nu ne-am batut copilul niciodata insa asta este , nu le poti avea pe toate

I se da copilului una dupa ceafa ca avertisment ? Ca avertisment la ce ? Ca tu esti seful ? Si dupa avertisment ce urmeaza ?



--------------------
"Vorbeste doar atunci cand cuvintele tale sunt mai valoroase decat tacerea"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 14 Mar 2012, 09:44 AM
Mesaj #102


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE(Oiski-Poiski @ 14 Mar 2012, 07:49 AM) *
Inteleg ca este aproape imposibil de crezut ca nu ne-am batut copilul niciodata insa asta este , nu le poti avea pe toate

Nu este imposibil - nici noi nu ne-am lovit niciodata fetita (acum are patru ani) si nici nu o vom face vreodata.

O singura data am fost tentat - atunci cand a inceput ea sa ne loveasca, si pe mine, si pe mama ei. Am fost tentat sa ii arat pe pielea ei ce inseamna sa lovesti pe altul, ca sa nu mai faca asta altadata. Insa am renuntat repede la idee.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
goguta
mesaj 14 Mar 2012, 11:38 AM
Mesaj #103


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.116
Inscris: 24 December 08
Forumist Nr.: 12.676



QUOTE(Oiski-Poiski @ 14 Mar 2012, 07:49 AM) *
Inteleg ca este aproape imposibil de crezut ca nu ne-am batut copilul niciodata insa asta este , nu le poti avea pe toate

Te cred, de ce sa nu te cred, si va felicit!


--------------------
Analiza stiri
"Stiu ca sunt prost. Dar cand ma uit in jur, prind curaj"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cla
mesaj 14 Mar 2012, 01:49 PM
Mesaj #104


Cla
******

Grup: Membri
Mesaje: 16.086
Inscris: 7 May 04
Din: Noris Rock City
Forumist Nr.: 3.415



Nici eu nu mi-am batut copilul, i-am tras doar un sut în cur când a fost obraznic cu maica-sa spoton.gif
Si credeti-mi ca a înteles-o.
Sa fi vazut cum a stat pe scari în chiloti, pâna ce s-a saturat, a venit si si-a cerut iertare de la mama smile.gif
Bineînteles ca am avut ceva dulciuri pentru prostu spoton.gif

Acest topic a fost editat de Cla: 14 Mar 2012, 01:55 PM


--------------------
Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
LINICA
mesaj 16 Mar 2012, 11:33 PM
Mesaj #105


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 640
Inscris: 6 August 04
Forumist Nr.: 4.202



QUOTE(Oiski-Poiski @ 13 Mar 2012, 06:21 PM) *
Nu am inteles fraza de mai jos.Am nevoie de explicatii.

"Ma refer la copii care inteleg doar prin jignire, sau cu o plama, ca e vorba de ceva serios pentru ca acasa- sau invers, la scoala- are parte de acest fel de tratament - sau intre amici, sau la rude(unde petrece mult timp) etc."


Cand am scris asta aveam in minte o familie din anturajul meu, ai caror copii sunt(au fost) mai mult singuri acasa, parintii fiind la lucru mai toata ziua. Cu vorba buna nu au putut sa il educe pe unul dintre ei si au apelat la pedepse. Din pacate, si la bataie. La bataie a tinut. De frica, nu a mai plecat de acasa fara voia parintilor (intrase intr-o gasca de cartier pe la 14 ani, unde o parte deja consumau droguri. Parintii erau disperati). Fusese un copil crescut in parte si de bunici, care ii mai aplicau cateva cand facea boacane...

Va felicitam, Oiski! Si noi speram din tot sufletul sa ne educam copiii comunicand cu ei si avand muuuulta rabdare, mai ales la varsta asa spusa a "ne-intelegerii".
Go to the top of the page
 
+Quote Post

4 Pagini V  < 1 2 3 4 >
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 28 March 2024 - 01:30 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman