HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Cuvinte Cheie

Politica Interna, Politica Externa, Uniunea Europeana ...

> Inlocuitorul Mig-urilor In Armata Romana, F16 vs Gripen
John B
mesaj 27 Nov 2006, 04:47 PM
Mesaj #1


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 886
Inscris: 18 November 05
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 7.294



In ultimul timp se pare ca exista certitudinea si la nivelul cel mai inalt ca Mig-21 trebuie inlocuit chiar daca a fost modernizat si acum i sa adaugat un nume nou "Lancer".Cred ca modernizarea sa facut cam tarziu,deoarece structura si celula erau deja intro faza inaintata de imbatranire, fapt care pentru cine nu stie, in aviatie exista un termen consacrat, numit "resursa". Acest termen nu poate fi depasit iar cand resursa sa epuizat avionul trebuie interzis de la zbor. Mig-21, un avion din secolul 20 desi numele sau este 21 ca si secolul in care ne aflam, timpul sau a trecut si trebuie scos la pensie.
Se vehiculeaza ca acest avion va fi inlocuit cu F-16 un avion american vechi si bine inteles cu structura si celula obosita, care pe deasupra este destul de scump in exploatare si intretinere, sau de avionul suedez Jas 39 "Gripen" care este un avion cu cheltuieli pe jumatate cat un F-16 avand in acelasi timp resursa intacta.
Optarea pentru varianta Gripen in afara avantajelor directe, ar aduce mult mai multe beneficii Romaniei, intrucat suedezii practica un sistem foarte bine pus la punc de contrabalansare a eforturilor financiare prin contracte economice compensatoare.

Iata mai jos un articol excelent despre Gripen din revista Top Gun.

JAS 39 Gripen


--------------------
I wish I can fly
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Mesaje in acest topic


Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 29 March 2024 - 04:00 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman