HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Cuvinte Cheie

Politica Interna, Politica Externa, Uniunea Europeana ...

 
Reply to this topicStart new topic
> Est-vest, occident-orient
danieldaylewis
mesaj 30 Dec 2006, 02:04 AM
Mesaj #1





Grup: Musterii
Mesaje: 0
Inscris: 16 December 06
Forumist Nr.: 9.092



Pe 21 Decembrie 1990, premierul britanic de atunci, John Major se afla la emisiunea “Good Morning America”, unde fusese invitat pentru a lua parte la un interviu.Intr-o clipa de neatentie Major s-a referit la actiunile pe care “OCCIDENTUL” le initiase pe vremea aceea impotriva lui Saddam Hussein.Agilitatea si tactul desavarsit l-au determinat pe dl. Prim-Ministru sa se corecteze, folosind expresia “comunitatea mondiala ( world community ) in loc de “occident”.Insa oare nu avea el dreptate atunci cand gresea ? Si oare nu avea mai multa dreptate decat credea?
Caci de ceva vreme incoace auzim frecvent expresia “international community” in mass-media si in discursurile conducatorilor tarilor membre G8.O simpla constatare ne dezvaluie faptul ca aceasta sintagma desemneaza de fapt un grup restrans de state – acela al statelor Occidentale ( plus Japonia ), post-industrializate.
Occidentul este in momentul de fata un extraordinar pol de putere politica si economica, in raport cu celelalte civilizatii.Singurul adversar al Vestului, URSS-ul, a falimentat demult; orice conflict de natura militara intre statele occidentale este aproape de neconceput, iar puterea militara a Vestului este de neegalat.Occidentul domina institutiile politice si de securitate internationala ,iar alaturi de Japonia institutiile economice internationale majore
Probleme de politica si securitate mondiala sunt discutate si solutionate (cel putin la nivelul “mesei verzi” ) de catre triumviratul SUA, Marea Britanie si Franta, iar problemele economice globale de catre SUA,Germania si Japonia – toate aceste state mentinand stranse legaturi unele cu celelalte.Orice persoana inzestrata cu bun-simt poate observa ca Deciziile luate in cadrul Consiliului de Securitate ONU sau de catre Fondul Monetar International, decizii ce reflecta interesele Vestului, sunt infatisate lumii ca reflectand dezideratele comunitatii internationale.
Aceasta sintagma, “comunitatea internationala” este doar o expresie eufemistica menita sa sporeasca legitimitatea actiunilor ce reflecta interesele Statelor Unite precum si a altor state occidentale.Prin intermediul Fondului Monetar International si al altor institutii economice internationale, Vestul isi promoveaza interesele economice, impunand altor natiuni politici economice considerate potrivite, de catre aceeasi “comunitate internationala”.Astfel, institutiile internationale, puterea militara ( vezi razboiul din Afghanistan si razboiul din Irak ) si resursele economice sunt folosite intru prezervarea suprematiei Occidentului, a intereselor si a valorilor sale culturale.

Lumea Occidentala numara in jur de 1 mld. de suflete in timp ce restul lumii numara in jur de 5 miliarde de finite umane.La o scara redusa, nationala sa spunem, nici un stat occidental nu ar accepta o situatie in care doar 15 % din populatia sa, ar alcatui legi pentru ceilalti 85 %.Si tocmai aceasta savarseste Occidentul la scara mondiala acum.
Voi ce credeti despre aceasta stare de fapt?


______
*daca Occidentul are, in ceea ce priveste Romania, pe langa interese materiale si un set de interese morale,atunci sa-l intampinam cu deschidere si entuziasm.
Dar daca Occidentul are in agenda sa interese materiale, si numai interese materiale, a caror caracter poate fi pus moralmente sub semnul intrebarii atunci nu pot sa zic decat : Fu*CK THE WEST!



_______________
**in prag de aderare a Romaniei la UE imi aduc aminte de o scurta poveste.It goes like this : "Intr-o iarna peste masura de friguroasa, un grup de arici au decis sa intre intr-o scorbura pentru a se adaposti de frig si a se incalzi impreuna.Astfel s-au adunat impreuna in scorbura - numai ca tepii lor, prea lungi,prea diferiti si prea desi, le-au distrus armonia si i-au indepartat nu dupa mult timp ,pe unii de ceilalti.....


Go to the top of the page
 
+Quote Post
HerrGott
mesaj 28 Jan 2007, 02:12 PM
Mesaj #2


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 118
Inscris: 16 December 04
Forumist Nr.: 5.210



Eu as spune: sa va concentrati luptele si interesele catre Bruxelles, lasati la o parte parlamentul acela ridicol de la Bucuresti. Scoateti si desfintati parlamentul - "marea gaura bugetara de hoti specializati in furt calificat ai Romaniei". Desfintati si toata clasa politica de dambovita si introduceti structuri care sa se bazeze pe principiul transparenteti totale ca in Finlanda.
Reforme si restructurari radicale. Eliberati-va si scapati de asa zisii afaceristi israelieni care va umplu deja tara de bancari ai satanei.
Si in 10 ani va garantez ca vorbim de o noua Romanie integrata corect in Uniuea Europeana.

numai bine!

Acest topic a fost editat de HerrGott: 28 Jan 2007, 02:53 PM


--------------------
Im Untergang des Abendlandes.
Gloobä.dä - ischtdäs deidsschä Pordal fir ghrischtlichn Gloohm.
Siehe, der Stern, den die Weisen im Morgenland gesehen hatten,
ging vor ihnen her, bis er über dem Ort stand, wo das Kindlein war.
Der Herr segne euch je mehr und mehr, euch und eure Kinder!
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 29 March 2024 - 03:26 AM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman