HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Dezbateri Filosofie

Acest subforum este destinat dezbaterilor filosofice. Pentru discutii religioase va initam sa vizitati subforumul Universul Credintei.

34 Pagini V  « < 15 16 17 18 19 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Placeri Gratuite Sau Foarte Ieftine, Aduc banii fericirea?
Helmuth
mesaj 29 May 2007, 09:41 AM
Mesaj #561


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 366
Inscris: 8 November 06
Forumist Nr.: 8.912



QUOTE (axel @ 29 May 2007, 09:51 AM)
QUOTE (Helmuth @ 29 May 2007, 10:23 AM)
, dar trebuie sa recunoastem ca un astfel de personaj nefericit, care munceste mult si ii obliga indirect si pe altii sa munceasca la fel, e un element periculos si antipatic care o cauta cu lumanarea.

rofl.gif

Asta se numeste concurenta, sa stii wink.gif

Poti s-o numesti cum vrei, tot o aberatie iritanta ramane.


--------------------
munceste mai putin, traieste mai mult!
Fericire fara bani
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Helmuth
mesaj 18 Jun 2007, 04:38 PM
Mesaj #562


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 366
Inscris: 8 November 06
Forumist Nr.: 8.912



QUOTE (Helmuth @ 17 Apr 2007, 02:05 PM)
Cu ideea de modernizare si progres sunt de acord, insa de multe ori ceea ce aparent e progres ascunde de fapt un regres: calculatorul, util in anumite privinte, inseamna pt foarte multi degradarea fizica si sedentarism; televizorul este un mijloc de distractie, dar care de multe ori devine un instrument de imbecilizare si manipulare in masa; fabricile or produce unele lucruri bune, dar tot ele inseamna si poluare si boli, iar despre efectele mancarii de la fast fooduri se stie cat de nocive sunt.

Un alt exemplu interesant:

"Masinile nu ne-au scutit de truda, pentru ca ele trebuie supravegheate de oameni si sunt in posesia capitalistilor, in ale caror maini au devenit instrumente de inrobire si plictiseala. Exprimat mai simplu, fiintele umane sunt angajate pe salarii mai mici pentru a supraveghea functionarea masinilor pt ca proprietarii companiei sa obtina profit. [...]

Pe vremuri, Jack si Jill urcau un deal ca sa aduca o galeata cu apa. In timp ce faceau asta, ne inchipuim ca aveau parte de o plimbare placuta, admirand frumusetile naturii si probabil purtau si o discutie pe drum. Astazi, Jill deschide robinetul iar Jack se duce la munca pt a plati robinetul, instalatorii, factura pe apa si intretinerea unui sistem extrem de complicat de rezervoare, pompe si conducte. [...] Asadar, cand se insumeaza munca tuturor celor care participa la la acest lant, apa de astazi se obtine cu mult mai munca, sudoare, cheltuiala, plictiseala si durere decat aceea pe care o scoatem din put."
Tom Hodgkinson


--------------------
munceste mai putin, traieste mai mult!
Fericire fara bani
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Blakut
mesaj 18 Jun 2007, 05:14 PM
Mesaj #563


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.405
Inscris: 16 May 04
Din: Bucuresti, the belly of heck
Forumist Nr.: 3.508



QUOTE
trebuie supravegheate de oameni si sunt in posesia capitalistilor, in ale caror maini au devenit instrumente de inrobire si plictiseala.


Atunci sunt de vina capitalistii. Mai buni erau comunistii care te puneau sa lucrezi manual indiferent de educatia pe care o aveai, nu? biggrin.gif

QUOTE
Exprimat mai simplu, fiintele umane sunt angajate pe salarii mai mici pentru a supraveghea functionarea masinilor pt ca proprietarii companiei sa obtina profit.


Muncitorii nu controleaza mijloacele de productie... unde am mai auzit eu asta? smile.gif Cand au inceput sa le controleze, le-a mers mai bine? Nu cumva de vina este omul, si nu masinaria sau tehnologia? Poti sa schimbi oricand tehnologia, daca nu schimbi omul si mentalitatea sa, degeaba.

QUOTE
In timp ce faceau asta, ne inchipuim ca aveau parte de o plimbare placuta, admirand frumusetile naturii si probabil purtau si o discutie pe drum.


Ai uitat sa spui ca Jack si Jill chiar daca nu plateau instalatori si alte chestii, plateau stapanului feudei in care traiau cota parte din graunte si produse... Nu au fost liberi niciodata.

QUOTE
stazi, Jill deschide robinetul iar Jack se duce la munca pt a plati robinetul, instalatorii, factura pe apa si intretinerea unui sistem extrem de complicat de rezervoare, pompe si conducte.


Pompe si conducte erau si in antichitate. De ce oare a plecat omul din pestera, un adapost natural si care nu necesita constructie si truda, pentru casa si masa? De ce a devenit din culegator, unde nu trebuia decat sa intinda mana, agricultor, unde trebuia sa trudeasca zi de zi?

QUOTE
Asadar, cand se insumeaza munca tuturor celor care participa la la acest lant, apa de astazi se obtine cu mult mai munca, sudoare, cheltuiala, plictiseala si durere decat aceea pe care o scoatem din put.


Este o evolutie obligatorie conglomeratelor de oameni. La sat e ok si e bine sa ai apa din fantana, ce te faci cand trebuie sa duci apa intr-un oras? Cu ce o distribui? Problema nu e cum se obtine apa, ci cum o distribui. Ah, conducta de gaze la sate: ce e mai bine, sa taie fiecare satean cum il taie [smile.gif] capul padurea si sa faca foc cu lemne? Sau sa aibe conducta de gaz?

Mai bine te-ai lua de chestii care sunt cu adevarat useless: in opinia mea bijuteriile... diamantele (inafara de cele industriale) sunt total inutile si mai si costa o gramada de bani. Desigur, nu incerc sa le interzic si nici nu ii consider pe oamenii carora le plac bijuteriile ca sunt fraieri, prosti sau naivi.

Acest topic a fost editat de Blakut: 18 Jun 2007, 05:16 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 18 Jun 2007, 05:14 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
abis
mesaj 19 Jun 2007, 11:39 AM
Mesaj #564


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE (Helmuth @ 18 Jun 2007, 05:38 PM)
Pe vremuri, Jack si Jill urcau un deal ca sa aduca o galeata cu apa. In timp ce faceau asta, ne inchipuim ca aveau parte de o plimbare placuta, admirand frumusetile naturii si probabil purtau si o discutie pe drum.

Sau ni-i imaginam cu spinarile indoite si cu genunchii slabiti de la caratul a mii de galeti de apa murdara si plina de mormoloci. Ni-i imaginam facand acelasi drum zi de zi, prin arsita, vant, ger sau furtuna, incepand de la varsta in care au fost in stare sa traga de o galeata si pana la batranete.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Erwin
mesaj 19 Jun 2007, 10:12 PM
Mesaj #565


Cronicar
******

Grup: Admin
Mesaje: 5.082
Inscris: 26 December 05
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 7.531



QUOTE
Mai bine te-ai lua de chestii care sunt cu adevarat useless:


chestii useless sunt o multime, mai ales in America unde oamenii se ingrasa prea mult nemuncind
- scari rulante la sala de fitness rofl.gif
- fiarele la care tragi la sala de fitness si mai dai si bani pe antrenamente
- masini de tuns iarba ca sa nu te obosesti cosind dar pedalezi de zor la bicicleta medicinala ca sa consumi aceeasi energie
- masina de teren cu care umbli doar prin oras, chiar daca te duci numai pana la aprozar

si lista ar putea continua, dar inchei apoteotic cu cea mai useless chestie de care noi romanii avem parte: sutele de parlamentari si miile, zecile de mii de functionari inutili din birocratia imensa care tinde sa sufoce orice activitate productiva

Acest topic a fost editat de Erwin: 19 Jun 2007, 10:19 PM


--------------------
pantha rhei
Universul Fractal
The universe appears to be fractal, cyclic and self-regenerating. Implied is that it is eternal and infinite.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Helmuth
mesaj 20 Jun 2007, 05:17 PM
Mesaj #566


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 366
Inscris: 8 November 06
Forumist Nr.: 8.912



QUOTE
Poti sa schimbi oricand tehnologia, daca nu schimbi omul si mentalitatea sa, degeaba.


Exact, aici ai nimerit-o. Mentalitatea omului e buba, iar mentalitatea „trebuie sa am cat mai mult si neaparat mai mult decat vecinul. niciodata nu e indeajuns” este marea problema, aproape ca nu gasesc vreo nenorocire din istorie care sa nu fie cauzata de ea. Caile prin care ea a fost pana acum combatuta au dat gres, pentru ca se bazau pe fantezii obscure si indepartate (religia) sau/si pe incercari de a schimba radical natura umana (moralitatea altruismului, de exemplu).
In realitate, cel mai mare succes in combaterea amintitei mentalitati e un procedeu ce tine cont de realitatea imediata si natura omului, facand doar schimbari de optica pe ici-acolo. Lenea, comoditatea, inclinatia spre distractie si lejeritate, combinate cu aversiunea fata de munca (mai ales cea sustinuta) sunt realitati evidente ale naturii umane, ca si orgoliul. Sa-l invatam deci ca poate lenevi cat vrea, ca poate avea chiar si mai mult decat are nevoie fara eforuri deosebite, ca in prezent e victima unui sistem hraparet care ii inventeaza nevoi si ii ofera pretinse satisfactii doar pt a-l tine in sclavie si a profita de pe urma lui cat mai mult. Si ca a tine cont de parerea vecinului vizavi de modul lui de viata este o slabiciune nedemna de o fiinta mandra si orgolioasa.

QUOTE
Atunci sunt de vina capitalistii. Mai buni erau comunistii care te puneau sa lucrezi manual indiferent de educatia pe care o aveai, nu?


Atata timp cat mentalitatea omului ramane aceeasi, nici un sistem politic nu va da rezultatele scontate. Remarc insa ca sistemul capitalist este in mod special nociv si nepotrivit, pt ca face din imbogatire si competitie scopuri in sine si isi anunta si sustine acest program gaunos cu o nesimtire de negasit in alte sisteme politice.

QUOTE
Pompe si conducte erau si in antichitate. De ce oare a plecat omul din pestera, un adapost natural si care nu necesita constructie si truda, pentru casa si masa? De ce a devenit din culegator, unde nu trebuia decat sa intinda mana, agricultor, unde trebuia sa trudeasca zi de zi?


Pentru o viata mai usoara si comoda. Problema e ca pana la urma s-a lasat dus de nas de profitori nesatui care l-au pacalit ca telefonul mobil, automobilul, televizorul sau fast-foodul ii voi face viata mai usoara, si a sfarsit prin a munci de trei ori mai mult pt aceste asa-zise facilitati, care ii ingreuneaza in prezent deplasarea prin oras, il indobitocesc si manipuleaza si il ingrasa si imbolnavesc.

QUOTE
Problema nu e cum se obtine apa, ci cum o distribui. Ah, conducta de gaze la sate: ce e mai bine, sa taie fiecare satean cum il taie capul padurea si sa faca foc cu lemne? Sau sa aibe conducta de gaz?


Prima nenorocire a fost inmultirea exagerata a speciei umane. Ea a fost sustinuta de clasa conducatoare pt a asigura tarii o armata suficient de puternica pt a-i pastra pe suverani la adapost de atacurile rivalilor, la fel de hrapareti. In prezent, aceasta nenorocire e perpetuata de capitalisti, caci cu cat mai multi oameni, cu atat mai multi clienti pt afacerile lor si deci mai mult profit pt ei.
Nu satenii sunt cauza defrisarilor iresponsabile, ci industriasii si afaceristii care exploateaza padurile in scopul producerii de masa al mobilei si a altor produse de consum destinate fitosilor, fandositelor, persoanelor ce se doresc in pas cu moda si altor victime inconstiente.

QUOTE
Mai bine te-ai lua de chestii care sunt cu adevarat useless: in opinia mea bijuteriile... diamantele (inafara de cele industriale) sunt total inutile si mai si costa o gramada de bani. Desigur, nu incerc sa le interzic si nici nu ii consider pe oamenii carora le plac bijuteriile ca sunt fraieri, prosti sau naivi.


Absolut, bijuteriile sunt un accesoriu atat de idiot incat nici nu am cuvinte sa-l descriu. M-am referit deja pe acest topic la ceasurile care costa mii sau sute de mii de dolari.
Nici eu nu vreau sa le interzic, dar asta nu ma impiedica nu doar sa ii consider pe cei care le poarta fraieri, prosti sau naivi, ba chiar sa le-o zic in fata, sa ii marginalizez cum pot si sa ii conving si pe altii ca oamenii care poarta bijuterii, mai ales in exces, sunt indivizi profund bolnavi pe care e bine ori sa-i insanatosim ori sa-i ocolim si dispretuim. Pentru ca reprezinta lacomia si ostentatia, trasaturi profund daunatoare pentru societatea umana.

QUOTE
Sau ni-i imaginam cu spinarile indoite si cu genunchii slabiti de la caratul a mii de galeti de apa murdara si plina de mormoloci. Ni-i imaginam facand acelasi drum zi de zi, prin arsita, vant, ger sau furtuna, incepand de la varsta in care au fost in stare sa traga de o galeata si pana la batranete.


Sau mai bine sa ni-i imaginam sanatosi si cu trupuri puternice si sanatoase, caci au facut miscare, cu moderatie, in aer liber. Iar apa de put, cel putin pana la aparitia industrializarii, era de o curatenie pe care nici azi nu o gasesti la robinet, unde pana si in zone cu pretentii curge (cel putin atunci cand binevoieste sa curga) calaie si cu depuneri.


--------------------
munceste mai putin, traieste mai mult!
Fericire fara bani
Go to the top of the page
 
+Quote Post
flori
mesaj 20 Jun 2007, 07:01 PM
Mesaj #567


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.024
Inscris: 6 September 04
Din: somewhere over the rainbow...
Forumist Nr.: 4.413



Helmut, 50% cred ca ai dreptate. Sint de acord ca Trebuie sa profitam de placerile gratuite si foarte ieftine, sa nu cheltuim bani aiurea pe lucruri inutile, sa nu muncim pentru a deveni milionari ca e in zadar bogatasi tot nu o sa fim dar s-ar putea sa ne epuizam si sa murim. Insa trebuie sa recunosti ca fara munca iar nu e bine...in primul rind trebuie sa stii sa-ti alegi munca pe care ti-ar place sa o faci...si daca la un momrnt dat te plictisesti de ea si nu-ti mai da satisfactii poti sa o schimbi, te specializezi in alt domeniu. Fara munca omul se abrutizeaza devine depresiv si poate chiar sa moara...cum de fapt se poate si din cauza excesului de munca. De aceea eu as spune ca cel mai bine ar fi sa facem doar ceea ce ne place si sa fim moderati.
Eu sint convinsa ca nici tu care pledezi asa inversunat impotriva muncii n-ai putea trai fara sa muncesti in lumea asta! Si sa nu incerci sa contesti acest fapt pentru ca in acest caz ai minti...chiar si faptul ca tu o sa raspunzi la acest topic, este o munca, la care tu te supui pentru ca vrei sa ma contrazici...deci orgoliul tau te obliga sa muncesti. Ce sa mai zicem cind te obliga foamea sau frigul!!!!


--------------------
Nu anii din viata mea sint importanti ci viata din anii mei...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 20 Jun 2007, 07:07 PM
Mesaj #568


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE (Helmuth @ 20 Jun 2007, 06:17 PM)
Sau mai bine sa ni-i imaginam sanatosi si cu trupuri puternice si sanatoase, caci au facut miscare, cu moderatie, in aer liber.

Pai hai sa vedem in cazul asta a cui imaginatie este mai aproape de realitate... Cei a caror viata o invidiezi traiau mai mult decat noi? Erau mai sanatosi? Sunt doua intrebari la care poti gasi raspunsul in antropologie. Datarea cu Carbon 14 iti poate arata daca durata de viata a crescut sau a scazut; cercetarea fosilelor iti poate arata daca stramosii nostri erau mai sanatosi sau nu. Ai niste rezultate stiintifice care sa-ti sustina opiniile si pe baza carora sa putem discuta? Sau ramanem pe taramul imaginatiei?

Acest topic a fost editat de abis: 20 Jun 2007, 07:08 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
flori
mesaj 20 Jun 2007, 07:42 PM
Mesaj #569


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.024
Inscris: 6 September 04
Din: somewhere over the rainbow...
Forumist Nr.: 4.413



Media de viata a crescut in zilele noastre tocmai datorita confortului pe care ni-l creeaza masinile si inventiile epocii moderne...deci acum muncim mai putin...sigur sint si dezavantaje cum ar fi poluarea, sedentarismul si alte riscuri dar n-avem incotro, riscul este meseria noastra mai bine am spune ca a trai pe acest pamint este o munca si nu e usor...important si corect ar fi sa incercam sa invatam ce sa muncim, cum si cit. Pentru ca a vrea este in firea noastra ca fiinte umane, dar a sti ce vrem este chestie de educatie, intuitie, cultura.
Parerea mea este ca omul primitiv vrea doar ce-i cere instinctul primar - strictul necesar...cu cit omul este mai educat si mai complex, vrea lucruri si placeri mai sofisticate.


--------------------
Nu anii din viata mea sint importanti ci viata din anii mei...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Helmuth
mesaj 25 Jun 2007, 06:21 PM
Mesaj #570


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 366
Inscris: 8 November 06
Forumist Nr.: 8.912



Flori:

N-am zis ca munca trebuie abolita in totalitate. Am zis ca e un rau necesar, deci care nu poate fi eliminat complet dar poate fi drastic redus.
Nu fara munca omul devine depresiv, ci fara activitate, ceea ce e cu totul altceva. Am facut deja pe topic diferenta dintre munca si activitatile din timpul liber asa ca nu mai revin.

Abis :

Chestiunea cu media de viata ar insemna studii mult prea complexe si off-topic. Poate ca stramosii nostrii nu stiau sa aiba grija cum trebuie de nou-nascuti si de aia multi dintre ei mureau dupa 3 saptamani si faceau pilaf statisticile referitoare la media de viata. Sau poate ca ei nu stiau ce e aia igiena personala si beau apa in care se spalau pe picioare. Astea n-au nimic de-a face nici cu consumatul propriu-zis al apei de la put spre diferenta de robinet si nici cu ‘progresul’ adus de era tehnologica.
Simplul adevar e ca miscarea moderata in aer liber (asa cum o face cineva care traieste intr-o zona de deal, de exemplu, atunci cand se duce sa ia apa din put) nu are de ce sa duca la imbolnavire mai degraba decat la imbunatatirea sanatatii. Si asta tinand cont ca apa din put e o solutie mai simpla, mai putin solicitanta si mai putin costisitoare decat apa de la robinet.


--------------------
munceste mai putin, traieste mai mult!
Fericire fara bani
Go to the top of the page
 
+Quote Post
flori
mesaj 25 Jun 2007, 07:03 PM
Mesaj #571


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.024
Inscris: 6 September 04
Din: somewhere over the rainbow...
Forumist Nr.: 4.413



QUOTE (Helmuth @ 25 Jun 2007, 07:21 PM)
Flori:


Nu fara munca omul devine depresiv, ci fara activitate, ceea ce e cu totul altceva. Am facut deja pe topic diferenta dintre munca si activitatile din timpul liber asa ca nu mai revin.


Eu cred ca orice activitate e o munca...si lipsa ei poate duce la depresie din multe motive pe care le cunoastem.
Activitate poate fi si dormitul...desi neproductiva. Deci o lipsa de activitate =munca duce la depresie respectiv la moarte.
Cind spun activitate ma refer la orice actiune placuta, productiva, utila pe care omul o executa in scopul de a obtine un rezultat...Eu cred ca noi muncim verem sau nu vrem 24 din 24 de ore...daca ne-am opri pentru un timp din aceasta munca am muri.
Dar eu consider ca orice activitate trebuie sa ne produca placere chiar si activitate in scopul unui cistig material...ca altfel chiar fiind foarte activi cadem in depresie si alte boli datorate stresului, oboselii, nemultumirii. Fiecare ar trebui sa descopere la timp ce ii place sa faca si sa faca din hoby o activitate productiva in acest fel cred ca omul ar putea sa fie satisfacut pe toate planurile.


--------------------
Nu anii din viata mea sint importanti ci viata din anii mei...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Eclectic
mesaj 25 Jun 2007, 07:05 PM
Mesaj #572


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.926
Inscris: 6 April 04
Forumist Nr.: 2.950



QUOTE (flori @ 25 Jun 2007, 08:03 PM)
Eu cred ca orice activitate e o munca...si lipsa ei poate duce la depresie din multe motive pe care le cunoastem.
Activitate poate fi si dormitul...desi neproductiva.

Asta e de postat la Perle.

A, pe cand scoti un dictionar, ceva, ca vaz ca tot inventezi sensuri pentru cuvinte. ohyeah.gif
Ma rog, tot ce ai scris e pe langa. biggrin.gif


--------------------
Nu semnez.
I love flowers.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Helmuth
mesaj 25 Jun 2007, 10:05 PM
Mesaj #573


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 366
Inscris: 8 November 06
Forumist Nr.: 8.912



Banii nu aduc fericirea. ªi nici numãrul lor

Trãim într-un ritm nebun, prea implicaþi în meseria pe care am ales-o ºi într-o continuã goanã dupã bani.

Viteza cu care se miºcã totul în jurul nostru ne duce departe de lucrurile simple, care fac viaþa frumoasã.

O primã reacþie la acest stil de viaþã vine din occident, unde societatea apasã pedala de frânã ºi spune STOP acestui mod de a trãi.

Downshifting, sau reducerea turaþiei motoarelor, fenomenul care câºtigã tot mai mulþi adepþi în þãrile dezvoltate, a apãrut din refuzul de a deveni sclavul muncii ºi al valorilor materiale ºi de a-ºi consuma existenþa alergând dupã bani sau dupã o funcþie de conducere.

Un trai simplu, nesofisticat, care sã acorde mai multã atenþie dezvoltãrii spirituale, sãnãtãþii ºi petrecerii timpului liber în familie sau cu prietenii.

Un curent care nu se simte nici pe departe în România, o þarã în care banii din cont ºi cariera dau sens vieþii pentru cei mai mulþi.

http://www.tvr.ro/articol.php?id=10767&c=148


--------------------
munceste mai putin, traieste mai mult!
Fericire fara bani
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Catalin
mesaj 25 Jun 2007, 10:07 PM
Mesaj #574


Filosof boem
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.222
Inscris: 10 July 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 445



QUOTE

O primã reacþie la acest stil de viaþã vine din occident, unde societatea apasã pedala de frânã ºi spune STOP acestui mod de a trãi.


Evident ca de acolo vine. Acolo oamenii isi PERMIT asta deoarece MUNCA lor este mult mai bine platita. smile.gif


--------------------
A nation cannot prosper for long when it favors only the prosperous - Obama
Go to the top of the page
 
+Quote Post
flori
mesaj 25 Jun 2007, 10:14 PM
Mesaj #575


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.024
Inscris: 6 September 04
Din: somewhere over the rainbow...
Forumist Nr.: 4.413



QUOTE (Eclectic @ 25 Jun 2007, 08:05 PM)
QUOTE (flori @ 25 Jun 2007, 08:03 PM)
Eu cred ca orice activitate e o munca...si lipsa ei poate duce la depresie din multe motive pe care le cunoastem.
Activitate poate fi si dormitul...desi neproductiva.

Asta e de postat la Perle.

A, pe cand scoti un dictionar, ceva, ca vaz ca tot inventezi sensuri pentru cuvinte. ohyeah.gif
Ma rog, tot ce ai scris e pe langa. biggrin.gif

O.. nu stiam ca esti responsabil cu adunatul perlelor!!! Eu consider ca si somnul este o activitate...dar daca tu vezi aici o perla, ma bucur ca am reusit sa-ti fiu de folos!


--------------------
Nu anii din viata mea sint importanti ci viata din anii mei...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Helmuth
mesaj 25 Jun 2007, 10:20 PM
Mesaj #576


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 366
Inscris: 8 November 06
Forumist Nr.: 8.912



QUOTE (Catalin @ 25 Jun 2007, 11:07 PM)
QUOTE

O primã reacþie la acest stil de viaþã vine din occident, unde societatea apasã pedala de frânã ºi spune STOP acestui mod de a trãi.


Evident ca de acolo vine. Acolo oamenii isi PERMIT asta deoarece MUNCA lor este mult mai bine platita. smile.gif

Scuza-ma, dar nu ai inteles nimic. E vorba tocmai despre detasarea de bani si valori materiale si consumeriste. Alegand modul asta de viata, poti trai fara nicio grija materiala si cu 8,5 milioane de lei pe luna in Romania.


--------------------
munceste mai putin, traieste mai mult!
Fericire fara bani
Go to the top of the page
 
+Quote Post
flori
mesaj 25 Jun 2007, 10:44 PM
Mesaj #577


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.024
Inscris: 6 September 04
Din: somewhere over the rainbow...
Forumist Nr.: 4.413



Ce bine ar fi...Dar cum te incalzesti tu iarna si cum faci baie pe minus 20"C cu banii astia...Ca de mincat sa zicem ca tii dieta.
Eu a trebuit sa platesc doar pentru gaz si curent suma asta asta iarna...si asta numai intr-o luna.
Da poate vii tu cu solutia salvatoare!


Da de fapt asta nici nu poate fi trecut la placeri. Caldura si apa calda pe timp de iarna sint necesitati...Din 8 mil. de unde-ti mai ramin si pentru placeri? Chiar si din cele mai ieftine!

Acest topic a fost editat de flori: 25 Jun 2007, 10:53 PM


--------------------
Nu anii din viata mea sint importanti ci viata din anii mei...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Helmuth
mesaj 25 Jun 2007, 10:54 PM
Mesaj #578


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 366
Inscris: 8 November 06
Forumist Nr.: 8.912



QUOTE
Ce bine ar fi...Dar cum te incalzesti tu iarna si cum faci baie pe minus 20"C cu banii astia...Ca de mincat sa zicem ca tii dieta.


Nimic mai simplu: iti pui repartitoare de caldura. In acest fel poti inchide caloriferele cand nu esti acasa. Iar daca dai un calorifer la maxim, in cel mult 5 minute deja se incalzeste, faci baia lejer si comod dupa care il inchizi din nou. Am platit iarna trecuta in jur de 200 de lei intretinerea la 2 camere, doua persoane. cool.gif
Dieta tin in prezent dar nu din motiv financiar, ci pt ca m-am ingrasat in ultima vreme! Am explicat deja pe larg cum te poti bucura de placerile gastronomice fara sa cheltui deloc mult, dar am impresia ca tu ai descoperit mai recent topicul si ti-e lene sa rasfoiesti paginile din urma.


--------------------
munceste mai putin, traieste mai mult!
Fericire fara bani
Go to the top of the page
 
+Quote Post
axel
mesaj 25 Jun 2007, 11:33 PM
Mesaj #579


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.255
Inscris: 3 October 03
Forumist Nr.: 899



QUOTE (Helmuth @ 26 Jun 2007, 12:54 AM)
Nimic mai simplu: iti pui repartitoare de caldura. In acest fel poti inchide caloriferele cand nu esti acasa. Iar daca dai un calorifer la maxim, in cel mult 5 minute deja se incalzeste, faci baia lejer si comod dupa care il inchizi din nou. Am platit iarna trecuta in jur de 200 de lei intretinerea la 2 camere, doua persoane. cool.gif

Felicitari!
Eu in schimb prefer sa-mi petrec un numar X de ore pe luna muncind (numar relativ redus) ca sa am suficienta energie ca sa nu imi fie frig iarna (disconfort + risc de boli) si nici cald vara in casa.


--------------------
Azi avem.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Catalin
mesaj 26 Jun 2007, 12:22 AM
Mesaj #580


Filosof boem
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.222
Inscris: 10 July 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 445



Sigur, dar pentru 8.5 milioane de lei pe luna in Romania, 75% din oameni trebuie sa munceasca 8 ore pe zi... deci prea mare chestie n-ai rezolvat.


--------------------
A nation cannot prosper for long when it favors only the prosperous - Obama
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Blakut
mesaj 26 Jun 2007, 12:29 PM
Mesaj #581


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.405
Inscris: 16 May 04
Din: Bucuresti, the belly of heck
Forumist Nr.: 3.508



QUOTE
E vorba tocmai despre detasarea de bani si valori materiale si consumeriste. Alegand modul asta de viata, poti trai fara nicio grija materiala si cu 8,5 milioane de lei pe luna in Romania.


Mda, practic, ca sa nu te supui valorilor consumeriste trebuie sa nu mai calatoresti, sa nu iti doresti lucruri mai bune si mai performante, sa mananci numai acasa. Scuza-ma, dar mie nu imi place asa. Prefer sa fac aceleasi ore de munca si sa imi maximizez castigurile.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
axel
mesaj 26 Jun 2007, 04:36 PM
Mesaj #582


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.255
Inscris: 3 October 03
Forumist Nr.: 899



Fiecare cu ce-l face fericit...
Sunt oameni care doar asteapta sa treaca viata mai repede... in extrema opusa sunt oameni care incearca sa "extraga" cat se poate de mult din viata (scurta) pe care o au...


--------------------
Azi avem.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Helmuth
mesaj 26 Jun 2007, 05:28 PM
Mesaj #583


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 366
Inscris: 8 November 06
Forumist Nr.: 8.912



QUOTE
Sigur, dar pentru 8.5 milioane de lei pe luna in Romania, 75% din oameni trebuie sa munceasca 8 ore pe zi... deci prea mare chestie n-ai rezolvat.


De unde ai luat tu statistica asta, din burta? Eu lucrez 5-6 ore pe zi, si in institutia mea, care de altfel e si f mare, toata lumea face la fel. Cunosc si alti oameni cu acelasi program de lucru si care fac chiar si mai multi bani.
Oricum ar fi, cert este ca in prezent un numar mare de oameni lucreaza peste cele 8 ore (uneori mult peste ele) pt bani mai multi si astfel de oameni sunt vizati in special de ideile din topicul asta.
Iar pt cei care se lasa exploatati 8 ore pe zi pt 8 milioane, nu pot decat sa le spun ca depinde de ei sa-si schimbe situatia, iar daca nu sunt in stare isi merita soarta. O agresivitate si chiar un dispret crescute fata de patroni (in mare parte niste exploatatori hamesiti si fara scrupule care nici nu merita altceva) ar trebui sa fie inceputul unei atitudini mai transante si mai curajoase de a-si cere drepturile. No guts no glory…

QUOTE
Mda, practic, ca sa nu te supui valorilor consumeriste trebuie sa nu mai calatoresti, sa nu iti doresti lucruri mai bune si mai performante, sa mananci numai acasa. Scuza-ma, dar mie nu imi place asa. Prefer sa fac aceleasi ore de munca si sa imi maximizez castigurile.


Consumerism inseamna sa faci din a cumpara si a consuma scopuri in viata, ceea ce e complet diferit de a-ti cumpara strictul necesar.
La ce lucruri mai performante te referi? TV cu plasma cu ecran cat jumatate de perete sau mobil cu net, foto si radio? Cand zile intregi nici nu ai ce vedea la TV si cand ai net si telefonie fixa si acasa si la serviciu iti demonstrez matematic ca nici nu mai ai nevoie de acele produse, cu toate performantele lor cu tot.

QUOTE
Sunt oameni care doar asteapta sa treaca viata mai repede...


Precum aceia care muncesc ca dementii pt a avea o pensie mare si sfarsesc prin a-si risipi tineretea si a se imbolnavi pe la 45-50 de ani. La o scara mai mica, sunt cei care muncesc pe branci toata saptamana pt a se distra ‚pe cinste’ in week-end dar atunci sunt atat de obositi incat nu mai pot decat sa doarma.

QUOTE
In extrema opusa sunt oameni care incearca sa "extraga" cat se poate de mult din viata (scurta) pe care o au...


Aici se includ cei care asemenea mie ocolesc superficialitatile si inutilitatile vietii si traiesc relaxati beneficiind de mult mai mult timp liber fata de restul muritorilor, bucurandu-se de frumos (carti, muzica, filme, plimbari etc.), de sport si agrement (plimbari, fotbal, fotbal-tenis etc) si de placerile interactiunii sociale (familie, amici, cluburi, discutii etc). Adica exact lucrurile pe care „oamenii muncii” viseaza sa le faca si ei la un moment dat nu au tupeul sa inceapa chiar de acum, din prezent, si isi amana fericirea spre un viitor incert si indepartat (dupa ce o sa am averea facuta, dupa ce o sa am un statut etc).


--------------------
munceste mai putin, traieste mai mult!
Fericire fara bani
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Catalin
mesaj 26 Jun 2007, 05:40 PM
Mesaj #584


Filosof boem
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.222
Inscris: 10 July 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 445



QUOTE

De unde ai luat tu statistica asta, din burta?


Oarecum din burta. E bazata pe ideea ca salariul mediu pe economie e cam pe-acolo.

QUOTE

Iar pt cei care se lasa exploatati 8 ore pe zi pt 8 milioane, nu pot decat sa le spun ca depinde de ei sa-si schimbe situatia, iar daca nu sunt in stare isi merita soarta.


Sigur ca o merita. Si si-o si doresc! Doar tu, insa, pare ca ai ceva de obiectat.


--------------------
A nation cannot prosper for long when it favors only the prosperous - Obama
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Helmuth
mesaj 26 Jun 2007, 06:06 PM
Mesaj #585


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 366
Inscris: 8 November 06
Forumist Nr.: 8.912



QUOTE (Helmuth @ 16 Apr 2007, 01:56 PM)
Solutia corecta pt un trafic eficient si ieftin este descurajarea achizitiei de catre populatie de masini particulare. Impozitele, taxele si preturile cat mai mari sunt excelente. Sa ramana doar autobuzele si microbuzele, chiar daca in cantitati marite. Astfel populatia va invata, de voie-de nevoie sa nu mai cheltuiasca aiurea pe automobile cand au la dispozitie mijloace mai ieftine si mai comode, iar aglomeratia si poluarea ar scadea.

Poluarea reprezinta un pericol chiar mai mare decat mi-am putut inchipui:

QUOTE
„Noi consideram ca aproximativ 70% din poluarea din Bucuresti este cauzata de trafic, nu atat la nivel de emisie, ci mai degraba pentru ca emisia are loc la nivelul solului si dispersia e mai greu de realizat. Avem cateva zeci de valori orare, la o ora, depasite in centru”, a explicat Gabriel Ciuiu, seful Serviciului Monitorizarii Calitatii Aerului din cadrul APMB.
Conform datelor transmise de organizatia ecologista Eco Europa, traficul rutier bucurestean produce peste 2.000.000 tone de substante nocive anual, cu efecte extrem de grave asupra starii de sanatate a locuitorilor, provocand si deteriorarea accentuata a factorilor de mediu.

Spatiul verde, injumatatit
Capitala a ajuns in situatia aceasta din cauza numarului crescand de masini si a distrugerii spatiilor verzi. Daca in 1990 erau 34 de milioane de metri patrati de spatiu verde in Bucuresti, acum „plamanul verde” a ajuns la jumatate, 17 milioane de metri patrati, cu tot cu cele 14 cimitire din Bucuresti, umbrite de pomi, ce insumeaza 131,3 ha care nu au ajuns cladiri de birouri sau blocuri.
„Studiile de urbanism au indicat cu exactitate existentul si necesarul de spatiu verde din Bucuresti: 2.794,5 hectare, cifra propusa spre realizare inainte de 2025. Exista, intravilan, la ultima masuratoare, doar 1.044 de hectare”, a explicat Dragos Stan, presedintele Eco Europa.

Plamanii bucurestenilor, in pericol
Substantele nocive pe care le respiram provoaca afectiuni pulmonare. Pulberile au actiune alergica, cancerigena, infectanta, iritanta si fibrozanta. Ozonul afecteaza aparatul respirator (dificultate respiratorie, reducerea functiilor plamanilor si astm), irita ochii, provoaca congestii nazale, reduce rezistenta la infectii. Oxizii de azot provoaca la om si animale, in concentratii mici, iritarea aparatului respirator, cu arsuri si sufocari, tuse violenta insotita de expectoratie de culoare galbena.
La concentratii mari apar simptome severe de asfixiere, convulsii si blocarea respiratiei. Conform medicului Florin Mihaltan, presedintele Societatii Romane de Pneumologie, in Bucuresti exista o legatura clara intre poluare si afectiunile respiratorii.


http://www.evz.ro/article.php?artid=311229
Intr-adevar, a-ti lua masina in ziua de azi nu e doar o cheltuiala imensa si inutila, dovada de fite si prostie, ci incepe sa fie semn al unei iconstiente criminale.






--------------------
munceste mai putin, traieste mai mult!
Fericire fara bani
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Eclectic
mesaj 26 Jun 2007, 06:11 PM
Mesaj #586


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.926
Inscris: 6 April 04
Forumist Nr.: 2.950



Helmuth, vezi ca a dat Ceausescu anunt la ziar. Cica vrea un brav urmas sa refaca socialismul din Romania. Cred ca ai fi ideal. ohyeah.gif


--------------------
Nu semnez.
I love flowers.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
flori
mesaj 26 Jun 2007, 11:21 PM
Mesaj #587


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.024
Inscris: 6 September 04
Din: somewhere over the rainbow...
Forumist Nr.: 4.413



Uite inca o ideie care se potriveste la topicul asta!

mai bine la puscarie decat la munca:

In inchisoare: Iti petreci timpul intr-o celula 8/10 m.
La job: Iti petreci timpul intr-un spatiu 6/8 m.

In inchisoare: Ai 3 mese pe zi (GRATIS).
La job: Ai o pauza pentru o masa pe care o platesti.

In inchisoare: Iti dau liber pentru buna-purtare.
La job: Iti dau mai multe de facut pentru buna ta purtare.

In inchisoare: Un gardian iti deschide si inchide usile.
La job: Tre' sa cari cardul de securitate dupa tine ca sa le inchizi / deschizi singur.

In inchisoare: Poti sa te uiti la TV si sa joci jocuri.
La job: Te dau afara daca faci asta.

In inchisoare: Ai propria toaleta.
La job: Tre' sa o imparti cu ceilalti.

In inchisoare: Familia si prietenii te pot vizita.
La job: Nici macar nu poti vorbi la telefon cu ei.

In inchisoare: Cheltuielile sunt platite de contribuabili fara sa trebuiasca sa muncesti.
La job: Iti platesti toate cheltuielile mergand la job si apoi iti deduc taxe din salariu ca sa intretina detinutii.


--------------------
Nu anii din viata mea sint importanti ci viata din anii mei...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Eclectic
mesaj 27 Jun 2007, 09:58 AM
Mesaj #588


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.926
Inscris: 6 April 04
Forumist Nr.: 2.950



Pai ce astepti ? Du-te la puscarie. ohyeah.gif


--------------------
Nu semnez.
I love flowers.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
flori
mesaj 27 Jun 2007, 10:14 AM
Mesaj #589


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.024
Inscris: 6 September 04
Din: somewhere over the rainbow...
Forumist Nr.: 4.413



Neee! M-as plictisi fara munca...si apoi eu imi doresc placeri mai sofisticate si mai costisitoare chiar daca trebuie sa trag mai tare uneori pentru a mi le satisface! tongue.gif


--------------------
Nu anii din viata mea sint importanti ci viata din anii mei...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Eclectic
mesaj 27 Jun 2007, 10:22 AM
Mesaj #590


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.926
Inscris: 6 April 04
Forumist Nr.: 2.950



Pai nu spuneai tu ca orice faci e o munca ? Inclusiv somnul ? Eh, deci poti munci si la parnaie. ohyeah.gif


--------------------
Nu semnez.
I love flowers.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
flori
mesaj 27 Jun 2007, 10:39 AM
Mesaj #591


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.024
Inscris: 6 September 04
Din: somewhere over the rainbow...
Forumist Nr.: 4.413



Da e adevarat dar ca sa poti dormi bine trebuie sa muncesti ca daca nu esti suficient de obosit si nu ai conditii optime somnul poate deveni o activitate destul de neplacuta...uneori poate chiar imposibila. De fapt am vrut sa spun ca organismul este activ in timpul somnului...dar tu ai inteles altceva!


--------------------
Nu anii din viata mea sint importanti ci viata din anii mei...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Eclectic
mesaj 27 Jun 2007, 11:18 AM
Mesaj #592


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.926
Inscris: 6 April 04
Forumist Nr.: 2.950



Serios ? Uite ce ai zis:

QUOTE
Eu cred ca orice activitate e o munca...si lipsa ei poate duce la depresie din multe motive pe care le cunoastem.
Activitate poate fi si dormitul...desi neproductiva.


Deci unde ai zis ca organismul e activ in timpul somnului ?
Hai, fuguta... La puscarie cu tine. spoton.gif


--------------------
Nu semnez.
I love flowers.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
flori
mesaj 27 Jun 2007, 02:39 PM
Mesaj #593


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.024
Inscris: 6 September 04
Din: somewhere over the rainbow...
Forumist Nr.: 4.413



Ok de acord ma duc la puscarie...dar te rog sa faci rezervare la o camera cu aer conditionat, pat matrimonial cu cearceafuri de sifon apretate...daca se poare cu vedere spre mare si sa nu lipseasca sampania si caviarul...


--------------------
Nu anii din viata mea sint importanti ci viata din anii mei...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ilie
mesaj 27 Jun 2007, 02:45 PM
Mesaj #594


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.816
Inscris: 16 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.605



QUOTE
O agresivitate si chiar un dispret crescute fata de patroni (in mare parte niste exploatatori hamesiti si fara scrupule care nici nu merita altceva)

Ar trebui insemnati cu ceva special pentru a-i recunoaste pe strada si a-i agresa si dispretui cum iti doresti si ii indemni si pe altii sa faca.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Helmuth
mesaj 27 Jun 2007, 05:40 PM
Mesaj #595


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 366
Inscris: 8 November 06
Forumist Nr.: 8.912



QUOTE
Helmuth, vezi ca a dat Ceausescu anunt la ziar. Cica vrea un brav urmas sa refaca socialismul din Romania. Cred ca ai fi ideal.


Deci tu esti un fel de geniu, nu? Daca nu mai vreau sa fiu otravit anual cu vreo 2.000.000 tone de substante nocive si nu mai vreau sa fiu stresat trezindu-ma cu 2 ore mai devreme fata de acum 3 ani din cauza aglomeratiei crescande pe sosele, inseamna ca sunt comunist. Sa intelegem ca a fi idiferent la aceste probleme sau chiar a te bucura de asemenea nenorociri sunt trasaturi specifice capitalistilor?

QUOTE

mai bine la puscarie decat la munca:

In inchisoare: Iti petreci timpul intr-o celula 8/10 m.
La job: Iti petreci timpul intr-un spatiu 6/8 m.

In inchisoare: Ai 3 mese pe zi (GRATIS).
La job: Ai o pauza pentru o masa pe care o platesti.

In inchisoare: Iti dau liber pentru buna-purtare.
La job: Iti dau mai multe de facut pentru buna ta purtare.

In inchisoare: Un gardian iti deschide si inchide usile.
La job: Tre' sa cari cardul de securitate dupa tine ca sa le inchizi / deschizi singur.

In inchisoare: Poti sa te uiti la TV si sa joci jocuri.
La job: Te dau afara daca faci asta.

In inchisoare: Ai propria toaleta.
La job: Tre' sa o imparti cu ceilalti.

In inchisoare: Familia si prietenii te pot vizita.
La job: Nici macar nu poti vorbi la telefon cu ei.

In inchisoare: Cheltuielile sunt platite de contribuabili fara sa trebuiasca sa muncesti.
La job: Iti platesti toate cheltuielile mergand la job si apoi iti deduc taxe din salariu ca sa intretina detinutii.


Simpatice si cu mult adevar amar in ele. Daca nu era pericolul ca la puscarie sa ti-o traga aia stiti voi unde, pe bune daca nu as fi preferat sa stau 5 ore pe zi la parnaie decat la munca.

QUOTE

Ar trebui insemnati cu ceva special pentru a-i recunoaste pe strada si a-i agresa si dispretui cum iti doresti si ii indemni si pe altii sa faca.


Nu ii indemn pe altii sa-i agreseze fizic, dar prea multi angajati se poarta cu patronii lor de parca aia ar fi zei pe pamant. Angajatul roman, unul dintre cei mai asupriti din Europa, trebuie sa inteleaga ca fara el, patronii ai nu ar face doi bani, asa ca ar trebui sa devina mai artagos si obraznic la negocierile cu patronii si sa nu se sfiasca sa le tranteasca usa in nas cu prima ocazie cu care nu le convine ceva.
Mentalitatea ‚daca ma da afara si mor de foame’ e o reteta perfecta pt sclavie si pierderea respectului de sine. Cu cat mai multi angajati vor respinge aceasta gandire kkcioasa, cu atat va fi mai bine pt intreaga societate.


--------------------
munceste mai putin, traieste mai mult!
Fericire fara bani
Go to the top of the page
 
+Quote Post

34 Pagini V  « < 15 16 17 18 19 > » 
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 24 April 2024 - 03:44 AM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman