HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Cuvinte Cheie

Politica Interna, Politica Externa, Uniunea Europeana ...

 
Closed TopicStart new topic
> Sa Fim Ca Dacii, istoric
cocosel
mesaj 11 Jan 2007, 12:09 PM
Mesaj #1


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.933
Inscris: 20 December 06
Din: London/Bucharest
Forumist Nr.: 9.114



facand o paralela nu pot decat sa spun ca noi si acest neverosimil popor...si-a uitat conditia...noi prin definitie suntem o natie care cautam si cautam ....si niciodata nu admitem cu discernamant ceea ce ne deosebeste in cele din urma fata de semenii nostrii din exterior...din vest din est de unde vreti...ar trebui sa fim mandrii de faptul ca ducem in sange gena straveche a unui popor atat de viguros,atat de maiastru..cum era poporul dac..sau mai in urma al poporul trac..de ce tot timpul cautam sa ne raportam la ceea ce alte natii au realizat prin vaste si numeroase cuceriri?...noi prin cunosterea reala a identitatii noastre ar trebui sa stim ca suntem printre putinele popoare din lume care nu au tanjit niciodata la ceea ce altii au avut...noi ne-am limitat sa culegem doar roadele propriei noastre inteligente.....atragand asupra noastra numai ganduri de dominare....numai razboaie de cuceriri...de ce pamantul acesta a fost tot timpul asa de ravnit?...de la romanii pana acum.. cand ne laudam cu intrarea in structurile europene..ce ironie!...pentru ca noi am fost aici ca si popor si niciodata nu am predat armele...am ramas cu aceeasi traditie milenara statornicita de datini,obiceiuri si nu am permis ca cineva sa ne importe nimik din sarbatorile si festivitatile noastre...si sa faca din asta ceva demn de lauda..am ramas aici uitati de lume si de milenii..traind de la o bejenie la alta..dar cu idealul ca noi avem ceva ce ei nu au.... si nu pot spune ca vor avea vreodata...iubirea noastra,pamantul romanesc.. sorry.gif .
.....eu nu pot sa inteleg de ce nu incercam sa analizam cine de fapt suntem ? si cine am fost mai degraba?...haideti sa luam de pilda poporul dac..ce ii caracteriza de alte natii...pai tocmai faptul ca ei pretuiau virtutea (cea mai nobila dupa mine.. calitate)..aceea virtute care te inalta..care te pune pe culmi nemasurabile si care te indeamna sa fii curajos dar in acelasi timp cumpatat..sa lupti pana la ultima picatura a sufletului...erau caracterizati de celalalte popoare ale vremii drept... lupi....,cunosteau prin preoti lor de o inalta tinuta morala.... mersul planetelor,...secretele astronomice,..cum creste si scade orbita lunii,...cum globul de foc al soarelui intrece in masura globul pamantesc,...cum cele 346 de stele trec in drumul lor cel repede de la rasarit la apus spre a se apropia sau indeparta de polul ceresc,...practicau ritualuri samanice prin care preziceau viitorul,...divinatia prin animale sacre,prin viziuni,....credeau in nemurire ca atare (sau numai in imortalitatea sufletului),...vindecarea prin corelatie trup-suflet(neglijata tot mai mult astazi),...predicarea curajului,..cunoasterea dreptatii si a cinstei..intr-un cuvant erau un popor ce nu se temea de moarte ...si putem sa admitem erau cu adevarat un popor de maestri.. sorry.gif
...acum noi ne lamentam si incercam sa gasim scuze de tot felul pentru actiunile noastre ,uitam ca suntem si apartinem unui popor de-a dreptul fascinant,predicam tot mai mult idea de natiune a Europei..de faptul ca nu avem prea multe valori...ca nu stim sa ne alegem valorile....ca au disparut geniile...ca ar trebui sa incepem si noi o initiere in ceea ce priveste dominarea sau cucerirea ...fals!!!fals!fals!!!
...am ramas si vom fi aceeasi romani plini de caracter..plini de virturti si nu trebuie niciodata sa uitam cine am fost...in fiecare zi apar alte genii insa ochii nostri nu pot sa le vada...valori sunt la tot pasul dar le ignoram ...haideti sa ne amintim cine de fapt suntem si sa-i lasam pe alti sa creada ca ne domina...ca ne-au cucerit...si sa fim demni de realitatea ca suntem cu adevarat romanii... ohyeah.gif .


--------------------
"Mă simt ca într-o barcă, singur, pe un lac necunoscut, dus de curenti din ce în ce mai departe de mal. Chiar dacă as striga "ajutor" nu m-ar auzi nimeni. Asa că prefer să tac si să cred că alunec printr-un vis. Spre ce? Habar n-am..."
Octavian Paler

" Truth may seen, but cannot be : / beauty brag, but'tis not she; / truth and beauty buried be."
W. S.
"GIVE me women, wine, and snuff / Untill I cry out "hold, enough!" / To No. 7, just beyond the circus day / A winding-sheet, ah ME! I must be away!"
John K.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Closed TopicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 28 March 2024 - 01:28 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman